|
|
| נשלח ב-17/9/2009 14:11 |
|
| |
אישציפור
<נראה לי שאתה מתבלבל תפקידו של המשיח למלוך ולהנהיג לא להיות דיין בסנהדרין. (הגם שמלכי בית דוד יושבים בדין, זו חלק מסמכותם כמלכים ולא קשור לענין הסמיכה ודומותיה לענ"ד) >
לא כתבתי שהוא יהיה דיין בסנהדרין, אך צריכה להיות סנהדרין בימיו, ואיך תהיה סנהדרין בימיו אם הסמיכה בטלה? אם הפתרון היחידי הוא חידוש הסמיכה ע"י כל חכמי ישראל, הנראה לך שזה ייתכן לפני ביאת המשיח-וגר זאב עם ככש?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 17/09/2009 14:13:07
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2009 14:37 |
|
| |
נישט, להערכתי אלו תהליכים שחייבים ללכת בד בבד, הרבה לפני שמשיח יוכל לבוא בפועל יהיה עליו (או על מישהו אחר, חז"ל הטילו את המשימה על אליהו כמדומני) ליצור הסכמה בסיסית בעם , וללא הסכמה של החלק הארי שבחכמים זה לא אפשרי, להבנתי . הלא כן ? שנזכה לכך בקרוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2009 15:02 |
|
| |
איש
יאיר לפיד כתב ספר על התנ"ך, הוא חבר פעיל ומשתתף קבוע בתפילות בית הכנסת הרפורמי, הוא גם מעביר שעורים בענייני רוח ותנ"ך, לכן אין להגיד עליו שהוא לא מכיר בתורה.
הוא לא מכיר ומפרש את התורה כפי שאני ואתה מפרשים, אבל מי אמר לך שהוא לא צודק? אולי הוא ו70% מהעם שלא חושבים כמוני וכמוך צודקים? למה אתה חושב שהדם שלך אדום יותר מדמו של יאיר לפיד,(אגב אני ממש לא סובל אותו)
אתה מחליט החלטות בקשר לחטאו של רוב העם- השאלה היא על סמך מה אתה מחליט ? לפי הפרשנות שלך? אבל לאחרים יש פרשנות אחרת? אז מי צודק? ודאי שאני ואתה! למה? כי כך לימדו אותנו רבותנו.
|
|
| נשלח ב-17/9/2009 15:27 |
|
| |
אישציפור
<חז"ל הטילו את המשימה על אליהו כמדומני>
כמדומני שלדעת הרמב"ם הוא סירב לקבל את התפקיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2009 15:28 |
|
| |
ירוחם, זו שאלה שחורגת מגבולות הדיון הזה לענ"ד . אם אתה רוצה לברר את יסודות האמונה , עדיף לעשות את זה באשכול אחר לענ"ד. שנה טובה לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2009 15:29 |
|
| |
נישט, אם כך אני מקווה שנחיה ונזכה לראות מי יבצע את המשימה. :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2009 15:35 |
|
| |
סלח לי אישי- נושא האשכול הוא בדיוק הנושא הנדון,"סמכות וגדלות בתורה – מי מחליט"
אין לך תשובה זה בסדר גמור, אבל זה הנושא, ואין לזה כל קשר עם אמונה, אני מאמין שכולם מאמינים,
אין כל בעיה עם האמונה. יש בעיה עם צורתה.
|
|
| נשלח ב-17/9/2009 16:10 |
|
| |
נראה שהקונסנזוס כאן הוא שעם ישראל, הציבור, הקהל, הוא המחליט.
אבל יש לקחת בחשבון שלפי זה נוצרה מהפכה ענקית בדבר זה בעשרות השנים האחרונות כאשר התקשורת יש לה שליטה וגישה ללא תקדים לליבות עם ישראל שהוא המחליט.
בעבר למשל כשמישהו ראה ספר של האבן עזרא או הגר"א או החפץ חיים, הוא לא חקר את מידת מקובלתו של המחבר, אלא הניח שהכל בחזקת כשרות, וכשיהודי כשר כותב דיעה הלכתית או מוסרית, ניתן לסמוך עליו.
מאז שהתקשורת שולטת נוצר מצב חדש.
נראה אם כן, שעתיד היהדות תלוי בתקשורת. אם משום מה יוחלט באחת הועדות שתלמיד חכם מסויים הוא מקובל, למחרת הוא יהיה גדול הדור, וכן להיפך.
תמונת מצב זו היא עצובה מאד למי שסבור שיש איזו אמת אוביקטיבית בכל הדבר הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2009 16:12 |
|
| |
בימינו, כל אחד יכול להחליט מי גדול!
.
והלוא כבר הצגנו כאן את כלי העזר המופלא:
|
| נשלח ב-17/9/2009 16:43 |
|
| |
איך שכחת את הפראק?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2009 16:43 |
|
| |
<אם כך אני מקווה שנחיה ונזכה לראות מי יבצע את המשימה>
מי יאשר שהמשימה בוצעה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2009 17:37 |
|
| |
ירוחם, דומני שהשאלה מי צודק ולמי יש סמכות אינן זהות גם אם יש או רצוי שתהיה קורלציה בינהן, בכל מקרה למקרה שזה מענין אותך, להבנתי ראוי שלבעל סמכות יהיה ידע רחב גם בדעות העיקריות שנלמדו מהתורה לאורך הדורות, שלא לדבר על מחויבות בסיסית לקיימה.
נישט, זה יהיה ברור מהמציאות. מי מאשר שמשימת בניית בית נעשתה ? רואים שיש בית. באופן דומה גם כאן, נראה לי. כל טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2009 17:54 |
|
| |
ובכל זאת יש מחלוקת אם המשימה כבר בוצעה, ע"י חסידי הנוצרי, ש"צ, ולהבדיל רמ"מ.
|
| נשלח ב-17/9/2009 18:02 |
|
| |
מקס, כתות שחושבות שההזיות שלהם זו המציאות יש הרבה יותר, זה עדין לא הופך את זה להיות המציאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2009 18:08 |
|
| |
א"צ,
חלקן חושבות שדוקא ה"מציאות" שלך הינה הזייה.
|
|
|
|
|