|
|
| נשלח ב-24/9/2009 13:57 |
|
| |
ולמרות שזה לא ממין הענין, אוסיף כמאמר מוסגר שמתן לגיטימציה לאיזשהו סוג שלאינטרנט כשר חיוני כדי להמעיט את התפוצה של האינטרנט הפרוץ (סעיף א), שעליו כמדומני אין חולק שחללים רבים הפיל. במצב היום שבו כל מי שמחזיק אינטרנט מרגיש שהוא ממילא חוטא נגד קוד ההתנהגות של הקהילה (ולא לשמים, ואכמ"ל בביאור הדבר), אדם כבר לא רואה הבדל בין כשר לרגיל (ונתקלתי בזה ממש לאחרונה אצל תלמיד חכם אחד מרבותי, שהתקין בביתו בתום לב אינטרנט "רגיל" שהוא זול יותר.)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2009 14:06 |
|
| |
אינני מכיר את כל סוגי הכשרים והמסלולים, ויתכן שיש שמועילים. אבל ממה שאני מכיר, או שהם מדי סגורים, ולא ראויים לשימוש שבשבילו האינטרנט הוכנס מלכתחילה הביתה. או שהם לא חסומים די, במיוחד בשביל מי שלא טעם מעודו טעם חטא, שסף הרגישות שלו גבוה. מה עוד, שבאינטרנט רימון למשל, בעל האינטרנט יכול לעבור בין המסלולים ע"פ סיסמא, וההגנה הנמוכה יכלוה לספק די והותר חומר לחרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2009 14:16 |
|
| |
[ובמאמר המוסגר, לגבי דבריך על סעיף ג':
אני מבין שסוג הפתרון הזה לא מתאים לכל אחד, אבל מה הטרוניה בדבריך. מציעים לבני אדם לעזור להם עם בעיה שלהם, אף אחד לא השתלט על אף אחד, אתה רוצה להיעזר בזה תיעזר, אתה לא רוצה אז לא. יש לך טענה נגד מישהו שרוצה להיעזר בכזאת צורה? אם יש, אז נשמע].
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2009 14:57 |
|
| |
אתה תמים או מיתמם? אין אצלנו דברים "אופציונאליים"..ברגע שתהיה אפשרות נהיה כולנו חייבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2009 15:19 |
|
| |
ומה שכתבת על זה שברימון ניתן לרדת במסלול על ידי סיסמא נכון רק למחצה, כי מתחת
לרמת המינימום אי אפשר לרדת בכל מקרה ונמצאנו ניצלים מן הכיעור גם אם לא מהדומה
לו. חוץ מזה שכל מנוי קובע לעצמו גם גבול אדום של מסלול שממנו אי אפשר לרדת
באמצעות סיסמא אלא באמצעות שיחת טלפון וכו'. וזו כבר הרחקה מספיקה לדעתי (כי תמיד
תישאר איזושהי אפשרות של ללכת עם המחשב הנייד לנקודה חמה וכו' או את המוצא
האחרון של הגמ' - ללבוש ג'קט ומגבעת וללכת למקום שאין מכירים אותו ויש בו אינטרנט-קופי).
תוקן על ידי זחלץ_קליח ב- 24/09/2009 15:16:07
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2009 16:53 |
|
| |
הערה טכנית: אינטרנט רימון פיתחו תוכנה שלאחר התקנתה לא ניתן להתחבר עם המחשב אלא בניתוב דרכם.
לנושאו של אשכול, אני חושב שלב העברי מציע רעיון מעולה עבור מי שזה עשוי לעזור לו.
הרי גם נגד מי שהמציא את השעון מעורר ניתן לטעון, מה?! השעון שלך יקבע לי מתי להתעורר?! חדירה לחיי(שינת) הפרט! וכו' וכו', אלא מה? מי שחשוב לו לקום בשעה מסויימת והשינה אונסתו - הריהו מכוון שעון שיטריד אותו אף באמצע החלום הכי מתוק שלו, כך גם מי שנכשל או אינו מתגבר על רצונו שלא לבצע דבר מה באינטרנט (סעיפים א' ב' וג') עשוי למצוא במיזם זה עזרה למשמעת העצמית הלא מפותחת שלו.
לגבי ביצוע טכני - בצורה קלה וללא השקעה בהקמת שרתים וכדומה:
אני חושב בכיוון של תוכנה/סקריפט שמכוונים את כל הגלישה החוצה אל אתר המיזם עם כתובת האתר המבוקש כפרמטר לredirect.(+שם המשתמש כמובן כפרמטר לתיעוד)
תוקן על ידי יהודים ב- 24/09/2009 16:50:31
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2009 21:03 |
|
| |
| לבהעיברי כתב: |  |
עד כה האינטרנט המסונן היווה פתרון לבעיות הקיצוניות מהסוג הראשון שברשת - אך יש לו את הבעיות שלו - בעיקר למי שנצרך לאינטרנט בעבודה.
|
|
אני משתמש ברימון ברמה הבסיסית, בבית ובעבודה, ולא נתקלתי בבעיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2009 23:19 |
|
| |
אני מודה לכם על התגובות המחכימות.
הייתי מחלק את ההסתייגויות לכמה מישורים:
1) תחושת ה"אקווריום" עשויה להיות בלתי נסבלת (ר_אמנון, בעלבעמיו)
2) טיפוח המציצנות (יהודים)
3) העצמת הפיקוח של הממסד החרדי (זחלץ_קליח, סנשו_פנשה)
4) מה רע ברימון (BT, פצעי_אוהב? , זחלץ_קליח)
5) בנוסף לכך דובר על פגם רעיוני בעצם הפיקוח על זמן הזולת.
הערותיכם העלו בי מחשבות רבות, שני התחומים הראשונים הם אלו שטרדו אותי במיוחד. בשלב זה אתייחס רק אליהם, למרות שיש לי הרבה מה לומר גם על האחרונים.
כדי לפתור את הבעיות שהעלתם חשבתי שכדאי ליצור מצב בו יהיה את אפקט דומה לזה של הלכות ייחוד מבלי שתווצר תחושה מעיקה של אקווריום - כפי שגם הלכות יחוד לא יוצרות תחושה כזו.
הרעיון הוא שלעולם לא תינתן חשיפה מלאה של אחד מחברי הקבוצה לרעהו. השרת המרכזי יפזר דגימות של גלישה בזמנים אקראים של כל משתמש לכל משתמש.
יוסי חבר בקבוצה של 6 ידידים, היום גלש 3 שעות ב-50 אתרים.
כל המשתמשים יראו את הנתון של 3 שעות. אבל כל חבר יראה רק מדגם של 10 אתרים אקראיים (או פחות) - כך שלאף אחד לא תהיה תמונה מלאה על חייו של יוסי, ועם זאת יוסי לא ינהל אורח גלישה החורג באופן מובהק מהסטנדרטים שהוא מציב לעצמו - שהרי אורח גלישה שכזה יהיה ניכר גם במדגם כזה.
ובזה המתקנו את קושיית המציצנות והאקווריום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2009 08:06 |
|
| |
יהודים,
זה אכן אפשרי בקלות כשרתי DNS למשל, שרק ירשמו את הבקשה ויפנו את הדפדפן הלאה. פתרון דומה אכן קיים לצורכי סינון, לא זוכר כרגע את שם האתר המספק את השרות. הבעייתיות היא בעיקר בתחזוקת שרתים עם יכולת שירות לאנשים רבים, ככל הנראה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2009 23:44 |
|
| |
אני בעד (להסתכל איפה אחרים גולשים).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2009 11:42 |
|
| |
שרגא לכן הצעתי פיתרון שעל פניו הוא ממש לא בעייתי: שימוש בצד לקוח. כאשר אני חוזר בי מההצעה שההפניה תבוצע על ידי שרת, ומציע שהתוכנה המקומית תרשום את הנתונים ותשלח אותם במשך היום במייל/תקשורת ישירה.
מנגנון זה מיושם על ידי תוכנת הסינון K9 שמפנה את כל התעבורה אל מיני שרת הרץ כservise במחשב המקומי, ולפי הגדרות השרת הוא מנתב או לחסימה או לרישום הגלישה.
אם התוכנה היתה קצת יותר מתקדמת ומאפשרת שליחת דוחות במייל, היה ניתן ליישם בעזרתה עכשיו ומייד את הרעיון של לב_העברי.
K9: http://www1.k9webprotection.com
תוקן על ידי יהודים ב- 29/09/2009 12:47:03
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2009 07:23 |
|
| |
מה הבעיה להתקין מחיצה בדיסק ושני ספקי גלישה?
(ראיתי כאלו שנתיב ורימון נכפו עליהם ומצאו את דרך המעקף הזו).
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2009 13:03 |
|
| |
אלישיב, מדובר באנשים המעוניינים לכוף ראשם כשור לעול וכחמור למשא. אם נשתמש בדוגמת השעון מעורר שהבאתי לעיל, זה כמו ש"נציע" לאנשים לא לכוון את השעון כדי שהוא לא יפריע להם...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2009 14:54 |
|
| |
יהודים
יישר כח על הרעיון! זה באמת יכול לזרז את התהליך.
אבל אתה לא חושב שהעברה מתמדת דרך אתר נוסף תאט מאד את מהירות הגלישה?
|
|
|
|
|