|
|
| נשלח ב-2/11/2009 22:20 |
|
| |
עכשיו הבנתי , תודה . בהחלט שאלה מצויינת ויפה .
התשובה לשאלה הזאת טיפה ארוכה , ושוב , הייתי מעדיף לענות עליה בדיבור ולא בכתיבה . אך משהו בכל זאת נאמר .
צריך לדעת ש"שבט" זה נשמה , ונשמה זו כח,מידות, תכונות, מאפיינים יחודיים שאין לזולתו . כשאני אומר שעדה/קהילה/ ציבור מסויים שייך לשבט X פירושו של דבר שהכוחות והמאפיינים של אותו שבט מתגלים באותו ציבור . כמו"כ בל נשכח שבמשך אלפי שנות ההיסטוריה שבטים התערבבו זה בזה ו"נישואי תערובת" היו בכל שבטי ישראל כך שטבעי למצוא אנשים מעדה אחת ללא מאפייני העדה שלהם ובעלי מנטליות של עדה אחרת ( כמוני למשל ) וזאת משום שאותה נשמה שייכת לשבט אליה היא נמשכת ולא לעדה בה נולדה .
ישנה תשובה נוספת ברובד עמוק יותר מהצד של גלגולים ותיקוני הנשמות בדורות האחרונים .
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2009 17:20 |
|
| |
קראתי באיזה ספר על גלגולים שבהיפנוזה שעשו לאדם שהיה ממוצא תימני נערך שחזור אחורה עד לחייו הקודמים התגלה שהיה באושוויץ והוא תיאר את המוראות והתלאות שעבר שם,מדהים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2009 18:47 |
|
| |
בהחלט מדהים .
בטוחני שכולם ישמחו לשמוע עוד בנושא , במידה ויש .
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 00:12 |
|
| |
תודה ששלחת לי את הקובץ הוא בתהליכי הורדה. למה התכוונת המייחל כשאמרת שאלה אנשים כמוך? שהנשמה שלהם היא לא של העדה שלהם. לא ממש הבנתי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 08:40 |
|
| |
פשוט מאוד .
נשמה ששורשה בשבט אחד יורדת לעולם ונולדת בעדה אחרת שאינה השבט שלה .
בדורות האחרונות ובפרט בדורנו תופעה זו נפוצה ביותר .
ולכן אתה רואה אשכנזים עם מנטליות ספרדית וספרדים עם מנטליות אשכנזית ובתוך העדות עצמם ג"כ עם ההבדלים בין המגזרים השונים .
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 08:59 |
|
| |
יש לי שאלה נניח ששורש נישמתי משבט דן
מתגלה משיח בן דוד. איפה אני אגור ???
ממשיך לגור איפה שאני גר היום או שאני צריך לעבור דירה לנחלת שבט דן ?
תשובה מהירה נחוצה כי לארגן משאית והובלה, סידור ילדים בגנים ובתי ספר זה סיפור ארוך ומתיש
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 09:15 |
|
| |
לא רחוק ממני ישנה שכונה נפלאה של אתיופים. . .
אני בטוח שלא תתנגד לעבור לשם . נכון ?

בכך תרוויח שני דברים , גם לחזור לשבט שלך וגם להיות קרוב אליי .
להבא היזהר במשאלותיך .
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 09:24 |
|
| |
המייחל
לא ענית לי
ממשיכים לגור כמו היום או עוברים לגור איש איש לפי השבט שאליו שייך שורש נשמתו?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 09:30 |
|
| |
סליחה , חשבתי ששאלת בצחוק .
שאלה יפה , לא ידוע לי על שינויים גרנדיוזיים שיהיו בתחילת ימות משיח , בטח לא בשנים הראשונות שלו . לאחר מכן ? לא יודע , לא מכיר במקורות תיאור בו איש איש חוזר לשבטו . אני מאמין שהכל נשאר כרגיל .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 09:32 |
|
| |
חזק וברוך
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2009 13:17 |
|
| |
תודה על השיעור. יש לכ כמה שאלות ברשותך: 1)מה לגבי דתי לאומי שמתחזק והופך לחרידי? הוא עובר שבט? 2)ועד שהגיעה החסידות לעולם בזמן הבעל שם טוב- איפה היה יהודה? 3)ועוד שאלה- אם באמת לשמעון יש תכונות מאוד שליליות- מדוע הקב"ה רצה שזו תהיה העדה הכי גדולה מבין עדות המזרח? 4)אפשר להוסיף לגבי שבט לוי והדין שבגלל זה הם מאוד בעד הכאת ילדים עם זה ע"י המורי או ע"י ההורים. 5) תוכל להכין עוד שיעור שיכלול עוד עדות?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2009 20:32 |
|
| |
על ראשון ראשון...
1 . כאשר אדם מתחזק או נחלש ועובר למגזר אחר סביר מאוד להניח שלשם הוא שייך מלכתחילה והוא פשוט נולד לא במקומו הטבעי .
2 . עדות / שבטים זה אנשים , זה כוחות נפש ותכונות , הם תמיד היו , איפה הם היו אתה שואל ? מפוזרים יותר ופחות מאוגדים תחת מסגרת חברתית כזאת או אחרת .
3 . לא ידוע לי על-כך שהשבט הזה ( שמעון ) הוא הכי גדול מבין עדות המז' . וגם א"כ , נו אז מה בכך , השאלה נובעת ממבט מאוד מצוצמם וצר , לנו כבנ"א אין את המבט הגלובלי של שילוב עבר-הווה-עתיד ע"מ לקבוע האם דבר שנראה רע / טוב הוא באמת כזה . חוצמזה שלציבור הזה יש תכונה חזקה מאוד של חסד ונתינה כידוע, וחסד כידוע זה התפשטות והתרחבות ללא גבולות , ואולי לכן מספרם מרובה .
אבל מעיקרא השאלה אינה שאלה משום שאז אתה יכול "למה הגוים יותר מרובים מאיתנו או למה צאצאי ישמעאל כ"כ רבים?" וכו' וכו' .
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2009 23:07 |
|
| |
שמעון הוא העדה הכי גדולה מבין הספרדים. מהאתר של הלשכה מהרכזית לסטטיסטיקה מהדוח של 1990 ושל 2000 עולה כך. העדה הגדולה בישראל: רוסים. העדה השנייה: שמעון. העדה השלישיץ:יששכר. רביעית:פולנים. חמישית: רומנים.
זה קצת לא מסתדר לי על הבחירה החופשית כי אם מישהו נולד להיות משבט אחד אז ברור שהוא יגיע לזה עד סוף חייו.
בשבת ממש חשבתי על שבט שמעון והסתדרו לי כ"כ הרבה דברים. כל מפשחות הפשע- אבוטבטל,אברגיל,אוחנה ועוד. תמיד אמרו לי שהעדה הזאת פושעת בגלל שבארץ לא קלטו אותם טוב. אבל מצד שני את כל עדות המזרח לא קלטו טוב. אז למה דווקא הם? ומה שכתבת על הפריצות הסתדר לי מאוד טוב עם ויקי כנפו והבת שלה שהצטלמו בעירום. ומה שאמרת על הערב רב מסתדר לי עם 2 המרגלים היהודים למען הערבים שהם גם משמעון- מרדכי וענונו, ועוד מרגלת שאיני זוכר את שמה כעת.
אשמח מאוד אם תכתוב לגבי כל העדות איזה שבט. וגם אני אכתוב לך בהודעה פרטית למה כל הנושא הזה חשוב לי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2009 23:34 |
|
| |
עד ההודעה הזאת לא חשפת יותר מדי... חבל שבזאת התפקשש לך קצת . אין דבר .
אבל אבקשך להבא לא לעשות את מה שעשית כאן , משום שרק בשיחה אני יכול להציג את כל התמונה ואת כל הפרטים באור כזה שלא יעורר תמיהות ותהיות כפי שעלול להתקבל מהודעה של כמה שורות , אוקיי ?
מעבר לזה עניתי לך בפרטי .
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 15:10 |
|
| |
מי שרואה אותו , שומע אותו , ועדיין לא רואה את דמותו ותכונותיו של יוסף הצדיק. . .
אינו מבין דבר וחצי דבר אודות תכונותיהם ומידותיהם של השבטים .
הסיפור יוצא לאור ומתפרסם בדיוק בערב חנוכה ובפרשיות העוסקות ביוסף ע"ה .
תוקן על ידי המיייחל ב- 07/12/2009 15:22:05
|
|
|
|
|