בית פורומים נוער חרדי

אדם שטוב לו /דיון/

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2009 15:53 לינק ישיר 
אדם שטוב לו /דיון/

למען הפורום וחבריו, אעלה שאלה לדיון, בואו נשתתף...
נשאלה שאלה 'בבית מדרשינו'...

האם יש אדם שטוב לו בחיים?
אדם עם חיים מאושרים,וללא שום תיסכולים?

(אפשר לפתוח את הנושא)

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2009 18:24 לינק ישיר 

איזו שאלה מתסכלת...

מצד אחד - אין אדם מת וחצי תאוותו בידו, יש לו מנה - רוצה מאתיים, יש לו מאתיים - רוצה ארבע מאות. כלומר, לא משנה מה יש לך, אתה רוצה יותר.
ומצד שני יש את רבי חנינא בן דוסא, שכל העולם היה ניזון בזכותו, והוא בעצמו הסתפק בקב חרובים.

ובמחשבה נוספת, אם יש מישהו שאין לו שום דאגות והוא מאושר במה שיש לו, ולא רוצה שום דבר נוסף בחיים, הוא לא ירגיש תיסכול שאין לו לאן לשאוף יותר? הרי הוא מבחינתו הגיע לטופ...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2009 18:40 לינק ישיר 

נלך אחד אחד...

יש אדם שטוב לו בחיים,  ויש אדם עם חיים מאושרים, הפסקה האחרונה היא הבעיתית...

התסכולים  והבעיות הם חלק מהחיים...
ישנם בעיות לכל אדם השאלה איך אותו אדם מביט על הבעיה...
חיובי או שמא שלילי...

אם חיובי אז זו כנראה אינה בעיה
אם שלילי זו בעיה גדולה...

אפשר לפתוח את הנושא להרצאה שלימה והסתפקתי בזה...
מחכה לתגובות עינייניות..

אם יהודי עושה פעם סדר שואלים מה נשתנה...‬

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2009 08:50 לינק ישיר 

אני חושב שגיטרן העלה פה 3 נושאים, שכל אחד מהם ראוי להתייחסות בפני עצמו.

האם יש אדם עם חיים מאושרים?
והאם יש אדם ללא תסכולים?

כל אחת מהשאלות, היא שאלה בפני עצמה. כי יכול להיות אדם שטוב לו, והוא לא מאושר. יכול להיות אדם מלא תסכולים למרות שטוב לו וכו'.

אנסה להתייחס כרגע לחלק מהשאלה הראשונה, "האם יש אדם שטוב לו", בואו נשאל מה זה טוב. ואני חושב שכדאי לחלק בין שני מרכיבים שלכאורה דומים: טוב לי, ונעים לי (או, נוח לי, נחמד לי וכו'). יכול להיות שמשהו טוב ולא נעים, או משהו נעים ולא טוב. למשל, עוגה עמוסה בסוכר לחולה סכרת, היא בהחלט טעימה לו, אבל האם היא טובה לו ?! טיפול רפואי מכאיב, הוא בהחלט לא נעים, אבל האם זה רע ?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2009 16:30 לינק ישיר 

מעשהיה כתב:
נלך אחד אחד...

יש אדם שטוב לו בחיים,  ויש אדם עם חיים מאושרים, הפסקה האחרונה היא הבעיתית...

התסכולים והבעיות הם חלק מהחיים...
ישנם בעיות לכל אדם השאלה איך אותו אדם מביט על הבעיה...
חיובי או שמא שלילי...

אם חיובי אז זו כנראה אינה בעיה
אם שלילי זו בעיה גדולה...

אפשר לפתוח את הנושא להרצאה שלימה והסתפקתי בזה...
מחכה לתגובות עינייניות..

אני רוצה להוסיף על דברי ולומר, שאדם בא לתקן את מה שקלקל ולכן פה בעה"ז מקבל האדם את העונש כדי להגיע נקי לעוה"ב....

אם יהודי עושה פעם סדר שואלים מה נשתנה...‬

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2009 17:21 לינק ישיר 

כמו שחנוכי אמר העלת פה שלושה נושאים...
אני אתייחס לכל אחד בנפרד..
ההגדרה של טוב היא הגדרה כוללנית מידי לדעתי..יש את ה"טוב" במובן הרוחני,וה"טוב" במובן הגשמי. כמובן שאין אפשרות להשוות בינהם.אבל כרגע אתייחס לטוב במובן הגשמי. יש אנשים שמבחינתם טוב זה שיש להם כסף,אחרים זה משפחה ואחרים זה חברים וכד'.. לפעמים לבן אדם יש "טוב" מסויים,אבל הוא פשוט לא רואה אותו..כמו שהעצלן אמר יש לנו מנה ורוצים מאתיים. אנחנו נעשים "עיוורים" ברגע שמגיעה לנו טובה מסויימת. לכן,כמעט ברור שלכל אדם יש "טוב" מסויים בחיים. והעבודה שלנו זה לראות את הטוב שהקב"ה משפיע עלינו ולהודות לך על כך.

האם יש אדם מאושר?
שמחה ואושר זה עניין של הסתכלות,לעניות דעתי. יכול להיות אדם עם כל ה"עושר" הגשמי בעולם, ולהיות מסכן ונדכא. לא פעם ולא פעמיים שמענו על אנשים חסרי כל,עניים, מסכנים שהיו מאושרים. למה? כי ככה הם בחרו לחיות. לכן חיים מאושרים זה משו שבהחלט יכול להיות גם אם אין לכאורה כלום. זה בחירה שלנו (בניגוד לדברים אחרים שצריך לעמול עליהם ולא תמיד מצליחים להשיג..) איך לקבל סיטואציה מסויימת גם אם היא לא הכי נעימה. יש את האפשרות לרחם על עצמינו להיות מסכנים ולבכות וכו'..ויש את האפשרות להסתכל על זה ולהגיד זה נסיון שהקב"ה נתן לנו,ואם נהיה עצובים זה לא ממש ישנה את הסיטואציה,אז חבל לגרום לעצמינו "רעה" פעמיים. גם להיות במצב לא נעים וגם עוד "להתעצבן" על זה. לכן שוב אני חושבת ש"אושר" זה עניין של הסתכלות.

על השאלה השלישית אענה מאוחר יותר אני צריכה לצאת...=)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2009 19:24 לינק ישיר 

חזרתי...=)

האם יש אדם ללא תסכולים??

אני חושבת שלא. למרות שזה מידי כוללני לאמר כך. לרובנו,אם לא לכולנו,יש רגעים של תסכול. שכלום לא הולך,והכל נראה שחור.
תסכול-זה רגש מאוד עמוק,נראלי אפילו יותר מעצב. זה משו מאוד פנימי.לכן הרגשה של תסכול היא לא הרגשה שבאה סתם כי היה לי יום לא מוצלח,זה בא בעקבות הצטברות של דברים. לכן  סביר להניח  שלכולנו יש רגעים כאלה. למרות שהם לא יומיומיים. (מקווה...)

מקווה שהסברתי ת'צמי טוב..אני לא משו בהבעה בכתב...=)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2009 17:48 לינק ישיר 

טוב, אני קורא רק עכשיו את התגובות.. האמת שאין לי מה להוסיף רק לומר תודה לכולכם.. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/1/2010 12:55 לינק ישיר 
תסכול

אני חושב, שהתסכול הוא במצב שאני חסר אונים. למשל, כשאחד נתקע בשרותים או במעלית, אחרי שניסה לחלץ עצמו ואחרי שהזעיק עזרה, כלומר אין לו מה לעשות כרגע. הוא מוציא את העצבים שלו בדפיקות וכדו'. למה, כי הוא מתוסכל!

זאת אומרת, שהתסכול הוא תוצאה של הרגשת חוסר אונים.

וכאן השאלה, אם אנו מתוסכלים, זה אומר שאנו חסרי אונים. אז למה באמת ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 13:23 לינק ישיר 

למה,מה?? למה אנחנו מרגישים מתוסכלים? או למה התסכול בא אלינו כתוצאה מחוסר אונים??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 15:18 לינק ישיר 

העובדה היא, שאנו הרבה מתוסכלים... אז למה אנחנו מרגישים כל כך הרבה חסרי אונים ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 18:23 לינק ישיר 

אתה בעצמך אמרת שזה הולך ביחד (לפחות ככה השתמע מדבריך)

שערי דמעות לא ננעלו, אם כן שערים למה?
לחסום בעד דמעות השוטים שבוכים, ואינם יודעים על מה בוכים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/1/2010 20:43 לינק ישיר 

נכון. התסכול נובע מחוסר אונים. אז אני שואל, למה כל כך הרבה פעמים בחיים, אנו מרגישים חסרי אונים ?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 22:23 לינק ישיר 

לא הבנתי כ"כ את השאלה...
מז"א למה?
כי ככה.. אני לא חושבת שזה בשליטתנו..
יכול להיות שזה תלוי ברמת הבושה והביטחון העצמי של הבנ"א??

שערי דמעות לא ננעלו, אם כן שערים למה?
לחסום בעד דמעות השוטים שבוכים, ואינם יודעים על מה בוכים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/1/2010 01:28 לינק ישיר 

אדם עם ביטחון בעצמו לא יתן למצבים של תסכול, פחד, להשפיע על כל ההסתכלות שלו על החיים. חוסר ביטחון והיעדר של תחושת שלימות עם עצמי גורמת להמון חשש שאם עכשיו קשה כנראה גם כך ימשיך... וזה ממשיך את התסכול וחוסר האונים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/1/2010 17:39 לינק ישיר 

צפור בודד כתבה מצוין.
רק אם נוסיף קצת, הצורה שבעצם מגיעים למניעת התסכול, היא ע"י האמונה דהיינו כאשר ברור לנו שלא הכול בידינו אבל לא במקרה אלא במשמעות, ממילא לא מגיע התסכול. כי הרגשה של חוסר אונים הוא כשאתה מתמודד עם הרגשה שדבר גדול מאים עליך, אבל כשאתה נותן לו משמעות כבר אין חוסר אונים.

עוד נקודה, שמי שמרגיש הרבה חוסר אונים בחיים שלו זה גם מונע ממנו להתקדם בדברים שהוא רוצה, כי ההרגשה הכללית שלו היא שאין לו יכולת לעשות את זה. ולכן הביטחון העצמי והרוגע של האדם הם אלה שמקדמים אותו בחיים.

(אני כותב רק בלשון זכר,פשוט ראיתי שגם הבנות כותבות כך...)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > נוער חרדי > אדם שטוב לו /דיון/
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext