בית פורומים חבלי משיח

אומן אומן ראש השנההההההההההההה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/9/2009 22:23 לינק ישיר 
אומן אומן ראש השנההההההההההההה

בס"ד

החג מתקרב. יהודים רבים כבר נסעו, חלקם עומדים לנסוע ל-אומן. נאחל לכולם שיסעו בשלום ויחזרו בשלום,
כתיבה וחתימה טובה.

הנה סרטון שמצאתי ששמו "טראנס אומן". סוחף !

תוקן על ידי 3ברית ב- 14/09/2009 22:26:57

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/9/2009 22:59 לינק ישיר 

אשתי היתה שם לפני כחודש עם ביתי הבכורה (בת 10)
חזרו עמוסי אור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2009 23:37 לינק ישיר 

מדהים לראות את השמחה וההתלהבות. אולי זה מה שמביא את האור. אדם שמח הוא מואר. בוידאו מישהו נישק את אדמת אוקריינה , קשה להבין.
הגיעה השעה ללמוד יותר על ברסלב. בינתיים התיקון הכללי נמצא בכל בית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/9/2009 13:04 לינק ישיר 

אצל המנחם הגדול

(או: למה נוסעים לאומן?)

"כי כל אלו שזוכין... ונוסעים לצדיקים אמיתיים לראש השנה, כולם נקראים בשם צדיקים, על שם הצדיק שהם מקורבים אליו..." (רבי נתן, ליקוטי הלכות, הלכות פקדון)

w w w

"אמר, הראש השנה שלי עולה על הכל. והיה פלא אצלי, מחמת שהמקורבים אלי מאמינים לי, ולמה לא יזהרו כל האנשים המקורבים אלי שיהיו כולם על ראש השנה, איש לא יעדר, כי כל ענין שלי הוא רק ראש השנה. והזהיר לעשות כרוז שכל מי שסר למשמעתו ומקורב אליו יהיה על ראש השנה אצלו, לא יחסר איש. ומי שזוכה להיות על ראש השנה ראוי לו לשמוח מאד מאד. "אכלו מעדנים ושתו ממתקים כי חדות ה' היא מעוזכם" וזה נאמר על ראש השנה" (חיי מוהר"ן ת"ג)

w w w

"אני רוצה להשאר ביניכם, ואתם תבואו על קברי" (חיי מוהר"ן)

w w w

כדברים האלה נשמע מפיו הקדוש כמה פעמים, שרמז לכל אחד ואחד כמה גדולה המעלה של מי שיזכה לבוא על קברו הקדוש והנורא, כי בודאי ישמע דבריו ויעזור ויושיע לו בכל מה דאפשר (שיחות הר"ן קנ"ו)

בשלשה מועדים בשנה התקבצו חסידיו של רבי נחמן לשהות אצלו: בשבת חנוכה, בחג השבועות – ובראש השנה. אולם, הזמן החשוב ביותר להתקבצות היה ראש השנה. שכן אמר רבי נחמן בפירוש: "הראש השנה שלי עולה על הכל, אין דבר גדול מזה" וכוונתו הייתה: חייב אדם לעשות כל שביכולתו על מנת להיות אצלי בראש השנה.

כל זאת, לא רק בחיי רבי נחמן, כי אם גם לאחר מותו. גם אז – כפי שאמר רבי נחמן – "אין דבר גדול" מאשר העליה לקברו לראש השנה והתפילה עם ה"קיבוץ" המתפללים שם בראש השנה.

"צדיק האמת", מבאר רבי נתן מברסלב, "גדול אף יותר מהכהן הגדול. וכך פירשו חכמינו את הפסוק 'יקרה היא מפנינים': 'יקרה היא מכהן גדול הנכנס לפני ולפנים – לקודש הקדשים'. ביום הכיפורים, בכניסתו לקודש הקדשים, מכפר הכהן הגדול על עוונות העם. כוחו של הצדיק גדול יותר מכוחו של הכהן הגדול, שכן בכוחו של הצדיק לכפר על עוונות מי שבאים אליו, כבר בראש השנה".

ענין זה של ראש השנה, אמר רבי נחמן, "אינו בירושה מאבותי. לא מהם קיבלתי את ענין הראש השנה שלי, אלא זו מתנה מבורא עולם עצמו. ולכן, אתם, אין צריך לומר שאתם תלוים בראש השנה שלי, אלא גם כל העולם כולו תלוי בראש השנה שלי".

באחת השנים, חסרו בראש השנה שניים מאנשי רבי נחמן: אחד מחשובי החסידים, רבי אהרן (רבה של העיר ברסלב), ואחד מפשוטי החסידים, "בר'לה". בראש השנה, שאל רבי נחמן היכן שניהם, ואמרו לו שאינם נמצאים. ענה רבי נחמן: "אהר'לה איננו ובר'לה איננו". וכוונתו היתה שלענין ראש השנה, אין שום הבדל בין צדיקים לפשוטי עם, כי כולם חייבים להיות בראש השנה אצלו, בלי שום הבדל ברמתם הרוחנית.

בראש השנה האחרון לימי חייו, הרבה רבי נחמן לדבר על חשיבות ראש השנה אצלו. כה חשוב הוא הראש השנה אצלי, אמר רבי נחמן, עד כי "אם לישון אם שלא לישון; אם לאכול אם שלא לאכול; אם להתפלל אם שלא להתפלל (ואין כוונתו לא להתפלל כלל, אלא "שלא להתפלל" בכוונה, כפי שראוי) – העיקר שתהיו אצלי בראש השנה, יהיה איך שיהיה" וסיים: "מה אומר לכם: אין דבר גדול מזה".

אולם, אם כל כך אמר רבי נחמן בחייו, לאחר מותו מה?

רבי נתן מברסלב, תלמידו החשוב ביותר של רבי נחמן, שהיה סופרו המוסמך ומעביר תורתו לדורות הבאים, כותב על הראש השנה האחרון לחיי רבו, כך: "וגם אז למדנו, שרצונו חזק שנהיה אצלו בראש השנה תמיד, גם לאחר הסתלקותו, ושאין דבר גדול מזה".

ורבי נתן מוסיף ומסביר במקום אחר: "כי כל אלו שזוכין... ונוסעים לצדיקים אמיתיים לראש השנה, כולם נקראים בשם צדיקים, על שם הצדיק שהם מקורבים אליו..." (ליקוטי הלכות, הלכות פקדון)

לימוד זה, שענין הנסיעה וההתקבצות בקברו של רבי נחמן לימי ראש השנה חל תמיד, עד ביאת המשיח, נתקבל אצל חסידי ברסלב לדורותיהם, בכל מקומות מושבותיהם. כי ציוויו של רבי נחמן לעלות לציונו בימי ראש השנה חל - ובכפל כפליים - אף לאחר פטירתו, ושראוי למסור על כך הכל.

כך כותב רבי אברהם בן רבי נחמן, מחשובי חסידי ברסלב בתקופת מלחמת העולם הראשונה: "להודיע לדורות: שהשלשה דברים העיקריים בהשארת אדמו"ר זצ"ל, כפי המובן מדברי מוהרנ"ת ז"ל: א. אסיפתנו על ראש השנה..." (כוכבי אור)

חשיבות ההתקבצות אצל רבי נחמן בימי ראש השנה, תופסת מקום רב מאוד בספרי ברסלב, ויקשה עלינו להקיף את הנושא כראוי. אולם, במעט מזעיר שנביא כאן, יש כדי לתת לקורא מושג כלשהו על חשיבותה העצומה של הנסיעה – של ה"ראש השנה של רבי נחמן".

"כל נסיעה ונסיעה, של כל אחד ואחד," אומר רבי נתן, "יהיה לה חלק בקץ הגלות" (כוכבי אור). אולם, לא רק בקץ הגלות הכללית, כי אם גם גלותו הפרטית, העצמית, הרוחנית של האדם: "אמר (רבי נחמן), שאז, בראש השנה, יכולים אפילו אנשים שבכל השנה אין תקנה לעוונותיהם, לקבל את תיקונם." (חיי מוהר"ן)

"ומי שזוכה להיות על ראש השנה, ראוי לו לשמוח מאד מאד: 'אכלו מעדנים ושתו ממתקים, כי חדות ה' היא מעוזכם' (נחמיה, ח י) כי פסוק זה נאמר על ראש השנה".

רבי נחמן הוסיף ואמר: "אני מאחל לעצמי, שאזכה לראות את האור הרוחני הנוצר מהדרך שאתם נוסעים עליה אלי".

רבי נתן, שידע את מעלת חשיבות הנסיעה, אמר: גם אם הדרך לאומן היתה מחופה בסכינים, הייתי זוחל על ידי ורגלי כדי להיות באומן בראש השנה!

w w w

על מסירות נפשם של חסידי ברסלב לנסוע לרבי נחמן לראש השנה, עוד בחיי רבי נחמן, נוכל לראות בסיפור הבא, המובא ב"כוכבי אור" (שיחות וסיפורים):

באחת השנים, בעת שגר רבינו בעיר ברסלב, חל להיות ראש השנה בליל יום ב'. אנ"ש שמעיר טשערין שהזדרזו לנסוע לרבינו, באו כבר לשבת לברסלב, בכדי שיאמרו את הסליחות של ערב ראש השנה עם רבנו.

אולם, אחד החסידים, רבי אבא שוחט ובנו רבי שמואל, לא נסע עימהם מסבות שונות, ולא הספיק להגיע לשבת לברסלב ושהה בשבת באומן שהיא רחוקה מברסלב כמאה קילומטר.

במוצאי שבת קדש התחיל לרדת גשם שוטף, ורבי אבא לא ידע איך יצליח להגיע לברסלב על ראש השנה. הוא הלך לכמה עגלונים ובקשם שיסיעוהו לברסלב, ולא רצה שום בעל עגלה לקחתו (משום שבעת הגשמים, היו שבילי העפר הופכים לביצת בוץ שהנסיעה בה קשה מאוד). רבי אבא התחנן אליהם שוב ושוב, עד שבסוף הסכים אחד העגלונים לקחתו תמורת שלשה עשר רובל (סכום גבוה מאוד).

בלית ברירה, הסכים רבי אבא, אף על פי שהיה זה סכום גדול מאוד, ואף על פי שהיה עני עד-כדי-כך, שמרוב עניותו לא היו לו אפילו בגדי שבת. מיד אחר כך התחרט העגלון ולא רצה לנסוע, אף על פי שהבטיח לו את הסכום הנ"ל, אולם אז אמרו לו חבריו העגלונים: אנחנו לא הסכמנו כלל לקחתו, אבל אתה, שהבטחת לו, אתה חייב לקחתו!

אחרי שידולים מצד העגלונים האחרים, הסכים העגלון לעמוד בדבריו ורבי אבא ובנו יצאו לדרך. הם נסעו משך כל הלילה, ובבוקר הספיקו להגיע רק עד טעפליק, ששוכנת כשלושים וחמשה קילומטר אחרי אומן, כי הנסיעה היתה קשה מאד מרוב הבוץ והגשם.

העגלון, כהרגלו, נתן שם אוכל ומספוא לסוסים העיפים, ואחר שאכלו ושתו המשיכו בנסיעתם, ובצהרים הצליחו להגיע בקשי רב רק עד העירה הייסין. העגלון כבר התעייף מנסיעתו ולא רצה בשום אופן - למרות הפצרותיו, תחנוניו והבטחותיו של רבי אבא - להמשיך בנסיעתו.

רבי אבא כמעט שכבר התיאש מלהגיע לברסלב לראש השנה, כי בדרך הטבע כבר לא היה מספיק זמן להגיע לברסלב, אך הוא לא אמר נואש, ולמרות שכבר לא היה לו עוד כסף לנסיעה, הלך ומכר את גביע הכסף שהביא עמו כמתנה לרבו, ושכר בהייסין עגלון שניאות להסיעו לברסלב - למרות תנאי מזג האויר הקשה - תמורת סכום הגון.

כשיצאו לדרך, אחר שהאכיל העגלון את סוסיו, הוא צעק לסוסים בהלצה "ילדים - לרבנו!" והתחלו הסוסים לדהור שלא כדרך הטבע והגיעו לברסלב בעת שכבר התפללו הקהל תפלת מנחה של ערב ראש השנה, ולא היה להם אפלו פנאי לומר שלום רבנו.

אחר כך בלילה בעת שישב רבנו בשלחן עם אנשיו כמנהגו, פנה אל רבי אבא ואמר לו: "אבא ספר לי את סדר הנסיעה שלך". והתיירא רבי אבא לספר, כי ידע שמכר את הגביע שהביא עמו כמתנה לרבנו בתמורת נסיעתו, אולם רבנו פנה אליו שוב, ואמר לו: "אבא אל תפחד, ספר לי את נסיעתך" - וספר לו רבי אבא את כל סדר נסיעתו לרבנו, כשסיים לספר אמר רבנו: "עם הגביע הזה עוד אוציא להיצר-הרע את השינים והעיניים", והמשיך: "לך, אבא, בעולם הזה כבר לא כדאי, ואתה, שמואל, קח מעט מרק", היינו: בעולם הזה לא כדאי לך לקבל את שכרך. אחרי ראש השנה שבו רבי אבא ובנו, רבי שמואל לביתם. מיד לאחר סוכות נפטר רבי אבא, ובנו רבי שמואל התעשר מאד.

w w w

לוח השנה היהודי גדוש בחגים, אולם ראש השנה הוא משהו אחר: הוא חג של ההתחלה, של השורש הראשוני ממנו יצאה כל הבריאה. אם חגי השנה הם איברי השנה, ראש השנה הוא הראש.

אנחנו מבינים, שמי שהשיג את סודו של ראש השנה ו"זוכה לו", הוא הצדיק הגדול שהגיע לשורש הבריאה ומופקד על תיקונה מראש ועד סוף. ההבדל בין צדיק זה לצדיקים אחרים, הוא ההבדל בין הראש לכל האברים, כך אמנם אמר רבי נחמן: "כל הצדיקים הם אצלי מהכתפים ומטה, ואני מהראש ומעלה"...

מהראש, מהשורש הכל מתרפא, הכל מיתקן, הכל מתחדש.

אך כדי להתרפאות, להיתקן, להתחדש, צריכים להתחבר עם אותו ראש, להתקבץ אליו.

כאשר מתחברים ל"ראש" ב"ראש השנה" – מקבלים חיים חדשים מהמקור הראשון. והלא זה מה שאנו מבקשים ביום זה: "כתבינו לחיים, מלך חפץ בחיים"... חיים אמיתיים. חיים ארוכים. חיים טובים. חיים נצחיים. חיים הנקראים חיים.

כאן שואבים חיים מהשורש.

היום אנחנו מחפשים את התרופה הכי מקורית, הכי שורשית, הכי יסודית. משהו שיגע בעומק הכי ראשוני והתחלתי שלנו ויזרים בעורקים שלנו חיים שעדיין לא טעמנו.

כאשר העומק הזה יזועזע, יתגלגלו הניסים לכל החורים. אם השורש מתוקן הענפים כבר יתוקנו ממילא. המחלה כבר תתרפא, השידוך כבר ימצא, הבנים יוולדו, המיואשים יתאוששו, כולם כבר ידעו למה הם קמים ועוד לאיזה בוקר...

...עד שנקום פתאום כולנו לאותו בוקר גדול אז תתגשם התפילה הגדולה של ראש השנה לעין כל: "מלוך על כל העולם כולו בכבודך, והנשא על כל הארץ ביקרך, והופע בהדר גאון עוזך על כל יושבי תבל ארצך..."

תשאלו את כל האלפים, מכל העדות והחוגים והזרמים והקצוות והדעות, שמתקבצים שם יחד באהבה.

היום, כבר לא צריך להצטייד באמונת חכמים גדולה כל כך. היום רואים.

רואים את כח הצדיק בפעולה חיה, את האנשים שממש נולדים מחדש, את ים האהבה, את השמחה האין סופית, את הניסים והנפלאות והישועות, את אור הגאולה העצום הזה שאין דומה לו בשום מקום אחר עלי אדמות.

w w w

ואולם, אם הבאנו את חשיבות הנסיעה לאומן לראש השנה, הרי שגם בכל השנה ישנה חשיבות עצומה, ותועלת עצומה ברוחניות וגשמיות, לנסיעה לקברו של רבי נחמן.

לפני פטירתו, כאשר ראה רבי נחמן את אנשיו דואגים ומצרים על שתיכף ישארו ללא מנהיג, אמר להם: מה אתם דואגים? הרי אני הולך לפניכם! הוא הסביר ואמר (במקום אחר) כאשר צדיק נפטר, הרי זה כאילו הוא עובר מחדר לחדר; אם אלך כעת לחדר השני ואסגור את הדלת, ותדברו איתי, לא אשמע?

ובאותה מידה, אמר, גם אחרי פטירתו, אם יבוא אדם לקברו לבקש שם לפני הבורא, הוא ישמע את תפילתו ויפעל אצל הבורא עבור המבקש. הוא הרי שם, שומע!

וכדי לחדד את דבריו, הסביר רבי נחמן את הקשר בינינו ובינו לאחר פטירתו ואמר: אני רוצה להשאר ביניכם, ואתם תבואו על קברי!

כי רבי נחמן הוא הבנאי הגדול, הבונה בניינים לבורא יתברך שמו, בנייני פאר, שכל אבן ואבן בהם היא חלק הכרחי בקירוב הגאולה. ולצורך "בניה" זו, צריך הצדיק את האנשים שיבואו אליו, וחרטתם על עבירותיהם – ומעשיהם הטובים ונשמותיהם, אותם הם מוסרים בידו על מנת שיקרבם לבורא, הם הם הלבנים איתם בונה הצדיק את הבניינים, כפי שאמר רבי נחמן "זה וודאי, שאתם צריכים אותי ובלעדי אינם יכולים. אולם, אף אני זקוק לכם ואיני יכול בלעדיכם. אני בונה בניינים נפלאים, הביאו לי את הטיט והלבנים על מנת שאוכל לבנות!" ומעין זה אמר עוד: "תנו לי את ליבכם, ואני אוליך אתכם בדרך חדשה, דרך של התחדשות תמידית, דרך של עצמיות, שעדיין לא הלך בה אדם מעולם!".

פעמים רבות התבטא רבי נחמן כי רצונו שיבואו לקברו, גם אחרי פטירתו, כפי שמספר רבי נתן (שיחות הר"ן): "כדברים האלה נשמע מפיו הקדוש כמה פעמים, שרמז לכל אחד ואחד כמה גדולה המעלה של מי שיזכה לבוא על קברו הקדוש והנורא, כי בודאי ישמע דבריו ויעזור ויושיע לו בכל מה דאפשר". לכן גם ביקש רבי נחמן להקבר דווקא במקום קבורתו, בית הקברות הישן בעיר אומן, משום (ימי מוהרנ"ת): ש"שם המקום המוכן לו מששת ימי בראשית לעסוק שם בתיקון העולם לדורות, לכל מי שיבוא אליו לשם".

הכרת רבי נחמן בכוח שהעניק לו הבורא, להושיע את עמו, היא שהביאה אותו להבטיח: "מי שיבוא על קברי, יתן שם פרוטה לצדקה ויאמר את עשרה פרקי תהלים, תיקון הכללי, אשתטח עבורו לאורך ולרוחב בעולם העליון, אפילו מפאות ראשו אמשכו משאול תחתיות להוציאו משם!"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/9/2009 01:30 לינק ישיר 

מה חושבים המתנגדים ?

נסיעה לאוקראינה בר"ה אינה דרך נכונה

רבה הראשי של צפת הרב שמואל אליהו אמר היום (שלישי) בראיון לערוץ 7, כי הוא לא חושב שהדרך הנכונה היא ליסוע בראש השנה לאוקראינה.

פרסום ראשון: 15/09/09, 22:37
בני טוקר

שמחה ואהבה. הרב שמואל אליהו
שמחה ואהבה. הרב שמואל אליהו 

רבה הראשי של צפת הרב שמואל אליהו אמר היום (שלישי) בראיון לערוץ 7, כי הוא לא חושב שהדרך הנכונה היא ליסוע בראש השנה לאוקראינה, "מדובר פה בסוגיה מאוד לא פשוטה, אנשים מצד אחד רוצים מאוד להתחזק ומרגישים ששם הם מצליחים להתפלל בדביקות רבה יותר, אבל הדביקות הזאת קיימת בעיקר פה בארץ ישראל ובמיוחד בירושלים".

לדבריו, "פה בארץ ישראל באה לידי ביטוי הציפייה האמיתית שלנו לבניית בית המקדש ובטח בראש השנה, זו הארץ שעליה נכתב שעיני ה' אלוקיך בה מראשית השנה, אני מבין שיש דביקות שעוברת דרך רבי נחמן אבל השאלה היא האם צריך לעודד את הנסיעות האלה לאומן".

הרב אליהו סיפר, כי "אם מישהו שואל אותי אם ליסוע לאומן, אני אומר לו תשאל רב אחר, אם הוא רוצה באמת לשאול לדעתי אני אומר לו תיסע לחברון, לרשב"י או לירושלים, תתפלל באותם מקומות שהתפללו אברהם יצחק ויעקב, יש גם בארץ מקום קדוש מאוד שאין פה קבר שנקרא ירושלים, יש עוד הרבה מקומות קדושים בארץ".
פה בארץ ישראל באה לידי ביטוי הציפייה האמיתית שלנו לבניית בית המקדש ובטח בראש השנה, זו הארץ שעליה נכתב שעיני ה' אלוקיך בה מראשית השנה,

הרב אליהו אומר שחלפה התקופה שבה אנשים גלו ממשפחותיהם והותירו את נשותיהם לבדם בחגים, "היתה תקופת גלות בעם ישראל, אנשים היו גולים בין העיירות אבל כיום זה לא המצב, היהודי צריך להשאר בביתו בחגים אין שמחה אלא בביתך עם משפחתך, אנשים עוזבים את בתיהם ואחר כך מתפלאים מה קרה לילדים שלהם, לעתיד לבוא ישאלו אותם איפה היית בחגים בשעה שהיית צריך להטביע בילדיך את האהבה". 

הרב אליהו מספר לערוץ 7 על חוויותיו בבית אבא בראש השנה, "מה שאני הכי זוכר זה את הסעודה שהיתה בליל ראש השנה, עם הסימנים והברכות, בתור ילד זו היה ממש לחזות בהארה גדולה, לראות את הברכות והקידוש, את אכילת הסימנים של ר"ה, התמר הרוביה, הסלקא והתפוח בדבש, הכל היה בשמחה ובאהבה. השמחה והאהבה היו גם בשעת תקיעת שופר, הכל היה ביראה גדולה אבל לא ביראה של פחד אלא יראה של אהבה, זה רומם אותנו ולא דיכא אותנו, קשה לתאר את זה במילים אבל היינו חוזרים הביתה בשמחה גדולה, לא שמחה של פורים אלא שמחה של התרוממות".

הרב מעדכן את ערוץ 7 במצבו של אביו, הרב מרדכי אליהו, "ב"ה הולך ונהיה טוב יותר אבל לאט, הרב נמצא עדיין בטיפול נמרץ בשערי צדק ועושים מאמצים עילאים כדי להחזיר אותו לבריאות, ב"ה כל התפילות שהיו השבוע בכותל ובמערת המכפלה עושות הרבה, עמ"י בלב אחד מתפלל וזה בוודאי עושה הרבה".

תוקן על ידי 3ברית ב- 16/09/2009 1:27:28

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/9/2009 02:42 לינק ישיר 
המונים בדרך לרבי נחמן

אולי זאת תשובה לאשכול שמעלי...

על המזוודות: המונים בדרך לרבי נחמן. וידאו

ערב ראש השנה, תש"ע: המוני יהודים, חרדים, חילונים ומסורתיים, גודשים את אולם הנוסעים היוצאים בנמל התעופה בן גוריון. נערים, זקנים וילדים עושים את דרכם בלב בוער לאומן, לציונו של רבי נחמן מברסלב. עוזי ברק עם וידאו ותמונות

ל ת מ ו נ ו ת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/9/2009 14:25 לינק ישיר 

בע"ה בשנה הקרובה - עצמות כל הצדיקים יובאו להקבר באדמת ארץ ישראל !

תוקן על ידי sarah ב- 16/09/2009 14:22:22

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2009 13:35 לינק ישיר 

אומן, תש"ע • סיכום מיוחד וגלריה

הרבבות באומן נהנו השנה מתפילות עילאיות וארוחות גורמה • פיני רוזן, שליח 'בחדרי חרדים' לאומן, מסכם את החג ומספר על 'שפעת האוהלים', פציעת נכדו של הרב שלום ארוש, ומאות מתפללים תקועים

פיני רוזן, שליח בחדרי חרדים לאומן
תאריך: 20/09/2009 23:40:00

קשה לתאר 96 שעות בעיירה האוקראינית אומן. העיירה, שבימים כתיקונם מתנהלת בריקנות הרוח, מתמלאת לפתע לפני ימי ראש השנה בעשרות אלפי יהודים יראי שמיים, הבאים להעתיר בתפילות על ציונו של רבי נחמן מברסלב, שהורה לדורות: "עיקר ענייני זהו ראש השנה".

כיום, לאחר נפילת 'מסך הברזל', מגיעים לאומן אלפים, גם כאלה שאינם פוקדים את בתי המדרש של החסידות בכל ימות השנה. התפילות ההמוניות, ארוחות החג, ומעל הכל האחדות שסוחפת את כל מי שמגיע למקום - לא מותירה אף לב שלם. כולם נשברים. לכל אחד יש נקודת שבירה אחרת; הניצוץ של כל אחד נדלק ממשהו אחר; אבל הגזירה השווה שבכולם היא ההתקרבות, ההתדבקות, וההתחטאות לפני אבא שבשמיים.

התפילות ההמוניות, המתנהלות לפי מנהגים שונים, עולות ביחד לריבונו של עולם. דווקא בערבות אוקראינה מרגישים החסידים יותר מכל קרובים לקדוש ברוך הוא. על גדות אגם התשליך, יושבים זה על יד זה אברך עבדקן וחוזר בתשובה טרי, גזירה שווה להם: הבקשה מאבא. הדמעות, התפילות, הבקשות.

ההרגשה כאילו רבי נחמן בעצמו סתובב בין בתי המדרש, ומדרבן את המבקשים, מעודד את המתקשים, ועוזר לכל אחד בהעלאת תפילותיו למעלה. הרגשה עילאית. התרוממות הרוח. הגוף נשאר למטה, אבל הנפש, אוי הנפש, עולה מעלה מעלה בתחינה ובקשה. זוהי אומן. זה רבי נחמן. וזהו עם ישראל בתפארתו.

ההכנסת אורחים באומן, ראויה לפרק נפרד. נתינה ללא גבולות. אנשים ששמו לעצמם מטרה להקל את חייהם של העולים, לתת להם מכל טוב. לתת בשביל שטעמו של רבי נחמן – יישאר מתוק. אלא שהשנה הם התעלו על עצמם. הכנסת האורחים של שיינר, זכתה לתרומה נכבדה, ואל העיירה הגיעו עשרה שפים שעמלו בימים שקדמו לחג, על הכנת ארוחות גורמה. הכל היה כיד המלך. דגים, בשרים, מנות אחרונות. מכל מנה כמה סוגים - ובשפע בלתי מוכר. אשריהם ישראל.

גם דרמות לא חסרו. בעיצומו של החג נפל נכדו של הרב שלום ארוש, ממשפיעי ברסלב, ילד כבן שנתיים, מקומה גבוהה, ונפצע באורח בינוני. הילד הועבר לבית חולים בקייב, כשאליו מתלווים מספר עסקנים מחסידות ברסלב. באומן נערכו תפילות לשלומו. במוצאי החג יוטס הילד להמשך טיפול בישראל, יחד עם בני משפחתו.

מקרה מצער אחר אירע דווקא ב'עיר האוהלים'. עקב מצוקת הלינה באומן, מקימים עסקנים 'עיר אוהלים' של ממש, במרחק ק"מ וחצי מהציון. האוהלים מצוידים בכל טוב, והשוהים זוכים למיטות, מקלחות, וכל הנצרך לשהות בת מספר ימים. במהלך החג, חלו כאלף מהמתאכסנים באוהלים בשפעת, שכבר הספיקה לקבל את הכינוי 'שפעת האוהלים'. עדיין לא ברור מה מקור השפעת, ויש החושדים בארוחת החג שהחמיצה. רבים מדרי האוהלים לקו בכאבי בטן, על כל התסמינים, וביום השני של החג הגיעו אל המקום רופאים כדי לסייע לחולים.

הלוגיסטיקה בהבאת רבבות המתפללים, עלולה להסתיים בעגמת נפש עבור חלק מהמתפללים. השנה, עקב מחירי הטיסה הגבוהים, נסעו רבים בטיסות קונקשן, דרך ארצות מזרח אירופה. כמה מאות מתפללים שנסעו דרך ריגה שבלטביה, צפויים להיתקל בקשיים בחזרה לארץ. שכן, חברת התעופה הודיעה כי לא תוכל לעמוד ביעד הזמנים שהבטיחה לנוסעים. העסקנים באומן מנסים להסדיר את העניין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חבלי משיח > אומן אומן ראש השנההההההההההההה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext