בית פורומים שידוכי חרדים

משחררת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/10/2009 02:52 לינק ישיר 

הרב יוסף דב סולובייצ'יק מבוסטון היה אדם למוד סבל וידוע חולי. פעם תיאר את חוויית הבדידות החזקה שהייתה לו כאשר עמד בפני ניתוח קשה. תחושתו הייתה שאיש בעולם, אפילו מבני משפחתו הקרובים, אינו מסוגל להיות שותף לאימת המוות שקשורה בניתוח מסוכן כל כך. לכן הוא נותר בודד לגמרי בהרגשתו.

(אגב, כנראה שתודעת הבדידות הייתה מרכיב חזק באישיותו של הרב, כי נושא זה העסיק אותו יותר מפעם אחת. הוא חיבר את המאמר המיוחד "איש האמונה הבודד" על קשייו של אדם מאמין בעולם חומרני.)

אני מרגיש שלדבריו של הרב סולובייצ'יק יכולה להיות משמעות גם עבור אנשים שחוו משבר על רקע רומנטי.

פרדוקס האהבה הוא מופלא ומוזר. מצד אחד, האוהב מרגיש בבירור גמור שהוא יחיד בעולם בתחושותיו. הרגשה זו חזקה מאד בתקופת ההתאהבות, ואף יותר מכך אם הקשר נגדע. מאידך, ההזדהות העמוקה של מרבית האנושות עם יצירות העוסקות באהבה מעידה שיצירות אלה קולעות לרגשותיו של קהל רחב מאד.

למעשה, המציאות מלמדת שגם כאשר האוהב מבין היטב שאנשים רבים חווים רגשות דומים לשלו, הוא יישאר בתחושה חזקה שאהבתו היא יחידה במינה.

לכן אני מאמין ששבורי לב יתקשו לשמוע משפטים כמו "אני מבין מה עובר עליך, גם אני הייתי שם". בוודאי שלא יתרצו לקבל ביקורת האומרת "אתה שקוע מדי במה שעברת. גם לי הייתה חווייה כזו ובכל זאת התגברתי".

אחרי ההסתייגות הזו, ארשה לעצמי לומר בכל זאת שהסיפור (האם הוא אמיתי?) הפותח אשכול זה מסוגל להביא את הקורא למקום אישי מאד בנפש, וליצור הזדהות עמוקה. מלבד זאת, הכתיבה מרגשת והתיאורים מדויקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2009 03:43 לינק ישיר 

אשראי,אהבתי את המהלך!

success is not being the best but doing the best

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/10/2009 12:07 לינק ישיר 

אשראי, כתבת דברים יפים. הסיפור אמיתי לגמרי.. ומתואר באשכולות נוספים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2009 14:07 לינק ישיר 

זה הרבה זמן שלא היתי משתתפת פעילה בפורום...
הפעם היתי מוכרחה להגיב..

רוחל,

קראתי גם את האשכול שלך, לב שבור. הכתיבה שלך משובחת.. את מביעה בצורה יוצאת דופן...
אני כל כך מזדהה איתך... (עברתי משהו דומה...רק שזה היה מזמן מזמן.. הדימום הפסיק מזמן..הצלקת עמוקה )
 יש לך כלי נהדר.. האפשרות הזאת להעלות את הדברים על הכתוב..לפרוק.. זה מן הסתם משחרר מאוד.
הצלחת לרגש אותי.... מחזיקה לך אצבעות...!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2009 14:55 לינק ישיר 

תרי_זוזי כתב:
זה לא אני, זה המשורר אלפרד טניסון, והוא אמר ש:
"עדיף לאהוב ולאבד, מאשר לא לאהוב כלל"

טוב, תודה

לא ידעתי

מקבלת
חושבת
מחליטה

טוב, לא סתם אמרתי שגם לי יש בעיות
כנראה הם מהסוג הזה.........

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > משחררת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.