|
|
| נשלח ב-15/10/2009 19:08 |
|
| |
"נעלמו"? לא ידעתי דבר כזה.
לפעמים מציין ברשימה אחת לחברתה, ורבים מהם לא נמצאו. לא ידוע לי מתי נאבדו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 19:16 |
|
| |
למי שיש גישה לקונטרס הפיראטי "השמטות לרשימות היומן", שיקרא שם על אד"ל, וישאב מלא חופניים נחת היסטורית.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 19:18 |
|
| |
צירקוס כעת גם זכינו לראות שאתה צנזרת את עצמך.... (אוי אוי צנזורה בפומבי) (הלבן כתב את דבריו על קטע שהעלים וצינזר הצירקוס.....
אני לא יודע על מה אתה שח בדיוק, ומי לא יכול להתמודד עם שונים, ועל על איזו קונספרציה אתה מדבר, אך האם אתה כן יכול להתמודד עם שונה? לא נראה לי, כל שונה אתה מחרף ומגדף כהוגן הצדיק שלי. (בעצם אתה כמו כולם..)
וכיצד רלווונטי כאן סיפורו של חיים גרביצר?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 19:20 |
|
| |
מליפמן,
למה אתה מונע בר? ראית פעם את הרשימה הפיראטית? מדוע אתה לא חולק אתנו מה שראית? (לי אין מושג ירוק ומעולם לא נתקלתי בכך)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 19:23 |
|
| |
"צונזר" ביגדיל. הלבן הגיב על העלמת כתבים שציינתי ומה שהסיפור של ח.ג. לא כ"כ רלוונטי גרם לי למחקו (העלמת הספר עליו מהחנויות דווקא כן רלוונטית ומכאן הטעות שלי). ואם יש לך דבר מה לעניין על צנזורה או התמודדות עם שונים בחב"ד אז תכתוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 21:07 |
|
| |
מליפמן. אתה מתכוין להשמטות מהיומן של הריי"צ,או מהיומן של האדמו"ר האחרון,שיצא לאור בשם תורת מנחם-רשימת היומן,שם בעמ' שלד' כתב:בשנת תרס"ב היה הענין עם האיליער. ולא יסף לבאר הדברים.
גם אני מצטרף לבקשת אתנחתא שתרווה אותנו בכף נחת היסטורית מהקונטרס הפיראטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 21:11 |
|
| |
מה שסתם ברשימה הנ"ל, פירש בספר רשימות דברים הנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 22:04 |
|
| |
אני לא רואה ברשימה שברשימות דברים לר"י חיטריק,שום הסבר למה קרה בשנת תרס"ב,איזה "עניין" היה עם האיליער.
תוקן על ידי rapim ב- 15/10/2009 22:09:43
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 22:28 |
|
| |
כפי הנראה העניין שהיה בתרס"ב הוא אחד משני הדברים שעליהים כותב הריי"צ בקונטרס ומעיין,באחד מהם מציין לרשימותיו דבפרק אד"ל כתב שבחורף תרס"ב הוסדר ועד תלמידי התמימים, ובשני כותב שקבלת אגרת הקודש הגביה רוח כל לבד מאד"ל וגם זה קרה בתרס"ב. וכנראה שנת תרס"ב הייתה שנה משמעותית מבחינת יחסי המלאך וחב"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 22:49 |
|
| |
המלאכים הם הנוהגים לשרוף דגלה של מדינת ישראל בפורים בוויליאמסבורג בכל שנה ושנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 22:54 |
|
| |
הכוונה לדברים האלו:
ר' אברהם דובער הנ"ל, דרכו משונה היתה בהדרכת התלמידים. לימד אותם שיהיו בהתבודדות, שלא ידברו עם מישהו, למעט בדיבור, שלא יהי' להם עסק עם עוד צעירים שלמדו אז אצל מלמדים חסידים.
ושמעתי בהיותי בליובאוויטש, שכ"ק אדמו"ר הריי"צ, שהי' מעורב עם הבריות, ובז לדרכו של ר' אברהם דובער שהדריך את תלמידיו להיות "מרה שחורה'ניקעס", וכ"ק לעג לו על דרכו. והגיש ר' אברהם דובער את תרעומתו על כ"ק אדמו"ר הריי"צ לפני אביו כ"ק אדמו"ר הרש"ב זצוקללה"ה, ונזף בו כ"ק על דבר הרכילות על בנו יחידו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2009 01:24 |
|
| |
הלבן. אני מקווה שאין זה דו שיח של חרשים; האם יש בידך ידיעה שה"רכילות" של המלאך על הריי"צ הייתה בתרס"ב?, לא נראה לי שהוא העניין שעליו כתב הרעבע ביומנו.
חוץ מזה אין לך עוד פרטים להוסיף על המלאך??
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2009 09:53 |
|
| |
אין לי ידיעה ברורה בזה, אבל אני משער שזה הי' בתרס"ב, עכ"פ בודאי אחרי תרס"א.
אין לי פרטים נוספים - על האמור בשלושת הספרים הנ"ל (רשימות דברים. זכרון לבני ישראל. מפיהם ומפי כתבם).
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2009 10:14 |
|
| |
האם ידועים פרטים נוספים על הקשר עם הגר"ח מבריסק ? (ר' הודעה שניה באשכול)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2009 10:25 |
|
| |
בהחלט,ראה מה שמסופר מזכרונות של בן המלאך בספר מפיהם ומפי כתבם שצויין לעיל.
|
|
|
|
|