|
|
| נשלח ב-26/10/2009 12:17 |
|
| |
אשמח מאוד אם תעלה לאתר קובץ אודיו וכמובן שאשמע את כולו.
המשך יום נעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 13:58 |
|
| |
אוקיי , קיבלתי .
אצטרך להתקין איזשהי תוכנה ולשבת ולדבר מול עצמי ולהקליט. . .
מקווה להספיק לעשאת זאת עוד השבוע בע"ה .
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 15:35 |
|
| |
מצטרף בהחלט ליוזמה הברוכה
אך עם זאת מצפה למפגש השני...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 20:26 |
|
| |
מפגש ?
אין בעיה , רק תארגן מצלמת וידאו וכל השאר עליי .
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 22:06 |
|
| |
קובץ אודיו - רעיון מצויין!
אשמח מאד לשמוע את דברייך!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2009 09:30 |
|
| |
ב"ה...
סידרתי את כל הנחוץ להקלטת השיחה . כעת נשאר למצוא את הזמן המתאים עם המוזה הנכונה ולהתחיל לקשקש לעצמי באוזן .
אני מודיע מראש : היות ומדובר על דיבור ולא על כתיבה בכוונתי להרחיב לפרט ולנמק כיד ה' הטובה עלי כך שתקחו זאת בחשבון , ראו הוזהרתם. .

|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2009 14:26 |
|
| |
תודה על הבשורה המרנינה (והמפתיעה) כולנו בלב אחד מצפים ומייחלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2009 22:35 |
|
| |
עדות ושבטים בעם
קרוב לשעה וחצי של דיבורים וכאב ראש... זה מה שמצפה למי שיאזין לשיעור .
עייף אותי כהוגן , זה ודאי .
מי שרוצה לינק להורדת הקובץ יפנה אליי בפרטי .
יש להמתין 60 שניות עד שמתאפשרת ההורדה ולהקיש את המספר המופיע שם ורק אז אפשר להוריד . שוקל 76 מגה .
דיברתי ללא סדר וללא אירגון הדברים מראש אלא בעיקר מהלב ומהזיכרון , כך שאל תדינוני ברותחין אם השארתי קצוות פתוחים ללא מענה .
את השאלות / הערות תוכלו לשאול פה ובע"ה אשתדל להשיב .
תוקן על ידי המיייחל ב- 28/10/2009 23:05:42
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2009 08:13 |
|
| |
עוד לפני ששמעתי את ההקלטה
ברצוני קודם כל:
א.להודות לך על הכל ב.כמדומני עלינו על פלטפורמה חדשה ונוספת, שלדעתי, תניב פירות ועניין
חזק וברוך
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2009 08:44 |
|
| |
תודה צדיק .
היום יומה של רחל אימנו !
רק עכשיו שמתי לב שאת השיחה הזאת הקלטתי בדיוק ביום הילולתה של מאמא רחל , אולי לכן דיברתי עליה כ"כ הרבה כפי שתוכלו לשמוע .
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2009 23:23 |
|
| |
המיייחל, יישר כח גדול על השיחה. ניתוח מעניין ביותר. נראה שפיתחת את הרעיונות במשך שנים. אני לא יכולה להגיד שאני מסכימה או לא עם שיוך העדות לשבטים השונים - את זה נדע בטוח בע"ה תוך כמה שנים. לגבי איזו עבודת ה' נחותה או עליונה יותר - יש לי השגות לגבי המסקנות שלך. אבל לא אכנס לזה כעת. שמחתי לשמוע שאתה מקבל כפשט את שיבת השבטים לארץ ישראל כחלק מתחילת גאולתנו, ולא כל כך מבינה איך בכל זאת אתה לא מקבל שמדינת ישראל היא שלב בתכנית ה' עד למלכות דוד לה אנו מחכים ומצפים. אבל זה לשיחה אחרת. בכל אופן, באמת כל הכבוד על ההשקעה, המחשבה, הבהירות, והנכונות לשתף אותנו. ובאמת מעניין הקטע האישי שלך, שנגעת בו ולא הרחבת.
ובאמת מתאים שיצא בדיוק ביום פטירת רחל אמנו!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2009 08:36 |
|
| |
תודה על התגובה , שמח עליה .
את רואה. . . זו בדיוק הסיבה שאני מעדיף לדבר מול קהל חי! לפעמים אני מתקשה או שוכח להסביר זוית מסויימת של העניין וע"י תגובת הקהל אני למד לתקן את הדבר . מבחינתי - החידוש הוא כאשר מבינים אותי ולא כאשר לא הובנתי .
אין לי בכלל ספק שהדברים לא כ"כ קלים לעיכול ויש לכל השומע אותם מה להעיר ומה לשאול , זה ברור לי . ושוב , לכן אני תמיד אבל תמיד מעדיף לדבר מול הבנאדם ולא באופן בלתי ישיר .
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2009 01:29 |
|
| |
יישר כח על ההקלטה וההשקעה!
כ"כ נכון הרעיון שקשה מאוד לתפוס את 2 הקצוות של תפיסה רוחנית גבוהה והסברה 'ארצית' פשוטה. ("חמה ולבנה") גם הנסיון לאחיזה הן בבין אדם למקום והן בבין אדם לחבירו נמצא על אותו קונפליקט ומתח. [בהתבוננות עמוקה ניתן לראות בשני המקרים את היחס בין הגבורות לחסדים].
מה שלא הבנתי, זה שמצד אחד אתה רואה את החלוקה לשבטים לפי העדות השונות (מרוקאים - עירקים \ שמעון - יששכר) מה שהכי מסתבר מבחינה תרבותית וגאוגרפית, ומהצד השני ובאותו הסרגל בחלוקה לאמונות שונות (חרדים - דת"ל \ יהודה - אפריים) ובחלוקה למגזרים שונים באותן האמונות (ליטאים - חסידים \ בנימין - יהודה). איך זה מסתדר?
נ.ב. מחכים בקוצר רוח לקבצים הבאים..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2009 08:09 |
|
| |
יש"כ פרידום
סוף סוף מישהו מהשומעים מגיב על הדברים . אחרים בחרו משום מה למלאות פיהם מים ולשמור על זכות השתיקה .
האמת , גם לאחר שקראתי את שאלתך כמה פעמים עדיין קשה לי לומר שהבנתי אותה. . . מצטער אחי .
כפי שאמרתי בהקלטה עצמה שכחתי להתייחס לעוד כמה נושאים , כמו חב"ד למשל , גם עליהם יש לי מה לומר . ועל עוד עדה או שניים מעדות המזרח , כמו"כ לא התכוונתי לומר שכל החסידים הם יהודה , יש ביניהם שלא מתאים להם הייחוס הזה , בעיקר החסידיות הקטנות והפחות מוכרות . כמו"כ שכחתי להתייחס לסאטמאר...צאצאי הכוזרים לענ"ד , להסביר מדוע . והיו עוד כמה נקודות וזוויות שלא כיסיתי , הן באקטואליה והן במקורות . סביר להניח שאם הייתי עושה זאת השיעור היה נמשך עוד שעה וחצי לפחות .
מקווה שפעם אחרת אי"ה .
תוקן על ידי המיייחל ב- 02/11/2009 8:10:28
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2009 19:35 |
|
| |
ננסח אחרת..
אם נאמר שהחלוקה לשבטים היא על פי עדות מה שייך לחלק "חסידים" "חרדים" "דת"ל" לשבטים? (הרי כל אחת מהקבוצות האלה מכילה כמה וכמה עדות לכשלעצמה).
אישית נראה לי שהחלוקה הנכונה יותר היא על פי אזורים גאוגרפיים לדוגמה כל מי שבאזור רוסיה שייך לשבט פלוני וכל מי שמאזור טוניס לשבט אלמוני. (אפילו אם היו שינויי מקום הם היו זניחים בד"כ יחסית לרוב הקהילה באזור).
|
|
|
|
|