|
|
| נשלח ב-21/9/2009 00:11 |
|
| |
| מקסוול כתב: |  | הבעש"ט בחדא מחתא עם החזו"א? מה הצעד הבא - הבאבא ברוך והחת"ס?
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 00:14 |
|
| |
שובקש,
הלא ראיתיך ללא נעלים לרגליך - אם כן, האם קטן שבקטנים אתה, או כל כך גדול שאין נעלים כמידתך?
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 01:17 |
|
| |
בס"ד
ל -- shuvkash
שאלה לי אליך ...
ואם אותם הכלל ציבור טועים כפי שנגרם בזמן חורבן בית ראשון ושני או בתקופת המבול של נח וכן "מכירת" יוסף הצדיק ע"י אחיו?
על זה נאמר: לא תלך אחרי הרבים לרעות
על השכיר נאמר: לא תלין שכרו ...נפשו הוא
לא תשים בביתך אבן קטנה וגדולה ....איפה ואיפה....
וכן נאמר: לא תתעמר באחיך .... ולצערי זה נהיה מודה היום להצדיק עבירות כאלה קשות תמורת תשלום הוגן או טובת הונאה וכו' והרשימה עוד ארוכה וכו'
ולסיכום תקרא פרקי אבות פרק חמישי משנה ח' המפרטת את המצב הקשה של ימינו אם בגלל גדולי הדור ועד בכלל ולמה...
ועל זה אמר שלמה המלך עליו השלום בכדי להינצל : ירא חטא יצא את כולם ....
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 07:24 |
|
| |
המנקש תודה לך על חשיפת תמימותי לענין העולם האקדמי, ובסופו של דבר הכל תלוי בחברה שיעדיה אינם ברורים, ובעתיד הכל יכול להשתנות בין רגע. אין כל סיבה הגיונית לבחור בחזון איש על פני הרב קוק או לבחור ברב אלישיב על פני הרב שרלו אלא אך ורק כביטוי של השתייכות למיגזר. לבריאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 10:52 |
|
| |
יבי
המפרטת את המצב הקשה של ימינו אם בגלל גדולי הדור ועד בכלל ולמה...
אולי תוכל בטובך לפרט במה המצב קשה בימנו יותר מאשר בדורות אחרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 12:04 |
|
| |
בס"ד
המצב היום לעומת דורות אחרים לפניך בתחנון של י"ג מידות הרחמים שקוראים בשני וחמישי:
אנשי אמונה אבדו = יש ירידה גדולה בדורינו לעומת דורות אחרים שלא מבדילים בין תורת משה לספרים החיצונים וכו'
הם היו בכח מעשיהם = בכח מעשים מתוקנים כמו דורו של רשב"י ולעומת זאת היום יש חוצפה גדולה נגד אנשי האמונה ושמרי מצוותיה
גיבורים לעמוד בפרץ דוחים את הגזירות היו לנו לחומה ולמחסה ביום זעם = לעומת זאת היום כל אחד מסתובב מעיר לעיר וממדינה למדינה ומרגיש חשוף לאנטישמיות ולגלוג ואין אדם שיוכיח לרשעים את רשעותם והשקר שמחוקקים נגד חוקות התורה כמו חתונה אזרחית או רפורמית או התגיירות רפורמית שאין מי שיוכיח נגדם בין גדולי הדור ועד האדם "הקטן" ותוכחה יש רק כאשר יש פגיעה באינטרס ולא בגלל חילול שמים לצערי הרב וכו'
וכרגע אין לי זמן להמשיך אבל הרשימה עוד ארוכה ....
שנה טובה וגמר חתימה טובה
וכן יהי רצון שנזכה לגואלנו במהרה בימינו עוד השנה ולזכות לחזור בתשובה שלימה ללא מכשול ולבטל רצונינו מפני רצונו ולדעת את נתיבות השלום ולחיות בהם בין אדם למקום ובין אדם לאדם כן יהי רצון (שכתוב בתורה : וכל נתיבותיה שלום)
ובמקום אחר כתוב תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם שנאמר: וכל בנייך לימודי ה' ורב שלום בנייך : אל תקרי בנייך אלא בונייך יהי שלום בחילך שלוה בארמנותייך...
עד כאן לעת עתה ושנדע זמנים טובים יותר כן יהי רצון....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 12:14 |
|
| |
בס"ד
ל - ירוחםשמ
המצב היום לעומת דורות אחרים לפניך בתחנון של י"ג מידות הרחמים שקוראים בשני וחמישי:
אנשי אמונה אבדו = יש ירידה גדולה בדורינו לעומת דורות אחרים שלא מבדילים בין תורת משה לספרים החיצונים וכו' שיצלינו השם יתברך מרעה זאת
הם היו בכח מעשיהם = בכח מעשים מתוקנים כמו דורו של רשב"י ולעומת זאת היום יש חוצפה גדולה נגד אנשי האמונה ושמרי מצוותיה
גיבורים לעמוד בפרץ דוחים את הגזירות היו לנו לחומה ולמחסה ביום זעם = לעומת זאת היום כל אחד מסתובב מעיר לעיר וממדינה למדינה ומרגיש חשוף לאנטישמיות ולגלוג ואין אדם שיוכיח לרשעים את רשעותם והשקר שמחוקקים נגד חוקות התורה כמו חתונה אזרחית או רפורמית או התגיירות רפורמית שאין מי שיוכיח נגדם בין גדולי הדור ועד האדם "הקטן" ותוכחה יש רק כאשר יש פגיעה באינטרס ולא בגלל חילול שמים לצערי הרב וכו'
וכרגע אין לי זמן להמשיך אבל הרשימה עוד ארוכה ....
שנה טובה וגמר חתימה טובה
וכן יהי רצון שנזכה לגואלנו במהרה בימינו עוד השנה ולזכות לחזור בתשובה שלימה ללא מכשול ולבטל רצונינו מפני רצונו ולדעת את נתיבות השלום ולחיות בהם בין אדם למקום ובין אדם לאדם כן יהי רצון (שכתוב בתורה : וכל נתיבותיה שלום)
ובמקום אחר כתוב תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם שנאמר: וכל בנייך לימודי ה' ורב שלום בנייך : אל תקרי בנייך אלא בונייך יהי שלום בחילך שלוה בארמנותייך...
לצערי לא דומה למה שקורה כיום...
עד כאן לעת עתה ושנדע זמנים טובים יותר כן יהי רצון....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 12:15 |
|
| |
מענין אותי אם חוץ מללמוד לדקלם מנטרות לא מבוססות, האם למדת או לומד גם גמרא לפעמים?
הזכרת את דורו של רשב"י, האם למדת את הגמרות ואת הסיפורים שהגמרא מספרת? על החוצפה כנגד בנו, וכלפיו?
אגב הדור היפה של רשב"י . סבל רבות. והיה דור אומלל ביותר.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 21/09/2009 12:19:45
מודה ועוזב
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 15:21 |
|
| |
בס"ד
לירוחם מהשם
אני בעיקר חסיד של מוסר
למרות שאני קורא משנה וגמרא וכו' אני לא מדקלם את הדברים שנאמרו אם באותו רגע אני לא רואה בנכון בצורך לומר אותם
למרות שדורו של רשב"י סבל מאד ובגלל סיבות אלה נאלץ לברוח ולהתחבא עם בנו במערה מרדיפת המלכות אני לא מחפש לפרט את הדברים הרעים קרו בכל דור ודור אלא לאמץ את הדברים הטובים שקרו בכל דור ודור ולחפש בהם איפה אפשר לעזור בדורינו למען השלום
למרות הרע שהיה בדור קודם להבדיל מהרע שבדורינו כי לצערי בדורינו כבר הרבה איבדו צלם אנוש ולא נדבר על התנהגות בהמתית שצריכה להיות מחמאה להרבה עמי הארץ בדורינו מלבד המינים והאפיקורסים בדורינו
ונאמר בדרך שאדם רוצה ללכת ...מוליכים אותו, בין אם לטובה או בין אם לרעה
ההבדל שבדורות אחרים היתה להם יותר ידיעת התורה ממקורות קדושים וראשונים מאשר בדורינו ולצערי לא רובם לא קיימו את התורה ולהבדיל בדורינו מהם
שבדורינו רבים לא יודעים את התורה לא שבעל פה ולא שבכתב ולכן הריח הרע (של העבירות ) נדבק בכולם ומחטיא גם את "הנקיים (כלומר את התלמידי חכמים)
עכשיו השאלה שאני שואל אותך היא כזאת:
אתה אדם שחוזר בתשובה לטענתך ולדרך התשובה יש חוקים ודרישות ללכת בדרך הטובה וללמוד מהדרך הרעה מה צריך לתקן ולהתחרט על המעשים הרעים ולעזוב ולמצוא את הדרך של עץ החיים ( כלומר העיצות לחיות בהם) ולטהר את המחשבות = (הקליפות = היצר הרע = המעשים הרעים נגד מצוות התורה שאנו מחוייבים לה בציווי השם)
רצוני לדעת לידע הכללי איפה אתה עומד ביחס הזה בתהליך התשובה כי נאמר לא המדרש או הדרש הוא העיקר אלא המעשה
ועוד עיצה קטנה תקבל ממני לדעת שתאמץ את המשל הזה:
א. שמרוב יער לא רואים דובים
ב. אבל לעומת זאת אם אתה רואה דובים אתה כבר לא יכול לראות את היער (כלומר מהפחד)
כי הביטחון צריך להיות בקב"ה ולא ביער או בדובים
ובתהילים כתוב: איפה אלך ולאן אברח ובמקום אחר כתוב תהילים פרק ל"ח
אוהבי ורעי מנגד נגעי יעמודו
וקרובי מרחוק עמדו
וינקשו מבשי נפשי ודורשי רעתי
דיברו הוות ומירמות כל היום יהגו..... בינהם תלמידי חכמים (כמו אחיתופל בזמנו של דוד המלך עליו השלום)
ומנסיון אישי (ואני העדות החיה לדבר הנורא הזה)
ואין לאן לברוח כי כל המטרה להבין שהשם יתברך הוא הבעל הבית ומשלם לאיש כמעלליו
ולצערי יש הרבה תלמידי חכמים (שמזכירים את אחיתופל) ומחטיאים את הרבים וגרוע מזאת גורמים להם להתרחק מהתורה ויורים עליהם חיצי אש (קטרוגים ומקטרגים) ואין איש שם על לב ואין מי יודע
(כי השלטון כיום נהפך למינות ואדם הלומד כיום בכולל או בבתי מדרש נחשף למינות ואפיקורסות ושנאת חינם ובמקום לדעת הלכה למעשה שניתן ממשה בסיני הוא לומד למעשה ללכת במבוך של תירוצים וקושיות ולשכוח את הייסוד והוא של התורה שמשה קיבל מסיני ומסרה ליהושע ויהושוע לזקנים ועם כל זאת בין מסירה למסירה היתה ירידה של הדורות באמונה ובמצוות התורה עד דורינו והיום אנו מתעסקים לצערי בשאריות ובתפל ולא בעיקר
וההוכחה לכך: אני לא שומע ורואה אף רב שאומר שלא צריך להילחם נגד אוייבינו (שגם ככה כיום הם נושפים בעורקינו) וכל הכח הוא ההתחזקות באמונה ובתלמוד תורה ובביטחון בשם ולא בכל דבר אחר מלבד זאת
כי נאמר ציון בצדקה ובמשפט תיפדה
ועוד פסוק שאומר: זכור אמחה את זכר עמלק תחת השמים (שהם עיקר הקליפות של עם ישראל)
ובמקום אחר כתוב יום נקם ל - ה'
ובמקום אחר כתוב: ביום ההוא ילחם השם לבדו כביום קרב ולא יהיה איש עימו (כלומר גם ללא המלאכים וזאת אנו למדים שאיש זה גם מלאך שנאמר בביקור שלושת המלאכים אצל אברהם אבינו בפסוק הבא שנאמר : ( "וישא עיניו וירא והנה שלושה אנשים ניצבים עליו וירא וירץ לקראתם,...) (בראשית י"ח פסוק ב')
עד כאן אכתוב ולא אוסיף יותר מלבד שתדע שגם החילוניים הם הכלים (כמו שימוש בנשק ביולוגי) של אותם חכמי הדור נגד ה' ונגד משיחו ומרחיקים בכך את קץ הגלות ולצערי מעקבים את הגאולה
ואני כותב דברים אלה בכאב גדול מבור תחתיות בזעקה לבורא עולם להשים סוף לרעה החולה הזאת ולקרב את הגאולה במהרה בימינו
ואני עושה זאת כי מלבד להמשיך את החיים כסדרם ולהגביר הרעה ע"י ניצול לרעה של החכמים הזדוניים נגד עמי הארץ ולכסות זאת בכיסוי של מילים יפות כמו תתחזקו ותלמדו ותעשו לכם רב כאשר בפועל לא נעשה באמת הרבה
ועוד רעה שיש והיא לעשות עסק מקברות הצדיקיםולתת לעמי הארץ להאמין שהישועה תבוא מהצדיק ובכך מקררים אותם ואת דעתם בביטחון בקב"ה ובתלמוד תורתו במקום לומר להם שללכת לקברות צדיקים ולבקש שם בקשות זה לא תחליף לתלמוד תורה ובקשה בתפילה בפניה לקב"ה לבדו
ולמרות שתמיד מתרצים והיו עיניך רואות את מוריך ....
אז לדעת שלעסוק בתורה לשמה זה גם לראות את המורים שמוריך
שנאמר לעלות בקודש ולא להיפך חס ושלום
ואני מקווה שהתגובה הזו תהיה השפעה לזכות את הרבים לדעת את מה שאף אדם לא מוכן להגיד
ובאמת לקחת את עצמם בידיים ולחזור בתשובה שלמה ולא להתייאש מהפורענות
ולדעת שתשובה וחרטה ועזיבת החטא וצום ותפילה וצדקה לשם שמים מעבירים את רוע הגזירה
בעזרת השם יתברך כן יהי רצון....
ושלא תהיה אי הבנה אסכם את דברי בכך שמותר ללכת לקברות צדיקים ולבקש שזכותם תעזור
אבל לא ללכת רק לצדיק אחד בכדי לא לפגוע בכבודם של הצדיקים האחרים שלא יבוא יום ואותם צדיקים ייתבעו את הפגיעה בכבודם מאותו מבקר שהרבה ביקור אצל צדיק אחד ועשה אותו עיקר ואת שאר הצדיקים כתפל חס ושלום...
ועוד נאמר:
לא המדרש העיקר אלא המעשה....
בזעקה גדולה אני בדף זה פונה לבורא עולם שיגאלנו ויושיענו במהרה בימינו כי אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמים
וכתוב: ברוך הגבר אשר יבטח ב- ה' והיה ה' מבטחו ....
ועוד כתוב : לא תפנו אל רהבים ושוטי כזב...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 15:28 |
|
| |
<אנשי אמונה אבדו>
אנשי אמנה פסקו משחרב ביהמ"ק (סוטה מח ע"ב), ובית המקדש למה חרב?
<היום כל אחד מסתובב מעיר לעיר וממדינה למדינה ומרגיש חשוף לאנטישמיות ולגלוג>
בעבר כשיהודי היה נכנס לעיר, הוא היה מטיל פחד על הגויים.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 21/09/2009 15:30:06
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 16:54 |
|
| |
בס"ד
לירוחם מהשם
מה זה "מנטרה"?
אתה קורא לפסוקי התורה "מנטרות" לצערי ואתה רואה את ההוכחות של הפירושים של חכמינו לגבי אותם דורות שהתגשמו בעבר והתנבאו לדורם ונבואות עתידיות שהתגשמו מהם בהווה שאותם פרשו חז"ל ועדיין זה לא מספיק מבוססים בשבילך למרות התגשמות נבואות אלה
וכמו דעתך רבים מחפשים הוכחות וביסוסים ומסגירים בכך את דעתם שהאמונה שלהם לוקה בחסר כמו הניסים שנעשו לאבותינו על הים בקריעת ים סוף ומכות מצרים
ולצערי הרבה זוכים לחזור בתשובה רק לאחר שקורה להם משהו קשה, וזאת לא המטרה
אלא לזכות ולצפות ממה יכולת להינצל תוך כדי תהליך התשובה זה השמחה הגדולה
כי במקום לעבור משהו קשה שקורה בגלל עבירה אז אפשר לחסוך זאת ברגע שאתה מאמץ את
הפסוק: ",מכל מלמדי השכלתי " ובידיעה זאת אתה חוסך הרבה צער נוסף
שלפי תגובתך אתה לא ממש מאמין כי אתה מחפש בסיס והבסיס הוא לא רק בתלמוד הגמרא אלא בכל הפרד"ס
שנאמר בשיר השירים טובים דודיך מיין = (כמו בקשרי משפחה של דוד ואח מהעץ המשפחתי שכולם קשורים בקשר אחד ולפעמים צריך תשובה מהדוד ולפעמים צריך תשובה או עדות מהאח וכו') כלומר הכתוב בתורה כל פסוק וכל תיבה וכל אות וכל ניקוד וכל טעם חשובים בצירופם ביחס לאותו שאלה שלך בכדי לבסס את התשובה שאתה שואל ובכדי לקבל את התשובה המבוססת לשאלה שהיא נמצאת לא פתורה אז הקב,ה יתברך מביא בכל דור ודור אנשים יראי שמים והסודות נגלות להם שנאמר סוד ה' ליראיו
ויש פסוק שאומר יגעת ומצאת תאמין ואם לא אז תמשיך לטרוח ולחפש עד שתקבל תשובה מבוססת לשאלתך ואז תאמין שאכן יגעת ומצאת
ודוגמא לכך: בזמן דוד המלך שחפר במקום המקדש והגיע למי התהום שאיימו להציף את כל העולם ודוד המלך השביע למי שיודע את הסוד של השם המפורש שצריך לכתוב על החרס בכדי לסתום את מי התהום ולמרות חוכמתו של אחיתופל בתורה וידיעת השם המפורש לכתוב על החרס לסתום את פי התהום גילה לדוד המלך בניגוד לרצונו את השם המפורש שצריך
ובזה הוכיח שאכן סוד ה' ליראיו בעת הצורך
עוד הוכחה לנבואה עתידית שאומר שהקב"ה בעצמו צריך לבנות את בית המקדש השלישי
בפסוק: מקדש ה' כוננו ידיך
וחיזוק יש בפסוק אחר שאומר: בונה ירושלים ה'...(.ואחר כך )...נדחי ישראל יכנס
ועוד נאמרף אמרות השם צרופות
ובמקום אחר כתוב: אמת...צדקו יחדיו
וגם התורה נידרשת בשלוש עשרה מידות שאמר רבי ישמעאל וחלק מהם להוכיח כתוב בא מהפסוקים הבאים:
מקל וחומר
מגזירה שוה
מבנין אב וכתוב אחד
ומבנין אב ושני כתובים
מכלל ופרט
מפרט וכלל
כלל ופרט וכלל
אי אתה דן אלא כעין הפרט
מפרט שהוא צריך לכלל
ומכלל שהוא צריך לפרט
וכן יש המשך... ועוד דרישה לחקור כדי להאמין ולבסס את התשובה ע"י שנמר בהמשך...
ודבר הלמד מעינינו
ודבר הלמד מסופו
וכן שני כתובים המכחישים זה את זה עד שיבוא הכתוב השלישי שיכריע בינהם
כמו במחלוקת של קורח עם משה רבינו על הכהונה והכתוב השלישי נאמר באוהל מועד מפי ה'
בכדי למנוע מחלוקת של הכהונה לעולם
ואני מקווה שבזמן הקצר שעמד לרשותי יכולתי לתת לך מענה נגד הספק שלך נגדי בקצרה
למרות שרוב דברי נכתבו בשפת רחוב ...
כי כל זמן שאני עסוק פה אני מפסיד הרבה שם בתלמוד התורה...
עד כאן דברי לעכשיו וכן יהי רצון ש - ה' יהיה בעזרי ולא אבוש ולא אכלם ולא אכשל לעולם ועד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 17:08 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 17:10 |
|
| |
אני מאחל לך שנה טובה ומתוקה
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 18:31 |
|
| |
ירוחם, איזו מין מנטרה שדופה היא זו, איחול שנה טובה ומתוקה. קודם כל כל המושג של שנה זו קונסטרוקציה חסרת משמעות, והמתיקות של השנה זו ממש מנטרה מנטראית לעילא ולעילא מן כל מנטרתא. ומה פשר האיחול המוזר הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 18:50 |
|
| |
בס"ד
לנישטאיך
תודה על הפירוש
ואכן זה נכון וירוחם מהשם צודק
וזה כתוצאה מתהליך תשובה ארוך ומייגע לשם שמיים