|
|
| נשלח ב-31/8/2009 12:13 |
|
| |
קצת באיחור..
| maxmen כתב: |  |
| אופק20 כתב: |
 |
כל התשובות על שאלת השואה הן אותן התשובות על התמיהה של "צדיק ורע לו, רשע וטוב לו",
פחות או יותר. |
|
לא זה השאלה.. השאלה היא לאלוקים למה שצדיק עושה מעשה טוב הוא מפסיד מזה, ורשע שעושה מעשה רע מרויח מזה,
זה בעצם סוג של פרדוקס אם צדיק יקבל על מה שויתר הרי כולנו נהיה צדיקים
ואם רשע לא ירויח מזה, הוא יפסיק עם הרשע שלו,
אבל מצד שני אלוקים יצר מצב שלהיות צדיק לא כדאי,
זה השאלה הגדולה של צדיק ורע לו ורשע וטוב לו,
|
|
לא זו השאלה.. ממש לא.
אתה מניח הנחות מוטעות מהיסוד, מאיפה למען ה' אתה לוקח אותן?
צדיק לא מפסיד ומצדקותו ורשע לא מרוויח מרשעותו! never!!
אתה מסתכל במבט קצר טווח, רואה את ההשלכות עד העיתוי הקרוב, אבל בשקלול של נצח, במבט רחוק- הצדיק מרוויח רווחים ענקיים כאלה שאנו לא מסוגלים אפילו לדמיין והרשע מפסיד, אוהו מפסיד..
השאלה של "צדיק ורע לו רשע וטוב לו" נשאלת רק בקשר למצב שלהם בעולם הזה, לא בקשר לעוה"ב!
שם- ה"פראיירים" ייהנו ויצחקו על כולם..
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2009 12:28 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
| yakov7 כתב: |
 |
| אפשר באמת להשוות את זה לגן ילדים, העניין הוא שאתה חייב להבין שאנחנו ה"ילדים הקטנים" שממש, אבל ממש לא מסוגלים להבין בראש הקטן שלנו את ה"גננת", לפחות את זה מצופה ממנו להבין, אתה לא יכול לומר "אין שום סיבה" או "יש סיבה", אתה יכול לנסות להבין מה קורה, אבל לא לדעת את הסיבות. |
|
אתה אומר, שאתה רוצה להבין את אלוקים, אתה מתחפש לילד, אבל בחיי יום יום לא מהאמין בו, כלומר לא מבין אותו,
מזה יוצא שאתה בעצם גם לא סומך עליו, ואם אתה רוצה כן לסמוך אתה מתחפש לילד,
אבל לא לדעת את הסיבות.
אלוקים כתב את כל הסיבות בתורה, |
|
הוא רוצה להבין ובאמת לא מצליח להבין הכל.
זה לא אומר שהוא לא מאמין בו.
אם אנחנו לא מבינים משהו עד הסוף אין זה אומר שאיננו יודעים את נכונותו בוודאות.
אפשר לדעת שההתנהלות נכונה ואמיתית, לא לדעת איך כל הפרטים מסתדרים בפאזל..
לכן- הוא גם יכול לסמוך בעיניים עצומות.
הוא בטח שהמוליך שלו בעולם עושה הכל בצורה הכי צודקת שיש.
ניקח משל קלישאי במיוחד- אדם צריך לעבור ניתוח לב, אומרים לו הרופאים שזה מה שיציל לו את החיים, הוא לא למד רפואה, כך שהוא לא מבין איך עובד הניתוח ואיך זה בדיוק מה שיציל אותו.
הוא יודע ומאמין (אמונה וידיעה לא כמו אצל הקב"ה, הרבה יותר קטנות..) שהרופאים שלו יודעים מה הם אומרים ועושים.
הוא ייגש לניתוח או לא? בוודאי שכן!
אבל הוא לא מבין...
כל הסיבות באמת כתובות בספרי הרפואה, אבל אם הוא יחכה עד שיגמור לקרוא אותם, הוא ימות קודם :(
ו- הקב"ה גילה את כל הסיבות בתורה? לא שמעתי על זה.
גם אם כן- לא כל אחד יוכל להבין את הסיבות, כבר אמר החכם מכל אדם: "אמרתי אחכמה והיא רחוקה ממני".
אז אי אפשר להבין הכל. את זה שאי אפשר להבין צריך להבין...
"אילו ידעתיו הייתיו" (הרבה מקוצק)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2009 13:47 |
|
| |
אמנם תאורטית כל הסיבות אכן רמוזות בתורה על פי פרד"ס, כיוון ש"קודשא בריך ישראל ואורייתא חד הן", וכמו שכתוב "הקב"ה הסתכל באורייתא וברא עלמא". אבל גם אדם שהבין את הכל עדיין הבנתו לא תהיה כמו "אני מבין את השכן שלי למה הוא עשה כך" כי הבנתנו היא תמיד תהיה נמוכה לאין שיעור, גם לאדם הכי רוחני יש מוגבלות עצומה בהבנה האלוקית.
וכמו שאמר ר' חיים מבריסק, צריך לשאול "מה כתוב" ולא "למה כתוב" כי באמת לא שייך להבין למה, אלא רק אחרי שהעולם נברא וקיים אפשר ללמוד ולנסות להבין במציאות הקיימת את מה שנוגע אלינו.
בשונה מהמשל הרפואי, אדם לא יוכל להבין באמת את סיבותיו של הקב"ה, הוא יוכל לקבל הסבר שטחי בשביל רובד ההבנה שלו, כמו שרופא כן יכול להסביר ברמה שטחית את מטרת ודרך הניתוח אבל הוא לא מסביר הכל כיוון שזה יצריך שנים של לימוד. ברמת ההבנה של "להבין את רצון הקב"ה" לא יספיקו גם מיליארד שנים לאדם, כדברי המשורר "לו יחיה גבר שנין אלפין, לא יעול גבורתך בחושבניא", אלא להבין מה הקב"ה רוצה מאיתנו, "לדעת מה חובתו בעולמו", זה הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2009 15:45 |
|
| |
| אופק20 כתב: |  | השאלה של "צדיק ורע לו רשע וטוב לו" נשאלת רק בקשר למצב שלהם בעולם הזה, לא בקשר לעוה"ב!
שם- ה"פראיירים" ייהנו ויצחקו על כולם.. |
|
ומה אני אמרתי?????????.
אני אמרתי שהשאלה היא לא על הגורל או מזל של צדיק או רשע, כי אין כזה כלל, שלצדיק יש מזל רע,
השאלה היא כמו שאני הסברתי,
נ, ב, בבקשה ממך ומי יעקב, על תתנהגו על תקן גננות, כי אף אחד לא ישלם לכם, ועל תכתבו מה שכל ילד יודע ולמד בחיידר
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2009 15:47 |
|
| |
מקסמן,
מה לעשות שלפעמים האמת הפשוטה היא משהו שהגננת לימדה בגן?
(אצלי דווקא לא למדו, אבל אולי בחיידר כן..)
הבנתי את השאלה שלך, שהצדיק משלם מחיר.
התשובה היא שבסופו של דבר הוא יוצא מורווח. זהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2009 16:11 |
|
| |
| אופק20 כתב: |  | ניקח משל קלישאי במיוחד- אדם צריך לעבור ניתוח לב, אומרים לו הרופאים שזה מה שיציל לו את החיים,
ו- הקב"ה גילה את כל הסיבות בתורה? לא שמעתי על זה.
"אמרתי אחכמה והיא רחוקה ממני".
"אילו ידעתיו הייתיו" (הרבה מקוצק) |
|
א, זה אני מסביר כאן http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=2&topic_id=2672697&forum_id=20504
ב, שלמה המלך שאל על שני הפכים של פרא אדומה, אבל כתוב בחז"ל שמשה רבינו כן ידע את הטעם, אבל למה יש רע בעולם הכל כתוב,
ג, זה לא מקוצק, זה מספר העיקרים מלפני 700 שנה בערך, וע' כאן מה שאני והגיוניי כתבנו בענין זה http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=23&topic_id=2666582&forum_id=20504
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2009 16:29 |
|
| |
| אופק20 כתב: |  | מקסמן,
מה לעשות שלפעמים האמת הפשוטה היא משהו שהגננת לימדה בגן?
(אצלי דווקא לא למדו, אבל אולי בחיידר כן..)
התשובה היא שבסופו של דבר הוא יוצא מורווח. זהו. |
|
אני מבקש סליחה, אבל זה מרגיז אותי, למשל הדגש באדום, נו באמת ? וגם הסברתי שרחל אמינו קיבלה את הבטחה של ושבו בנים לגבולם, אבל הפסידה את הכהונה והמלכות ואני כבר לא מדבר על כל השבטים שהיה צריך לצאת ממנה,
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2009 16:33 |
|
| |
על מה סליחה?
נכון. רחל הפסידה כהונה ומלכות וכו' ושבטים..
אבל היא הרוויחה בסך הכל, אתה יכול להיות בטוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2009 17:08 |
|
| |
| אופק20 כתב: |  | נכון. רחל הפסידה כהונה ומלכות וכו' ושבטים..
אבל היא הרוויחה בסך הכל, אתה יכול להיות בטוח. |
|
בפעם האחרון, את לדעתי מפסידה את הנקודה, זה הגדלות של צדיקים, הוא עושה חסד והוא יודע שיפסיד
וזה הניסיון הגדול לרשע, כי הוא מרוויח מזה,
וזה השאלה הגדולה של צדיק ורע לו,
ולא מה שאנשים חושבים, שלצדיק רע מבחינת הגורל או מזל, כי אין מציאות כזאת, אנו רואים צדקים עם מזל טוב מאוד,
וגם רואים רשעים עם מזל רע מאוד,
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2009 20:34 |
|
| |
והנה המקור הראשון תלמוד בבלי מסכת ברכות דף ז עמוד א
אמר לפניו: רבונו של עולם! מפני מה יש צדיק וטוב לו ויש צדיק ורע לו, יש רשע וטוב לו ויש רשע ורע לו? אמר לו: משה, צדיק וטוב לו - צדיק בן צדיק, צדיק ורע לו - צדיק בן רשע, רשע וטוב לו - רשע בן צדיק, רשע ורע לו - רשע בן רשע,
ואני מחכה כבר כמה ימים שמשהו יגיב נגדי עם זה , כדי לגרור את הדיון למקומות יותר רחוקים, כי מכאן היסוד של הגלגולים, שכבר שנים של ויכוחים, ונפשי עוד לא מצא מנוחה, אולי שמשהו כאן יפתח אשכול בנושא,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2009 16:26 |
|
| |
איך המקור הזה מוכיח שאדם יכול להפסיד מעשיית טוב ולהרויח מעשיית רע?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2009 18:35 |
|
| |
| אופק20 כתב: |  | | איך המקור הזה מוכיח שאדם יכול להפסיד מעשיית טוב ולהרויח מעשיית רע? |
|
להפך המקור נגד הפשט שלי, בשאלה של צדיק ורע לו, סליחה את מגיבה מהר מידי לדעתי,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2009 18:37 |
|
| |
סליחה. אני יודעת שזו בעיה אצלי, נעבוד על זה יום אחד.
אפשר מקור למה שטענת?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2009 19:18 |
|
| |
| אופק20 כתב: |  | | אפשר מקור למה שטענת? |
|
מקור למה ?????????
|