בית פורומים אגודה אחת

סוררת ומורה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/10/2009 15:09 לינק ישיר 
סוררת ומורה

כמו כולם גם אני נחשפתי לפסטיבל הסוררת בשבועות האחרונים, רציתי להעלות בין החברים נקודה שבעיני מאוד מאוד צרמה. בסצינה מסוימת ניגשת "שולמיס" לבחורה תמימה היושבת בתחנת אוטובוס ושואלת אותה האם היא מסכימה שהיא תצלם אותה, הבחורה ממש נרתעת אך לא יודעת להסביר ומגמגמת איזשהו הסבר בנוסח שאם יראו את זה מהסמינר יכולים להעיף אותה. על הרבה מהדברים שניתן לראות במראה המוצבת מול עינינו , ניתן אולי להגיד, טוב זה לא קשור אלינו זה שייך לתת מגזר שבאמת מגזים בהקצנתו הדתית ובכל מקרה אנו לא נגדל כך את ילדינו, אבל זה סוג של סימפטום שבוודאות קיים אצל הרבה מבנותינו, סוג של אימה בלתי מוסברת , איזשהוא חוסר ידיעה במעשה כל שהוא אם הוא מותר, - טוב אני לא יודע איך להגדיר בדיוק מקווה שהבנתם. ממה זה נובע, ומה הפיתרון לזה ??

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2009 15:32 לינק ישיר 

אתה נוגע בדילמה לא פשוטה בכלל. מצד אחד היה ראוי ביותר אם אכן בנות היו מקבלות הסברים מעמיקים המסבירים את הדעת באשר לכל אותם דברים העלולים להיות לא ראויים ולהתפס ככאלו בעיני הסמינר או החברה. כשאדם יודע את טעם איסורם של דברים, קל לו יותר לעשות את ההקשים הראויים. מאידך, נראה שיש איזה צורך חזק במגזר החרדי על רוב גווניו שלא לפתוח את הראש יותר מידי. הסמינר יעדיף לאמר למשל "בת חרדית לא תלך בלי גרביים" בלי לראות צורך להסביר למה בדיוק לטענתם זה כך. וודאי שלא יאמרו לה שזה עלול להדליק בחורים. ולכן מצד אחד מרוויחים בנות רבות תמימות אך מאידך, אילו שלא נועדו להיות תמימות ומרשות לעצמם לשאול למה, בהעדר תשובה מתאימה לכך, עלולים לבחור במרד קטן.
נראה שזו הסיבה גם שנדיר שתתפסו בחור ישיבה קורא בחורב (הרב הירש) למשל. פשוט כי כמעט חסרה לגמרי המודעות של למה אנחנו עושים את מה שאנו עושים.
מכאן הדרך קצרה לפחד, שאכן קיים, במגזר החרדי מפני דברים שאולי יתפסו כלא ראויים וזאת ממש מבלי לדעת למה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2009 09:51 לינק ישיר 

שלום, לאיש

שאלת שתי שאלות: א. ממה זה נובע. ב. ומה הפיתרון לזה.

במענה לשאלה א כמדומני שזה נובע מתוך אורח חיים בו האדם החרדי בוחן את מעשיו לפי מה יאמרו ומה יגידו ו"כיצד אני בעיניהם...", כאשר למעשה אין בכך שלילה כלל משום שזו דרכם של רוב בני האדם  - שהם בוחנים עצמם לפי החברה - האם החברה תקבל אותם או לא.

ב100 שנים האחרונות אנו עדים אמנם לתהליך לא רצוי בו החברה המערבית פורקת מעליה את עול החברה ומאפשרת לאדם לעשות ככל העולה על ליבו בלא חשש לביקורת מצד החברה. יש בכך יתרונות ויש בכך חסרונות, היתרון הוא שניתן בצורה זו לתקן הרבה דברים - אדם אינו כפוף להרגלי החברה הרעים או המגבילים ללא סיבה אמיתית. אך למעשה ניתן לראות כי התוצאות רחוקות מלהשביע רצון, שכן מי שניצל את החופש ביתר שאת וביתר עוז הם הרעים ולאו דוקא הטובים.

ולכן אנו עדים לסגנון חיים חדש מלא ברוע אשר בעבר נמנעו ממנו - ולוּ מפני ה"מה יאמרו".

ולפי טענתי זו אין צורך בפיתרון לשאלה ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2009 09:55 לינק ישיר 

הערה: כוונתי לעיל היתה לענות במידה ושאלתך היא "ממה נובעת האימה הבלתי מוסברת", אם כוונתך היתה לשאול: "מדוע יוצרים אימה על דברים בלא מה" - לזאת אין לי תשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 12:47 לינק ישיר 

הקטע המדובר בסרט הנ"ל הינו המבחיל ביותר לאורך כל הסרט. אין עוד קטע (אולי מלבד האומללה שצולמה והצמד מנתח את שפת הגוף הרופסת שלה) שישווה לו בגועליותו, נבזותו, אפסותו, רדידותו, קטנוניותו ודחילאקיותו (כלשון אחד מידידיי, הועתק מהמייל). אילו הייתי נוכח במקום לא הייתי מהסס מלהנחית ל'שולמיס שיינדל' שתי סטירות מצלצלות עבור ההתעללות בקטין חסר ישע כאשר הוא מוסרט מובך שלא בידיעתו.

והמנגינה המתריסה והדוחה: "שידוכים? סמינר? יעיפו אותך כי דיברת עם מישהו ברחוב? אאאהההההההההההההה"...

מה זאת אומרת למה היא לא רוצה שיצלמו אותה? אין לאדם זכות לפרטיות? לאדם פרטי אסור לסרב לבקשת צילום של אדם זר שאינו יודע מה הוא מעונין לעשות בצילום? לאורך כל הסרט מופיעים מצולמים שחוסר שביעות רצונם מצילומם בסרט בולטת במופגן, ואף בחורה שצולמה נדחקת בקו 35 לא תיזרק מהסמינר וזה גם לא יזיק לה בשידוכים. כל הענין הוא תלוי הקשר ותיזמון, אני באופן אישי צולמתי לפני שנים לאחד מכלי התקשורת בפוזה קצת מגוחכת ולא מחמיאה והקטע הסתובב בזמנו בישיבה, ולמרות שאף אחד לא מתח שמינית שבשמינית של ביקורת והענין עבר בחיוך כבדיחה מוצלחת הייתי מוותר בשמחה על התענוג המפוקפק להציג את עצמי קבל עם ועדה כמושא לשיחת הנייעס על הסיגריה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 16:13 לינק ישיר 

הפטיש והמגל:

תשובתך היא הקרובה ביותר לשאלתי, אכן קיים אצל ילדינו פחד לא מוסבר מדברים לא נכונים וכפי שהסברת זה נובע מאיזה רדידות שנוח למחנכים להשאיר אותה במקומה מאשר להגדיר בצורה נכונה.

דבר זה ניכר לכל אורך הסרט שאנשים אינם יודעים בדיוק את הסיבה למה שהם עושים ולכן גם אינם מביעים את דעתם בביטחון מלא.
מה הפיתרון? לכאורה אם אנחנו נשתדל לתת לילדינו תשובות ברורות , ונעודד אותם לשאול ולא להשאר בתחום האפור נצליח גם לתרום לביטחונם העצמי, וממילא גם לעלייתם בתורה מתוך ידיעה.

יעקב 135 כדאי שאת השלכות הרפש נשאיר למקווה המרכזי מכיוון שאפילו אם אכן מדובר במפלצת הכי גדולה, עדיין היא עומדת שם ומכוונת אלינו מראה גדולה, ורק אנחנו יכולים לבחור האם לדון בזה או להמשיך  כמו ילד לצעוק - אתה התחלת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 17:00 לינק ישיר 

איזו מראה? שאנשים אוהבים פרטיות ולא מעוניינים בהחצנה? שאבא של שולמיס מתנכר אליה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 19:07 לינק ישיר 

מה לכל הרוחות הולך פה? יש תכנית חדשה בטלויזיה ולא שמעתי עליה?
מה אעשה בבית הכנסת? מי ידבר  איתי בישיבה??? איפה אחפש שידוך???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2009 12:43 לינק ישיר 

יעקב 135:

איזו מראה?  באמת איזה?

שסתם אישה קלאסית שתפגוש ברחוב מסבירה לך שאם אישה יושבת מקדימה זה מסבך את ההלכה, למשל זה מראה לך שהיא עושה ומקיימת דברים ללא הבנה בסיסית, ולכן גם הביטחון שלה בדברים שהיא עצמה אומרת שואף לאפס.

שאנשים לא מוכנים לנהל דו שיח הגיוני עם אדם שאינם מסכימים איתו  - ולא רק במקרה שהוא בא להתריס  (בתוך עמי אני יושבת)

עצם העובדה שבחורה שאוהבת לצלם ואולי למדה את זה והתמחתה בזה לא תעשה דבר כל כך הגיוני כמו לצאת החוצה ולצלם   (לא מדבר  על הפטיש של העלמה שולמיס, זה הופך למעצבן אבל לא זה המראה המדוברת)  - מכיוון שזה לא מקובל, למה לעזאזל?

שבן אדם שמצלמים אותו מרגיש צורך לברוח מהמקום, (אולי בב"ב ממש לא רגילים לתיירים )  לרדת מהאוטובוס  להסב מבט ולהסתתר , מה זה זה התנהגות נורמלית או שאנחנו עושים איזשהיא עבירה שצריכים להסתתר   - ספציפית זה בולט יותר אצל נשים במחנינו , למה מה פגום בחשיבה שלהם שמניע אותם מהתנהגות טבעית שאינה  סותרת ולו במעט את עיקרי התורה?

ואולי אפשר להכניס בעקבות תגובתך ורוב התגובות בפורומים אחרים, שאנחנו לא בשלים בשביל לקבל ביקורת, ואם מישהו אומר מילה לא נעצור ולו לשניה לחשוב אולי הוא צודק , אלא ישר  מחליטים שהבעיה באדם שאומר את הדברים בלי לחשוב ולו לטיפה, הרי יש איזשהוא גרעין במה שהוא אומר.

ומה קורה לכל האשכולות הרבים שאנשים כתבו את כל הגיגיהם בנושא הנושרים מתוך ראיה חינוכית "עמוקה" ופתאום כשזה קורה מתחילם להתנכר כאילו זה משהו אישי, הרי אפשר לקחת את מאמרו המצוין של ד"ר סורוצקין שפורסם פה ולתת לאדונים הנכבדים מיסטר איינפלד  אנד ווינפלד לחתום בתחתיתו 

וכי זה שהוריה של שרי מימנו לה את הלימודים זה אומר שהיא גם קיבלה מהם אהבה, או שהם היו עסוקים בנסיעות וכו   ואביה של שולמיס שאכן כפי עדותה שוחח איתה רבות וכן נוצר קשר אך היא קיבלה את ההרגשה שהיא חולה בזמן שחנקו את רצונותיה האחרות  - זה אף פעם לא תשובה על מעשה שהם עשו, אבל זה עדיין עומד ומכוון אלינו שאנחנו נעשה ככל שיש לאל ידינו שילדינו לא יגיעו למצב הזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2009 21:56 לינק ישיר 
פוסחים על שני הסעיפים

שלום לכל  המשתתפים  בדיון הסוער!
מבין השורות הבנתי  שמנתחים   פה איזה שהוא סרט  או  תוכנית טלויזיה  משודרת.
התורה וחיי ההלכה הינם בגדר שחור לבן  אך  גם לשחור והלבן  יש אין ספור  גונים.
הסרט  הטוב  ביותר  שנכתב ע''י  המביים  המקצועי  ביותר  בעל  תארים  אקדמיים  במדעי המשחק. לא יהין  ולא יצליח לכתוב
סרט  המבוסס  על  חיים  שלמים  המלאים ברבדים  עמוקים  אם לא חי  וחוה חיים אלו מקרוב ע''כ  הסרט המדובר או התכנית  המשודרת הם אולי מוצלחים ברמה המקצועית אך אינם אותנתיים.והם ותתי הנושאים בהם  לא אמורים להוות  נושא  לדיון ה מתנהל ע''י  אנשים  הקוראים לעצמם חרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2009 11:25 לינק ישיר 

M858

ראשית,הסרט המדובר עוסק,למיטב ידיעתי,בחברה החרדית,ומטרתו לבקר את ההתנהלות השמרנית שלה,כך שמתבקש שחרדים ידונו על הנושא.

יהודים.

אינני מכיר את הסרט,אך אני חושב שאין לראות פסול בבחורה שחונכה לחיי צניעות ופרטיות,ומתוך כך אינה מעוניינת להצטלם לסרט,על אחת כמה וכמה כשמדובר בסרט מגמתי כפי שהוא נשמע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 00:35 לינק ישיר 

קוטקאנט כתב:

יהודים.

אינני מכיר את הסרט,אך אני חושב שאין לראות פסול בבחורה שחונכה לחיי צניעות ופרטיות,ומתוך כך אינה מעוניינת להצטלם לסרט,על אחת כמה וכמה כשמדובר בסרט מגמתי כפי שהוא נשמע. 

נדמה לי שיש כאן הגדרה לא נכונה של הבעיה, הפחד מלהצטלם אינו דווקא מנת חלקם של בנות המגזר, גם הבנים פוחדים להיראות ולהצטלם, אנו מכירים את התגובה הטבעית של אדם חרדי כאשר התקשורת מגיעה, כולם בורחים או מסתירים את הראש עם כובע.

גם לגבי הבנות אני לא חושב שצניעות צריכה להגיע לרמה של "פוביה".

יש איזה פחד נורא מ"מה יגידו" "ידברו" שידוכים וכו' בציבור ולכן כל אחד נורא פוחד פן הוא ימשוך יותר מדי תשומת לב..

לכל אלו שלא מכירים תוכלו להוריד את הסרט כאן , (אזהרה: האתר שממנו מורידים את הסרט יכול להכיל תכנים שאינם הולמים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 01:44 לינק ישיר 

אני חושבת שזה יותר נבוכות מפחד. זה נראה שהיא לא רצתה להצטלם ולא היה בה  מספיק ביטחון לומר לא (שזה עוול בפני עצמו!)האימה הבלתי מוסברת עליה כתב האיששלומד היא נבוכות הנובעת מהחינוך לצניעות שמקבלות הבנות (ולכן התופעה הזאת נפוצה אצל בנות ופחות אצל בנים)אפשר לראות את האימה הזאת במצבים של חשיפה, מפגש עם אנשים חדשים, מפגש עם גברים וכו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 11:57 לינק ישיר 

מפליא ביותר איך סרט מלא ברוע וניצול, שהשחקנים העקרים הם בפירוש אנשים מסכנים, שהבימאית במוצהר שונאת את הציבור החרדי, וכל מה שהחרדי מן השורה בוחר להצביע עליו, זאת בחורה נבוכה ומפוחדת.

בחורה זו היא תפארתנו וגאוותנו! אכן כך! הסרט הזאת מכריזה אלף פעמים שעדיף החינוך החרדי כשבצד השני ניצבים הרוע והניצול במנות מזעזעות כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 13:59 לינק ישיר 

לא ידעתי מפני מה תפסו בדברי שאני מתנגד להתנהגותה של אותה בחורה.

תמכתי בה מתוך טענה שהעולם טוב יותר כאשר החברה מעיקה קצת על האדם ומונעת ממנו לבצע מעשים שהוא חושב שאינם מתאימים לאופי החברה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2009 23:39 לינק ישיר 
עדר

הציבור החרדי זה כמו כבשות שהולכות אחד אחרי השני ואין להם מושג אם הם לשחיטה או לדיר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > סוררת ומורה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext