בית פורומים עצור כאן חושבים

הצעה להקמת ישוב שיתנהל מתוך חופש בחירה מוחלט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/10/2009 04:11 לינק ישיר 

אולי, אבל אני לא מאמין שהוא חמוץ פנים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 04:16 לינק ישיר 

אגב ,ומה צורתה של מגבעתך? כך שלכל הפחות לא נפספס אותך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 05:12 לינק ישיר 

מיכי ,במקום האבסורד של התנהלות באופן ליברלי קיצוני,אפשר לקיים ישוב באופן דמוקרטי מוחלט,שבו גם חרדים יוכלו לחיות לצדם של אחרים,ולשריין את הערך הדמוקרטי גם מול החלטת מועצגהת או כל חצר בזנטית אחרת. להערכתי, כאשר הפרה הקדושה הליברלית תשחט בהידור לטובת הדמוקרטיה גם החרדים השפויים יוכלו להצטרף לחגיגה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 07:12 לינק ישיר 

[המנקש,

האם ת"א אינה מתנהלת באופן דמוקרטי? מי יושב בעירייה, אם לא מי שהציבור בוחר?
ומה הקשר לשחיטת פרות בדיוק?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 07:46 לינק ישיר 

המנקש, מיימוני בודאי לא חמוץ פנים. אבל מתחת הרבה מגבעות ירוקות ומאחורי הרבה זקנים מדובללים מסתתרים אנשים מעניינים. כל הרעיונות הנאיביים לעולם לא יצאו לפועל, ורק יוצרים "חברת לומדים" בטלנית ולא יצרנית שיושבים שני סדרים ביום ומפנטזים על עולמות קדושים דמיוניים.במקום ליהנות ממה שיש להם ביד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 12:36 לינק ישיר 

אםשלום,  להרגיעך אני כתל אביבי במקור ,אכן שותף לדעותיך לגבה.    אבל שחיטה אחת של פרה אחת אבקש את רשותך לבצע כדת וכדין וזה הבילבול הרווח בין המושג דמוקרטיה שבו משתמשים בשיג ושיח הציבורי כל אימת שצריך להגן על הפרט מפני כפיית חוקים כמו חוק החזיר או חוק החמץ (וישנם הרבה כתבות מתקופת מצעד הגאווה 
שבאו להגין על זכותם לצאת לשמח אותנו בהצהרות על העדפתם המינית והשתמשו לרוב בנימוק הדמוקרטי) זה כמובן בלבול ואולי טשטוש מכוון בין ליברליזם ודמוקרטיה שהם שני מושגים נחמדים אבל סותרים.,(מדינת ישראל היא עפ"י חוק דמוקרטית ואילו בית המשפט מייצר בהתמדה פסקי דין ליברליים)  י

דינו, טרוויאלי   ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 12:49 לינק ישיר 

ללא מידה של ליברליזם אין משמעות לדמוקרטיה.
אני (בעקבות גדולים ממני) מעדיף ליברליזם על דמוקרטיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 13:47 לינק ישיר 

"קדושית" -
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=142544&whichpage=#R_2

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 13:53 לינק ישיר 

[המנקש,

א. אני עדיין לא מבינה מה הקשר.
ב. אין לי שום סימפטיה לת"א דוקא. לענ"ד, גם בחיפה/נהריה/כפר סבא/רחובות ייענו דרישותיו של פותח האשכול.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 14:18 לינק ישיר 

יהיה מותר לצייר קריקטורות על מוחמד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 14:48 לינק ישיר 

אמשלום,
חיפה , נהריה ת"א רחובות וכו', הן ערים חרדיות ?
עד כמה שאני יודע לא, ממילא הן לא עומדות בקרטריון של פותח האשכול וז"ל "האם לא יתכן ליצור ישוב חרדי וכו'"  עייי"ש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 19:06 לינק ישיר 

אםשלום,   אם נניח שכל הציביון הפומבי יוסכם באופן דמוקרטי(קוד התנהגות \לבוש\כללים מנחים לשמירת שבתות בפרהסיה\צביון מוסכם במוסדות חינוך\אופן ניהול ובחירות פנימיות)  ואת הביטוי הפרטי להגשמות דתיות עצמיות (החלק הליברלי בעסק) שזה מעניני הכשרות או שאר עניני צנעת הפרט ישאר נחלת הפרט ויקבע באופן קונסטטוציוני. באופן כזה ניתן לדמיין חיי שיתוף רחבים.   י

חגמו-טוב מאוד 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 19:49 לינק ישיר 

אי"צ,

אם הוא רוצה את בני ברק, הוא יקבל את בני ברק.

המנקש,

מה ההבדל בין מה שאתה מתאר לבין החיים במדינת ישראל (או בכל מדינה דמוקרטית אחרת)?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 21:07 לינק ישיר 

בעקבות התגובות למיניהם אנסה להבהיר יותר את כוונתי
א. בשונה ממה שהוזכר כאן אני סבור כי לדמוקרטיה אין כל קשר ללברליזם ליברליות הינו ההסכמה לכבד דעות פתוחות אחרות ולהשקיף על דברים מנקודת מבט שאינה מקבלת דברים כמוחלטים וממילא מעניקה את הזכות לנהוג כפי הבנתך

דמוקרטיה הוא ניסיון לטפל בסתירות הקיומיות הנובעות מחיי חברה משותפים שיוצרים התנגשויות בין הפרטים בצורה של שלטון עם ולא באופן של רודנות

ב. הדיון בצביון העיר (קדושית? או איך שתקראו לה) הינו דיון עקר וחסר טעם מפני שכל הגבלה שתינתן על הישוב עוקרת למפרע את המטרה לשמה הוקמה

מאידך חשוב לציין כי המקומות הקיימים (תל אביב או כל מקום אחר ) אינם מתואמים למטרה מפני שזה לא יוכל למשוך קבוצה של אנשים המזהים עצמם כחרדים ואשר עדיין רוצים להשתייך למגזר הזה מפני הסטיגמה הקיימת

ההצעה היא להקים מקום שיאפשר  לחרדים לחיות ולהתפתח מתוך התנהגות חופשית שנובעת מבחירה מתוך אוירה שמועודדת את החכמה את האמת ואת המדע ומתוך ליברליות בעוד שזה לא יצור סטיגמה של זרם חדש

תופעה כזו אם תצליח תוכל לאפשר לחרדים להתפתח מחדש לישות בריאה ושמחה

אניני רואה סיבה שהדבר לא יתאפשר

תגובות ןהערות יתקבלו בשמחה

מאוד מעונין לשמוע אם יתכן לדעתכם

מדברהם (?) אין צורך להתבטא בצורה הלוקה באד הומינם(ראה חוקת האשכול)

דינו לא הבנתי מה רצית לציין בלינק הראשון שלך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 21:14 לינק ישיר 

לפי הגל כל רעיון שעולה לחלל העולם, בראשיתו הוא בשלב התזה, לאחר מכן מתפתחת אנטי תזה, ובשלב השלישי מתבצעת סינתזה. אתה אוחז בשלב התזה, ורציתי לזרז את הענינים קצת..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הצעה להקמת ישוב שיתנהל מתוך חופש בחירה מוחלט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.