בית פורומים פורום הפילוסופיה

מציאות של חלום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/10/2009 12:25 לינק ישיר 

אופק20 כתב:
מציאות העוה"ז היא בהחלט חלום.
הרי כשנגיע לעולם האמת ונחליף מציאות, זה יהיה בדיוק כמו להתעורר מחלום..
(שאלה..- יכול להיות מישהו שמציאות עוה"ב חזקה אצלו יותר ממציאות העוה"ז כאן ועכשיו?)

את מתכוונת לומר מליצה,
כי עולם הבא היא עולם של שכר, ואם יהיה רק שכר ולא שום עשיה, אז עולם הבא יהיה כמו חלום והשליה כי כמות הנאה שנקבל לא אנחנו עושים הרי אנו מקבלים, תביני אם שם מחליטים בשבילך מה זה הנאה, אז זה בעצם השליה, מה שאין כן כאן בעולם הזה שאני בוחר הנאה או עצב וכו' אז יוצא שהמציאות הרלוונטית היא כאן, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2009 02:10 לינק ישיר 

maxmen כתב:
(שאלה..- יכול להיות מישהו שמציאות עוה"ב חזקה אצלו יותר ממציאות העוה"ז כאן ועכשיו?)
 את מתכוונת לומר מליצה,
כי עולם הבא היא עולם של שכר, ואם יהיה רק שכר ולא שום עשיה, אז עולם הבא יהיה כמו חלום והשליה כי כמות הנאה שנקבל לא אנחנו עושים הרי אנו מקבלים, תביני אם שם מחליטים בשבילך מה זה הנאה, אז זה בעצם השליה, מה שאין כן כאן בעולם הזה שאני בוחר הנאה או עצב וכו' אז יוצא שהמציאות הרלוונטית היא כאן, 

חשבתי שבהמשך לתגובות אני הסביר את עצמי,
ובכן העולם הבא רלוונטית רק לאדם שכל חייו  משתוקק וחושק לדעת ולהכיר את אלוקים,
האדם שמרגיש צורך עד כדי חולי ממש להבין את אלוקים, לאדם כזה שהוא בא לעולם הבא, וזוכה לראות ולדבר עם אלוקים ולהבין אותו,
זה זה העולם הבא שזוכים בא רק יחידי סגולה,
אבל שאר האנשים שחושקים רק את טובת עצמם, וזה מה שהם רוצים גם בעולם הבא, בשביל אנשים כאלה העולם הבא יהיה להם רק השליה, כי מה הטעם מי להנות מזיו שכינתו, שאני לא חושק בא מתוך בחירה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2009 14:19 לינק ישיר 

אפשרי כתב:
הראיה,
תמיהני עליך שלא הבנת את דבריי, התכוונתי לשאלה הפשוטה,
'מפני מה ה'מציאות המוחשית' היא יותר 'נחשבת' בעיניך לאמיתית? שמא גם היא דימיון? וכל ההפרש בינה לבין מה שקרוי חלום, שהמציאות היא חלום חזק יותר, וארוך יותר?
[אלו הן השאלות שהעלה בזמנו דקארט, כמו שהזכרתי אותו כבר קודם, ממש מוזר לי שלא הבנת את דברי מלכתחילה באופן הזה ]

בגלל שהמשפט המודגש היה חסר בדבריך לא הבנתי.

אין לי תשובה. יש לך ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2009 10:42 לינק ישיר 

maxmen כתב:

את מתכוונת לומר מליצה,

חשבתי שבהמשך לתגובות אני הסביר את עצמי,
ובכן העולם הבא רלוונטית רק לאדם שכל חייו משתוקק וחושק לדעת ולהכיר את אלוקים,
האדם שמרגיש צורך עד כדי חולי ממש להבין את אלוקים, לאדם כזה שהוא בא לעולם הבא, וזוכה לראות ולדבר עם אלוקים ולהבין אותו,
אבל שאר האנשים שחושקים רק את טובת עצמם, וזה מה שהם רוצים גם בעולם הבא, בשביל אנשים כאלה העולם הבא יהיה להם רק השליה, כי מה הטעם מי להנות מזיו שכינתו, שאני לא חושק בא מתוך בחירה,

לא הבנתי מאיפה נלקחת ההנחה, שאם אתה נמצא בעולם של גמול, של קבלת שפע, זו אשליה.
לא חייבים לעשות משהו כדי להיות במציאות (או שכן...?)
בחירת ההנאות בעוה"ז לא מצביעה על מציאותיות יתר, היא מצביעה על כך שיש בנו כח בחירי בעוה"ז, מה שלא יהיה לנו בעוה"ב.

מי שיהיה בעוה"ב וח"ו לא יזכה להנות מההנאה האמיתית, לא יחיה בחלום, הוא יסבול ממש.
כנראה יחוש סבל גדול יותר מהמציאות שהוא חי כיום.
(תקן אותי אם אני טועה)

יש טעם להנות מזיו השכינה, טעם של "נהמא דכיסופא". טעם פחות טוב, אך בטוח שיש בזה טעם.. :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2009 17:29 לינק ישיר 

אופק20 כתב:
א, לא הבנתי מאיפה נלקחת ההנחה, שאם אתה נמצא בעולם של גמול, של קבלת שפע, זו אשליה.
לא חייבים לעשות משהו כדי להיות במציאות (או שכן...?)
ב, בחירת ההנאות בעוה"ז לא מצביעה על מציאותיות יתר, היא מצביעה על כך שיש בנו כח בחירי בעוה"ז, מה שלא יהיה לנו בעוה"ב.

ג, מי שיהיה בעוה"ב וח"ו לא יזכה להנות מההנאה האמיתית, לא יחיה בחלום, הוא יסבול ממש.
כנראה יחוש סבל גדול יותר מהמציאות שהוא חי כיום.
(תקן אותי אם אני טועה)

ד, יש טעם להנות מזיו השכינה, טעם של "נהמא דכיסופא". טעם פחות טוב, אך בטוח שיש בזה טעם.. :)

א, תביני, בשביל מה צריך שם שפע ? כאן בעולם הזה אני מבין, כי יש לך מטרה מסוימת, ובכדי להשיג את המטרה את צריכה שפע, אבל בעולם הבא ? אם אין שם מטרה להשיג, כלומר אין שם עשיה בכלל ? אז בשביל מה צריך את זה ?
ב, זה מה שאני אומר, אם אין בחירה שם אז אין בעצם כלום רק השליה, ההנאה האמיתית היא רק מעשיה ובחירה,
אבל אם נותנים לך אוטומטית את השכר וגם סוג מנגנון שתהני מהשכר ? זה בעצם השליה,

רק מי שרוצה ללמוד חכמה ? ומחפש חכם שיכול ללמד חכמה, ובסוף מצא את החכם, אז הוא יתענג עם החכם כל רגע ורגע,
וזה הפירוש של עולם הבא,  לאדם שכל חייו  משתוקק וחושק לדעת ולהכיר את אלוקים,

תוקן על ידי maxmen ב- 05/11/2009 17:30:40

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > מציאות של חלום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.