בית פורומים עצור כאן חושבים

אולי לכבוד ראש השנה תחזרו בתשובה??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/9/2009 21:59 לינק ישיר 
אולי לכבוד ראש השנה תחזרו בתשובה??

אולי הגיע הזמן לכל הכותבים ה"משכילים" והחילוניים כאן לחזור בתשובה<?????

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/9/2009 22:00 לינק ישיר 

טוב בסדר

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/9/2009 22:04 לינק ישיר 

[השכן,

אתה משכיל או חילוני? ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2009 22:12 לינק ישיר 

יוני, סתמת דבריך.

נא להרחיב בעניין דרכי התשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2009 22:13 לינק ישיר 

יוני,
אני מוחה, אני לא  משכיל, ולא חילוני, למה יגרע חלקי מן התשובה ?
וכי עלי להיות משכיל או חילוני כדי שאצטרך לתקן את דרכי ולשוב אל השם ? אתמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2009 22:17 לינק ישיר 

איש
 אל תדאג-היתי חרדי וחזרתי בתשובה שלימה, כי שערי תשובה לא ננעלים, אפילו מאחד שהיה שחור במעשיו באמונתו  ובבגדיו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2009 23:03 לינק ישיר 

שכן, שתהיה לך שנה טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2009 03:11 לינק ישיר 

יוני
לא נמקת את הצעתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2009 11:03 לינק ישיר 

יוני

ברוך הבא אל הפורום!

הצגת המלצה/קריאה שיוצאת מן הלב ונכנסת אל הלב.

אמנם יש אופנים שונים לקרוא את ההצעה שלך.
אצל ילדים, ואצל החלק הילדותי שבאדם, הקריאה הזו נענית מייד בהתרגשות וברצון.
אני? לחזור בתשובה? כן. כמה נפלא. אני יכול לשנות. אני יכול להיות חדש. אני יכול למחוק את העבר. ה' מקבל את תשובתי ומוחק וסולח.
במקום האני הישן, עם השגיאות והמעשים שאני מתבייש בהם, אהיה אדם חדש. נקי. טוב. בעל מידות טובות. מאמין רק באמונות הנכונות. עושה רק מה שצריך.
כך חושב הילד. ובשעה שהוא מבטיח להשתפר ולעשות תשובה, הוא מתכוון לכך באמת.
רק שהבטחה לבד לא מספיקה...
אדם בוגר יודע כי רצון לתשובה הוא דבר אחד, יקר מאד בוודאי. אבל צריך לממש אותו.
וזו עבודה רבה. בת שנים.
בתחום המעשים, צריך להשתנות. לא אדון בכך כעת, אבל יעויין ברמב"ם הלכות תשובה. אציין רק שיש כמה חלקים שמוזכרים בתשובה: חרטה (להצטער על מה שהיה ולא היה), קבלה לעתיד (לא עוד רע, רק טוב), וידוי (להוציא בפה, בלי שאף אחד שומע, רק ה').
חלק נוסף הוא לחפש אחרי הגורמים בנפש שאיפשרו את הופעת החטא והם ידחפו אליו בעתיד, בגלל כוח ההרגל, בגלל הנחות יסוד (קוגניטיביות). אלו צריך לזהות ולשרש על ידי ניתוח, זיהוי, דחיה מפני הנחות אחרות. באופן כמו פילוסופי. אולי זה מה שמתכוון הרמב"ם ב"עזיבת החטא".
בתחום המידות, גם כאן ניתן לשנות. וגם זה מסובך ומורכב.
עתה נעבור אל תחום הדעות, ההשקפות, האמונות, החלק ההגותי והפילוסופי.
האם זו עבירה לחשוב עליו? האם זו עבירה לנסות להגיע למסקנות נכונות? סבורני שלא. אדרבה, זו מצוה.
לפיכך, מה שאני לוקח מדבריך זו ההתעוררות הנפלאה והתמימה שכולנו, להערכתי, זקוקים לה. להיות כמו ילד, שלא מתייאש, שאינו מניח לאכזבות לרפות את ידיו, שרואה את העתיד פרוש לפניו והוא מבהיק ונוצץ ומאושר, כי הרי הוא עומד להיות "ילד טוב". ובהבל פה ובהברקת מחשבה ורצון כבר נדמה לו שהגיע לשם.
אנו, כבוגרים, מתחילים בדרך הזו. השמחה והבטחון של הילד מאפשרים לנו לצאת אליה, ואנו זקוקים להם כל יום מחדש כדי לא ליפול בתהום הייאוש מחמת כשלונותינו.
אך העשיה של התשובה היא כבר מורכבת בהרבה. ומזה ומזה לא נניח את ידינו.
תודה על התזכורת החשובה. שנזכה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2009 11:28 לינק ישיר 

ירוחם,
דיברת אלי ? אם זכית בכך לחזור בתשובה שלימה אשריך ואשרי חלקך.

מיימוני, 
דומני שאם יותר לי להיות דרשן לרגע, התשובה של ר"ה היא תשובה של "ילד" של חזרה לנקודת הראשית של בריאת העולם.
לעומת יום הכיפורים, בה עושים תשובה של מבוגרים, שמבינים שזה לא כ"כ פשוט, וצריך קודם כל הכרה בחטאים ובחסרונות שלנו, והתערבות א-לקית שתמחל תסלח ותכפר על החטאים שנבעו מכך.
   כתיבה וחתימה טובה.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2009 11:59 לינק ישיר 

איש   של חזרה לנקודת הראשית של בריאת העולם.

עד כמה שאני זוכר את הכתוב בתורה, בנקודה הראשונה של הבריאה, רק מספר שעות לאחר בריאת האדם, מיד הוא חוטא, מיד מגורש, ומקולל.

אז למה בדיוק מתחשק לך לחזור לנקודת החטא והקללה?

אכן חזרתי בתשובה שלימה, זכיתי וה' האיר את עייני ללכת בדרך הנכונה. עזבתי את הדרך הרעה  של החטאים הגדולים של החרדים.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2009 12:07 לינק ישיר 

ירוחם,
ההבדל הוא שהחזרה כיום מבוססת על הניסיון שהאדם רכש במשך יימי קיומו על העולם. (כמובן מדובר באדם חכם שלומד ממה שקורה לו וממה שקרה לאורך ימות העולם) 
לגבי התשובה אשריך.
   שנה טובה ומתוקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2009 21:46 לינק ישיר 

בס"ד

משל ונמשל לחיים בין מידיעה בין מבורות

ותהליך התשובה מניסיון חיים

ונאמר:  כל שחכמתו מרובה ממעשיו דומה לעץ שיש לו מעט שורשים ויש לו הרבה ענפים וכשבאה רוח חזקה היא עוקרת אותו ממקומו

ולכן נאמר: ללמוד ועשות ולקיים את תלמוד התורה שהם גם שורשים רבים כאשר המעשים והמצוות מרובות  ובהמשך הענפים רבים זה כתוצאה מתלמוד התורה בכל הפרד"ס שעוזרים להוציא בהמשך גם פירות וקיום עץ כזה כוחו  וההישרדות שלו הרבה יותר מוצלחת וחזקה יותר לשרוד גם כשבאה רוח חזקה בסביבתו

השלבים לתשובה

לאחר כל לילה מגיע בוקר ...

כל מסע גדול מתחיל בצעד קטן .....

כמו כן, בים נמצאים דגים רבים וההשקעה לדוג אחד מהם בידך (זכות הבחירה) כמה לחכות בכדי לדוג דג אחד או יותר ולאחר שדגת דג או דגים אתה בוחר איזה מהם אתה רוצה וצריך...  (שנאמר יגעת ומצאת תאמין

כלומר הים הוא משל לתורה הזמן להבין ולדעת אותה הם בידך (כלומר זכות הבחירה כמה זמן אתה מוכן להשקיע) לדוג דג אחד או יותר הם משולים לעיצות החכמות שבתורה שהם רבות וחלקם בהישג יד וחלקם עמוקים בים והבחירה בידך עד איזה עומק אתה לטרוח להגיע בכדי לדוג ולאחר הדייג לבחור את הדג שיהיה לאכילה או הדג שתשתמש בו לנוי או מסחר כך בחירתך בזמן שתשקיע ללמוד בדרכך בפרד"ס כלומר פשט ( מקרא = תורה נביאים וכתובים) ואם תמשיך תלמד רמז (כלומר משלים כמו שיר השירים,משלי וכו  'אם תמשיך להעמיק תגיע לדרש (משנה, גמרא וכו' ) ואם תעמיק תגיע לסוד (הקבלה והזוהר וכו') וכמו בים שאם צוללים לעומק בבת אחת אפשר לאבד את ההכרה כך אפשר חס ושלום להיאבד למי שמתחיל בסדר ההפוך (כלומר מהסוד) והלחץ גדול כך מי שלא הולך לפי הסדר מהמים הרדודים לעמוקים, וכפי שצריך שהייה בין כל עומק ועומק לאזן את הלחץ כך בלימוד התורה צריך לשהות בכל שלב ושלב של התלמוד תורה לראות, להבין ולדעת אם אכן אתה עומד בלחץ כמו במים כך בתורה אתה צריך לדעת את הגבולות שלך לשאת עליך את הלחץ של תלמוד התורה והיכולת שלך לעשות ולקיים כי התורה היא עול מלכות שמים בדומה להבדיל לעול מלכות הארץ שבו אתה נדרש ללכת לפי החוקים שלמדת, ואם קרה שלא למדת ועשית עבירה בין בשגגה בין במזיד אתה משלם קנס ונענש בהתאם לחומרת העבירה ובהתאם להתנהגות שלך ובהתאם אתה עובר משפט בדין או ברחמים בין משפט שבפניך ובין במשפט שלא בפניך ועם זאת הבחירה בידיך אם להחמיר את מצבך על ידי המשכה בעבירות בין קלות ובין חמורות או לשוב מדרכך הרעה וללמוד את החוקים ללכת ביושר ולהימנע מהעבירות ולנסות להצליח בדרך הישרה למרות הקשיים שבדרך  שגרמת לעצמך בעבר שגרמו לחברה סביבך לחיות איתך "בזכוכית מגדלת"   ולבחון אותך על כל דבר והתנהגות שלך עד איפה שבירתך והקושי שלך להמשיך יותר ולמצוא לך את המעמד שלך בחברה בהתאם ליכולת שלך לתרום ולעשות בין למען הפרט ובין למען הכלל ובהתאם לעול ולתפקיד שאתה יכול לבצע ובוחר לעשות כך נקבע השכר שלך

ודע בעסק התורה נאמר ע"י חז"ל: ודע שמתן שכרם של צדיקים לעתיד לבוא
...

בהצלחה 

ושנה טובה וגמר חתימה טובה ...

לנו ולכל עמו ישראל בכל אשר הם כן יהי רצון...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אולי לכבוד ראש השנה תחזרו בתשובה??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext