בית פורומים בית שמש

הערב ב'ישועת דוד' האם המקום הולך להתפצל???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/10/2009 09:06 לינק ישיר 
הערב ב'ישועת דוד' האם המקום הולך להתפצל???

האם המקום הולך להתפצל??? 

היום בערב רק המתפללים מוזמנים להגיע לבית הכנסת 'ישועס דוביד' ושם ידברו על הה ודה,
ככל הנראה עקב מה שקרה בערב ההקפות השניות,עם טום-בק שצעק והמכתב שנישלח וכו'...

לעניות דעתי, יש שם מחלוקת קטנה לצערנו וחבל על כך מאוד, לפי איך שאני רואה זה קצת דומה
למה שקרה ב'זכרון מוישה' אבל מאז יצא מתוק, ונפתחו ממנו עוד שתי בתי כנסת לתפארת.

נו, אז אולי בקרוב תהיה ישיבה בעיריה על עוד הקצאה לבית כנסת חדש שיפתח בקרוב!!!

לא ראיתילא שמעתילא אמרתי.תן חיוך הכל לטובה 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 15:44 לינק ישיר 

עדיףהיה לו לא היה קם אשכול בעניין אבל מכיון שקם אומר כך, מדובר בקהילה עם פוטנציאל אדיר לפעילות תורנית וכבוד הדדי, לצערי כמה גורמים הסתכלו מדי פעם לצדדים הלא נכונים וחשבו על הפרט במקום על טובת הכלל, הערב יש להם הזדמנות לקחת עניינים לידיים ולקבל החלטות שיעלו את הקהילה על דרך טובה או ח"ו...
נקווה שיעשו את הדבר הנכון.

לגבי הסיפור של שמח"ת, הוא רק סמפטום של הבעיה ולא הבעיה עצמה, לצערי החזיר מחוץ לחומה ניסה לנעוץ טלפיים בחריץ לא לו, לצורך כך הוא ניסה לתמרן רבנים בשכונה ולצערי את חלקם (מעניין את מי) וא גם הצליח, ולשמחתי את החלק האחר (מאוד מעניין את מי) הוא לא הצליח.
לצורך כך הוא הלך להכפיש תושבים מהשכונה ולכנות אותם פוקרים ואפיקורסים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 16:00 לינק ישיר 

בחסות מי האספה היום ????

לפני שעונים תשובה תתיעצו עם היועץ המשפטי ........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 16:36 לינק ישיר 

הבעיה הקשה של המקום הזה

הוא בכך שישנם שם  אנשים שרוצים להרגיש כאילו הם עדין אברכים
אבל בעצם הם בעלי בתים אין מה לעשות

אנשים רופסים שמחליטים לקחת תמיכה מטוב (שהרי פרידמן לא הכריח איש לעשות דבר כזה והוא גם לא הדפיס את המודעות) אבל בסוף יכולים להתקפל כמו נפולת של נמושות

אנשים בעלי עמוד שידרה גם אם הם עשו טעות הם אינם מתרפסים אלא היו מוצאים מכתב האומר כי הם אינם קשורים לא לג' לא לשס ולא לטוב אבל מזה שהוציאו מכתב שהם לא מיציגים את טוב ח"ו אומר בדיוק עד כמה אין להם עמוד שידרה ורחמי על כך שהתגלתה ערוותם ברבים.

טומבק הוציא אותם קטנים וקיבל מהם לגיטימציה ודלק להמשיך במסעות ההשפלה שלו

הידד טומבק הידד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 17:13 לינק ישיר 

מישהו יכול אולי לסדר עבורי את העובדות:
1. מה רצה טומבק?
2. על אלו רבנים הוא השפיע ועל אלו לא?
3. מי נכנע בישועת דוד ומה הייתה הכניעה?
4. מי לא נכנע בישועת דוד?
אשמח לעובדות ולא לפרשנויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 20:07 לינק ישיר 

בימי הסוכות נהוג בתפוצות ישראל לקיים את אירועי "שמחת בית השואבה" זכר לאותה שמחה שהייתה במקדש,
העלות של אירוע כזה מתחיל במינימום אלף וחמשמאות שקלים בערך לתזמורת לפני שאר ההוצאות...
ההוצאות מן הסתם נופלות על כתפי הקהילה\הגבאים, בעיריית בית שמש יש תקציב תחת השם "אגף חן חרדי" שמטרתו לסבסד אירועים מסוג זה בחלקם ואכן העומד בראש האגף שמואל גרינברג דואג לא לקפח אף קהילה וכבר חודשים לךפני כאלו אירועים ידועים מראש הוא מעדכן שיש תקציב ודואג שלא נפספס ועושה זאת על  הצד הטוב ביותר.
אולם סבסוד זה הנו חלקי וקיימים עוד הוצאות, וכמו בכל ארוע שנעשה בציבור החרדי ונהוג לקבל עבורו תרומה מגופים שונים שלא ממש קשורים לאופי האירוע ונותנים להם חסות כך גם הפעם באה תנועת "טוב לבית שמש" בהצעה לגבאים, התנועה מוכנה לתת תרומה עבור שמחת בית השואבה לכל בית כנסת שיבקש.
בתמורה התנועה דורשת דבר אחד! בכל מקום בו מפרסמים את האירוע וכותבים חסות, שירשמו שזה גם בחסות תנועת טוב,
התנועה לא ביקשה לפרוס שלטי ענק בכל מקום אפשרי בבית הכנסת, התנועה לא מתערבת בתוכן האירוע, התנועה לא ביקשה לתת לאירוע אופי כלשהו, התנועה אפילו לא ביקשה שום איזכור לתרומה באירוע עצמו, בס"ה דרשו לפרסם חסות כמקובל.
באותה מידה אם היה זה בית מרקחת היה נדרש לכתוב חסות וכל בר דעת היה מבין שלא מדובר באירוע רפואי...
קהילת בית אברהם היו הראשונים שפרסמו שהאירוע הוא בחסות תנועת טוב, הפרסום היה במודעות שמטעם הקהילה והיה בצמוד להודעת החסות של אגף חן חרדי כמתבקש,
כאן נכנס לפעולה היועה"מ שטען שיש כאן לכאורה מימון של העירייה לאירוע הנושא אופי פוליטי, אין לי תלונה על היעה"מ כי זו עבודתו לדאוג לתקינות חוקית במערכת, כך הוא חשב ועל פי זה פעל, כעת היה עלי להוכיח כי האירוע לא נושא אופי פוליטי וכי מדובר בתרומה בעלמה ללא שום דבר מעבר, שלחתי מכתב הבהרה, צרפתי חוו"ד מהיועה"מ של תנועת טוב עוה"ד יחזקאל רוזנבלום שציטט פסיקות קודמות של ביהמ"ש שבמקרה שכזה אין בעיה חוקית לקבל תרומה מתנועה פוליטית וכי האירוע מוגדר תורני תרבותי,
מאותו רגע הוספתי למודעת הפרסום מתחת להודעת החסות של העירייה ושל תנועת טוב, הבהרה שהאירוע הינו תורני תרבותי ואינו נושא אופי פוליטי או עירוני...
הכך בא הסיפור על מקומו אצלינו,
אולם בישועת דוד לא העירייה היא זאת שהפריע לה התרומה אלא כמה אבריכים שלא יכלו לישון בלילה בידיעה שקופת בית הכנסת תצליח להחזיר חלק מהוצאות הערב הזה ע"י תנועת טוב,
מר טומבאק האיש והתעסוקה... החל לחמם את הגזרה, הוא פנה לרב גולדשטיין וביקש ממנו שיבקש ממנו שיתקשר לרבנים ועסקנים בשכונה ויאמר להם שהרב גולדשטיין מחרים את האירוע כי לוקחים כסף מתנועת טוב,
אחד הרבנים (ביקש לא להזכיר את שמו) סיפר לי אמש כי גם הוא קיבל כזה טלפון מטומבאק, הוא שאל למה מה הבעיה? אז טומבאק עונה: מה זאת אומרת נו "טוב" הרב יודע, אז הרב ענה לו: לא אני לא יודע מה הבעיה בהם ומה הבעיה לקחת מהם תרומה? ענה לא הצדיק: נו זה כמו שלא ניקח מרפורמים או אפיקורסים, יש בינהם כל מיני וזו תנועה שכל מהותה לעקור את הדת...
ענה לו הרב למה אתה מדבר כך? בקהילתי אנשים רבים מאנשי טוב וח"ו מלומר עליהם כך אנ י לא מקבל את דבריך.
אבל טומבאק לא איש שיתייאש אם איזה רב בשכונה לא שומע לו, מה זה רב בשכונה מי הוא בכלל הרי המטרה הרבה יותר נעלה מאשר האמת, וכך החל לאיים על אנשים ובמקביל להמריד בתוך ישועאת דוד חלק מהמתפללים והמארגנים,
לצערי נכון לכתיבת השורות אין בישועת דוד מישהו שניתן לקרוא לו "גבאי הקהילה" כזה אחד שמחליט לכאן או לכאן, טומבאק ניצל את זה ועורר שם סערה רצינית,
בתחילה היה וויכוחים, אח" הוחלט שאם זה גורר ויכוחים אז זה כבר לא שווה את הכסף והוחלט להשמיט מהמודעות את הודעת החסות, חשבתם שבזה זה הסתיים? טעיתם.
הסאגה המבחילה הזו נמשכה עד הרגע האחרון, בתחיל הערב הוחלט שלא מתייחסים וכי מי שלא מתאים לו שלא יגיע, אולם לא איש צדיק כטומבאק יוותר, במהלך האירוע הוא צלצל לכמה מחשובי המתפללים בישועת דוד וממש שלף אותפ מהריקודים כאשר הוא מתרה בהם שהם עוברים על דעתו של הרב גולדשטיין, נוצר מצב לא נעים שיכל להחריב את האירוע כולו...
בשביל שלום בית, בשביל לא להרוס את הערב ולמרות שידע שיקבל השמצות מכל כיוון החליט יעקב לדרמן לגמור את הסאגה הזו במכתב שכתב לרב גולדשטיין בו הוא מבהיחר שבית הכנסת מיום ההקמה לא מתערב בפוליטיקה ולכן גם הפעם לא יקחו כסף מתנועת טוב וכן התנצלות אם היתה פגיעה ברב (לא ראיתי בעיני את המכתב לכן אני מביא תוכן כללי ע"פ השמועה)
באותו רגע הכל בסדר ומותר לרקוד עם ספרי התורה של טוב הגיע הרב גולדשטיין, קובלסקי, מונטג ועוד אישיים שחיכו להודעה  מטומבאק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 20:28 לינק ישיר 

עד הקטע הזה כמעט הכל נכון
"בשביל שלום בית, בשביל לא להרוס את הערב ולמרות שידע שיקבל השמצות מכל כיוון החליט יעקב לדרמן לגמור את הסאגה הזו במכתב שכתב לרב גולדשטיין בו הוא מבהיחר שבית הכנסת מיום ההקמה לא מתערב בפוליטיקה ולכן גם הפעם לא יקחו כסף מתנועת טוב וכן התנצלות אם היתה פגיעה ברב (לא ראיתי בעיני את המכתב לכן אני מביא תוכן כללי ע"פ השמועה)
באותו רגע הכל בסדר ומותר לרקוד עם ספרי התורה של טוב הגיע הרב גולדשטיין, קובלסקי, מונטג ועוד אישיים שחיכו להודעה  מטומבאק"

אני לא כתבתי שום מכתב לרב גולדשטיין ולא התנצלתי בשום צורה בפני הרב גולדשטיין, אני סירבתי לדבר איתו בכל הסיפור הזה, כי מניסיון אחרי שיחה עם רבנים יוצא שמועות שהתחצפת לרב וכו'
אני כן שלחתי מייל למס' מתפללים בביכ"נ שאני מתנצל ע"כ שעירבתי סוג של פוליטיקה מפלגתית בביכ"נ, אע"פ שביסוד הביכ"נ קיבלנו על עצמנו לא להתעסק בשום אופן בפולטיקה. ורק בגלל חוסר ממון התפתיתי לקחת כסף ממפלגה פוליטית. ולכן אני מקבל על עצמי לא לקחת ולא לערב את הביכ"נ בפוליטיקה מפלגתית כלשהי.
אחד המתפללים שלח את זה לרב גולדשטיין או משהו, והוא אמר שהוא לא יבוא עד שאני ידגיש "דווקא ממפלגת טוב"
אני סירבתי וביקשתי שיגידו להם לא להגיע כי פשוט אני לא בנוי לכל הפוליטיקות הקטנות האלו. כנראה שהמסר הזה לא עבר...והם נחתו באירוע, את האמת שלא הפריע לי כל כך סה"כ שמעתי שהרב גולדשטיין הוא ת"ח גדול ואני מכבד אותו על כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 20:33 לינק ישיר 

היתממות או מה?
ח-ן חרדי זה לא פוליטי? למי ניתן הקרדיט על כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 20:43 לינק ישיר 

נכון ששמוליק גרינברג עשה מכך הון פוליטי.
אבל עירית בית שמש זה לא מפלגה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 20:52 לינק ישיר 

המשך היתממות!
אם שמוליק גרינברג עושה הון פוליטי זה מפלגתי נקודה. בדיוק כשם שאלי רצה לעשות הון פוליטי
מהתמיכה שלו.

בית כנסת שלוקח ממפלגה זה לא פוליטיקה זה פרקטיקה.
עסקנים שמתערבים והופכים את זה לפוליטיקה זה פרקטיקה פוליטית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 20:56 לינק ישיר 

לגבי הסיפור של שמח"ת, הוא רק סמפטום של הבעיה ולא הבעיה עצמה

לצערי המשפט נכון מאוד וכולי תקווה שיהיה "טוב" לישועת דוד

ח''ו לא טוב לבית שמש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 21:14 לינק ישיר 

עד כאן הסיפורים כפי ששמעם בלבעת וכפי שהסבירם מבט,

אבל האמת לאמיתה, זה לא סוד שישועות דוד ביכנ"ס שהוקם ע"י כמה מתפללים שלפני כחודש וחצי עפו מהביכנ"ס ללא קשר לטומבק כזה או אחר, יש מחלוקת בקהילה הזו כבר די הרבה זמן וזה לא קשור למפלגה או פעילות כלשהי, מאבקי כוחות שבמקרה זה התנהלו על גב סיפור שיכלו לתלות בו את המחלוקות.

כדרכם של מחלוקות תמיד יש מישהו שניתלה בסיפור כזה או אחר.

הקהילה הזו מעורבת מאוד וכל היכולת שלהם לשרוד הוא בכך שלא יכניסו פוליטיקה ברגע שאלי פרידמן יכנס לשם כל הביכנ"ס יהיה חתיכת "פצעי שונא" את יעבץ הם העיפו משם, וכך גם את הפליטיקן הראשי מיסטר פרידמן.

הרב טומבק צודק גם צודק שהרב גולדשטיין לא חייב לבקר בשמחות שגורמיםלמחלוקות ובפרט אם כל המטרה של אותו פרידמן הוא להביא לכך שלא ישמעו לרבנים או כדברי מרן הגראי"ל שטיינמן הידועים כפי שאמרם על אנשי טוב לפני הבחירות כידוע. אותם שלטי טוב מטרתם להכשיר את השרץ, יחפש נא מיסטר פרידמן איך להרוס את התורה כפי מטרתו המוצהרת בצורות אחרות ולא במקומות של קודש כבתי כנסת.

הרב טומבק כל הכבוד כפי גודל הצעקות של אנשים מסויימים כך אנחנו לומדים להכיר בגודל פעולתיך.

ועכשיו נעבור להמשך הקללות נגד טומבק בבקשה.

אנשי טוב, אולי תואילו לגלות לנו מי הם הרבנים שלכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 21:22 לינק ישיר 
ירוחם אל תיתמם

מאיפה ידע היועץ המשפטי שיש אירוע בבית אברהם בחסות טוב?

הרי הדבר היה הרבה לפני פירסום הענין
מה זה מעניין את אותו חובש כיפה סרוגה?

אלא היה זה שמוליק היקר או עוזרו ה'נאמן'

אז אל תעשה לי את גרינברג לצדיק
למרות שזה שהוא פנה ליועץ זה דבר לגיטימי

אבל לא ג'נטלמני, ממש לא, אלא רחוק מכך
זה לא טוב ממש ממש לא 'טוב' זה פשוט ג' 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 21:27 לינק ישיר 

יש כבוד,

אתה נשמע כמו חתולה שמנסה לשכנע את שכנתה החתולה בזבל שחלב זה דבר טעים.

דחילק, אותי מעניין סיפור אחר מדוע לא הוזמן החוזר בשאלה ה"ה מר יעבץ שט"י לשמת בית השואבה.

אנשי טוב, אולי תואילו לגלות לנו מי הם הרבנים שלכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 21:57 לינק ישיר 

מקוה
תפסיק לבלבל במוח

הרב יעבץ הוזמן ולא הגיע כיון שחברי בית הכנסת התקפלו לטומבק וחבורתו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 22:18 לינק ישיר 

יעקב, שאלה כלכלית, מי שילם יותר? שמוליק או אלי?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > הערב ב'ישועת דוד' האם המקום הולך להתפצל???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext