| נשלח ב-5/10/2009 23:37 |
|
| |
מתכוני חלבון - דיונים על כל מה שלא ידעתם שאפשר לעשות
50% ממנת החלבון שאנו אוכלים הופכים בגופינו להיות סוכר, ולכן יש לאכול ממנו רק בכמות של 100 גר'. ולא להגזים.
לכן צריך היטב לחשב את הגודל של המנה וכן את התוספות.
פה ניתן מתכונים מותאמים למתיקותינו..
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 08/10/2009 16:39:20
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2009 12:16 |
|
| |
כיכר, אני למדתי כך: במנת חלבון רגילה, במשקל 150 גרם, שזה רבע עוף, פילה דג בינוני, פרוסת בקר יפה, וכדומה, יש 30 גרם חלבון. אצל חלק מהאנשים, לא כולם, מחצית מכמות החלבון הופכת לפחמימה, כלומר צריך לחשב מנת חלבון כזו כמנת פחמימה. כמו כן צריך לזכור שהפירוק שלה הוא איטי מאוד, אפילו 5-6 שעות לאחר הארוחה. פתרון טוב הוא פעילות גופנית כשעתיים אחרי האוכל, אם אכלו הרבה חלבון (עם סוכר זמין בכיס!!)
עוד נקודה: ציפוי של שניצל הוא כמובן פחמימה, לא חלבון, וגם תוספת פירורי לחם או ירקות לקציצות, גפילטע פיש, וכאלה צריכה להספר בחישוב הפחמימות. בצל בינוני הוא מנת פחמימה שלמה! אבל לא תאמינו כמה אפשר לקצץ בתוספות האלו בלי להרוס לגמרי את הטעם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2009 16:38 |
|
| |
לפי בקשה שנתקבלה נערוך פה את הדיונים על המתכונים ואני פותחת שני אשכולות לעופות ובשר ושני לדגים.
אבטיח, ב100 גר' יש 30 גר' בערך.
נושא זה היה דיון ארוך ביני ובין אחד האנדוקינולוגים, שלבסוף הגיע למסקנה שאני צודקת בעקבות מחקר שיצא: יש אנשים שגופם אינו מעכל חלבון כלשהו (מסיבות שונות ולאו דוקא אלרגיה), בד"כ זה חלב, אך יש מיעוט שגם בשר. אדם כזה כל החלבון שיש במנה הופך לסוכר כתוספת לפחמימה המצויה בו כבר. נורמאלי לרוב בני האדם זה לא כך ולכן אדם צריך להכיר את גופו ולדעת היכן הוא עומד.
ואגב אצלי עושים שניצלים ללא ציפוי, או ציפוי פריך של ברנפלקס וכו', לגבי הבצל - בצל בינוני גדול כאשר הוא מבושל הוא מהווה בעיה לא כשהוא חי, אז הסוכרים שבו לא משפיעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2009 18:09 |
|
| |
אני אוכל מנה חלבון בצהריים וב"ה הכל בסדר
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2009 23:11 |
|
| |
לא אצל כולם החלבון הופך לפחמימה! וגם אצל אלו אין מניעה לאכול חלבון, רק לא בהגזמה, ולדאוג שהאינסולין הבאזלי יכסה אותו (לסוג 1). מי שאין לו כזו בעיה, שלא ידאג.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2009 13:12 |
|
| |
בחולי סוכרת חוץ מירקות הכל מייצר סוכר בגוף בגלל זה ממליצים לאכול מנות קטנות
|
|
|
|