ממשל אובמה הדליף פרטים, בCIA ו-MI6 זועמים
הדלפות מפורטות של מידע מבצעי לגבי הפיגוע המתוכנן, גורמות לזעם גובר בקרב הקהיליה המודיעינית בארה"ב. סוכני CIA לשעבר מאשימים את ממשל אובמה בפגיעה בבטחון לאומי ובסיכון שירותי הבטחון הבריטיים, MI5 ו-MI6.
מייק שאור, שעד כה שימש כראש היחידה לתפיסת בן לאדן בCIA, אמר שההדלפות עד לפרטי פרטים של המעורבות הבריטית, היו "מעוררות שאט נפש" וגורמות לכך שיהיה בלתי אפשרי להשתמש באותם אמצעים מבצעיים פעם נוספת.
"MI6 בטח זועמים. זה משהו שראש ממשלת בריטניה צריך להעלות בשיחתו עם הנשיא, אם יש לו ביצים לעשות זאת. זו טרגדיה ממש", אמר שאור.
הוא גם ציין שהדלפה זאת באה בעקבות שורה של הדלפות במהלך 10 ימים האחרונים, שהתחילה בידיעה שCIA מתכוונים להרחיב שימוש בתקיפות מל"טים בתימן, נסיעותו המפתיעה של אובמה לאפגניסטן ביום השנה של חיסול בן לאדן, "ועכשיו ההדלפה שאין לה כל הצדקה".
רוברט גריינר, ששירת עד כה כראש המרכז לקונטרטרוריזם בCIA, אמר "איני יודע, אך אני מעריך ששירותי הבטחון הבריטיים בטח מאוד לא מאושרים. לעתים קרובות הם די נואשים מחבריהם האמריקאים, החשופים הרבה יותר להדלפות.
"במקומם, הייתי חושב פעמיים-שלוש לפני שהייתי משתף את האמריקאים, וגם אז הייתי עושה זאת רק אם הייתי ממש חייב... אמריקאים עושים עבודה מצויינת בפגיעתם באמינות, והבעיה מתחילה מהראש".
שמו של הסוכן שמחזיק בדרכון בריטי עוד לא פורסם, אך פרטים רבים לגביו, שעלולים לאפשר לאל-קאעידה לאתר אותו, דלפו.
גרגורי ג'נסון, מומחה אמריקאי לאל-קאעידה תימן, תהה בבלוג שלו האם אל קאעידה יתקשו לחשוב את זהותו של הסוכן. לדבריו, הם בוודאי הקליטו את "וידאו ההתאבדות" שלו, ולא יהיה להם קשה לחשוף ברבים את זהותו, והתחיל במצוד עליו, ובכך לסכן את חייו.
להרגיז את אלה שיכולים בקלות יחסית לחסל אותו.. או הו, זה כבר התקדמות יפה בכיוון שלנו.