בית פורומים ספרים וסופרים

השמטה מספרו של ר"ח מטשרנוביץ - שער התפלה שו"ת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/10/2009 02:20 לינק ישיר 
השמטה מספרו של ר"ח מטשרנוביץ - שער התפלה שו"ת

נזדמן לידי ספרו המצויין של הגאון ר' חיים צימרמן  "אגרא לישרים", ובסימן יח בספר שתח"י נמחקו בטיפקס (ע"ד הצנזור של ספרי הקריאה בשנים עברו....) כמה שורות מתוך ציטוט שמביא מספרו של ר"ח מטשרנוביץ שער התפלה שאלות ותשובות - "בסוף חיבורו".
תחילת הציטוט לא נמחק, הוא מתחיל "פקחתי עיני וראיתי בחיבור הגאון הגדול המפורסם . . מוהר"ר יחזקאל סג"ל לנדא . . מה שהאריך שם", וכאן נמחקה כמות מכובדת של שורות. הספר המדובר אינו תח"י, האם נדפס שם ההמשך, מה המשך הדברים?  

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2009 02:36 לינק ישיר 

אריכות גדולה, כמה עמודים, על ענין ה"לשם יחוד"
ראה בעיניך-
http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=19054&st=&pgnum=3

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2012 20:46 לינק ישיר 
סיבה למחיקה

שהייתי צעירה נכנסתי לביתו של הגר"ח וראיתי כעשרה אנשים יושבים ליד השולחן וליד כל אחד ערמת ספרים ובקבוקי טיפקס והם מוחקים בתוך הספר
שאלתי מה קרה?
והסבירו לי שהגר"ח שכתב את ספרו לא כתב את כל הציטוטים המלאים אלא רק התחיל את תחילת הציטוט ומי שהיא לדפוס עליו היה להשלים, ולאחר שהספר יצא לאור והגר"ח עבר על ספרו ראה שבטעות נכנס ציטוט שמדבר בחומרה על מרן הנודע ביהודה ולא הסכים שהספרים יצאו מהבית עד שימחקו את השורות הללו.
דרך אגב בתור ילדה זכיתי למחוק כמה ספרים אולי את הספר שבידך אני מחקתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2012 20:48 לינק ישיר 

שהייתי צעירה נכנסתי לביתו של הגר"ח וראיתי כעשרה אנשים יושבים ליד השולחן וליד כל אחד ערמת ספרים ובקבוקי טיפקס והם מוחקים בתוך הספר
שאלתי מה קרה?
והסבירו לי שהגר"ח שכתב את ספרו לא כתב את כל הציטוטים המלאים אלא רק התחיל את תחילת הציטוט ומי שהיא לדפוס עליו היה להשלים, ולאחר שהספר יצא לאור והגר"ח עבר על ספרו ראה שבטעות נכנס ציטוט שמדבר בחומרה על מרן הנודע ביהודה ולא הסכים שהספרים יצאו מהבית עד שימחקו את השורות הללו.
דרך אגב בתור ילדה זכיתי למחוק כמה ספרים אולי את הספר שבידך אני מחקתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2012 20:59 לינק ישיר 

היום היה היארצייט של ר' חיים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > השמטה מספרו של ר"ח מטשרנוביץ - שער התפלה שו"ת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext