ובכן, כסוכרתי, אני אוכל רק קמח מלא, בגלל הדיאטה והבריאות שבה, אבל כשמגיע לחלות לשבת, בפרט כשלא מכניסים סוכר להחלות, הם יוצאים לאשתי כמו פיתות, למי יש רעיון איך גורמים לחלות מקמח מלא לתפוח יפה?
נשלח ב-29/9/2009 15:51
רציתי לפתוח אשכול בבחדרי הגדול אך אעשה זאת פה קודם זה יותר חשוב.
חלות מקמח מלא:
קודם קמח מלא לבד מתפורר, לכן יש לי מס' עצות:
1. מאחר ועושים להפרשת חלה התרכובת חייבת להכיל גם קמח לבן, בכדי שלא יתפורר. וזה אומר 1-1/2 ק"ג קמח לבן+ 2-21/2 ק"ג קמח מלא.
2. יש קמח קוסמין אמנם הוא יקר יותר אך הוא בריא יותר ונוח מאד לעיבוד וממנו אכן אני מכניסה 3 ק"ג.
2. אפשרות לערבוב מס' קמחים, שמועילים מאד להורדת סוכר והפעלת דרכי העיכול: 1/2 ק"ג קמח שיבולת שועל+1/2 ק"ג קמח שיפון+1 ק"ג קמח מלא+ 1 ק"ג קמח לבן.
4. אפשר להוסיף לקמחים הנ"ל סובין שבולת שועל ו/או נבט חיטה.
טיפים נוספים:
1. להשתמש באבקת סוכרלוז/ספלנה (זה אותו מוצר רק חברה אחרת) אפשרי בנוזל לא רצוי.
2. כדי להשתמש בשמרים יבשים הם לא דורשי סוכר להטפחה.
3. כאשר אסור מלח - אפשר להשתמש במלח עשבים הנמכר בכל חנות טבע.
ועכשיו לאופן ההכנה:
בקערה גדולה יש לשים 3 ק"ג קמח + 5-6 כפות שמרים יבשים+ 2-3 כפות מלח + 1-2 כפות סוכרלוז, לערבב היטב לעשות גומה בקמח, מי שרוצה יכול להוסיף ביצה עד 2 . לערבב עד שיש בצק, להוסיף מים חמימים עד חמים (זה צורך פחות מים ומחיש את ההתפחה) בהדרגה תוך כדי לישה.
כאשר הבצק מעט דביק ולא נשאר קמח זה הזמן להוסיף 1/2-3/4 כוס שמן ולהמשיך ללוש עד בצק גמיש שלא נדבק (אם נדבק אפשר להוסיף שמן לא קמח).
לתת תפיחה עד שמכפיל את ניפחו, ללוש שוב היטב ולתת שוב לתפוח עד יותר מכפול ולקלוע לחלות.
התנור צריך להיות מחומם על הטמפ' הגבוהה ביותר לאפות כ10-15 דק' ולהוריד את הטמפ' ל180 מעלות ולאפות עוד כחצי שעה.
בתאבון!
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 29/09/2009 17:16:36
נשלח ב-29/9/2009 16:10
אני לא מבין! אי אפשר להפריש חלה מקמח מלא???
נשלח ב-29/9/2009 16:22
הקמח מלא כשהוא לבד מתפורר ולכן מכניסים גם קמח לבן.
נשלח ב-29/9/2009 17:55
אצל אשתי הוא לא מתפורר, הוא נהפך לבצק יפהפה הבעיה היא עם התפיחה.
נשלח ב-29/9/2009 18:07
שתנסה את המתכון שלי עם קמח מלא בלבד והרבה לישה, אשמח אם יש פתרונות נוספים או אחרים שיציאו מתכונים נוספים ללחם, עוגות עוגיות וכו'...
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 29/09/2009 19:03:47
נשלח ב-30/9/2009 01:46
מה יעשה מי שאשתו או הוא, לא אופים חלות? איך יגיע לככר של ככר? בעיקרון, בדרל כלל עדיף כבר בלי עוגות, אפילו נטולות סוכר. טעמם לא מצדיק את הפחמימות מהבצק. אך פטור בלא כלום א"א.
נשלח ב-30/9/2009 07:19
סוכר פיות, בעיקרון ודאי שאתה צודק, וכדאי לאכול כמה שפחות עוגיות וכדו', אבל, לפעמים חייבים את זה.
אתן לך דוגמא אישית אצלי, הדיאטנית אמרה לי שאני חייב על הבוקר לאכול 2-3 לחמית + גבינה, הסברתי לה שזה מגעיל אותי על הבוקר עוד כשבקושי נשמתי חזרה לי לאכול לחמיות וגבינה, והמרתי את זה ב2-3 עוגיות דיאטטיות שאשתי אופה +כוס קפה.
ולפעמים נמאס לך מאותםעוגיות שוב ושוב, וצריכים לגוון.
נשלח ב-30/9/2009 15:39
סוכר - בחנויות הטבע וכן במאפיות יש לקנות חלות ולחמניות מקמח מלא, שיפון או קוסמין. לא חייבים לעשות. ונשמח לעזור ולהפנות למי שרוצה דברים ביתיים.
נשלח ב-30/9/2009 22:45
רוב המאפיות מוסיפות סוכר במה שהם קוראים קמח מלא. במקרה הטוב מדובר על 70% קמח מלא. יש מקומות מעטים שקמח מלא הוא קמח מלא. בירושלים יש את הבחירה הטבעית. או לחילופין תוצרת ד"ר מרק.
נשלח ב-30/9/2009 22:52
עדיף את ד"ר מארק למרות שהוא לא הכי טעים, הוא הכי בריא.
נשלח ב-30/9/2009 22:53
מה עם רובינפעלד?
נשלח ב-30/9/2009 23:02
לא מכירה
נשלח ב-1/10/2009 01:19
הנה מתכון לחלות נפלאות 3 קילו:
2 קילו קמח מלא 1 קילו קמח כוסמין לבן 4 ביצים 3 וחצי כפות שמרים יבשים 2 כפות מלח 3 כוסות ח"פ סוכר קנים או את המקבילה לו בממתיק. 2 כוסות שמן 4 ויותר כוסות מים פושרים [שהעיסה תהיה רכה אבל לא נשפכת מדי].
משרים את השמרים עם כף סוכר קנים וכוס מים פושרים לרבע שעה. בינתיים מערבבים את שאר החומרים חוץ מכוס שמן אחת, מוסיפים את השמרים ולשים טוב טוב, כ- 5-10 דקות. הבצק צריך להיות די רך ודביק, אבל לא מדי נשפך. להרטיב את הידיים כל פעם קצת עם כוס השמן שנשאר וללוש. ככל שלשים יותר, כך הבצק הופך ליותר אוורירי.
לתת לתפוח במשך כ- 3 שעות וכל שעה ללוש עוד כמה דקות.
אחר כך כרגיל - מכינים חלות, מורחים בביצה, משאירים לתפוח לחצי שעה, ולתנור.
אני מכינה לחמניות [אני אלרגית לקמח לבן] ויוצא לי בערך 80-85 לחמניות. הן מתוקות כמו סופגניות ובריאות יחסית. כמו שכתבתי - אפשר להחליף את סוכר הקנים, בממתיק חוץ מכף סוכר שהשמרים צריכים כדי לתפוח ולהתפיח.
נשלח ב-1/10/2009 01:23
רובינפעלד, זהו קמח מלא. לא מוצרים אפויים. אני חושב שהם נחשבים אמינים. ד"ר מרק הוא בסדר גמור. אך לדעתי הבחירה הטבעית הם לא פחות טובים ובריאים.