| נשלח ב-13/6/2011 22:53 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | | שיחת לתומי חשבתי שהנכונות לקבל השקפות מגדולי תורה היא בגלל גדלותם בתורה ואם הוא גדול בתורה מדוע תיפסלנה השקפותיו.
|
|
ממתי גדלות בתורה היא המדד הקובע?
ללא ההשקופע (הנכונה באופן בלעדי)הגדלות בתורה לא שווה הרבה.
(ודוגמאות לא חסרות)
תוקן על ידי צענערענע ב- 13/06/2011 23:04:51
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 01:02 |
|
| |
תלמידטועה
אברר את שיחתי. לא אמרתי שהשקופתיו של הרב שרייבר פסולות. אמרתי שהן מסוכנות לתלמידיו, כיון שהם אינם יודעים את הגבול, וממשיכים אם תורת הפילוסופיה למקומות שלא שיערום אבותינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 08:06 |
|
| |
שיחת הרי אין לנו ממש "מסורת" במה שאתה קורא השקפה (הרס"ג והרמב"ם, עם כל שהיו שונים זמ"ז, היו רחוקים מהחזו"א). אז אם יש בכלל משהו שקובע - מה קובע? יש לך מדד מחוץ לגדלות בתורה? ואגב – מה נעשה והרב שרייבר אינו חושב שזה מזיק לתלמידיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 11:38 |
|
| |
| שיחת_חולין כתב: |  | בעלבעמיו
לא נתקלתי במשהו צפציפי חמור. אבל הכיוון מסוכן, והמדרון חלקלק (עיין ערך תלמידי ר' גדליה נדל בפורום השכן) |
|
אודה אם תוכל לתת דוגמא.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 12:35 |
|
| |
בעלבעמיו קשה לי לתת דוגמא מסויימת, כיון שאני משתדל מאד שלא לגלוש בפורום המסוכן הנ"ל, אבל מהמעט שראיתי [לצערי] בעבר אני יכול לומר בודאות שאין צורך בחיפוש מעמיק, כיון שהפורום מלא בכפירה וארס, והכל כתוצאה מהנהירה אחר הפילוספיה והרציונליזם בכל מחיר, המובילים כל מיני "עמקנים" למיניהם לשחיטת כל הפרות הקדושות ליהדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 13:51 |
|
| |
שיחת אני מבקש דוגמא להשקפה בעיתית של הרב שרייבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 14:31 |
|
| |
און נאך דעם ועסטו פרעגן ואס פונקט איז די פראבלעם. בלייבט ביי דיין פעפס און האקט נישט קיין טשאייניק.
|
|
|
|
|