|
|
| נשלח ב-7/10/2009 01:04 |
|
| |
סוף סוף יש תמונות מ-YBC LIVE בשלאגר!
טוב, הם שלחו צלם רק בשביל גבאי ויוסף חיים, השאר לא מעניינים אותם מי יודע מה (לא צריך להיות חכם גדול כדי להבחין בתופעה)
אני רק מנסה לתרגם לכם קטעים רלוונטים מתוך הסיקור בקישור שעט הביא בהודעה שלפני.
"היו מחיאות כפיים רועמות כשישיבה בויס עלו לבסוף על הבמה. אולי זה רק אני שמזדקן, אבל נראה שבמקהלה יש הרבה ילדים צעירים יותר. יש כל כך הרבה ילדים שובי-לב ברמה שלא תיאמן, שנראים לא יותר מבני עשר.אם אני צריך לנחש, הייתי מעריך שכ-20 ילדים מתחת לגיל 10, ואולי 12 ילדים גדולים יותר. האם כל הילדים הבוגרים פרשו, או שזה רק יותר הגיוני להתחיל עם ילדים צעירים כי לוקח יותר זמן עד שהקולות שלהם משתנים?
בכל מקרה, הילדים נכנסו כשהם לבושים באפודות שחורות, מחזיקים תופי-מרים, ושרים 'למען דעת'. אני לא יודע אם שמתי לב או לו, אבל כשהם התחילו את השיר הבא- 'הלל אומר' ברור שבנוסף לילדים על הבמה, היה פסקול ברקע. אין דרך אחרת לקבל סאונד מלא ממקהלת הילדים הזאת. הנושא הזה נידון כבר הרבה פעמים לפני, ואני לא מתכוון להיכנס לויכוח עכשיו. כל הסולנים שרים ב'חי' בבירור, ואני משער שהם רק רצו סאונד עשיר יותר. הכוריאוגרפיה של 'הלל אומר' מאוד נחמדה. בתחום הגימיקים היתה קצת התעמלות (? פ.כ) ושתי גיטרות מתנפחות שנזרקו לקהל.
המשך יבוא...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2009 02:24 |
|
| |
השיר הבא היה 'המלאך' - שיר מקסים ושקט מתוך YBC 4 שנפתח בזרקור בודד על אחד הסולנים שישב על קצה הבמה. סך הכל היו 5 סולנים וזה היה מאוד מתאים לשיר 'הרציג' (אני יודע שזו מילה באידיש, לא ברורה לי המשמעות שלה. פ.כ) כמו 'המלאך', שהושר לאחר מכן שוב ע"י כל המקהלה. סך הכל - מהנה מאוד.
התרשמתי מהיציבות והביטחון של יעקב מרדכי, מנסה כמיטב יכולתו למרות העובדה שהוא היה מאוד צרוד. כל עוד יעקב מרדכי גרסטנר עדיין צעיר מספיק בשביל להיות עם המקהלה לעוד כמה שנים נוספות, זה ברור שישיבה בויס הולכים להתחיל לטפח כמה ילדים צעירים. היו שניים שהופיעו בצורה בולטת הלילה - and working off the CD booklet (לא ברור לי. זה משהו שקשור להערות האלבום. פ.כ) (תקנו אותי אם אני טועה) נראה שהם תאומי מש' קוגן - משה ואהרון. זו בכלל לא בעיה, זאת המציאות כשעובדים עם ילדים. אבל זה אומר שכבר יותר משנה YBC היו חייבים לטפח קבוצה חדשה של סולנים בשבילנו. אני מצפה לשמוע אותם!
נחזור להופעה. שיר הסיום לפני ההפסקה היה 'אתה קדשת' המקפיץ. שבוצע עם מגבעות בכוריאוגרפיה והיה מהנה מאוד.
--
כאן יש קטע שלא קשור ל-YBC, אז אני מדלג
--
המבצע הבא היה יעקב מרדכי גרסטנר, ששר לחן מקורי שנקרא 'זרעו'.
גרסטנר הצעיר מרגיש מאוד בבית על הבמה, ואפילו ניסה כמה תנועות ריקוד.
שוב, הילד הזה שופע יציבות וביטחון עצמי. אני משער שזה מה שקורה כשאתה מופיע כמעט כל חייך.
דוד שטיין עשה עבודה טובה עם אחד המועדפים עלי - "ה' ימלוך", למרות שהוא שר את זה ללא יעקב מרדכי גרסטנר. השיר הקודם של דוד שטיין היה 'מלך' - שיר הנושא מתוך האלבום שלו, והוא גרם לאנשים לרקוד במעברים, פשוטו כמשמעו.
--
המשך יבוא..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2009 03:11 |
|
| |
..הילדים הופיעו בשנית, הפעם באפודות אפורות. בין השירה הקולנית של "YBC! YBC!" מהקהל, הם שרו את הלהיט שלהם "שבחי", עם כוריאוגרפיה טובה שעושה את זה אפילו מעניין יותר.
יוסי ניומן לקח דקה להודות לצוות 'ברוקלין קולג'' על כל המאמצים שלהם, ואני חושב שזה היה קידוש ה' אמיתי.
ואז היה מסע לאחור ל'רחוב הזכרונות' של YBC עם "שיר המעלות", עם סולואים של תני מרטין, תאומי מש' קוגן (לפחות אני חושב שאלו הם, בבקשה תקנו אותי אם אני טועה) ויעקב מרדכי גרסטנר. לאחר מכן IN A SONG עם סולואים של תני מרטין ויעקב מרדכי גרסטנר.
סוף סוף הגיע הזמן לשיר שכולנו חיכינו לו - "שמו של מלך" והם לא אכזבו. "אמר רבי עקיבא" (ואהבת. פ.כ) היה מהנה כמו שהוא תמיד, עם כדורי ים עפים בכל רחבי האולם, והיה שם ילד אחד (שוב, איך אני אמור לדעת מי הם?) שנראה שעשוי מגומי, שרקד, עשה עמידת ידיים ו'שפגט'.
שיר הסיום היה "כל המתפלל" , וכל עוד הזמרים הבוגרים עדיין לא חזרו לבמה, כמה 'אנשים קטנים' עשו את זה. הבת של יוסי ניומן, שנראית בערך בגיל 5, הצטרפה אליהם לבמה, אלי גרסטנר הוזמן ולקח את המיקרופון לראשונה (באותו ערב. פ.כ) והבן שלו שלא יכול להיות יותר מבן 4, הצטרף אליו גם כן, וקיבל מיקרופון משל עצמו, לשיר ביחד עם הקהל. האם הוא יהיה הפנים החדשות של YBC? ימים יגידו.
----
אשמח לקבל תיקונים לגבי התרגום
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2009 10:42 |
|
| |
וואו דניאל אתה גדולללל!!! לא היתה לי לעולם מספיק סבלנות בשביל לקרוא את זה באנגלית. (מקווה שעוד לא שכחתי את ה איי בי סי... אני קוראת עכשיו רק א ב ו... (זה האותיות הרוסיות. עמכם הסליחה.)
בכולופן המונמון תודה על הסיקור! אנחנו נשמח לשמוע עוד! (כשאחזור לארץ אני סופסוף אדע מה בדיוק הולך ב"שמו של מלך". לא נורא, נחכה.)
ומה, איצי גבירץ לא שם???
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2009 10:48 |
|
| |
תרגום המילה 'הערציג' על פי גוגל תרגום הוא 'נתיני מדינה' מישהו מבין מה הקשר?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2009 11:27 |
|
| |
אולי הכוונה היתה "הערט זיך" שזה משהו כמו "נשמע"?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2009 03:58 |
|
| |
| אידי כתב: |  | (כשאחזור לארץ אני סופסוף אדע מה בדיוק הולך ב"שמו של מלך". לא נורא, נחכה.)
ומה, איצי גבירץ לא שם???
|
|
אם את מתכננת לקנות את הדיסק, אני יכול לשלוח לך בינתיים את השירים במייל.
אם את רוצה, תכתבי לי ל [email protected]
ובאמת נראה שאיצי ועקיבא הספיקו לפרוש בינתיים.
ככה חולפת לה תהילת עולם...
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 16:34 |
|
| |
זה הבן של אלי,כאן בתמונה?
מה אתם אומרים, הוא יחליף את יעקב מרדכי?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 17:16 |
|
| |
צריך לשמוע את הקול שלו כדי לדעת......
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 00:23 |
|
| |
זה לא נראה הבן שלו! הבן של אלי אמור להיות קטן יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 08:43 |
|
| |
כן, גם אני חשבתי על הגיל שנראה לא מתאים ברגע שראיתי את התמונה. אבל אולי בכל זאת יש מצב, אם הילד פה בתמונה הוא, נניח, בן חמש בערך? (אני ממש לא טובה בהערכת גילאים, אבל אולי בטעות?... )
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 11:05 |
|
| |
להערכתי הילד בתמונה בן 7-8, אולי 9..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 21:21 |
|
| |
לי נראה 6-7
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2009 07:19 |
|
| |
מה שלא יהיה הגיל של הילד בתמונה - הוא הוא בנו של אלי גרסטנר. הייתי שם והוא זה ששר עם אלי בסוף המופע.
יש לי וידאו קצר של העניין (איכות לא משהו אבל אפשר לראות את זה) פסנתר - שלך לי את כתובת האימייל שלך ואני אשלח לך את זה.
|
|
| נשלח ב-14/10/2009 09:26 |
|
| |
דניאל, נסחפת! בן 9? אפילו אני יכוה לראות שאין מצב יותר מ 5, מק-סי-מום 6!
|
|
|
|
|