|
|
| נשלח ב-2/9/2009 00:01 |
|
| |
הבדל בין השיעורים של ר' משה שפירא ור' אלה וינטרוב שאלו שיעורים של הרב, בדומה לשיעורי פרה"ש הסגורים של הרב שטינמן או אלו שהיו של ר' גדליה נדל.
האסיפות של תלמידי רפ"ש הם ללא הרב, ולכן הם מרתקים אחרים. וכמובן המונח "תיקונים" הוא רק מליצה.
לגבי ממזרות מה שהוא אומר שהממזר לא פסול בתור עונש אלא משום שאין לו יחוס ואינו חלק מעם ישראל כי לא נוצר מתוך משפחה, (בקירוב ותרגום חפשי שלי).
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 00:13 |
|
| |
הדברים המענינים באמת אצלו והפחות מפורסמים הוא היחס שלו לאלוקים וכדומה משהוא מאוד מושכל שמזכיר את הסגנון של ישעיהו ליבוביץ למי שמכיר
אנקדוטה מאפינית לשנינותו ומרדנותו: כשידידי הבחור הסתפק אם ללכת לישיבתו שבדיסקין,הוא הזכיר בפניו את העובדה שהוריו מתנגדים לכך בנחרצות, "הרב"ענה לו : כאן זה בית יתומים...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 05:37 |
|
| |
אתנחתא- הארץ שלנו משוגעת, והראיה שכל האמריקאים שמגיעים לא"י משתגעים... לגופם של דברים- ידוע שיוסל היה נזהר כשהיה מדבר עם הרב שך (שמעולם לא הכירו ככזה כמו רבים אחרים שיצאו החוצה אחרי מות), ועד היום הוא פוחד לומר בקול את כל מה שהוא חושב. הכתבים המדוברים באשכול הם כתבים שנגנבו ממחשבו האישי (הוא כל יום מקליד בעצמו את השיעור), חלקם לא היו מיועדים לצאת החוצה. דברים בסגנון אלו (באגדה) הוא אומר רק לתלמידים המקורבים וזה סוד המסתורין היחיד מסביבו. אני מכיר עשרות תלמידים שלו ולא שמעתי מעולם על אי אלו תיקונים, נראה לי שזה דמיון או מטאפורה שלא נודע טיבה והכותב מוזמן להבהיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 10:00 |
|
| |
דער לץ מדוע ממזר גרוע מגר? שיעבור גיור לחומרא.
אתנחתא הרב קוק כבר ענה שחולים מגיעים לבית חולים כדי להתרפא.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 10:52 |
|
| |
דער לץ
תודה, אך השאלה שלי לא היתה מה טעם מרחיקין אותו, אלא האם ישנה "מציאות" של ממזרות או שזה ענין הלכתי בלבד, וכדבריו לענין טומאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 10:54 |
|
| |
צלצח מדוע צריך 'מציאות' של ממזרות? מה המציאות מוסיפה?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 19:52 |
|
| |
כבר הבהרתי כי 'תיקונים' הוא מליצה השגורה אצלינו, והכוונה לכל מיני רעיונות מעניינים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 20:25 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | מדוע ממזר גרוע מגר? שיעבור גיור לחומרא.
|
|
השאלה נשאלה ברצינות?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 21:02 |
|
| |
לץ- פספסתי. בנוגע לענין טומאה, שאל הניק לומדמכלאדם מה חידושו- עם זה שלפני מתן תורה לא היתה טומאה אפשר להסכים. אך משמעות כל התורה היא שבמקרים מסויימים חלה מציאות של טומאה כמו שיש מציאות של כהן שזה לא יהודי עם אותה קדושה של כולם ורק עם דינים שונים אלא סוג אחר של קדושה, אותו דבר זה לא חפץ שווה לכל החפצים אלא חפץ שונה ומזה נגזרים דיניו. הרב טוען שזה רק ביחס לאדם והחפץ עצמו לא הופך למשהו אחר. זה היפך משמעות הדברים, שלא לדבר על סודם. (שמעתי באוזני בהאי שתא בשבת פרשת חוקת את השיעור הזה, איני זוכר את ראיותיו, משהו עם רמב"ם בסה"מ).
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 21:20 |
|
| |
חזקואמץ, החלק הראשון נשאל ברצינות, השני בחצי רצינות.
אם החסרון הוא שאין לו משפחה, מה בכך, במה הוא גרוע מגר שמצטרף לעם ישראל ומקבל משפחה חדשה?
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 02/09/2009 21:17:10
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 21:27 |
|
| |
משיח יש טענה במחקר רח"ל, שמייצג אותה כיום מנחם קלנר בספרו Maimonides' confrontation with mysticism
שלדעת הרמב"ם אין כלל מציאות אונטולגית של קדושה, הבדל אונטולגי בין ישראל לעמים, מציאות של טומאה, אלא הכל הנהגה.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 02/09/2009 21:39:26
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2009 00:46 |
|
| |
אכן לגבי טומאה זו שיטתו. מה אתה אומר, להראות לו את המחקר?... :-) יש להשיג בעברית? מענין אם יש הקבלה בראיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2009 01:15 |
|
| |
משיח
דומה שלא הבנת את סוד השיח. כשחוקר אומר את זה, זה מגובה, זו דעה מדעית וחשובה, שנשנתה באקדמיה, וIN לצטטה ולהתהדר בידיעתה. אך כשאיזה ראש ישיבעלה אומר את זה, זו סיבה ללגלוג על הפשעטלך למיניהם, שראשי ישיבות אונסים בסוגיות כדי שיהיה להם מה להגיד בשיעור כללי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2009 08:22 |
|
| |
לומד הבה נדון לגופם של דברים.
משיח הספר יצא באנגלית, לענ"ד הוא די מעניין ויש בו טיעונים שווים בדיקה. גם אם נניח שה'נגיעה' של קלנר היא להראות את עצמו רמב"מיסט נאור, זה עדיין לא נוגע לגוף הטענות. אני מכיר עוד ת"ח שמבינים כך את דעתו של הרמב"ם, יש מהם בהסכמה ויש מהם בהתנגדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2009 08:55 |
|
| |
בע"ב,
( האם אין זו דעתו של ר' מאיר שמחה בקטע מפורסם במש"ח ? )
|
|
|
|
|