בית פורומים פורום הפילוסופיה

היכרות פיזית והיכרות וירטואלית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/10/2009 14:30 לינק ישיר 
היכרות פיזית והיכרות וירטואלית

כאשר ידיד או מכר מתעניין בשלום רעהו ניתן לראות זאת בשתי פנים:

א. הוא דואג לשלומו של חבירו אשר באמת איכפת לו ממנו כי הוא אוהבו.

ב. הוא דואג לעצמו כי כאשר חבירו אינו בתפקוד מלא תאבד ידידותם את יופיה ויחסר הוא לו.

אולם כאשר קיבלתי בתיבתי האישית הודעה של התעניינות אישית בשלומי מניק אשר אינני מכירו אישית, תמהתי, מה לו לזה להתעניין בשלומי? וכי באמת דואג הוא לי? הלא אינו מכירני כלל?!

ואם תאמרו כי אכן לא מפני סיבה א' דלעייל התעניין בשלומי אלא מפני הב' ג"כ אינני מבין שכן אחרי אשר אנו עוסקים כאן בהיכרות וירטואלית, אין שלומו של האדם העומד מאחורי ניקו לא מעלה ולא מוריד ביחסים הוירטואלים שבין הניקים בפרט ובפורום בכלל אא"כ חדל הוא מלכתוב תקופה ארוכה שאף במקרה כזה ההתעניינות תהיה עניינית לגבי הפסקת ההשתתפות אך לא התעניינות אישית.

א"כ כמה שאלות לי אליכם:

א. האם תוכלו להסביר את התעניינותם של ניקים זה בזה אשר אינם מכירים באופן אישי זה את זה?

ב. מה דעתכם לגבי התעניינות פיזית של אנשים זה בשלום זה? האם זה מפני הסיבות שמניתי לעייל, אחת מהם, או משהו אחר? 

ג. האם ניק שכבר מכיר את זהותו של הניק בו הוא מתעניין בשלומו, תהיה התעניינותו כהתעניינות היכרות פיזית או עדיין התעניינות של היכרות וירטואלית היא זו? 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 14:44 לינק ישיר 

רציונליoטי כתב:

א. האם תוכלו להסביר את התעניינותם של ניקים זה בזה אשר אינם מכירים באופן אישי זה את זה?

ב. מה דעתכם לגבי התעניינות פיזית של אנשים זה בשלום זה? האם זה מפני הסיבות שמניתי לעייל, אחת מהם, או משהו אחר? 

ג. האם ניק שכבר מכיר את זהותו של הניק בו הוא מתעניין בשלומו, תהיה התעניינותו כהתעניינות היכרות פיזית או עדיין התעניינות של היכרות וירטואלית היא זו? 

א. או שיש בו משהו שנקרא "סקרנות", או שהוא רצה לפתוח איתך שיחה.

ב. יש התעניינות בשביל הנימוס, יש התעניינות אכפתית באמת, הכל הינו חלק מפעילות חברתית בין בני אדם.

2 הדרכים שהצעת קשורות לנושא שלם: כשאני נותן או אוהב, האם אני פועל בשביל עצמי או בשביל האחר?
דעתי היא שתמיד נגיע בסוף לעצמנו, לאגו. אני עושה דברים כי אני רוצה לעשות אותם.

ג. כהתעניינות היכרות פיזית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 14:49 לינק ישיר 

ראיתי לנכון להעלות כאן לפניכם את הדיאלוג שהתקיים ביני לבין אותו ניק, אם ירצה יזדהה בשמו:

הוא שלח לי הודעה קצרה:

מועדים לשמחה!

מה המצב? 

תגובתי

שלום!

אם אתה מתכוון לשאול מה המצב בפורום, אתה מוזמן להיכנס ולראות בעצמך.

ואם אתה מתכוון לשאול מה המצב אצלי באופן אישי, --- אתה בטוח שזה מעניין אותך?... 

תגובתו

אכן, מצבך מעניין אותי.

תגובתי

טוב, חן חן על ההתעניינות, תודה לאל אני מרגיש מצוין.

למרות שדוקא היה יכול להיות מעניין יותר לחקור את עובדת ההתעניינות בשלומם של אלו שהינך מכירם רק וירטואלית.

תגובתו

ידידי,

1) העולם כולו הוא וירטואלי,  כשאתה מכיר מישהו שחוץ מלשוחח איתו אתה גם רואה אותו אז אתה יותר 'מכיר אותו' ?
המושג 'להכיר' הוא מאוד יחסי, והמשותף לכל סוגי ההכרויות האנושיות הוא שאין מושג באמת להכיר.

וא"כ גם ההכרות דרך האינטרנט איננה פחותה בהגדרת ההכרות שבה מהכרות שהיא פנים אל פנים.

2) האדם שהוא הכי קרוב לעצמו לא מכיר את עצמו, ובכל זאת הגדרת הכרות קיימת בו, א"כ גם הכרות 'וירטואלית' גם תוגדר כהכרות, אמנם לא הכרות אדוקה אבל הכרות..

וא"כ ידידי..אפשר לשאול מה נשמע?

תגובתי

ערב טוב!

נניח שאני מסכים למה שכתבת, אך האם יש בזה כדי להסביר את ההתעניינות בשלום החבר הוירטואלי? ומיד אסביר.

יתכן כי הסיבה לדאגת שלומם של המכרים שלנו היא כי אנו רוצים בטובתם, אולם התעניינותנו בשלומם נובעת על פי רוב רק עד כמה שזה נוגע אלנו, (הוזכר כבר בפורום מספר פעמים, לא אאריך בנקודה זו). כוונתי, כשאדם מצטער על מות אמו אינו מצטער על זה שאמו לא חיה עוד ושחייה הופסקו, אולי גם, אך עיקר צערו הוא זה שעכשיו חסרה לו אמא.

א"כ עיקר ההתעניינות בשלומו של חברנו נובעת מהיחס שלנו איתו שאם לדוג' יהיה חולה וישאר בביתו לא נוכל להתראות עמו וכדו' אך בעולם הוירטואלי מה זה משנה אם אני מרגיש מצוין או חולה אנוש כל עוד אני פעיל כרגיל אני שוה ערך לסובבים באותה מידה. האין זה כך?

עכ"פ ידידי הוירטואלי היקר כבר עניתי שאני מרגיש מצוין ב"ה ואמשיך ג"כ למען הנימוס לשאול בשלומו של ידידי הוירטואלי הותיק אם הכל אצלו כשורה?

תגובתו

הבאת שני סיבות הגורמות 'להתענינות חברתית':

1) כי אנחנו רוצים בטובתם, כלומר דואגים שיהיה להם טוב ומכאן ההתענינות, 2) כי יש לנו צורך בהתענינות מחמת שחברינו חסר לנו ולכן ההתענינות הופכת את החסרון למשהו שהוא יותר קרוב אלינו ומשלימה את החסר.

אכן אלו הם סיבות להתענינות אך הם קיימות גם בחבר הוירטואלי, אך כמו שהזכרתי במינון יותר נמוך, כלומר שהחבר הוירטואלי אינו 'סוג שונה' של חבר, אלא מחמת הריחוק הטכני הוא חבר במינון נמוך ובקרבה נמוכה, אך גם בו שייך ההתענינות.

ע"כ.

ראיתי צורך לשתף אתכם בנושא זה למען תביעו בו גם אתם את דעתכם.

לתגובותיכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 18:08 לינק ישיר 

לפני שאקרא מה שכתב.

היכרות וירטואלית כאשר שני הצדדים אמיתיים יכולה להיות אמיתית יותר מהיכרות פיזית וכיו"ב. ההיכרות נעשית עם הנשמה בלבד. ע"פ הדיעות האחד מכיר ומעריך את האחר. במידה שניהם אמיתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 18:12 לינק ישיר 

החבר הוירטואלי שונה במהותו מחבר פרונטאלי, אנושי.

1.לחבר הוירטואלי אתה יכול להיחשף בצורה מבוקרת ולהציג בפניו רק את "החלקים היפים" שבך.

2.יש אנשים רבים שקשה להם לפרגן או להחמיא למי שהם מכירים פיזית, אך יעשו זאת בקלות יתירה לחברטואלי.

3. ויש כמובן את חוסר המחויבות, כשנמאס לך להיות חבר שלו אתה יכול פשוט "להיעלם", בקיצור "קשר לא מחייב".

כל הנ"ל מסביר את הרצון לקשור קשר וירטואלי, להתעניין בשלומו, ולהנעים את הזמן המשותף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 20:50 לינק ישיר 

הראיה, כל האדם, הנשמה שלו, זה רק הדיעות? אתה באמת חושב שהצלחת להכיר מישהו טוב בגלל שקראת כמה דיעות שהוא כתב בכמה נושאים? האדם מורכב מהרבה רבדים לא רק הדיעות שהוא מביע אלא גם אופי ותכונות שא"א לראות ע"פ הכתב. (אפי' גרפולוגיה א"א להעביר על זה...) בכל אופן אני לו חושב שהכרות כזאת יכולה להיות אמיתית יותר מהכרות נורמלית של בני אדם.
מסתבר_ש, לפי איך שאתה מתייחס לחברות כזאת זה נראה שאתה לוקח את זה באופן קצת שלילי, כלו' מי שרודף אחרי חבר כזה שהוא לא ממשי, הוא בעצם בורח מהמציאות, יש כאן איזה חשש, מה שהזכרת ב1 שבעצם אדם חושש בחברות שיזהו גם את החלקים הלא יפים שבו אז הוא מעדיף לבחור כאלה חברים שהוא יכול להציג את עצמו לפניהם איך שהוא רוצה. וגם מה שכתבת ב3 שזה קשר לא מחייב, זה לא דבר טוב שאדם יחפש לו כאלה חברים, זה לא אמיתי ולדעתי לא כ"כ חיובי
אני בעיקרון מסכים עם מה שכתבה אופק שהרצון לחברות כזאת זה נובע מאיזה גירוי של סקרנות של משהו לא ידוע. ולפי"ז הנקודה האחרונה שהזכיר רציונליסטי לא שייכת כבר לתחום הזה כי חבר שאני כבר יודע מי הוא אז ההכרות היא כבר לא וירטואלית וזה רק צורה של התכתבות כמו בדואר כי אין כאן יותר את הסקרנות והגירוי הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 22:27 לינק ישיר 

זו באמת סוגיא נפרדת האם כשהוא מתעניין זה בשביל עצמו או באמת בשביל השני, אבל גם אם נאמר שזה רק עד כמה שזה נוגע אליו, עדיין אפשר לחלק בין התענינות שטחית אפי' אם היא כנה ולא רק נימוסית לבין התענינות אמיתית ועמוקה יותר כזו שאינה מסתפקת ב"בסדר, ואתה?" 
לשאלתך רציו' לדעתי בהיכרות הפיזית יש דאגה איכפתית לא אגואיסטית, זו לפחות החברות אידאלית.
לגבי הכרות וירטואלית, א. איני מסכים עם המשוואה שערך ידידך הוירטואלי בין הכרות פיזית רגילה שהינה בדיוק כמו הוירטואלית, שהרי הכרות פיזית מראה את החיים עצמם של השני [למרות שגם בכך ניתן לשקר, "מעשים שבכל יום"] אבל עדיין קיימת גישה לחייו האמיתים של הפרטנר שלא כמו בהכרות וירטואלית, גם לגבי תכונות אופי מסוימות לפחות בלתי ניתן ללמוד לעומק באמת בהכרות וירטואלית. ב. ההכרות באמת יכולה להיות שטחית ואז היא כזו שמתעניינת רק עד כמה שנוגע לאדם עצמו או לצורך יצירת קשר כפי שהוזכר, ואילו בהכרות מעמיקה יותר יתכן שזה תלוי ביכולת הדמיון של האדם האם הוא חש את הפרטנר שמאחורי המסך הוא שתחושתו היא של כמתכתב עם תוכנה אלקטרונית.
ודאי שהכרות שהופכת לפיזית משתנה אח"כ גם בתקשורת הוירטואלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2009 00:33 לינק ישיר 

חזון, דיעות הם ביטוי של האשיויות העמוקה, ועל ידי אוסף דיעות בנושאים שונים - ניתן להכיר חלק נכבד מהנשמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2009 17:50 לינק ישיר 

הראיה, אפילו אם אתה צודק אבל למה היכרות עם הנשמה בלבד היא יותר אמיתית מהיכרות שהיא גם עם הגןף?! 

תוקן על ידי חזןגדול ב- 17/10/2009 17:51:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2009 18:54 לינק ישיר 

לאו דווקא יותר אך יכולה להיות יותר כיוון שלעיתים המראה החיצוני של האדם גורם לך לחשוב עליו דברים שהם לאו דווקא נכונים. ואם אלה בן ובת אז בכלל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2009 18:57 לינק ישיר 

הראיה כתב:
לפני שאקרא מה שכתב.

היכרות וירטואלית כאשר שני הצדדים אמיתיים יכולה להיות אמיתית יותר מהיכרות פיזית וכיו"ב. ההיכרות נעשית עם הנשמה בלבד. ע"פ הדיעות האחד מכיר ומעריך את האחר. במידה שניהם אמיתיים.

ואחרי שקראת מה שכתב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2009 19:49 לינק ישיר 

הראיה,
לדבריך, הייתי מייעץ,
" היכרות וירטואלית - האלטרנטיבה ה'קדושה' למוסד השידוכים "
מסכים????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2009 20:01 לינק ישיר 

אפשרי, אפילו שאני לא כ"כ מסכים עם הראיה שההכרות האלטרנטיבית היא ההכרות הוירטואלית, אבל נראה לי שגם הוא יודה ששידוכים זה משהו אחר בגלל שאתה תכל'ס מתחתן עם הגוף לא עם הנשמה, ואתה חי עם הגוף ואמור להסתדר איתו. לא משנה כמה אתה רחפן אבל אתה צריך לחיות עם הגוף.
הראיה, תענה, אני רוצה לשמוע את תגובתך.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2009 20:44 לינק ישיר 

לא מתחתנים עם הגוף...ודאי שמתחתנים עם הנשמה.
א. יש עניין שאשה תהיה נאה שעיני בעלה.
ב. המציאות לא אידיאלית! אכן היה עדיף שלא תהיה לאדם בעיה להתחתן עם אדם בצבע עור שונה משלו לדוגמא שבכנות לי אישית - קשה.
ג. מניין שהצד השני דובר אמת. הדגשתי בכל מה שאמרתי שהכל בהנחה שהצד השני אמיתי, וקשה לדעת מהתכתבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2009 21:14 לינק ישיר 

הראיה, אם מתחתנים עם הנשמה מדוע יש עניין שתהיה נאה בעיני בעלה? והרי מספיק שנשמתה יפה? למה כוונתך "המציאות אינה אידאלית"? החיים בעולם הזה עם הכלים שניתנו לנו הם הם האידאל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2009 23:41 לינק ישיר 

צריך בתחילה לעבוד את ה' מיראה ולאחר מכן להגיע לאהבה. קיום המצוות חיצוני אך לאחר מכן בא מבפנים, מתוך הרצון.

צריך להשתמש בחיצוניות האשה בתחילה ואחרי שהקשר מתחזק כבר אין בכך צורך והאהבה פנימית בלבד. אכן אהבת הנשמה בלבד. בעצם אהבת האשה ולא אהבת עצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > היכרות פיזית והיכרות וירטואלית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext