בית פורומים חרדים מתוקים

איך צמתם, והאם צמתם ביום כיפור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/9/2009 07:26 לינק ישיר 
איך צמתם, והאם צמתם ביום כיפור

ובכן אני, בתור סוכרתי חדש, עדיין לא מאוזן ב100 אחוז, מאוד פחדתי, בעיקר כמובן מההיפו, הרופא והאחות אמרו לי שאני לא חייב לצום, אבל החלטתי להתחיל את הצום, ולראות איך יעבור, לקחתי איתי בכיס בקבוקון של סירופ גלוקוז בטעם ענבים, שזה מעלה לך מייד הרמה במקרה של היפו, וב"ה ישתבח שמו לעד, שצמתי אפילו יותר טוב מכל השנים, ממש בלי שום בעי'ה.
בעיקרון אני תולה את זה שבגלל שכ"כ דאגתי להצום, אכלתי בערב יו"כ ממש כמו שצריך, ושתיתי המוןןןן מים, ככה שגופי לא כ"כ דרש את האוכל.
מה שכן היה מעניין, שאחרי שבירת הצום, עלה לי הסוכר לרמות מטורפות, אבל אחרי לקיחת כדור ועלי' על ההליכון לשעה, זה נרגע וחזר לרמה נורמלית.
אשמח לשמוע משאר חבריי הפורום איך עבר עליהם היום הקדוש שעעל"ט.

תוקן על ידי היימישער ב- 30/09/2009 8:23:24

תוקן על ידי היימישער ב- 30/09/2009 8:24:13

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/9/2009 14:51 לינק ישיר 

היימישער כתב:
ובכן אני, בתור סוכרתי חדש, עדיין לא מאוזן ב100 אחוז, מאוד פחדתי, בעיקר כמובן מההיפו, הרופא והאחות אמרו לי שאני לא חייב לצום, אבל החלטתי להתחיל את הצום, ולראות איך יעבור, לקחתי איתי בכיס בקבוקון של סירופ גלוקוז בטעם ענבים, שזה מעלה לך מייד הרמה במקרה של היפו, וב"ה ישתבח שמו לעד, שצמתי אפילו יותר טוב מכל השנים, ממש בלי שום בעי'ה.
בעיקרון אני תולה את זה שבגלל שכ"כ דאגתי להצום, אכלתי בערב יו"כ ממש כמו שצריך, ושתיתי המוןןןן מים, ככה שגופי לא כ"כ דרש את האוכל.
מה שכן היה מעניין, שאחרי שבירת הצום, עלה לי הסוכר לרמות מטורפות, אבל אחרי לקיחת כדור ועלי' על ההליכון לשעה, זה נרגע וחזר לרמה נורמלית.
אשמח לשמוע משאר חבריי הפורום איך עבר עליהם היום הקדוש שעעל"ט.

תוקן על ידי היימישער ב- 30/09/2009 8:23:24

תוקן על ידי היימישער ב- 30/09/2009 8:24:13

אינני רב וגם לא קרוב , אולם לצערי הרב אני חושב שהרבה טועים בין סדר עדיפויות של המצוות והחיובים בתורה.
אני לא חושב שכדאי לקחת סיכון של פיקוח נפש בשביל לצום !! אפילו לא על ספק !
ידוע שאנשים צדיקים קשה להם פסיכולוגית לא לצום עם עם ישראל ובמיוחד ביום הקדוש הזה , אולם למביני עניין ולרוצים ללכת ע"פ התורה של בורא עולם ולא ע"פ התורה שלהם , לפעמים צריך וחובה , וזו מצוה גדולה לאכול בצום !! { אני לא בא להתיר אלא רק להבהיר את הנקודה והכל תלוי בשאלת רב ורופא } , העדיפות של -  "ונשמרתם " גדולה מ- " ועיניתם את נפשותיכם " . וכן : "וחי בהם " .....ואידך זיל...
בכל אופן אסיים בדבר אחרון ששמעתי פעם כדי ללמדנו שבד"כ יש 2 צדדים למטבע :
היה רב אחד ת"ח ( שכחתי  מי זה היה לצערי...) שהיה מאוד מקל לחולים לא לצום ביום-כיפור. תלמידיו שתמהו על כך מאוד שאלוהו איך יכול הרב להתיר ולהקל כל כך בצום יוה"כ ??
אז הוא ענה : " אני לא מקל בצום אני פשוט נורא מחמיר ב- "פיקוח נפש" ...........

תוקן על ידי ישיבאיש ב- 30/09/2009 14:55:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 15:21 לינק ישיר 

ישיב אתה צודק, אך מה לעשות ואנו צמים כל השנה, הקפה של הבוקר שותים ב14:00 הסעודה שנקראת פת שחרית נאכלת לפעמים ב21:00 אם לא יותר מאוחר, ואז מגיע יום הכיפורים - רגע צריך לצום והרופא והרב אמרו לאכול, את האמת שכל השנה אני לא צמ/ה לא מספרים, ו...הרגשות מתערבבות לצום לא לצום...הרי כל השנה אני לא מסודר/ת ובדיוק ביום כיפור ... בסוף מחילטים אני אצום ונראה מה הלאה וה' עוזר כפי שנאמר "שומר פתאים ה'" ומצליחים בס"ד לצום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/9/2009 18:33 לינק ישיר 

אני בדקתי את הסוכר שלי בבוקרו של יום הכיפורים והיה 115  יפה מאוד
לאחר מוסף 99
ולפני הבדלה 106

סך הכל ב"ה די טוב, אבל הצום בעצמו היו לי דקות של חולשה נוראית.
........

שנה שעברה שוחחתי המון לרופא על הנושא, כי זה היה יום כיפור ראשון שלי בסוכר,
וככה הוא עשה לי את הסדר יום,
כדורים אחרי סעודת המפסקת,
בדיקות דם כפי שציינתי שלוש פעמים, אלא ח"ו יש שינוי בהרגשה,
ואין לי לחשוש מתחת ל 250, אבל אז ב"ה היה גם הכי הגבוה 132
 העיקר שב"ה עבר בשלום והכנות לסוכות בע"ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 18:41 לינק ישיר 

איך בדקת הסוכר?
אני לא שואל לקנטר ח"ו אבל האם בדיקת סוכר שזה בעצם חילול החג יותר קל מלאכול בשיעורים?
אא"כ היה לך היתר מרב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/9/2009 18:56 לינק ישיר 

למי שיש קפיצות בערכי הסוכר, (כלומר לפחות היפו אחד ו2 היפרים ביום או להפך), יש היתר למדוד ביום הכיפורים. וכמובן כל שבת- חובה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/9/2009 19:14 לינק ישיר 

השאלה של היימישר אכן צודקת ומהווה ויכוח בין פוסקים שונים.
כיון שאם בשביל לצום יש להגביר את תדירות הבדיקות יצא שכרו בהפסדו מאחר שהוא בגדר חולה שיש בו סכנה ופטור מלצום.
אבל חשוב להבדיל בין חולים מאוזנים שלרוב יכולים לצום ללא עלייה בתדירות הבדיקות(ניתן לבדוק כמו בשבת ע"י שינוי)לבין חולים לא מאוזנים לחלוטין שלגביהם תקף החלק הראשון של התשובה.

למי שמשתמש בסנסור אין בעיה כלל של ביצוע בדיקות סוכר ובמצב זה אין כל    מניעה   מלצום. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 20:26 לינק ישיר 

בשבת וחג
הבדיקות מתבצעות ע"י שינוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 22:40 לינק ישיר 

רוחל- מהו סנסור?
היברו- איזה שינוי אתה עושה?
לדעתי- אמנם לא התנסיתי, ובמשך למעלה מעשור אני צם, שיעורים לא עוזר כלל לחולי סוכרת. להפך, זה רק מזיק. ודאי שבשיעורים צריכים לבדוק יותר.
ככ"כ- מנין כללי ההיתר למי מותר לבדוק בשבת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 22:58 לינק ישיר 

משאלות לכל הדיינים בב"ב מכל העדות והזרמים
סנסור = מכשיר בדיקה
השינוי הוא בדר"כ בצורה מעט שונה מהרגיל למשל דקירה בד"כ לוחמים על הדוקרן עם הבוהן, השינוי ללחוץ את הדוקרן לכיוון השולחן אנסה להעלות תמונות כדי שתבין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/9/2009 23:07 לינק ישיר 

קודם את הסטריפ אני שם על השולחן והמכשיר ביד וככה מכניס את זה למכשיר
והדקירה היא באצבע שאני לא משתמש בה בכלל כל השבוע וגם בשינוי.
ומיד אחרי זה אני מניח את הכל על השולחן עד לבדיקה הבאה שאז אני מוציא את הישן,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 01:08 לינק ישיר 

חשבתי שסנסור הוא איזה סוג של בדיקה המותרת בשבת. את התרגום הסתמי של המילה - ידעתי.
השינוי המוצע גם עליו חשבתי, אך אלו שינויים לא במלאכה אלא בצורת עשייתה, מה שמשנה פעמים בהלכה. מה שבטוח, להשתמש באצבע שאינך משתמש בד"כ נשמע כמו שנוי מפוקפק. גם אם תוציא דם מהאצבע של הרגל, המלאכה היא הוצאת דם ולא הוצאת דם בשביל בדיקות סוכרת.
 תמהני עליך, אם אדם יבצע בדיקת סוכר על אדם בריא, וכי לא יעבור על מלאכה דאורייתא? והרי לפי הגיון של כב' מדובר באצבעות שאף פעם לא מוציאים מהם דם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 01:17 לינק ישיר 

חייבים להחליף אצבעות ויש מצבים שאין צורך אפילו בשינוי, אלה כרגיל (לפי פסקי רבנים) תלוי במצב

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/10/2009 01:21 לינק ישיר 

אם שינוי הוא בעיקרון משנה פה, איזה מצב לא עושים שינוי? למה לא?
ולמרות שמחליפים אצבעות, להיברו, יש אצבע שהוא שומר לשבת קודש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 01:22 לינק ישיר 

רב יהודה היה נותן בהם סימנים.
המצב מחייב לעשות דברים שיזכרו ששבת היום,
ואם חלילה צריך אז צריך,
ובשבת מחייבת הבדיקה אצלי הרבה יותר,
כי לכל זה יש לי אלרגיות מסוימות שקיבלתי לאחרונה, שזה גם גורם חשוב מאוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 01:24 לינק ישיר 

תעשה לך בניק תמונה כמו היימישער, לא תצטרך סימנים יותר לכלום!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רפואה ובריאות > חרדים מתוקים > איך צמתם, והאם צמתם ביום כיפור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext