בית פורומים חבלי משיח

הרב עובדיה יוסף יודע מיהו משיח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/9/2009 17:45 לינק ישיר 
הרב עובדיה יוסף יודע מיהו משיח

הרב עובדיה: המשיח יפסוק כמו הספרדים

בשיעורו השבועי שעסק בהלכות ראש השנה, התייחס הרב עובדיה יוסף להבדלים בין העדות וקבע שכל אחד צריך להיצמד למנהגיו עד בוא המשיח - "ואז האשכנזים יחזרו בתשובה"

קובי נחשוני

פורסם:  06.09.09, 13:18

הוא מרבה לעקוץ את האשכנזים ומנהגיהם בכל הזדמנות, והיום הוא כבר משוכנע: המשיח ינהג כמזרחי. בשיעורו השבועי אמש (מוצ"ש), שעסק בהלכות תקיעת שופר, התייחס הרב עובדיה יוסף לפסיקת ההלכה ולמנהגים המשתנים מעדה לעדה. הוא הדגיש כי כל אדם צריך להיצמד למנהגי אבותיו וכי "אלו ואלו דברי אלוקים חיים", אך טען שכשיבוא המשיח הוא יכריע את הכף לטובת הספרדים.  

הרב אמר את הדברים בנימה מעט משועשעת, ואולם מדובר בנושא שבו הוא פוסק בצורה עקבית כשנדרש לבחור בין השיטה האשכנזית והספרדית. בעבר פסק הרב עובדיה כי בארץ ישראל יש לנהוג על-פי שיטת הפוסקים הספרדית. 

וכך אמר הרב הלילה: "אנחנו לא יכולים להכריע עד שיבוא משיח צדקנו ויעשה את כולנו עם אחד. רק המשיח יכול לעשות את זה. הוא יגיד להם: מה אתם אומרים 'בוּרִיך אתוּ'? תאמרו 'ברוך אתה'! וכשיאמר לא יוכלו לחלוק עליו. זה המשיח זה... יקומו אברהם, יצחק ויעקב בתחיית המתים, מה יגידו? יתחילו להגיד - הם היו חאלבים. מחאלב. הם לא אמרו 'בוּרִיך אתוּ'. אמרו 'ברוך אתה'. יאמרו 'ברוך אתה' וכל האשכנזים יחזרו בתשובה".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3772704,00.html

תוקן על ידי אורית09 ב- 06/09/2009 17:43:44

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2009 22:46 לינק ישיר 

התגובה שלי מתייחסת שורה המסומנת בקו תחתון לעיל

האמת לא צריך להגיע עד למשיח כדי לקבוע זאת
על פי משנתו של הרב עובדיה יוסף, ברגע שעם ישראל חזר לארצו
חל על עם ישראל ההלכות שנכתבו בארץ ישראל ומי הוא זה אם לא הרב יוסף קארו
בעל השולחן ערוך.
הרמב"ם, הרמ"א ועוד אחרים שפסקו עשו זאת מחוץ לגבולות ארץ ישראל ועל כן פסיקותיהם חלים על חו"ל ולא על ארץ ישראל על פי ראיה זו.
אמנם הרב עובדיה יוסף אומר שכל עוד לא בא משיח, אי אפשר לכפות דרך זו על כלל עם ישראל, וביחוד האשכנזים שיש להם על מי לסמוך ביד רמ"א (רבי משה איסרליש - זה משחק מילים של הרב עובדיה יוסף עצמו)
אגב הרב עובדיה יוסף עצמו שהוא יוצא עירק, אינו נוהג כדברי הבן איש חי, כרוב העירקים, אלא כשיטת בעל השולחן ערוך
גם נוסך התפילה הוא יותר קרוב לספרדים מאשר לעדות המזרח (כן יש הבדלי נוסחים ביניהם)
כל זה ועוד על גישתו ההלכתית של הרב עובדיה יוסף אפשר לקרוא הספר "ממרן עד מרן"
שנכתב על ידי הרב בנימין לאו (אחיין של הרב לאו) שאינו חשוד בספרדיות
גם אני אינני ספרדי אלא אשכנזי, אך גם אני מבין זאת כך, בארץ ישראל יש לנהוג כדרך השולחן ערוך. ועל כן אני נוהג בהרבה דברים כספרדי על אף שזה אינו מבית אבא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חבלי משיח > הרב עובדיה יוסף יודע מיהו משיח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext