בית פורומים בית שמש

אין אישור של גדולי ישראל שליט"א למהלך של "משכנות דעת " בתוך חילוני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/8/2009 13:44 לינק ישיר 
אין אישור של גדולי ישראל שליט"א למהלך של "משכנות דעת " בתוך חילוני

להפתעתי (או שמא לא ?...) התברר שאנשי משכנות דעת לא התיעצו עם גדולי ישראל לפני הצעד התקדימי של הכנסת בנות ישראל כשרות לבניין בית ספר חילוני שרבים מתלמידיו גויים .

איש לא שאל את גדולי ישראל -האם מותר לעבור על הנחית הגר"מ פיינשטיין לחנה"ע שלא להסכים בשום פנים ואופן להסכים לקמפוס מעורב מחולק במחיצה ? (אגב נכדתו החרדית (לאומית?) אשר הקימה את רשת אהבת ישראל עמדה בתוקף על שני בתי ספר נפרדים ברמב"ש ) .

מי שאל - מה יהיו השלכות התקדים במקומות אחרים ?

מדוע לא הסבירו לגדולי ישראל או התיעצו מה ההשלכות של אותן בעיות שמחיצת גבס לא תפתור  -

* הקללות ממשחקי הילדים בחצר .
* ארועים מוסיקליים
* חגיגות יום העצמאות
* התגודדות על מדרכה משותפת .
* חיכוכים והפגנות מעת לעת בין האוכלויסיות .
* תלמידים לא יהודיים .

כל המהלך נראה כבניין ילדים -סתירה .

הואיל ולא חסרים עסקנים בועד ההורים של משכנות דעת אשר מסוגלים להכנס לחנן 10 אני מצפה שיעלו לכאן הקלטה המוכיחה שיש להם אישור . אם לא כן על הציבור החרדי להוקיע עסקנים הופעלים בפזיזיות לא עצה וגיבוי מגדולי ישראל . וחינוך על טהרת הקודש שוה בעינהם כקליפת השום .

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 15:11 לינק ישיר 

לעיתים עושה רושם שאתה מרבה במלל בשביל למלאות איזה מכסה של מילים שהשד יודע מה כוונתם.

אירועים מוסיקלים- ניתן ואפשר לקבוע שאירועים מוסיקלים הנעשים אולי אחת לכמה חודשים ייעשה במשותף באופן שלא יפריע.

חגיגות יום העצמאות- כמה חודשים חוגגים את יום העצמאות? האם בית הספר מקיים פעילות ביום העצמאות? או אולי הכוונה ליום של פעילות ביום השואה?

התגודדות על מדרכה משותפת- מדובר עד כמה שהבנתי על כניסה נפרדת, לכן לא מובן לי הטענה הזו בפרט כאשר היום ישנם הרבה מוסדות הנמצאים אחד ליד השני והמדרכה די ארוכה.

חיכוכים והפגנות מעת לעת בין האוכלוסיות- על מה אתה מדבר?

תלמידים לא יהודיים- איפה? מה? למה? מה הקשר? מה אתה רוצה?

בית הספר בית יעקב של בתיה וייס היה בעבר באותו מבנה או מבנה סמוך יחד עם ילדים מהסגנון הזה היו שם כיתות של חילוני + אהבת ישראל [שבעיניי הרבה יותר גרועים] וזה היה באישור של הרב שטיינמן אז אם אפשר לזרוק כאן סיפורים כאלה למה לא?

עשה לנו טובה גם בקומפלקס ליד המרכז המסחרי היו מוסדות יחד באותו בנין שהיוו בעיה והרב קופשיץ מהקנאים אישר אז לטקשה להיות יחד אז עשה לנו טובה על איזה תקדים אתה מדבר.

עושה רושם שאתה אפי' מוכן לדבר בשם התורה העיקר שח"ו לא יגרמו לתרבויות עמים לצאת מהשכונה שלנו. על אפך וחמתך זה יקרה!

תוקן על ידי מקוה_נייעס ב- 30/08/2009 15:07:45

אנשי טוב, אולי תואילו לגלות לנו מי הם הרבנים שלכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 17:24 לינק ישיר 

מקוה ,

תודה רבה ויישר כח .

ידעתי שאנחנו חברים לדעה והשקפה אבל לא ידעתי עד כמה .

תודה על התמיכה הנלהבת וההוכחה הניצחת לדברי שהמהלך לא נעשה תוך התיעצות עם גדולי ישראל . במחילה מכבוד תורתו הסברות הבעלביות שלך הם עדיין לא התיעצות עם גדולי ישראל .והן הוכחה ניצחת שדעת בעלבתים היא הפך דעת תורה .

יתירה מכך לא אמרתי דבר וחצי דבר על עתיד בי"ס שפות ותרבויות אלא שכאן פשטת טלפיך ונבעו מצפוניך שכל המהלך מכוון לסלק את בית הספר גם אם זה יבוא על חשבון טוהר החינוך של בית יעקב מיסודה שרה שניידר ע"ה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 17:38 לינק ישיר 

זה לא מעניני אם הדבר הספציפי הזה נעשה בהתיעצות או לא, אני רק העלתי כאן נקודה חשובה שהטענות שלך נראים כמו ניסיון למלאות את מכסת המילים היומית.

אין לי כל קשר עם הבית ספר הספציפי אבל אני בהחלט מסכים עם קביעתם של אנשי השכונה שם שאין שום סיבה למה יהיה בי"ס לתרבויות עמים בתוככי השכונה שם ועוד עם כיתות ריקות.

המאבק שאתה מהמפד"ל וחבריך מטוב מנהלים רק מוכיחה מדוע כל דבר שנוגע לחרדים אתם מתנגדים בלי לדעת מי צודק ועל מה ולמה.

ממך האמת לא ציפיתי כלום מה שמפליא אותי הם חבריך העוזרים לך. לאן הם התדרדרו החברים החרדיים שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 17:50 לינק ישיר 

מקוה , יש לי חברים חרדים עוד לפני שנשרפת וזאת אולי הסיבה שנשארתי נאמן להשקפה הטהורה שקיבלתי ולא נשרפתי .

אבל האמת כואבת הא ?

אני לא צריך חברים חרדים בשכונה בכדי לדעת מה הולך ואיך .ולמען האמת לא דיברתי עם חבריי נחרדים הרבים בנושא משכנות דעת .הם לא הדרדרו את הידע על הבעיות והחוליים אני שואב לבד גם מחוץ לשכונה .

אני לא נגד החרדים . מצדי שיתנו את שפות ותרבויות במלואו למוסד חרדי . הצביעות כאן הורגת אותי ועם יד על הלב גם אותך .

אנא ענה לי בכנות איך היית מגיב אם וקנין היה מכניס ארבע כיתות חילוני לבית יעקב ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 18:23 לינק ישיר 

הייתי מגיב בזעזוע, אבל מה זה קשור? תראה את הכותרות בעיתונים היום על היד החזקה שהולכים לנקוט במוסדות החינוך שלכם לעצור את נגע האלימות בבתי הספר, אז עשה לי טובה אם כמה ילדים אצלכם ילמדו מכמה חרדים איך להיות אנשי דרך ארץ ויראי שמיים מה כבר יכול לקרות?

אנשי טוב, אולי תואילו לגלות לנו מי הם הרבנים שלכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2009 22:56 לינק ישיר 

מי שברך אבותינו אברהם יצחק ויעקב הוא יברך את הרב משה בן ורדה שליט"א ששמע בקול גדולי ישראל שליט"א והסיר את הסכנה הרוחנית האיומה של הכנסת כיתות "משכנות דעת" לתוך בי"ס חילוני מעורב .

הציות לגדולי ישראל ניצח את הדעות הבלעבתיות הכוזבות כאילו ניתן להפקיר פסיק אחד מהחינוך הטהור בכדי להשיג מבנים וכדומה .התשובות שהגיעו הן מחנן 10 והן מרחוב הקבלן סתרו מיניה ובאה את הצעתו של העיתונאי והדובר .

ולהורי משכנות דעת נאחל שכפי שיזכו לקיים את התורה מעוני במבנים כך יזכו לקיימה מעושר במשבנה משוכלל ומסודר בשנת הלימודים תשע"א הבאה עלינו לטובה ולא יתפתו אחרי הצעות קצרות ראות רוחנית של עסקנים .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > אין אישור של גדולי ישראל שליט"א למהלך של "משכנות דעת " בתוך חילוני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext