בית פורומים אגודה אחת

הביגוד החרדי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/9/2009 13:57 לינק ישיר 
הביגוד החרדי

באשכול שאלות ותשובות עם הרב יעבץ
הועלה ע"י שלמה הנושא של הביגוד החרדי

הנה העברתי את הדיון לכאן והנה הציתותים משם
ומה דעתכם על כובע וחליפה שמלות ופאות קאסטם וכל שאר מרעין לבושין

פצעי אוהב כתב

שלמה[
בנושא הביגוד

הביגוד הגברי החרדי הוא בס"ה ביגוד מכובד כך שאיזה צורך יש להחליף אותו
סתם כי אני צריך להראות לכולם שאני לא כמו כולם?

איזה רווח יש בזה

זה לא אומר שאני פוסל או מסתכל על אנשים שאינם לבושים כך בצורה שונה נהפוך הוא מי שזה עושה לו את זה אדרבה ואדרבה ודאי  טוב שינהג כרצונו

וכשם שעורכי דין שרים וכדו' מתלבשים כך גם אני כאחד שרוצה להוביל מהלכים טוב שאני עושה כן ומשדר מכובדות כדי להשפיע על אחרים.

שלמה השיב

ידידי האוהב!

תנסה להסביר לי באופן אובייקטיבי מה בדיוק מכובד בלבוש החרדי?
מדוע לבוש של קוזאקים פולנים או גנגסטרים איטלקים שהיה נהוג לפני 80-100 שנה, נחשב מכובד כיום?

הלבוש החרדי אינו מתאים כלל לאופיה של ארץ הקודש, וככל מטרתו היא ליצור בידול וניכור מיתר חלקי העם.

יותר ממכובד נכון לומר שהוא יקר עד להחריד!

קח זוג צעיר חרדי, רק הבגדים שהם לובשים בכדי להשתייך למגזר עולים יותר מ 10,000 ש"ח ללא גוזמא !

נער חרדי כדי להשתייך למגזר צריך ללבוש ערכת בגדים בשווי 2,000 ש"ח לפחות

זה לא טימטום לדעתך? האם הצר שווה בנזק המלך?

לדעתי זה אחד החוליים המרכזיים בחברה ובתרבות החרדית, וכמי שמנסה לתקן עולם במלכות שדי, ציפיתי מהרב יעבץ ידידי שיחיל את התיקון גם על העיוות הזה.

אשמח לפתח דיון ענייני (אולי באשכול אחר) בנידון.

לילה טוב
שלמה

ואל הדיון הצטרף מחשבות

שלמה ידידי המלומד,
כתבת "לדעתי זה אחד החוליים המרכזיים בחברה ובתרבות החרדית". אתה לא מגזים קצת? לאחרונה קניתי לבני שחגג בר מצווה את כל הסט של החרדי המצוי ויצאתי מהחנות ב"נזק" של 600 ש"ח. חוץ מזה האם הלבוש החילוני זול יותר? בדקת פעם כמה עולה נעלי נייקי?
אני כשלעצמי הייתי מוותר בשמחה על הכובע, הוא מחמם ומציק, אך מה לעשות בכל חברה ישנם קודי לבוש, ואינני רואה בזה איזה שהוא אסון.
אני חושב שכפי שניסח זאת פצעי, הנקודה צריכה להיות מה קורה כשמגיע אלינו יהודי ירא שמים שכל חטאו שהוא איננו הולך עם כובע (כי כך הורגל משחר ילדותו) מדוע אנחנו מרחיקים אותו, מבדלים אותו? ובצד ההפוך מדוע מי שלבוש כחרדי עם כל הסממנים ילדיו ישר יתקבלו בכל מוסדות הלימוד "הנחשבים" אע"פ שמי שישוחח איתו או יעמוד על קנקנו יגלה אדם ריק מתוכן ומושחת?
מדוע אמרת חז"ל "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו" נשכחה? 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 14:22 לינק ישיר 

עצם העובדה שפתחת "כובע וחליפה שמלות ופאות קאסטם וכל שאר מרעין לבושין " הבנו את דעתך
ולעצם העניין, קוד הלבוש בחברה החרדית עבר ועובר שינוי תמידי. בילדותי (לפני כמה עשרות שנים) בישיבות הלכו בלבוש שונה לחלוטין דהיינו הרבה יותר צבעוני הן בחולצות והן בחליפות.
איפה זה ייעצר? לאלוקים פתרונים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 14:57 לינק ישיר 

כובע: מיותר
חליפה: נחשב לבוש של כבוד (קצרה כמובן...) - אך לא ידעתי למה כל חרדי צריך להתלבש כעו"ד?!
שמלות: אני מקווה שלא באת להציע במקום זה מכנסיים...
פאות קאסטם: רדיפת אופנה ובוודאי מנוגד ל"דת יהודית" של חז"ל.
שאר מרעין לבושין: אם כוונתך ללבוש מלוכלך - וודאי שצריך לשמור על הגיינה בסיסית וניקיון מינימלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 21:02 לינק ישיר 

אני חושב שהלבוש החרדי הוא חתיכי ותתפוצצו כולכם.

מה זה פה? פורום אופנה? אפשר לתאם עם קסטרו חסות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 21:54 לינק ישיר 

כובע - חם. פשוט חם. אבל נדמה לי שיש איזה ענין הלכתי במגבעת בזמן התפילה, ואולי זה דבר שמשתנה לפי מה שמכובד בכל דור.
חליפה - למה לא? יפה מאד.
שמלות - מה התחליף?
פאה נכרית - לדעתי, זה הדבר המגוחך ביותר בכל לבושי החרדים. אשה מתייפה ביודעין [וכולם יודעים את זה] בתחפושת. ממש מגוחך. כיסוי ראש טבעי הוא פיסת בד המכסה את השיער. והרבה פעמים זה גם יותר יפה, לטעמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 16:01 לינק ישיר 

מחשבות ידידי!

צר לי שאני מכניס דיון משני לאשכולו המרתק של הרב יעבץ, בכל אופן לדבריך:

אני אכן חושב שצורת הלבוש הלא עניינית של המגזר החרדי היא רעה חולה וזאת מכמה בחינות:
1. היא מחייבת בצורה קיצונית וכל מי שאינו מקפיד על קודי לבוש אלו מייד מקוטלג ומוקע מהחברה, כפי שכבר ציין ידידינו המשותף "פצעי אוהב".
2. היא גורמת לבידול וניכור של החברה החרדית מיתר חלקי העם. הדבר נעשה במודע ע"י המכונים "מנהיגי הדור".
3. היא לא מתאימה לאופייה של ארץ הקוד ואקלימה. ובודאי שלא כך לבשו בתקופת חז"ל בארץ.
4. היא משמרת צורת לבוש של קוזאקים פולנים וגנגסטרים איטלקים...
5. היא יקרה בטירוף!!! לדעתי קצת טעית בחישובים של עלויות בגדי בנך שנכנס למצוות למזל"ט. 600 ש"ח זו מחירה של חליפה זולה, מחיר מגבעת הוא כ 400 ש"ח, נעליים אלגנטיות עוד 200-300 ש"ח, עניבה, חגורה, חולצה, לפי אופנת הליטאים... מגיעים לסדר גודל של 1800 ש"ח, ואם מכפילים זאת במערכת לשבת ומערכת ליום חול כנהוג, העלויות בהתאם. זאת עוד לפני שניגש למחירה של פאת קסטם... ותכשיטים מהודרים.

ההשוואה לביגוד המותגים החילוני אינה רלוונטית. רק אומר שההקפדה על מותגים והנכונות לשלם עליהם כסף רב בגלל אילוצים חברתיים כנהוג אצל חילוניים בצפון ת"א, היא בדיוק המאפיין את החברה החרדית ולזה קראתי רעה חולה.

אני אישית לובש בימות החול מערכת בגדים שמחירה 100 ש"ח לכל היותר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 16:29 לינק ישיר 

שלמה מערכת לבוש ב 100 ש"ח - אין חיה כזו
נעליים נורמאליות ולא "מותגים" עולות יותר.
אלא אם כן אתה קוטף את הבגדים מהעץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 18:38 לינק ישיר 

פום
קבל פירוט
חולצה - 20 ש"ח (וכשאני לובש טריקו זה עולה רק 10 ש"ח)
מכנסי דגמ"ח 49 ש"ח
ביגוד פנימי 10 ש"ח
נעליים זה הסיפור הכי יקר בעסק
לא אפרט את סוגי הנעליים שאני נועל ובאלו הזדמנויות... אבל ניתן בהחלט להסתפק בנעל סבירה ביותר העולה 80 ש"ח
נכון, הגענו ליותר ממאה ש"ח, אבל כשכתבתי את ההודעה נעלתי  קרוקס מזוייפים העולים פחות מ 20 ש"ח)

המטרה הייתה לחדד את העניין של העלות המיותרת הרובצת על מי שבכל זאת רוצה להישאר חרדי...

ככלל, החרדי הממוצע - גבר או אישה - נוהגים להתהדר בלבושם ומשקיעים זמן רב מאוד (לא פחות מאחיהם החילונים). אין בכך איסור כמובן, אבל למה לקבוע קוד לבוש אוילי כ"כ?

לא קיבלתי שום תשובה עניינית על הסתייגויותי מצורת הלבוש החרדית.

וללגבי לבושי הנשים:
צניעות אינה נמדדת רק באורך השרוול... ביגוד צנוע משמעו צנוע גם במחירו! דרך כלל הלבושות בצניעות הלכתית כביכול, אינן מצטנעות כלל, ולבושם מוקפד ומהודר בחול כבשבת.

חרדית שתתלבש בביגוד פשטני , ללא פאה וחליפות מכופתרות, אלא שמלות פשוטות וכיסוי ראש כפי שהציע "חזק ואמץ" לעיל, תתוייג מיידית כבעלת נטיה לציבור הדתי לאומי/חוזרת בתשובה/ברסלבית/מודרנית וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 19:03 לינק ישיר 

שלמה
אדם ניכר וכו'
בודאי שאין לדון אדם על מידת "דתיותו" רק לפי קוד לבושו. אבל, וכאן אבל גדול, אין ספק שהלבוש בגלל הקוד האחיד משרת את הסטיגמה ביתר שאת ומסגיר את שיוכו החברתי של האדם ובהרבה מקרים גם את מצבו "הדתי". עובדה זו יש לדון עליה בנפרד האם היא כדאית או לא (לדעתי ממש לא) אבל זו המציאות.
בודאי שיש יוצאים מהכלל אך לא בהם אנו דנים.
כן גם אותך בודאי שיש המתייגים עקב לבושך השונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2009 01:01 לינק ישיר 

לדעתי הלבוש החרדי (ליטאי) יפה , ממותג ויוקרתי, אך עם זאת שהוא לטעמי, ושלא הייתי רוצה להראות כמו אחיותי הד"ליות, למשל,  אני חושבת שזה ממש מגוחך שדווקא ציבור כזה שמתימר להיות אמיתי, רוחני ולא חומרני, מוציא כל כך הרבה כסף על ביגוד.

ולגבי הגברים, הכובע והחליפה לגמרי מיותרים, השטרימלים וכיוצ"ב.
מה לא מכובד מספיק בחולצה מכופתרת, ומכנס מכובד? למה צריך ללכת ביום יום כמו ראש ממשלה?  עו"ד, רופא לא מספיק?

שערו בנפשיכם, אילו היתה קמה וועדה להמרת ההוצאה בתרומה נכבדה לקופת העיר?
כמה ספרי ישועות היו נכתבים? מן הסתם, המשיח כבר היה בפתח..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2009 16:47 לינק ישיר 

שלמה, בביגוד של אדם הוא מחצין את גם דעות, השקפות, אמונות, מטרות  ועוד.

הלבוש שאתה מתאר אינו מתאים לי - לדוגמה.

לי חשוב להחצין משהו מסויים ושווה לי לשלם עליו, אם אינך שותף לרצון זה - זו זכותך אבל אני עשוי להבין שאינך שותף למטרותי וסגנון החיים אליו אני שואף. וכאשר אדון ביני לבין עצמי ליד מי לגור אבחר זאת בהתאם.

כלומר זכותו של כל אדם להתלבש כחפצו וכרוחו אך לא להלין על אחרים מדוע "הם" מתלבשים אחרת ממנו.

כמו כן, הערה לגבי משמעות הביגוד:

אני רוכש פתילי תכלת ב150 ש"ח שזה יותר מכל מערכת הביגוד שלך, האם זה מנהג פסול?!

אנו יכולים להבין שמה שפתילי התכלת הכריזו לפני 3000 שנה מכריזים היום חולצה מכופתרת לבנה ומכנסים מגוהצות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2009 17:17 לינק ישיר 

חושבני שיש לדון לא רק על צורת ופרטי הלבוש המתאימים הם אם לאו, אלא בעיקר האם עצם הדבר שיש קוד לבוש פרטני מאוד הגורם לכל אחד שסוטה ממנו לקבל סטיגמה הן לחיוב והן לשלילה (סובייקטיבית בעיני המתבונן), האם מצב זה רצוי? ואולי זה רק סימפטום של כל הלך הרוח בחברה החרדית שרוצה לראות את כל נתיניה מתוכנתים בזהות אחידה?

יהודים, אם שלמה זה מי שאני חושב לא יכולת לבחור יהודי יקר יותר להיות שכנך למרות לבושו "המשונה". וזו התשובה שלי לשאלות שהעליתי כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2009 18:04 לינק ישיר 

פום, הבעיה היא שאדם רואה לעיניים.

כמו כן איני סבור שהלבוש שהוזכר הינו "משונה" אלא "שונה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2009 20:01 לינק ישיר 

מה ידוע לנו על הלבוש של התנאים או האמראים ?

האם הם לבשו את מה שהיום מוגדר לבוש רבני?-איצטלא דרבנן?

מי מהתנאין או האמוראים חבש לראשו זנבות שועלים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2009 01:13 לינק ישיר 

קלף, לבוש רבני מוגדר בכל דור כרצון הדור, ואין שום סיבה ללבוש דוקא מה שלבשו בתקופת תנאים ואמראים.

הבעיה היא, שהלבוש של החרדים היום מותאם למזג האויר הארופי, ולא הארץ ישראלי, והיו צריכים כולם להיועד יחד ולהחליט על לבוש שתואם את האקלים.
בעיה ב': שכיון שהרבה מהחרדים הוציאו את ענין הלבוש מהפופורציה, זה נוטל את החשק להתלבש כמותם. יש לי ידיד שלא קיבלו את בנו לת"ת מסויים, כיון שהוא לא הולך עם כובע ביום חול, ואני מכיר גם את מנהל הת"ת, ואני יודע בבירור שהכובע מעניין את סבתא שלו, אלא שהוא חושש שאת ההורים זה מעניין.

ראוי לציין לדעת הערוך השלחן (או"ח סימן צ"א ס"ב) על זמנו:
"עוד אמרו שם [-שבת דף י' ע"א] אמר רב אשי חזינא ליה לרב כהנא כי איכא צערא בעלמא שדי גלימיה. כלומר השליך אדרתו מעליו שלא יראה כחשוב [רש"י]. כי איכא שלמא בעלמא לביש ומתכסי ומתעטף ומצלי אמר הכון לקראת אלהיך ישראל, ובשעת הצער השליך אדרתו וחובק ידיו באצבעותיו כאדם המצטער מאימת רבו [שם], ולכן יש שמדקדקים עתה דאיכא צערא בעלמא, לבלי להתפלל מנחה ומעריב בחול בבגד עליון, ובשבת ויו"ט מתפללין בבגד עליון דאין להזכיר צער בשבת ויו"ט, והש"ץ גם בחול לובש בגד עליון או שלובש הטלית וכן המנהג הפשוט במדינות אלו וגם בעלייה לתורה לובשים בגד עליון מפני כבוד התורה וכן בהגבהת התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2009 11:32 לינק ישיר 

יהודים!

גם אני לובש ציצית עם פתיל תכלת בסכום דומה
לא ציינתי זאת, מפני שזו לדעתי מחויבות הלכתית ולא חברתית.
אני תמה שלדעתך אין הבדל בין חליפה מכופתרת בנוסח איטלקי לבין פתיל תכלת. או שאינך מבין אולי את המשמעות האמיתית של התכלת.
לדעתי, ודאי שאין בתכלת הכזת שיוך חברתי לאומי גרידא.

שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > הביגוד החרדי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext