בשיעורו השבועי שעסק בהלכות ראש השנה, התייחס הרב עובדיה יוסף להבדלים בין העדות וקבע שכל אחד צריך להיצמד למנהגיו עד בוא המשיח - "ואז האשכנזים יחזרו בתשובה"
הוא מרבה לעקוץ את האשכנזים ומנהגיהם בכל הזדמנות, והיום הוא כבר משוכנע: המשיח ינהג כמזרחי. בשיעורו השבועי אמש (מוצ"ש), שעסק בהלכות תקיעת שופר, התייחס הרב עובדיה יוסף לפסיקת ההלכה ולמנהגים המשתנים מעדה לעדה. הוא הדגיש כי כל אדם צריך להיצמד למנהגי אבותיו וכי "אלו ואלו דברי אלוקים חיים", אך טען שכשיבוא המשיח הוא יכריע את הכף לטובת הספרדים.
הרב אמר את הדברים בנימה מעט משועשעת, ואולם מדובר בנושא שבו הוא פוסק בצורה עקבית כשנדרש לבחור בין השיטה האשכנזית והספרדית. בעבר פסק הרב עובדיה כי בארץ ישראל יש לנהוג על-פי שיטת הפוסקים הספרדית.
וכך אמר הרב הלילה: "אנחנו לא יכולים להכריע עד שיבוא משיח צדקנו ויעשה את כולנו עם אחד. רק המשיח יכול לעשות את זה. הוא יגיד להם: מה אתם אומרים 'בוּרִיך אתוּ'? תאמרו 'ברוך אתה'! וכשיאמר לא יוכלו לחלוק עליו. זה המשיח זה... יקומו אברהם, יצחק ויעקב בתחיית המתים, מה יגידו? יתחילו להגיד - הם היו חאלבים. מחאלב. הם לא אמרו 'בוּרִיך אתוּ'. אמרו 'ברוך אתה'. יאמרו 'ברוך אתה' וכל האשכנזים יחזרו בתשובה".
בשיעור פסק הרב
עובדיה יוסף בנוסף, כי אדם שילדיו לומדים בבית ספר חילוני פסול מלשמש כחזן בבית הכנסת בחגי תשרי או לתקוע בשופר, גם אם הוא עצמו שומר מצוות. "הוא מתפלל שלוש תפילות ומניח תפילין – אז מה יהיה? ... הוא מתפלל בגלל שהוא רגיל להתפלל. אבא שלו הרגיל אותו להתפלל ובשביל זה הוא מתפלל. אם לא - גם לא היה מתפלל".
הוא הוסיף כי רק אדם הגון, ישר וירא שמים, השולח את ילדיו לתלמודי תורה, יכול למלא תפקידים אלו ובכך לשמש סניגור על עם ישראל, אך אם החזן או התוקע בשופר הוא "בן-אדם לא טוב" הקדוש ברוך הוא לא מקבל את תפילתו ורק שונא בגללו את הציבור כולו
תוקן על ידי המיייחל ב- 06/09/2009 18:09:53
נשלח ב-6/9/2009 18:25
חחחחחחחחחח......
שתהיה לי בריא יוסי אחי , הרגת אותי מצחוק !
חשבתי שההסכמה שניתנה להתחיל לגעת בענייני אקטואליה התייחסה להעלאת דיונים אינטלקטואליים ולא להעתקת כתבתות צעקניות מהמזבלה הווינטית...
נשלח ב-6/9/2009 22:08
כיוון שעלה אין מורידים אותו... שני נושאים בכתבה מי השליח ציבור הראוי, ומנהגי ישראל לעדותיהם כבר נפסק ששליח ציבור צריך להיות ירא שמים ובעל בנים ומקובל על הציבור ואין להמעיט בזה. לגבי מנהגי עדות-כל המנהגים מותאמים לכל עדה ועדה כפי התיקון הראוי להם ואין לשנות עד בא גואל.
נשלח ב-9/9/2009 23:24
רגע אברהם יצחק ויעקב היו מחאלב? איך זה יכול להיות?
נשלח ב-10/9/2009 00:22
כן חלאב לא חלאב מה זה משנה . הם היו מאור כשדים שזה עירק ומחרן וארם נהרים שזה איזור סוריה .
למה אתה מתפלא ? מה חשבת שהם באו מליטא או גליציה. . .
נשלח ב-10/9/2009 09:59
לפעמים אני תוהה כשיכריזו על המשיח האם כלם יכירו בו. אם המשיח ממוצא ספרדי, האם אשכנזים יקבלו אותו ומה אם הוא יהיה אשכנזי, האם הספרדים יקבלו אותו. מה עוד שאשכנזים מפולגים כל כך (ליטאים, מתנגדים, והרבה חסידויות) וגם הספרדים לא מקשה אחת. יש ממוצא אסיאתי וצפון אפריקאי וכד'. הייתי מבקשת לקבל הבהרה אם אפשר.
נשלח ב-10/9/2009 10:13
שאלה יפה , שללא ספק רבים היו חפצים בתשובה עליה .
כרגע מה שאני יכול לומר הוא שהתשובה עליה מורכבת טיפה ולו רק מהסיבה שאין על-כך חומר בספרים ובמקורות ודרוש כאן שימוש בנשק לא קונבנציאונלי כדי "לראות" כיצד יתרחשו האירועים מראש .
הנושא הזה קשור לכמה סוגיות , משה רבנו , אליהו הנביא , ספרדים ואשכנזים מי כל אחד מהם מבחינת שבטים והדרך בעבודת ה' .
לא פשוט להתחיל לפרט כל אחד מהנושאים האלו בשלב הזה . אני מעדיף להשאיר זאת לזמנים מאוחרים יותר .
בכל אופן דעתי על זהותו של המשיח אמורה כבר , הרב עדס שליט"א , ספרדי עם קשר חזק לעולם האשכנזי , כך שגשר בין העולמות כבר רואים כאן . ובל נשכח את הזמנים הקשים שילוו את התגלויותיו של המשיח והציפייה הגדולה שתהיה לראות כבר את ישועת ה' כך שלא ממש יהיה משנה "מי המשיח" העיקר שיבוא כבר , גם זה גורם שישפיע ויקל על המגזרים השונים לקבלו בזרועות פתוחות .
ויש עוד הרבה מה לומר .
תוקן על ידי המיייחל ב- 10/09/2009 10:09:54
נשלח ב-10/9/2009 13:55
יבין כב' המיייחל שכל כוונתי היא למשוך את הדיון לשאלת עשרת השבטים (הא?) הדיון שכולנו רוצים לשמוע מעט ממכמני כב' וכב' מושך אותנו בקשר לזה אז אם יעלה הדבר לפני כב' ורצויים אנחנו בעינייו וכשר הדבר לפניו יתן לנו כב' מעט אור על הפרשה הסתומה הנ"ל...................
נשלח ב-10/9/2009 16:20
אם למשוך אותי לנושאים בהם אני לא שש לכתוב כיוונת . . . חמור מאוד !
זה אומר שאני נתפס בעיניך כסחיט ולחיץ !
"נו אבא בבקשה, רק הפעם אני מתחנן, רק עוד פעם וזהו אני מבטיח, פליזזזז !!!"
טוב , אם כך אני נתפס בעיני אחרים אבוא בטענות רק לעצמי , שהרי יותר משהילד סוחט האבא נסחט .
אבל אני מכיר את עצמי כטיפה יותר קשוח ובעל חוט שדרה...
הבן דבר אחד צדיק שלי , להציג את הנושא באור כזה שלא יגרום לתהיות ותמיהות מדובר בהמון חומר לכתוב אין לך מושג כמה !
נצטרך לחשוף בפומבי את משה רבנו ואליהו הנביא , כשזה לבד מחזיק ים של תורה שלימה !
גם אלה שנכחו בשיעור שהעברנו ונחשפו במשך שעתיים לחומר הרב על משה ואליהו ושמעו הסברים ארוכים לא שמעו אפילו 50% מהקיף החומר כולו , אז אתה מבין על מה מדובר כאן ? אני בטוח שלא .
אם יש לך שאלה על עדה ספציפית איזה שבט היא אין בעיה , שאל ואשתדל לענות בע"ה .
תוקן על ידי המיייחל ב- 10/09/2009 16:18:53
נשלח ב-11/9/2009 13:23
אוקי נתחיל בשאלות (אל ידאג כב' לא נפציץ נשתדל בבודדת...)
הבאתי את הכתבה הראשונה שמדברת על נוסח התפילה, למיטב הבנתי (אני הקטן) הנוסח וההברה הנכון והמדויק שנשמר עד כה הוא של התימנים ומי שהכי דומה להם זה האשכנזים הליטאים אז אני שואל התימנים מה מקורם? ובל נשכח שבתוכם יש שלוש קבוצות 'שאמים' 'בלאדים' ו'דרדאים' שהאחרונים אף מוקצים מחמת מיאוס ליתר הקבוצות.
ונמשיך לפי זה מה מקור האשכנזים הליטאים? והאם יש הבדל בין הליטאים לחסידים וא"כ האם יש הבדל בין החסידויות?
ושאלה אחרונה להפעם מהי סברתו של הרה"ג רבי עובדיה יוסף שליט"א? ולפיו מה המקור האמיתי ולאיזה שבט מתייחס הנ"ל?
אני מקוה שלא הגזמתי....
נשלח ב-12/9/2009 21:58
גם אני קיוויתי שלא תגזים אך מה לעשות....היגזמת טיפה .
אני לא מחזיק מי יודע מה מהמבטא התימני , בטח לא מהמאמינים שהוא מייצג את המבטא האותנטי היהודי מאז ימי בית שני / ראשון . אתה מוזמן לשאול את הרב מאזוז שליט"א ע"כ יש לו תשובה מפורטת ומנומקת על זה . שמעתיו פעם מדבר ע"ז בקיצור .
ואני הקטן מוסיף , שגם אם אכן כן והם שמרו בקנאות על מסורתם העתיקה , נו אז מה , וכי זה אומר שכל עם ישראל דאז נשמעו ונראו כך ? הרי גם אז היו קבוצות ומפלגות שונות בעם . בטח בסוף בית שני המפולג והשסוע .
אדרבה , לשיטתי שהם שבט לוי ( לויים לא כהנים ) זה מסתדר טוב מאוד , רק לאנשים בעלי דין קשה כשבט לוי שהוא דינא קשיא ( ומכאן עקשנותם המפורסמת ) יש את העוז והכוחות לשמור בקנאות על מסורתם ואורח חיים בלתי מתפשר .
המבטא האשכנזי הוא המבטא הרחוק ביותר מהמבטא המקורי והאותנטי של עם ישראל, לא אני אומר זאת אלא הדבר ידוע מהספרים הק' והפוסקים .
וגם זה מסתדר עם זהותם של האשכנזים כשבט בינימין ( ליטאים בעיקר ) בהיותם שורש תורה שבע"פ המייצג את יכולות החשיבה העצמית והחריפות השכלית אולם יכולת פחותה בהרבה לשמור על מסורות עתיקות ולהתבטל למנהג הקדום והעתיק ולקבלו כפי שהוא מבלי לשנותו . לכל תכונה חיסרון ויתרון כפי שאתה רואה .
לגבי הרב עובדיה - אל תוסף דבר אלי עוד בדבר הזה .
נשלח ב-12/9/2009 22:13
ישר כח כב'
ניתן לכב' לנוח ואח"כ נמשיך......
נשלח ב-12/9/2009 22:17
שאל בני ונען. . .
אני כאן , אם אוכל אענה , אם לא , יש פה עוד רבנים גאונים וצדיקים נסתרים ב"ה....
לא אלמן ישמעאל .
נשלח ב-12/9/2009 22:45
אני לא מנען אני מאשדוד.....
כב' הזכיר אשכנזים ליטאים ומה עם החסידים??
נשלח ב-12/9/2009 22:58
רגע אחד , הלו ! זה רדיו זה ?!
חסידים שאלת . . טיפה מורכב יותר . לצערי לא הכל ברור לי בסוגייא זו , הרבה כן אך לא הכל .
בגדול : יהודה .
הריכוז הגדול והמסודר ביותר של שבט זה כקבוצה מתגלה בחסידות גור .
יהודה זה מלכות - גבורה - ואמת . ( מכאן גם הסטיגמה האלימה של הגוראים , דבר שאינו רע כשלעצמו )
הדגש על ענייני הצניעות והקדושה , אמת בלי פשרות , יכולות פיזיות לא מבוטלות , כל אלה ועוד מעידים ללא ספק על שבט יהודה .
גּוּר אַרְיֵה יְהוּדָה
רמז קטן כפיל .
לגבי שאר החסידויות - גם בהם רואים סממנים של שבט זה אך ישנם הבדלים , אולי קשור לשני הענפים שיצאו מיהודה : פרץ וזרח .
יהודה הקלאסי והאיכותי יצא מפרץ ( על יד איש בן פרצי ) יתכן שהאחרים שורשם בזרח . לא ברור לי דיו .
נשלח ב-13/9/2009 10:55
יש מבטא שהוא קרוב יותר למקורי ויש מבטא שהוא רחוק יותר אבל מבטא מדוייק של לשון הקודש כפי שהיה בזמן בית המקדש לא קיים אצל אף אחד מהטעם שכתוב "וילך ממנה כל הדרה" כל הדרה ולא חלק מהדרה ולשון הקודש בכלל הדרה לכן חסר לנו את החן והיופי של שפת הקודש כפי שהיה אז ולעתיד כל ההדר יחזור אלינו כבראשונה.