| נשלח ב-14/10/2009 21:28 |
|
| |
לייבוביץ' מציין בהינף יד גם את פרק נב. המעיין שם יראה את היפך דבריו
|
| נשלח ב-14/10/2009 22:29 |
|
| |
נביא גם את פרק נ"ב המדבר על נושא זה יותר בקיצוניות:
"וכבר השיגו חכמים ז"ל מן הפסוק הזה את העניינים הללו עצמן אשר הזכרנו, וביארו מה שביארתי לך בפרק זה, והוא שהחכמה האמורה בסתם בכל מקום והיא התכלית, היא השגתו יתעלה, ושהרכוש הזה שהאדם רוכש מן הסגולות שמתקנאים 39 בהן וחושבים אותם שלמות אינם שלמות.
וכן כל המעשים התורתיים הללו כלומר: מיני העבודות, וכן המידות המועילות לכל בני אדם בעסקיהם זה עם זה, כל אלה אין להשוותן אל התכלית הזו הסופית, ואינן שוות לה, אלא הם מצעים בגלל התכלית הזו.
ושמע דבריהם בכל העניינים הללו בלשונם, והוא לשון בראשית רבה 40, שם נאמר:
|
כתוב אחד אומר 'וכל חפצים לא ישוו בה', 41
וכתוב אחד אומר 'וכל חפציך לא ישוו בה' 42,
'חפצים' אלו מצוות ומעשים טובים; 'חפציך' - אלו אבנים טובות ומרגליות.
חפצים וחפציך לא ישוו בה, אלא כי אם בזאת יתהלל המתהלל השכל וידע אותי 37.
|
"
|
| נשלח ב-28/2/2011 09:21 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 11:27 |
|
| |
כשעסקתי בזמנו בנושא של ביאת המשיח, דעת הרמב"ם הייתה די ברורה לי. מסתבר שלייבוביץ' הבין "פשט" אחר ברמב"ם, ראו בקישור המצורף בזאת סרטון קצר על דעתו של לייבוביץ' בעניין ביאת המשיח:
http://www.youtube.com/watch?v=Zz-QMDPW5RM
לא הצלחתי להדביק את הסרטון עצמו בהודעה שלי. נחמד יהיה הדבר אם מישהו יוכל להעלות את הסרטון לאשכול למען אלו שאין להם גישה ליוטיוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 12:05 |
|
| |
הרי אם המצוות ניצחיות- איך יהיה אפשר להגיד אני מאמין בביאת המשיח- לאחר שמשיח יבא- למשל בימנו- אלא כנראה הפשט כדברי ליבוביץ. אלוקים אמר למשה אהיה אשר אהיה- בכל הזמנים אני אגאל אגאל אגאל זו מצווה מתמדת לעם ישראל. הרי על המשיח התחילו לדבר בעם ישראל עוד בתקופת הבית. חיכו למשיח שיבנה את הבית?.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 12:33 |
|
| |
ירוחם, עם הרמנויטיקה כזו אפשר להגיד (כמעט ?) כל דבר. מה גם שיש בה טעות יסודית אך די נפוצה בהבנת מושג הזמן והנצח.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 13:08 |
|
| |
איש אני מנסה להבין מה הקשר לזה ולמושג הזמן והנצח- כנראה בגלל חלישות הדעת- איני מבין את הקשר.
ליבוביץ ניתפס לניסוח של בביאת- למה לא נאמר בבואו של המשיח. לא בדיוק זה מפריע לי- כי את הניסוח עשו אנשים בשר ודם- ואין לדרוש ולחפש משמעויות נעלמות בכתיבתם- בהחלט יכול להיות שהניסוח בביאת המשיח- נעשה בלי משים.
אבל כאמור- אני מאמין באמונה שלימה שהמשיח כבר בא- ז"א שאני אומר אני מאמין בביאת המשיח- אני מאמין שבשעת צרה לעם ישראל תמיד יבא המשיח. זה או אחר אבל יבא משיח. בעוד כמספר ימים אנו נקרא בשבת בבית הכנסת את פרש' זכור- חז"ל קבעו את הקריאה הזכירה- הזו לדאוריתא, כש כבר ידעו בברור והחליטו ביבנה כי אין דבר כזה עמלקי לא קיים עמלקי. ובכל זאת אנו צריכים לזכור את מה שעשה לנו עמלק. ולהשמיד אותו. לתשובתך 95% מהקוראים לא חושבים על עמלק במישור המיסטי והפילוסופי, אבל כולנו נלך בדביקות בבית הכנסת ונשמע את הקריאה לזכריתו ולהשמדתו של עמלק. שלא קיים כבר 2500 שנה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 13:33 |
|
| |
כמובן שאין כאן שום מקום לפרשנות, אלא מדובר באפיקורסות גמורה. אני אוחז בגישתו של הרב מרדכי נויגרשל, שהכריז על מר לייבוביץ' כ"אוטיסט גמור" (את דבריו תוכלו לשמוע בהרצאתו על 13 עקרי האמונה, בהרצאה על תחיית-המתים, בהוצ' יהדות מזווית שונה).
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 14:34 |
|
| |
ונזכיר כי בויכוח בין האוטיסט לבין הרב טען הרב כי הרמב"ם בכתבו בפירוש המשניות "תחית המתים כבר ביארנוה", מתכוין ל"אגרת תחית המתים" שנכתבה על ידי הרמב"ם בסוף ימיו. ואתה דע זה. אמנם האוטיסט טען שהכוונה לקטע בפרק הקודם שם בפיה"מ. ואתה הקורא השתכל בדבר ודעהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 14:55 |
|
| |
ממתי העסקן הרב נויגרשל מחליט מי הוא כופר ומי לא ????
לא שאני מגונן על ליבוביץ הגאוותן,
|
| נשלח ב-28/2/2011 14:55 |
|
| |
פוגו אדם שלא מאמין בביאת המשיח אינו אפיקורס- רק אולי לפי הרמב"ם- הגמרא בסנהדרין מביאה את דעתו של רבי הלל כי אין משיח לישראל. ולמרות זאת המשיכו לקרא לו רבי. יש הוגים אחרים חוץ מהרמב"ם, כגון ספר העיקרים. העיקר הזה באמונה אינו מופיע בעיקרב. בהחחלט יש מקום לפרשנותו של ליבוביץ, מפרשים דברים הרבה פחות משמעותים, בצורה קיצונית יותר, ליבוביץ היה אפיקורס, ולא בגלל פרשנותו זו. נויגרשל. פיו קודם לשכלו- השליפות הלא מבוקרות שהוא משחרר מחרצובות לשונו. בכדי לעורר רושם מחליאות.
יש הבדל גדול בין להביע דעה על אפיקורסותו של אדם בפורום למחשבה ולויכוח- כשאתה מוכן כל רגע לביקורת על דבריך, לעומת השתלחויות- גם בדברים אחרים- מאדם שמעולם לא טעה, שמדבר כמו האורקול. פשוט גורמת לבחילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 15:45 |
|
| |
אמר רב יוסף שרא ליה מריה לרבי הילל חזקיה אימת הוה בבית ראשון ואילו זכריה קא מתנבי בבית שני
רש"י -אין להם משיח לישראל - אלא הקב"ה ימלוך בעצמו ויגאלם לבדו:
|
| נשלח ב-28/2/2011 16:39 |
|
| |
עמדת היהדות בנושא היא מאוד ברורה. תשמרו את האנרגיה [הכפרנית] שלכם למקום אחר...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 16:46 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | | עמדת היהדות בנושא היא מאוד ברורה. תשמרו את האנרגיה [הכפרנית] שלכם למקום אחר... |
|
מי קובע דבר כזה ?? שוב הרב נויגרשל ???
|
|