בית פורומים פורום הפילוסופיה

סליחות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/9/2009 16:22 לינק ישיר 
סליחות

לכבוד יוה"כ המתרגש עלינו לסליחה ולמחילה רציתי להעלות נושא שקרוב בעניינים אלו,

אני נוטה לחשוב שאדם לא יכול לפגוע באדם אחר אלא אם האחר הזה בוחר להיפגע. הבחירה להיפגע יכולה

להתבטא בכך שהקורבן ישים את עצמו מלכתחילה בעמדה שבה ברור לו (במודע או שלא במודע) שהוא יפגע, או,

בדרך יותר נפוצה לדעתי, שהקרובן לוקח סיטואציה שאיננה פוגענית באמת ומפרש אותה באופן שפוגע בו (ויכול להיות שילוב של שני מקרים).

אני תוהה מה מקום בקשת הסליחה בוך התיאורה הזאת, איזה משמעות יש לזה שהמקל יבוא ויבקש ממני סליחה על זה שהיד

שלי תפסה בו והצליפה בי בעזרתו ???

תיאוריה לחוד ומעשים לחוד... רציתי גם לפנות ליושבי, קוראי וכותבי הפורום  ולבקש סליחה ומחילה אם עלה בכפי עוול כלשהו

כלפיהם.

גמר חתימה טובה!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2009 23:21 לינק ישיר 

מה שאתה אומר יכול להיות נכון רק עבור פגיעה רוחנית. פגיעה פיזית לא תלויה בבחירתו של האדם האם להיפגע או לא.

גם בנוגע לפגיעה רוחנית אני נוטה שלא להסכים איתך. אומנם ייתכן שאדם יעבוד על עצמו ויגיע למצב בו הוא לא ייפגע מהעלבות ובזיונות, אבל כל עוד הוא לא עשה זאת והוא נמצא במצב הטבעי בו נוצר האדם, מצב בו הוא כואב את הפגיעה בו, אי אפשר לומר שהוא בחר להיפגע. ניקח, לדוגמה, מצב בו פגעו באדם על ידי שהזכירו ברבים חיסרון גופני שיש לו. יכול להיות שישנם בני אדם שיש להם את החיסרון הזה והם לא היו נפגעים מאותה סיטואציה, משום שהם שיכנעו את עצמם שהעיקר האופי וכו'. אבל אפשר להבין בהחלט שהטבע הפשוט של האדם הוא להיפגע מדברים כאלו וכל האחריות מוטלת במקרה הזה על הפוגע.
בקשר למקרה השני שהזכרת, שאדם מפרש סיטואציה תמימה בצורה פוגענית, זה תלוי בכל מקרה לגופו, האם על האדם היה להעלות על דעתו שדבריו יתפרשו באופן פוגעני או לא. גם כאן, לא תמיד ניתן להאשים את הנפגע על כך שהוא פירש את הדברים בצורה פוגענית, במיוחד אם, למשל, לפוגע יש היסטוריה של פגיעות קודמות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > סליחות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext