בית פורומים פורום הפילוסופיה

עשר בשביל שתתעשר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/9/2009 14:22 לינק ישיר 

yakov7 כתב:
הבנה גבוהה מדאי, בהבטחות של אלוקים, ובכוונת חז"ל..

נכון, זה התכלית של למוד התורה להבין מה הבטחה אלוקית בפקט, ומה רק מליצה,
נכון שלמעשה ולהלכה זה לא רלוונטי, אבל בגלל שאלות של אמונה כמו הנושא של האשכול זה מאוד רלוונטי,
ש"אחר" שאל על קן ציפור, הוא כנראה לא הבין שלשלוח ילד לסתכן על סמך ההבטחה של אריכות ימים, אסורה לגמרי כי חוקי הטבע מבחינת אלוקים הם חוק נתן ולא יעבור, כלומר ההבטחה מול חוק טבע (שזה גם צווי אלוקית )החוק טבע הקבע את התוצאה, למשל הרמב"ם מבטיח, שמי שהתנהג בנושא בריאות כמו שהוא כתב, הוא ערב לו לאריכות ימים,מאיפה הביטחון של הרמב"ם ? התשובה הרמב"ם ראה בטבע, ציווי אלוקי, אני רוצה לומר, שמי שמכבד את אביו ואת אימו ולא שומר על תזונה נכונה למשל, לא יצפה לאריכות ימים, אני מקווה שזה מובן,
בנושא של מעשר, ברור שאנו חייבים מבחינת ההלכה להפריש מעשר, (הגם במעשר כספים יש חילוקי דעות)
השאלה היא האם אלוקים הבטיח, התשובה לא, הוא רק הבטיח במעשרות לבית המקדש וגם רק ארובות השמים, כלומר גשם,
אבל לא למעשר כספים, ולא הבטיח שירד כסף מהשמים, (מלאכי פרק ג פסוק י הָבִיאוּ אֶת כָּל הַמַּעֲשֵׂר אֶל בֵּית הָאוֹצָר וִיהִי טֶרֶף בְּבֵיתִי וּבְחָנוּנִי נָא בָּזֹאת אָמַר יְקֹוָק צְבָאוֹת אִם לֹא אֶפְתַּח לָכֶם אֵת אֲרֻבּוֹת הַשָּׁמַיִם וַהֲרִיקֹתִי לָכֶם בְּרָכָה עַד בְּלִי דָי:)
וברור היא שאפי' בזמן הבית אם מישהו לא חרש את שדהו בשנה הבא הגשם ממש לא עזר לו, אני רוצה לומר שהבטחת אלוקית לא יעזור אם האדם יעשה או לא יעשה,משהו נגד או בעד הטבע, המפרשים אומרים את זה גם על הבטחה של נביא, (למשל אצל אלישע  מלכים ב פרק ד וַיֹּאמֶר לְכִי שַׁאֲלִי לָךְ כֵּלִים מִן הַחוּץ מֵאֵת כָּל שכנכי שְׁכֵנָיִךְ כֵּלִים רֵקִים אַל תַּמְעִיטִי: השאלה למה אלישע לא יצר גם את הכלים, עיין במפרשים שם ובכל מקום בתנ"ך )
לעצם השאלה האם יש מליצות כאלה בחז"ל ? ברור שכן, הבן ותעמיק ותראה, שאי אפשר להגיד על כל החז"לים שהם אומרים בדרך מליצה שאלוקים אמר כך וכך וכו' (שלא כתוב בשום מקום שאמר כך אני מתכוון לתנ"ך או קבלה מנביא ) שהם צווי דאורייתא, הרי אם תחשוב בתמימות שהם באמת אמירת אלוקים, אז למה חז"ל לא פוסקים לפי זה, כההלכה מדאורייתא, אתה יכול לבדוק בחז"ל בהרבה מקומות שזה כך, 
אני רוצה לומר לך ולכל חברי הפורום, כל השאלות האלה הם שאלות טיפשיות, כל הבטחה אלוקית מתקיימת, כאן בעולם הזה,
תשמרו לכבד את הוריכם תזכו לאריכות ימים, אבל בתנאי אחד שלא תעשו משהו נגד הטבע כלומר לשמור על הבריאות ולא להסתכן בשום סכנה שהיא, אני הגיד יותר (אני מפחד האם מותר להגיד את זה, אבל סומך אני עליכם שלא תנצלו את זה לרעה)ההבטחה של הרמב"ם שהוא ערב, מדובר אפי' על מי שחייב כורת או מיתה בידי שמים, כי אם לא, מה ההבטחה של הרמב"ם ? ( אני מציע לכולנו לא לצחק מחבואים עם אלוקים, כי הוא כבר ימצא הזדמנות,) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2009 21:29 לינק ישיר 

maxmen כתב:

ש"אחר" שאל על קן ציפור, הוא כנראה לא הבין שלשלוח ילד לסתכן על סמך ההבטחה של אריכות ימים, אסורה לגמרי כי חוקי הטבע מבחינת אלוקים הם חוק נתן ולא יעבור, כלומר ההבטחה מול חוק טבע (שזה גם צווי אלוקית )החוק טבע הקבע את התוצאה, למשל הרמב"ם מבטיח, שמי שהתנהג בנושא בריאות כמו שהוא כתב, הוא ערב לו לאריכות ימים,מאיפה הביטחון של הרמב"ם ? התשובה הרמב"ם ראה בטבע, ציווי אלוקי, אני רוצה לומר, שמי שמכבד את אביו ואת אימו ולא שומר על תזונה נכונה למשל, לא יצפה לאריכות ימים, אני מקווה שזה מובן,

השאלה היא האם אלוקים הבטיח, התשובה לא, הוא רק הבטיח במעשרות לבית המקדש וגם רק ארובות השמים, כלומר גשם,
אבל לא למעשר כספים, ולא הבטיח שירד כסף מהשמים, (מלאכי פרק ג פסוק י הָבִיאוּ אֶת כָּל הַמַּעֲשֵׂר אֶל בֵּית הָאוֹצָר וִיהִי טֶרֶף בְּבֵיתִי וּבְחָנוּנִי נָא בָּזֹאת אָמַר יְקֹוָק צְבָאוֹת אִם לֹא אֶפְתַּח לָכֶם אֵת אֲרֻבּוֹת הַשָּׁמַיִם וַהֲרִיקֹתִי לָכֶם בְּרָכָה עַד בְּלִי דָי:) 

אני רוצה לומר לך ולכל חברי הפורום, כל השאלות האלה הם שאלות טיפשיות, כל הבטחה אלוקית מתקיימת, כאן בעולם הזה,
תשמרו לכבד את הוריכם תזכו לאריכות ימים, אבל בתנאי אחד שלא תעשו משהו נגד הטבע כלומר לשמור על הבריאות ולא להסתכן בשום סכנה שהיא, אני הגיד יותר (אני מפחד האם מותר להגיד את זה, אבל סומך אני עליכם שלא תנצלו את זה לרעה)ההבטחה של הרמב"ם שהוא ערב, מדובר אפי' על מי שחייב כורת או מיתה בידי שמים, כי אם לא, מה ההבטחה של הרמב"ם ? ( אני מציע לכולנו לא לצחק מחבואים עם אלוקים, כי הוא כבר ימצא הזדמנות,) 

אדרבה, לחז"ל בגמ' גם היה קשה איך יכול להיות שנפל ומת, ולא טענו את הטענה היפה שלך שאסור לשלוח ילד להיסתכן נגד חוקי הטבע, אלא הגמ' מחפשת להידחק עם תרוצים שונים אבל המסקנא היא כמו שדרש ר' יעקב "למען יטב- ליום שכולו טוב, ולמען יאריכון- ליום שכולו ארוך".
(ברור שאי אפשר להיסתמך על הבטחות אלוקיות נגד חוקי הטבע שהם גם קביעה אלוקית, בכלל אסור לנסות את אלוקים)

רק על גשם ולא למעשר כספים?! ציטטתי מילה במילה מהפוסקים שהביאו את ההבטחה בצורה הלכתית לימינו לצדקה ומעשר כספים בצורה הכי ברורה!

לא נראה לי שחברי הפורום [שאמנם דליל לאחרונה] באים לכאן לקבל ציונים על שאלותיהם או ברכות והמלצות איך להסתדר עם אלוקים.

תוקן על ידי yakov7 ב- 12/09/2009 21:26:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2009 23:10 לינק ישיר 

yakov7 כתב:
אדרבה, לחז"ל בגמ' גם היה קשה איך יכול להיות שנפל ומת, ולא טענו את הטענה היפה שלך שאסור לשלוח ילד להיסתכן נגד חוקי הטבע, אלא הגמ' מחפשת להידחק עם תרוצים שונים אבל המסקנא היא כמו שדרש ר' יעקב "למען יטב- ליום שכולו טוב, ולמען יאריכון- ליום שכולו ארוך". 
 רק על גשם ולא למעשר כספים?! ציטטתי מילה במילה מהפוסקים שהביאו את ההבטחה בצורה הלכתית לימינו לצדקה ומעשר כספים בצורה הכי ברורה!
לא נראה לי שחברי הפורום [שאמנם דליל לאחרונה] באים לכאן לקבל ציונים על שאלותיהם או ברכות והמלצות איך להסתדר עם אלוקים.

א, למה אתה חושד בי שאני לא מכיר את הגמ', השאלה היא האם תשובת הגמ' מספקת אותך,הרי כל הבטחות של התנ"ך יכולים להגיד שזה לעולם הבא, ואז פתרנו את כל הבעיות שלנו, והרי ידוע במחשבת ישראל שזה הסיבה שלא מוזכר עולם הבא במפורש בתנ"ך, היא כדי שנראה דפקטו את כוחו של אלוקים, חייבים להגיד שתשובת הגמ' היא טוב לפשוטי עמך, ולא לחכמים,
ב, אני דייקתי כשבאים לתבוע את אלוקים, אז צריכים לדעת את ההבטחה המקורית של אלוקים,
ג, מצטער לא התכוונתי לפגוע באף אחד, רק באתי להדגיש את האבסורד בשאלות כאלה,  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > עשר בשביל שתתעשר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext