|
|
| נשלח ב-19/12/2012 20:30 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | | ובשביל מה צריך בדיוק את הגברים?? אם הכסף יגדל על העצים!!! P= |
|
מה בין זכרכרים וכסף?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2012 20:39 |
|
| |
יותר נחמד להשתמש בשלהם לביזבוזים...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 00:11 |
|
| |
דבר שני,אי אפשר לתאר את המידות וההתנהגות של בחור שיושב ולומד לבחור שעובד. לא סתם אומרים שהתורה מעדנת את האדם.)ציטוט של נאות מהעמוד ה ראשון(
ואי ואי ואי. תמשיכו לדקלם ....
התורה של הבחור העובד לא מעדנת אותו ?
תוקן על ידי uri1234uri ב- 20/12/2012 00:12:36
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 01:44 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | | ובשביל מה צריך בדיוק את הגברים?? אם הכסף יגדל על העצים!!! P= |
|
עד כמה שזכור לי בגמרא כתוב שיגדלו בגדים ואוכל, לא כסף. (שנית, אם כסף היה גודל על העצים הוא לא היה שווה כלום P= )
"יתיב רבן גמליאל וקא דריש עתידה ארץ ישראל שתוציא גלוסקאות וכלי מילת" (מסכת שבת דף ל)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 12:41 |
|
| |
סליחה שאני כאן מתערבת, אבל גם אני התחנכתי לקחת בחור שרק לומד. בתקופת היותי בסמינר הייתי בטוחה בטוחה שאני רוצה רק לומד ולא חייתי חיי מותרות, עכשיו, כשיצאתי מהסמינר פתאום התהפכתי לגמרי, פתאום התחלתי להרגיש את העולם בחוץ והיום אני ממש כבר לא מבינה, איך אפשר לחיות חיים שהבעל לומד ובבית - צמצום, ז"א -
1. מספר מאכלים מדודים במקרר. 2. בגד אחת לחצי שנה.
דיי נו באמת, שמישהו יסביר לי איך חשבו שאנחנו נחייה????? איך?????
אתם יודעים למה התרגלתי בבית הוריי?
ב"ה אוכל בשפע, בגדים בשפע, דירה נאה
פתאום לדמיין חיים בתוך בית עתיק שמשלמים עליו ארנונה ושכירות :( מספר מאכלים מדודים במקרר :( בגד רק אחת לשנה :(
ואם אני יראה בחלון ראווה שמלה שהיא ממש מציאה , במחיר מוזל , ובאותו רגע , אני אהיה מצומצמת כי אסור לקנות את כבר "אשה של תלמיד חכם".... אני יהיה בצער מזה.... צער שיכול להעמיד אותי בנסייון עצום.....
שמישהו יסביר לי - מה ציפו מאיתנו??? כשיש לנו רצון להיראות טוב ולהיות יפות , איך מצפים מאיתנו לחיות בצמצום ולא לקנות לעצמנו כמעט שום דבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 12:43 |
|
| |
שמישהו יסביר לי - מה ציפו מאיתנו???
כשיש לנו רצון להיראות טוב ולהיות יפות ,
איך מצפים מאיתנו לחיות בצמצום ולא לקנות לעצמנו כמעט שום דבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 18:48 |
|
| |
אז לא יגדל כסף על העצים?? באסה.. =/ ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 19:39 |
|
| |
מתמזגת כשתגדלי (אולי) תביני.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2012 17:54 |
|
| |
אני גדולה... זו הסיבה שאני שואלת.. את עדיין לא תמהה לשאול כמותי כיוון שלא הגעת לגיל שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2012 20:49 |
|
| |
אני לא קראתי פה את התגובות, בכלל, רק את ההודעה הפותחת, ווווו... אותי לימדו עוד בתיכון ואח"כ גם בסמינר, בחור ישיבה ובחור שעובד זה דבר אחר לגמרי, בהתנהגות,בעדינות,ביחס לאישה, ובנאמנות!!! לא'דעת למה,אבל זה מה שהכניסו לי לראש, שבחור שעובד,הרבה יותר מחוספס,יותר רגיל לדבר עם נשים אחרות, ופחות אפשר לסמוך עליו): אולי לכן בנות מחפשות בחור שישב וילמד? כי הם חושבות שרק ככה הם ירגישו בטוחות?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2012 21:11 |
|
| |
אני יגיד לך מה הבעיה שלי, בעצם ישבתי וחשבתי עם עצמי והבנתי.
זהו שההרגשה הטבעית שלי היא שאני ירגיש דווקא יותר בטוחה עם בחור שיש לו ראש על הכתפיים
ושהוא גם עובד. שהוא יודע לנהל עניינים, שיש לו שכל להצליח בעבודה ולהתקדם בעולם .......
בחור כזה נתפס יותר חזק בעיניי, יותר גבר.... ואני נוטה להרגיש שיש על מי לסמוך......
לעומת זאת,
בחור שלומד נתפס בעיניי כבחור ילדותי, לא בוגר, שרוצה להישען על אשתו, לא מתחשק לו להשקיע בחיים , להתעייף, הרבה יותר נוח לשבת עם ספר גמרא פתוח ולפעמים כן ללמוד ממנו ולפעמים לא ללמוד ממנו מאשר ללמוד מקצוע עריכת דין למשל , לקרוע את הצורה , לעמוד בלחצים של בחינות באונברסיטה, לעמוד בלחצים בשטח בשעת העבודה בבית הדין.. לא יודעת כאילו , חננה כזה... זה הרושם שקיבלתי מכללל הבחורים הלומדי תורה שהכרתי. או שהם היו חננות שאין לי על מי להישען ולא נתנו לי הרגשה של איש שמוביל אותי.....
או שהם היו נראים נצלנים.... שרוצים לחיות על חשבוני....
סתם ככה יוצא לי לראות זוגות חילונים, לא שאני אומרת שצריך להיות כמוהם כן? אני רק אומרת שיש משו מאוד מאוד יפה
בבן זוג שלוקח את אשתו לקניון למשל והוא הולך איתה לקניות והיא קונה בגדים והוא חופשי מפרגן ועוזר לה והוא נותן לה להרגיש ממש טוב , היא כולה מבסוטה עם הקניות וזה... והוא לידה מחייך , כולו מאושר.....
לעומת זאת, אם בחור חרדי טיפוסי ילך בקניון עם אשתו - אז הוא לא ירשה לה לקנות כמעט כלום, רק מה שזול , וגם הבחור לא ירגיש חופשי בקניון כי אסור לו להסתכל על נשים ( ודווקא זה מוצא חן בעייני שבעלי לא יסתכל) והוא מרגיש כל הזמן כאילו מישהו רודף אחריו, הוא ירגיש אומלל בקניון וגם אשתו תרגיש לא נוח...כי בעלה לא מסתכל מה היא מודדת , ורוצה כבר לצאת מהקניון כי יש המון בנות...
תוקן על ידי מתמזגת ב- 25/12/2012 21:19:10
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2012 21:12 |
|
| |
וזאת הסיבה שאני חשה עכשיו קושי גדול להתחברר לבחור ישיבה סטנדרטי...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2012 23:00 |
|
| |
מזמזגת לפי דברייך נראה שאת לא מחפשת מישהו חרדי במיוחד...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 12:31 |
|
| |
יש מצב שכתבתי דברים לא לענייןן. סליחה מכולם....
אני ממש רוצה לשנות את דעתי בעניין אבל כבר הושפעתי מדיי מהעולם ....
כי חיכיתי הרבה מידייי.......
והוא לא בא....
תוקן על ידי מתמזגת ב- 26/12/2012 12:36:36
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 12:41 |
|
| |
בסדר, מתמזגת, אנחנו סולחים לך ומאפשרים לך לשנות את דעתך..
|
|
|
|
|