| נשלח ב-20/9/2009 21:08 |
|
| |
מהיום אין יותר ארבע מינים במרכז מסחרי!
ראש העיר הודיעה ב"חדש",שמהשנה הזאת,אין יותר מכירת ארבע מינים במרכז מסחרי,וכולם יעברו לאזור מיכה...(נראה לי)באיזה חניה.
מישהו יודע פרטים???
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2009 21:43 |
|
| |
למה?
זה מה שמיוחד בתקופה הזאת
שנה שעברה היה מאוד נחמד וחבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 09:53 |
|
| |
חבל!....איך אהבתי את השוק... למי זה הפריע בכלל?... קצת אווירה...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 11:36 |
|
| |
חבל מאוד! זה דווקא היה יפה והישרה אווירת חג.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 11:40 |
|
| |
הרשו לי להגיב כאזרח מן השורה בלי כובע של איש ציבור.
אני גר מעל המרכז המיסחרי, חשבתם מה עובר עלינו בתקופה הזו?
חשבתם כמה סבל נגרם מהרעש בלילות של אנשים חסרי תרבות שחושבים שאם יש להם אישור הצבת דוכן אזי כאילו העולם עצר מלכת?
חשבתם אולי כמה נזק <פיזי> נגרם לאזור המרכז המסחרי בגלל השוק?
חשבתם על הסירחון שקיים באותם ימים? <הרי אתם קראתם לזה שוק, והרוכלים מקפידים שכך זה יראה לפי כל כללי המשחק>, וכתושב אני אפ' לא מנסה להאשים את העירייה שאין ניקיון באותם ימים כי אין פועל שיתחיל לנקות ב12 בלילה בפרט שידוע לכולנו שבשש השוק מתעורר.
חשבתם אולי איך נראה החג הראשון של סוכות אצלנו במרכז? נכון גם אני כתושב חושב שעל העירייה לדאוג לניקיון המרכז בערב החג, אבל מה נעשה שהשוק ננעל חצי שעה לפני החג?
תאמרו איפא פקחים? עזבו קטן על הסוחרים הוא ישלם שש מאות שקל כשהוא יודע שבשני אתרוגים הוא מכסה כפול....
ואולי תחשבו יומיים קדימה על חול המועד שבאופן אוטומט סוחרים מזן מסויים חוזר למרכז כאילו ואין חג?
לכן ובצדק הוחלט שסוף סוף <גם תושבים שגרים מעל מרכז מסחרי למרות שהם יודעים שהם לא בחרו לגור ברחוב שקט אבל הם גם יודעים שהם לא גרים מעל שוק> השוק יועבר לרח' נחל שחם, מקום מרכזי ועדין שקט שיגרום פחות הפרעה לשכנים, כך שכולם יהיו מרוצים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2009 12:35 |
|
| |
אני מרחם מראש על תושבי נחל שחם, שלא חשבו למה יהפך הרחוב ביום מן הימים, בגלל גחמה של מישהו שמנסה להעלות רמת חיים שלו על חשבונם.
מי שרכש דירה בסמיכות למרכז המסחרי, היה צריך להיות מודע לכל ההשלכות - קרי רעש, ריחות, מהומות וכו'. זאת גם סיבה לפערי מחירים בין דירות שם לדירות ברחובות סמוכים.
לענ"ד זה פסול להעתיק שוק מרחוב אחד לרחוב אחר, יותר שקט - המקומיים יתנגדו ובצדק, הם שילמו במיטב כספם על רחוב צדדי ושקט.
צריך בכלל להוציא את השוק מחוץ לאיזור מגורים, כמו אולמי שמחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2009 22:37 |
|
| |
נחל שחם?
נשמע כמו איזה שפעת
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2009 11:06 |
|
| |
מתנדב יקר, כל הטענות שאמרת הן נכונות, אך הן נכונות גם לגבי נחל שחם והתושבים שם בהחלט סובלים מזה לא פחות (הבוקר קבל באזני אחד התושבים על הענין).. זו צביעות לשמה להעביר למקום אחר כדי שגם תוכלו להנות מהשוק וגם לא תסבלו מהרעש, אם זה מפריע לתושבים בטלו את זה לגמרי ותעבירו למקום לא מיושב (אם יש כזה)...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2009 15:16 |
|
| |
עכשיו שכבר ביררתי איפה זה השחם הזה
חוצפה להעביר את השוק לשם!!
למה שהם יסבלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2009 16:11 |
|
| |
אולי כי שם לא גר מתנדב?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2009 16:47 |
|
| |
האמת יש שם מתנדב אבל כנראה לא "יקר"...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2009 11:37 |
|
| |
איפה זה שחם?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2009 12:47 |
|
| |
מתנדביקר, כל טענותיך צודקות, אכן שוק ארבעת המינים כשמו כן הוא, שוק על כל המשתמע, אבל מה לעשות ששוק ארבעת המינים בארבעת הימים שבין עשור לסוכות זה דבר מקובל בכל עיר בישראל, אלא שבד"כ העירייה מתוקנת מתארגנים מראש ונערכים לשוק שיש לו שעות מוגדרות, שוק שמי שרוצה להיות חלק ממנו דואג להירשם מראש ולשלם היטל כנדרש, שוק שפתוח בשעות מוגדרות מראש ובסיומן ישנם צוות ניקוי של העירייה כפי שנדרש שדואג שהמקום יראה אנושי הן כשוק והן כמרכז מסחרי בתוככי שכונה,
במקום מסודר כמו בני ברק, ירושלים, קרית ספר קיימים שווקים לארבעת המינים בכל שכונה והתושבים מסתרים יפה עם העניין שלא לומר נהנים הן מהאוירה והן מכך שהכל קרוב ובהישג יד,
ורק בעיר שבה התושבים ניצחו מתברר שאין לעירייה יכולת לארגן שוק ארבעת המינים מסודר במרכז המסחרי שמיועד להיות מרכז מסחרי אשר בו עורכים מסחר הן בחנויות והן ברחבת המרכז,
נכון שגרים שם שכנים ולחלקם זה מפריע אבל כאמור ניתן לפתור את רוב הבעיות,
אבל מסתבר ששוב התושבים האינטרסנטים ניצחו את כלל הציבור...
|
|
| נשלח ב-29/9/2009 13:29 |
|
| |
בלבעת ,היוזמה להעביר את השוק (כמו בבני ברק וכו') היא יוזמה עירונית ולא ציבורית,נכון הדבר שזה פיילוט שנבחן ואני מניח ומאמין שיהיו תלונות ויהיו בעיות,ואני מבטיח שנשב ונפיק לקחים כמו כל דבר חדש שקם ונשפר את הליקויים,א"א להגביל בשעות את הסוחרים (בירושלים ובקרית ספר לא מגבילים בדוק) אבל יש פיקוח על כל בסטה ובסטה,השוק לא רחוק מהמרכז המסחרי ויש אווירה ואני מקווה ששנה הבאה נעשה את זה במקום יותר גדול ומסודר (זה יכנס לתוכנית עבודה של אגף שפ"ע בשנת 2010 ) .
ידידי לך קל לכתוב משפטים ציניים הרי אתה גר ברחוב סולידי ושקט אין לך בעיה של מרכז מסחרי פעיל :) אדרבה תעלה רעיונות כמו שאתה יודע ונשמע אותם.
בכל אופן יש כוונה טובה בכל העיניין של מרכז ארבעת המינים ,ואני כן חושב שיש שינוי בשכונה ובכלל העיר וזאת בעקבות המדיניות הברורה של ראש העיר בתחום שיפור פני העיר (והתוצאות בשטח נראות ויראו ) יש טענות? רעיונות?בקשות? תכתבו לנו ,תפקססו,תפגשו איתנו .לשרותכם תמיד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2009 18:10 |
|
| |
בתור תושב המרכז המסחרי אני חש הקלה עצומה השנה!
תודה למי שיזם את העברת השוק למקום אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2009 18:49 |
|
| |
צועניקו ידידי, אכן מדובר ביוזמה עירונית ועל כך דברי, ראשית אני מברך על כך שיש סוף סוף "יוזמה עירונית" לא בציניות אלא להיפך לאחר שזמן רב היו טענות שלפחות בחלקן מוצדקות על כך שלא מורגשת יוזמה עירונית וסוף סוף ישנה יוזמה שמצטרפת אגב לשורה של יוזמות מבורכות כגון ניקיון המרכז המסחרי ושיקום כמה שכונות שהיו מוזנחות ועל כך ברכותי,
אלא שככל יוזמה חדשה גם כאן היה ראוי ללמוד מערים אחרות איך זה עובד,
לגבי הגבלה כן ניתן להחליט על שעה סבירה (למשל עד 10 בלילה) כשעת סגירת שוק (תבדוק בירושלים מול מחנה יהודה איך מקפידים על שעות) אפשר לשלוט על שעות ועל סדר ונקיון.
עירייה מתוקנת היתה מכסה חלק נכבד מהוצאות השוק וגורפת שביעות רצון מהתושבים!
חווית הציבעוניות של שוק 4 מינים היא חלק מאוירת החג בכל מקום ולא מדובר בחויה שצריכים לעבור בשבילה לא כביש ולא טיפוס בשביל עיזים... היא אמורה להיות חלק משגרת ארבעת הימים הללו, בין הקניות לשאר הסידורים.
השוק יכול להיות במרכז מסחרי ולהישאר בגדר מסודר ככל ששוק יכול להיות מסודר, ניתן היה להיערך עם דוכנים מוסדרים להשכרה והתחייבות מכל בעל דוכן לנקות בסוף יום את לכלוכו (ניתן לחייב השארת סכום פקדון שיפדה במקרה של הפרה) ועובדי העירייה דואגים בשעה 23:00 "לנקות" הכל על כל המשתמע, כך היינו נהנים מאוירת סוכות בימים אלו, מרוויחים שוק על הדרך, נהנים מנקיון ולשכנים לא היה נגרם סבל.
וכעת לגבי טענתך על מגורי ברחוב סולידי ושקט ומצטרף אליך רמבוס היקר, זכור כי לגור ברחוב שקט או רועש זה פלוס ומינוס בכל דבר, למשל ביום שישי אחרי הקניה בעוד אני מזיע ומתרוצץ להעמיס את הקניה על מונית, רמבוס צועד בנחת למדרגות המובילות אל ביתו והופ הקניה בבית, אז נכון שאני גר ברחוב שקט וסולידי אבל אני משלם על זה בכל סידור שעלי לעשות במרכז, אני צריך להתאמץ ולחשוב האם זה מסתדר לי עכשיו הן מבחינת זמן והן מבחינת צעידה 13 דק' כל צד וחזור זה עליה לא נעימה או מונית (15) ש"ח
בעוד שרמבוס יושב על המרכז מסחרי והכל קרוב ונוח אבל בחבילה הזו יש גם יותר רעש ולכלוך של מרכז מסחרי,
אז נכון שזה לא אומר שמגיע לתושבי המרכז עונש אבל בין שוק מבולגן כבשנים עברו, לבין העתקה מוחלטת של השוק, יש אמצע שבו היו מרוויחים כולם, לשכנים היה רעש סביר, המקום היה נשאר נקי ומסודר, באי המרכז היו נהנים, העירייה הייתה מפגינה יכולת ביצועית וקונה כמה נקודות קרדיט שכ"כ חסר לה בימים אלו וכולם היו מרוצים כולל התושבים שנצחו.
אבל זו רק דעה של בלבעת פשוט שגר ברחוב צדדי ושקט וכנראה לא ממש מבין בארגון וכנראה טועה בכל התיאוריה שלו
|
|
|
|