| נשלח ב-30/9/2009 14:07 |
|
| |
כפות רגליים - כל המידע
חלק מאיבחון הסכרתי נעשית כאשר הוא נמצא אצל הפודיאטר, שינוי בצבע, פצעים שלא מצליחים להרפא, פטריה שלא עוברת וכו.
הרגל הבריאה היא רגל חלקה, צבעה וורוד בהיר והצפורניים שלמות וורודות.
כאשר ישנה סכרת סימנים ראשונים הם (לא אצל כולם יש את כל התופעות):
1. פטריה בצפורניים ובין האצבעות שלא עוברת עם שום טיפול ומתגברת למרות כל הטיפולים.
2. הרגל מתחילה לאבד מעט מתחושתה, (כבר לא מרגישים כל גרגיר חול ולפעמים גם לא אבן קטנה)
3. שיער הרגל (באצבעות הרגליים וסמוך לקרסול) נושר - מראה על חוסר בסירקולציה של הדם לכיוון כף הרגל.
4. מופיעה כאילו אגזמה ונראים חתכים מדממים.
5. פצעים שלא מתרפאים ולא נגלדים לפעמים עד כדי נמק.
לרוב פודיאטור בעל ידע ישלח לרופא לעשות בדיקות סוכר. ואז יש לגשת מיידית לטיפול בשביל לא להגיע למצב של נמק וכריתת רגליים ל"ע.
איזון טוב של סכרת מונע או לפחות דוחה בד"כ את הנזקים העתידיים.
הוראות שמירה על כף הרגל:
1. יש ללכת מדי יום כשעה וזאת בשביל להפעיל את כלי הדם שעיבדו כפי שצריך, בדרך זה גם מוריד משקל למנוע עומס על הברכיים וכפות הרגליים,
2. יש לרחוץ פעמיים ביום לפחות את כף הרגל לייבש היטב בעיקר בין האצבעות, ולאוורר כמה שיותר למנוע פטריות (שכמובן אוהבות חום לחות וסוכר).
3. יש למרוח משחה לא שומנית על הרגל לפחות פעמיים ביום גם בין האצבעות.
4. יש לגרוב גרבי כותנה לבנות, בכדי לראות אם אין פציעה או דימום.
5. החשוב מכל אין ללכת יחפים! בכדי למנוע פציעות מיותרות.
6. אחת לחצי שנה יש לעשות בדיקת כף רגל אצל אחות מוסמכת לכך במרפאות השונות.
שאלות ותגובות יתקבלו בברכה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2009 14:29 |
|
| |
אני מניח שאין הרבה אנשים בעולם שמסוגלים לעשות את כל הפעולות הנ"ל, זה נורא קשה לרחוץ פעמיים ביום הרגל, לשים פעמיים משחה,+ ללכת שעה+ גרביי כותנה לבנות, אין איזה תרופת פלא?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2009 14:33 |
|
| |
זה לא חייב להיות בפעם אחת.
בבוקר ובערב (ולמי שיש זמן גם בצהריים) שוטפים מנגבים ומורחים. בבוקר שמים גרביים במשך היום הולכים (לא חייב שעה רצוף) ובערב מאווררים עד הבוקר
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2009 18:58 |
|
| |
רוחל1 העירה לי ונכון עשתה יש לבדוק כל יום את כפות הרגליים לראות שאין בהם שינוי ולו הקל ביותר, ע"י טיפול בזמן וטיפול נכון נמנע סיבוכים קשים.
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 30/09/2009 18:59:11
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2009 22:42 |
|
| |
ככר- את צודקת. אך את יודעת שזה לא ריאלי לעשות זאת כל יום. וכבר יסדת בענין הצום - שומר פתאים ד'.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2009 22:50 |
|
| |
גיליתי עם השנים אין אי אפשר יש לא בא לי, אני בהחלט מבינה וגם אני לא ממש מקפידה פעם עיפה ופעם נגמר הכח ותירוצים לא חסרים נכון? רשמתי כי זה מחויב ולכן יש את האשכול, גם לתמיכה וגם לשפוך את הלב ולתת עצות מעשיות
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 01:12 |
|
| |
אני רגיל לבקר אצל רפלקסולוג, איני נכנס כאן לדון על יעילות של רפלקסולוגיה. בפרט שבסוכרת קשה מאוד לבחון יעילות שגם אם היא קיימת, מדובר על טוות ארוך של מניעת סיבוכים בהמשך. אך מה שכן, (ואני מודה - זוהי תיאוריה שלי) הטיפול גורם להאצה של זרימת הדם בכף הרגל (סוג של מסאז') וזהו רווח נקי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 01:15 |
|
| |
אכן צדקת הרפלקסולוגיה לא מרפאה את הסכרת היא רק מקילה וממריצה את זרימת הדם, וכן מפעילה את האיברים החיוניים בגוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 01:19 |
|
| |
זה ברור. שום שיטה לא מרפאת סוכרת (סוג 1), אחרת בעליה היו היום מליונרים. הרפלקסלוגים מדברים גבוהה על יכולותיהם למנוע סיבוכים. באמת בעיקר ע"י הזרמת הדם ביתר שאת. הבעיה- שלא נעשים מחקרים על שיטות אלו, מפני שלחברות התרופות אין ענין לממנם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2009 06:52 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2009 06:54 |
|
| |
hebrow כתב:
בעיית הרגלים
איך אתם מתמודדים עם זה
ציפרנים דימום
סדקים וכל שאר הדברים
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2009 20:38 |
|
| |
תודה לך ככר כסף על זה שהבאת בקשר לרגלים
ויש דברים שעכשיו גליתי את זה בקראה של ההוראות האחרונות כאן
היו לי הרבה פעמים שברגל שמאל אחרי הליכה ממושכת
(כמה שאני כבר יכול ללכת)
הירגשתי את כף הרגל נירדמת לי, עד כדי כאבים לפעמים.
עכשיו הבנתי שזה כתוצאה מהסוכר,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2009 20:46 |
|
| |
אם כך, לפני השינה רצוי לשטוף עם מים פושרים או קצת חמימים, לעסות טוב את הרגלים עם שמן זית מחומם מעט, לאחר מכן למרוח משחה לשים גרב כותנה לבנה עבה וכך ללכת לישון כאשר הרגליים בזווית של 30 מעלות
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 06:43 |
|
| |
פטריה בציפורן אצבע הרגל
כשהפטריות מגיעות, אומרים שהן מתפשטות, מפטריונת קטנטונת בקצה האצפורן של האצבע הגדולה עד לכל הצפורן ולשאר צפרני הרגלים.
שאילתי הנוגע לסוכרתי בזה.
אגב ממש לאחרונה נכנסתי לבית מרקחת וקניתי מוצר לא זול למרוח על הציפורן ועל קצה העור בשורש הציפורן פעמיים ביום.
הבחנתי שהציפורן נעשית דחוסה ודקה. זאת אומרת שהחומר והמצב האוירירי יוצר הפטריה, נעשה דחוס ואטום.
איני יודע אם הסברתי נכונה, אך אשמח לייעוץ בענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 08:27 |
|
| |
פיטריה אוהבת 3 "מאכלים" - סוכר + חום + לחות, מזה היא חיה. כאשר רמות הסוכר בגוף עולות מגיעה גב' פטריה. ומפה כבר הרבה אין מה לעשות אלא לשמור על היגיינה של הרגל, רחיצה, ייבוש כל ס"מ בכף הרגל היטב, ובמיוחד בין האצבעות. למרוח במשחה מתאימה את כף הרגל וכן לטפל בצפורניים ע"י טיפות או משחות מיוחדות לפטרת, רק קחו בחשבון שהטיפול ארוך מהרגיל בגלל המתיקות שלנו
|
|
|
|
|