מה הסיבה שבחורה מוכנה לוותר על חיי העוה"ז במידה מסוימת, ולרוצות בחור ישיבה???
זה לא בא לקנטר או ללעג ח"ו, כי אני רוצה בחורה כזאת.
אבל אני שואל מה נותן לה את הרצון? הרי פעם התמימות היתה א' ב' של כל בת ישראל, היא למדה תפירה אצל אמא שלה, ומעבר לזה כל כולה בת מלך פנימה, היום בחורה עובדת בחוץ גולשת באינטרנט, ועדיין נשאר תמימות יהודית, אבל עד כדי לוותר על כל העה"ז? הרי זה הרבה יותר קשה שיודעים איך ניראה העולם הגדול!!!
ואל תענו לי הרי יש בחורי ישיבה שלומדים ולא עושים את זה באמת, כי הרי זה העבודה יום יומית, אבל יש להם סיכוי לנצח, הם בתוך המסגרת הישיבתית.
כנראה אשה שונה ויכולת האמונה הם עד כדי כך!!!
תוקן על ידי barbrav ב- 31/10/2009 19:30:11
נשלח ב-31/10/2009 19:13
אתה אומר שאתה רוצה בחורה כזאת, סימן שאתה רוצה לשבת וללמוד כל היום וזה מה שאתה עושה גם היום(?)
אז אני יכולה לשאול אותך את אותה השאלה...
אתה בחור ואתה ג"כ באינטרנט וג"כ רוצה את זה....
אז אולי תענה לי אתה?
נשלח ב-31/10/2009 19:16
אגב,
אני מודעת לכך שלי בתור בחורה יהיה קשה אם יהיה לי בעל שלומד כל היום ואני אצטרך לחיות חיים מצומצמים ודחוקים בשביל לימוד התורה של בעלי..
הלוואי והיה לי הכוח, הרצון והיכולת...
אבל אני רוצה בחור שיודע שהוא יצטרך לדאוג לפרנסה גם בתור בחור לומד ואני היא העובדת... הנטל עליו אפילו שאני אעבוד... כי הנטל מהתורה הוא על הבעל...
אז מצידי שיעסוק בעוד משהו צדדי עם לימוד התורה כמו ללמד ילדים להיות סופר סתם או משהו כזה... שגם הוא ידאג וזה לא יהיה רק על הראש שלי...
נשלח ב-31/10/2009 19:27
דבר ראשון זה משו שמאוד מאוד השרישו בנו.מגיל קטן אנחנו (אני בכולופן..) שומעות על מעלתו של בית של תורה. (ואני באה מבית שהאבא עובד..לא אברך..)ועל השכר העצום של אישה ששולחת את בעלה ללמוד תורה. וזה משו ששוה לי מעל לכל הנאה של העוה"ז...
(ואני לא הבחורה הכי דוסית בעולם..)
דבר שני,אי אפשר לתאר את המידות וההתנהגות של בחור שיושב ולומד לבחור שעובד. לא סתם אומרים שהתורה מעדנת את האדם.
דבר שלישי,היום בית של תורה לא תמיד עולה בקנה אחד עם צמצום. היום בנות הסמינרים ברובם לומדות לימודיים אקדמאיים שיכניסו משכורת טובה בעז"ה.
דבר רביעי,לא תמיד מי שמצהירה על בית של תורה באמת תבנה אחד כזה. יש לי חברות שזה היה הדבר הכי ברר שהם יקחו בחור שיש וילמד והתוצאות בשטח היו שונות לגמרי!!
נשלח ב-31/10/2009 19:31
שאלה שגם אני שואלת את עצמי!
כשאנחנו יוצאות עם בחור ישיבה אנחנו לוקחות בחשבון שאנחנו הולכות להיות המפרסנות היחידות,
להיות אמהות, ללדת, לפרנס, לקחת על עצמנו עול שלם! ובנוסף לדעת שאנחנו הולכות לחיות חיים יותר בצימצום מאשר בנות שמתחתנות עם גבר עובד.
בקיצור
כשאנחנו יוצאות עם בחורים כאלה לוקחות בחשבון מסירות נפש של ממש!
יש הרבה רגעי משבר שאני אומרת לעצמי שאין סיכוי שאצליח לעמוד בזה!!
התשובה היא:
1) החדירו לנו את זה בסמינרים בעורקיםםם
2)ברבירב דווקא בגלל שאנחנו עובדות אנחנו יודעת מהזה !!!
אני יודעת מה קורה איתי בעבודה ואני לא מסוגלת לחשוב שבעלי יהיה כך!
ואסביר:
אני מדברת בצורה חופשית עם גברים בטלפון, ופנים מול פנים, יש מסיבות צוות יושבים כולם ביחד במעורב,
מתלבשים יפה, יש כאלה גברים שמחמיאם .. יש קטעים בעבודה שעובדים ממש צפוף...
גם ליד גברים.
יש פקידות שמדברות עם הבוס שלי ועם שאר העובדים בצורה מחלחלתת.
יש גברים שמציעים להקפיץ אותי לבית.. (וזו מלחמה יומיומית!!)
העולם פתוח...
הכל מותר..
נשים לבושות לא צנוע..
אז..
אני..
אשה...
מסתדרת.. בולעת רוק..
אבל
אני רק חושבת שבעלי יצטרך לעבוד עם הפקידות שאני עובדת איתן, שיצטרך לדבר כמו שאני מדברת.
ואני מסוגלת למותתתת.
מעדיפה שישב בישיבה יראה רק גברים.......
ואני יעשה את העבודה הזאת..
לגביי עבודת קודש..
כמה כבר עבודות קודש יש?...
סופר סת"ם?.. חזן... לכמה יש קול יפה?.. מורה..?..
בקיצור..
אנחנו מעדיפות שהגברים ישארו בקונכייה. שמורים מהעולם..
מה גם
שאני חושבת שבחור רווק שעזב את הישיבה לטובת עבודה זה בגלל שהעיפו אותו מהישיבה..
שהוא לא הסתדר בעולם הזה..
אז.
אני סיימתי עד השנה האחרונה בסמינר, עברתי את כל המבחנים, עברתי את כל השלבים כמו ילדה טובה מא' עד ת'.
למה שאקבל בחור שהעיפו אותו או שפרש מהישיבה?..
כשאני ילדה טובה..?
אבל..
זו מלחמה יומיומית..
לפעמים באלי לקחת את הטל' להתקשר לשדכנית והלגיד לה שתתן לי לנסות בחור עובד אחד...
אולי הוא יותר חכם... יותר מבין...
אולי זה מה שמתאים לי?...
ימים יגידו..
נשלח ב-31/10/2009 19:32
missmile כתב:
אתה אומר שאתה רוצה בחורה כזאת, סימן שאתה רוצה לשבת וללמוד כל היום וזה מה שאתה עושה גם היום(?)
אז אני יכולה לשאול אותך את אותה השאלה...
אתה בחור ואתה ג"כ באינטרנט וג"כ רוצה את זה....
אז אולי תענה לי אתה?
אני ניסיתי להסביר בשאלה כבר, אני עטוף כל הזמן בישיבה, זה לא שטיפת מוח זה דרך חיים, ומאוד משכנעת! אני נהנה ממה שאני עושה. כך שלי זה יות קל.
נשלח ב-31/10/2009 19:36
חסויה.
אני בחיים לא אקח בחור שעובד.
גמני בחורה מצויינת שלמדתי בסמינר מצויין וסיימתי אותו ב"ה...
וארצה בחור טוב.
אבל אני מדברת על זה שאחרי החתונה החיים מזמינים קשיים...
אני כמובן אשתדל כמה שיותר...
אבל אני לא מוכנה לקרוע את עצמי בשביל זה..
ואני כן רוצה משרה תורנית ואם לא... אז לא.. מה לעשות..
ה' יעזור.
נשלח ב-31/10/2009 19:40
אז את מתכוונת לקחת בחורישיבה..
וכשיהיו זמנים קשים שיצא לעבוד...
בעבודה תורנית?.
כן מיס?
נשלח ב-31/10/2009 19:41
חסויה, אני לא חושב שכל בחור שעזב את הישיבה הוא עף, יש כמה וכמה שעשו את זה כצעד לחיים.
נשלח ב-31/10/2009 19:43
כן חסויה... אבל לא שיצא לעבוד...
שילמד... וגם יעבוד במשרה תורנית.....
נשלח ב-31/10/2009 19:44
אני חושב שבמצב קשה גם הצדיק ביותר צריך למצוא איך לעזור!!
הכל ע"פ שאלת רב כמובן.
נשלח ב-31/10/2009 19:44
אז אני כמוך..
סמייל
נשלח ב-31/10/2009 19:46
ברבי באיזה עבודה?....
משגיח? מוהל? חזן?
כמה כבר צריך?.......
מילא אם היה לכם גיוון במשרות הקודש....
אבל גם אין לכם כ"כ הרבה אפשרויות..
זה לא שמלמדים אותכם מקצוע תורני בישיבה..
כאילו..
זה נטו כשרון..
נשלח ב-31/10/2009 20:06
missmile כתב:
אגב,
אני מודעת לכך שלי בתור בחורה יהיה קשה אם יהיה לי בעל שלומד כל היום ואני אצטרך לחיות חיים מצומצמים ודחוקים בשביל לימוד התורה של בעלי..
הלוואי והיה לי הכוח, הרצון והיכולת...
אבל אני רוצה בחור שיודע שהוא יצטרך לדאוג לפרנסה גם בתור בחור לומד ואני היא העובדת... הנטל עליו אפילו שאני אעבוד... כי הנטל מהתורה הוא על הבעל...
אז מצידי שיעסוק בעוד משהו צדדי עם לימוד התורה כמו ללמד ילדים להיות סופר סתם או משהו כזה... שגם הוא ידאג וזה לא יהיה רק על הראש שלי...
לא יודע למה... אבל אנשים לא מבינים את זה ככה... אבל ככה זה צריך להיות! פשוט! גם אם הוא הצדיק הכי גדול! הוא ראש הממשפחה והאחריות עליו. מצד שני זה מחייב את האשה לא פחות, כי היום כשהיא עובדת והיא מרגישה זו שמפרנסת ומחזיקה את הבית אז קצת יותר קשה לה לקבל את דעתו של הבעל בכל מיני דברים...
נשלח ב-31/10/2009 20:11
רב_סרן,
אני התחלתי לראות את זה ככה רק בגלל שאצלנו בשכונה יש משפחה באמת צדיקים... האבא הוא דיין, עורך חופות.... האמא עובדת לפרנסתה... אבל היא עדיין אומרת שהעול עליו.
והם שניהם צדיקים ויראי שמיים...
אני אוהבת מאד את ההשקפה שלהם.
נשלח ב-31/10/2009 20:21
חסויה22 כתב:
אני יודעת מה קורה איתי בעבודה ואני לא מסוגלת לחשוב שבעלי יהיה כך!
ואסביר:
אני מדברת בצורה חופשית עם גברים בטלפון, ופנים מול פנים, יש מסיבות צוות יושבים כולם ביחד במעורב,
מתלבשים יפה, יש כאלה גברים שמחמיאם .. יש קטעים בעבודה שעובדים ממש צפוף...
גם ליד גברים.
יש פקידות שמדברות עם הבוס שלי ועם שאר העובדים בצורה מחלחלתת.
יש גברים שמציעים להקפיץ אותי לבית.. (וזו מלחמה יומיומית!!)
העולם פתוח...
הכל מותר..
נשים לבושות לא צנוע..
אז..
אני..
אשה...
מסתדרת.. בולעת רוק..
אבל
אני רק חושבת שבעלי יצטרך לעבוד עם הפקידות שאני עובדת איתן, שיצטרך לדבר כמו שאני מדברת.
ואני מסוגלת למותתתת.
מעדיפה שישב בישיבה יראה רק גברים.......
ואני יעשה את העבודה הזאת..
לגביי עבודת קודש..
כמה כבר עבודות קודש יש?...
סופר סת"ם?.. חזן... לכמה יש קול יפה?.. מורה..?..
בקיצור..
אנחנו מעדיפות שהגברים ישארו בקונכייה. שמורים מהעולם..
מה גם
שאני חושבת שבחור רווק שעזב את הישיבה לטובת עבודה זה בגלל שהעיפו אותו מהישיבה..
שהוא לא הסתדר בעולם הזה..
אז.
אני סיימתי עד השנה האחרונה בסמינר, עברתי את כל המבחנים, עברתי את כל השלבים כמו ילדה טובה מא' עד ת'.
למה שאקבל בחור שהעיפו אותו או שפרש מהישיבה?..
כשאני ילדה טובה..?
אבל..
זו מלחמה יומיומית..
לפעמים באלי לקחת את הטל' להתקשר לשדכנית והלגיד לה שתתן לי לנסות בחור עובד אחד...
אולי הוא יותר חכם... יותר מבין...
אולי זה מה שמתאים לי?...
ימים יגידו..
א. עולם הפוך ראיתי!!!!!!!! בלי לערער על הערך של בחורה/אשה שעובדת בכדי להחזיק בית של תורה. אבל שלא נתבלבל! צניעות!!! התאורים שאת מתארת מהחיים האמיתיים אינם מלבבים בכלל, אבל אלו חיים, העולם תמיד היה ויהיה פרוץ, ואם כבר מישהו צריך לחיות בכזו מציאות אז ודאי שעדיף הגבר, מבחינה רוחנית, אמנם עדיף שישב וילמד מבחינה אסטרטגית לחיים אם הוא והיא מעונינים שיצא אברך ת"ח, אבל שעדיף שהבעל "ישב בקונכייה" והאישה תצא להתמודד עם כל זה?!?!?! כל כבודה בת מלך פנימה!
לדבי רווק עובד, עובדתית זה לא נכון, אלו שהעיפו אותם מהישיבה הם בדר"כ פרזיטים שהולכים לישיבה שמקבלת כאלו שהעיפו אותם מהישיבה הקודמת, ואין לדבר סוף, תמיד תימצא ה"ישיבה" שתקבל אותם... אלו שהלכו לעבוד הם אלו שיש להם אומץ מסוים, ואין בכך סתירה בכי הוא זה לאידאל של בחורי ישיבות שיושבים ולומדים, אבל ההגיון אומר שמערכת מסוימת לא בהכרח תתאים לכולם. (בדיוק פגשתי חבר שלכולם ידוע שהוא לומד בישיבה מסוימת והוא מספר לי שהוא שנה לא פתח גמ'... והוא עובד חלקית.. ועכשיו מתחילים להציע שידוכים, והוא לא יודע מה לומר להורים.. והוא לא רוצה לדפוק גם את הבחורה שבונה על בחור ישיבה...)