| נשלח ב-21/10/2009 03:38 |
|
| |
מה אדם רוצה ???
שיכבדו אותו
שיאהבו אותו
לאהוב מישהו
להאמין במשהו
יציבות וגם אי יציבות
יש עוד ??? מתנגדים לאלה ???
אולי אלה אלמנטים שאדם צריך כדי להיות בריא נפשית (?)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 10:46 |
|
| |
האדם מחפש משמעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 11:26 |
|
| |
הכל נכון, השאלה היא מדוע האדם מחפש את כל המצבים הנ"ל? אופק אומרת שהוא מחפש משמעות , לדעתי בשלב הבסיסי כשהאדם מחפש אהבה, כבוד, אמונה, הוא פשוט מחפש שלווה, שיהיה לו טוב, כל אחד מהדרכים האלו יתנו לו ביטחון, רוגע ושלווה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 13:36 |
|
| |
השאיפה!!!
האדם תמיד שואף להתעלות אל מעבר למה שהוא עכשיו..
ולכן:
הוא רוצה "שיכבדו אותו" כדי להרגיש את עצמו יותר לא בהכרח כי הוא באמת יותר
"שיאהבו אותו" שוב כדי להרגיש שהוא בסדר ועושה מה שצריך גם אם זה לא בהכרח כך כי אדם שמרגיש בסדר זקוק פחות לאהבה
"לאהוב מישהו" אהבה היא נתינה ואין כמו תחושת הנתינה כדי להרגיש התעלות
"להאמין במשהו" דומה למה שכתבה "אופק" האדם רוצה להאמין במשמעות כדי שיהיה לו משהו אמיתי לחתור אליו בדרך להתעלות
"יציבות (וגם אי יציבות?)" הוא מחפש ביטחון ויציבות כלכלית וכו' להיות רגוע כדי שהוא יוכל להתעסק בדברים החשובים באמת, לפעמים הוא שוקע בזה יותר מדי ושוכח את המטרה האמיתית, או שהוא חושב שהמשמעות הוא היציבות הכסף היוקרה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2009 01:36 |
|
| |
בעומק ביסוד האדם רוצה להיות אלוקים,
וזה הרי הסיבה שאדם וחוה אכלו מעץ הדעת,
וזה גם הסיבה ששום דבר לא מספק את האדם,
תוקן על ידי maxmen ב- 22/10/2009 2:16:38
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2009 13:08 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | |
|
|
יש אדם שבעומק היסוד רוצה להיות אלוקים,
יש אדם שבעומק היסוד רוצה להיות עשיר,
ויש אדם שבעומק היסוד רוצה להיות אדם טוב ותו לא,
וכו'
השאלה היא מהו הצורך הבסיסי שבגינו האדם בכלל רוצה את אשר הוא רוצה, מה מושך אותו בכלל לרצות.. נראה לי שזו הייתה כוונת השואלת...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2009 15:38 |
|
| |
| אסטרו_נט כתב: |  |
1, יש אדם שבעומק היסוד רוצה להיות עשיר,
2, ויש אדם שבעומק היסוד רוצה להיות אדם טוב ותו לא,
3, השאלה היא מהו הצורך הבסיסי שבגינו האדם בכלל רוצה את אשר הוא רוצה, מה מושך אותו בכלל לרצות.. נראה לי שזו הייתה כוונת השואלת... |
|
1, השאלה למה הוא רוצה להיות עשיר ? הרי הוא לא הסתפק אם אבא שלו עשיר ונותן לו הכול ? התשובה היא שהוא רוצה את הכוח ההשפעה וכו' נגיד שאדם עשיר הוא שליש אלוקים, על דרך שלש מפתחות בידו של הקב"ה ואין בריה שולטת עליהם, של חיה ושל גשמים (כלומר פרנסה) ושל תחיית המתים,
2, חוק הטוב להיטיב, אז גם אדם טוב מטבעו צורך כוח והשפעה, כדי להיטיב לאחרים,
3, לא נראה לי שזה מה שהיא שואלת, אבל בסדר: הסיבה שאדם בכלל רוצה ? היא הצלם אלוקים (אבן עזרא ויאמר הגאון כי פירוש בצלמנו כדמותינו בממשלה.,,,,, בצלם אלהים - בעבור כי הבהמות והחיות לא נבראו ללמוד ולהכיר השם ומעשיו ולהבין העומדים לנצח כמו האדם שנברא בעבור זה.)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2009 16:31 |
|
| |
עומק היסוד או צורך בסיסי, לא משנה ההגדרה.
אנחנו מחפשים מהו המניע הראשוני לכל הרצונות שלנו:
וזה הרצון להידמות לאלוקים!
למה?
ככה. כי ככה נבראנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2009 17:22 |
|
| |
כולנו מסכימים שלאדם יש צורך תמידי להתקדם ולא לדרוך במקום,
אני מניח שאתם מסכימים גם שהצורך הזה הוא הבסיס שגורם בעצם לרצונות
הצורך הוא אוטומטי ואינו נתון לבחירה חופשית- לעומת הרצון שנתון לבחירה חופשית,
ואם הרצון הוא בחירה חופשית אז בעצם הוא לחלוטין אינדווידואלי, וסביר להניח שלכל אדם רצון שונה, אז איך ניתן להכליל ולומר שהרצון הבסיסי של כולנו הוא להידמות לאלוקים??
אולי כוונתכם לומר שהבסיס לצורך הוא להידמות לאלוקים ולא שהבסיס לרצונות הוא להידמות לאלוקים,
חשוב גם להדגיש להידמות ולא להיות, הצורך הבסיסי שלנו מסתפק בלהידמות אליו, האדם יכול להחליט שהוא רוצה להיות,
(להידמות הכוונה לחקות אותו, ולהיות הכוונה להיות כמוהו- הבדל עצום)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2009 19:28 |
|
| |
| אסטרו_נט כתב: |  | |
יש אדם שבעומק היסוד רוצה להיות אלוקים,
יש אדם שבעומק היסוד רוצה להיות עשיר,
ויש אדם שבעומק היסוד רוצה להיות אדם טוב ותו לא,
וכו'
השאלה היא מהו הצורך הבסיסי שבגינו האדם בכלל רוצה את אשר הוא רוצה, מה מושך אותו בכלל לרצות.. נראה לי שזו הייתה כוונת השואלת... |
|
גם אני הבנתי כמוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2009 00:41 |
|
| |
| yakov7 כתב: |  | עד כמה שאני מבין אלו שני דברים שונים.
מקסמן אומר שרצון האדם להיות אלוקים, זו שאיפה גבוהה ומופרעת מעט.
אופק אומרת את הדמיון שבין האדם לאלוקים, לגיטימי, כמו שנאמר "נעשה אדם בצלמנו כדמותנו", יכולתו של האדם לברא עולמות, היכולת להרוס ולתקן. האדם כעולם קטן.
אולי בעצם זו הרעיון של להיות בשליטה. |
|
יעקב : אני מודע שזה נשמע מופרע, אבל תחשבו עמוק ותגיעו לאותו מחשבה,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2009 09:14 |
|
| |
אני חוזר לשאלה המקורית כפי שאני הבנתי אותה. מה מוביל את האדם לרצות את אשר הוא רוצה? ואני אחלק את תשובתי לשניים...
הצורך האחד : צורך הנשמה: לעשות מעשים בעלי משמעות,
הצורך השני: צורך הגוף: להשיג הנאות פיזיים ככל האפשר,
ואם כך האדם צריך להגדיר 1- מהם צרכי הנשמה, דהיינו מהם מעשים בעלי משמעות 2- מהם צרכי הגוף, דהיינו איך ניתן לספק הנאה גופנית באופן הנכון ביותר.
לכל אדם בחירה חופשית להגדיר כרצונו את שתי הצרכים הנ"ל, והגדרות שלו נהפכים לרצונות
אני לא חושב שאפשר להכליל ולומר שלכל אדם רצון בסיסי דומה, לכל אדם יש רצון בסיסי אחר שנבנה על פי הגדרתו את צורך הנשמה או צורך הגוף. הרצון האינדווידואלי של האדם הוא הבסיס גם לכל רצונותיו האינדווידואלים שבאים לאחריו..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2009 12:55 |
|
| |
| אסטרו_נט כתב: |  | אני חוזר לשאלה המקורית כפי שאני הבנתי אותה. מה מוביל את האדם לרצות את אשר הוא רוצה? ואני אחלק את תשובתי לשניים...
הצורך האחד : צורך הנשמה: לעשות מעשים בעלי משמעות,
הצורך השני: צורך הגוף: להשיג הנאות פיזיים ככל האפשר,
ואם כך האדם צריך להגדיר 1- מהם צרכי הנשמה, דהיינו מהם מעשים בעלי משמעות 2- מהם צרכי הגוף, דהיינו איך ניתן לספק הנאה גופנית באופן הנכון ביותר.
לכל אדם בחירה חופשית להגדיר כרצונו את שתי הצרכים הנ"ל, והגדרות שלו נהפכים לרצונות
אני לא חושב שאפשר להכליל ולומר שלכל אדם רצון בסיסי דומה, לכל אדם יש רצון בסיסי אחר שנבנה על פי הגדרתו את צורך הנשמה או צורך הגוף. הרצון האינדווידואלי של האדם הוא הבסיס גם לכל רצונותיו האינדווידואלים שבאים לאחריו..
|
|
אסטרו :אני הבנתי שהשאלה היא מה האדם רוצה ? כלומר כל מה שיש לו הוא עוד רוצה עוד,
כי מה הטעם לשאול מה אדם רוצה הרי זה אינדווידואלי ? ואם נגיד שזה מה שנולד לכתוב רוצה לדעת ?
וכל אחד בתורו יגלה ויספק את הסקרנות שלה ? גם אז זה יהיה רק עכשווי, כלומר היא תדע מה אני רוצה עכשיו ולא מה אני ירצה מחר, וכדרכה בקודש היא פותחת אשכול ונעלמת, וחוזרת לפתוח אשכול חדש, אז הרצון התחלף כבר,
לגבי מה שאתה אומר: הצרכים לגוף, צריך בכל מקרה אם הגוף רוצה או לא, כלומר אוכל, לנוח וכו'
מה לאכול ? ועל איזה מיטה לישון ? זה כבר רצון של ה"אני",
כך גם הנשמה, הנשמה עובד אוטומטית, (וזה הסיבה שיש חלומות,)
לשמוע מוזיקה ? או ללמוד חוכמה ? זה כבר רצון של ה"אני"
ויש גם השופט השכל הוא אומר מה כן ומה לא, כלומר הגוף\האני חומד אוכל לא כשר\בריא השופט פוסק שלא,
ומה עושה ה"אני" ? תלוי למי הוא נאמן ? לשכל או לעצמו,
עכשיו: מי זה ה"אני" ? ומה הוא רוצה ? התשובה היא, ה"אני" הוא צלם אלוקים, ורצונו היא עד אין סוף,
והסוף שאני מכיר זה אלוקים, אז לדעתי האני לא יסתפק עד שהוא יהיה אלוקים ממש,
מה שחברינו יעקב מתפלא ובצדק, היא האם האדם באמת נאמן לה"אני" שלו ורוצה להיות אלוקים ? או הוא נאמן לשכל שלו ומבין שזה בלתי אפשרי,
תוקן על ידי maxmen ב- 23/10/2009 13:00:58
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2009 11:29 |
|
| |
("כי מה הטעם לשאול מה אדם רוצה הרי זה אינדווידואלי?"- לא נראה לי שהבנת נכון את האופן שבו אני מסביר את השאלה.)
אבל נניח שההסבר שלך את השאלה נכון..
ברור שהרצון הנוכחי נגרר מרצון אחר וכך הלאה עד לרצון הבסיס, אבל מנין לך שה"אני" בבסיס רוצה בהכרח להיות אלוקים? אתה בעצמך אומר שהשכל יכול לשלוט על ה"אני" וזה נכון כי השכל יכול להפוך לרגש ("אני"), ואם כך הרי שגם לדבריך אדם בעל שכל יכול לגרום ל"אני" שלו לחשוב בהתאם לשכל ולא לרצות להיות אלוקים.
מה גם שלדעתי ה"אני" גם במקור לא בהכרח רוצה להיות אלוקים, כי רצון הבסיס לא תלוי רק בשכל אלא גם בחינוך ותפיסה חברתית.
|
|
|
|
|