בית פורומים שידוכי חרדים

רווקות מאוחרת, בעיה פסיכיאטרית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/10/2009 02:25 לינק ישיר 
רווקות מאוחרת, בעיה פסיכיאטרית?

היום פגשתי חבר לשעבר לספסל הלימודים שיצא בשאלה ל"ע הלך ללמוד רפואה וכיום הוא מתמחה בפסיכיאטריה.
יצא לנו לשוחח מעט על שידוכים. הוא טען לי שיש במוח של כל אדם מנגנון מסוים שגורם לבן אדם לא להפעיל את ההיגיון במצבים שעלולים להפחיד. נניח שאדם לא יפחד לטוס או לעלות במעלית או כל פעולה שאם חושבים קצת יש בה איזהשהיא סכנה. אפילו הליכה פשוטה, 
למרות זאת לרוב האנשים יש דבר מסוים שבו הם מכניסים כן את ההיגיון למרות המנגנון במוח. (לדוגמה יש המון אנשים אמיצים שמעיזים לעשות קפיצות בנגי או כל ספורט אתגרי אחר אבל פוחדים לנהוג ברכב. מכיון שבנהיגה ברכב הם פתאום מכניסים את ההיגיון מסיבה כל שהיא.) כך לדעתו קורה גם בענין שידוכים. ז"א שבחורים/ות מבוגרים/ות מכניסים/ות את ההיגיון  והשכל למקום שאמור לפעול ע"י החלק ה******* במוח (סליחה ששכחתי את השם למרות שאני מאמין שהוא לא היה אומר לאף אחד מכם כלום.)

כמובן שבאידיש זה נשמע יותר טוב. מועדים לשמחה.

תוקן על ידי עמלת_שורה ב- 07/10/2009 2:40:27

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2009 09:52 לינק ישיר 

לא אתייחס לפרטי התיאוריה של החבר, בעיקר כי היא לא נשמעת הגיונית ולא ברור לי למה התכוון המשורר (אולי אם היית זוכר באיזה חלק של המוח מדובר..), אבל גם אם הוא צודק, זה רק אומר שיש רווקים *מסוימים* עם הבעיה הזאת (ואיך שאתה מתאר, זה נשמע כמו משהו נדיר) אז תסלח אם בינתיים אני לא ניגש להתאשפז בכפר שאול.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/10/2009 13:00 לינק ישיר 

שטויות...  בנאדם לא מדחיק כלום כשהוא עולה במעלית הוא פשוט לוקח את הסיכון שבהסתברות כ"כ נמוכה, אבל מי שעושה באנג'י ומפחד לנהוג ברכב זו בהחלט בעיה פסיכיאטרית...

נסיעה במעלית, נהיגה במכונית או קפיצת באנג'י זה לא סיפור מורכב, לכן פעם אחת מקבלים החלטה אם   לוקחים את הסיכון או לא, אין בשביל מה להפעיל את ההגיון כל פעם מחדש, אבל שידוכים זה חתיכת נושא מורכב ואינדבדואלי לכל מקרה ומקרה שצריך לשקול עם הרבה הגיון ושכל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2009 14:31 לינק ישיר 

חוץ מהכותרת לא הבנתי כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2009 18:52 לינק ישיר 

עמלת,
חח בין כל המלל ששפכת יש איזו נק' נכונה.
אבל ההגדרה שלך היא לא נכונה.
לפי תוכן דבריך רווקות מאוחרת אינה בעיה פסיכיאטרית. היא חוסר של בעיה פסיכיאטרית...:-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2009 01:19 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:

מחילה על הקרציות,

אבל גם אני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2009 12:37 לינק ישיר 

זה נכון ולא נכון..
איאפשר להכליל את כול הרווקים והרווקות בזה.
אבל מה שכן ככל שהבנ"א יותר מתבגר נכנס לו יותר מחשבות לראש
כולם יסכימו איתי שבגיל 18-19 לא חושבים....!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2009 00:35 לינק ישיר 

משגיחשליטא כתב:
עמלת,
חח בין כל המלל ששפכת יש איזו נק' נכונה.
אבל ההגדרה שלך היא לא נכונה.
לפי תוכן דבריך רווקות מאוחרת אינה בעיה פסיכיאטרית. היא חוסר של בעיה פסיכיאטרית...:-)

אם לכולם יש ולך אין אז הבעיה היא שלך..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/10/2009 01:39 לינק ישיר 

פדיחות,
שלרווקים תיהיה בעיה פסיכיאטרית..

מה יגידו עלינו בשידוכים...:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2009 11:55 לינק ישיר 

אם כבר, אז פסיכולוגית
לא חושב שמטפלים בתרופות במקרים כאלו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2009 12:51 לינק ישיר 

אני_הקטנה כתב:

מחילה על הקרציות,

אבל גם אני

מסתבר שגמני לא הבנתי מה ניסית לומר...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2009 14:00 לינק ישיר 

אם יש בעיה פסיכיאטרית אז היא נמצאת גם ברווקות המוקדמת... ואם אין אז אין גם במאוחרת!

מה הקשר? איזה הגיון בכלל יש בשידוכים? להתחתן אחרי שבדקת 0.0001 אחוז מההיצע?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2009 17:36 לינק ישיר 

אם הבנתי נכון את התיאוריה של הבחור הוא מתכוון למנגנון פיזי במוח [הכוונה לכימי] שכשהגוף נמצא במצב דחק,טראומה או פחד מערכת ההחלטות עוקפת את הניאו-קורטקס (כלומר המוח המודע - תקראו לזה ההיגיון) ומגיע לחלק המוח הלימבי (זוחלי)  שאחראי על תגובות האינסטינקט .

במערכת הבלתי רצונית - במצבי פחד ודחק כמובן מופרש אנדרנלין ומופעלת המערכת הסימפטטית.
כמובן שבמערכת הסומטית-רצונית - יופעלו רפלקסים.

כשמכניסים היגיון למצב שיש בו פחד משתמשים במערכת המודעת ולא באינסטינקט - מצב כזה נותן אפשרות לנתח את הדברים לפי המוח החושב ולהגיב עליהם במודע.

ברוב הפעמים יקרה ההפך ממה שהבחור אמר...מצבים מפחידים שמכניסים אליהם היגיון הופכים למפחידים פחות כי המוח מגלה שניתן להתמודד גם במישור המודע ולא צריך להגיב באינסטינקט - כלומר, מוכנות.

האם  בחורים מבוגרים סובלים מהתסמונת ההפוכה ?  לא חושב. ההיגיון צריך לפעול בשידוכים כמו שצריך לפעול הרגש. כל חלק בזמנו הוא ובמדרג כמותי משלו.

הראייה של בחירה של מוצר אחד מתוך כל ההיצע [כפי שהציג אותה רב סרן] היא לא נכונה וגם לא בריאה.
היצע וביקוש יהיו רק ברמת המקרו של מספר בחורים ומספר בחורות [בחתך גילאים כמובן]

כשמדובר על אדם באופן פרטי הוא צריך לראות את הכמות בתור גורם מעודד שבטוח יש שם משהו בשבילו. 
אצל אדם פרטי החיפוש הוא אחר התאמה [כל אחד פה יחשוב על ההתאמה שהוא מאמין שצריך בשביל חיי נישואים] וברגע שהתאמה נמצאה אין צורך להמשיך ולחפש. לשאלה 'האם יש יותר טוב?' צריך לענות בתשובה של אמונה.
אם הקב'ה הכווין את הדרך שלך להתחתן עם בן-אדם מסוים זה כנראה שאפילו אם יש יותר טוב לא נועדתם. 

הערת אגב, הבעיה כפי שהוצגה היא פסיכולוגית קלינית במצב המוצא שלה. לא תעזור פסיכיאטריה . פסיכולוגיה תוכל לעזור ולעקוף את המנגנון. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2009 17:49 לינק ישיר 

יש תאוריה שאלוקים מנהל את העולם וקובע מתי תיתחתן זה לא סותר
שיש לכל אחד סיבה שהיא הגורמת לעיכוב ולאחד זה הבולשיט שאולי
זה בעיה פסיכיאטרית

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2009 17:55 לינק ישיר 

דברים כדורבנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2009 18:08 לינק ישיר 

זו הגירסה שלי
אני בת 22 וכבר מרגישה תסכול גובר בכל יום שעובר
אז..
אני מכפילה את התסכול שלי בכמה שנים,  יוצא:
בגילי הדאון גובר
מי ש יותר גדוללל ממני...
צריך כבר פסיכולוג, או פסכיאטר..
למה זה ממששש קשה להיות חרדי\ת רווק\ה..
האם לכך התכוון המשורר?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > רווקות מאוחרת, בעיה פסיכיאטרית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext