בית פורומים הנה ימים באים

אשכול סיפורים השגחה פרטית והתחזקות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/11/2009 08:16 לינק ישיר 

"הנהג החטוף"

מתוך ספרו השני של הרב קובי לוי בעל ספר "השאלה. התשובה. העיתונאי"
והפעם "הנהג החטוף"

הנהג החטוף
ידיד נפשי המוהל המפורסם במקומותינו רבי אברהם סילם, היה נירגש כשקיבל לידו את ספר הביכורים שלי ''השאלה התשובה העתונאי'' עם הקדשה לבבית בכתב ידי על הכריכה. מעבר להיותו ידיד יקר, הרי שאחד מן הסיפורים המרגשים בספר הקודם שייכים לו ''אברהם כפול שלוש'' שם הסיפור, אך לא בו עסקינן.
''הרב לוי, אני ממש מרוגש מן הספר, אבל האמן לי, לקראת הוצאת ספרך הבא, אתה חייב לשבת איתי שעה-שעתיים ואני מעמיס עליך סיפורים מדהימים שאוזן לא שמעתן מהר סיני ועד היום. יד ההשגחה המפליאה, הסובבת סביב עיסוקי כמוהל היא מעל ומעבר לכל דמיון. אך כרגע ערב שבת, הזמן קצר והמלאכה מרובה...''.
רגע, רגע, רבי אברהם – הרגעתי את סערת רוחו – פטור בלא סיפור, אני לא זז.
מחוץ לרכב הממוזג שרר שרב מהביל ומבהיל, חום ישראלי כבד, המצריך מזגן 24 שעות ביממה. הרב סילם הפעיל עד למקסימום את המזגן ברכבו ואמר: ''בבקשה קבל סיפור נדיר ביופיו, מופלא בהשגחתו, המעלה בי בכל פעם שאני נזכר בו תזזית של שמחה, התרגשות ומתח...''.
* * *

''ובכן, באחד מימי הקיץ לפני כשש שנים הייתי אמור למול מספר לא מבוטל של תינוקות כן ירבו, בשפע בריתות בק''ק נתניה ובסביבתה. מדובר בקצב לא פשוט הדורש ממני זריזות ומיומנות. ''פרו ורבו'' ברוך הוא וברוך שמו, שעם ישראל הולך ופורץ ימה וקדמה צפונה ונגבה... ואני לא המוהל היחיד שהייתי עמוס באותו יום בעבודה... פגישה אחרי פגישה עם אליהו הנביא, תמיד נעימה ונושאת בחובה תחושה עילאית של חן וחסד. בסימן טוב בן בא לנו, בימיו יבוא גואל, ומי מבשר על ביאת משיח צדקנו? אליהו הנביא זכור לטוב.
''היה זה באחד מימי השרב, של חודש אלול, את הברית הלפני האחרונה עשינו באולם באזור התעשיה הצפוני בשעה 19:00, כלומר שבע בערב, כאשר שקיעת החמה 19:15. עוד 15 דקות לשקיעה. הברית האחרונה היתה אמורה להתקיים בשכונה הדרומית של העיר, קרית נורדאו בבית הכנסת ''אליהו הנביא'' ונותרה לנו פחות מרבע שעה להגיע לשם. עלינו בזריזות על מכוניתי, עוזרי המיומן והצדיק רבי יעקב ואני, ושעטנו לכוון כביש החוף. טרם עלותינו לגשר הצפוני המוביל לכביש החוף, חשתי שההגה כבד ואינו מגיב. חששתי מפנצ'ר... עצרתי בשולי הכביש, ירדתי מן הרכב, הצצה מהירה אימתה את חששותי, ואכן – השם ישמור – הגלגל הימני-קדמי העלה עשן מן החיכוך עקב התקר. הבטתי בשעון, ופעימות לבי החלו לנסוק. הרגשתי שהרקות שלי מכות בי בהתרגשות... נותרו לי בקושי 10 דקות להגיע לקרית נורדאו, הרכב מפונצ'ר, עד שאזמין מונית, עד שהיא תגיע, מדובר בזמן יקר... אחרי השקיעה אסור למול. אין מלים בלילה, ונכנסנו כבר ליום התשיעי. מבטי האכזבה של ההורים והאורחים החלו לצלוף בי בדמיוני, ובשניות הלחוצות הללו חיפשתי נואש אחרי פיתרון ניסי... אך מאחר והיה ברור לי שלא ינחיתו לי את המלאך גבריאל מן השמים כדי להטיסני במשק כנפיים עד לבית הכנסת ''אליהו הנביא'' הייתי חייב לייצר לעצמי את המלאך הזה...
''כן רבי קובי, יש מלאכים בשמים, אבל יש מלאכים גם בכבישים. נעמדתי במרכז הכביש, והנהג המבוהל שהגיע למולי החל לצפצף ארוכות. הוא חשש שכנראה מדובר באדם לא יציב בנפשו. סימנתי לו לעצור. הוא עצר. נכנסנו רבי יעקב עוזרי הנאמן ואנוכי למכוניתו, וביקשתי ממנו: סע צדיק שלי, סע... אתה לא עוזב אותנו... אתה חייב לעזור לנו...
''הנהג היה המום. מי אתם?! מה אתם רוצים ממני?! מה פתאום נכנסתם בלי רשות למכוניתי?! אולי אתם שודדים... תעשו לי טובה רדו מן הרכב...!!!
''סע!!! שאגתי... תן גאז, אני כבר מסביר לך מה ולמה. רד מן הגשר ימינה, היכנס לכביש החוף סע דרומה 7 ק''מ, ומשם בזריזות לשכונת קרית נורדאו, אני מוהל, יש לי ברית מילה שם, עוד 9 דקות שקיעה, תבין אותי מכוניתי התפנצ'רה, הקב''ה שלח אותך אלי, כי אתה המלאך שלי...
''זיק של חיוך ניצת בעיניו של הנהג שהיה חילוני למהדרין אבל עם לב חם: ''אתה מוהל? הו, הו, זה כבוד בשבילי להסיע מוהל בשביל מצוות ברית מילה''.
''והוא לחץ על הגאז. עוד איך לחץ על הגאז. מכוניתו החדישה כמו ננערה מן ההלם וטסה במהירות לכוון היעד המבוקש. באותן דקות שנידמו לנו כמו נצח, עסקנו רבי יעקב ואנוכי באמירת פרקי תהלים ובתחינה לפני הקב''ה, שהמשימה תצלח בידינו ונצליח להגיע לפני השקיעה לתינוק הזערורי הממתין בקוצר רוח להיכנס לבריתו של אברהם אבינו ביום השמיני... השמש נטתה מערבה וצבעה הפך כתום, קרני אור אדומים החלו להבליח מן הים. פחדתי להביט בשעון. עצמתי עיני, ואמרתי: ריבונו של עולם, לא ביקשתי את המלאך גבריאל, אבל אין לי ספק שהיהודי החביב הזה שמחזיק בהגה רוצה לזכות במצווה, והתינוק המתוק גם הוא שואף לבריתו ביום השמיני, והוריו בוודאי מצויים במתח נורא, שלא יגרם להם שברון-לב. עשה למענם אם לא למעני. לפתע חריקת בלמים. אני פוקח עיניים ולמולי בית הכנסת ''אליהו הנביא''. אני מביט בשעון: נותרו עוד ארבע וחצי דקות לשקיעה. אני ורבי יעקב שועטים מן הרכב. והרצים יצאו דחופים לבית הכנסת. השקטתי תוך שניות את הרוחות הנרגנות, ותוך דקה וחצי התינוק היקר נכנס בדלת הקדמית לעם היהודי, נימול כדת וכדין, כשאנו מזמרים בכל פה, הילד יהא רענן בצל השם יתלונן... בסימן טוב בן בא לנו בימיו יבוא הגואל... ואכן הרגשתי כמי שזוכה לגאולה השלמה...
סיפור נחמד רבי אברהם, הפטרתי לעבר ידידי הוותיק, אבל דומני שהעיקר חסר מן הספר...
''רגע הרב לוי, הסיפור עוד לא התחיל, זה רק היה הפתיח.
מעניין לאן אנו שועטים עכשיו? שאלתי.
יצאנו מבית הכנסת והותרנו את בני המשפחה לאכול ולשמוח. רצינו להזמין מונית... אך הנה אני מבחין בחוץ ב''נהג שלנו'', זה שחטפנו אותו בעל-כורחו באמצע נסיעתו. ''בואו עלו, אחזיר אתכם לרכב, או לכל מקום שתרצו'' הוא קרא לי. עלינו לרכב, ואז נישקתי אותו במצחו בחום. ''ידידי, אין לך מושג לאיזו מצווה אתה שותף. בזכותך נכנס ילד נוסף לבית היהודי של אברהם אבינו. אשריך!!! ואשרי חלקך...''.
הנהג החטוף והאדיב שתק כמה שניות, שמתי לב שהוא מהורהר ואז התחיל לדבר נרגש כולו: ''שמי שמעון. אם לפי דבריך עשיתי מצווה גדולה, ואתה רב ומוהל חשוב, אז אני מבקש ממך ברכה מיוחדת, כי אולי זו עת רצון. אני בן 45 שנים, ועדיין לא נישאתי, אני רווק בעל כורחי, לא מצאתי את בת זיווגי מן השמים. העיכוב הזה מעיק עלי וגורם לי עצב. וכידוע, אם אין לי אשת חיל, אזי ודאי גם לזרע של קיימא לא זכיתי... אז ברכני רבי שאזכה להינשא בקרוב.. אני מרגיש חצי בנאדם''.
''הוא עמד לפרוץ בבכי... ואז נשמתי עמוק, הנחתי את יד ימיני על ראשו וברכתיו מכל הלב עד טיפת דמי האחרונה... ''מי יתן ותנשא בקרוב לאשת חיל חסודה משורש נשמתך ותקים בית נאמן בישראל על אדני התורה, ואזכה למול את בנך ביום השמיני וכו' וכו'. רק אל תשכח אותי''!!!
''אתה לא תאמין הרב לוי, חלפה לה שנה בדיוק, ואני מקבל צלצול טלפון: ''שלום מדבר שמעון, אתה זוכר אותי... אני הנהג שלך, אני המלאך גבריאל שלך שהובלתי אותך לברית מילה ארבע דקות לפני השקיעה.. רבי אברהם, חודשיים אחרי הברכה שלך נישאתי לנוות-ביתי, והיום בשעה מוצלחת נולד לי בני בכורי... הבטחת לי שתזכה להיות המוהל והקב''ה שמע וקיבל ברכתך.
''הסיפור עוד לא ניגמר הרב לוי. הספקתי מאז למול את שני בניו של שמעון הנהג החטוף שיהיו בריאים בלי עין הרע, כאשר לפני הברית אני מספר בין פיוט לפיוט את הסיפור הנהדר ששמעת עכשיו''.
* * *
למותר לציין ש''הנהג החטוף'' שלנו רבי שמעון, שומר תורה ומצוות וגם הוא מחזק אנשים בסיפור ההשגחה הפרטי שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2009 08:17 לינק ישיר 

לוותר על 25 מליון דולר

חדש באתר הספור היומי מהספר העתונאי 'ספור מהשגחה עליונה' מאת קובי לוי

והפעם לוותר על 25 מליון דולר

איך הייתם מרגישים אילו קיבלתם בדואר מכתב מעו''ד אמריקני, ובו הוא מבשר לכם כי זכיתם בירושה ע''ס 25 מליון דולר? לא פחות ולא יותר.
אין ספק כי פעימות הלב היו הופכות מואצות, לחץ הדם היה קופץ לשחקים, העיניים היו מתערפלות, וסף העילפון לא היה רחוק מכם. 25 מליון דולר!!! זה סכום בלתי נתפש לאברך מן השורה, המטופל ב- 10 ילדים, חלקם נשואים, העמוס בחובות לגמ''חים, לבנקים וכו' וכו'.
ובכן, שמואל זמירסקי קרא את המכתב הממוען אליו, ישר והפוך 10 פעמים לפחות. הוא התיישב על ספסל בגן הציבורי, ומראות יַלְדוּת חלפו לנגד עיניו.
אבא ואמא שלו, היקרים לו, חיבקו אותו חזק. השוטר הנאצי שניצב בסמוך, האיץ בהם לסיים את הסצינה המשפחתית. דמעות ניגרו כמים. שמואל בן השלוש, היה קטן מכדי להבין את גודל השעה, אבל ליבו הקטן, לב יהודי, קלט שמדובר בשעה קשה עבור כולם. עיניו של הגרמני ירו גיצים של שינאה. שמוליק רצה להשאר עם אמא ולהשען על ראשה, הגיונו הילדותי קלט שדבר רע הולך להתחולל פה... אסון.
הנאצי קרע את אמו מעליו, ודחפה אל המשאית, אמא זועקת, אך לשווא. המשאית החלה לנסוע, ואמא נעלמה מעיניו לנצח. אבא חזר איתו לגטו, אך לזמן קצר. רופא המחנה דרש את התינוק אליו. אבא התחנן ''תשאירו אותו אצלי''. הרופא המרושע, בעט ביהודי, ונטל באכזריות את שמואל הרזה עד לשד עצמותיו. אבא שכב על הרצפה שותת דם ובוכה ''שמואל! שמואל!'' זעק, ''תמיד תזכור את אבא ואמא'' התאנק אבא.
שמואל נלקח אל רופא הגטו, קיבל אוכל חם, כמה זריקות והועבר לציפורני המיסיון. מהר מאד גזזו את פאותיו, ענדו צלב כבד על צווארו, והנזירות עטפו אותו בחום ואהבה. למרות גילו הזערורי, הבין שמואל שהוא בעצם אסיר. הוא יהודי, והפסל של ימח שמו וזכרו, עורר בו גועל. הוא לא הבין מדוע.
הוא היה ילד נוח ועדין ושיתף פעולה עם הכומר הגדול. היתה לו ברירה? לא היו לו מספיק ידיעות וכוחות נפש להתנגד.
אחרי ארבע שנים, הגיע למנזר רב יהודי עם זקן ארוך ולבן ועיניים טובות לב. היתה זו שעת ארוחת הצהרים, כ- 200 ילדים שבויי המיסיון ישבו שם. היו שם רוסים, קווקזים, יגוסלבים, מכל מין וצבע.
שמואל זוכר היטב את הרב שאמר ''בוקר טוב ילדים'', ואז הוא זעק במלוא גרון ''שמע ישראל השם אלוקינו''. ליבו רטט בקרבו, הוא הכיר את המלים הללו. אמא היתה משכיבה אותו לישון, ומלמדת אותו להגיד קריאת שמע.
''השם אחד'' סיים שמואל את המשפט בקול רועד. הוא לא היה היחיד, היו עוד כמה כאלה סביבו. הרב קרא אליהם. הם ניגשו אליו והוא ליטף את ראשיהם. ''מתוקים שלי'' אמר ''אתם יהודים. עכשיו אני לוקח אתכם לארץ ישראל, שם ילמדו אתכם את כל התורה כולה''.
אושר הציף את ליבו. הוא חיבק ונישק את הרב ובכה ובכה. ''אין לי אבא, אין לי אמא, אין לי משפחה, אבל יש לי את הרב היקר הזה, ויש לי גם קריאת שמע'', כך חשב בליבו.
שמואל הגיע ארצה ולמד בישיבות קדושות, הוא הפך לתלמיד חכם בעל שם טוב, והקים משפחה לתפארת.
במהלך המלחמה, גויה גרמניה, הציעה לאביו של שמואל להנשא לה, כדי להצילו מצפרני הנאצים. התרגיל הצליח, אביו של שמואל נמלט מן הגטו וניצל. אחרי המלחמה, במקום לגרשה, הוא המשיך לחיות עמה.
כשבגר שמואל נודע לו שאביו חי, מתגורר בארה''ב ונשוי לנוצריה. המפגש ביניהם היה צונן משהו, ורק כשנפרדו, שמואל הרגיש שליבו קרוע בקירבו. אבא לא שרד עם אמונה. הנאצים ניצחו אותו.
הקשר ביניהם היה רופף ביותר. מכתב פה ומכתב שם. פעם בכמה שנים שיחת טלפון.
הוא הביט עוד פעם במכתב ''מיסטר שמואל זמירסקי, אני מצטער להודיעך כי אביך משה זמירסקי, ובשמו הנוצרי סטפן קלימפטון נפטר. צו הירושה שיש בידי, מעביר לרשותך 25 מליון דולר, מתוך 50 המליון שהיו לאביך בנכסים ובכסף נזיל. אביך עדיין לא נקבר, עליך ליצור קשר עם אחיך ריצ'רד קלימפטון על מנת לתאם ביניכם היכן לקברו, אחר כך אעביר לרשותך את מחצית הירושה. על החתום פיליפ גולדשטיין עו''ד''.
ריצ'רד, אחיו הגוי, התעקש לקבור את אבא בבית קברות נוצרי. ''אבא חי כנוצרי לכל דבר'' טען. שמואל התחנן ''אבל אבא יהודי...''.
שמואל בדק היטב, ונודע לו, כי בראש השנה וביום הכיפורים היה אבא מגיע לבית הכנסת הסמוך ושוהה שם כמה שעות. הוא לא היה מומר, נותרה בו אמונה באלוקי ישראל. עובדה.
הגוי התעקש. שמואל התעקש. דרך ללא מוצא.
עורך הדין גולדשטיין הציע לשמואל, הצעה מבריקה: תציע לריצ'רד מליון דולר יותר מן הירושה, ושיסכים לקבורה יהודית...
הגוי היה מתוחכם, הוא הבין שלשותפו לירושה, יש ענין גדול מאד בקבורת אביו עפ''י דת משה וישראל והרחיב את העסקה: ''אני מוכן לקבורה יהודית רק בעבור ויתור על כל חלקך בירושה...'' חד וחלק.
שמואל ניגש אל אחד מגדולי הפוסקים שבדור כדי לדעת כיצד יוצאים מן הסבך.
''הירושה עדיין אינה שלך'' הסביר הרב ''לירושה יש שלושה שלבים. השלב הראשון צורכי הקבורה של הנפטר, אחר כך ישמש הממון למימון מזונותיה ומגוריה של האלמנה, ולבסוף תחולק הירושה בין היורשים. נכון לרגע זה, הממון שהותיר אביך, צריך לשמש אותו ורק אותו, כדי להביאו לקבר ישראל''.
גם במחיר 25 מליון דולר???
''כן'' השיב הרב ''קבר ישראל שווה כל מחיר, ההלכה מחייבת שהממון של הנפטר יועמד לצורך הקבורה ההגונה והקדושה של יהודי...''.
שמואל ויתר. הוא לא הרגיש שום קושי בדבר. אנחת רווחה מילאה את ליבו. קודם כל כבודו של אבא. נכון אבא נכשל, נסיון השואה היה גדול מכפי כוחותיו, אבל סוף כל סוף הוא נפטר כיהודי, ומה יותר כבוד מאשר להביאו לקבר ישראל.
''זה הכבוד היחידי שיכולתי לעשות עבורו'' ניגב את דמעותיו אל מול עיני הרב. ''לא זכיתי לשהות במחיצתו ב- 50 שנה האחרונות, אני מאמין שבשמים יעריכו את הכבוד שנתתי לאבא אחרי מותו''.
הרב הניח יד אוהבת על כתפו של שמואל ואמר: ''האמן לי ר' שמואל, אני מרגיש שעשית לאביך כבוד, כבוד גדול. בן כמוך, קדיש כמוך, זה עילוי נשמה הכי נפלא לאביך''.
והם פסעו ברחוב, לכוון השטיבל לתפילת ערבית.

דברי חכמים – כלום
אדם הנחשב לכלום, מאומה לא יחסר לו. כי לכלום לא חסר כלום
(רבי חיים מצאנז')

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2009 08:18 לינק ישיר 

השושנה מסלוניקי

הסולטן דרש מאחת הנשים שבקהילה היהודית להינשא לו. ברור היה לה כי סרובה לבקשתו של המושל תהווה עילה למותה ביסורים קשים, ומאידך היענותה לדרישה תבטיח לה חיים רצופי תענוג ואושר.
כאשר הזמין אותה הסולטן אל ארמונו היא הגיעה כמצוותו וכאשר נכנסה לפניו בררה בצניעות במה מצאה חן בעיניו ?. תשובת הסולטן היתה: כי עיניה היפות הן שכבשו את לבו ובגללן הוא חפץ בה לאשה .
כשמוע האשה את דבריו של הסולטן העריץ בקשה ממנו רגעים ספורים בכדי להתכונן ביחידות, ומבוקשה כמובן ניתן לה בחפץ לב. הסולטן היה בטוח שעלה בידו לקנות את לבה . אפילו בחלומותיו הפרועים ביותר הוא לא העלה בדעתו את אשר עתיד להתחולל בארמונו ברגעים הקרובים,....
מיד לאחר שהעמד חדר מפואר לרשותה של האשה היהודיה, היא מהרה... לעקור את עיניה...!!! לא פחות ולא יותר!! את אותן עינים יפות בהן חשק הסולטן עקרה היהודיה בתעצומות נפש, ובצאתה מן החדר הושיטה אותן לעברו של הסולטן אשר נחרד למראה פניה המרוטשות ...."בעינים שלי חפצת ? הרי לך..."
עד היכן מסירות נפש של יהודית.....

בס"ד

צניעות

כידוע אנשי חברה-קדישא חווים דברים נוראים ש"פ תקנון חברה קדישא מנועים הם מלספר מפני כבוד המתים,

אך רבים המה הסיפורים הידועים לאנשים הקרובים להם מענייני שכר ועונש המתגלים באופן נורא מיד עם צאת הנשמה עד אחר הקבורה, בשנה שעברה אירע דבר נורא בהר המנוחות בעת קבורת אשה מכובדת פאנית שעסקה במכירת פאות וסירוקם, במעמד רבים, בני משפחה ומכרים, אשר עמדו המומים ונדהמים, סמר בשרם מפחד ורעדה מהמראה הנורא הקורה מול עיניהם, כל עצמותם רעדו וארכובותיהם דא לדא נקשו, ועד עתה אחר עבור שנה מאז לא מש המראה מזיכרונם וסיוטי לילה חוזרים ונשנים עליהם.

אחד הנוכחים ת"ח מופלג סיפר לכותב המעשה ("קונטרס סיפורים-של כתר מלכות") בחיל ורעדה גופא דעובדא אשר ראו עיניו ולא זר. מיד עם הורדת הגופה אל הקבר ולאחר הכיסוי מעל גבה בבלוקים כנהוג, עוד לפני שהספיקו החברה-קדישא להחזיר את תלי העפר הנערמים סביבות הקבר למלאת את החפירה ולכסות את הקבר - הנה הופיעו פתאום נחשים מכל הצדדים, זוועה אחזה את כל הנוכחים בראותם את כל הנחשים הזוחלים במהירות נוראה הישר אל תוך הקבר, ביניהם נחשים ענקים באורך כ-2 מטר אשר זינקו לתוך הקבר ברווחים שבין הבלוקים, צמרמורת אחזה את את הנוכחים בראותם נחש ענק שנפשט עורו כשהשחיל את עצמו דרך סדק צר לתוך הקבר, מה נורא היה המעמד לראות משפט כאמור (תהלים קיט,צא)- "למשפטיך עמדו היום כי הכל עבדיך ואחז"ל (נדרים)- "שהכל נעשים שלוחים להיפרע ממנו". לא יוכל המילים להכיל התעוררות התשובה שהייתה שם, כי לית דין ולית דיין והוא רחום יכפר ולא ישחית..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2009 08:19 לינק ישיר 

מודעה שהתפרסמה

מבצע לוהט לקראת החורף עד ביאת המשיח בקרוב

כל החובשת פאה ארכה או מסלסלת או פאה לא מסרקת
(פרועה) וכן פאה במראה טבעי או רחב וללא כסוי נוסף או פאה שיש בה זנב או קליעה ובין השאר פאה קצרה מאד, וגם פאה שחלק ממנה מתפזר לתוך הפנים בצורה מארכת ומכסה אותם בחלקם, או פאה ששערה מקרזל מאד, ובכלל כל החובשות פאות המושכות תשומת לב, לכלן הזכות להשתתף במבצע:

כרטיס זוגי חינם כניסה לגיהנום מוקד הרשמה בחנויות הפאות הנ"ל .

המבצע כולל גם את הנערות והנשים היקרות המהלכות בנעלים מרעישות, או בבגדים צרים, הדוקים או קצרים. כגון, חצאית או שמלה המגיעה בדיוק עד אחרי הברך, וכן חצאית או שמלה עם שסע. או, בגדים בצבע אדם או שאר הצבעים הרועשים. וגם אלה הגורבות גרבים בגון העור, מחררות או שקפות הנוגדות דעת תורה דהינו לא. פחות מארבעים דנייר. וכן, המתקשטות באפור ובתכשיטים ברשות הרבים יתר על המדה, ושכחו כי;

כל כבודה בת מלך פנימה
נ. ב מדור משוכלל שמור לסוכני הפאות הנ"ל :

לידיעתכן!

אין צרך להדחף יש מקום בשפע לכלן, כל אחת תקבל חדר פנימי לעצמה, כולל ''פנסיון מלא'' ושאר ''ההטבות'' השיכות לירבעם בן נבט וחבריו שחטאו והחטיאו את ישראל.

אבל המעונינת שלא להשתתף במבצע, יש באפשרותה עוד היום לעשות תשובה אמתית, והינו; חרטה, ודוי, וקבלה לעתיד שלא ללכת יותר בדרכים הנ''ל וכדאי להתיעץ עם חברה יראת ה' או רבנית ידועה המבינה בענינים אלו. אנו תקוה שתוך ימים מעטים יסגר המבצע מחסר הענות

בתודה מחלקת המבצעים של גיהנום.

מעובד על פי דברי פוסקי הדור שליט''א

ובראשם מורנו הרב רבי חיים מצאנז זיע''א

מדין כל מי שבידו למחות וכו' נתפש על אנשי ביתו.

אם את מאמינה שיכולים לקלקל תאמיני שיכולים לתקן

*--$~*

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2009 08:20 לינק ישיר 

השגחה פרטית

בס"ד

מעשה שהיה וכך זה התחיל:
באחת הטיסות שלי, משך את תשומת ליבי איש שישב לשמאלי ואכל קציצת בשר לא כשרה. על מעטפת הארוחה שלו היה תווית עם שמו: "מר ווינשטיין", מה שהעיד על היותו יהודי. נשענתי אחורית עד שסיים לאכול ופניתי אליו:
"
תסלח לי אדוני, אני לא מתכוון להיות חוצפן או לפגוע בך, אבל אפשר לשאול אותך שאלה?

"
בטח" ענה.

"
אתה יודע שאתה יכול לבחור בארוחה כשרה בטיסה זו"?

הוא נעץ בי מבט וענה: "אני לא אוכל כשר".

"
למה את מתכוון? אתה מתכוון שבביתך אתה שומר על כשרות אבל מחוץ לבית אתה אוכל הכל. או שמא מצוות הכשרות אינה חשובה בעיניך??

"
לא", הוא ענה, "אני לא אוכל כשר וזוהי בחירתי החופשית. בחרתי בזה מכיוון שהקב"ה ציווה זאת, וכל דבר שהקב"ה אומר, אני עושה בדיוק ההפך!!!".

נדהמתי לשמוע את האיבה שבקולו ועוד יותר נדהמתי כשראיתי קעקוע של מספר על זרועו כשהפשיל את שרווליו.

"
אתה באמת רוצה לדעת?" שאל אותי. שמתי לב שהוא מדבר כאילו עניין זה מתרוצץ בראשו מזה זמן רב, ושכעת הוא רק מבטא את רגשותיו בקול. הנהנתי לו בראשי, והוא המשיך....

"
זה היה הבן שלי..." , הוא אמר, "זה היה הדבר האחרון ששבר אותי, החזקתי מעמד לאורך כל הדרך עד שיום אחד כבר לא יכולתי. במהלך כל זמן שהותי במחנה הריכוז הייתה לי רק שאיפה אחת ... לראות את הבן שלי קסריאל מנחם משתחרר מהמחנה. אמא שלו כבר מזמן הלכה לעולמה וכן האחים והאחיות שלו, אבל אנחנו נשרוד!!! הייתי בטוח בזה.

יום אחד, כל האסירים כונסו למסדר. במקום היו מספר דלתות סודיות לכניסה לשטח בו מבצעים תליה מרוכזת של האנשים. הייתה זו תחושת אימים. בני אחז בידי בחזקה כזו שכמעט ונעצרה זרימת הדם בעורקיי. כולנו התחלנו לרוץ בבהלה כדי לברוח מקו האש. איבדתי את בני במהלך הכאוס שנוצר ומאז לא ראיתיו."

כעבור זמן, סיפרו מכריי מהמחנה, שראו חייל שאחז בבני וירה בו". כשהוא מוחה את דמעותיו, המשיך בכעס: "הקב"ה אומר להביא ילדים, אני הבאתי ונלקחו ממני כולם!!!! אז עכשיו כל מה שהקב"ה מצווה לעשות, אני עושה בדיוק ההפך. הוא מצווה לאכול אוכל כשר- ואני אוכל טרף, הוא אומר לשמור שבת -אני נוסע ברכב והולך לעבודה, אני לא מעוניין לשמור אף אחת מהמצוות. כל מה שהוא אומר אני עושה בדיוק ההפך."

הייתי כה נדהם לשמוע את סיפורו, שלא יכולתי לומר מילה במהלך שש שעות הטיסה הנותרות. שררה דממה מוחלטת בינינו. נחתנו ביוסטון וכל אחד הלך לדרכו.

לא חלמתי שאי פעם אראה שוב את מר ווינשטיין. חלפו כ- 4 שנים והחלטתי לנסוע עם משפחתי לטיול בארץ הקודש, ארץ ישראל, לכבוד החגים. תרנו וטיילנו בכל חלקי הארץ. יום הכיפורים הגיע, ולתפילת היום הקדוש הצטרפתי לבית כנסת במאה שערים. יצאתי החוצה כדי לשאוף מעט אוויר צח, כשהבחנתי בדבר מוזר: איש זקן יושב בתחנת האוטובוסים ומעשן. הייתי בהלם! פתאום זיהיתי את האיש שהיה לא אחר ממר ווינשטיין!!! הבנתי שנתנו לי הזדמנות נוספת מהשמיים. "בוודאי קיימת סיבה חשובה מדוע אני נפגש עמו ביום הקדוש ביותר בשנה?" ,חשבתי.

ניגשתי אליו: "הנה שוב אנו נפגשים. מצחיק איך החיים מפגישים בין אנשים והם תוהים מה הסיבה או המסר המסתתר בכך. השנים חולפות, ושוב דרכיהם מצטלבות, ואולי אז הם מבינים למה הם נפגשו מלכתחילה....אני בטוח שאתה יודע שיום כיפור היום. בבית הכנסת עומדים לקיים טקס "יזכור" (זיכרון שמות המנוחים). בוא איתי והזכר את שם הבן שלך שמת על קידוש ה' והתפלל לעילוי נשמתו. זאת יכולה אולי להיות ההזדמנות היחידה שלך להזכיר את שם בנך. אתה לא חושב שהגיע הזמן להזכיר את נשמתו בבית משפט של מעלה?"

דמעות מלאו את עיניו. חבקתי את זרועו בשלי, והובלתי אותו לתוך בית הכנסת לעמדת החזן. ניגשנו אליו וביקשנו לעשות השכבה מיוחדת. מר ווינשטיין נשען ולחש את שם בנו: "קסריאל מנחם בן יחזקאל סרגה".

לפתע הפכו פניו של החזן לבנות, אגלי זיעה עלו במצחו, ועיניו כאילו יצאו מחוריהן, הוא הסתובב לאיש שעמד לצידי וזעק בקול חנוק....אבא!.... ואז..... התעלף!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2009 08:22 לינק ישיר 

שלוש שמלות לחג

הספור היומי מספר 22 מהספר העתונאי 'ספור מהשגחה עליונה' מאת קובי לוי
והפעם "שלוש שמלות לחג"

אילנה מור-שי איננה אשה דתית, אבל כל מכיריה מעידים שיש בה אמונה ויראת אלוקים יקרי ערך. הכיצד?
ובכן, הגב' מור-שי מעבר לעיסוקיה המקצועיים כדי להביא פרנסה הביתה כיועצת לענייני השקעות, עוסקת בגבאות צדקה מן המעלה הראשונה. יש לה עזות טבעית, וכנות פנימית יוקדת, כדי לעמוד ולבקש תרומה משועי עולם וסתם בעלי עסקים, כדי לפרנס חלכאים ונדכאים. לזכותה ייאמר שלמרות שהיא איננה מקפידה על קלה כבחמורה, את מצוות הצדקה היא מקיימת במסירות ובהידור ראויים לקנאה. היא אינה מפלה בין פונה דתי לחילוני, עולה אתיופי או רוסי. כולם קדושים בעיניה. לכולם היא מאירה פנים. הזכות הזו בוודאי תעמוד לה לחזור...
הפלאפון שלה פתוח 24 שנות ביממה, ואגף הרווחה העירוני השמנוני, זה שתקציבו השנתי הוא כ- 70 מליון ₪, זקוק לה כמו אוויר לנשימה, כדי לתת מענה לאותם מאות ואלפי פונים ונזקקים המשוועים לדבש, רימון, תמרים, עופות ודגים לקראת ימי החג, ימי הדין של ראש השנה הממשמשים ובאים לטובה, אמן, כן יהי רצון.
מנהלות האגף דואגות מדי שבוע ובעיקר בימי החגים להעביר לפאקס שבמשרדה מאות שמות של משפחות נצרכות. הגב' מור-שי, לאחר שאספה את דמי הצדקה מהגבירים הרבים, נוסעת בזריזות וביעילות לאחד ממרכזי הקניות הגדולים בעיר, חותמת על צ'ק בן שש ספרות לפחות, ורוכשת כמות עצומה של תלושי קנייה, כן ירבו.
את שעות אחרי הצהרים של טרום ימי החג והמועד, מייעדת אילנה לאותם קשיי יום. היא יודעת להאיר פניה בחביבות רבה, ונותנת לכל אחד תחושה שהוא הכי חשוב ויקר לה. נכון, מעת לעת יש כאלה פונים שפוגעים ומעליבים אותה כי לא מספיק להם, או שכחו אותם, או שהם נאלצו להמתין והדלת היתה סגורה, אבל החסדנית הזו למדה לבלוע עלבונות באהבה, ולהשיב אהבה תחת כפיות טובה, ואל תשאלו אותה מאיפה היא שואבת את תעצומות הנפש הללו, כי אין לה תשובה ברורה.
יש לה גם לילות טרופים, עקב שיחות בהולות, של אלמנות אומללות, או אפילו יולדות שחוזרות לבית ריק ללא טיטול ומטרנה. אין לה שום בעיה לקום, לרוץ, לרכוש עם עמוד השחר באיזו מכולת זנוחה את הנדרש, ולהביא אל פתח ביתן.
כ- 15 שנה שהגב' מור-שי עושה פעילות נשגבה זו, והגיל כידוע עושה את שלו, אבל למרות החריקות הטבעיות פה ושם, דומה כי עסק החסד שלה הולך וצומח ופורח משנה לשנה, בדיוק באותו אופן ששרי האוצר ערלי הלב מגדילים את נפח העניים במדינה. הם בונים לה את העולם הבא שלה, ומקעקעים את עצמם.
ברקורד המקצועי שלה כגבאית צדקה, ישנם מאות ואולי אלפי סיפורים טראגיים, החל מתינוקות שנזנחו, עבור לנשים חולניות או יתומים בלי נעליים. שום סיפור לא יפתיע אותה. היא הכל שמעה... כמעט. עד שהתגלגל לפיתחה סיפור, אולי לא טראגי במיוחד, אבל בהחלט שבר את ליבה וגרם לה לאבד כמה דמעות.
''בטלפון שמעתי קול של אשה עצובה, אבל עם גוון של כבוד עצמי. אני כבר מזהה בטונים, את האומללות, את העצבות, את הסבל. היא לא בקשה אוכל לשבת, גם לא מזון לחג. המקרר שלה תקין, הכל בסדר. היא ביקשה עזרה קטנה, קצת מצעים ומגבות לבת שלה שעומדת להנשא בשבוע הבא. גם זו בקשה מקובלת, אבל תוך כדי שיחה היא הבליעה משפט ''וברוך השם יש תופרת שעשתה שמלת כלה לבת שלי...''.
''שמחתי לשמוע ואז שאלתי אותה, נו ואת קנית שמלה לחתונה... היתה דממה מעבר לקו. ושוב שאלתי, נו, את מחתנת בת בכורה, את לא צריכה שמלה...?
''אני צריכה...''. ענתה.
''נו, אז תקני'' הצעתי לה ''אני מוכנה לעזור לך. תגידי מה המידה שלך...?''
''אינני יודעת'' היא השיבה לי... ''כבר 25 שנה שלא מדדתי שמלה... ולא קניתי שמלה...''.
''חשבתי שאני נחנקת. אשה, בת גילי, מגדלת משפחה, חיה בדחקות ובעניות באיזו שכונה, לא קנתה 25 שנה שמלה חדשה, היא מתקנת את אלו שיש לה, ומקבלת מתנה שמלות ישנות מחברותיה. 25 שנה. הרגשתי בהלם!!!
''הצצתי בשעון – ארבעה ימים לפני ראש השנה – בעוד מספר שעות אני אמורה לעלות למטוס אל-על להונג-קונג, שם לצערי אני עושה חג עם בעלי העושה שם עסקים... המזוודה עוד לא מוכנה... צריך להכין גם את ילדי. הרמתי טלפון לתופרת שלי, אמרתי לה אורית, עזבי הכל, אני באה אליך עם גברת אחת, קחי לה מידות ותפרי לה שלוש שמלות חדשות לפי הטעם שלה... – הדגשתי לתופרת – שלוש שמלות צנועות זו אשה דתית...''.
אילנה מור-שי עלתה למטוס ממש לפני סגירת הכבש עם שני ילדיה. יום למחרת, התקשר בעלה, ידיד שלי ואיחל שנה טובה. אילנה שוחחה עמי אחריו ואמרה לי ''אתה לא תאמין, במטוס – בדרך להונג-קונג – נרדמתי, והנה החלום שחלמתי: סבתא שלי, תימניה אסלית של פעם, מופיעה לנגד עיני עם התלבושת הצנועה המסורתית, עם התכשיטים המוזהבים של העדה, כיסוי ראש הדוק הדוק, ואומרת לי ''בינתי, יא אילנה, את לא יודעת איזו מצווה גדולה עשית. שלוש שמלות לחג, לאשה עניה שלא מדדה שמלה כבר 25 שנה !!! איזה נחת היה לי בינתי, בכל השמים שמחו מכך, מחאו לך כפיים מקצה השמיים ועד קצה העולם... אל תשאלי למה וכיצד, אבל זו המצווה הכי גדולה שעשית עד היום... ואולי תתפרי גם לעצמך שמלה כזו...''.
''ואז סבתא נעלמה. והתעוררתי מבוהלת...
''שלוש שמלות לחג'', אמרתי לה, ''הן לפעמים יותר קדושות ונעלות מכל התפילות והברכות, כי הן באות מעומק הלב, מן הניצוץ היהודי הטהור של אהבת-חינם, אבל זה לא פוטר אותך מלחזור לנוסח הלבוש של הסבתא התימניה שלך שרמזה לך מן החלום... להתעורר''.
''בעזרת השם'' סיכמה הגב' מור-שי. ''בעזרת השם. התקשרתי מהונג-קונג לאורית התופרת שלי וגם השמלה הצנועה שלי בדרך...''.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2009 08:28 לינק ישיר 

התפילין שהצילו רבבה

הספור היומי מספר 10 מהספר העתונאי 'ספור מהשגחה עליונה' מאת קובי לוי
והפעם התפילין שהצילו רבבה

ידידי איש החסד, אפרים ברדה, התקשר אלי וכולו התרגשות.
''אתה לא תאמין!! קיבלתי הרגע אימייל מחבר חילוני בארה''ב, והוא כותב לי כאן סיפור, פשוט לא יאומן. סיפור של השגחה מופלאה. ידידי מארה''ב הוא איש עסקים קר-רוח הרחוק מעולם המצוות, וכשהוא שוחח איתי אחר כך בטלפון הוא כמעט לא נשם... ''יש בורא לעולם, אין לי ספק'', כך הוא סיים את השיחה.
אפרים ברדה שלח אלי את האימייל באנגלית, והנה לפניכם הסיפור המדהים: כיצד זוג תפילין הצליח להציל רבבה של אנשים.
דיוויד מילר הוא איש עסקים חרדי, צעיר, אשר נאלץ מעת לעת לטוס ברחבי
U.S.A. לפגישות עסקים. מלבד מזוודת המסמכים שלו, הוא מחזיק צמוד ללב את תיק התפילין שלו, העטוף בקטיפה כחולה עליה רקום באותיות זהב D.M
.. דיוויד מקפיד לא להפסיד אף תפילה במניין, שלא לדבר על מסירותו לומר קריאת שמע של שחרית בזמן ''מגן אברהם''.
באותו יום היה אמור דיוויד לטוס במטוסה של חברת יונייטד טיסה 175, לפגישה עסקית ממנה היה עתיד לקטוף סכום נכבד. שש שעות טיסה הפרידו בינו לבין העסקה. הוא המתין בטרמינל לאיתות לעלות למטוס.
האיתות הגיע, ודיוויד חמוש במזוודת המסמכים. בידו השמאלית ובידו הימנית תיק התפילין. הוא רץ בזריזות לכוון המנהרה המובילה לכבש המטוס. לפתע צלצל הפלאפון בכיס חולצתו. דיוויד נעצר, על הצג הופיע שמה של אשתו.
''כן, רבקה'' השיב והניח את תיק התפילין על כסא מתכת שניצב סמוך לכניסה למנהרה. הוא איזן ויישר את הפלאפון על אוזנו והמשיך לצעוד. השיחה הסתיימה, דיוויד עלה בזריזות לכבש, נכנס למעבה המטוס ותפש כיסא בצד הימני. הוא הביט בשעונו והבחין כיצד דלת המטוס נסגרת, אחרי הנוסע האחרון שעלה.
''להדק חגורות'' ביקש הקברניט.
דיוויד הבחין לפתע שתיק התפילין איננו מונח על ברכיו כמו תמיד. ''איפה שכחתי אותו'' הרהר. ואז נזכר, התיק מונח לא רחוק מכאן. המטוס התחיל לנוע.
דיוויד הנסער פנה לדיילת וביקש ''אנא בקשי מהטייס להמתין לי דקה. שכחתי את התפילין שלי בכניסה למנהרה המובילה למטוס. זה בקושי 30 מטר מכאן. הדיילת השיבה לו בנימוס אמריקני ''סליחה אדוני, יש לוח זמנים מדוקדק. הדלת כבר סגורה''.
דיוויד לא ויתר. והוא הרים את קולו. ''אני מבקש לשוחח עם הטייס. זה פשוט לא הוגן... יהודי לא יכול להישאר בלי מצוות תפילין''.
נוסעי המטוס הצטרפו אף הם למקהלה ''תנו לו לרדת, ביג דיל תוך דקה וחצי הוא חוזר עם התפילין...''.
הטייס התעקש: ''סליחה אדוני, אתה לא ממונה פה על לוח הזמנים, ועם כל הכבוד לתפילין שלך ,לחברתנו יש כללים וחוקים... ואנחנו גם תלויים בלוחות הזמנים של נמלי התעופה בעולם ובנתיבי טיסה...
מילר הצעיר לא ויתר. הויכוח עלה לטונים גבוהים, אם כי נשמרו כללי הכבוד ההדדי.
זה נמשך דקות ארוכות. הוא מתחנן, הם מסרבים.
''יכולתי כבר כמה פעמים לצאת ולחזור '' זעק דיוויד ''נפלתם פה על הראש?''.
בשלב מסויים הטייס נכנע והודיע לנוסע הבעייתי: ''ידידי אני פותח לך את הדלת, רוץ לתפילין שלך, אבל לא תוכל לחזור. אני נועל את הדלת וטס. גוד-באיי. להתראות''.
דיוויד ניסה לשכנע שהוא כבר חוזר, שיחוס ויחמול עליו. הוא פרץ מן המטוס ושעט לעבר המנהרה, בכניסה היה מונח תיק התפילין על אותו כיסא. הוא פנה בריצה חזרה לעבר המטוס... אך מאוחר מדי. מנועי הסילון הרעישו ובתאוצה קלה החלה ציפור הברזל בשעטה לקראת מעופה.
הבעת אכזבה ניכרה על פניו. העיסקה בסכנה.
טיסת 175 של יונייטד מעולם לא הגיעה ליעדה המקורי. מחבלי ''אל-קעידה'' השתלטו על צוות המטוס באמצע הטיסה, וניווטו אותו לעבר בנייני התאומים, ניו-יורק. אסון ה- 11 בספטמבר 2001 למניינם.
על פי התוכניות המדוקדקות והגאוניות של חניכי בן-לאדן, היו אמורים שני המטוסים להתנגש בטווינס בעת ובעונה אחת. באותה שניה ממש – כך תוכנן – יפגעו מטוסי הנוסעים במגדלי הענק, ויגרמו להדף אדיר של רעש, רוח וחום לוהט ולדליקה עצומה במימדים דמיוניים, מה שאמור היה להפוך את הפיגוע לקטלני פי כמה וכמה. מומחים אומרים שבמצב כזה היו אפס ניצולים.
18 דקות נמשך הויכוח בין דיוויד מילר העקשן, לבין צוות המטוס. ח''י דקות בדיוק. באותן 18 דקות, מן הבהלה עקב פגיעת המטוס הראשון, הספיקו להימלט מן הבנין השני, שעדיין ניצב על תילו 10,000 בני אדם. דקות של חיים אלו נמשכו כמו נצח, כאשר אף אחד עדיין לא העלה בדעתו שמטוס שני עומד להתרסק. הפאניקה עשתה את שלה.
רבבת בני אדם שנמלטו משם ניצלו מן התופת האימתנית.
הנה לפניכם סיפור השגחה. יהודי צעיר שמוסר נפשו על מצוות תפילין, גם אם על פניו הוא הולך להפסיד כסף גדול. העיקר לעשות רצון השם, לפני רצון הכיס.
רבבה של אנשים בתוכם גם אלפי יהודים, קיבלו את חייהם במתנה בזכות התפילין של דיוויד מילר, וליתר דיוק, בזכות מסירות נפשו לא לאבד מצווה יקרה זו.

ההותז ראשך ???
''יצר הרע – יש לראותו כרוצח, העומד מולך ובידו גרזן, והוא מוכן תמיד להתיז את ראשך מעליך.
''ואם קשה לך לציירו כך, סימן הוא, שכבר התיז את ראשך''.
(רבי שמחה בונם מפשיסחה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2009 08:29 לינק ישיר 

יש אלקים

אתם מצוברחים? מצב רוחכם שפוף? אם כן, שימו לב לאירועים הבאים....
ביחידת טיפל נמרץ בבוסטון, נרעשו מכך שחולים ששכבו במיטה מספר 3 נפטרו תמיד בימי ראשון, בשעה 11 לערך, בלי קשר למצבם הרפואי.
הדבר התמיה את הרופאים ואף היו שסברו שזה קשור בדברים על-טבעיים. איש לא הצליח לפתור את התעלומה ולהסביר מדוע מקרי המוות קרו בערך בשעה 11 בימי ראשון. צוות מומחים מכל המדינה הגיע לבית-החולים לחקור את סיבת הפטירות.
ביום א' הראשון, דקות אחדות לפני השנה 11 בבוקר, המתינו כל הרופאים והאחיות בעצבנות ליד מחלקת טיפול נמרץ כדי להיווכח במו עיניהם מהי סיבת התופעה הנוראה. חלקם אחזו בידיהם צלבי עץ, ספרי תפילה, וחפצים קדושים אחרים כדי לגרש את השדים והרוחות.
בדיוק כשהשעון הצביע על 11:00, נכנס למחלקה 'פוקי' ג'ונסון, המנקה של יום א', וניתק את מערכת המכשירים הרפואיים תומכי החיים שליד מיטה מספר 3, כדי לחבר את שואב-האבק שלו.
עדיין המרגש מזופת?
קיראו הלאה.
לאחר אסון כתם הנפט שנשפך באלסקה, נרתמה חברת הנפט 'אקסון' לשיקום בעלי החיים באזור האסון. המחיר הממוצע של שיקום כלב-ים הגיע ל-80,000 דולר. בטקס חגיגי, שוחררו שניים מבעלי החיים המשוקמים בחזרה לטבע, לקול תרועות עידוד ומחיאות כפיים של הצופים.
כעבור רגע, לנגד עיניהם ממש, אכל לוויתן קטלן את שניהם.
אתם עדיין חושבים שיש לכם יום גרוע???
אישה חזרה הביתה ומצאה את בעלה במטבח, רועד בטירוף, כמעט משתולל בריקוד, כשחוט מחובר ממותניו אל הקומקום החשמלי. בהתכוונה לדחוף אותו ולנתקו מזרם החשמל הקטלני, היא חבטה בו בקרש שמצאה למרבה המזל ליד הדלת. היא שברה את זרועו בשני מקומות. עד אותו רגע האזין הבעל בהנאה לווקמן שלו...
עכשיו אתם רגועים? לא?
שני חברי אגודה לשמירה על זכויות בעלי חיים הפגינו נגד האכזריות שבשליחת חזירים לבית-מטבחיים בעיר בון בגרמניה. לפתע השתחררו כל אלפיים החזירים ונמלטו דרך פירצה בגדר, במנוסת בהלה מטורפת. שני המפגינים חסרי הישע נרמסו למוות.
מה? עדיין יש לכם יום קשה???
הטרוריסט העיראקי חייא ראחנג'ט לא הדביק מספיק בולים על חבילת פצצה ששלח. היא חזרה אליו וחותמת "להחזיר לשולח" טבועה עליה. הוא שכח שמדובר בפצצה, פתח אותה והתפוצץ לרסיסים.    יש אלוקים?!
זהו זה. עכשיו אתם מרגישים יותר טוב?

האיש שבנה בית
היה היה נגר מבוגר שהחליט לפרוש מעבדותו.
הוא פנה למעסיק שלו, ותיאר תוכניותיו לפרוש מעסקי בניית הבתים במטרה ליהנות ולבלות במחיצת אשתו ומשפחתו המורחבת.
למרות הצער הכרוך בהפסד הכנסה, הוא הסביר כי זה הצעד הנכון עבורו. המעסיק שהצטער מאד למשמע בקשת העובד המצטיין שלו, ביקש ממנו כטובה אישית לבנות רק עוד בית אחד נוסף.
הנגר הסכים, אך לא היה קשה להבחין, שליבו יוצא אל החופש והוא לא מרוכז בעבודה.
הוא השתמש בחומרים פשוטים והעבודה בכללותה היתה באיכות נמוכה. זו בפירוש לא הייתה הדרך לחתום קריירה של מצוינות.
כאשר סיים הנגר את מלאכתו, הגיע המעסיק אל הבית, העניק לנגר מפתח לדלת הכניסה ואמר:
"
זה הבית שלך, זו המתנה שאני נותן לך".
הנגר המזועזע אמר בקול שקט:
"
לו רק הייתי יודע שהבית הזה מיועד לי,
הייתי עושה הכל בצורה אחרת".
מוסר השכל:
אנו בונים את חיינו יום אחר יום.
לעיתים אנו לא משקיעים את הטוב ביותר שאנו יכולים לתת.
ברגע של זעזוע אנו מבינים שאנו צריכים לחיות בבית שבנינו.
זכרו, החיים הם "פרויקט עשה זאת בעצמך",
הגישות שלכם והחלטות שאתם עושים היום, "בונים" את ה"בית" בו תחיו מחר.;
בנו אותה בתבונה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2009 08:31 לינק ישיר 

לפגוש את אליהו הנביא

מסופר על יהודי אחד, בעל אמצעים, שבא לרבו בחודש אלול ואמר לו-
"כבוד הרב! אני ממש רוצה לראות את אליהו הנביא! אני לא מפסיק לחשוב עליו! אני כל הזמן חולם עליו! אין דבר שאני רוצה יותר! זהו! אשתי ואני החלטנו שאנחנו מוכנים ורוצים לראות את אליהו הנביא!!!"
התבונן בו רבו, חשב ואמר לו- אם כך הדבר, עוד מעט ראש השנה,
קח את אישתך ולך סע לעיירה פלונית שנמצאת במרחק שבוע נסיעה ותשאל מי זו כרמלה האלמנה. תתארח אצלה בראש השנה. רק אל תשכח כשאתה הולך תיקח איתך הרבה מאד צידה ואוכל כי היא אלמנה וסביר להניח שקשה לה מבחינה כלכלית.
שמח היהודי כל כך, ויצא למסע עם עגלות מלאות כל טוב, מזון ומשקה ויי"ש.
כעבור שבוע נסיעה הגיע לעיירה המרוחקת ושאל היכן נמצאת כרמלה? אמרו לו- איזו כרמלה, יש כאן 2 נשים בשם זה... אמר להם האלמנה. אמרו לו- שתי הכרמלות אלמנות. יש את כרמלה האלמנה הערירית, ויש את כרמלה האלמנה שיש לה 4 ילדים. חשב לעצמו היהודי והחליט שכנראה רבו דיבר על כרמלה האם ל4 היתומים, כיוון שאמר לו לקחת הרבה צידה ומזון עבורם...
הגיע היהודי לביתה של כרמלה, נקש בדלת, והאלמנה פתחה. כשביקש ממנה להתארח אצלה בראש השנה, ענתה לו האלמנה בעצב- איך אארח אותך? בקושי יש לי מספיק מזון לילדיי שלי, במה אאכיל אותך?? ענה לה היהודי- אין לך סיבה לדאגה. הבאתי עימי מספיק מזון!! אמרה לו- ואיך תישן? אין לי מיטות עבורכם. השיב לה היהודי- אשתי ואני נישן על מזרונים בריצפה.
כרמלה האלמנה הסכימה, ואכן נכנס ראש השנה, ולראשונה בחייהם חגגו ילדיה את החג ברוב פאר והדר. היה להם מזון מכל טוב שהיהודי הביא עימו. היתה שמחה מרובה, האור שרר בבית, והברכה היתה מרובה.
כך עברו להם ימי ראש השנה, והיהודי יצא לדרך אל ביתו, והדרך התקצרה לו בכמה ימים...
כשהגיע לעיירה שלו בא אל רבו ואמר לו- רבי! עשיתי כמצוותך! עכשיו איך אוכל לראות את אליהו הנביא???
התבונן בו רבו בפליאה ואמר לו- מה? לא ראית את אליהו הנביא כשהיית שם??
ענה לו היהודי- לא! לא ראיתי.
מהר וארוז את חפציך יהודי- ענה הרב. חזור לשם מהר מהר ליום הכיפורים ואז תזכה ותראה את אליהו הנביא. רק אל תשכח גם הפעם לקחת עבורם מזון ומשקה לרוב!!
מיהר היהודי, ארז מזון ומשקה, לקח את אישתו עימו ויצא לדרך. ושוב קצרה לו הדרך והגיע לשם תוך יממה אחת בלבד!!
כשהגיע והתקרב לבית של האלמנה שמע צעקות מוזרות.
"אנחנו לא נצום ביום כיפור!! אנחנו רעבים! מספיק כבר שבוע לא אכלנו! הקיבה שלנו ריקה!!! לא נצום! לא נצום ביום כיפור!!" - היו אלו 4 היתומים של כרמלה. הם היו כל כך רעבים ללחם שסירבו לצום גם ביום הזה.
היהודי התקרב לדלת, וממש כשבא לפתוח את הדלת שמע את כרמלה מתייפחת ואומרת לילדיה-
"ראו ילדיי! בראש השנה שלח לנו הקב"ה את אליהו הנביא שהביא עימו אוכל לרוב. אולי גם ביום הכיפורים הזה נזכה לאליהו הנביא שוב שיביא לנו מזון לסעודה מפסקת..."
באותו הרגע ממש פתח היהודי את הדלת ונכנס, וההמשך ידוע....
אבל אז, אז הבין היהודי דבר נפלא:
אין צורך להרחיק יבשות וגם ימים ולחפש את אליהו הנביא!
כי הסוד המופלא הוא שכל אחד ואחת מאיתנו יכול לזכות ולהיות אליהו הנביא בשביל מישהו אחר!!! והפעם היה זה הוא שזכה להיות אליהו הנביא עבור המשפחה הזו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2009 08:32 לינק ישיר 

העקיצה

הספור היומי מס' 41 והפעם "העקיצה"

ע"פ ספרו של קובי לוי מחבר הספר העתונאי

עזרא אזוגי היה רס''ר בכל רמ"ח אבריו שס''ה גידיו ובכל שערה שהזדקרה משפמו האדיר, שהפיל חיתתו על אלפי הטירונים שבקושי נשמו לידו. שמו הלך לפניו (גם מצדדיו וגם מאחוריו) כמי שיודע להשליט סדר משמעת גם בקרב קצינים ותיקים שהיו מתנשאים מעליו ומגחכים מתחת לכומתותיהם, על משובתו וצעקותיו הרמות. אזוגי לא היה עושה שום חשבון, ולא אחת היה משלח מפקדי פלוגות ולוחמים אמיצים למשפט צבאי על התרשלות בלבוש או שיער ארוך מדי.
כמי שחונך על פי אסכולת מייסדי צה''ל, הוא ראה במשמעת הצבאית אבן יסוד להצלחה המבצעית של הצבא. ''חייל לא מסופר ושלומפר, עלול לגרום נזק בטחוני לגדוד שלו'' היה צווח אזוגי לאוזני הטירונים באותם מסדרים משמימים תחת להט השמש הקופחת.
דורות של חיילים מגדודי החי''ר הצנחנים וגולני עברו תחת ידיו המיומנות של רס''ר אזוגי נמוך הקומה, ודמותו המבריקה, המגוהצת למשעי והמסופרת כדבעי, היתה ניצבת לנגד עיניהם במשך שנים רבות. הם תמיד זכרו לטובה את רצינותו מחד, אבל את אהבתו לכל חייל וחייל שהיתה באה לידי ביטוי בעיקר בתאי המעצר הגדודיים. שם הוא נתן להם הפסקות בשפע, דאג שהשקמיסט יעביר להם ממתקים ושתיה קלה פעמיים שלוש ביום, ובעיקר הירבה להתבדח עמם כדי לפוגג מהם את הלם המעצר. כולם ידעו שעמוק עמוק בפנים, מתחת לתחפושת הרס''ר מסתתר לו לב ענק וטוב.
הזמן כידוע אץ רץ לו, צה''ל השתנה, החיילים גם הם, וגם רס''ר אזוגי התעייף לו. אחרי 35 שנות שרות הוא פרש מן הצבא בטקס צבאי מלא בו הוענקו לו אותות ותארים, תזמורת צה''ל ניגנה, הרמטכ''ל הגיש לו אות כבוד וקצינים בכירים ביותר הצדיעו לו אחד אחרי השני, כהוקרה על פועלו ומסירותו.
באיבחה קצרה אחת, הפך בוקר אחד, רס''ר אזוגי המיתולוגי לאזרח פשוט מן השורה, ללא הילה וללא אלפי טירונים הסרים למרותו. נכון, העתונות הצבאית פירגנה לו עם המון תמונות, אבל גם עתונים נשכחים ונעלמים כידוע.
''אני פנסיונר דשן'' חשב לעצמו, הפקדתי בבנק כמיליון וחצי ₪ פיצויים ושאר קרנות וזכויות, ויש לי זמן מספיק כדי להשקיע קצת בעצמי. נו, אז מה אני עושה עם עצמי?
ובכן, מכאן היתה קצרה הדרך לכמה עיסקאות והשקעות עם הממון שצבר, אבל יש עדיין המון זמן פנוי...
בית כנסת.
האזרח אזוגי התחיל לפקוד את בית הכנסת השכונתי ומהר מאד למד את התפילות, הרגיל את עצמו לקרוא תהילים, ובין מנחה לערבית האזין בקשב רב להלכות שלימד רב בית הכנסת הרב משה חיים קופשיץ. סקרנותו לא ידעה גבול, ושאלותיו החוזרות ונשנות היו מכעיסות את הלומדים, שהיו רוטנים כלפיו.
''ששש... הוא שואל טוב מאד'' היה מהסה אותם הרב קופשיץ ''מי שלא שואל לא לומד''.
היה זה ערב חורפי וצונן עם משבי רוחות. אזוגי ישב מול הרב קופשיץ ובלע כל מילה, עד שלפתע תוך כדי דיבור החל הרב לקרוא מתוך ''הפלא יועץ'' ענייני איסור ריבית ''נכסיו של מלווה בריבית מתמוטטין, ויורד ואינו עולה, ואין לו חלק באלוקי ישראל'' הרים הרב קולו ''זאת ועוד איננו קם בתחיית המתים, ודעו, כי שבאותם עצמות שהחייה יחזקאל הנביא נשאר אחד שלא החיה ומדוע? משום שהיה מלווה בריבית...''.
''הו, הו'' זעק הרב קופשיץ בגרון ניחר ''רבים הם מעמי הארץ שמלווים בריבית ולא יודעים חומרת העוון הנורא... חבל שיאבדו ממונם, ממון של היתר בצד ממון של איסור... שהרי כל ממונם יאבד להם עוד בחיי חיותם''.
אזוגי הרס''ר העוצמתי התחיל לחוש רעד ברגליו, גם כמה אגלי זיעה ביצבצו במצחו. ''אתה בטוח כבוד הרב שנכסיו מתמוטטין, הלוא אם הוא מלווה 100 ומקבל ריבית עוד 50, יש לו 150. אז מה יתמוטט פה?''.
הרב קופשיץ חש כי מתחת לשאלה טמונה בעיה. הרעד שבקולו של אזוגי הסתיר איזה סוד כמוס.
''ריבית היא כמו נחש שנושך. היא גורמת נזק נורא ללווה, אבל באותה מידה היא גם מפוררת את הונו של המלווה. האיסור הזה הוא כמו רעל בגוף עסקיו של היהודי. ואם חז''ל מתריעים, שעסקיו של אדם מתמוטטין. אין לנו לערער על כך''.
* * *

אחרי תפילת ערבית התלווה האזרח אזוגי לרב קופשיץ ואמר: ''תראה כבוד הרב, בהתחלה הפחדת אותי, מה זה שאני לא אקום בתחיית המתים? אבל עכשיו אני יותר רגוע. עם כל הכבוד, אני לא מאמין שעסקים מתמוטטים בגלל ריבית''.
''ביננו ידידי, אתה מלווה בריבית?'' שאל הרב.
''כן, בהחלט. כמעט כל הפנסיה שלי מושקעת בשלוש הלוואות בריבית. וההכנסות? בלי עין הרע'' לחש אזוגי.
הרב קופשיץ פער עיניו בתדהמה: ''עשה לי טובה, עשה לעצמך טובה, בוא ניגש עכשיו לאחד מפוסקי הדור שיכין לך במקום חוזי הריבית, חוזים של היתר עיסקא. העסקה הזו יכולה להיות כשרה, היא מעוגנת בכך שאתה הופך לשותף לעסקים שהלווית להם, מבלי להרעיל את ממונך בריבית שהיא ארס נורא... אתה פשוט שותף לרווחים, ולא מלווה בריבית קצוצה...''.
לאחר כמה וכמה הפצרות, הרס''ר במיל' עזרא אזוגי נכנע, והשניים נכנסו לביתו של הרב שמואל צביאלי מגדולי הפוסקים, ובעל שם עולמי בהלכות ריבית.
אזוגי שלף את חוזי ההלוואות שלו.
''אוי א-ברוך'' אמר הרב צביאלי ''זה ממש נשך ותרבית. נורא ואיום, אני יושב עכשיו לכתוב לך שלושה חוזי היתר עיסקא. בוא אלי מחר בבוקר, קח ממני את החוזים תחתים עליהם את הלווים שמחר הם הופכים לשותפיך, וממחר ההלוואות האסורות הופכות לכסף מושקע בעסקים שלהם. זה דורש ממך קצת עזות ד'קדושה, כי סוף סוף מדובר בלווים חילוניים שלא יבינו אותך. אבל דע לך ידידי כי בכך אתה שומר על הונך... חבל להחזיק את השרץ הזה בידיים... זו סכנה גדולה...''.
למחרת ב- 10 בבוקר התייצב עזרא אזוגי וקיבל מדי הרב צביאלי את חוזי היתרי העיסקא, מודפסים ומוסברים כקילורין לעיניים.
''שא ברכה ידידי ר' אזוגי'' אמר הרב צביאלי ''אני שמח שאתה עולה על דרך המלך. אשריך שאתה שומע בקול חכמים ומקיים את התורה הקדושה על כל פרטיה ודקדוקיה''.
* * *
חמש שנים חלפו מאז אותו היום בו אחז אגוזי הרס''ר במיל' את היתרי העיסקה ופנה לדרכו. הרב קופשיץ שאל עליו מעת לעת, והמתפללים הודיעו לו בצער: ''אין לנו מושג לאן נעלם אזוגי, פשוט בלעה אותו האדמה. הוא לא הגיע לשיעורים, גם לתפילות שבת לא''.
* * *
ערב קייצי אחד מיהר הרב שמואל צביאלי להגיע לבר-מצווה בעיר השכנה. הוא סיים את שיעור הדף היומי שלו בשעה 8:40 והזמין מונית. אחרי 3 דקות עצרה סמוך לידו מונית. הוא נכנס פנימה, התיישב ליד הנהג וביקש: רח' הכלנית 36, בפתח-תקווה. אולמי כינור השלום''.
הרב צביאלי חגר חגורה, שלף את פנס הכיס שלו, הוציא מכיס חליפתו ספר משניות מסכת ''כלאיים'' והחל ללמוד.
15 דקות מאוחר יותר, שלף הרב שטר של 50 ₪, וביקש לשלם.
''הרב לא זוכר אותי?'' שאל הנהג.
הרב צביאלי הביט באיש, אך פניו לא אמרו לו דבר. ''נסה להזכיר לי'' ביקש בנימוס מן הנהג ''אנא קח שכרך, אני ממהר''.
''שמי עזרא אזוגי כבוד הרב, מלווה בריבית...''.
''הו, הו, אני זוכר, מה שלומך ידידי, איך העסקים?''.
אזוגי השעין את ראשו על ההגה ופרץ בבכי קורע לב שנמשך דקה ארוכה.
הרב צביאלי סגר את הדלת וחיכה שיירגע. ''צר לי, אך האם אוכל לעזור לך? קרה חלילה... משהו...?''.
אזוגי הרים ראשו וחשף שתי עיניים אדומות ופנים עצובות.
''כבוד הרב, אתה באמת התכוונת לעזור, וכתבת לי שלושה היתרי עיסקא. במשך שלושה חודשים סחבתי אותם בכיסי והתביישתי להחתים את הלווים. היצר הרע אטם את ליבי ואף הרחיק אותי מבית הכנסת... לא רציתי לשמוע יותר את הרב קופשיץ שמפחיד אותי שעסקי יתמוטטו... אחרי שלושה חודשים קרעתי את היתרי העיסקא והתחלתי לפתח את עסקי הריבית. ראיתי אז כביכול ''ברכה בעמלי''. הכרתי עורך דין סימפטי אחד, שהיה לוקח ממני סכומי עתק ואחרי חודש מחזיר לי ריבית של 20%. זו היתה מלכודת דבש. במשך שלוש שנים עשיתי איתו עסקים. מכרתי דירה שהיתה בבעלותי, ואחר כך גם את דירת מגורי כדי להגדיל את מחזורי הרווח שלי. על הנייר היו לי כבר 5 מיליוני ₪. שכרתי דירה מפוארת והייתי זחוח ומאושר. עורך הדין הממולח ריפד מדי חודש את חשבון הבנק שלי בכסף גדול, ואחרי יומיים הייתי משיב לו אותו כדי לזכות ברווח נוסף. לפני שנתיים התעוררתי בבוקר ולעיני כותרת עתון: ''עורך הדין פלוני ברח מן הארץ והותיר עשרות אומללים ששיתפו עמו פעולה''. העתונות קראה לזה: ''העקיצה הגדולה'' אתם דיברתם על נשיכה וזה מאד דומה. תוך שעתיים גיליתי שאין לי פרוטה לפורטה. הוא גנב את כל הוני, את שתי דירותיי, והותיר אותי חסר כל, שבור ורצוץ ומדוכא, עם בעיה של שלום בית, השם ישמור...''.
רס''ר אזוגי ניגב דמעותיו, והפטיר ''עכשיו אני נהג מונית שכיר. יש לי אומנם פנסיה למחייתי, אבל כל ההון שצברתי נמוג לו... ככה זה שלא שומעים בקולם של חכמים... אני דוגמא ומופת, כבוד הרב, ליהודי שמנסים להציל אותו מן הבור שהוא שקוע בו, שולחים לו חבל הצלה, אבל הוא שולף מכיסו מספריים וחותך אותו. במחשבה שניה אני יודע שעדיף לי לשמוח שהכסף הלך, אבל החיים עדיין איתי. יש לי עוד אפשרות לתקן. כבוד הרב ילך לשמחת בר-המצווה, אני ממתין לרב כאן מול הכניסה''.
אחרי 20 דקות נכנסו הרבנים צביאלי וקופשיץ למוניתו של אזוגי, שחנתה מול האולם ולחצו ידיו בחום רב.
''הרב קופשיץ, ממחר אני מגיע לשיעור שלך בבית-הכנסת, תקבל אותי? אני מבטיח להיות ילד טוב ולשמוע בקולכם...''.
השלושה פרצו בצחוק שופע טוב לב, שהעלה מעלה מעלה את מפלס האמונה התקווה והשמחה של רס''ר, שלמד אמונה על הבשר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2009 08:32 לינק ישיר 

הסוכה הקרבית של הצלף גוזלן

הספור היומי מספר 24 מהספר העתונאי 'ספור מהשגחה עליונה' מאת קובי לוי
והפעם "הסוכה הקרבית של הצלף גוזלן"

עמוס גוזלן גוייס לסיירת כמעט בעל-כורחו. אם הייתם שואלים אותו, הוא היה מעדיף להשאר בגדוד הרגיל של גולני, עם סיורי הבט''ש (בטחון שוטף), האימונים וכל הפשטות הכרוכה בחייו של לוחם מן המניין. אבל גוזלן דתי מבית, היה טיפוס כזה שנעתר לכל בקשה. אף פעם לא אומר ''לא''.
ביקשו שלוחם ילווה נהג, הוא ראשון.
ביקשו שמישהו יתנדב לאבטח מוצב דליל, הוא כבר בקבינה.
צריך שומר על הציוד, לא צריך לחשוב פעמיים, כולם במקלחות וגוזלן הלוחם הבלתי נלאה מפטרל סביב, שלא ייגנב ולא ייעלם אפילו לא פאוצ'.
היה לו מינוס אחד לעמוס גוזלן. כשהוא עמד בתפילת שמונה עשרה, או ברך ברכת מזון, הוא היה מנותק לחלוטין מכל העולם. העיניים שלו נעצמו, וכולו היה מרוכז וממוקד באביו שבשמים. יש אומרים שזה דווקא הפלוס שלו. יכולת הריכוז שלו היתה מדהימה. וכמו שהוא היה מרוכז בתפילות ובברכות, כך גם יכולותיו להתמקד במטרה היו מדהימות. עמוס גוזלן היה צלף ממדרגה ראשונה. הדיוקים שלו חוללו מהפך גדול בתפישת העולם של קבוצת הצלפים של הגדוד, אבל אלה עניינים צבאיים.
השמועה על יכולת הצליפה שלו, גם במהלך הסתערות, כמו במארב, עשתה לה שם בכל החטיבה, וכשמפקד הסיירת שמע שיש לו ''דובדבן'' בגדוד, הוא ביקש מהמח''ט להעבירו מיידית לסיירת. קודם כל הוא צריך צלף, וחוץ מזה שהגוזלן הנ''ל הוא חייל דייקן וממושמע שיוסיף המון לאיכות היחידה.
המח''ט זימן את הלוחם המצטיין רב''ט גוזלן והודיע לו על המעבר לסיירת, והימים ימי תשרי, ראש השנה מאחורינו. עוד מעט יום הכיפורים ואחר כך חג הסוכות.
המח''ט החמיא לרב''ט גוזלן ואיחל לו הצלחה בתפקידו החדש כצלף בסיירת וכלוחם ביחידה המובחרת ביותר. הרב''ט הדתי לא הראה שום סימנים של התלהבות, מבחינתו כל מקום הוא מבורך אם זה המקום שייעדה לו ההשגחה העליונה. גם אם היו מקבעים אותו בתור נהג בשק''ם, הוא לא היה מסרב. כזה הוא עמוס גוזלן.
הוא ישב מול מפקד הסיירת וקיבל את ההנחיות הדרושות. כהרגלו היה מרוכז בכל מילה של המפקד, והכין את עצמו נפשית למשימות קשות ממה שהכיר עד כה.
''יש לי פלוס אחד בולט'' אמר למפקד הסיירת ''אני דתי, ואני מבקש לתת לי זמן להתפלל... עוד מעט חג סוכות, אני מבקש ממך שתאפשר לי לבנות סוכה קטנה לאכול ולישון שם... בכל מקום שננחת'' המפקד בלע את לשונו והנהנן בהסכמה... ''אבל קח בחשבון רב''ט גוזלן... שיש מצבים קשים שכנראה לא יהיה זמן לברך, או לאכול... גם בסוכה''.
הימים ימי מלחמת לבנון הראשונה.
עוד באותו לילה הוקפצו במסוקים חיילי הסיירת לכפר לבנוני נידח, והתחפרו להם בשוחה עמוקה, לקראת התקפה על יעד מחבלים. גוזלן שזה היה לו המבצע הראשון בסיירת ניקה היטב את הטלסקופ ומילמל פרקי תהילים, שרק הוא שמע ומלך מלכי המלכים.
המשימה הראשונה הוכתרה בהצלחה. הצלף גוזלן – בעזרת השם כמובן – הצליח להוריד כמה זקיפים של האוייב, והסיירת הצליחה לחטוף אישיות בכירה של טרור ולהעבירה לידי המודיעין של צה''ל.
והנה הגיע בשעה טובה ערב חג הסוכות. רב''ט גוזלן, הצלף המהולל של הסיירת איתר כמה קרטונים ודיקטים, חיבר אותם אחד אל השני, עד שיצר מהם ריבוע של 2 מטר על 2 מטר בגובה 2 מטר. אחר כך הוא נע שפוף אל שיפולי הואדי לקצוץ קני סוף.
המפקד נזעק: גוזלן מה אתה עושה. אתה נחשף לאוייב!!!
''סוכה, המפקד. תוך חמש דקות אני חוזר עם סכך, וברשותך אמקם את הסוכה בתוך השוחה המערבית מאחורי שורת המחסנים... זה נראה לי מקום בטוח''.
''שטויות'' זעם המפקד. ''הסוכה שלך לא מוצאת חן בעיני... המיקום שלה מסוכן, ואם צלפי האוייב יראו תנועה חשודה זה עלול לסכן את כולנו...''.
''המפקד'' לחש גוזלן ומיקד בו שתי עיני תכלת בצבע ים רגוע ''אתה ידעת היטב שהפלוס שלי, שאני דתי שומר מצוות. אני לא אוכל מחוץ לסוכה, גם במחיר שאצטרך לרעוב... ובאמת, במלוא הכנות, אם קשה לך איתי, אני מוכן עכשיו לחזור לגדוד, המח''ט גם יבין אותי...''.
מפקד הסיירת בלע את לשונו, והביט בחייל המסור המקצץ קני סוף ומייצב את סוכתו בקצה השוחה המערבית.
דקות ספורות בטרם התקדש החג לקח רב''ט גוזלן שתי חלות, בקבוק יין וקופסת טונה ונכנס לסוכה. הוא הדליק את הפנס כאשר אלומת האור מכוונת כלפי מטה. אל תשאלו איך ולמה, אבל תוך דקות ספורות הגיעו לסוכה מניין של לוחמי סיירת. גוזלן שלף את הסידור שלו, מזג יין לכוס הקידוש, והחל לקדש.
''אלה מועדי... מקראי חדש אשר תקראו אותם... במועדם. סברי מרנן... ברוך מקדש ישראל והזמנים''.
ענני הכבוד סביב לסוכה הקרבית של הצלף גוזלן, בתוך שדה קרב שורץ אוייבים, הקרינו השראה רוחנית נשגבה בקרב לוחמי הסיירת, שלגמו איש אחר רעהו מכוס הקידוש... הם טפחו על שכמו בהערצה חברית. ''אשריך גוזלן, אשריך''.
לפתע נשמע פיצוץ עז, ואחריו עוד אחד, ועוד אחד, ואחר כך זעקות.
השוחה המזרחית חטפה שלושה פגזי מרגמה מדוייקים שגרמו לפציעתם של שלושה לוחמים, אחד מהם קשה. מסוקי הפינוי אחרו לבוא, גוזלן וחבריו יצאו מן הסוכה השיבו אש למקורות הירי, ובמקביל צוות החובשים טיפל בנפגעים.
למותר לציין, שכל עשרת הלוחמים שלא נפגעו מההפגזה היו אמורים לשהות באתר הנפילה עם התקדש חג הסוכות. למזלם הם שהו בסוכתו של עמוס הצלף.
שלושה ימים אחר כך, כשהסיירת כבר חזרה לשטח ישראל, התפנה רב''ט גוזלן לבקר את מפקדו, זה שנפצע קשה מרסיסי פגז המרגמה.
עמוס גוזלן הגיע עם הלולב שלו למחלקה לטיפול נמרץ בבי''ח רמב''ם חיפה. המפקד חייך אליו בעיניים בורקות מבעד למסכת התחבושות, אחז את הלולב ביד ימינו והאתרוג בשמאלו ולחש כמעט בלי קול ''תגיד לי עמוס, למה לא הזמנת גם אותי לקידוש בסוכה שלך, אתה לא אוהב אותי?''.
''אני אוהב אותך המפקד. אוהב מאד. אבל את הקדוש ברוך הוא אני הכי אוהב בעולם...''.
בשמים נצצו כוכבים, וגם כמה דמעות בעיניו של רב''ט גוזלן.

חוכמה
לעולם יכין אדם שני פתחים: פתח אחד לצאת מן העולם הזה ופתח שני להיכנס לעולם הבא.
(רבי שמחה בונם מפשיסחה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2009 08:33 לינק ישיר 

זהבה ושלושת הנסים

שלושה נסים גלויים שעברו על זהבה רז, עיצבו מחדש את חייה והפכו אותה מחילונית למהדרין לאישה יראת שמיים. בשבע השנים האחרונות, מאז שחזרה בתשובה, היא מתגוררת במשפחה חילונית לחלוטין. למרות זאת, הפערים בתחום הדת לא גורמים לשום בעיות
שי גבעתי | 29/9/2009 13:47

הוא חילוני ואת דתייה – נכון שאין שום סיכוי בעולם שזה יעבוד ביניכם? איך זה אפשרי? הפערים האידיאולוגיים תהומיים וזה עוד לפני שדיברנו על חינוך הילדים. איך אפשר לגדל אותם בצורה כזאת? זהבה רז צילום: זמן הדרום

אחרי היכרות עם זהבה רז (52) מאשקלון, הבנו שאפשר גם אפשר. מאז שחזרה בתשובה לפני שבע שנים, היא מתגוררת בבית חילוני. יותר מדויק לומר: בית שמחולק לשניים – חצי שומר שבת וחצי שאינו שומר. איך זה עובד? פשוט מאוד. "הבית בנוי משתי קומות", מסבירה רז בחיוך.

"בקומה התחתונה יש את הסלון, פינת האוכל, המטבח וחדר השינה שלנו. בקומה העליונה נמצאים חדרי המגורים של הילדים. שם כל מי שלא שומר שבת רשאי לעשות מה שהוא רוצה, ואין לי שום בעיה עם זה. בקומה התחתונה, השבת היא קודש קודשים. בפמוטים דולקים נרות, שולחן השבת ערוך וכמובן שהטלוויזיה כבויה. הקומה התחתונה שומרת שבת באופן מלא".

די במבט חטוף בזהבה, כדי להבין שמדובר באישה מאוד דתייה. היא רחוקה מלהיות לייט. השמלה הארוכה, השרוולים המלאים וכיסוי הראש, לא מותירים כל ספק. אה, ואתם יכולים להוסיף לזה את אופן הדיבור שלה, המתובל במונחים דתיים מובהקים. כמעט בכל משפט היא משלבת את צמד המילים "בעזרת השם" וכמובן שמאכל לא בא אל פיה מבלי שתקדים ברכה לבורא עולם.

אבל אם תראו אותה ברחוב, סביר להניח שתתקשו להאמין שהדוסית שלפניכם נשואה לבחור חילוני. בעלה, מנחם רז, בחר שלא ליטול חלק בתהליך החזרה בתשובה שעברה אשתו בשנים האחרונות. כיום הם נמצאים בשני קצוות כמעט מנוגדים מבחינה דתית. ואיך הם מסתדרים עם זה? תודה ששאלתם, כי לא יכול להיות טוב יותר. ברוך השם.

"לזכותו של בעלי ייאמר, שהוא לא גילה סימנים של אנטי בכל תהליך החזרה בתשובה שלי", נזכרת זהבה. "אני חייבת להודות שזה הפך את כל העניין להרבה פחות קשה עבורי. הוא אמר לי: 'תעשי מה שנוח לך'. מעבר לזה, הוא גם בא לקראתי בלא מעט עניינים שעמדו על הפרק שהיו מנוגדים".

את יכולה לתת דוגמה?
"בכל הנושא של הכשרות. החלפנו את הכיור בבית והרכבנו שני כיורים – בשרי וחלבי. הוא קונה רק מצרכי מזון עם הכשר בד"צ (ההכשר המהודר ביותר, ש"ג). מאוד חשוב לו שאני ארגיש טוב עם הדרך שלי. הוא גם מניח תפילין מדי פעם. אני חושבת שלמעני הוא אפילו התחיל לנוח בשבתות".

מה קורה כשהבעל והילדים נוסעים ביום שבת לים?
"אין לי שום בעיה עם זה, להפך. אני מברכת אותם לשלום ואחר כך רצה לקרוא בספר התהילים שלי. אני שמחה שהם שמחים ומאושרת שאני מתחברת לבורא עולם".

איך באמת מסתדרים עם הילדים? בטח רצית שהם יתחנכו במוסדות חינוך דתיים.
"מור, הילדה הקטנה שלנו, הייתה בת שש כשהתחלתי לחזור בתשובה. עלו בי מחשבות לקחת אותה למוסד דתי. בשלב מסוים באמת לקחתי אותה ואת אחותה לבתי ספר דתיים, אבל זה החזיק מעמד תקופה מאוד קצרה. זה לא הצליח.

"הן החליטו שהן לא מתחברות למסגרת החדשה ואני כיבדתי את ההחלטה שלהן. בסוף שתיהן למדו במקיף עירוני א'. מבחינתי, באמת שלא הייתה לי בעיה עם הלימודים שלהן בבית ספר חילוני. הבסיס לילדים שלי זה החינוך שהם קיבלו ומקבלים בבית. הם מקסימים ואני אוהבת אותם כמו שהם".

הנס הראשון
כאמור, זהבה לא ניהלה אורח חיים דתי כל חייה. למעשה, עד לפני שבע שנים היא הייתה חילונית במלוא מובן המילה. אלפי תלמידים של תיכון מקיף עירוני א' מכירים אותה מתוקף תפקידה כאחראית על הקפיטריה בבית הספר במשך שנים רבות.

ההתקרבות של זהבה לדת החלה בעקבות תאונת אופנוע בה היה מעורב אחיין שלה. כתוצאה מהתאונה הוא נפצע באורח אנוש ובמשך כחודש וחצי שכב במחלקת טיפול נמרץ בבית החולים "בלינסון" בפתח תקווה, ללא כל שיפור במצבו. "הרופאים לא האמינו שהוא יצליח לשרוד את הפגיעה האנושה", מספרת זהבה. במשך כל התקופה הזו, זהבה לא עזבה את מיטתו של האחיין.

תפילה בכותל פלאש
אחותה לא הייתה מסוגלת לעמוד מול המראה הקשה של בנה. "חוץ מהמכונות שהרימו והורידו את הגוף שלו, לא היה מה לראות", היא נזכרת. "היינו במצב של בין ייאוש לתקווה. העברנו פנייה לאין ספור רבנים ועדיין לא חל שיפור. בוקר אחד, אחרי תקופה של כחודש וחצי שבמהלכה הוא שכב מחוסר הכרה, החלטתי לפנות לבורא עולם באופן ישיר.

"תפילה אמיתית מעומק הלב. בכיתי ואמרתי לו: 'אתה חייב להחזיר את הילד הזה. אם לא, אוי ואבוי מה שיקרה במשפחה הזו. הכל יתרסק'. הבטחתי לקב"ה שאם זה יקרה – אלך בדרך שלו. בדיוק עשרים דקות מהרגע שסיימתי את התפילה, הוא פתאום שב להכרה. זה היה הנס הראשון שראיתי באופן גלוי. הסמיכות שבה קרו הדברים לא הותירה אצלי מקום לספק: הייתה כאן השגחת בורא עולם פרטית".

ואז החלטת שאת חוזרת בתשובה?
"באותו רגע כל כך האמנתי, שזה היה ברור שאחליט שאפנה לכיוון הזה. מאותו רגע התחלתי ליישם את הבטחתי מול בוראי. רציתי לקחת על עצמי את כל המצוות בבת אחת. כל כך רציתי, עד שאפילו הרבנית שהנחתה אותי הביעה את הסתייגותה מהקצב. 'זהבה, לאט-לאט', היא אמרה לי. 'את רצה מהר מדי. אני חוששת שאת עלולה ליפול'. השבתי לה שזה לא יקרה. הייתי כבר בצד השני, אבל ראיתי את האמת. הבנתי את משמעות החיים ועכשיו חבל לי על כל רגע שאני מבזבזת".

לא חשבת על איך המשפחה שלך תקבל את הצעד הכי משמעותי שאת עומדת לעשות בחייך?
"לרגע לא שכחתי שיש לי בעל וחמישה ילדים. האמת היא שזה גם לא הגיע בבום. לא נראיתי ביום הראשון כמו שאני נראית כיום. זה התחיל כשהלכתי לשיעור תורה ראשון, ולא הקשבתי. רק התווכחתי עם הרבנית ושאלתי הרבה שאלות. רציתי להבין מה ואיך ולמה. היא פשוט חייכה ואמרה לי: 'את תגיעי רחוק'".

מתי התחלת לשמור שבת?
"שבוע אחרי ההתעוררות של האחיין שלי, זו הייתה השבת הראשונה ששמרתי. הייתה לי בעיה עם הקטע הזה. שאלתי את הרבנית מה אני אעשה בשבת, איך אסתדר בלי סיגריות. איך אני יכולה לקבל שבת כשאני בונה על סיגריה אחרי הארוחה? הרבנית אמרה לי שיש לה טיפ בעבורי. היא ביקשה שאדליק נרות שבת ולידם אדליק גם נר לזכרו של רבי שמעון בר-יוחאי. היא אמרה לי: 'מהנר של הצדיק את תדליקי את הסיגריה שלך'. ברור שברגע שחשבתי על הכיוון הזה, פשוט לא העזתי להדליק סיגריה".

החזקת מעמד כל השבת?
"בוודאי. במוצאי שבת הייתי כל כך נרגשת, עד כדי כך לפני שהדלקתי את הסיגריה התקשרתי אל הרבנית וסיפרתי לה. היא אמרה לי שלא היה לה שום ספק שאצליח. באותה שבת היו אצלי בבית הרבה חברים. הם הסתכלו עליי, עישנו ולא הבינו למה אני לא לוקחת סיגריה. לא שיתפתי את חבריי משתי סיבות. קודם כל כדי לא לפגוע באף אחד מהם, כי אני עדיין לא שוכחת מאיפה באתי. ושנית, רציתי לראות קודם כל אם אני בכלל מצליחה לעמוד בהגשמת הרצון שלי".

אף אחד אחר בבית חוץ ממך לא שמר שבת באותו שבוע?
"לא. רק אני התחלתי לשמור שבת. בעלי הניע את הרכב ונסע, אחד הילדים שיחק במחשב, הילדה הגדולה הפעילה מוזיקה בפול-ווליום בית ורקדה מולי ריקודי בטן. חייכתי ולא כעסתי. לא היה קל, אבל פשוט לא הפסקתי להתפלל. היום, תודה לאל, צריך לראות בעיניים איך הקירות שלי נושמים שבת. יש אווירה של שבת. גם אלה שלא שומרים, לא מראים את זה".

הנס השני
ההתקרבות של זהבה לדת הגיעה בהדרגה. הצעד הראשון בהתקרבות לבורא עולם היה שמירת השבת. עניין הלבוש הצנוע לא הושרש אצלה באותה הטבעיות. בתור אישה חילונית בכל ימי חייה, כל המלתחה שלה הייתה מלאה בבגדים קצרים וחשופים. את ההחלטה להחליף את המלתחה לצנועה ובכלל זה לעטות מטפחת לכיסוי הראש, היא קיבלה לאחר הנס השני שנגלה לעיניה.

"באותה התקופה, הבן שלי דניאל היה חייל", נזכרת זהבה, "הוא שירת בהנדסה קרבית ברמאללה. זו הייתה תקופת האינתיפאדה. יום אחד הדלקתי את הטלוויזיה ואני רואה מבזק חדשות: צלף פלסטיני ירה ב-13 חיילי הנדסה קרבית מהגדוד של הבן שלי. שמעתי את זה וקפאתי במקום. התקשרתי לבן שלי והוא לא ענה לטלפון. באותו רגע הרמתי את העיניים לשמיים ודיברתי אליו ישירות. בדיוק כמו אז, במקרה של התאונה של בן אחותי.

"נשאתי את עיניי ואמרתי: 'ריבונו של עולם, לקחתי על עצמי הכל לכבודך. איך זה יכול להיות?'. כעבור שעה, התקשר אליי הילד ואמר לי: 'אמא, אני יודע בדיוק מה את עוברת. חברים שלנו הם אלה שנהרגו'. הוא סיפר לי שחצי שעה קודם לכן החליפו אותו שם והגדוד שלו עלה לרמת הגולן. הבן שלי ניצל אז ממוות. שוב הארה, שוב נס. כשאתה רואה דברים כאלה, אין מילים לתאר איזה כוחות זה נותן לך. רציתי לקחת על עצמי עוד משהו ואז הגיע השלב של הצניעות".

לפני כן לא היית מתלבשת בצניעות?
"לא. הייתי לובשת הרבה גופיות קצרות. התחלתי ללמוד יותר לעומק מה זו צניעות, איך אישה צריכה להיראות, מה מותר ומה אסור. באותה תקופה חגגנו אירוע בר מצווה לבת שלי. באותו ערב הייתה לי הארה. ניגשתי לרבנית שלי, שהייתה מוזמנת באותו ערב, ואמרתי לה שאני רוצה לכסות את הראש.

היא הייתה המומה, כי לבשתי מחשוף ושיפון, ואני אומרת לה את זה. היא אמרה לי: 'חכי שנייה, תשאלי את בעלך מה הוא חושב על זה'. באמת לקחתי אותו לרחבת הריקודים ואמרתי לו: 'מנחם, אני רוצה לכסות את הראש'. הוא אמר לי שאין לו בעיה ושאני אעשה מה שנוח לי. מאוד הופתעתי מהתגובה שלו. לדעתי זה היה פשוט סייעתא דשמיא (עזרה משמים, ש"ג). הוא היה יכול גם להתנגד, ואז הייתי בבעיה".

מאותו רגע התחלת להתלבש צנוע?
"חזרתי מהעבודה עם כמה שקיות אשפה גדולות ואמרתי לילדות שלי: 'בנות, תביאו את כל הבגדים של אימא, זורקים הכל לפח'. אפילו לא רציתי לתת את הבגדים לחברה שהיא לא דתייה, כדי לא להכשיל או להיות הגורם שהיא תלבש את הבגדים הלא צנועים. הכל הלך לפח".

הנס השלישי
אבל זה עדיין לא היה השלב האחרון בהתחזקות של זהבה. לאורך הזמן התפתח אצלה קונפליקט בין החילוניות של בני משפחתה לבין רמת ההתחזקות שלה. אחת הבעיות המרכזיות הייתה נושא הרכב הפרטי שלה. כמעט בכל שבת הבן שלה היה רגיל לחזור מהצבא, לקחת את המכונית שלה ולנסוע לגלוש בים.

זהבה הרגישה מאוד לא בנוח עם העניין. מצד אחד, היא לא רצתה לכפות על הבן שלה שמירת מצוות כל עוד הדבר לא מגיע מלבו, אך מצד שני, היה לה קשה מאוד עם הידיעה שהרכב שלה נוסע ומחלל שבת. "פניתי לרבנים והתייעצתי איתם איך אני צריכה לפעול", היא נזכרת. "אמרתי להם שבשום פנים ואופן אני לא מוכנה לאבד את הילד שלי בגלל הדת. הם אמרו לי לא לדאוג ורק להתפלל. באמת באותו שבוע הלכתי למקווה. זה היה ביום חמישי. ביקשתי מבורא עולם שימצא לי פתרון לנושא הרכב. אמרתי לו שהבן שלי מאוד יקר לי".

ומה קרה?
"ביום שישי הבן חזר הביתה מהצבא וכרגיל רצה ללכת לגלוש. אמרתי לו שאין שום בעיה והוא לקח את האוטו שלי ונסע. זו הייתה שעת צהריים. לא עברו כמה שעות ופתאום הוא מתקשר אליי מהפארק הלאומי, כשהוא בהיסטריה נוראית.

"פחדתי שאולי תקפו אותו או שקרה משהו נורא. שאלתי אותו, 'דניאל, מה קרה?'. הוא אמר לי 'אמא, אני מפחד להגיד לך, אבל גנבו את האוטו. האוטו נעלם'. אוטו של 120 אלף שקל, ואני שמעתי את זה וחייכתי. שאלתי אותו אם הוא בסדר, והוא אמר לי שהוא לא יודע מה לעשות. אמרתי לו 'תבוא הביתה ונטפל בזה. האוטו הוא בסך הכל חתיכת פח'. באותו רגע הבנתי שבורא עולם מצא לי את הפתרון בתוך פחות מ-24 שעות".

לא נבהלת ממה שקרה לרכב?
"לא. היה לי ביטוח וכמובן שקיבלתי את כל הכסף שהגיע לי, כך שהכל היה בסדר. ואז הבן שלי שוב התחיל ללחוץ אותי ושאל למה אני לא קונה רכב חדש, עכשיו כשיש לי את הכסף. ואז אמרתי לו שעכשיו אנחנו צריכים לדבר. הסברתי לו שהרכב הבא שלי לא ייסע בשבתות ובחגים.

"אמרתי לו שאם זה לא מקובל עליו, אני אמשיך להסתדר במוניות וללכת ברגל. בסוף הוא נשבר וביקש שאני אקנה כבר רכב. מאז הרכב לא זז בשבתות ובחגים, למרות שהבן לא שומר מצוות. הם נוסעים בשבת, אבל לא עם הרכבים שלנו".

אז זה אפשרי להצליח בתור זוג מעורב מבחינה דתית?
"כן, אבל זה מצריך הרבה אורך רוח, סבלנות והבנה. אני לא חושבת שסיכויי ההצלחה של זוגיות כזו הם נמוכים, ממש לא. כל נושא הדת, כשהוא לא בא בלחץ או בכפייה, אין סיבה שיגרום נזק. זה דבר שמאוד מאיר פנים, מביא שלווה הביתה ורוגע.

"יש אנשים שחיים ככה לנצח. זה לא גורע מהזוגיות או מהאחווה בבית. חוץ מזה, אם האישה לקחה על עצמה את עול המצוות והדת, אז התפקיד שלה הוא אך ורק להתפלל על בעלה, ושהקב"ה ישרה עליו רוח ממרום ועל כל עם ישראל לחזור בתשובה אמיתית, אמן".

מקור: http://www.nrg.co.il/online/54/ART1/947/628.html?hp=54&loc=1&tmp=7458

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2009 08:35 לינק ישיר 

להתעודד! אבא משגיח..

בס"ד
סיפור מדהים שסיפר הרב יצחק פנגר על הרב יהודה יוספי

לפני מס' שנים, לאחר שהסתיים אחד השיעורים של הרב יוספי בבני ברק ביום חמישי, ניגש בחור צעיר לרב ושאל אותו אם הוא יוכל להיתלוות
אליו החוצה לחברו שנמצא שם וינסה להשפיע עליו לחזור בתשובה וכו'
הרב הסכים כמובן ויצא עם הבחור מחוץ לבית הכנסת אל הרחוב, שם חנתה מכונית ספורט מאובזרת היטב, ממנה בקעה מוסיקה רעשנית.
הרב נכנס לתוך המכונית וישב ליד הבחור הצעיר ( חברו של הבחור שניגש לרב ), הבחור פנה אל הרב ואמר לו: " כבוד הרב, אם תוכיח לי שיש אלוקים, אני אולי אהיה מוכן להאמין בו.."

הרב פתח ואמר לו: " אתה מכיר את משה רבנו?" ענה לו הבחור: " בוודאי", המשיך הרב: " אתה יודע שהוא גדל בבית פרעה כנסיך מצריים, כבנה המאומץ של בתו של פרעה?"
ענה הבחור: " כן, אני יודע", והרב ממשיך: " שמעת על כך שמשה בהיותו נסיך מצרים צעיר, לא שכח את עמו- אחיו העבריים המסכנים, והיה יוצא אליהם לראותם בצערם, והיה עוזר להם ומנסה
להקל במעט את סיבלם?" ענה לו הבחור קצרות כשסקרנות מתחילה לכרסם בו פנימה והוא כבר מחכה לשורה התחתונה: " כן".
והרב ממשיך בשאלה נוספת:" אתה זוכר שפעם אחת, ראה משה מצרי מכה עברי ומתוך רחמיו על אחיו העברי המוכה והמסכן, הרג את המצרי?"
ענה הבחור כשסבלנותו כבר כמעט פוקעת: " כן, כן, זוכר". המשיך הרב: " אז שתדע שמשה נתפס, ופרעה הכין לו משפט שדה, ותוך כדי, הושכב משה על מיטת שיש, כשהוא כפות בידיו וברגליו.
במשפט הוא כמובן הורשע בדין והוטל עליו עונש מוות! "

הרב המשיך: "המוציא להורג הגיע עם סכין ארוכה מאוד, מעין חרב עתיקה, הניף אותה כלפי מעלה והוריד אותה באחת, לכיוון צווארוו של משה רבנו... ברגע שפגעה החרב בצווארו של משה,
נעשה לו נס וצווארו הפך לשיש!! החרב מיד "קפצה" חזרה בתנופה עזה עד שפגעה בפניו של המוציא להורג, והוא נהרג במקום!!!!
משה ניצל את ההזדמנות וברח למדיין..."

הרב יוספי פנה לבחור החילוני שישב לצידו ואמר לו בהתפעלות: " ראית איזה נס אדיר ועצום עשה הקודש ברוך הוא למשה???!!!! פשוט נס מופלא ומדהים!! איזה יופי"
הבחור הצעיר נעץ עיניים תמהות ברב ואמר: " סיפור באמת נחמד.. אבל.. אה.. כבוד הרב.. אני לא חושב שאתה בעצמך מאמין בסיפור הזה, נכון?...ממש לא נראה לי שזה סיפור אמיתי"
הרב קפץ כנשוך נחש, הזדעק ואמר: "בטח שזה אמיתי, זה סיפור אמיתי!! ה' עשה למשה רבנו נס!! זה היה נס גדול ומופלא !! "
הבחור נפרד הרב, מעט מאוכזב מהסיפור, הוא ציפה לדברי תוכחות ומוסר שהרי הרב יוספי ידוע ומפורסם בדברי התוכחות שלו ובשיעורי המוסר המתובלים באמירות אמיתיות, ישירות מאוד
ומרעידות את הלב...

עברו שנתיים מאז האירוע הזה, והנה משהסתיים השיעור ( אותו שיעור ביום חמישי ), ניגש הבחור ( הראשון ) לרב יוספי ושואל אותו: "הרב , אתה זוכר אותי ? מלפני שנתיים עם החבר ?"
ענה לו הרב: " בוודאי שאני זוכר" , ביקש הבחור מאת הרב שישיג לו תפילין וכיפה עבור חברו ( החבר שהרב שוחח איתו במכונית בחוץ לפני שנתיים )
התפעל הרב ושאל: " מה קרה לו?" הוא הרי זכר שהבחור לא ממש התרשם מהסיפור על משה רבנו ולא שינה את דרכיו לאחר ששמע אותו מפי הרב...

ענה הבחור ואמר: " לפני שנתיים, החבר שלי, החליט לנסוע ליפן ולנסות שם את מזלו, להרוויח שם כסף מהיר ורב ואז לחזור ארצה.. הוא התחיל לעבוד כ"בלדר" בין כנופיות של העולם התחתון
ביפן, שאלה בעצם לוחמי "נינג'ות" אכזריים שאין להם לא דין ולא דיין.. והיה מעביר ביניהם כספים ... יום אחד, כשהוא בדרך לאחת הכנופיות עם סכום עצום של כסף באמתחתו, עלתה במוחו
לפתע מחשבה טורדנית ומפתה: "הרי יש בידי עכשיו סכום כסף עצום מאוד, שגם אם אעבוד 20 שנה רצופות פה ביפן, לא אצליח לאגור את סכום כזה... אולי, פשוט אקח אותו לעצמי... במקום לתת
אותו לרוצחים השפלים האלה... אסטה מהדרך, ואסע לשדה התעופה, אעלה על כל מטוס שיוצא מיפן, לא משנה לאיזה יעד ומשם, כבר אסתדר ואגיע לישראל.." עוד הוא חושב וסוטה מדרכו, רק
מס' צעדים.. וכבר מתנפלים עליו כמה לוחמי נינג'ה יפנים, רעולי פנים, הם חוטפים אותו לתוך רכב, מכסים את פניו, קושרים את ידיו ורגליו ונוסעים אל יעד לא נודע...

מיוצר לציין, שמיודענו, משותק מפחד ואימה ולא מצליח לחשוב בבהירות.. הרכב נעצר, הוא מובל בפראות אל מקום תת-קרקעי, ושם בחדר פנימי, הוא מוטח בחוזקה על משטח אבן חלק וקשה,
כשהוא כפות בידיו ורגליו... הוא שומע את היפנים צועקים סביבו, כועסים מאוד על כי כמעט ואיבדו הון עתק בגלל "הישראלי החצוף" שהעז למעול בכספם ואמונם, והוא משותק מאימה לקראת הבאות..
לאחר דין ודברים, קצר ומפחיד, בין ראשי הכנופיה, הוא מבין כי הוא בעצם נתון למשפט בגין בגידתו ולמרות שלא ניתנת לו כל זכות דיבור, משפטו מסתיים במהירות בהרשעה ובגזר דין מוות!
הוא רועד מפחד ויודע שבשניות הקרובות, זה יקרה.. אחד מהלוחמים האכזריים, נוטל חרב ארוכה וחדה, מניף אותה אל על במטרה לשחוט את הבחור.. בשניות האלה, כשהוא שוכב על המשטח
הקר והקשה, רחוק מארץ מולדתו, ממשפחתו ומכריו, שניות לפני המוות האכזרי שנגזר עליו בין רוצחים צמאי דם, כשאין לו זכות ערעור ואולי אף אחד לעולם לא ידע מה עלה בגורלו..
הוא נזכר לו פתאום בסיפורו של הרב יוספי, שם בבני ברק היקרה, בין אחיו היהודים הרחמנים, בסיפור על הנס שנעשה למשה רבנו ושהוא לא האמין שאכן קרה...
ואז הוא חושב לעצמו: 'הי, אני בעצם כמו משה רבנו!!! גם אני שוכב פה, קשור, גם לי עשו משפט שדה וגם עלי נגזר למות בחרב שמונפת על צווארי..'

לפתע, הוא מוצא את עצמו בפעם הראשונה בחייו "מדבר" עם אלוקים ( בו הוא לא האמין עד לרגע זה...): " אלוהים, אם אתה קיים, זה הרגע להוכיח לי... בבקשה אלוהים, אם אתה קיים, בבקשה
תציל אותי ואני מבטיח להיות בסדר, להאמין בך, בבקשה.." עוד הוא "מדבר" בינו לבין אלוקיו... החרב מתחילה לרדת לכיוון צווארו ואז, לפתע, נפתחת הדלת בחוזקה, ולחדר מתפרצת אישה
שצועקת: " לא! לא! אל תהרגו אותו!!"
כולם מפנים את הראש לעברה, החרב נעצרת באמצע הדרך, והאישה ממשיכה בזעקותיה: " אל תהרגו אותו! הוא הציל את הבן שלי! הוא הציל את הבן שלי לפני חמש שנים, בבקשה אל תהרגו אותו"
הלוחמים התדיינו קצרות והחליטו לשחררו, אחד מהם התקרב אל הבחור ואיים עליו, שיעוף מיד מיפן ושלא יחזור לעולם ושבמידה וכף רגלו תדרוך על אדמת יפן, הוא ימות!...

הבחור ברח כל עוד נפשו בו... עלה על הטיסה הראשונה לישראל... על מנת שלא לחזור ליפן לעולם...
כשהגיע לארץ הקודש, הוא רץ לחברו לספר לו את הנס שקרה לו וביקש ממנו שישיג לו תפילין וכיפה.. לדבריו, קרו לו מס' ניסים; לא רק שנעשה לו נס בכך שלא הוצא להורג כשהיה ברור שהוא עומד בפני מוות בטוח
אלא ש....
הוא לא מכיר את האישה שהתפרצה לחדר (!), הוא מעולם לא ראה אותה (!) ולא יודע מי היא.. ולא רק זה, אלא שמעולם הוא לא הציל ילד ביפן ואיך יכול להיות שהוא הוא הציל את בנה
לפני חמש שנים, כשהוא נמצא ביפן רק שנתיים!!!!!!!!
ניסים גלויים, אחד אחרי השני...הבחור חזר בתשובה והתחזק..

והדבר המדהים הנוסף הוא:
שהרב הצדיק ראה בעיני רוחו שהיהודי הצעיר החילוני עתיד לעמוד בניסיון של מוות והוא בחר לספר לו דווקא את סיפור הנס של משה רבנו למען לא יתייאש וברגע שלפני המוות
יזעק לה' על מנת שיושיעו.. זה היה מוזר שהרב בחר לספר דווקא את הסיפור הזה ליהודי חילוני שלא מאמין אפילו שאלוקים קיים.. והרב הזה כל כך רצניונלי שאכןלא היה ברור למה בחר דווקא
בסיפור הניסי הזה ולא בתוכחות רציונליות ולוגיות...להחזיר את היהודי בתשובה!
אם הוא חלילה לא היה מספר לו את הסיפור, הבחור היה בוודאות מתייאש ולא זועק לעזרה מבורא עולם שנמצא בכל מקום בעולם והיכן שנמצא יהודי, שם נמצא הקדוש ברוך הוא איתו
או כמו שהבעל שם טוב הצדיק היה אומר: " יהודי אף פעם לא לבד, בכל מקום שהוא נמצא, הקדוש ברוך הוא תמיד איתו!"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2009 08:40 לינק ישיר 

סוד אריכות ימיה של סבתא מדלן

הספור היומי מספר 20 מהספר העתונאי 'ספור מהשגחה עליונה' מאת קובי לוי
והפעם "סוד אריכות ימיה של סבתא מדלן"

כבת 110 ואולי יותר היתה סבתא מדלן עם פטירתה מן העולם. נכדים, נינים ובני נינים ליוו אותה בדרכה האחרונה לבית העלמין הקטן והשקט של המושבה הקטנה. כמה מנכדיה וניניה אף שהו במחיצתה בשעותיה האחרונות והספיקו לקרוא עמה ''קריאת שמע'' עם יציאת נשמתה. למותר לציין שאותם צאצאים הם תלמידי חכמים מובהקים, ראשי ישיבות, אבות בתי דין ומחברי ספרים מפורסמים, שעקבו במשך שנתיים שלוש אחרי תהליך החלשותה של סבתא מדלן, שעד קרוב לגיל 107 תפקדה כאשת חיל שלא נס ליחה, עד ליום בו הכריז הרופא כי ''לצערי הסבתא-רבה סובלת מניוון שרירים... ולפי האומדנים שלי יש לה שנת חיים''.
כידוע רופאים הם לא נביאים ואפילו לא בבואה ד'בבואה של נביאים. המחלה אומנם קיננה בגופה של הסבתא הנפלאה, אבל היא לא מיהרה לאף מקום.
הדוקטור הבטיח שנה, אבל רק אחרי שלוש שנים צפופות ביראת שמים מצוות ומעשים טובים חייכה הגברת מדלן את חיוכה האחרון לכיוון השכינה, והפקידה את נשמתה האצילית בידיו של הקב''ה.
13 בנים ובנות נולדו לסבתא מדלן, אבל ביום פטירתה ליוו אותה רק שניים מהם, הקטנים מביניהם, שרה בת ה- 75 ויצחק בן ה- 80. שאר ילדיה נפטרו בשיבה טובה מן העולם הרבה לפניה. טור ארוך של נכדים, נינים ובני נינים, דור ישרים יבורך מחה דמעה על אשה צנועה, מסתורית משהו, שסיפור עלום למדי הילך על סוד אריכות ימיה. סוד טמיר ומסתורי שסופר 10 שנים לפני פטירתה לנכדה אברום גבירץ, מנהל ישיבה קטנה חשובה בירושלים.
הרב גבירץ ביום האחרון לשבעה, ביקש לשאת דברים ש''עדיין לא שמעו על סבתא מדלן''.
''תראו אחי ואחיותי, דודים ודודות, קהל קדוש. הכל כבר שמענו על סבתא. על צניעותה, מאור פניה, ביישנותה, נדיבותה. הכל. כמעט הכל.
''על 75 שנות אלמנות שעברו עליה באופן קשה, אבל היא היתה הדבק של כולנו. היא נתנה לכל אחד את התחושה החמימה שהיא סבתא שלו, רק שלו. אני לא הכרתי את סבא אברהם שאני קרוי על שמו, אבל סבתא מדלן סיפרה עליו שהוא היה עניו ומסתפק במועט כמו משה רבנו.
''לפני 10 שנים ביום הולדתה ה- 100 נסעתי לבקרה במושבה. הדרך מירושלים דרומה היתה פסטורלית כתמיד. החלטתי במהלך הנסיעה לשאול אותה: ''סבתא, בלי עין רעה, גיל 100 זה גיל מופלג, מה סוד אריכות הימים שלך?''.
''ירדתי מהאוטובוס, וכבר מרחוק הבחנתי בה ישובה בפינה החשוכה במרפסת ובוררת אורז. היא בישלה הרבה כי תמיד נכנסו אורחים. היא עלצה לקראת בואי, ובזריזות של שרה אמנו מיהרה להגיש לי כוס מים קרים, קפה שחור וכמה ביסקויטים. היא שאלה אותי תמיד, ר' אברום ''מה שלום התלמידים שלך, הם מתעלים? הם חרוצים? תדאג ר' אברום שהם לא יהיו רעבים. ילד רעב לא לומד כמו שצריך'' הייתי מרגיע אותה, סבתא אל תדאגי המקררים בישיבה מלאים כל טוב. ואם קצת חסר שמנת, אז מורחים מרגרינה, אף אחד לא הולך לישון רעב חס ושלום.
''ובעודי לוגם מן הקפה אזרתי אומץ לשאול את סבתא, את השאלה שסיקרנה אותי מכל. סבתא, שאלתי, עוד תחיי שנים רבות, אך אנא גלי לי מה הסוד של אריכות הימים? השלווה, הוויתור, השמחה. מה?
''אתם לא תאמינו, אבל סבתא לא התחמקה מתשובה. ראיתי בעיניה ניצוץ של רצון עז לגלות את הסוד שכולנו כל כך שאפנו לדעת. היא הניחה את גרגרי האורז, עצמה את עיניה וסיפרה.
''ר' אברום יקירי, את בני ובנותי גידלתי בירושלים של תחילת המאה הקודמת. והימים ימי המלחמה העולמית הראשונה, התורכים לחמו באנגלים וניסו בשארית כוחם לאחוז בארץ. האנגלים כידוע, ניצחו ודחקו את רגלי האימפריה העותומנית. היו אלה ימי צער, מצור ורעב. ירושלים סבלה מהרוגים רבים, מאבטלה ומעוני. סבא אברהם, היה צריך להאכיל שישה זאטוטים רזים וחולניים, ועקרת בית צעירה אחת שבקושי נשאה את עול גידולם. הייתי אשה צעירה, חלושה למדי שגדלה מגיל צעיר ללא אבא ואמא, שנפטרו מטיפוס. ידעתי שרק נישואין בגיל צעיר יכולים לתת לי מזור ומרפא לשכול ולסבל של ימי ילדותי ונעורי. נישאתי בגיל 17, ובגיל 25 הייתי מטופלת בששה ילדים, ביניהם זוג תאומות. סבא אברהם היה מתעורר עם עמוד השחר, מתפלל בביהכנ''ס של חורבת יהודה החסיד ורץ להביא פת לחם. הוא היה סבל, שואב מים, צבעי, בנאי, חקלאי, אופה. הוא לא בחל בשום מלאכה, העיקר להגיע לפנות ערב עם כיכר לחם, או חצי כיכר, הכל לפי ברכות שמים... לפעמים הוא הביא גם קצת חלב. מיד כשהוא הגיע הוא אחז בסכין המטבח ובצע את הלחם ל- 8 פרוסות. פרוסה לכל ילד. זה התפריט היומי. כשהיינו עשירים יותר טבלנו אותה בשמן זית, או סוכר, אבל בדרך כלל הילדים מצצו את הפרוסה תוך טבילתה בכוס תה דלוח. הלחם התברך במעיהם...
''החזקנו אותם חיים בניסי ניסים. סבא היה מותש ושחוק. בגיל 30 הוא נראה כמו בן 60. שערו הלבין וגופו כחש. פרוסת הלחם הקטנה נתנה לו כוח לעבור יום עבודה אחרי יום עבודה.
''יום אחד סבא חוזר ממלאכתו, בוצע את הלחם ל- 8 חלקים ואומר לי ''מדלן את נראית חולנית, חיוורת. את רזה מאד. אני מודאג''. סבא הגיש לי את פרוסת הלחם וביקש ''טלי ידיים רעייתי, אני רוצה לראות אותך אוכלת ומתחזקת, לבי נשבר בקרבי בראותי אותך צנומה ומצומקת...''.
''לא, אינני רעבה'' עניתי לסבא שלך ''אני מרגישה טוב, והחיוורון נובע מעייפות, לא מרעב...
''סבא שלך, ר' אברום, היה צדיק ועדין נפש. הוא השפיל ראשו אל בין כפות ידיו ומירר בבכי קורע לב.
''אני יודע מדלן, עכשיו אני יודע שבמשך שבועות רבים את אוכלת רק פרורים? אני יודע שאת שומרת את פרוסת הלחם שלך בצד ומחלקת בין הילדים, במהלך היום. את מרעיבה את עצמך כדי להחיות אותם. ואני, ריבונו של עולם, לא הבחנתי בכך עד עכשיו. אוי, אבא שבשמים, רחם עלי, על ערלות הלב שלי. העניות מנוולת, אבאל'ה, איך יכולתי להשאיר את אשתי רעבה במשך שבועות?
''ליבו של סבא נשבר בקרבו. העול היה כבד עליו, והוא פשוט חשף את האמת. חסכתי מפי, כדי להאכיל את הילדים, אבל שמרתי זאת בסוד כדי לא לצערו.
''מדלן'' אמר סבא שלך כשעיניו דומעות ''אני מעמיד לך את כל זכויותי ומצוותי אם יש לי כאלה, ואם יש לי זכות לברך, אז שהקב''ה יאריך ימייך ושנותיך בנעימים עד כמעט 120 שנים!!! בזכות הרעב והצער שגזרת על עצמך, את עוד תזכי, אשתי, לימי שובע ושמחה עם נכדים ונינים, ואני בעליבותי אינני יודע אם אזכה לכך...''.
הרב גבירץ מחה אף הוא דמעה והמשיך בהספד ''סבא מת צעיר לימים. חשבונות שמים מי יודע? וסבתא שגידלה 13 יתומים צעירים האריכה ימים. וברשותכם נזכרתי במדרש שקשור לפרשת נח:
''נח איש צדיק חילק מזונות לבעלי החיים שבתיבה, וידע כל צורך ומכאוב וכל מאכל שהם זקוקים לו. בין לבין הוא הבחין שעוף החול איננו אוכל, ואיננו מבקש את מאכלו, אלא מצטנף בפינתו ענו וצנום.
''שאל אותו נח, מדוע אינך מבקש לסעוד, השיב העוף: ''כי ראיתי אותך טרוד בהאכלת בעלי החיים ולא רציתי להטריח אותך כדי להאכיל גם אותי...'', ברכו נח שיחיה לנצח וכך הווה.
''סבתא מדלן יקרה, אין לנו ספק שגם את זוכה כעת בחיים נצחיים של עונג אינסופי תחת כסא הכבוד, עם סבא אברום. כי סבא הצדיק גזר והקב''ה קיים. הרעב שלך בירושלים של מעלה, השביע כאן ומשביע עדיין, מאות רבות של נפשות צאצאים שוקקות''.
ואחר כך אמרו קדיש.
את מי להחיות?
אף שיכולתי להחיות מתים, העדפתי להחיות חיים. (רבי מנחם מנדל מקוצ'ק)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2009 08:41 לינק ישיר 

להקשיב ללחישה ~ או להמתין ללבנה

מנהל צעיר ומצליח טייל במכוניתו במורד רחוב שכונתי, נוסע קצת מהר מדי ביגואר החדשה שלו.
הוא הביט סביב לוודא שאין ילדים המזנקים להם מבין מכוניות חונות, והאט כשחשב שהוא רואה משהו.
במהלך הנסיעה, לא נראה אף ילד החוצה את הכביש.
לפתע, בהפתעה גמורה, התעופפה לבנה אל כיוון מכוניתו והתנפצה אל תוך הדלת הצדדית של היגואר.
המנהל המבוהל לחץ על הבלמים וסובב את היגואר אחורה.
הוא קפץ החוצה מן המכונית, תפס בכוח ילד, דחף אותו כנגד מכונית חונה, וצעק עליו: "מי אתה ומה זה צריך היה להיות? מה לעזאזל אתה חושב שאתה עושה?"
בכעס ההולך גובר הוא המשיך, "זו מכונית חדשה ,  והלבנה הזו שזרקת עומדת לעלות לי הרבה כסף. מדוע עשית זאת?"

עכשיו עצרו רגע ותחשבו מה אתם חושבים על הנער ? שהוא חוצפן לא מתחשב יכל לגרום לאסון
כבד , ישר שופטים ללא כל התמונה מה עם כף זכות אחים יקרים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > אשכול סיפורים השגחה פרטית והתחזקות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.