והיה כאלוף ביהודה ועקרון כיבוסי - אמר ר' יוסי בר' חנינא אלו תאטראות וקירקסאות שבאדום שעתידין שרי יהודה ללמד בהן תורה ברבים .
( מגילה ו' )
עוד נבואה מדהימה של הנביאים והחכמים ז"ל שהתקיימה ומתקיימת מול עינינו .
נפלא לראות כיצד אותם מקומות ענק שבנו הרומיים המודרניים במטרה לספק שעשועים
ובילויים לבני האדם מיועד בעצם לאותם כנסים והרצאות תורניות עבור עם ישראל .
[ מזכיר קצת את דברי "חובת הלבבות" על אותו עשיר שבנה ארמון מפואר
ואינו יודע שכל השקעתו וטירחתו היא עבור אותו יהודי שאי פעם יעבור שם
ויהנה מהאחוזה המפוארת ]
דוגמא קלאסית להתגשמות נבואה זו היא הרצאתו של הרב אמנון יצחק שליט"א
בנסאו קוליסאום בניו יורק .
נשלח ב-6/9/2009 00:25
כבוד הרב חוזר על כמה דברים שכבר כבוד המייחל חלק עימנו.
כמו כן, כבוד הרב גם הזכיר שני נושאים.
שמלחמת גוג ומגוג תיערך 7 שנים (המייחל אני לא זוכר שדיברת על תקופה כזו ארוכה של מלחמה. תקן אותי?)
ושפצצת אטום תנחת על ישראל.
למייחל, מדוע אתה לא חושב כמוהו?
-----
בלי קשר לנושא, אולי כבוד המייחל יחליט לחלוק עימנו את שמו הפרטי? לפי דעתי מכובד יותר לפנות לאדם בשמו הפרטי.
תוקן על ידי Bigman3 ב- 06/09/2009 0:24:01
נשלח ב-6/9/2009 01:40
כבר אמרתי לא אחת שכבוד הרב אמנון אינו מבין בסוגיות הגאולה ומאורעותיה , ולכן לא צריך להתרגש מהרכזותיו בעניינים אלה .
והוא שהתכוונתי במידה ויש שאלות אני כאן .
לא מכיר את מושג "7 השנים למלחמת גוג ומגוג" מהמקורות . לא נתקלתי בדבר כזה . אין זאת אומרת שלא שמעתי זאת , אך לא ראיתי זאת בדברי חז"ל המוסמכים . בעיני מדובר על מין 'אגדה עממית' כזו... בכל אופן אין לנו שבע שנים , לא יותר מחמש עד לתחיית המתים . כך זה נראה כרגע .
לגבי פצצת האטום על ישראל שהרב מבטיח , כבר ענינו ע"כ כמה פעמים .
כבוד הרב שיחי' נשען על הבנתו את הפסוק ביחזקאל "רעש גדול על אדמת ישראל וכו' ..." לא מיניה ולא מקצתיה , מדובר שם על רעש אדמה גדול שיהיה בתום שנה לשהותו של הצבא האמריקני בארץ ביום בואו של גוג הנשיא לארצנו , מקיין להבנתי .
אין פצצת אטום על ישראל וכדאי שאנשים יוציאו את זה מהראש שלהם . אין דבר כזה במקורות שלנו , נקודה . הפצצה האחמדית מיועדת לשתי מטרות : להפחיד אותנו לעשות תשובה בבחינת "גדולה הסרת טבעת" . וכמובן עבור ניו-יורק . כאמור בהרחבה באשכולות אחרים .
על החתום DVD .
נשלח ב-6/9/2009 05:49
מעניין. א. אני מבין שהמשיח עדיין אינו יודע שהוא המשיח. ב. היה כתוב באיזה מקום שרעש האדמה נועד להפיל את כל בתי העבודה זרה של הנצרות והישמעלים בארץ ובמיוחד המסגדים בהר הבית כהכנה לניקוי הארץ מטומאת העמים. ג. אלו תאטראות וקירקסאות-לא הייתי שולל שהמושג הזה מתייחס גם לתחנות TV ומערכות תקשורת לווינית המשמשות כתאטראות וקירקסאות. ד. לגבי שבע שנות מלחמה עם גוג - אני חושב שהוא לקח את הפסוק המדבר לאחר מפלת גוג אך הפסוק אינו מדבר על מלחמה אלא על שפע השלל שיפול בידי ישראל "ויצאו יושבי ערי ישראל, וביערו והשיקו בנשק ומגן וצינה בקשת ובחיצים, ובמקל יד, וברומח; וביערו בהם אש, שבע שנים"
נשלח ב-6/9/2009 08:56
כבר אמרתי בהודעה אחרת שהשאלה האם המשיח יודע שזה הוא אינה ברורה לי . אני פשוט לא יודע . כמה באמת זה כבר משנה. . . יש לו חודשים בודדים לגלות זאת .
לגבי רעש האדמה , אמרת נכון , אך מדובר על שתי רעידות שצפויות בשנים הקרובות , הראשונה ככל הנראה בחשון תשע"ב עם הסיפור של הר-הבית צונאמי בעזה ( אולי ) ועוד , והשנייה בעוד כמה שנים ביום בוא גוג על אדמת ישראל . כך משמע משילוב הכתובים ביחזקאל זכריה וקטעי הזוהר .
לגבי ה- 7 שנים , יפה אמרת , זה המקום היחידי בו מוזכר עניין כזה , וכפי שאתה רואה זה ממש לא רלוונטי לעניין , באותן שנים לאחר מפלת גוג וצבאו כבר יהיה בית מקדש על מכונו וכו' וכו' .
נשלח ב-6/9/2009 10:06
אמר ר' יוסי בר' חנינא אלו תאטראות וקירקסאות שבאדום שעתידין שרי יהודה ללמד בהן תורה ברבים. האם מאמר זה לא אומר דרשני? הרי במציאות של היום ישנם בתי מדרשות ובתי כנסיות ישיבות וכוללים בכל גלויות אדום אז מה צורך דווקא להשתמש בתיאטראות וקירקסאות ללמד בהם תורה ברבים? העניין של הרב אמנון הוא אומנם יוצא דופן וקרוב לעניין המאמר אך המאמר משקף יותר מזה, לימוד המוני של "שרי יהודה" להמון אנשים עד כדי שיצטרכו למקומות רחבים כאלו. ומה שהזכרתי את המדיום התקשורתי שהוא מהווה תחליף לתיאטראות ולקירקסאות זה יכול להיות רק כאמצעי נוסף אבל לא עד כדי ביטול כוונת המאמר שישתמשו במקומות אלה ללימוד תורה במפגש פיזי של שרי יהודה והעם? דבר נוסף, המאמר מדבר על מקומות באדום שמע מינה שזה קודם קבוץ הגלויות
נשלח ב-8/9/2009 09:46
אם נגענו ברב אמנון יצחק שיחי' אז אשתף אתכם בחידוש נוסף שחשבתי עליו .
מדוע הכוחות השולטים במדינה כ"כ שונאים אותו ומחרימים אותו ?
לכאורה , מה השאלה בכלל , פשוט למה ! לא רק שהוא מייצג את ההיפך מכל מה שהם אלא בפעילותו הוא אף מאיים "להחזיר בתשובה" את כל המדינה ואשתו , גיוועלד !!
אלא שלאור מה שקראתי בספרי תורת רבנו מוהר"ן הבנתי שישנו מימד טיפה עמוק יותר .
ראשית כל יש לזכור שהמדינה וכל מה שהיא מייצגת היא הכלי של הס"מ ובת זוגו להחטיא את ישראל ולהרחיקם מאביהם בשמיים וע"י כך להגביר עליהם את מדה"ד ולכלותם מעל פני האדמה ח"ו ובכך להרוס לקב"ה את תוכניתו לתיקון העולם .
ומה עושים צדיקים דוגמת כבוד הרב אמנון ע"י פעילותם ?
מוכיחי הדור שהולכים ממקום למקום ומוכיחים הדור כדי להחזירם למוטב, הם ממתיקין הדינים ומרבים שלום בעולם.
על ידי תוכחה נמתק הדין ונמשך החסד .
עתה מובנת היטב מלחמת החורמה שניהלה נגדו המערכת החילונית הע"ר התשקורתית והמשפטית לפני שנים למי שזוכר .
וב"ה שזכה כבוד הרב לעמוד כנגדם כחומה בצורה ואיתנה ולא להרתע מהם , ולכן כיום שהמלחמות הקשות כבר מאחוריו הוא זוכה לעשות חיל ולהרבות חיילים לתורה ולקדושה ובכך לקדש שם שמיים וכמובן להיות לקוצים ולצנינים בעיני הע"ר מחד והחרדים הגלותיים המסכנים מאידך .
[ אין זאת אומרת שאין לי ביקורת עליו ועל דרכיו , יש ועוד איך , אך הערכה לאדם ולפועלו לחוד וביקורת חיוביות לחוד ]
ומכאן שגם המשך דברי רבנו ז"ל מתבקשים מאליהם. . .
מי שמקרב את הרחוקים לעבודת השם יתברך, הברכות מסורות בידו .
אשריך כבוד הרב שזכית !
נשלח ב-8/9/2009 13:13
ישר כוח!
נשלח ב-9/9/2009 23:20
יש לי כמה שאלות על מה שנאמר באשכול:
א. האם אדום לא אמורה להיחרב כליל על אנשיה ועריה? אז איך יישארו האולמות הגדולים? בחלק מהאשכולות פה כתוב בפירוש שאדום תקבל מכה, ואנשיה ימותו, ויש פה אשכול עם תמונות מההרים היפים של אירופה, וכתוב שהכול יימחק. אפשר בבקשה ליישב את הסתירה?
ב. נכתב פה שלשבט יהודה יש מאפיינים מסוימים. מהם? אילו עדות כיום זה שבט יהודה?
ג. איזה שבט כיום כל עדה ועדה?
תודה
נשלח ב-10/9/2009 00:07
מה הקשר בכלל ?
נבואת לימוד התורה בהיכלי אדום מדברת על התקופה הזאת ולא על ימות משיח . חורבן אדום יגיע בשלב מאוחר יותר לא עכשיו .
לגבי שאלת העדות והשבטים , בא נעשה את זה בקיצור , תאמר לי איזה עדה אתה ונראה אם אדע איזה שבט הם , אוקיי ? הרי זה מה שבאמת מעניין אותך .
היות וכבר אמרתי פעם שאני לא יכול לפרוס את יריעת הסוגייא הזו בכתב . היא רחבה מדי .
תוקן על ידי המיייחל ב- 10/09/2009 0:03:26
נשלח ב-20/10/2009 19:20
וְלא מָצְאָה הַיּוֹנָה מָנוֹחַ לְכַף רַגְלָהּ
כמה אהובים כמה חשובים הם לפני השי"ת כל העושים במלאכת הקודש לקרב את נשמות ישראל לתורה לתשובה ולאביהם שבשמיים !
אמר לו רבי אליעזר חייך דאי יחזרון בתשובה רישי כנישתא או חדא כנישתא בזכותם יתכנש כל גלותא. דקב"ה איסתכי תדירא אימתי יחזרון ויעבד להון טבא דכתיב ולכן יחכה ה' לחננכם. מחכה תמיד אימתי יעשו תשובה. א"ר פנחס הה"ד ולא יספה שוב אליו עוד. לא נאמר ולא יסף שוב אליה אלא היא לא יספה שוב אליו מכלל דהוא מזומן ומחכה אימתי תשוב
וְלָכֵן יְחַכֶּה ה' לַחֲנַנְכֶם וְלָכֵן יָרוּם לְרַחֶמְכֶם כִּי אֱלֹהֵי מִשְׁפָּט ה' אַשְׁרֵי כָּל חוֹכֵי לוֹ
כ"כ הרבה דיבורים מסביב , כ"כ הרבה פטפטת , זה צועק בכה וזה זועק בכה , זה דואג לאינטרס של אנ"ש וההוא דואג לחולה אנ(ו)ש אחד יוצא בחירוף נפש להגן מפני מתקפות החילונים או סתם רשעים ושני מחדד קולמסו להשיב מלחמה שערה במנגחי היהדות. . .
והקב"ה יושב ומצפה , ישיבה זו מה תהא עליה ?! ציפייה זו מה יהיה בסופה ?!
הוא שלימדנו ר' אליעזר הגדול בזוהר הנ"ל : אשרי היהודים שאיכפת להם מאותה אמת אחת ויחידה ומשעבדים עצמם ע"מ להביא את עם ישראל לאותה ישועה אחת ויחידה בכנפיה צרורות כל הישועות כולן .
שני מצפים הם , עם ישראל מצפה לגאולתו , והקב"ה מצפה לתשובתו !
נראה מי ינצח .
מכאן גם תבינו כמה גדולה מעלתו של כבוד הרב אמנון יצחק לפני השי"ת .
תוקן על ידי המיייחל ב- 20/10/2009 19:26:36
נשלח ב-20/10/2009 20:14
רק בדורו של רשבי אמרו דברי אמת כאלו. העוצמה שבדברים היא בזכותו של רשב"י שנתן את כל כולו לקב"ה.
נשלח ב-23/11/2009 16:24
מה נראה לכם , התקיימה הברכה או לא ?
נשלח ב-23/11/2009 17:52
אה !
מה נאמר ומה נצטדק ?!?
טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף
אני אולי לא הדוגמא מפאת ה"נגיעה האישית" אבל מאות אלפים של בעלי תשובה, חולים שנרפאו, עקרות שנפקדו,יהודים שנושעו משאול תחתית - במישרין ועקיפין חייבים לרב אמנון יצחק את תשובתם ותשובת כל משפחתם והצלחת כל פינה בחייהם -על זה אמר הרב אמנון יצחק:"
" יא חביבי ! יא חלאוולאו ! !
אין קץ לשכרו !
נשלח ב-24/11/2009 00:09
חזק וברוך דן , הכל אמת הכל נכון .
דבר אחר
מפניניו של כבוד הרב בהרצאותיו : "מלחמת גוג ומגוג תימשך 7 שנים" ( וממילא אין מה להתרגש מ- 2012 )
אחר המחילה מכבודו של הרב ( ויש כבוד ! ) לא יודע מניין לקח את המושג הזה של "שבע שנים" . שייך למחלקת המיתוסים יותר מאשר למקורות רציניים ומבוססים .