| נשלח ב-29/9/2009 01:09 |
|
| |
מחירון "לוי יצחק" לספרים עתיקים ונדירים?
רציתי את עזרת הציבור האם ידוע להם על איזשהו מקור מידע אמין שניסה לרכז תעריפי מחירים ממוצעים לאור המצב בשוק,של ספרים עתיקים ונדירים[והמסתעף-עם הגהות,וכתבי חכמים וצדיקים וכו'],וכמובן שמודע אני לקושי הקיים לתמחר מחיר מוסכם למכירות כאלו שחלקם נעשות בחשאי,והשקרים בתחום זה רבים לפי אינטרס מוכר-קונה,וזהו שוק המלא בתנודות עזות-כמו לדוגמא המשבר הכלכלי האחרון שכידוע למצויים בתחום השפיע רבות על קניית מותרות שכאלו,אך עדיין מותר לצפות לאיזשהו תימחור גס של מגוון גדול של ספרים וכדו' שיתן למי שרוצה למכור ולקנות אומדן שהוא לא יוצא פראייר דלוקס.
בעבר הרחוק יצאו בדיוק לשם זה שני ספרים שניסו לתת תשובה לאספנים ומוכרים,ספר אחד הוא ספרו של האספן והביבליוגרף ישעיהו וינוגרד בשם ספרים עבריים עתיקים שי"ל בתשמ"ח, בו אסף נתונים[מבתי מכירות שונים] של מחיר ראשוני ומחיר ששולם לבסוף לספרים בין השנים תשל"ו-תשמ"ז וכולל בתוכו רשימה של אלפי ספרים. בתזמון מפתיע הוציא משה רוזנפלד בשנת תשמ"ז ספר בשם עתיקים ונדירים בב' כרכים,זהו ספר שהוא יותר אלבום המלא בצילומים של מאות ספרים עתיקים ונדירים ומצורף להם המחיר ששולם עבורם בשנה שקדמה להוצאת הספר,וכן בסוף ישנה רשימת ספרים עם מחירים ששולמו עליהם בבתי מכירות שונים בתקופה שלפני הוצאת הספר. כמובן שהספרים הנ"ל אינם רלוונטיים לימינו-כל המדדים והתעריפים והתחשיבים השתנו.
חוץ מספרים אלו לא ידוע לי על עוד ספר שניסה ללקט מחירים על אלפי ספרים ובודאי לא בתקופה האחרונה,ויותר אני מתפלא שעדיין לא קם איזשהו אתר אינטרנט בעברית, שניסה לעשות קצת סדר בתחום הזה, ואולי באמת אחרי שלוי יצחק ממחירי מכוניות התקדם למחירון לדירות ואף לבעלי מלאכה,הגיע הזמן שיתקדם הלאה לתחום פרוע זה!
ושוב אם למישהו ידוע יותר ממה שכתבתי או שיש לו מה להוסיף,יואיל בטובו ללמדנו ולחכמנו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2009 01:15 |
|
| |
על החוסר במדריכים לספרות עברית עתיקה ונדירה כבר התלונן האספן מאייר, ראה המובא ממנו בהקדמה לספרו של רוזנפלד הנ"ל, וראה עוד שם שכותב את הסיבות היחודיות המונעות מיציאתו של מדריך שכזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2009 21:41 |
|
| |
ליחידי סגולה יש ספר עם תוצאות מכירות, שנערך על ידי רוזנפלד הנ"ל.
אישית אני משתמש בקטלוגים של פרויליך, ובמפתח הכללי שהוא הוציא על קרוב ל 40 קטלוגים של מכירות שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2009 22:17 |
|
| |
לא ליחידי סגולה אלא למשלמי ממון יש תקליטור עם תוצאות של מכירות ספרים נדירים,
בעריכתם ובהוצאתם של ישעיהו וינוגרד ומשה רוזנפלד.
להשיג בטלפון 02-6242475.
לא ראיתי את התקליטור ולא את הספרים הרשומים בו, אלא שמעתי עליו מפי העורכים והמוציאים לאור.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2009 17:29 |
|
| |
מחירון וינוגרד ורוזנפלד
מדובר בDVD שעלה לפני מספר שנים כ1500 $ המכיל תוצאות מכירות
מצ"ב מה שהם כתבו לפני שנים
בשעה טובה אנו שמחים לבשר על צאתה של תוכנת המחשב החדשה "אוצר הספר העברי".
ב-"אוצר" המודפס של ישעיהו וינוגרד מופיעים קצת למעלה מ-30,000, ואילו בתוכנה 77,000. בנוסף התחלנו לסרוק ולצלם את שערי הספרים וכבר בגרסה הזאת יש מעל 5,000 צילומי שערים. בנוסף הזנו את תוצאות המכירות הפומביות ב-15 שנים האחרונות של הרבה מאד אלפים של כותרים.
בקיצור, התוכנה אוגרת בתוכה מידע אדיר וחשוב לכל אספן / סוחר / ספרן בעולם.
לפרטים נוספים: 02-6242475
בברכה
וינוגרד ורוזנפלד
הDVD שמושי לבעלי מכירות ולסוחרים, ואף התעדכן. זה יכול לתת תמונה כוללת אך אין מכירה דומה לקודמתה, וכידוע האופנות באספנות ספרים משתנות.פעם אספו "ספרי ירושלים" הגדות,ספרי מסעות, אח"כ מחירי ספרי חסידות האמירו וכיום מכתבים של גדולי ישראל ואדמורי"ם חסידיים.
לאחרונה נמכרה גלויה של ר' חיים עוזר לחזון איש ב9000 $ אולם הרבה מאד דברים שהיו פעם לפני המשבר הכלכלי נמכרים באלפי דולרים לא נמכרו כלל.אני מעריך שבאותה מכירה נמכרו רק כ25% מהפריטים המוצעים, שהיו פריטים איכותים ויפים.
באופן כללי צריך לדעת כי ההנגשה דרך המאגרים הדיגיטליים כגון אוצר החכמה, HEBREWBOOKS,אוצרות התורה, מאגר הספרים הסרוקים של הספריה הלאומית.וכד' השפיעו מאד על מחירי הספרים.
לדעתי עולם אספנות הספרים הנדירים משנה את פניו והמגמה היא חיפוש אחר "חפץ" דהיינו שיתן תמורה כפריט "עתיקות" או "סגולי" כגון רזיאל המלאך, ספרי חסידות שונים. כיוון אחר של אספנות הוא איסוף פריטים ויזואלים יפים לעין [והתוכן המחקרי כבר פחות חשוב כי ישנם מקורות חליפיים.] מחירי גלויות, כרזות חומר מאוייר האמירו. כתבי יד [מהיותם כתבי יד הם פריט ייחודי] האמירו ואני מעריך כי גם מחירי הכתובות המאוירות יעלו שוב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2009 21:09 |
|
| |
לפני שאנשים כאן מפתחים ציפיות נכזבות מכתב מרח"ע לעלולם לא יגיע לסכום שכזה אא"כ תוכנו חד בדרא כפי שהיה במכתב הנזכר כאן שנמכר במכירה פומבית של קדם.
אגב איזה תועלת יש באוצר הספר העברי אחרי התקליטור של המעל לביביבליוגרפיה מלבד סטטיסטקות יבשות?
לא מצאתי בהודעה הארוכה את מחיר התכנה החדשה? האם וינוגרד רוזנפלד מתביישים במחירה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2009 21:29 |
|
| |
כמדומה שבתחילתו כתוב המחיר 1500 $ אולי תוכל לשתף אותנו בתוכן החד בדרא של המכתב הנ"ל?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 13:16 |
|
| |
ספרא אנא הזהר בסייפא.
כתבתי נמכר בכ1500$ ולהערתך השנייה, הסטטיסטיקות דהיינו מחירי הספרים שנמכרו הן הן שמעניינות את רוכשי הDVD ולא המידע הביבליוגרפי המקוצר שנמצא שם.
בגלויה מ 1939 הגרח"ע מכנה את החזון איש ידידי ורעי עמיתי. ומדבר על בריחת הישיבות לוילנה ועל תוכניות ראשי הישיבות לעלות לארץ ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2022 00:30 |
|
| |
שלום לחברי הפורום,
אני מחפש לקנות כתבי יד על קלף של ספרי קבלה בייחוד של יוצאי תימן.
מי שמוכר או יודע למי עלי לפנות כדי להשיג ספרים אלה יבורך אם יידע אותי.
0547743262.
|
|
|
|
|