בית פורומים בית שמש

צבועים, נמאסתם!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/10/2009 13:38 לינק ישיר 
צבועים, נמאסתם!!!

בס"ד

הפגנה, לא חשוב של מי!

גם אני הייתי ביום שני באותו סיור קבלנים מתוקשר שנערך בעקבות צאתם לדרך של המכרזים על רמת בית שמש ג. הייתי והזדעזעתי נוכח גלי השנאה שעלו משם כלפי הציבור החרדי תוך ליבוי של מספר חברי מועצה מהקואליציה העירונית. ראיתי את מוטי כהן עומד שם ונותן הוראות ומחלק פלאיירים ושלטים בין הנוכחים מבלי להבחין האם הם תושבים או יזמים וקבלנים תמימים שבאו לשמוע את פרטי המכרזים. ראיתי גם את ג'קי אדרי מחלק חוברות אזהרה לקבלנים (לי הוא לא נתן בטענה שאינני קבלן) שבה הם מעלים על הכתב את הסתייגויותיהם ותלונותיהם על העלול לקרות ברמב"ש ג' ועל מעללי ראש העיר ומר משה מונטג שעשו יד אחת עם שר השיכון כדי לשווק את השכונה אך ורק לציבור החרדי. ראיתי גם את שלום לרנר המתרוצץ בין הנוכחים ומלהג באוזניהם את משנתו הסדורה בעניין משל היותו במתחם הייד פארק בלונדון. על כולם עלה ריצ'רד פרס – איני מכירו אבל מוקירו – שעלה לבמה מצויד במיקרופון אלחוטי והחל לתת נאום מלא בפאתוס תוך כניסה לדבריו של מר משה מרחביה מנציגי משרד השיכון. נאום שבו הוא מגולל שרשרת של אי כיבוד הסכמים מהעבר בזמן הקמת הגוש החברתי וממליאות המועצה השונות.

וכאן אני שואל את  יוזמי ההפגנה: אתה ריצ'ארד שהתפרצת ונאמת ואף אחד לא היסה אותך, מדוע לא נהגת כך כלפי אותם נציגי משרד השיכון? מדוע לא נהגת כך כלפי ראש העיר הנבחר מר משה אבוטבול? למה לא השתקת את עדת המפגינים ואת אותם נערים - שלא היה להם שום מושג ירוק למה הם הגיעו - שנאלצו לצעוק בגרונות ניחרים סיסמאות שפוזרו על קירות אולם המתנ"ס? מדוע לא נתת לצד שכנגד את זכות התגובה ובכך להפוך את הפארסה שהיתה שם מסתם הפגנה לויכוח תרבותי? ואתה מר מוטי כהן, על מה הנך מלין, האם נראה לך כי תושבים חילוניים רוצים לבוא ולגור ברמב"ש ג' שהינה שכונה דתית-חרדית במהותה? וגם אם ישנם כאלו המעוניינים לבוא, מה ההיגיון העומד מאחורי רצון זה, האם לא סבלנו די בעבר מחיכוכים בין אוכלוסיות שונות שנלחמו זה בזה על זכותם לנהל את חייהם כרצונם? ומבלי להיכנס לשיקולים הכלכליים של הקבלנים,  למה לערב אוכלוסיות מגוונות במקום אחד וכך לייצר חבית חומר נפץ שבעתיד תתפוצץ לכולנו בפנים? מדוע שלא תדאג לכל אותם תושבי בית שמש הוותיקה שבשמם הגעת לעירייה ותטפל בבעיות האמיתיות שקיימות שם החל מתחום החינוך וכלה בחזות העיר? לא התרשמתי שאתה דואג לכל אותם צעירים שבשם מפלגתם הגעת לעירייה. בכל השיחות שלי איתם הם מלינים ללא הרף על חוסר במקומות תעסוקה, בילוי ופנאי. אין סיבה שצעירי בית שמש יצטרכו לצאת לבילויים בערים הגדולות תוך הכבדה כלכלית על הוריהם ויצירת מתח מוגבר אצל ההורים עד שובם בשעות הלילה המאוחרות. ומעל הכל אני מלא בשאט נפש כלפי ג'קי אדרי ושלום לרנר אשר בכל מערכת הבחירות האחרונה הסיתו נגד ראש העיר ובשם מפלגתם הציגו את שלום לרנר כמועמד לראשות העיר דבר שהיה לא ברור לכל מי שידע והכיר באמת את המפה הפוליטית בעיר. על אף ההפסד בחרו השניים להיכנס לקואליציה העירונית ולקבל על עצמם תחומי אחריות שונים. כיום מריעים השניים בראש חוצות כלפי ראש העיר וכלפי שותפיו הטבעיים ממפלגת יהדות התורה בכך שהם מוכרים את העיר לחרדים. לכם אני אומר גלו אומץ לב ציבורי ותפרשו בכבוד מהקואליציה, ומספסלי האופוזיציה תלחמו למען העקרונות בהם אתם מאמינים.

חברי מועצה הינם שומרי הראש של העירייה. ליהנות ממנעמי השלטון זוהי זכותם, לפעול למען התושבים זוהי עבודתם, למחות על עוולות הנעשות לתושבים זוהי חובתם, אבל לאחוז את המקל משני קצותיו זוהי נבזות שאין כמותה ופגיעה חמורה באינטליגנציה של קהל הבוחרים.

האמת שלא קשה להבין את חברי הגוש החברתי (יש דבר כזה?) המרגישים מקופחים ואולי חלילה אף מרומים אבל אתם שאינכם חלק מהגוש החברתי ואף השמצתם את חבריו בעבר קומו ותגלו מנהיגות ותפרשו מהקואליציה ומנעמיה. עד לרגע כתיבת שורות אלו מהדהדות באוזניי הצעקות מאותה הפגנה: משה תתפטר, משה תתפטר ואני גם מבקש ממשה שיתפטר אבל בעוד עשר שנים, אך כיום עליו לעשות סדר בהרכב מועצת העיר ולבצע ניקוי אורוות אמיתי. לא יתכן כי חברי הקואליציה ישמשו כאופוזיציה לוחמת כנגד תפיסת עולמו הניהולית של ראש העיר. אין מקום לפשרות מול חברי קואליציה אשר יוזמים הפגנות חסרות פרופורציות המזכירים את ימיה האפלים של מפלגת העבודה עם שמעון פרס והעגבניות. לא יתכן שחברי קואליציה יוציאו את דיבתה של בית שמש רעה בקרב כל אותם אלו שבנו ועדיין רוצים לבנות ולפתח את בית שמש. ראש עיר חייב לגלות מנהיגות ולו רק כדי להראות לקהל בוחריו – ואני ביניהם – כי הינו עומד איתן כצוק ולא חושש מחברי מועצה סוררים. עליו לרענן את הקואליציה בחברים חדשים שרואים את טובתה של בית שמש מעל כל שיקול אישי. קח את נציגי הליכוד ונציגת העולים, תשב איתם ותגיע איתם להבנות גלויות לעין כל וכך תצא לדרך חדשה ומוצלחת.

(המאמר פורסם במלואו בעיתון תמורה) 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 10:15 לינק ישיר 

אין ספק שהעיתון תמורה, מוכיח שוב שהוא העיתון היחיד בבית שמש שיש בו את מגוון הדיעות החל משמואל פופנהיים עד רינה הולנדר.
אם העיתון היה גם יותר צנוע הייתי מסוגל גם להכניסו הביתה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 14:16 לינק ישיר 

בלי להתיחס לנשוא הכתבה הספיציפית הזאת.

על ההערה האחרונה שכתבת שאם העיתון היה צנוע יותר היית מכניסו הביתה. האיסור של השקפות פסולות מגיע מאותו איסור של ראיות אסורות. שניהם מגיעות מהפסוק לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אחרי לבבכם זו מינות ואחרי עיניכם זה זנות. כך שאני לא מבין מדוע חלק אחד של האיסור יותר חמור בעינך מהחלק האחר.

ת'אמת שזה מובן קצת עליך אחרי הכל אתם מחליטים איזה חלק מהתורה לקבל ואיזה חלק לא, החידוש כאן הוא שאתם מסוגלים לעשות זאת באותו פסוק, ממש פלגינן דיבורא אמיתי.

מתי יודיעו בתנועת "טוב" שהם מפרידים באופן רשמי את הדת מהתנועה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 15:10 לינק ישיר 

מקוה, כמובן ממך לא ציפיתי לשום התייחסות עיניינית, לא אכזבת, וכרגיל תקפת לגופו של איש (או ניק) ולא לגופן של דברים.

אני לעומת זאת אגיב עיניינית.

וזוהי תגובתי:

אני מסכים איתך וזאת הסיבה שהעיתון יתד נאמן לא נכנס אלי הבייתה, אבל  בעיתון תמורה אין השקפות (בקושי ידיעות) כך שאם העיתון היה צנוע הייתי מסוגל גם להכניסו הביתה...

תוקן על ידי machshavot ב- 01/11/2009 15:10:08

תנועת טוב מייצגת את החרדים השפויים ונלחמת בקנאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2009 07:20 לינק ישיר 

ואני אוסיף שהשקפות פסולות נמצאות ברוב המכריע של עיתונים המכנים את עצמם "חרדים", כך שראוי לכל בעל נפש לא לקרוא אותם אפילו מתיבת דואר של השכן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > צבועים, נמאסתם!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext