|
|
| נשלח ב-11/11/2009 08:52 |
|
| |
כריות לא מדברות
חדש באתר הספור היומי מהספר העתונאי 'ספור מהשגחה עליונה' מאת קובי לוי
והפעם ספור מספר 5 - כריות לא מדברות
אם הכרית של טלי פרץ, מורה בכירה בת 32, יכולה היתה לדבר, הייתם שומעים ממנה תפילה וזעקה מן הלב. הכרית של טלי פרץ אם לשלושה ילדים (האחרון מבניה, אז, תינוק בן יומו) עברה חוויות לא מעטות של דמעות ללא סוף, תחנונים ובקשות לקב''ה בכל סיגנון שתעלו בדעתכם, במשך חודשים ארוכים של אימה ובלהות.
צריכות הנשים היולדות להודות לקב''ה השכם והערב, על היציאה מסכנת הלידה בבריאות איתנה של נפש וגוף. נכון, שעות המכאוב והסבל מסתיימות על פי רוב בחיוך מאושר של אם מתרגשת ושל תינוק מקומט משהו, הנכנס לעולם, צווחני וצרחני כמיטב המסורת של מי שלפתח חטאת רובץ.
כשטלי ילדה את בנה השלישי מיכאל, הכל היה תקין. מיכאל קיבל ציון גבוה מיד עם היוולדו, משקלו 4.5 ק''ג בלי עין הרע, הלידה היתה קלה ומיד אחרי הבשורות לסבים וסבתות ולבני המשפחה העליזים, הובל מיכאל למחלקת התינוקות ואמו הוזזה לנוח שנת ישרים במחלקת יולדות.
לאחר שש שעות שינה עמוקות התעוררה טלי וביקשה לקום מן המיטה. זה לא כל כך הלך. הרגליים היו כבדות עליה, והידיים עוד יותר. היא ניסתה להזיז אצבעות, אבל זה הלך בקושי. היא חשבה שהיא חולמת וביקשה לישון עוד קצת... אולי זה רק חלום בלהות. היא עצמה שוב עיניה וניסתה להירדם... אחרי שעה ניסתה שוב לקום, אך אבוי, חוץ מהראש שנע ימינה ושמאלה, ושאר חושיו, כל הגוף היה מאובן ומשותק כאבן שאין לה הופכין.
הזעקה המבוהלת של טלי פרץ הדהדה מקצה המחלקה והגיעה עד לחדרי הניתוח, ועד מעבר לחלונות בית החולים. צעקה-זעקה של שוד ושבר, אובדן, בהלה, חרדת מוות מפני הבאות. מה לא. חולים, רופאים ואחיות אטמו אוזניים.
טלי, סגנית המנהל, מורה בכירה בבית ספר מכובד במרכז הארץ, אשה כשרונית ורבת-פעלים, נחשפה לראשונה בחייה, ללא הכנה מוקדמת לנורא מכל. שיתוק טוטלי של הגפיים. היא, שהיתה הרוח החיה, נעה מכיתה לכיתה, מנחה מורות, בודקת ויוזמת מבחנים ופרוייקטים חינוכיים, מנהלת ישיבות ביד רמה, מצוייה עכשיו בתחושה משפילה של כלי אין חפץ בו... והרופאים? לאחר בדיקות ארוכות נותרו פעורי פה וחסרי אונים לא פחות ממנה. גם רופאים מומחים שהוזעקו מחו''ל לא הצליחו לאבחן מה מקור הבעיה, האם זה וירוס, חיידק חצי-טורף, או אולי טורף וחצי, קריסת מערכת העצבים, פגיעה מוחית. שומכלום. תמהון ושיתוק מקצועי אחז בהם.
לאחר שבועיים של נסיונות טיפוליים, איבחונים ובדיקות שונות ומשונות הועברה טלי פרץ שבורה לבית לוינשטיין אולי שם תרשם איזו ישועה. מיכאל התינוק נשאר אצל סבתא. טלי היתה רוויה געגועים פוצעים. בעלה גלעד, איש טוב ירא שמים וחרוץ לא עזב אותה לרגע, ופיו מלא מילות עידוד ואופטימיות, כמו שבעל יהודי צדיק צריך להיות. ''משותק לנו הגוף'' לחש גלעד לרעייתו, ''אבל אין לי ספק אשתי, שישועה קרובה לבוא''.
טלי פרצה בבכי תמרורים. שלושה חודשי שיתוק מוחלט היו כבדים מנשוא. כוחות נפש עצומים נדרשו לה כדי לומר לגלעד את המונולוג הבא ''גלעד, אתה עדיין איש צעיר, ועתידך לפניך, יש לנו שלושה ילדים מתוקים שצריך לגדל. אני מחוץ למשחק החיים. אני רק ראש בלי גוף, ובשביל לגדל ילדים ולבנות משפחה צריך גם גוף. הקב''ה נטל ממני את הגוף, זה רצון השם ואני מקבלת גזירה זו באהבה עד כמה שביכולתי... אתה בעל צדיק ואיש נפלא ויקר, ואני מלאת הערכה לעידוד שלך ולחיזוק היומיומי, אבל אני מאפשרת לך לבנות חיים אחרים גלעד, בלעדי''.
טלי בלעה את דמעותיה וליבה נכמר בקירבה, אבל היא הרגישה שזו האמת לאמיתה, וכי אין זה הוגן וצודק להעמיס על גלעד גם אותה, החולנית והמשותקת...
''אני עד יום מותי אשאר בעלך'' ענה גלעד ''את עוד תלכי על הרגליים... חידלי מדברי ההבל הללו...''.
בחדר של טלי היו עוד שלוש חולות באיזשהו תהליך של שיקום, אם בכלל. האחת, מירב, אשה צעירה עיוורת, השניה, נורית חולת טרשת נפוצה, והשלישית, נוגה, פצועת תאונת דרכים צולעת קשה שאיבדה את יציבותה הנפשית במידת מה, ועסקה ברקימת כריות. כשטלי הגיעה למחלקה היא העניקה לה כרית במתנה ''את חברה שלי'' אמרה נוגה, ''תניחי ראשך על הכרית שלי, ובעזרת השם תבריאי''.
כשגלעד הלך השמש כבר שקעה, וירח צהבהב עגמומי משהו ריצד מעבר לחלון יחד עם שלל כוכביו הזערוריים. טלי השקיעה את ראשה בכרית הקטנה שקיבלה מנוגה והחלה לדבר עם הקב''ה:
''אבא שבשמים, אני יודעת שאני לא צדיקה גדולה, ואין לי ספק שהשיתוק הוא גזירה מתוך רחמים. אני יודעת שנלקחו ממני הגפיים בגלל עבירות אבל יש לי תינוק קטן בבית. שעוד לא ליטפתי, שלא חיבקתי, שלא הניח ראשו על ראשי. מיכאל שלי עדיין לא חש מגע של אמא מגפפת וחמימה. למה? למה אבא שבשמים? אולי תרחם עלי ובמקום משותקת 100% תהפוך אותי לעיוורת כמו מירב. נכון היא עיוורת, אבל היא יכולה לחבק את ילדיה... ואני כל כך רוצה לחבק את מיכאל... ואם לא עיוורת אז אולי תחליף את השיתוק הנורא שלי בטרשת נפוצה, כמו שיש לנורית. נכון, זו מחלה סופנית, אבל לפחות עכשיו נורית יכולה לשחק עם ילדיה... או אולי לחילופין אבא שבשמים, אני אפילו מוכנה לאבד את היציבות הנפשית כמו נוגה, שהיא אומנם משונה, אבל לפחות היא אמא עם רגשות ויכולת לחבק, לנשק... כמה נורא להיות משותקת, חסרת אונים, כמו סמרטוט שאין בו שימוש...''.
והכרית של טלי פרץ הפנימה וספגה הכל לתוכה.
''אבא שבשמים... אתה יודע מה, מי אני ומה חיי שאבקש מחלות וצרות של אחרים. אתה הרי יודע מה טוב ומה נכון בשבילי... עשה בשבילי רק מה שמגיע לי... רק לי, לא רוצה משל אחרים''.
וגם את זה שמעה הכרית. ותפילה זו בקעה רקיעים.
למחרת הגיע לבית לוינשטיין דר' ארנולד סקופשטיין מהולנד מומחה בעל שם עולמי. הוא בדק את טלי פרץ במשך שעה ארוכה, עיין בתיק הרפואי ואמר: ''השיתוק שלה זו תופעה חולפת, לפי הערכתי זה ייעלם והיא תבריא תוך חודשיים או שלושה חודשים לכל היותר''.
המילים החמות הללו היו כמים צוננים לנפשה העייפה של טלי פרץ. לראשונה היא שומעת רופא מומחה שמשמיע עתיד ורוד.
אחה''צ כשהגיע גלעד עם אחותו נחמה לביקור, הוא שמח לשמוע את אבחונו של דר' סקופשטיין. לפתע נעורה בו תקווה שניתן לקצר את הזמן. הוא חיכה לרגע שבו חברותיה לחדר של טלי תלכנה לחדר האוכל.
הוא נעל את הדלת פנה לטלי ואמר ''טלי את בריאה. לבי אומר לי שהגזירה בוטלה. דר' סקופשטיין איננו מדבר מגרונו, זו בת קול משמים, קומי עכשיו מהמיטה!!!''.
טלי היתה המומה.
''קומי'' צעק גלעד ''את בריאה!!! זהו, עכשיו זה זמן של רחמים. הוא ביקש מאחותו נחמה לאחוז בידיה של טלי ולסייע לה לשבת. טלי לא האמינה, לפתע נוסכו בה כוחות טמירים, היא צבטה את רגליה וחשה בכאב דקיק... כאב שחודשים ארוכים נעלם ממנה.
נחמה סייעה לה לעמוד והיא התחילה לגרור רגליים... נשענת על קירות וכיור ודלת.
לא יאומן, גוררת צעדים אבל מתקדמת.
לקח לטלי פרץ 10 ימים לחזור לעצמה, עדיין לא ב- 100%, אבל השיתוק הנורא נעלם כלא היה. היא נפרדה בנשיקות מחברותיה לחדר ואיחלה להן החלמה מהירה. כשהיא פנתה ללכת, קראה לה נוגה ''טלי, טלי... אל תשכחי את המתנה שלי, קחי אותה איתך... את הכרית הרקומה שנתתי לך ביום שהגעת לכאן''.
טלי נטלה את הכרית מידיה של נורית וחיבקה אותה חזק חזק. כשהגיעה הביתה, היא נפנתה לחדרו של מיכאל, תינוקה החמוד, הרימה את ראשו והניחה את הכרית למראשותיו.
''ילד מתוק שלי... הכרית הזו שמעה הרבה תפילות של אמא... תפילות שהרקיעו שחקים. היא גם מלאה דמעות של אמא. יהי רצון שהן ילוו אותך ילדי בהמשך חייך, בבריאות ושמחה''.
טלי נעמדה סמוך למיטתו של מיכאל לתפילת ערבית. עיניה זלגו כשהגיעה לברכה: ''ברוך אתה השם רופא חולי עמו ישראל''.
תפילה נשמעת
אימתי התפילה נשמעת? כאשר הנפש נכנעת, העין דומעת והתלאה לקירות הלב נוגעת.
(רבי יהודה אלחריזי)
 |
|
|
|
|
|
| |
דורון שפר מציג: כך חזרתי בתשובה
"היו גם משברים באמצע - סיני, ברזיל, יפו, אבל אז הצעקה הפנימית נשמעה". דורון שפר, פעם סמל על המגרש, היום - סמל לשליחי ארגון התשובה. בהרצאה בפני קורס השליחים של "מעייני הישועה" סיפר על המסע האישי שלו אל התורה. וגם נתן טיפים
קובי נחשוני
כשדורון שפר היה בן 16, ערב הצו הראשון, החלום הגדול שלו היה להיות טייס קרב בחיל האוויר. בסוף - נעבעך - הוא עשה רק טירונות כלל צה"לית עם פרופיל רפואי 45 ומסע כומתה של 800 מטר, ונאלץ להסתפק בקריירה חלופית כאחד מגדולי הכדורסלנים הישראלים בכל הזמנים. התובנה שלו, 21 שנים אחרי: "הבדיחה הכי טובה שאתם יכולים לספר לקדוש ברוך היא פשוט לתכנן תכניות".
מאז עברו על שפר עוד כמה דברים שוודאי לא תיכנן - רוחניות בהודו, מחלת סרטן קשה וגם חזרה בתשובה - והוא מבטיח שזה לא הסוף, כי "המסע הוא לאין סוף". אמש (א') הוא הופיע בפני חניכי קורס השליחים של ארגון התשובה "מעייני הישועה" בירושלים, סיפר את סיפורו האישי וגם נתן כמה טיפים למי שיעמדו בקרוב מאחורי דוכן הפצת היהדות במדרחוב הקרוב.
ה"אייס-מן" בגרסה החדשה (צילום: קובי נחשוני)
"אין עוד מלבדו", הוא פתח, "היום גם המדע מודה בזה ומוכיח את זה, במה שנקרא 'אפקט הפרפר'". שפר מרבה לדבר על "אחדות" ו"שלמות" - בין אדם לעצמו ובינו לבין הסביבה, וטוען כי "לא צריך להיות מיסטיקן או גדול בתורה כדי להבין את זה". לדבריו, אפילו בעולם הספורט הכל-כך אגרסיבי הוא מוצא את מבוקשו, וכיום, כמאמן נערים, הוא מבקש להכניס לכדורסל "ערכים ודרך ארץ".
המסע של שפר
"בקונטיקט נזרע הזרע", הוא שיחזר בכנס את תחילת המסע. שם, רחוק כל-כך מהבית, הוא נתקל בשני ספרים דווקא לא-יהודיים – "האלכימאי" ו"הנקודה השמימית". הם נגעו בו בנקודה מאוד מסויימת, ורק כעבור שנים הבין כי שם היה בעצם הניצוץ היהודי. מאז חיפש אותה כדי להוציאה מהכוח אל הפועל, ובדיעבד הוא מגדיר את התהליך - "מסע חיים". בדרך הוא חיטט בעצמו המון ושינה הרגלי אכילה, לבוש ואורח חיים - עם ובלי קשר למחלה - אבל רק בהודו, בחגים, חווה לראשונה ש"משהו בפנים מתעורר".
כשחזר לכדורסל, לירושלים, הוא מספר כי ההרגשה הייתה של "שמחה גדולה בנפש ובנשמה, התרגשות, 'ושבו בנים לגבולם'". בעין כרם, מקום מגוריו, התחבר לאיש חב"ד, ומשם הדרך לכותל, למעיינות ולתפילין הייתה קצרה. "היו גם משברים באמצע - סיני, ברזיל, יפו, אבל אז הצעקה הפנימית נשמעה שוב".
בהמשך החל ללמוד תורה בצורה מסודרת בכולל ליטאי לחוזרים בתשובה בבירה, החל לקיים מצוות, ויחד עם אשתו נוכח ש"תורה מביאה הרבה ברכה בחיינו". להיות "דתי בלב" זה לא בשבילו והוא גם לא ממליץ לאחרים: "אם אין מעשים זה לא רוחניות אלא פשוט 'לעשות רוח', אבל אם הם הולכים ביחד - זו תורת חיים".
שפר חזר בתשובה בעצמו - אבל לא לבד: "היו איתי הקב"ה ומיליוני החיידקים שבגוף". למרות זאת, ובעיקר משום שהוא המרצה היחיד שאינו רב ובכל זאת גם היה בצד השני, יש לו כמה טיפים לחניכי קורס השליחים. "איינשטיין אמר שדוגמה אישית היא לא הדרך הכי טובה לחנך אלא הדרך היחידה לחנך", הוא מאתגר את הקהל, "צריך גם לדעת מה לומר ומה לא, מתי ואל מי לדבר. לפעמים זה עלול לפעול דווקא לצד השני".
"מדונה ביקשה להיפגש עם הרב בצרי"
הרב יצחק בצרי, בנו של המקובל הרב דוד בצרי, שהרצה לפני שפר, בחר גם הוא להתמקד במיסטי, והרבה להזכיר גלגולים, דיבוקים וחלומות. "הציבור אוהב היום מאוד קבלה אז צריך להסביר", אמר. הוא הוסיף כי אדם המספר שחלם חלום הוא "הזדמנות הכי גדולה" להחזרה בתשובה, ולכן אף פעם אין לדחותו.
בהמשך טען כי
"יש דיבוקים, זה משהו שצריך לדבר עליו", ושיחזר – כעד ראיה - את סיפור הוצאת הדיבוק המפורסם על ידי אביו המקובל. הרב בצרי התאונן על כך ש"אנשים נוטים לא להאמין בעל-טבעי, גם אם הכל מצולם ומתועד", ואמר: "כל דימונה הכירו את הסיפור והיו עדים לו רבנים ומקובלים מכל הזרמים והחוגים".
הרב יצחק בצרי התייחס גם לנושאים אקטואליים וקבע כי לאליאור חן יש כוחות על טבעיים אך הוא מנצל אותם לרעה. הוא הבטיח כי "הקדוש ברוך הוא לא יפקיר את עם ישראל" ו"אין מה לדאוג מאיראן או מאף אחד אחר בעולם". על מדונה, העוסקת בקבלה, סיפר כי כשביקרה בישראל ביקשה להיפגש עם אביו, רבי דוד, אך הוא סירב כדי "שלא יחשבו שכך נראים מקובלים".
עשרות צעירים וצעירות משתתפים במחזור השני של קורס השליחים שנערך ב"בית מים" של תנועת מעייני הישועה במרכז ירושלים. אחת לשבוע הם באים לשמוע שתי הרצאות מרבנים שעוסקים כבר שנים ארוכות בתחום – מהרב שלום ארוש מברסלב, דרך הרב מנחם ברוד מחב"ד, הרב מרדכי נויגרשל החרדי והרבנים שמואל אליהו ויהושע שפירא מהציונות הדתית.
יו"ר תנועת מעייני הישועה, אביחי בוארון, אמר ל-ynet: "יש צמא אדיר של הציבור הכללי ליהדות ואנחנו מבקשים להנגיש אותה לכל ישראלי שרוצה בזה. מי שיכול לעשות את זה הכי טוב זה הציבור הדתי לאומי, הנמצא בחיכוך גבוה מאוד עם הציבור הכללי, אלא שהוא לא קנה מספיק כלים כדי לעשות זאת. לחלל הזה 'מעייני הישועה' נכנסת, במטרה להקנות דרך הקורס לכל דתי לאומי באשר הוא את דרכי הפעולה ל'שיווק' היהדות - בצורה חיננית, שעושה כיף לכל ישראלי להתחבר אליה. ממילא – כך אנו מאמינים - זה יביא לקירוב לבבות אדיר וסוחף".
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-3802171,00.html
 |
|
|
|
|
|
| |
המלך העצוב מאת יוסף המספר (יוסף סלע)
היה היה מלך שהיה מאוד עצוב...
בממלכה נכשלת והוא הרגיש שהכל אבוד.
הוא היה מדוכא מאוד ואיבד כל תיקווה.
הוא ניסה למצוא מישהו שישמח אותו,
חיפש בכל מקום- אבל לא מצא.
ואז פתאום הוא ראה אדם מאוד מאוד מאושר ושמח!
הוא מייד אמר: "מי זה הבן אדם הזה??"
"לא ראיתי חיוך כזה אמיתי מעולם!!"
"מהר הביאו לי אותו!"
ואז הלכו וניסו לתפוס אותו,
אבל הוא היה כל כך מאושר ורקד וקפץ שהם לא הצליחו..
בסוף רק עם רשת של פרפרים הם הצליחו!
הוא הגיע אל המלך ששאל מהו סוד אושרו:
"איך אתה כל כך מאושר שאתה עני ומסכן?"
האיש המאושר פשוט סיפר לו שהוא כל כך מאושר,
בגלל שהוא יודע שהכל מלמעלה- שהכל קורה לטובה,
ושאלוהים דואג לכל אחד באופן אישי ולכן אין לדאוג כלל!
שכל דבר קטן גם אם נראה נורא ואיום- בסוף רק לטובתנו המלאה!
הוא התחיל לרקוד ולשמוח עם המלך והמלך היה מאושר עד דמעות!
מייד הוא אמר לאיש המאושר שהוא ממנה אותו להיות שר!
"אני שר?! אבל אני לא יודע כלום!" -אמר האיש..
"אני אמנה אותך להיות שר השמחה של הממלכה!"
"אתה תדאג שהממלכה תהייה מאושרת!"
האיש הסכים ומייד קיבל שק גדול של מטבעות זהב!
הוא חזר הביתה בליווי מלכותי עם השק ונתן אותו לאשתו ההמומה..
היא היתה מאושרת עד השמיים! כי היא לא ידעה איך הוא יתפרנס..
היא חשבה שבגלל שהוא רק רוקד ושמח כל הזמן הם יהיו עניים לעד..
וככה הצליח לעשות גם את אשתו למאושרת כי זה מה שרצתה!
קודם כל האיש המאושר והמלך הלכו לאויבי הממלכה...
בריקודים וחיוכים הצליחו המלך והאיש לעשות שלום לאט לאט..
ככה הם הלכו לכל מלכי הגבולות ובצורה כל כך פשוטה להביא לשלום!
כי זה כל כך פשוט לעשות שלום אם רק יודעים ששמחה מרפאה..
המלכים היו כל כל מאושרים שהם פשוט שכחו מכל הצרות..
וויתרו על כל הסכסוכים היו עד אז בין הממלכות..
זה כל כך קל לעשות שלום! פשוט עד כדי כך!
ואז האיש התחיל לשמח את הממלכה עצמה שהפכה לשמחה יותר..
לאט לאט אנשים הרגישו יותר שמחים והבינו שמותר להם לרקוד ולהנות..
הם התחילו לצאת ולקנות דברים ולהרגיש טוב ואז הממלכה שגשגה מחדש!
בסוף הממלכה חזרה למצב כל כך טוב שלא היתה מעולם בימי המלך!
סוף סוף למלך היה זמן פנוי..
והוא החליט לעבור לתחביב של המלכים- צייד!
האיש המאושר לא כל כך אהב את הרעיון הזה,
והוא רצה להצטרף ולצאת עם המלך ליער ביחד.
כל פעם שהמלך עמד לירות ברובה שלו בחיה-
מייד הצחיק אותו האיש והמלך פספס.
ואז פתאום בטעות המלך ירה לעצמו ברגל...
וגילה שהבוהן שלו עפה לגמרי מכף הרגל!
הוא היה פשוט בתדהמה גמורה!
התפתל מכאבים וסבל נורא...
אבל מה האיש עשה?
הוא היה מאושר!!
והתחיל לרקוד!!
"איזה יופי שזה קרה לך!
זה בטוח סימן שמשהו טוב עומד לקרות!
אתה תראה שזה יהיה לטובה!!
ואיזו טובה עוד תהייה!!"
אמר האיש בשמחה..
אבל המלך מאוד לא אהב את זה..
הוא כעס נורא על האיש שמעז לצחוק ככה על המלך!
שהוא כואב וסובל כל כך הוא מאושר ורוקד!!
"איך אתה מעז!! אני אעניש אותך!
אני אשליך אותך עכשיו לבור!"
המלך החליט לזרוק אותו לבור שהיה באזור..
בור מלא נחשים ועקרבים מסוכנים..
האיש המאושר הסכים ולא התלונן.
"לפחות לפני שאתה זורק אותי,
תן לי לחבוש את הפצע שלך!"
אמר האיש...
אבל המלך אמר לו בחזרה:
"אל תחשוב שאני אסלח לך אם תעשה את זה!
אני עדיין אשליך אותך לבור אחרי זה!!"
האיש הסכים ואמר שהוא רק דואג למלך..
"אני לא רוצה שהפצע יזדהם או משהו!
זה מסוכן..."
אחרי שהאיש חבש את הפצע של המלך..
המלך בכל זאת זרק אותו לבור..
אבל מה?
האיש היה מאושר!!
ורקד בתוך הבור ושמח!
המלך אז חשב כבר:
"הוא משוגע לגמרי!
שישאר בבור וזהו!"
המלך מייד לקח את הסוס,
ודהר במהירות לרופא הממלכה...
שהוא יטפל בו בצורה רצינית.
הוא דהר ודהר ביער ואז לפתע!
הוא גילה שהוא מוקף אנשי שבט פראי מסוכן!
הם תפסו אותו ואמרו לו שהם צריכים אותו..
כי הנסיך שלהם חולה אנושות ואין תרופה למחלתו..
והרופא אליל שלהם אמר להשיג גופת אדם שלמה,
ושהנסיך צריך לאכול אותה,
כדי להבריא...
המלך כבר הבין שהמצב שלו אבוד.
אנשי השבט שמו אותו בסיר והתחילו לחמם אותו..
זרקו כמה תבלינים והמלך הבין שהסוף שלו קרב.
ואז פתאום הגיע הרופא אליל המפחיד...
ופתאום הוא שם לב למשהו!!
"מהי התחבושת הזאת!?"
"תסירו אותה מייד!!"
ואז שהם הסירו את התחבושת מה הם גילו?
שחסרה הבוהן! והרופא מייד אמר:
"תוציאו אותו מייד מהסיר!!
אמרתי לכם שאני צריך גופת אדם שלמה!!
אחרת הנסיך לא ירפא בכלל!!"
ושחררו את המלך לחופשי..
המלך מייד דהר מהר מהר!!
מבין שבאמת מה שקרה היה לטובה!
בוכה מדמעות של אושר ושמחה!
ממהר ממהר ולאן?
לבור עם האיש!!
"אתה צדקת!! אתה צדקת!!"
הוא צעק בעודו דוהר ביער...
הוא הגיע אל הבור.
ומה ראה?
שהאיש ששמע את הסיפור עוד יותר מאושר!!
הוא היה כל כך מאושר ובכה מדמעות והכרת תודה,
המלך חשב שזהו זה הוא השתגע כבר לגמרי!!
"אני זרקתי אותך לבור ואתה מאושר ככה??"
ואז האיש המאושר אמר לו באושר גדול:
"זה לא רק שאתה ניצלת בזכות התאונה עם הבוהן!
אפילו זה שזרקת אותי לבור היה לטובה!!!
כי אם הייתי מצטרף ובא איתך ליער...
היו לוקחים אותי במקומך!!
הכל לטובה!!
מצווה גדולה להיות בשמחה להיות בשמחה תמיד
אחים יקרים כמה אנו צריכים לשמוח שאנחנו יהודים בנים של מלך רק בשביל זה חייבים להיות בשמחה תמיד יש כל כך הרבה גויים בעולם והקב"ה בחר בנו שנהיה בניו זה יותר מזכייה במפעל
הפייס של כל ההגרלות ביחד.
לא לשכוח שהייסורים והצרות באים כדי להבריק אותו כמו יהלום .
אילו יהודי היה יודע מה זאת מה זאת חתונה
היה שמח שמח ורוקד שמח ורוקד כל השבעים שנה
אילו יהודי היה יודע שהשם אוהב אותו
אילו יהודי היה יודע מה זאת מה זאת השבת
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2009 08:53 |
|
| |
המזוזה של צ'יקו
הספור היומי מהספר העתונאי 'ספור מהשגחה עליונה' מאת קובי לוי
צ'יקו שלנו היה חסר מזל במושגים השכונתיים. רוצים דוגמאות? בבקשה. לפני חמש שנים הוא פתח חנות ירקות, ואחרי חצי שנה הבנק עיקל את הגרוטאה האישית שלו, שבטעות יש מי שמכנה אותה בתואר: מכונית. לפני שנתיים הוא פתח דוכן פלאפל ונשאר שבועיים שלמים עם כל הקציצות ועם עוד 300 פיתות עממיות שהפכו מזמן לקרשים. בנוסף, קצרה כאן היריעה מלתאר את סוללת מקומות העבודה שהוא עבד שם, אבל לא יותר מחודשיים שלושה, עד שהגיע מכתב הפיטורין.
בקיצור לא הלך לצ'יקו מיודענו ומבלי להתכוון הוא הפך לנזקק, שהרי סוף סוף עליו להאכיל אשה וארבעה קטנטנים, כן ירבו. שלא תטעו לרגע, צ'יקו לא דפק על דלתות ולא ביקש נדבות, ההיפך. אם היו לו עשרה שקלים בכיס, חמישה הוא תרם ללא ניד עפעף לאלמנה עניה או לחתן בן ישיבה. מה שכן, הוא לא בחל בשום מלאכת כפיים, העיקר להביא פת לחם. סבלות, ניקוי בניינים, ליווי תלמידים, הכל.
ועכשיו נעביר את עדשת המצלמה מצ'יקו החביב, לכוונו של – גבריאל אברמוב המכונה גבינו – הגבאי הוותיק של בית הכנסת השכונתי ''משכן רחל''.
לגבינו הגבאי נמאס – אבל ממש נמאס – מהמבנה הרעוע והמיושן שקיבל ללא מאמץ מיוחד את התואר ''בית כנסת''. 25 שנה הם מתפללים שם. בקיץ הם מזיעים ובחורף הם מחפשים פינה יבשה מפני הדליפות. בלי לפשפש בציציות ובלי לחקור למה כמה ומדוע, תפש גבינו הגבאי יוזמה והחליט לערוך התרמה משמעותית לטובת שיפוץ מסיבי של בית הכנסת וארון הקודש, כולל הרחבת המבנה וכמובן הדבקת אבן ירושלמית שתעטר את חזיתו. לפני שנתיים בדיוק, ליל שבת פרשת ''ויקרא'' החליט הגבאי המסור לעמוד מול הציבור, לתאר את המצב העגום ולבקש תרומות. לא ח''י שקלים ולא פעמיים ח''י.
יש ציבור עני? אין ציבור עני. מינימום 500 דולר לגולגולת של אב בית. לא יאומן. ההיענות היתה פנטסטית. האחים גורין יבואני המזון הורידו ראשונים 4,000 דולר, ד''ר פינצי רופא השיניים הקשיש לא ניד עפעף תרם 1,200 דולר, ואפילו ריקו סולמי השיפוצניק הבטיח 1,000 דולר. תוך 7 דקות הצליח אדון גבינו לעבור בין המתפללים ולגרוף סכום המתקרב ל- 80,000 דולר. נו, ומה עם צ'יקו?
צ'יקו אבו קרט רצה שהאדמה תבלע אותו, או שגבינו ידלג מעליו, כי גם אם תנערו אותו באמצע השבוע אין לו יותר מ- 20 שקל בכיס, ששווים בערך שלוש שקיות חלב, שמשמחות את עולליו.
האדמה לא בלעה את צ'יקו, אבל מן השמים ריחמו עליו, הגבאי גבינו שהיה בשיא זחיחותו לאור ההתרמה המוצלחת, ריחף במבטו מעל צ'יקו השפוף.
באותן שניות שנידמו כנצח, נשבע בלבו צ'יקו את השבועה הבאה: ''ריבונו של עולם, כסף אין לי, אבל אני נשבע שממחר אלמד הלכות סת''ם, אשנן אותן ואבחן עליהן, ואכתוב מזוזה מהודרת לבית הכנסת המשופץ שלנו. אתן מתנה זאת מעומק הלב''.
אמר ועשה. כל שעה פנוייה ניצל צ'יקו ללמוד את הסוגיות ההלכתיות, ואת הלכות סת''ם. בלילות הוא שינן כל סעיף וסעיף, ולא התבייש לבקש מהרב רפאל בן דור, סופר הסת''ם הותיק, שיבחן אותו וילמד אותו כתיבה.
ובעוד צ'יקו עוסק בסת''ם, אדון גבינו גבאינו שולט ביד רמה בקבלני הצבע, השיש, והאינסטלציה. בונה ומרחיב, צובע, מכייר, ומסייד. ואט אט החל בית הכנסת לקבל צורה של היכל קודש ממש.
שישה חודשי עבודה מסיביים עמדו להסתיים וצ'יקו אבו-קרט כבר נבחן במשמרת הסת''ם וקיבל את האישור המסמיכו לכתוב כאחד הסופרים המיומנים.
בדחילו ורחימו הוא נכנס למקווה, שעה לפני זריחת החמה, כיוון כוונות, התפלל בנץ, ומיד אחר כך התיישב על שולחן הכתיבה. מחדד קולמוס, מותח קלף טובלו בדיו ואומר ''לשם קדושת מזוזה לבית הכנסת שלנו''. דקה לפני שקיעת החמה הסתיימה כתיבתה, כתיבה שכולה אהבת השם, ורצון עז לשמח את השם יתברך ומתפלליו.
עם דמעות בעיניים, כשכולו סילודין והתעלות נשגבת נכתבה לה מזוזה מהודרת באורך וברוחב 26 ס''מ. המגיה המדופלם האברך היקר הרב שמואל בונים שניידר פער פיו בתמהון: ''מזוזה מדהימה, מהודרת ומשובחת, יצירת מופת''.
* * *
ערב שבת. צ'יקו אבו-קרט עם 300 ₪ בכיס, רץ לחפש בית מזוזה. הסכום הזה צריך להספיק לו גם לצרכי שבת, בתוכם עוף, דגים, ושאר מגדנות. הוא מביט בהיצע. יש בית מזוזה של 70 ₪, לא מכובד כל כך. יש ב- 100 ₪, סביר. בית מזוזה מוזהב ומרשים 180 ₪ ניצב לו בקצה המדף. צ'יקו מהרהר ''יישארו בכיסי 120 ₪ לקניות השבת... אבל אני חייב לתת מתת מעולה ומכובד לבית הכנסת. הוא מוציא 300 ₪, מקבל לידו את בית המזוזה המהודר ובנותר רוכש צרכי שבת.
היתה זו שבת מאושרת במיוחד. זיו פניו של צ'יקו זהר כמלאך שרת. ילדיו עלצו ושרו במלוא גרון, נוות ביתו הגישה מעדנים שטעמם גן-עדן. ברכת השבת האירה מכל פינה. כולם ידעו שמחר אבא מתקין את המזוזה שלו בבית הכנסת. ''ריבונו של עולם'' הרהר ''נתת לי שבת נפלאה ב- 120 ₪ וביום א' אתן לך את מזוזת לבי''.
* * *
יום ראשון. 20 דקות לפני תפילת מנחה הגיע צ'יקו עם המזוזה בכיסו לבית הכנסת. גבינו הגבאי קידם פניו במאור פנים והציע לפניו כוס תה מדיפה ניחוחות קינמון.
''אדון גבינו, באתי להתקין בבית הכנסת, מזוזה מהודרת שכתבתי''.
צ'יקו שלף אותה מכיסו, פתח את הקלף והראה לגבינו.
''צדיק שלי'' השיב גבינו ''המזוזה באמת יפהפיה, מדהימה, והבית שלה גם כן, אבל אתה יודע שלהתקין מזוזה בבית הכנסת שלנו זו זכות גדולה ששווה המון כסף. פחות מ- 1,000 דולר תרומה, לא אוכל לאפשר לך לקבוע אותה''.
צ'יקו הרגיש שהדם נופל לו לרגליים. פניו החווירו. מאיפה ימציא ויביא 1,000 דולר. גבינו טפח על כתפו, העביר לפניו צלחת מלאה עוגיות וביקש ''יא חביבי, שתה תה עם עוגיות, ותבין אותי. חסרים לי עוד לפחות 20,000 דולר לגמור את השיפוץ''. צ'יקו לעס עוגיה ולא הרגיש שום טעם בפה. סחרחורת קשה כמעט מוטטה אותו, ועיגולים שחורים ריצדו בין עיניו. הוא לגם מן התה, והביט לעברו של גבינו. הגבאי הוותיק בכלל לא קלט מה מתרחש בלבו של האיש הצעיר, שהקדיש חודשים רבים ללימוד הלכות סת''ם, והכל באמת לשם שמים.
לפתע הגיח למטבח בית הכנסת צ'רלי בן לולו טכנאי מכונות הכביסה, ובלשונו העממית תיאר לפניהם את אומללותו של חתן צעיר שנישא לפני שבוע. ''באמת מסכן זה החתן. כואב הלב עליו. סבתא שלו מטילדה טולדנו מרחוב ''מזל דגים'' הכניסה אותו ואת הכלה שלו למחסן קטן בחצר שלה, גודל משהו שני מטר על שני מטר. בקושי נכנס מיטה וחצי ארון, והמים של הכיור משפריץ להם על הפנים. וגם כן מטילדה שלחה אותי אליך גבינו, שתביא לנו את הספרים ''חנוכת בית'' שיש היום חנוכת בית אז היא אמרה שנבוא''.
עיניו של צ'יקו אורו. ''תגיד לי צ'רלי יש להם מזוזה במחסן הזה?''.
''איזה מזוזה? מה מזוזה? זה היה מחסן של הבעל שלה אלברט עליו השלום, שהיה מוכר בגדים ישנים וקרועים, יעני סמרטוטים, למוסכניקים...''.
מיד אחרי תפילת ערבית הזדרזו צ'רלי בן לולו, צ'יקו אבו-קרט והגבאי המסור גבינו לעבר המחסן – ביתם של החתן והכלה החביבים יגאל ורחל טולדנו.
עשרה גברים הצטופפו להם שם וקראו את סדר חנוכת הבית, אמרו קדיש ''על ישראל'' וטעמו בורקס, טונה, חמוצים, ביצים, חומוס והמון קרקרים.
לפני הסעודה הצנועה הגיש צ'יקו את המזוזה לחתן ואמר: ''זו מתנה ממני. מזוזה מהודרת. אני כתבתי אותה, עם כל הלב. יהי רצון שתשרה השכינה במעונכם''.
יגאל טולדנו ברך בעיניים בורקות ובהתרגשות ''אשר קדשנו במצוותיו וציוונו לקבוע מזוזה''.
כולם ענו ''אמן''.
''תראה צ'יקו יקירי, איזה מזל טוב יש לך'' חייך גבינו. ''המזוזה המהודרת שלך – מן השמים – כיוונו אותה למחסן – הווילה של הנכד של טולדנו. ומי כמוך יודע שבית כנסת פטור ממזוזה, אבל בית מגורים חייב גם חייב. אז אני שואל אותך – צ'יקו שלי – איזו מצווה גדולה יותר, כאן או שם?''.
דמעה קטנה של התרגשות הבליחה מעינו של צ'יקו.
* * *
אגב, מאז עברה שנה וחצי. צ'יקו כבר אינו אותו צ'יקו. המזוזה שלו – כנראה – הביאה מהפך חיובי לחייו. אחד משועי המדינה ששמע סיפור מרגש זה איתר את צ'יקו וביקש ממנו להצטרף למשרדו, כאחד מעוזריו האישיים. ברוך השם, יש לו משכורת בריאה, רכב צמוד, והמון זמן ללמוד תורה בערב. כן, מעת לעת הוא כותב מזוזה ומחפש זוג צעיר כדי לתרום אותה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2009 09:05 |
|
| |
נס קרא לי
מאיה, בת 35 מתל אביב, מספרת על הנס שלה: "לפני 16 שנה, בהיותי בקורס קצינות, שבועיים לפני הבחינות הסופיות וקבלת ה'ארון', הייתי בדכאון עמוק. חזרתי לסוף שבוע הביתה, אני וה-M16 שלי, וככל שעברו השעות - כך הייאוש גבר. לא רציתי לחיות. רציתי ללכת למקום אחר, שבו לא כואב יותר כלום. בהסתכלות אחורה זה נראה ממש כמו חלום, אבל זה לא. לקחתי את הרובה שלי, שמתי את הניצרה על 'בודדת', כיוונתי ללב - ויריתי. "לא קרה לי כלום, הרובה לא ירה. ביום ראשון בבוקר באתי למפקדת, נתתי לה את הרובה ואמרתי שאני לא אחראית לחיי, ושאני זקוקה לעזרה נפשית דחוף, וקיבלתי. את הנשק העבירו מיד לנשקייה, ושם אישרו שהוא לא תקין, למרות שרק יומיים לפני כן הוא ירה במטווח. כנראה שמישהו שם למעלה רצה שאני אמשיך לחיות".
שי נתן, בן 33 מגוש דן, מספר על נס שהתרחש לפני קצת יותר משנה, בחג הסוכות: "בתנו הקטנה, שהיתה אז כמעט בת 3, החלה ללכת לבד. ללא תמיכה ועזרה. לרבים זה נשמע אולי מובן מאליו, אבל עבורנו, הוריה, זה היה נס גדול שעד היום אנחנו מודים עליו מעומק לבנו. "מאז שהיתה בת כמה חודשים, התגלתה לנגד עינינו מציאות לא פשוטה, כשגילינו שהיא לא מתפתחת כשורה. רק כשהיתה בת שנה ועשרה חודשים אובחנה הבעיה - היא לוקה בשיתוק מוחין קל, שפגע בשתי רגליה ומנע ממנה לעשות פעולות פשוטות כמו להתיישב, לעמוד יציב, וכמובן ללכת. לאחר טיפולים אינספור, שממשיכים עד היום, ולאחר שגדולי רופאי ההתפתחות והנוירולוגים לא ידעו לומר לנו בוודאות אם תלך, ראינו אותה מתקדמת לאט -לאט, ומשיגה אבני דרך שילדים בגילה השיגו הרבה הרבה לפני. לא הפסקנו להאמין ולהשקיע, ולטפל ולהתפלל, ליום שבו היא תלך בכוחות עצמה. והנה זה קרה, באופן סמלי אולי, בערב הושע-נא רבה תשס"ח".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 09:10 |
|
| |
מוקדש לאלה שמאבדים דברים...
נישאנו, בעלי ואני, לפני 15 שנה. המשפחות של שנינו עשו את כל מה שיכלו למעננו. כל צד הביא ככל יכולתו. נערכה לנו חתונה די יפה, ונרכשה עבורנו דירה סבירה. בסך הכול היינו שמחים ומאושרים.
לפני החתונה הגיעה הסבתא של החתן לתת לי מתנה. היא הוציאה מהתיק קופסא קטנה עטופה. פתחתי אותה ובתוכה הייתה טבעת יהלום.
לא הייתי צריכה להיות מומחית ביהלומים כדי להבין שמדובר כאן במתנה יקרה מאד. היה זה יהלום ע-נ-ק-י. לא ראיתי יהלום כזה מימי.
כולם השמיעו קריאות התפעלות הסבתא אמרה לי שזו המתנה שלה לחתונה שלי. הסתבר לי שהסבתא רוכשת לכל כלה במשפחה תכשיט יקר מאד. כזה שהולך עם האישה כל חייה כדי שתזכור אותה. האמת שהסבתא הזו לא הייתה צריכה מתנה כדי שיזכרו אותה - היא הייתה אישה אצילה ומקסימה ומתוקה שכולם אהבו אותה ממילא. אבל מנהג הוא מנהג ומי אני שיחלוק עליו במיוחד אם הוא שווה 5000 דולר?
כן, זה היה השווי של הטבעת. ומנין אני יודעת? מיד תדעו.
תגובתו של אבי הייתה שזו שחיתות לענוד כזו טבעת כשאנשים רעבים מסתובבים ברחוב. מצד שני גם לי היו ייסורי מצפון לענוד כזו טבעת, וחוץ מייסורי מצפון היו גם ייסורים אחרים שרק אישה תבין.
הטבעת הייתה גדולה עלי. כל אישה יודעת כמה מעצבן זה הרווח בין הטבעת לאצבע. זה פשוט משהו שמסיח את דעתך, וכל הזמן אתה חייב לחוש את זה אם הוא עדיין נמצא שם.
במשך כל החתונה הידקתי את הטבעת שוב ושוב, ובגלל שנוספה אליה גם טבעת נישואין היו לי שני טבעות למשש באותו מחיר. בעצם, במחשבה שנייה, לא מ מ ש באותו מחיר.
החתונה עברה. ימי ה"שבע ברכות" היו נפלאים ומדהימים. את השבת עשו שתי המשפחות אצלנו. ארוחת ליל שבת הייתה נפלאה עם השירים והדרשות וכך גם למחרת. לאחר ארוחת השבת הלכנו קצת לטייל רגלית בטיילת. לאחר מכן אכלנו סעודה שלישית שנמשכה עד למוצאי השבת.
השבת הסתיימה, ואז פתאום הסתכלתי וראיתי לחרדתי שהטבעת לא על האצבע.
התחילה מהומה קטנה ובעלי אמר "אני ארוץ לחפש בבית. יכול להיות ששכחת את זה בחדר".
חיכיתי במתח, כוססת ציפורניים . משהו בליבי אמר שייתכן והוא לא ימצא אותה. המשהו הזה נבע מהעובדה שידעתי שהטבעת הייתה קצת גדולה עלי, ונזכרתי שפשוט זמן רב מדי לא מיששתי אותה. אשר יגורתי בא לי.
בעלי חוזר: "הטבעת לא נמצאה."
"חיפשת בארון"? "במגירות"?
בקיצור, הוא חיפש בכל מקום שניתן לחפש והטבעת לא נמצאה .
בשלב זה, לא היה איש במשפחה, שלא ידע שאבדה הטבעת בשווי 5000 דולר. (והנה התשובה מאיפה אני יודעת את השווי. כשמאבדים דברים יקרים ישר אומרים כמה הם שווים, וזה נכון לא רק לגבי תכשיטים. גם לגבי דברים אחרים אתה פתאום אנשים מוציאים הכל).
השוויגער(החותנת) עלתה אלינו לחדר ולבושתי ולחרפתי החלה יחד עם עוד כמה דודות נחמדות לחפש בכל המזוודות ולחטט בחפצים האישיים שלנו.
אחרי חיפוש שארך אולי שעה, החלו כולם להעלות רעיונות היכן היא נעלמה. כאן העזתי לספר שהטבעת הייתה קצת גדולה עלי וכמובן לשמוע מיד את הדודה שאומרת "אז למה לא אמרת את זה בהתחלה?" ולענות "דווקא כן אמרתי?" והנה המתח מתחיל.
בשחזור שעשינו עלה, כי קרוב לוודאי הטבעת נפלה בחוף הים, כך שלחפש אותה זה
זה כמעט כמו לחפש יהלום בערימה של חול, וכמה שהיהלום גדול ככה גם החוף בנתניה.
קשה להצביע על הרגע שזה התחיל. מאז הפרצופים של כולם נראו לי חמוצים. בליבם חשבו איך נתתי לעצמי לאבד כזו טבעת. גם אם לא צעקו עלי זה היה ר ש ו ם להם במודגש על הפנים.
חזרנו אני ובעלי חפויי ראש הביתה. בעלי ניסה להתלוצץ ולפזר את האווירה הקשה אבל אני הפלתי עליו את כל הכעס שחשתי כלפי עצמי. הוא התנצל והתנצל ולא עזר לו כלום. אני הייתי פגועה עד עמקי נשמתי גם מהכאב על אובדן הטבעת וגם על כך שהאשמה נפלה עלי.
בעלי הוא ניחם אותי והסביר לי שאני לא אשמה אלא כל מי שאמר לי לענוד את הטבעת למרות שהייתה גדולה עלי. בעיקר את עצמו האשים. הוא ניסה ליטול את האשמה על עצמו, עד שבסוף הלילה הודיתי ביני לבין עצמי שאם זה היה מבחן הוא עבר אותו בהצלחה.
במשפחה שלו, בכל פעם שנפגשנו זה ריחף באוויר. היו כל מיני דקירות קטנות שעשו את החיים שלי לבלתי נסבלים ממש. אני לא מאשימה אותם אבל מסתבר שכשמישהו נכשל, בעיקר באבדן של משהו ששווה יותר יקר, זה עולה לו ביוקר הרבה יותר מהסכום. יחד עם הטבעת אבדה כל ההערכה ואהבה שחשו אלי - כאילו נמאסתי עליהם. כמה כבר אתה יכול לאהוב מישהו חסר אחריות כזה שמסוגל לאבד משהו בשווי 5000 דולר? מה היא ילדה קטנה? אי אפשר לצפות ממנה לשמור על דבר יקר ערך שכזה?
עברו עלי חדשים ארוכים ועצובים מאד. חשתי שלעולם לא אוכל להחזיר את הערכת המשפחה. אבדן הטבעת גרם לאיזה "סטמפל". חותמת המעידה עלי שאני לא אחראית ואי אפשר לסמוך עלי, וחוץ מזה שאני סתם אחת מעצבנת שמאבדת יהלום יקר כזה.
השיא היה בקטע מסוים שקנינו איזה אגרטל יקר, ואחד האחים אמר לבעלי "עדיף שאתה תסחוב את זה, אתה יודע". הוא אמר את זה בפני כולם ואני התפרצתי כפי שלא התפרצתי מעודי ואמרתי שאני לא דורכת יותר בבית הזה וששופכים את דמי. ועוד הרבה דברים אמרתי שהבהילו אפילו אותי.
ואז הגיעה תקופה של מריבה שבעלי המסכן ניסה כל הזמן לפשר. הוא לא ממש שיתף אותי בזה אבל הבנתי שהוא עצמו התעמת עם אחיו והודיע להם שאם ימשיכו לעשות לי צרות הוא יתנתק מהמשפחה. אחר כך בא פיוס שהיה בעצם פגישה שכולה אי נעימות בה השויגער התנצלה ובהסבירה שלמעשה היא הכי אוהבת אותי מכל הכלות ואני עניתי בחזרה שתמיד הרגשתי את זה וכל הדברים הבלתי נעימים שבדרך כלל נאמרים בכל מיני משפחות.
אבל העניין הזה עייף אותי לחלוטין. כביכול שרר שלום אבל היה זה שלום קר. אני חשתי מובסת. כאילו ידעתי שאפסו סיכויי ובחיים לא יאהבו אותי ולא יעריכו אותי.
המפנה הגיע ארבעה חדשים לאחר מכן. אנחנו התחתנו יומיים לאחר חג השבועות, ובעלי הלך כמנהג בני הישיבה עם "פראק" בגד שנוהגים ללכת איתו רק בחגים. וכמובן בחתונה ובימי שבע הברכות.
ראש השנה מגיע. בעלי שולף את הפראק מהארון לובש אותו ושואל אותי אם זה עדיין מתאים לו, ואז הוא מתחיל לטפוח על הלב שלו. נבהלתי. חשבתי שקרה לו משהו. הוא שולח את היד לתוך הכיס של הפראק, ואז הוא מוצא שם משהו,
את הטבעת שלי אלא מה.
הסתכלנו בטבעת במשך כמה דקות בלי לומר מילה ואני זוכרת מה הוא אמר "אני בהלם. אני שמתי את זה כנראה בפראק שלי".
ישבנו זה מול זה ואני פשוט בכיתי. מהתרגשות ואולי מהמתח שפתאום נפרק לו ממני. הוא התקשר מיד לאימא שלו והודיע על מציאת הטבעת ואז החלה עלייה לרגל אלינו הביתה ההורים שלו והאחים שלו שבחנו את הטבעת, ולבסוף הסבתא והסבא בכבודם ובעצמם שהגיעו והביעו את שמחתם . כולם נשמו לרווחה וכמובן ביקשו סליחה שהאשימו אותי בחוסר אחריות, וממש באותה נשימה נזכרו כולם שאיך לא חשבו מיד שזה אצל בעלי, הלא הוא היה ידוע כשכחן כל ימיו ואי אפשר היה לסמוך עליו. בעלי אולי קצת נעלב אבל השמחה על מציאת הטבעת איזנה אותו.
מרגע זה ואילך, עד היום הזה, הפכתי למלכה של המשפחה. כולם הבינו שטעו, ואני בן אדם אחראי שמעולם לא איבד דבר.
אני הרגשתי בשמים כי פתאום נחתו עלי טונות של אהבה והתנצלויות שבכל חיי לא קיבלתי. ובעלי, גם אם קצת נפגע מהאשמה שהוטלה עליו הוא די שמח בשבילי , מה עוד שהוא הרוויח אישה מרוצה ושמחה בחלקה, אווירה טובה ולשלום בית בינינו למשך כל החיים. אבל הסיפור עדיין לא נגמר.
בכל הזדמנות הייתי עוקצת אותו עם הטבעת הזו. אם זה היה בכסף שהעדפתי שלא יחזיק אצלו בסכומים גבוהים ואם בסתם דברים שצריך לסמוך על מישהו. הייתי אומרת לו "עדיף שתיתן לו שמישהו אחר ייקח את זה, אתה יודע, שלא יאבד בארגז חול". המילה "ארגז חול" הפכה לאיזה מטבע לשון בינינו שבה הייתי משתמשת כדי לרמז לו. אני נורא מתביישת לספר את זה אבל אני חושבת שהרבה אנשים משתמשים בכל מיני חולשות כדי לפגוע באנשים היקרים להם , ולצערי עשיתי את זה.
בעלי סבל בשקט ולא התלונן. היו פעמים שראיתי כאב על פניו בשעה שאמרתי לו והייתי מתחרטת ומפייסת אותו אבל מלבד זאת הוא כמעט ולא התלונן.
החיים שלנו עברו בסדר. נולדו לנו שבעה ילדים מקסימים וטובים שאוהבים את ההורים שלהם ומכבדים אותם. כולם גדלו וידעו בעל פה את הסיפור על הטבעת שכולם חשבו שאימא איבדה בחוף הים ובסוף התברר שאבא המפוזר שכח בפראק שלו.
עוברות חמש עשרה שנים.
הטבעת עדין שמשה אותי בשמחות רצינות וזיכתה אותי במחמאות. אך יום אחד עלתה לי מחשבה להחליף את הטבעת בתכשיטים אחרים.
רציתי לעשות זאת כהפתעה לבעלי ופניתי לשויגער שתספר לי היכן הייתה סבתא קונה את התכשיטים. היא אמרה לי את השם של הסוחר - תכשיטן ידוע, ואני הלכתי אליו בהזדמנות הראשונה. הגשתי לו את הטבעת ואמרתי לו "היא נקנתה אצלך ואני רוצה שתעריך לי אותה".
הוא בוחן את הטבעת ומשמיע שריקת התפעלות ואומר "זה יהלום יפה ומקסים. הוא עולה המון כסף, יותר מששת אלפים דולר ולא איכפת לי להחליף אותו במה שתרצי, אבל רק סתם כך בשביל ההשכלה - היא לא נקנתה אצלי".
אני אומרת לו "מה לא נקנה אצלך - וכאן נקבתי בשמה של הסבתא.
הוא אמר "נכון, היא באמת נהגה לקנות אצלי את כל התכשיטים אבל תכשיט כזה בחיים לא מכרתי. כנראה את זה היא קנתה במקום אחר".
הגעתי הביתה והחלטתי לחפש קצת בתיבת התכשיטים. שם בתחתית כפולה היו כל מיני מסמכים ותעודות של התכשיטים. חיפשתי את התעודה של התכשיט הספציפי הזה, וגיליתי אותה עד מהרה. התכשיט באמת לא נקנה אצל אותו הסוחר אלא בחנות מפורסמת ויוקרתית. המחיר אכן היה 5000 דולר והבנתי פרט נוסף שכנראה המחיר עלה מאז עם השנים. אבל אז, לפתע משך את עיני משהו שאולי הייתי מפספסת אותו.
המתנתי שבעלי יחזור מעבודתו. ליבי דפק כמו מכונה. הוא הגיע.
סיפרתי לו שחשבתי להחליף את הטבעת ושהלכתי לסוחר התכשיטים שסבתא הייתה רוכשת אצלו והוא אמר שהתכשיט שווה 6000 דולר.
יופי אמר בעלי " "הרווחנו".
" כן" אמרתי "אבל הסוחר אמר שלא הוא מכר אותו. התכשיט נקנה במקום אחר".
" נו, יכול להיות", אמר בעלי.
אתה אומר לי שיכול להיות שהסבתא " קנתה דווקא את התכשיט שלי במקום אחר?"
מה הבעיה שלך?" הוא " שואל.
ודמעות החלו לזלוג מעיני. "הבעיה" אני אומר לך מה הבעיה שלי אמרתי, שבמשך חמש עשרה שנה אני לא משערת איזה בעל נפלא וטוב לב יש לי, שבכלל לא מגיע לי. עשית את זה בצורה הכי מקסימה ונפלאה שאפשר. אני איבדתי את הטבעת ואתה הלכת בשקט, לא יודעת איך עשית את זה, לקחת הלוואות וקנית לי...טבעת חדשה. לא אל תתחמק, אמנם עשית את זה בצורה הכי אלגנטית וחלקה שניתן. מצאת את אותה הטבעת בדיוק, וגם באותו מחיר, אבל דבר אחד שכחת..."
את ה..."תאריך"
וכאן הנחתי מול עיניו את המסמך עם תאריך הקנייה. י"ד אלול.
אולי אתה שכחת אבל אני עדיין זוכרת שהתחתנו בט' סיוון. סבתא שלך קנתה את הטבעת עוד לפני החתונה. כך שבכל מקרה, ". הטבעת הזו נקנתה לפחות ארבעה חדשים א ח ר י שקיבלתי את המקורית. התאריך הסגיר אותך" אמרתי לו ופרצתי בבכי תמרורים.
קשה לי לתאר את המחשבות שעברו לי בראש. איזה צעיר שלוקח על עצמו הלוואה של 5000 דולר כדי לגרום למשפחתו להאמין ש ה ו א אשם בכל הסיפור . ידעתי שאני האישה הראשונה שקיבלה מתנה כזו. אני לא מתכונת לטבעת אלא לחמש עשרה שנים של אשמה שהועברה ממני אליו. ועוד איך הועברה. עד היום אני מתכווצת כשאני נזכרת עד כמה פגעתי בו בדיוק בנקודה שאסור היה לי לפגוע . בדיוק בנקודה שהוא היה הכי גדול בה.
הוא ישב וסיפר לי את כל התלאות שעברו עליו כדי לשלם את הכסף. הוא הסביר לי שהבין שלא יוכל לנקות את האווירה ביני לבין משפחתו אם אלה לא יאמינו שאני לא איבדתי את הטבעת. לקח לו שנים להחזיר את ההלוואה ובעיקר היה קשה לעשות זאת עם ההשתלחויות שלי אבל דווקא הן היו מזכירות לו את מה שהרוויח - אישה שמחה, שקט נפשי ושלום בית.
לכאורה, זהו סיפור על טבעת יהלום, אבל באמת, זהו סיפור על לב שכולו זהב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2009 08:01 |
|
| |
עיקר הנסיון הוא בעיניים
מספרים על אלכסנדר מוקדון המצביא הגדול שהגיע פעם אחת לבית ממכר עתיקות. והנה ראה עין וביקש לקנותה. שאל למחירה, ענה לו המוכר שמחירה הוא שווה ערך למשקלה בזהב. טוב, ביקש לקנותה. הניחו את העין על לשון המאזניים האחת ומנגד הערה אלכסנדר מוקדון כמה גרגרי זהב.
אולם היה עליו להוסיף ולהוסיף ועדיין משקלה של העין היה גדול יותר. נדהם אלכסנדר מוקדון ממשקלה של העין שהביטה בו, נראה היה שהעין אפילו שולחת בו זיק של שמחת ניצחון עליו שאינו מסוגל להכניעה במשקל הזהב שהוא מוסיף ומוסיף.
היה שם זקן אחד שניגש לאיטו אל המשקל ומולל קומץ עפר על העין הפתוחה, זו נסגרה ומיד עלתה לשון המאזניים בטריקה חזקה למעלה.
זהו שנאמר על העין לא תשבע עין מראות וגו' ... (ישעיה ס"ד)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2009 08:14 |
|
| |
יש לך ברכה גדולה אל תוותר
עופר כפיר היה נשוי לסוזן שהתגיירה במהלך הריונה והם הביאו לעולם את בתם קרולין. עקב משבר ביניהם, החליטה סוזן להתגרש מעופר. הם סיכמו שהילדה תישאר אצלו בישראל ותיסע בחופשות לאמה בארצות הברית. כפי שסוכם, סוזן לקחה את קרולין, שניתקה בינתיים קשר עם עופר, וחטפה אותה. חסר אונים הסתובב עופר עד פגש רב מבת ים שיעץ לו לפנות לרבי מליובאוויטש באמריקה. הוא פנה גם לקורא בכף היד שאמר לו כי יש לו "אבידה גדולה מעבר לים", וכי עליו לנסוע למצוא אותה. עופר החליט לנסוע לארה"ב וכך עשה. כאשר הגיע לשם, הסתבר לו במשטרה שהוא צריך למצוא אותה בעצמו ורק אז יוכלו לעזור לו.
עופר החל ללכת במנהטן המלאה בגורדי שחקים, והרגיש אבוד לחלוטין. אין לו קצה חוט. "הַשֵּׁם, אני רוצה את הילדה שלי!... תמצא לי את הילדה..." כך היה בוכה כהלך ברחובות. אך אז נזכר ברב מבת ים שהציע לו לפנות לרבי מליובאוויטש. ביום ראשון בבוקר הגיע לבית 770 המפורסם באיסטרן פארקווי. כאשר הגיע, שאל שני בחורי ישיבה: "איך מתקבלים אצל הרבי?"
"עוד מעט הוא מקבל אנשים. הנחת היום תפילין?"
"לא", השיב.
בעודו מניח את התפילין, שאלו אותו השניים מה הביאו לרבי. עופר סיפר את סיפורו, שנגע לליבם. הם הבטיחו שילוו אותו בתור עד שיגיע לרבי, וגם הדריכו אותו מה לומר. עופר עמד בתור למעלה משעתיים כשהוא קורא תהלים לפי עצת הבחורים. ואז הגיע סוף סוף לרבי, רק שלא היה מסוגל לפצות את פיו...
הרבי הביט בו, חייך והושיט לו דולר. הוא חיכה שעופר יסביר מדוע הגיע לכאן, אבל עופר הרגיש שהוא נתון בערפול חושים ושתק. "ברכה והצלחה!" אמר הרבי שהבחין במה שקורה לעופר. המזכיר הורה לעופר לזוז ואז לפתע סימן הרבי למזכיר להחזירו: "רגע, רגע... הרבי רוצה לתת לך עוד משהו..." ואז הושיט לו הרבי שטר נוסף של דולר ואמר דבר מה שעופר לא קלט. הוא גם לא היה מסוגל להגיב או לומר תודה, אלא פשוט יצא מלפני הרבי כשברשותו שני דולרים. לאחר שנרגע, סיפרו לו הבחורים שהרבי אמר "ואת זה תיתן לבתך!", והוסיפו: "יש לך ברכה גדולה, אל תוותר... אתה תמצא אותה!". עופר נופף בשטרות ותמה: "שני הדולרים האלה יעזרו לי למצוא את הילדה?..."
"כן, עוד תראה!"
כעת לא ידע בדיוק מה עליו לעשות. הבחורים הציעו לו לפנות למזכירוּת של הרבי. עופר סיפר למזכיר את סיפורו. "אם יש לך דולר מיוחד עבור הילדה - תמצא אותה! עוד יהיה לך נס חנוכה!", אמר לו המזכיר. "אבל תכל'ס מה עושים? הרבי לא אמר לי איפה הילדה..." ניסה עופר להבין. מישהו מאנשי המזכירות ייעץ לו ללכת לרב אברהם הכט, שיושב בבית הכנסת "שערי ציון" בברוקלין. כשהגיע, סיפר לרב הכט את סיפורו, השאיר תמונה של קרולין וכן מספר טלפון. "זה יכול לקחת הרבה זמן..." אמר הרב, "אבל נשתדל". כעת לא נותר לעופר דבר לעשות פרט להמתנה. הוא החליט לבלות בבית המדרש של הרבי, שם פגש להפתעתו מכר ותיק בשם יצחק נחום וסיפר לו את סיפורו. "תתארח אצלי עד שתמצא את הילדה!" אמר לו המכר.
"לא נעים, יש לך משפחה וילדים..."
"מה לא נעים?! כולנו משפחה אחת".
"אבל אני לא דתי!"
"אל תדאג, האוכל אצלי כשר..."
באחד הימים, בעודו נמצא בבית המדרש, קרא לו מישהו לצאת החוצה. כאשר יצא, ראה את אשתו של יצחק נחום נרגשת: "הרב הכט התקשר! תיסע אליו בדחיפות... הוא גילה איפה הילדה!". עופר החל לשאוג: "מצאנו את הילדה! מצאנו את הילדה!" כאשר הגיע, אמר לו הרב שהצליחו לאתר את גן הילדים של בתו. הוא מסר לעופר שהגן נמצא ברחוב מסוים בעיר ינקרס, (הסמוכה לניו יורק) בבית מספר 9. "אבל אני מבקש ממך", סיים את דבריו, "אל תחטוף את הילדה! הבטחתי למוסרי המידע שתתנהג בדרך חוקית".
לאחר שהודה לרב הכט, נסע עופר בהתרגשות לגן הילדים. הוא פגש במנהלת ולאחר שהסביר לה במה מדובר, אמרה לו: "תמתין פה עד שאמה של הילדה תגיע. אני מתקשרת אליה עכשיו". אחר שעה הגיעה סוזן בלוויית שוטר כשהיא נרעשת. כאשר ראתה את עופר, סיננה כנגדו קללה חרישית. עופר פנה לשוטר: "היא הייתה צריכה להחזיר לי את הילדה לישראל לפני כמה חודשים. זו עבירה פלילית. אני רוצה את הילדה שלי על פי החוק!". השוטר השיב: "תוכל לראות פה את בתך בחדר למשך שעה. אחר כך תצטרכו ללכת לבית-משפט קרוב, וכל אחד מכם יגיש תביעה לקבל את הילדה, ובית-המשפט יחליט". אך סוזן עוררה מהומה כדי למנוע מעופר לראות את בתו.
לבסוף, נכנס עופר לחדר. היה זה נר שלישי של חנוכה. בידו היו סופגניות, סביבון וחנוכייה. כאשר ראתה הילדה את אביה החלה לבכות: "דדי, דדי..." ועופר בכה עמה. הסתבר שבתו שכחה את העברית. ילדים קטנים לומדים מהר וגם שוכחים מהר. לאחר שנרגעו, הראה לה אלבום משפחתי שלהם, ואחר כך הסביר לה על חנוכה ממה שלמד עם החסידים. "כן, אבל עוד מעט יבוא סנטה קלאוס ויביא לנו מתנות..." אמרה לו קרולין... "זה לא החג שלנו", הסביר לה אביה, "זה החג שלהם! את לא שייכת אליהם. הנה, קחי חנוכייה וסביבון ועוד מעט תיסעי עם אבא לארץ ישראל!"
לאחר שעה נפסק הביקור ונקבע עם סוזן שיפגשו למחרת בבית-המשפט העירוני. למחרת פגש את סוזן כשהיא לבדה. כל אחד מהם מילא טופס שהיה צריך להיות חתום על ידי שניהם. סוזן מילאה בזמן קצר את הטופס, ביקשה מעופר לחתום במקום המתאים ואמרה: "עוד שנייה אחתום לך, אני רק יוצאת למזנון לקנות משהו..." עופר חיכה כמה רגעים אך סוזן לא חזרה...
שוב חיפושים. הוא היה חייב למצוא אותה, לכן נסע לגן הילדים. לתדהמתו השיבה הגננת שבתו לא הגיעה היום. הוא נסע לקראון-הייטס וחזר למחרת בתקווה שהילדה תגיע לגן. כאשר הגיע, שוב נוכח לדעת כי הילדה איננה. אז הבין שגרושתו שוב רימתה אותו! אך מה יעשה כעת? עופר הגיע נסער לתחנת המשטרה והחליט שלא יצא משם עד שהם יתערבו בעניין. הוא בכה, צעק ודפק על השולחן: "יש פה חטיפה! אני לא יוצא מפה עד שתעזרו לי... אני מוכן להיכנס לכלא! אני לא מתלונן על החטיפה מישראל, אלא על חטיפה כאן, מהגן בארצות הברית. יש לי מסמכים המעידים שהילדה שלי, ואני מבקש מכם שתמצאו את הכתובת של האישה הזאת כדי להחתים אותה עבור המשפט. אתם חייבים לעזור לי..." השוטרים הצליחו להרגיע אותו. כעבור חצי שעה הגיע שוטר: "בוא, תעלה לניידת המשטרה וניסע מיד!"
"מה קרה?"
"מצאנו את הכתובת של סוזן!"
עופר נסע בשמחה עם השוטר. הם הגיעו לכתובת היעודה, הקישו על הדלת אך לא הייתה תשובה. "אתה חייב לארגן תצפית על הבית הזה" הסביר השוטר לעופר, "ברגע שתראה את סוזן, תרוץ לטלפון ציבורי ותזעיק את המשטרה. אנחנו עורכים פטרול כמה פעמים ביום, אבל איננו יכולים להעמיד כאן מישהו קבוע. אתה צריך לעשות זאת בעצמך".
התקופה הייתה שיאו של החורף. קור עז שרר ואף ירדו שלגים. עופר חזר ליצחק נחום והסביר שכעת יש לו משימה לנסוע מדי יום מביתו לביתן של סוזן והבת. הדרך, שהייתה כרוכה בנסיעות ברכבות ואוטובוסים, ארכה כשעתיים לכל כיוון. לאחר שהגיע לתחנה המיועדת, היה עליו לטפס ברגליו על גבעה ולתצפת על הבית ממקום מסתור. הוא נסע מדי בוקר לאחר התפילה כשהוא מצויד בבגדים חמים, כובע מיוחד, כפפות עבות, מגפיים מיוחדים עם פרווה מבפנים, ובכל זאת קפא מקור וחזר תשוש בערב.
באחד הימים הגיע אליו שליח מבית משפחת נחום ואמר לו: "המשטרה ביקשה שתגיע דחוף-דחוף לבית המשפט! הם מחכים לך עם גרושתך!". עופר הגיע בשעה ארבע, רגע אחד לפני שבית המשפט נסגר. התברר לו שהשוטר המפטרל ראה בלילה אור בדירה השכורה, מצא את גרושתו ועצר אותה. התקיים דיון מהיר אצל השופטת. סוזן אמרה שהילדה נמצאת במקום רחוק. "את חייבת להיות כאן מחר עם הילדה! תיקחי אפילו מטוס ותביאי אותה לכאן! עלייך להפקיד אצלנו ערבות אישית בסך 5,000 דולר".
המסמכים שעופר הביא מהארץ עשו את העבודה. סוזן ניסתה לבכות, אך לא עזר לה דבר. למחרת בבוקר הופיעה סוזן עם קרולין. עופר ובתו התחבקו. היה דיון קצר ובסיומו הוחלט כי הבת עוברת לרשותו של עופר למשך עשרה ימים ובינתיים ישיגו שני הצדדים עורכי דין ואז ייערך המשפט. סוזן אמרה שהיא דואגת לבתה, וניסתה לטעון שלא היו לה חיים נורמאליים עם אביה, וכי היה שתוי ונהג להזניחה ואף להכותה. השופטת אמרה שאינה יכולה להתייחס לטענותיה. עליהם להביא עורכי דין ואז תכריע. עופר השיג במחיר נמוך עורך דין מטעם הסוכנות, שרק החל את דרכו כמתמחה במשרד לעורכי דין במנהטן. "אין לך שום סיכוי לקבל את הילדה! ניתן רק לקוות שבית המשפט יקבע, שתוכל לראות מדי פעם את בתך אצל אמהּ בארצות הברית". אמר לו עורך הדין לאחר ששמע את השתלשלות העניינים.
עופר לקח את בתו לביתו של יצחק-נחום והחל להתכונן לקראת הדיון. הוא החליט לקרוא לבתו קרן במקום קרולין. באותם ימים הם ביקרו בבנייני התאומים, בפסל החירות ובאתרים נוספים. הוא קנה לה שמלות במקום המכנסיים שלבשה וגם לקח אותה ל-770. במשך עשרת הימים ראתה את הרבי מליובאוויטש מדי יום. כאשר הרבי נכנס או יצא מהתפילות, הוא עבר לידה, נתן לה מטבעות והורה לה להניחן בקופה ואף הניח בעצמו מטבעות אחריה.
יום אחד, לפני הדיון, נערכה התוועדות חסידית ועופר הרבה לשתות "לחיים". כולם ברכו אותו שיצליח בדיון. בסיום ההתוועדות בשעת לילה, נשא את בתו על כתפיו, ואז, מטרים ספורים לפני הכניסה לביתו של יצחק נחום, החליק על השלג והילדה נפלה עמו אפיים ארצה, סנטימטרים ספורים לפני שורה נמוכה של ברזלים דקורטיביים-מחודדים... מצחה של קרן שתת דם. הוא חבש את ראשה עם תחבושת, וכך הגיעו לבית המשפט. כאשר סוזן ראתה את הילדה חבושה בראשה החלה לצעוק: "אתם רואים! זו הסיבה שלקחתי את הילדה ממנו! הוא לא יכול להחזיק אצלו את הילדה אפילו יום אחד!..." עופר סיפר לעורך דינו את האמת על הפציעה אמש, אבל סוזן המשיכה לצעוק: "לא מאמינים לך, אתה רמאי! הכית אותה כמו תמיד!". עורך הדין הסביר בקור רוח את מה שבאמת התרחש ואמר: "הילדה צריכה לחזור לישראל. יש מסמכים המעידים על כך. סוזן רצתה לעזוב את הארץ במהירות ורצתה גט, לכן חתמה על הסכם הגירושין המוסכם על שניהם. האב נתן את הילדה לגרושתו בתמימות למשך חודשיים כפי שסוכם ביניהם, והיא המשיכה להחזיק בילדה מעבר לתקופה המוסכמת וגם החביאה את הילדה כדי שלא יוכל לראות אותה לעולם".
בסיום הדיון פסקה השופטת שהילדה חוזרת לאביה לפי ההסכמים החתומים, וכי היא לא מקבלת את טענות האם שחתמה עליהם תחת לחץ, וכן את יתר הדברים שהעלילה על עופר. עוד פסקה, שסוזן עברה עבירה פלילית וכי עופר יכול אף לתבוע אותה. ולסיום, הוסיפה שאם סוזן רוצה לקבל את הילדה עליה לתבוע זאת בישראל ולא בארצות הברית, מפני שלבית-משפט אמריקאי אסור להתערב בפסיקותיו של בית-משפט ישראלי. לאחר ששמעה את פסק הדין, החלה סוזן להשתולל, לצעוק ולבכות. במשך כל זמן הדיון שהתה הילדה מחוץ לאולם. השוטר ניגש אליה ואמר לה שהיא צריכה לנסוע עם אביה לישראל. עופר חשש שאולי בתו תרצה להישאר עם אמהּ ותעשה בעיות, אבל היא קיבלה זאת בטבעיות וכאשר ראתה את אמהּ, אמרה בשמחה: "בַּיי מַמִי, אני הולכת עם דֶדִי בחזרה הביתה, לישראל..."
עופר ערך התוועדות חגיגית עם החסידים לכבוד שובה של בתו. הדבר פורסם בעיתונים בארצות הברית, וכאשר חזרו לישראל, פורסם הדבר גם בארץ.
התחזית הארצית התגשמה, אבל חשוב מכך, התקיימה הברכה השמימית: עופר מצא את האבידה היקרה, מכר את מכון הכושר ואת דירתו בבת ים והתחתן תוך שנה עם חוזרת בתשובה בשם אורה. הוא חזר להיקרא בשמו המקורי, אפרים קפרא, ובתו קרן (היא קרולין) נקראה בעצת רב חנה-דינה. אפרים רכש חלקת אדמה ברחובות, ברחוב הרב מנשה קפרא (על שם סבו מתימן) ועליה בית ישן ומט ליפול, ולאחר תקופה קצרה, החריב אותו ובנה תחתיו בית חסידי איתן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2009 08:18 |
|
| |
השגחה פרטית
הרב יוסף קהתי.
סופר על חבורת צוללנים שרצו לנסוע לאילת (כמדומני שהיה זה אילת או אולי בסיני איפה שהוא) לצלול. הצטרף אליהם חבר שלא ידע לצלול, והוא ירד לצלילה ראשון עם המדריך והם חיכו למעלה – 3 חברה. לאחר שהחבר חזר למעלה, ירדו השלושה לצלילה, ואיך שהגיעו למטה, גילו פתח של מערה. נכנסו החברה למערה ופתאום נפתח למגד עיניהם עולם מופלא. חבורות חבורות של דגיגים שחו לכאן ולשם בכל הצבעים והגדלים, המוני צבעים ריקדו בתוך המערה והם הרגישו כאילו נכנסו לעולם אחר לגמרי וקיבלו שם שכרון חושים. נאמר שבקלטת שהקליט הצוללן, הוא תיאר בדיוק את החוויה של הכניסה למערה, עם החוויה של עצם הצלילה, האוויר בריאות, העצירה באמצע הדרך כדי לתת לריאות זמן להסתגל, ועוד תיאורים מהסוג הנ"ל.
הצלילה בתוך המערה הביאה את החברה לשכרון חושים והם לא זכרו שיש להם מגבלת זמן. פשוט שכחו את עצמם. פתאום אחד מהם התחיל להרגיש טיפה לחץ והסתכל על מד האוויר שעל ידו וראה שנשארו להם שתי דקות לפני שהחמצן ייגמר. אותת לחבריו בהיסטריה שיסתכלו על שעונם. הסתכלו החברה וראו, שהם על שתי הדקות האחרונות. פה מתאר הצוללן, את שעבר לו במחשבותיו. שתי דקות – אם הוא היה יוצא בדיוק ברגע זה מהמערה, אולי יספיקו לו שתי הדקות גם להפסקה באמצע אבל לא בטוח, והוא לקח בחשבון אפשרות של דקה ללא חמצן שעוד אפשר לחיות. אבל הם עוד היו בתוך המערה ולא מחוצה לה, אז מיד התחילו לשחות לכיוון היציאה כשהם לחוצים. כשהגיעו לסיבוב איפה שאמורה היתה להיות פתח המערה, גילו שאין שם פתח. המשיכו לשחות לכיוון אחר שם היו בטוחים שימצא הפתח – הגיעו לקיר חסום. נייסיון נוסף הביא אותם לעוד מבוי סתום ואז הסתכלו אחד על השני והסתכלו בשעונים וגילו שנשארו להם 30 שניות של חמצן. הם הסתכלו אחד על השני וידעו שזהו, אין דרך לצאת. גם אם יצאו מהמערה בזה הרגע, לא יהיה להם מספיק חמצן להגיע למעלה ואם יעלו למעלה מהר מדי, יתפוצצו להם הריאות.
הסתכלו אחד על השני במבטי פרידה כי הם ידעו שזהו. סוף הדרך. הצוללן שלנו נזכר במשפחתו (ואם אינני טועה, היתה לו גם אישה וילד) וכל חייו עברו לנגד עיניו והוא פשוט קרא מעמקי לבו. הוא לא ידע מה קרה לו פתאום שהתחיל להתפלל. הוא קרא לבורא עולם שיציל אותו מזה. הוא התחנן שיציל אותו מהמצב והבטיח הבטחות אם רק יציל אותו ודמעות זלגו על לחייו והוא הרגיש כיצד הוא מתחיל להתקשות בנשימה.
ותוך כדי תפילה, פתאום הוא מרגיש ביד שתפסה אותו וסובבה את צווארו עד שעיניו נחתו על הכניסה למערה. הכניסה היתה לפניהם והם לא ראו אותה. בפראות אותת לשני חבריו לראות את הכניסה למערה. הוא סיפר שמכל הבחינות, לא היתה שום דרך שיכלו להנצל גם לאחר שיצאו מהמערה אולם הם הגיעו למעלה בשלום.
תוקן על ידי noamzaig ב- 17/11/2009 08:26:12
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2009 07:48 |
|
| |
הבמאי הגדול מכולם
מאת: עודד מזרחי
חנוכייה ועץ אשוח שימשו בערבוביה בבית שבו גדל הילד צבי בארה"ב. את טקס בר המצווה שלו רצו הוריו לערוך בבית כנסת רפורמי, אבל בגלל עיכוב, הוחלט לערוך אותו בכנסיה. צבי למד בתיכון יוקרתי נוצרי-פרוטסטנטי. יהדותו הייתה כה קלושה עד שהעדיף להתנתק ממנה. לאחר סיום התיכון למד קולנוע. הוא ראה אלפי סרטים, נכנס לעולם הדמיון והזדהה עם הסופרים, הבמאים, השחקנים, ובכלל עם אורח החיים הבוהמי. בשנה האחרונה ללימודיו כתב תסריט מקורי ובמאי צ'כי מפורסם התלהב וביקש ממנו לכתוב תסריט. חברת "קולומביה" הידועה הפיקה את הסרט בעלות של עשרה מליון דולר.
לאחר לימודיו כתב רומן והוזמן להתראיין בחמש תוכניות טלוויזיה. יום לפני הראיון הראשון נכנס לחנות ספרים, ולתדהמתו נוכח שספרו עדיין לא נמצא על המדפים. כאשר הגיע צבי לניו יורק נפגש עם סגן העורך, היגנס כדי להבין מדוע לא הופץ ספרו. לאחר כמה הקדמות ניגש היגנס לעניין: "הבעיה היא בשם שלך - צבי פישמן...". צבי לא הבין בתחילה מה הבעיה. לאחר הרהור קצר שאל: "האם בגלל שהשם נשמע יהודי?..."
"אמממ...כן!", והוסיף, "אגב, שמי אינו היגנס, אלא שפירא, אבל החלפתי אותו כדי להתקדם..."
הדברים הללו היו סטירת לחי עבור צבי.
לאחר מכן נסע לאירופה כדי לטייל. כאשר יצא משדה התעופה נעצרה לידו מכונית מרצדס. הנהג הביט בצבי בעל השיער הארוך והתרמיל הזרוק על גבו וצעק לעומתו: "הייל היטלר!" - זו הייתה קבלת הפנים לה זכה על אדמת אירופה.
כאשר חזר לאמריקה הגיע להוליווד והוזמן לכתוב סרטי פעולה. בזמן קצר מכר שלושה סרטי ג'אנק בהוליווד, התעשר ועלה על גל ההצלחה. הוא רכש אוטו ספורט עם גג מתקפל ודירה מפוארת המשקיפה לחוף הים. היו לו חברים מפורסמים ביותר. במשך היום השתזף על החוף ובלילות הלך לדיסקוטקים, עישן מריחואנה והרגיש שחייו הפכו להצגה נפלאה וכי הוא הגשים את החלום האמריקאי.
אך לפתע, בשיא ההצלחה, חלה צבי בדלקת חמורה במעיו ולקה בדימום בבטנו. עשרות פעמים ביום 'ביקר' צבי בשירותים כדי להפריש דם. הרופאים הורו לו לקחת כדורי קורטיזון, ואם לא יועילו יאלץ לעבור ניתוח מורכב. לאחר שלושה חודשים השתפר מצבו והוא הפסיק לקחת את התרופה, שהייתה כרעל עבורו, אבל המחלה חזרה ביתר שאת עם דימומים קשים ופנים נפוחות והוא נאלץ לחזור לקורטיזון.
המחלה ניפצה את האגו שלו לרסיסים. הנה, רצה להצליח כמו כולם ולהתאים את עצמו לחלום האמריקאי ובמקום זה יורד ממנו דם עשרות פעמים ביום... אז כנראה שמשהו לא בסדר איתו. הוא החל להיות מודע לכך שבכל הצלחה שהייתה לו, היה חסר דבר מה. צבי חש שהוא זקוק לדבר מה שמעבר לפרסום ולכסף. עם זאת, הניח שהוא טועה, הרי איך יתכן שכל החבר'ה שלמים עם כל הדברים הגשמיים ורק הוא לא?!
כאשר התרופה לא ריפאה אותו, החל צבי לבדוק אם ישנה סיבה פסיכולוגית מאחורי מחלתו. הוא קרא את כל ספרי פרויד ויתר ספרות הפסיכולוגית. לא הסתפק בתיאוריה ונפגש עם פסיכולוג שהתמחה בפסיכואנליזה והתמקד בפתרון חלומות, אבל נוכח לדעת שהפסיכיאטר זקוק לטיפול נפשי לא פחות ממנו...
לאחר ניסיון מאכזב נוסף עם פסיכולוג שהטיח בו את בעיותיו שלו, נטש את הפסיכולוגיה ועבר לחיפוש מיסטי יותר. הוא ניסה דיאטה צמחונית, לקח טיפולים בדיקור סיני ולמד רבות על דתות המזרח ועל מדיטציה ויוגה.
לאחר ניסיון נפל עם גורו אחד, נרשם עם ידיד בשם דניאל דיין לסוף שבוע אצל גורו מפורסם מהודו שמעניק שיעור, שבסיומו נכנסים לג'קוזי. לאחר השיעור טבלו בג'קוזי המבעבע וצבי הציע לדניאל שייגשו לג'קוזי הפרטי של הגורו כדי לתהות על קנקנו. צבי ניגש לגורו שהשתכשך לבדו ואמר לו: "יש לי שאלה!" אבל הגורו התבדח: "יש הרבה שאלות! שאלה של מאה דולר, ושאלה של מאתיים דולר!..." צבי החל לשאול שאלה ולאחר שהגורו השיב, צבי היקשה עליו, ולאחר שהגורו השיב, המשיך צבי להקשות, ואז, כאשר הויכוח התארך, פקעה סבלנותו של הגורו: "בדיוק כמו שאתה לא מקבל את דבריי, כך העולם המטומטם לא מקבל אותם! העולם זקוק למנהיגים כמו היטלר וסטאלין, גיבורים וענקי רוח!"
בעת שרתח הגורו, קרסה המערכת החשמלית והבועות של הג'קוזי נעלמו. צבי נוכח לדעת כי דעתו של הגורו משובשת, והבין כי על חיפושיו הרוחניים להימשך. הוא פנה לדניאל ואמר לו: "מי הבא בתור?..." לפתע שאל אותו דניאל: "למה אתה לא יודע שום דבר על יהדות?" זו הייתה פצצת אטום. הרי הוא למד את רוב השיטות הפסיכולוגיות המערביות וטעם מהכתות המזרחיות, אבל דילג לגמרי על היהדות. הוא הרהר שבאמת אינו יודע כלום על יהדות. צבי נזכר כי פרויד טוען שאם אדם בורח ממשהו, זה סימן שהוא מפחד ממנו, והדרך היחידה להשתחרר מהפחד היא להיפגש עמו חזיתית.
אחרי שניסה הכל, הגיעה העת לתת צ'אנס גם לתורת ישראל. הוא הבין שעליו להפסיק להסתכל על היהדות מבחוץ עם ראש של תסריטאי מהוליווד, אלא לקחת את הראש של גדולי ישראל ולהבין הכל מבפנים. הוא קנה חומש "בראשית" והלך עמו לחוף הים, פתח את הספר בתחילתו וקרא: "בראשית ברא אלוקים את השמים ואת הארץ" ואז תפס בראשו: "וואו! יש אלוקים ואני לא ידעתי!". לאחר שקרא על מעשה הבריאה, המשיך לקרוא על אברהם אבינו ועל יתר האבות, על השבטים ועל משה רבינו, על נתינת התורה ועל ההבטחה להביא את עם ישראל לארצו. צבי לא ידע דבר על ארץ ישראל. בקושי שמע על מלחמת ששת הימים.
הדברים החלו לחלחל לנפשו. הוא קנה ספר על יסודות היהדות וקרא שיש מנהג בשם תשליך בראש השנה, בו היהודים הולכים למקווה מים, מנערים את כיסי מכנסיהם וכך באופן סמלי משליכים את כל עוונותיהם. הוא ירד לשפת הים עם כדורי הקורטיזון שנמאסו עליו כדי לעשות עמם תשליך. באותה תקופה כבר איבד 25 ק"ג ממשקלו, וכן איבד דם רב והרגיש שהוא עומד למות. זו הייתה התאבדות מצידו לזרוק את התרופה. הוא חפן את כל הכדורים בכף ידו, בכוחותיו המעטים השליכם לים ואמר: "ריבונו של עולם, אני מצטער שלא שמתי לב אליך עד היום... תקבל את הכדורים כאילו הם חטאיי ותן לי בעצמך את הרפואה!..."
באותו לילה חלם שהוא נכנס לחנות בגדים. בתוכה הייתה דלת פנימית והוא נכנס דרכה לחדר מלא ספרים עבריים, מעין בית מדרש, והרגיש מעין רוגע. אמנם לא ידע לקרוא עברית, אבל מאוד רצה להישאר בחדר. בעל חנות הבגדים עמד לסגור את חנותו וביקש מצבי לצאת. צבי ביקש ארכה של חמש דקות ובעל החנות נעתר לבקשתו. לפתע ראה צבי דלת נוספת, פנימית יותר, והוא נכנס לחדר השלישי. החדר היה ריק ועל הרצפה הייתה מונחת קופסה שחורה ענקית, שנראתה כלקוחה מסרט של וודי אלן. צבי ידע שמדובר בתפילין של ראש מפני שפעם בילדותו ראה את התפילין של סבו מונחות באיזו מגירה. ואז שמע קול קורא באנגלית: "זאת התשובה! אתה צריך לדבוק בה'!". צבי קם בפחד, החלום היה ברור יותר מהמציאות. בהמשך, ניגש לבית חב"ד בלוס-אנג'לס וביקש מהרב שיניח לו תפילין, לראשונה בחייו. הרב הניח לו תפילין ואמר לו לומר קריאת שמע. כך החל להניח תפילין מדי יום, ובערב המשיך ללכת לדיסקוטקים.
יום אחד לקח דניאל את צבי לרב ישראל אודיסר, חסיד ברסלב, שהגיע מישראל כדי לקרב רחוקים ולגייס כספים. מישהו מהמשתתפים שאל את הרב: "מדוע יש בלוס-אנג'לס זיהום אוויר כבד?" והרב הסביר: "לכל דבר גשמי יש מקביל ברוחניות. זיהום האוויר בגשמיות מבטא את הזיהום הרוחני..." לבסוף חילק הרב חוברות "התיקון הכללי" של רבי נחמן מברסלב. הנקודה העיקרית בשיעור ובחוברת הייתה שמירת הברית, שהיהודי חייב לשמור על קדושת החיים המיניים, שאסור לו לבזבז את כוחות החיים לריק. הוא הרהר בכך שעד כה חי בהיפך הגמור. הוא הבין שעליו להפוך את חייו, להפסיק לבלות בדיסקוטקים, לעשן סמים ולרדוף אחר פרסום וכבוד. עליו להפסיק לדאוג למראהו החיצוני ולתדמיתו ולהתחיל לדאוג לנשמתו.
קודם כל החליט שעליו לצאת מהוליווד. הוא מכר את כל חפציו ועבר להתגורר בניו-יורק מפני שחשב שהיא עיר יהודית יותר. בניו-יורק, בעודו חלש ממחלתו, ביקש ממנו דודו ללוותו לניתוח קטרקט בעינו. צבי עמד מחוץ לחדר הניתוחים וחזר במשך כשעה על משפט אחד: "ה', נא לתת רפואה שלמה לדוד שלי!..."
כאשר חזר לדירתו, פסק לחלוטין הדימום שלו! צבי היה בהלם גמור. הוא הרגיש שה' שם את אצבעו על בטנו ופשוט העיף את המחלה. רופאיו לא הצליחו להבין איך יתכן שהמחלה נעלמה לפתע ללא תרופות. הוא שאל את ה' לפני שנרדם: "למה עשית לי את הנס הזה? תן לי אות כדי שאדע מה אתה רוצה ממני..."
בבוקר מצא בתיבת הדואר שלו חוברת תיירות עם תמונות של ירושלים. בכותרת נכתב: "ירושלים - עיר הבחירה שלי". מעולם לא קיבל דואר מארגון יהודי כלשהו. "יש במאי גדול יותר מסטיבן ספילברג!" חשב לעצמו, "ה' דאג מראש, לפני שביקשתי ממנו אות, לכך שמישהו ישלח את החוברת קודם, כדי שתגיע בדיוק כעת!"
באותו יום נכנס למשרד של חברת נסיעות וקנה כרטיס טיסה לישראל. הוא טס לארץ, סייר במקומות הקדושים ושאב השראה, אבל לא הצליח להשתלב בישיבה. לאחר תקופת מה חזר לניו-יורק ושם למד עברית באולפן של הסוכנות היהודית. אז פרצה מלחמת לבנון. בתחילת המלחמה הגיעו לניו-יורק שליחים מ"מרכז הרב", הרב יהודה חזני ומאיר אינדור שחיפשו באולפנים צעירים יהודיים שיעבדו במושבים ויסייעו במחנות צה"ל בעת שהגברים המגויסים נלחמים בלבנון. הם פרסמו בעלונים מספר טלפון השייך למערכת עיתון יהודי - ה"ג'ואיש פרס". הרב חזני שאל את צבי מה הוא עושה בחייו והוא סיפר לו על עבודתו כתסריטאי, והרב ביקש ממנו לנהל את המשרד ולענות לפניות טלפוניות של מתנדבים.
המפגש עם הרב חזני פתח לו את הדלת לדרך שחיפש. לפתע פגש רב עם אהבת ארץ ישראל, אהבת עם ישראל, ובעיקר - אהבת כל יהודי. הרב נהג לשמוע מדי יום חדשות כדי להתעדכן בנעשה בלבנון. כאשר נודע לו שנהרגו חיילים - התייפח, ובעת הצלחה - שמח מאוד. צבי התפעל ממסירות נפשו לעבוד יום ולילה למען עם ישראל, ונרתם גם הוא למלאכת גיוס המתנדבים. כאשר הגיע תאריך הטיסה נרשמו כ-500 יהודים, וצבי רצה להצטרף אליהם. הרב חזני אמר לו שפעילותו במשרד בניו-יורק חשובה יותר. צבי קיבל בלית ברירה את דבריו והמשיך למלא טיסות, ובכל פעם ביקש לטוס ונדחה על ידי הרב חזני. לאחר שנתיים, שבהן גייס 10,000 איש, הרגיש שהוא לא מסוגל יותר להישאר באמריקה. אמר לרב שהוא חייב לצאת והוא טס לישראל.
כאשר הגיעו לארץ, לקח אותו הרב חזני ל"מכון מאיר" בירושלים ואמר לראש המכון, הרב ביגון: "תדאג לכך שהיהודי הזה ישב שנה שלמה בבית המדרש מבלי לברוח..."
צבי למד וקיבל הרבה, ולאחר תקופה מסוימת רצה לתת, כלומר לכתוב. הוא התייעץ עם הרב אבינר שאמר לו: "אתה עדיין בוסרי. תמשיך ללמוד תורה ככל שרק תוכל ולאחר שתכין לעצמך תשתית תורנית מוצקה, תכתוב, אבל ברור שבסופו של דבר אתה חייב לכתוב!" ועוד אמר לו: "אסור לנו לשלוח בחור ישיבה ללמוד בהוליווד איך לעשות סרטים, כי הוא בודאי יתקלקל, אבל מה שעברת שם, הוא ברוח ההבטחה של ה' לבני ישראל במצרים 'ויצאו ברכוש גדול'. תמשיך ללמוד, ובינתיים תכתוב מעט מדי יום, כדי שלא תשכח את מלאכת הסופר".
לאחר מכן הכיר את יפה שלמדה ב"מכון אורה", הם התחתנו והביאו לעולם שבעה ילדים. צבי מחבר כיום ספרים וכותב תסריטים, מפיק ומביים סרטים ומשתדל לחבר את המילים והתמונות למופשט מכל רעיון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2009 08:44 |
|
| |
"שלח לחמך על פני המים..."/חברון גרנביץ
המעשה הזה סופר על-ידי אחד ממגידי המישרים ואומת עד תומו. את שמות גיבוריו לא קיבלתי רשות לפרסם, אך אין ספק כי מדובר באחד הסיפורים המדהימים ביותר ששמעתי מעודי
אחד השרברבים בעיר הוזמן לתיקון נזילת מים בדירה. הוא החל להרים מרצפת אחר מרצפת וככל שהעמיק יותר בניסיון למצוא את התקלה, הלך והבין כי הצנרת רקובה מהיסוד. עבודה רבה ממתינה לו ובעל הדירה יאלץ לשלם ממון רב.
כשעה לאחר שהייה בדירה, הביו השרברב כי בדירה מתגוררים אלמנה וששה יתומים קטנים. הדלות והעוני זעקו מכל מקום. צער רב נצטער בעל המקצוע ולא ידע כיצד להציג לבעלת הדירה את בעיית האינסטלציה - ובעיקר את מחיר התיקון מרקיע השחקים.
לאחר מחשבה, גמלה בליבו ההחלטה, כי את עלות כל החומרים והעבודה ישא בעצמו ובזאת יקיים מצוות צדקה למהדרין ובפרט שמדובר באלמנה ויתומים.
שבוע ימים שקד השרברב על מלאכתו, הרים את כל מרצפות המטבח וחדר האמבטיה, הניח צנרת חדשה ולבסוף סיים את עבודתו על הצד הטוב והמקצועי ביותר.
כשהוא ארז את כלי עבודתו, נגשה אליו האלמנה בחשש, חיל ורעדה, וביקשה לדעת כמה מגיע לו על העבודה. "את לא צריכה לשלם כלום", ענה לה כלאחר-יד. "הבניין שייך לפרויקט שיקום שכונות, וכבר הגשתי טופסי בקשה לעירייה. בעוד שבוע אקבל מהם את הכסף", אמר בהחלטיות, מבלי להניד עפעף.
האלמנה הנבוכה הנהנה בראשה. היה לה נוח להאמין לסיפור והיא הודתה לו מקרב-לב.
שנים רבות חלפו. השרברב התמקצע והפך לקבלן גדול לבניה ואינסטלציה. לפני מספר חודשים רכש מגרש ברמת-גן והתכונן להקים עליו בניין דירות. הוא סבב בכמה מקומות, לשם קבלת הצעת מחיר לחומרי הבניה, ולבסוף לקח לעצמו פסק זמן בכדי לעיין בהצעות-המחיר בכובד-ראש, לפני שיקבל החלטה.
יום אחד, בעודו עומד במרכז המגרש עם אחד המהנדסים, נכנסו לאתר הבניה שתי משאיות טריילר עמוסות בחומרי בניה, וללא אומר ודברים החלו הנהגים ועוזריהם פורקים את תכולתן. שרברבנו בעל החסד אץ-רץ לעבר הנהג והחל למחות ולהודיע כי הוא לא הזמין מאומה. הנהג עיין בטופסי הקבלות והודיע נחרצות כי ההזמנה בוצעה וכי הוא נשלח לפרוק כאן סחורה. לאחר דין ודברים הודיע הנהג כי את שליחותו הוא יבצע, הסחורה תורד מהמשאית לתוך המגרש - ואם יש טענות שיפנה למשרד המכירות.
מתנשם ומתנשף הגיע מכובדנו למשרד. הוא טען בלהט כי קיבל סחורה שלא הזמין ואף לא שילם. הפקידה עיינה במחשב, ולאחר בדיקה מעמיקה בישרה לו כי לא רק שבוצעה הזמנה, אלא מופיע במחשב שהתשלום בוצע במזומן. "אם יש לך הערות תפנה לבעל הבית שיושב בקומה למעלה", סיימה את דבריה.
בקומה העליונה, במשרד מעורר רושם, ישב בעל הבית. השרברב-קבלן שוב שטח את טענותיו, ביקש בדיקה והבהרות מדויקות לכל מה שקרה בשעתיים האחרונות. הבוס עיין שוב במחשב ופסק לו כי ההזמנה בוצעה והתשלום התקבל. לפתע הביט בעל הבית היישר לתוך עיניו והוסיף: "מופיע לי פה שאת התשלום ביצעה עיריית בני-ברק במזומן".
מיודעינו לא ידע נפשו מתדהמה. "העירייה שילמה על ההזמנה שלי?"
"שב, שב, ידידי", ביקש בעל הבית בחביבות. "אני כבר מחפש אותך עשרים שנה. אתה זוכר את אמי? את התיקון שביצעת ללא תשלום בדירתנו ושיקרת לה כי את עלות התיקון שילמה העירייה? הייתי אז ילד צעיר, אבל ידעתי שאתה משקר ולמעשה אתה גומל חסד עם אימי האלמנה. באותו רגע גמלה בליבי ההחלטה שיום אחד אני אגדל ואעשה הכול בכדי להחזיר לך כגמולך הטוב. מן השמים זימנו אותך לכאן, לקבל הצעת מחיר, ולי הייתה ההזדמנות 'לסגור מעגל'".
לזה בדיוק התכוונו חז"ל באומרם: "שלח לחמך על פני המים כי ברוב הימים תמצאהו".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2009 08:16 |
|
| |
הסיפור האישי של גבריאל ברק
החלטתי לכתוב את הסיפור האישי שלי בארה"ב, שמאוד חיזק אותי! טסתי לארה"ב בסוף מאי השנה, במטרה אחת- להגשים חלום חיים ולהוציא רשיון טייס. נחתתי בניו יורק ב27 למאי, כ6 ימים הצטרפתי לאבא שלי לעסקים, ובן דוד שלו שגר במנהטן, וחצי מהזמן טיילתי איתם. שטסתי לא הייתי בן אדם שומר שבת. מניח תפילין, שומר כשרות חגים, מסורתי פלוס פלוס כמו שנהגתי לקרוא לעצמי. את ניו יורק בהתחלה לא מצאתי יותר מידי מלהיבה, לא לטעמי פשוט.
טיילתי קצת, ראיתי מבנים, את האתר שבו היו התאומים, אפילו הייתי במסיבה, אבל לא משהו שהלהיב אותי יותר מידי. שבת אומנם לא שמרתי אך העברתי עם אבי את הארוחה בבית חב"ד במנהטן, ערב שהיה מאוד מענג! ביום האחרון שלי בניו יורק ביקשתי מאבא שלי שניסע לקבר של הרבי מליובאוויטש זצ"ל.
לאחר שיכנועון קצר, גם הבן דוד שלו הצטרף, ויצאנו לנו באוטו שלו. הגענו לקבר, שנמצא בקווינס שבניו יורק- שעה נסיעה בערך. לפני שנכנסים לאוהל, יש הסבר מה לעשות, כותבים מכתב, מחליפים נעליים לכפכפים שניתנות שם, נכנסים לאוהל... שם כמובן מתפללים תהילים ומה שמרגישים, קורעים את המכתב וזורקים לקבר. זאת הייתה הקדמה, לפרק קצר בחיים שלי שהיה אחד המדהימים: שיצאנו מהקבר, נסענו לחברים של המשפחה בניו ג'רזי, הגענו אליהם ביום ראשון אחה\"צ, לאחר ישיבה בגינה המקסימה שלהם עם חברים, חבר של אבא שלי לקח אותנו למסעדה, שהבעלים שלה הוא יהודי.
לא עברה דקה, כן כן! דקה! מאז שאני במסעדה, הבעלים ניגש אליי, שאל אותי אם אני שומר שבת, לא הבנתי למה הוא שאל אותי. שניה אחרי זה שמתי לב ששחכתי את הכיפה על הראש עוד מהבוקר שהיינו בקבר.
לא עברו עוד 5 דקות, והוא הציע לי להיות המנהל של המסעדה פלוס משגיח כשרות.
לי... רק הגעתי ואיך דברים התחילו להסתדר בר"ה אמרתי. עניתי לו שאחרי הקורס אני ידבר איתו. ביום שני למחורת ארזתי דברים, נפרדתי לשלום מאבי ונסעתי למרילנד, להתחיל את הקורס טיס. הקורס היה בבית ספר ישראלי שנמצא בארה\"ב. חניכים ישראלים, מדריכים, בעלים, הכל, ישראלי.
שהגעתי, הבנתי שאני הבן אדם היחיד שם שיש לו איזשהו קשר לדת (היה גם את המדריך שלי שהאמין בר"ה, אבל בשקט, הוא עוד יתחזק!) המקררים היו מפוצצים בבשר לא כשר, וזה ממש הפריע לי, שום אווירה של יהדות. ביום חמישי באותו שבוע באתי לחברה שאלתי אותם אם יפריע להם שאני יעשה קידוש בארוחת שישי, הם אמרו לי בכיף.. עצרתי לרגע וחשבתי לעצמי שאני לא יכול לעשות את זה, לקדש בשולחן שבת שבשר לא כשר מונח עליו?! גם אם אני לא שומר שבת, זה לא נראה לי הגיוני. ישר התחלתי לחפש לי מקום לשבת, שאלתי אנשים, קיבלתי טלפונים עד שלבסוף קיבלתי טלפון של רב הקהילה הספרדית בעיר סילבר ספרינג, הרב לוי.
התקשרתי אליו וביקשתי לבוא, מתוך ידיעה מלאה שאני אצטרך לשמור שבת, ובהסכמה. הוא בשיא החום הזמין אותי לבית שלו, ואמר שאם לא יהיה מקום אני ישן איתו בחדר (יש שתי מיטות). שישי בצהריים, אני נוסע עם ש' (הוא מעדיף להשאר חסוי סליחה) טייס איתי בקורס, חרדי מירושלים, שתהחברנו מהר מאוד, לסילבר ספרינג, הוא לבת דודה שלו, ואני לרב. הרב לוי אסף אותי מהתחנת רכבת. ישר הוא עשה רושם של בחור מאוד נחמד, אגב... מדבר עבירת מצויינת.
הוא הוריד אותנו בבית להתארגנות זריזה, וישן המשכנו לבית כנסת. התפילה הייתה מדהימה, הוא הציג אותי בפני הקהל הקדוש, שהיה מאוד חם וכולם באו לדבר איתי! וואו איזה אווירה איזה כיף!
חזרנו לבית של הרב, סעדנו הוא, אמא שלו, ואני. עד 12 בלילה אני והרב נשארנו ודיברנו רק דברי תורה, עוד הרשמתי אותו טיפונת במה שאני יודע. בוקר אחרי, תפילת שחרית מוסף, חוזרים לבית של הרב. הפעם הארוחה קצת יותר מלאה, הבן שלו- ייטס (יצחק) ועוד חבר, והבת שלו וחברה שלה יושבים איתנו לאכול. שעתיים אחרי זה אני הבן והחבר הנוסף ניהינו חברים מאוד טובים (ייטס ניהיה אחד החברים הטובים שלי בהמשך). הם שכנעו אותי להשאר גם לשבועות, ותוך כדי החג הכרתי עוד המון משפחות, והמון חברים שהתקרבתי אליהם ואני שומר איתם על קשר עד היום! החג אגב, היה אחד המהנים שהיו לי אי פעם. כך התגלגל לו הסיפור של ההכרה שלי עם האנשים שם, אבל הנס הגדול עוד לא קרה.
3 שבועות לאחר חג השבועות, אני ניגש למבחן התאוריה. רוב החברה ניגשים ממש לפני הטסט, כדי להיות מוכנים. אני הרגשתי שחרשתי מספיק והלחץ הורג אותי גם ככה. ניגשתי למבחן, שאם נכשלים בו צריך לשלם עוד פעם 100 דולר, ככה שלא כדי לזרוק כסף סתם. ידעתי שאלה ועוד אחת ואת כל העשרות הבאות שבאו. ופתאום.. התחילו לבוא הרבה שאלות שלא ידעתי, אולי שחכתי מהמבחן, לא זוכר בדיוק. וצריך לעבור את המבחן הזה, הוא לא פשוט, וצריך ציון של 70+.
לא נלחצתי, אני כבר אחרי 3 שבתות שאני שומר והאמונה והבטחון שלי בבורא עולם, מעולם לא היו כל כך חזקים. התחלתי להגיד מזמורי תהילים שזכרתי בע\"פ, ותוך כדי לענות על תשובות, פשוט מסמן ועובר, לא יודע מה, אבל מסמן. כמה דקות אחרי סוף הבחינה, האחראית ניגשת אליי עם חיוך ענקי של "עברת".
ברור שעברתי, בורא עולם איתי! עכשיו שימו לב איזה דבר מדהים קרה לי. שהייתי שם, התחלתי להתפלל שלוש תפילות ביום, שחרית מנחה וערבית. באחד הימים, שיחקתי כדורגל עם חבר שלי, והשקיעה הלכה והתקרבה, באותו יום לא הנחתי תפילין פעם ראשונה מאז שאני שם, ואמרתי לעצמי תיכף תיכף תיכף, עד שהגיע השקיעה, וגם אז המשכתי לשחק. כנראה שבורא עולם לא רצה שאני יפספס, שלח זבוב, הזבוב פשוט נכנס לי לעין, הפסיק לי את המשחק, גרם לצעוק קצת איה איה, ואחרי ששטפתי אותו בגיגית מים, נשאר בדיוק עוד קצת זמן להניח תפילין, אז התפללתי. זה היה הפעם הראשונה, אולי צרוף מקרים?!
קבלו את ההמשך.. שבוע אחרי זה! שבוע! אני מדבר עם החברה בטלפון, היא שואלת אותי מה השעה, אמרתי לה שעוד מעט שקיעה, ולא התפללתי מנחה היום, שאלה אותי למה, אמרתי לה עוד מעט אין לי כח עכשיו. תקשיבו, אני לא צוחק, לא עברה דקה, דבור בא ועקץ אותי ברגל! 10 דקות של צעקות שוב פעם :) איה איה איה, ומה עשיתי? התפללתי. מאז מאותם שתי מקרים עם החרקים המזמזים האלו, לא פיספסתי שם שום תפילה שם! אך עדיין, הנס הגדול באמת, היה הטסט, שבועיים ויומיים אחרי התאוריה, את הקטע הבא אני כותב בהרגשות: לילה לפני הטסט, מרוב התרגשות, אבל ממש התרגשות לקראת המבחן, כמעט ולא הצלחתי להרדם, ביקשתי ברכה מכל מי שיכולתי בשבת האחרונה, הרב, כהנים, מי שבירך מבורך!
מרוב שלא הצלחתי להרדם, כבר התפללתי לקב"ה שיעזור לי להרדם, אני לא רוצה לטוס עפוץ. בוקר אחרי, אני מתעורר, וככה מגלה בעצם- שנרדמתי, מכירים את התחושה שאתם נרדמים בלי לשים לב מרוב שרציתם לישון?!.. ככה זה היה לי. אני הולך למדריך שלי, בודקים בראדר את המזג אוויר, לא נראה טוב, עננות גבוה מאוד, אי אפשר לטוס בכאלו עננים, אבל אני אופטימי. אני עולה למעלה למטבח, החברה, שמנוסים ממני בטיסה, ומחזיקים בשתיים שלושה רשיונות לפחות כל אחד, צוחקים ואומרים לי להכין את עצמי לביטול, המזג אוויר באמת לא נראה משהו. בדיקה נוספת בראדר מעלה משהו לא סימפטי בכלל- עננות באורך של 150 מייל! 240 ק\"מ! שווה ערך כמעט למרחק בין ת\"א לקריית שמונה, תחשבו שכל זה מכוסה בפס ארוך ולא דק בכלל של עננים. עכשיו משהו חשוב מאוד לדעת. באזור שהייתי בו, ככלל, הרוחות נושבות מדרום לצפון ביום, וההפך בלילה, 99 אחוז מהזמן. טוב שיחה קצרה עם המדריך מחליטים לטוס לשדה שבו אמור להתרחש הטסט ושם נראה כבר מה יהיה. ישר אחרי ההמראה אנחנו שומעים ברדיו שהרוחות נושבות לכיוון דרום, ביום! המדריך שלי, ששם כבר כמה שנים טובות אומר לי שהוא בחיים לא ראה דבר כזה, אני בחיוך קטן מתחת למיקרופון יודע מה הסיבה, הקב\"ה איתי! עוזר לי!
נוחתים בשדה, מחכים לבחונת שתחזור מהטסט הקודם, המדריך שלי מסביר לי איך להתנהג, להיות רציני (שישכח מזה! שאני לא יעשה צחוקים.. בסיידר) היא הרי מבוגרת קצת, אמריקאית בת 60 בכל זאת. נכנסים, חצי שעה טפסים ובריוקרטיה, המדריך יוצא. אני והבוחנת שעה מבחן בע"פ, ואחרי שעה, אוקיי.. get the airplane ready, בקיצור, להכין את המטוס לטיסה. יוצא בלחץ לחניה, מכין את המטוס כמו שצריך, לא משקיע במיוחד, כי מבחנתי זה עוד טיסה, ואם פה השקעתי יותר, כנראה שבטיסות הקודמות פישלתי איפשהו. הבוחנת נכנסת למטוס, מהדקת חגורות, אני עם אותם אוזניות לא מי יודע מה שהתרגלתי אליהם מאז שהראשונות נהרסו, מה לעשות, לא משנים הרגלים לפני המבחן! מניע את המנוע אחרי צ'קליסט פנימי ומקשיבים לרדיו, שומעים מזג אוויר: רוח 18, גסטים (משבי רוח פתאומיים)- 14, כיסוי עננים- 8/8 טוב רשמית, אסור לטוס, אי אפשר. וחוץ מזה, מי בכלל יודע לטוס במזג אוויר כזה, הרוח הזאת משפיע על מטוס כמעט כמו שמאוורר משפיע על מטוס מנייר שהכנתם בשניה. היא מסתכלת עליי ואומרת לי, אי אפשר לטוס תכבה מנוע, בעקשנות ובידיעה שאני יודע מה אני רוצה, ובזה שקראתי המון פרקי תהילים באותו יום, עניתי לה- גיברת ma\'m, לא איכפת לי אם יש טורנדו היום, אני עושה טסט! עוד חלק חשוב, הבוחנת הזאת, שנחשבה למאוד נחמדה וידידותית, הכשילה ארבע מתוך החמש חניכים האחרונים של הבית ספר, ולאחרונה גם אמרה בפרוש, שהיא לא אוהבת את איך שהבית ספר מלמד, לא תכנסו ללחץ?! היא אמרה לי בסדר (אחרי שכנועון של 2 דקות), רוצה לטוס?!
נטוס, תדע, אם אני נוגעת בסטיק, נכשלת, אתה עדיין רוצה? בבטחון מלא ללא שום היסוס עניתי לה שכן. הסעתי למסלול, דיווחתי על המראה והמראנו לשמיים... הבכלל לא נקיים, עננים עננים עננים, אין לאן לטוס, צריך לנחות, אי אפשר לטוס ובטח לא להבחן, אם לא רואים לאן טסים. אני מזיז טיפה את המיקרופון ומתחיל להגיד כמה מזמורי תהילים, ו-א-ז, כמו משום מקום, צץ לו חור בעננים של בערך בעל קוטר מייל אחד, מספיק בשביל שהיא תקלוט ותגיד לי, לא יודעת מאיפה הוא בא, אבל תטוס לשם ונראה מה אפשר לעשות. העננים נפתחו בדיוק איפה שהיה צריך בשביל לעשות את התרגילים הנדרשים, ונסגרו בדיוק איפה שאם לא היו נסגרים, הייתה לוקחת אותי לטיסה מיותרת שסתם הייתה שורפת לי דלק במטוס וגורמת לי לשלם על השעת טיסה יותר.
היא כמובן פיצתה טיפה והוסיפה לי עוד כמה תרגילים, אבל אני כבר ידעתי ממזמן שה\' איתי. הרשמתי אותה בשתי נחיתות לא פשוטות בכלל, הגענו לחניה, חיוך, לחיצת יד והמילה שכל כך חיכתי לשמוע \"Congratulations\", מזל טוב. שסיפרתי את הסיפור לרב בבית חב\"ד בניו ג\'רזי, הוא הסתכל אליי ואמר לי \"נו ברור, אתה לא יודע שתהילים פותחים שערי שמיים\" שמחתי עד השמיים אבל לא הראתי את זה! זה היה מדהים. פה רבותיי, הסיפור המדהים שלי בכל הבחינה של האמונה וההתחזקות לא נגמר, בכלל לא קרוב להגמר, יש עוד חלק מדהים לא פחות, שלא לפורום הפתוח, מי שיירצה אולי ישמע! גבריאל
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2009 08:10 |
|
| |
הרב אמר/ פרופ' רפי קרסו
פעם הגיעה אליי אשה מבני ברק שהופנתה על-ידי הרבי מגור. איבחנתי שהיא סובלת מלחץ קשה על שורש כף היד וניוון שרירים. הדבר היחיד שהיה אפשר לעשות הוא ניתוח, וגם אז לא היה הרבה סיכוי להציל את מה שכבר ניזוק. אמרתי לה שאיני יכול לעזור לה, אבל היא התעקשה ואמרה שהרבי אמר שאני יכול. ניסיתי שוב ושוב להסביר לה שאין לי דרך לסייע, אבל היא בשלה. התקשרתי לרבי וסיפרתי לעוזר שלו את כל הסיפור. העוזר אמר שהרבי אומר שאני אטפל, ואני הסברתי לו שאני לא יכול לקחת אחריות. הרבי לקח את הטלפון ושאל 'אם היא תנותח, אתה יכול לקחת אחריות?' ועניתי שלא. אז הרבי אמר לי תטפל בה. הוא שאל "כמה זמן היא חיכתה לתור אצלך?". אמרתי לו כחודש. "ואם לא הייתי מטלפן ומבקש שתקדים את תורה, כמה זמן היא היתה מחכה?", הוא הוסיף, ועניתי שקרוב לוודאי שכשנה. אז הוא אמר "טפל בה בחודש אחד, ואם הטיפול לא יצליח אז ננתח".התחלנו בטיפול. אחרי חודש ניכרו כבר סימנים של החלמה. ואחרי שלושה חודשים היא כבר סרגה מפה ביד שהחלימה. אפשר לקרוא לזה בכל מיני שמות, אבל אני אומר שבמצב שבו לאשה היו ביד חלקים שלא רק ניזוקו אלא מתו, והיא הצליחה להבריא, לחלוטין זה נס.
פרופ' רפי קרסו הוא מנהל המחלקה הנוירולוגית ומרפאת הכאב בבית חולים הלל יפה בחדרה. מוסמך בנוירולוגיה וחוקר בתחום תהליכי ההזדקנות ועיכובם.
ויק מוחבש, בן 22 מרמלה, מספר שבגיל שנתיים סבל מכאבים בגפיים, והוריו רצו עמו מרופא לרופא - אך ללא הועיל. אחרי ביקורים רבים הגיעו למומחה, שהבחין בחורים קטנים בעצמות רגלו השמאלית. לדבריו, בתקופה ההיא לא ידעו שמדובר במעין חיידק ש"אוכל את העצמות והשרירים". הוא אושפז מייד, אך דרך ההתמודדות עם המחלה לא היתה ידועה. הוא מספר שבמשך ארבע שנים נדד בין אשפוזים וטיפולים, ואפילו נשלח להקרנות וכימותרפיה.לבסוף, חבר קרוב של אביו הציע להביא את הרב כדורי ז"ל לבית החולים, ולבקש ממנו ברכה. וכך היה. מוחבש מתאר כי הרב הניח את כף ידו על ראשו, הזיל דמעה ולחש כמה משפטים. כשיצא, אמר לאב: "אני התפללתי, אבל לך כדאי להכניס ספר תורה. מה תפסיד? הרי שאם הפסדת - הפסדת כסף, נייר. אם הרווחת - הרווחת את חיי בנך יחידך". לדברי מוחבש, ספר התורה הוכנס במאמצים אדירים, ובאותו יום הוא הלך לישון תחת השפעת משככי כאבים בבית חולים שניידר. למחרת - כך הוא מספר - קם כביום היוולדו, ללא שום כאב. שנים אחר כך, ולאחר מאבקים, התגייס ליחידה קרבית בצה"ל
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2009 07:53 |
|
| |
המתאגרף שסיים את חייו ואת דף הגמרא
זהו ספור על יהודי שחי באמריקה, עם הארץ מדאוריתא ומדרבנן, 'בוקסר' מגושם, שהיה לו ילד. היהודי גר במדינה שאין בה בתי ספר יהודים רגילים ולבית ספר ציבורי הוא לא רצה לשלוח את הילד ובלית ברירה הוא שלח אותו ללמוד בתלמוד תורה. הוא לא רצה, אבל העדיף את זה על פני בית ספר כללי של גוים.
יום אחד מגיע הילד שלו הביתה עם ציצית. האבא פותח את הדלת רואה את הילד ובלי הרבה חשבון מפעיל את שריריו והילד מוצא עצמו על הרצפה. ''אני שלחתי אותך רק ללמוד, לא להיות דתי, לא להיות עם ציצית''.
למחרת הגיע הילד כשהוא בוכה לתלמוד התורה. שאל אותו המלמד: מה קרה? סיפר לו הילד בבכי קורע לב. אמר לו המלמד: תשמע, אתה תשים גם היום ציצית, תדפוק בדלת ותלך שני מטר אחורה. אם תראה שאבא פותח את הדלת והוא עצבני אז תגיד לו, סתם צחקתי ותוריד את זה, אם זה יעבור, תכנס.
הילד, שהיה מחונך וציתן עשה כפי שהורה לו המלמד. האבא פתח את הדלת, ראה אותו ואמר: טוב אם אתה רוצה ככה תכנס. נכנס, המשיך ללכת כל יום לתלמוד התורה, אחר כך לישיבה קטנה, ישיבה גדולה, התחתן וכולל.
היהודי נוסע לא''י ואינו שוכח את אבא. כל כמה זמן, היה שולח לו דפים של דברי תורה, שמחלקים בבית הכנסת. 'גנזי המלך' עדין לא היה, אבל כמה דפים אחרים, שיהיה לו קצת מושגים באידישקייט ובכל פעם צירף מכתב.
פעם אחת, האבא ראה שכתוב באחד העלונים שה'חפץ חיים' זצ''ל היה אומר: ''איני יכול להבין, איך יהודי יצא מהעולם הזה, בלי ללמוד דף אחד גמרא''. הרב אינו יכול להבין כיצד יהודי יחיה בעולם הזה שבעים שמונים שנה ודף אחד גמרא לא ילמד?
הדבר נגע אל לבו והוא אמר לעצמו: ''אני יהודי. ואף פעם לא ידעתי מה זה גמרא ולא ראיתי דף גמרא, אבל אם כתוב פה שזה דבר שאי אפשר לחיות בלעדיו, אני מוכן ללמוד''.
מה עשה? הלך לתלמוד תורה שבו למד בנו. נכנס לחדרו של המנהל ברכו לשלום ושאל: ''אתה זוכר אותי? אני אבא של פלוני אלמוני''.
''כן, בודאי'', השיב לו המנהל ''ובמה אוכל לעזור''?
''תראה'', אמר לו האיש, ''אני רוצה ללמוד דף אחד גמרא''.
המנהל תמה לרגע ומיד השיב: ''תראה פה זה תלמוד תורה, פה לא מלמדים גמרא למבוגרים''.
אבל האב מתעקש ומסביר: ''תראה אין פה בסביבה שום מקום שבו אני יכול ללמוד ואני קראתי, במכתב ששלח לי בני, שה'חפץ חיים' כתב שלא יכול להיות שיהודי יצא מהעולם בלא ללמוד דף גמרא ואני רוצה ללמוד דף אחד''.
ראה המנהל שהוא רציני ואמר לו: ''טוב תשמע, אני אעשה איתך משהו, אני אכניס אותך לאחת הכיתות שמתחילים בה ללמוד גמרא ואתה תשב שם ותלמד כאחד הילדים. אבל אם ישאלו אותך התלמידים מה עושה אדם בגילך פה? נגיד להם שאתה ממשרד החנוך ובאת לבדוק את רמת הלמודים''. הסכים האיש לתנאי והוזמן להצטרף לכיתה. התחיל ללמוד ולאט לאט לטפס. שלש שנים לקח לו ללמוד דף אחד גמרא, כמו שצריך. שלש שנים! וכשגמר את דף הגמרא, צלצל לגר''מ פינשטיין זצ''ל, ''שלום כבוד הרב, מדבר פלוני אלמוני, אני רוצה להזמין את כבודו לסיום הדף''.
''סיום הדף? על מה אתה מדבר''?
סיפר הלה את ספורו : ''ראיתי שכתוב בשם ה'חפץ חיים' 'איני יכול להבין, איך יהודי יצא מהעולם הזה, בלי ללמוד דף אחד גמרא' אז אני למדתי דף אחד גמרא, עכשיו סיימתי אותו אחרי שלש שנים ואני רוצה לעשות סיום''.
הרב שמע, כנראה מהקול הנרגש והכנה ניכר שהענין רציני, הסכים ואמר: ''אני בא''.
שש שעות נסע הגר''מ פינשטיין זצ''ל עד למקום הסיום ושש שעות חזור. האבא 'הבוקסר' חגג את 'סיום הדף'. בארוע נכחו רבנים ותלמידי חכמים רבים ועד לשעות הקטנות של הלילה דברו במעלת התורה ובשבח לומדיה.
בשתים לפנות בקר, האבא הלך לישון מאושר, על שזכה לעשות את שכתב ה'חפץ חיים' וסיים את הדף.
בבקר יום הבא, הוא כבר לא קם. הוא נפטר.
כל גדולי ישראל ובהם הגר''מ פיינשטיין זצ''ל, שהשתתפו כמה שעות לפני ההסתלקות, ב'סיום הדף' של הנפטר עשו שוב את הדרך להלויה. אמרו עליו, על אותו יהודי, בדברי ההספד: ''יש קונה עולמו בשעה אחת ויש קונה עולמו ב'דף אחד', כי .. ירבו ימיך ויוסיפו .. שנות חיים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2009 07:32 |
|
| |
כף זכות
דיברתי עם רבקה, אך כולי מלאה שאלות נוקבות שלעולם לא אעיז לשאול: איך היא יכלה לעשות לי את זה? לא להגיע לחתונה של ביתי? אחרי כל מה שעשיתי למענה? הרי היא בעצמה אמרה שלעולם לא תוכל לגמול לי על כל העזרה והתמיכה שלי בה, זה לא חס וחלילה שאני מחפשת תמורה, ממש לא. הכל היה לשם שמיים, אבל ציפיתי שלפחות תשמח בשמחתי, שתבוא לחתונה של ביתי שנישאה בגיל כה מאוחר. גם אם אני מנסה לדון אותה לכף זכות אני לא מצליחה, לפחות להתקשר לאמר: 'מזל טוב, סליחה שלא הגעתי'. לשלוח מתנה, כרטיס ברכה, להתנצל, לבוא לכוס קפה.ודווקא תמיד היא היתה מאוד רגישה, מוסרית, מנומסת.משתדלת שלא לפגוע באף אדם. דווקא ממנה לא ציפיתי ליחס שכזה. סיימתי את השיחה עם רבקה מבלי לרמוז שום דבר. ולמרבה הפלא: גם היא לא הזכירה שום דבר בעניין. המחשבות לא הירפו ממני, החלטתי להתקשר לרבקה וממש לשאול אותה ישירות: איך היא יכלה להתעלם מהחתונה? הרמתי את השפופרת, ובחסדי ה' יתברך, מתחת לכורסא בסלון ביצבץ נייר צבעוני, שהזכיר לי את ההזמנה לחתונה של ביתי, בעודי מחייגת אל רבקה, הרמתי את ההזמנה, חשכו עיניי :
"לכבוד רבקה כהן"
מיד ניתקתי את השיחה...
אתמול, כשהייתי אצל דודה רבקה בצפון, ראיתי לפני כניסת שבת את השכנים שלנו העשירים עוברים מבית לבית…לא יאומן, כאלה עשירים והם עוד מבקשים צדקה? פשוט רמאים ...הם לא פיספסו אפילו בית אחד. והם הסתובבו עם שקיות. בטח שם הם הניחו את כל הכסף שאספו מהאנשים התמימים. והם כל הזמן צחקו. בכוונה הם הגיעו לצפון, כי במרכז הם יודעים שאף אחד לא יתן להם צדקה. כאן כולם מכירים אותם" אמרה יוכבד לאמא שלה. "ממש ראית אותם?" שאלה האמא מופתעת. "כן, אמא" ענתה יוכבד. "כדאי להזהיר את השכנים האחרים שהם ידעו שהשכנים האלו רמאים, וכל הכסף הרב שיש להם בבית הוא מצדקות שאנשים תמימים נותנים להם, ואת, ילדתי, אל תתחברי עם הילדים שלהם, בוודאי גם את הילדים שלהם הם מחנכים להתנהג בעורמה וברמאות". אמרה האם בנחישות. לפתע, צילצל הטלפון. דודה רבקה היתה על הקו: "רציתי לספר לכן, אתן יודעות, השכנים שלי סיפרו על זוג אנשים צדיקים שנכנסו בשכונה שלנו מבית לבית לפני כניסת שבת קודש, וחילקו לכל שכן זוג פמוטים ותפילה להדלקת נרות במתנה, ממש צדיקים… והם לא פיספסו אפילו בית אחד…". מיד הבינה יוכבד כי הזוג שכנים בכוונה נסעו לצפון, כדי להסתיר את מעשיהם הטובים, וכן השקיות שהיו להם היו למעשה דברים שהם בעצמם חילקו לאנשים, והצחוק שהיה נסוך על פניהם היה שמחה של מצווה...
 |
|
|
|
|
|