|
|
| נשלח ב-4/10/2009 22:43 |
|
| |
לא הבנתי. מה לא עוזר? אם הם יקבלו - זה עזר.
יחטפו עוד - יקבלו עוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2009 22:45 |
|
| |
אני אומר הפוך בדיוק, אם לא יקבלו יראו שזה לא עוזר ויבינו שאין להם תועלת בחטיפות כי הם פשוט לא ישיגו ממזה כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2009 23:01 |
|
| |
| הראיה כתב: |  | לכן אמרתי להיכנס - להילחם ולהוציאו.
|
|
זה לא אפשרות בכלל, יש עליו חומר נפץ, ברגע שינסו להוציא אותו ואולי קצת יצליחו פשוט יפוצצו אותו ואת המצילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2009 23:04 |
|
| |
תסתכלו בסוף ההסרטה כשהוא קם מהכסא משתלשל לו חוט מהחולצה, אין ספק שזה חוט של חומר נפץ!
מוזר שאף אחד לא הזכיר את זה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2009 23:39 |
|
| |
לא שמתי לב. אסתכל. בכל מקרה - זה עדיין לא אומר שזו לא אפשרות. צריך לנסות - לנטרל, למנוע הפעלה...
להשאיר אותו כך עד סוף ימיו זו גם לא אפשרות...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2009 01:17 |
|
| |
שמתי לב, אבל חשבתי שזה חוט של מיקרופון שחובר להקלטה, יותר מסתבר כמו שאמרת חזןגדולמה זאת אומרת מוזר שלא הזכירו? ואת השפתיים והשניים שלו? ואיך שהוא מגחך כשהוא מדבר על הארגון שמחזיק אותו ב"תנאים נוחים"? ברור שהוא עבר התעללות, לדעתי כל השיטה הזאת של סרטונים ושל פרסומם בציבור מוטעת ביסודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2009 16:31 |
|
| |
| הראיה כתב: |  |
להשאיר אותו כך עד סוף ימיו זו גם לא אפשרות... |
|
מאה אחוז! אז כשאין שום אפשרות מה עושים? שב ואל תעשה עדיף!
יעקב, גם אני בהתחלה חשבתי שזה חוט של מיקרופון אבל זה לא יכול להיות כי רואים שהחוט לא מחובר למסרטה ואם זה אלחוטי אז לא היה בכלל חוט.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2009 16:47 |
|
| |
צריך לנסות להוציא בכח. יש אפשרות...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2009 17:37 |
|
| |
חזןגדול, בקשר לחוט הטענה שלך לא מוכיחה שזה חומר נפץ, מכיר את הציוד של השדרנים בטלויזיה? זה אלחוטי אבל יוצא חוט מהאוזניה למכשיר נייד, זה בהחלט יכול להיות של ההקלטה, אבל גם חומר נפץ זו אפשרות סבירה, אבל למה שישתלשל חוט? אני בטוח שחכמים מאיתנו [בתחום הזה...:)] כבר ניתחו את כל האפשרויות.הראיה, יש להניח אמנם שקיימת אפשרו, לפי הרקע המודיעיני באזור, אבל השאלה היא שוב, המחיר, על כמה חיים אפשר להמר? אם הסיכון הוא רק לפגיעה בו? או עוד חייל או שניים? או עשרה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2009 21:16 |
|
| |
מלחמה נצרכת בכל מקרה, אז יש עילה...סבבה...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2009 12:20 |
|
| |
הראיה, אנחנו לא מדברים כאן על מלחמה אלא על פעולה נקודתית וזה לא רלוונטי נקודה. אל תעשה מזה כבר כזה סבבה למלחמה, מה הקשר לפתוח מלחמה בגלל שיש שבוי?!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2009 17:36 |
|
| |
כתבתי: עילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2009 18:38 |
|
| |
כוונתך, תרוץ לאומות העולם?עילה-סיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2009 13:08 |
|
| |
תירוץ בשביל להתחיל מלחמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2009 20:41 |
|
| |
לא קראתי את האשכול בעיון, אבל כמה טענות נוספות שנדמה לי לא נלקחו בחשבון,
א. טענת 'יחטפו עוד' אם יראו שזה תועלתני, [שזו טענה המוזכרת בגמ' גיטין מה] לא שייכת לסיטואציה זו, לפחות לא באופן ודאי, מכיוון, שהגופים שחטפו את 'גלעד' מעוניינים לחטוף עוד חיילים, ללא קשר לעובדה אם יקבלו 200 אסירים או 100, או אפילו אם לא יקבלו בכלל. כלומר, בסיטואציות המוזכרות במלחמה, מדובר על חטיפה לשם 'תועלת' או 'רווח' כזה או אחר, במקרה העצוב שלנו, מדובר על חטיפה, שנעשית במסגרת פיגועים ללא מטרה, אלא הם המטרה בעצמה. כאקט של 'מלחמה'. נדמה לי שרוב המשתתפים כאן יסכימו שבאם היה ביכולת 'חמאס' לחטוף עוד חיילים הם לא היו מונעים את עצמם מלעשות זאת.
ב. יש לחשוב על שחרורו של 'גלעד שליט' לא רק במסגרת הפרטית, של חייל ומשפחתו, אלא, אין להתעלם מכך, שהוא הפך ל'סמל' [על הצידוק שבהפיכתו לסמל מדיני כמעט לאומי, יש לדון בפעם אחרת], כיום, אנו צריכים להבין, כי השארתו של גלעד בשבי, מהווה פגיעה בסמליה של המדינה והלאום, כך ששיקוליה של ה'מדינה' [איני חושב שזו הנמקה הלכתית, אלא פוליטית, מדינית] צריכים להתחשב בכך שהוא אינו 'חייל' אלא סמל. כמה לדעתכם היה צריך להשקיע באם היתה נלקחת המנורה שבכיכר הכנסת?
 |
|
|
|
|
|