|
|
| נשלח ב-9/2/2010 19:20 |
|
| |
גם ר' יואל שורץ הוציא ספר ל'שלושים' בשם 'אחר מיטתו'. שווה לכפרות, כולל הערכתו כי "ההלויה של מרן וההלויה של הגרש"ז אויערבך, אחת מהן היתה הגדולה בהיסטוריה" (גם העילגות של המשפט היא תוצרתו).
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2010 21:10 |
|
| |
האנשים האלו כתבו בחיי הרבנים, כמו ארחות רבינו שמעיד על עצמו שכתב כל פתק מיד אחר המעיישה, משל לאותו אחד שהיה יושב ומצפה אימתי תיפול חביתו כדאי' בביצה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 16:39 |
|
| |
| בדרך_התורה כתב: |  | רציתי לעורר על עוד נושא - מענין לענין באותו ענין, ואשמח לשמוע חוות דעתכם.
ובכן, מסתבר שאיני מגלה לכם סוד, התופעה לצערנו בולטת מדאי! ובכן, חכמי המזרח מופלים לרעה מעל דפי כתבי העת למיניהם. כן, גם באלו האמונים על אובייקטיביות, שציבור בני עדות המזרח מנוי עליהם בהמוניו. אם נמדוד זאת באחוזים, הרי שכתבות הביוגרפיה על חכמי הספרדים, הן אפילו לא חמישית ביחס לכלל הכתבות על רבנים אחרים, וזו שערוריה! . {כאן מחקתי אני המו"ל הרבה בלה בלה מיותרים וה' יכפר בעדי} |
|
במוסף של המודיע התפרסמה כתבה {לא מי יודע מה מוצלחת} על המארי התימני המפורסם מהרי"ץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 12:22 |
|
| |
| מנקנקניקים כתב: |  | |
|
כמו רבים מן החידודים שבעי-הימים, גם זה מקורו בכתבי עגנון:
על התורה
סח לי הרב מאיר וייס, למדן אחד נפטר לעולמו. בא לפני בית דין של מעלה לתבוע חלקו בגן עדן. שאלו אותו, עסקת בתורה? אמר להם, יבוא חיבורי על הרמב"ם ויעיד בי. אמרו לו, אמור חידוש מאותם החידושים שחידשת בחיבורך על הרמב"ם. עמד ואמר חידוש אחר חידוש. אמרו לו, יושב עמנו פה הרמב"ם, נשאל אותו אם כיוונת לדעתו. אמר הרמב"ם, לא מזה ולא מקצת מזה. עיקם הלמדן פיו דרך זלזול ואמר, רב פרנק מה מבין בחידושי תורה.(ספר מעשיות קטן, בתוך תכריך של סיפורים, עמוד 225. ותודה ליחיאב נגר.)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 02:30 |
|
| |
אני די מכיר את הנפשות הפועלות, ולכן אני חולק על כמה מהכותבים כאן בדף הראשון של האשכול. כל הספרים שיצאו לאור על הרב שך, הם בגדר סיפורי צוואנציג.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 02:32 |
|
| |
דרך אגב, מספרים שפעם הרב שך הגיע למסור שיעור חיזוק לנשים, אז הוא התיישב, ואמר משפט אחד ובזה סיים את השיעור. המשפט היה: תיכך תבוא לכאן אשתי ותסביר לכם איך להכין עוגות קוקוס לבעליכם האברכים.
|
|
|
|
|