רציתי לשתף אתכם בדבר גדול שנתקלתי בו...
מדובר בחוברת שיוצאת לאור כל שבוע ממש כמו עיתון וכל כולה רק קומיקס
אני נורא התפעלתי מכמה דברים...
א. החוברת מלאה בכל מיני תכנים חינוכיים ולימודיים כמו "הידעת כי" וכד'
ב. החוברת מצילה אותי מקניית ספרי קומיקס לילדי במחירים מופקעים כאשר אני משלם היום על ספר בערך 70 שקל
ומקבל 60 עמודים ופה ב6 שקל אני מקבל 24 עמודים! תעשו את החשבון...
ג. אני חייב לחזור על זה שממש מורגש שהמוציאם של החוברת מתאמצים להכניס תכנים ורעיונות יהודיים חינוכיים לילדים
ד. את האמת שהייתי מצפה שהאיכות של כזאת חוברת תהיה על הפנים אבל הופתעתי לטובה... האיכות שם לא מביישת את טובי המולי"ם של ספרי הקומיקס שנמצאים כיום בשוק.
ה. כמעט שכחתי יש בחוברת 2 מדורים שמתעסקים רק בגדולי ישראל... (מישהו ראה את זה בספרי הקומיקס?)
הסיבה שאני בכלל משתף אתכם בזה היא מכיוון שאני אישית נמאס לי מכל ספרי הקומיקס למיניהם שמוכרים סיפורים עם המון מתח אבל כמעט ללא תוכן וגובים עליהם הרבה כסף וממש מברך את יצרי הרעיון של החוברת הנפלאה הזאת.
תוקן על ידי אורית09 ב- 10/11/2009 20:41:41
נשלח ב-29/10/2009 00:25
היי מרוול, ברוך הנמצא.
אני חושבת שכולנו לוקים בחינוך, מאד לא מעודד שהמדד לאיכות החוברת מתרכזת במדורים שמתעסקים "רק בגדולי ישראל", עובדה שאנחנו לומדים תורה וקוראים על גדולי ישראל ומסתבר שזה לא רק שלא מספיק, אלא הירידה הרוחנית בעם כל כך גדולה שנראה שיש חסך זהותי עמוק שהדרך להשלים אותו לא ברורה לאף אחד מאיתנו.
היום שוחחתי עם שמאלן חילוני ותפסתי חיל ורעדה, מסתבר שהנהגת הציבור הדתי צריכה לעשות יותר, או אחרת, כדי לדבר לציבור הזה, אחרת - יש כאן שני עמים 'ישראליים' ו'יהודים' (או משהו משולב ולא ברור), וכל יום מתחדד הפער והנתק בין אלה לאלה ויש לי חשש עמוק שזה עלול להוביל לאירועי דמים ממש.
מה שכתבת - יפה, אבל לא ראיתי את הקשר בין זה ל'ימות משיח', ... אם אני טועה, אשמח שתתקן אותי.
נשלח ב-29/10/2009 01:33
ב"ה
3ברית (דרך אגב מה השם מרמז?) שלום וברכה
אני מצדי משתדל להסתכל על הצד החיובי של הדברים מפני שדברים רעים יקרו עד לרגע בו יופיע המשיח ממש ולכן זה אינו מדד בשבילי אלא המדד הוא מה נעשה בעולם על מנת שנתקרב יותר לרגע בו משיח יופיע
תפיסתי היא שהמשיח לא ישנה חוקים קיימים אלא "עולם כמנהגו נוהג" כלשון הרמב"ם מה שמביא אותי למסקנה שהעולם צריך להיות מוכן ברמה הפיזית שלו לקבלתו של המשיח (מבלי להתיחס להיבט הרוחני של עם ישראל שגם הוא דבר חשוב.)
וזוהי בעצם הסיבה שכתבתי על נושא זה מכיוון שפה לקחו כלי פיזי שעד היום העולם השתמש בו לדברים שלא בקדושה ועכשיו משתמשים בדבר זה עצמו לקדושה הוא שאמרתי העולם הפיזי הופך עצמו ראוי לקבלת המשיח
והעיקר שיבוא
בברכה
מרוול
נשלח ב-29/10/2009 02:23
מרוול (מה השם שלך מרמז?) ברוך הנמצא.
אני שמחה על המלים המחזקות, קצת הייתי מוכת הלם היום אחרי השיחה הכל כך מייאשת, ובאמת טוב לקרוא את התגובה שלך שממתקת את התחושה הקשה.
אגב, ביום העצמאות התשס"ט כתב רב הישוב שלנו ש"צבר" הוא "צדיק, בינוני, רשע", איזה נסיון ליצור קואליציה בין כל הזרמים הקיימים והם המראה של עם ישראל (חילוניים, שומרי מסורת ודתיים), זו אולי תשובה למה שמייצג הניק שלי....
תבורך מפי עליון.
נשלח ב-29/10/2009 18:38
ב"ה
3ברית שלום וברכה
האמת ששמי אינו מייצג תאוריה משיחית או אחדותית כלשהי
שמי הוא כשמה של חברת הקומיקס הגדולה בעולם הנקראת מרוול...
בעניין שכתבת עליו לגבי אחדות העם ישנו פירוש דומה אך שונה שאומר כך...
המילה "צבור" הינה ראשי תיבות של המילים צדיקים בינונים ורשעים מכך אנו למדים
שהציבור אינו שלם אלא אם כן יש בו את שלושת הסוגים האלו...
בדברים אלו ישנו חיזוק לדברים שאת כתבת בכך שלא רק שהמילה "צבר" היא דבר המחבר בין הקצוות אלא יתירה מכך אנו למדים מהמילה "ציבור" שלולא היו לנו גם רשעים ובינונים עימנו לא היינו נחשבים כציבור אלא כפרטים בודדים!
נשלח ב-29/10/2009 22:38
בס"ד
מרוול, ברוך הנמצא
תמיד חשבתי המילה "צבר"{ציבור} חסרה, שיש משהו נוסף לצדיקים בינוניים ורשעים
שהמח האנושי לא מגיע להשגה שלו, לכן הפכתי את הצדיק לשלוש, וזה עכשיו אמורפי
אבל מתקרב אולי למשמעות שכיוונתי בייצוג הניק...
אבל עכשיו אני פתאום תופסת שפספסתי משהו מאד חזק שקשור לתגובה שלך, הדרך
בה אנחנו מציירים את המלים כדי להעביר כל מיני מסרים, ואולי באמת צריך לדעת לצייר
נכון כדי להעביר במדוייק לשני ואז נצליח להעביר אותו מהמונח החסר והאמורפי הזה
לציבור שמהווה את השלמות עליה דיברת...
פיספסתי בגדול...
תודה מרוול. תבורך.
נשלח ב-29/10/2009 22:54
בס"ד
מרוול.... אומרים שכל המביא דבר בשם אומרו כאילו הביא גאולה לעולם, האם תוכל להציג בפנינו את המפיק ועורך חוברות הקומיקס שיוצאות לאור מדי שבוע ?..
תבורך מפי עליון.
נשלח ב-29/10/2009 23:29
ב"ה
אני מתכבד להציג את עצמי....
(אבל אני לא זה שמצייר... אפרופו ציור)
אני שמח שאני גורם לך לגלות דברים חדשים בכלל בנושא ציור המילים בחסידות הם נקראים "בתים" והאותיות "אבנים" כל שתי אבנים בונות שני בתים ישנה חשיבות גדולה לצות הביטוי של האדם עד כדי כך שנכתב כי צירוף האותיות שהאדם מתבטא דרכם מגיע מהנפש עצמה!
ההסבר לכך הוא שישנם צורות ביטוי רבות לכל משפט שנרצה לומר אך אנו בוחרים רק באחת מהם ועם זאת בדרך כלל אנו מתבטאים בצורה ספונטאנית מבלי לחשוב על צורת הביטוי בה אנו מעוניינים להתבטאות מפני שצירופי האותיות לא נעשות בחושים המורגשים אלא בנפש עצמה.
בברכה
מרוול
נשלח ב-29/10/2009 23:46
בס"ד
נושא מרתק, עכשיו קצת מאוחר (לי), אבל אשמח ובטוחה שהקוראים ישמחו להרחבות מצידך..
שמעתי פעם דרשה על "אותיות הכסף" מליקוטי מוהר"ן, ככל שהאדם נמצא בקדושה האותיות שהמלים בהן הוא משתמש יש בהן כח השפעה ואנרגיה חיובית על הסביבה.
לא הבנתי איך שתי אבנים בונות שני בתים (שאז מילה מורכבת מאות אחת...?).
אם תוכל לכבד אותנו בחלק מתכני החוברת - אשמח.
שבת שלום. תבורך.
נשלח ב-30/10/2009 00:35
ב"ה
שתי אבנים "א" "ב" בונות שני בתים "אב" "בא"
הדוגמא הכי טובה לנושא היא "במאמרו ברא שחקים" אם היינו ברמה רוחנית מספיק גבוהה היה ביכולתנו לברוא עולמות ע"י המילים....
שבת שלום
מרוול
נשלח ב-7/11/2009 17:41
שבוע טוב
בס"ד
מרוול, הנה היצירה שלך. יפה מאד ! ישר כח.
שבוע טוב לכל בית ישראל.
תוקן על ידי 3ברית ב- 07/11/2009 17:44:26
נשלח ב-7/11/2009 21:48
ב"ה
3ברית תודה רבה
בעז"ה בשבוע הבא המשך הסיפור...
דרך אגב אולי אפשר ליצור פינה בשביל זה מבלי שיצטרכו לדפדף
אשמח לשמוע
מרוול