בית פורומים הנה ימים באים

אשכול סיפורים השגחה פרטית והתחזקות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/11/2009 07:56 לינק ישיר 
ריש ועושר אל תתן לי

"
קבצן" קראו לו הבריות, שמו כשם פרנסתו. מסתובב היה מבוקר עד ערב מבית לבית, מחנות לחנות, מבקש את רחמי הבריות. מדי יום הצליח לחזור הביתה עם פדיון של כמה פרוטות שהספיקו לו כדי מחיה דלה של יום אחד.
אופיו הכעסני ומזגו המר, יחד עם כפיות הטובה שהיתה ניכרת במעשיו, הפכו אותו לאדם מנוכר, שהבריות אינם חפצים בקרבתו ומעדיפים להתרחק ממנו מרחק ניכר.
מעולם לא שמעו ממנו מילת "תודה", המילה פשוט לא היתה קיימת בלקסיקון שלו.
לא, הוא לא היה ביישן. הצעקות שהדהדו ברחבת השוק, כשדרש ממנו אחד מבעלי החנויות תשלום עבור שלשת התפוחים שלקח באותם רגעים, היו רמות ביותר. בני העיר העדיפו לפתוח את ידם ולנעול את פיהם, כדי לא ליפול לתוך פיו של ה"קבצן".
אחד היה שריחם על ה"קבצן" באמת ובתמים. היה זה מוכר הפיס של העיר. בכל פעם שהיה הקבצן עובר בפינת הרחוב היה מזמין אותו, מוזג לו כוס משקה חם, דוחף בידו מטבע ומברך אותו בלבביות.
מדי פעם היה פונה אל ה"קבצן" ושואל: "מדוע אינך קונה כרטיס פיס? אולי יתמזל מזלך ולא תצטרך לשוטט ברחובות ולקבץ נדבות?" "לחם לאכול אין לי, ועל כרטיס פיס אתה מדבר?" היה מתרעם.
הוא לא התייאש, האמין באמת שיתכן שיתמזל המזל והאיש יזכה. צריך רק לנסות. אולם הקבצן היה עקשן, לא רצה לשמוע. בפעם האחרונה שהציע לו לקנות, פתח עליו הקבצן את פיו ובירך אותו בכל ה"ברכות" שהכיר.
כשעמד סכום ההגרלה על ארבעים מיליון, החליט שהפעם יקבל ה"קבצן" את ההזדמנות בעל כרחו, וניגש להציע לקבצן הצעה שאי אפשר לסרב לה.
"
שמע ידידי, אני אתן לך כרטיס הגרלה, כלומר, 'אם זכית שילמת, לא זכית לא שילמת'".
ה"קבצן" עשה עצמו כמי שמהסס: קיפל את הכרטיס, הכניסו לאחד מכיסי מעילו, והמשיך בקיבוץ הנדבות.
בחצות הלילה של אמצע השבוע נערכה ההגרלה הגדולה, המספר שזכה בפיס פורסם חיש מהר. בעל דוכן הפיס בדק, ומצא! כרטיסו של ה"קבצן" הוא הכרטיס הזוכה!
לדחות את הבשורה הנפלאה ליום המחרת לא רצה.
פתח את הדלת, והיסס. בחוץ כפור אימים, פתיתי שלג נוחתים ומכסים את הקרקע במעטה חלקלק. הרוח צולפת, מזג אויר סוער.
הוא מבוסס בשלג שעה ארוכה. אפו הפך זה מכבר לשלגון, רגליו סוחבות בקושי, נפש חיה אינה נראית בכל הסביבה, אך הוא צועד. קר לו בחוץ, אך חם לו בלב. הוא הולך לחמם את לבו של ה"קבצן"!
בקושי רב מצא את הבית, ליתר דיוק – צריף עלוב. מטפס על כמה מדרגות ברזל חורקות ודופק על הדלת. תחילה בקצב חלש, וכשאין תגובה, הוא מגביר את קצב הדפיקות, עד שהקבצן מתעורר.
"
מי שם?", נשמעת השאלה.
"
זה אני, מדוכן הפיס. פתח לי, אני קופא מקור".
"
מה אתה רוצה?"
"
רק תפתח לי, אגיד לך הכל", הוא מתחנן על נפשו.
האיש שמעבר לדלת נותר בעמדתו, מתעקש לא לפתוח.
"
זכית בפיס, אתה מיליונר, ידידי, רצית לבשר לך את הבשורה הטובה. פתח לי כבר, אני קופא".
הדלת נפתחת כדי סדק צר, רק האף מציץ החוצה.
הקבצן מגיב בקולות רמים, הנשמעים היטב בכל הסביבה: "אינני מבין איך אתה מעז לדפוק אצלי בשעה כזאת? כולם חושבים שאני סתם קבצן... אבל אתה, אתה הרי יודע שאני מיליונר, אז כיצד אתה מעז לדפוק אצל מיליונר כמוני באמצע הלילה?"

הדלת נטרקה בזעם. מוכר הפיס נותר בחוץ, נתון לחסדיו של גנרל – חורף               

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/11/2009 07:54 לינק ישיר 
מדה כנגד מדה

חייל ערך פטרול בעיר חברון, היה זה בשעות הקטנות של הלילה לפנות בוקר ממש, זמן שאין נפש חיה ברחובות. לפתע הגיח מחבל מאחד הסמטאות וירה על החייל צרור כדורים, החייל נפצע מכך, החייל שכב בתוך הג'יפ פצוע ומדמם. והנה עבר שם בחור כבן 20, הבחור היה בדרכו מקרית ארבע לתפילה במערת המכפלה בחברון, כאשר ראה הבחור את הפצוע מיד הגיש לו עזרה ראשונה. הנשמה, חבישות, כל מה שנזקק אותו חייל. ותוך כדי פעולות ההצלה הזעיק במכשיר הסלולארי שבידו את כוחות הפינוי וההצלה. הבחור טיפל בחייל במסירות ולא עזבו לרגע. גם כאשר הגיע המסוק אשר לקח את החייל לבית החולים הצטרף הבחור אל החייל והמשיך לטפל בו במסירות. רק כאשר הגיעו הורי החייל לבית חולים עזב הבחור את בית החולים. החייל היקר שכב בבית החולים מספר חודשים, עבר מספר ניתוחים, עד שברוך ה' הבריא החייל ושוחרר מבית החולים. ביום השחרור סיכמו הרופאים עם הורי החייל את כל תהליך הריפוי שעבר בנם, בתוך כך אמרו הרופאים להורים בצורה נחרצת: "חיי בנכם ניצלו אודות לטיפול הראשוני שקיבל מאותו בחור, אילולי טיפול זה לא היה לבנכם סיכוי לשרוד". כאשר שמעו הורי החייל זאת החליטו שהם צריכים להכיר את הבחור שהציל את חיי בנם ולהכיר לו תודה, אמנם לא הכירו כלל מי הוא הבחור, ולא היה להם קצה חוט איך להגיע לאותו בחור. מה עשו הורי החייל? היה להם קיוסק קטן בעיר מגוריהם, תלו על פתח הקיוסק שלט גדול עם סיפור המעשה, שבח "נשמת כל חי",ושם כתבו שהם מאד מעוניינים להכיר את הבחור שהציל את בנם, ומבקשים מכל מי שמכיר או שמע אודותיו שייצור עימהם קשר. לאחר זמן עברה שם קרובה של אותו בחור וראתה את השלט אשר על הקיוסק, ידעה הקרובה שסיפור המעשה בשלט שייך לבחור שהוא קרוב שלה, היות והבחור סיפר לה על המעשה שלו עם החייל בחברון. נכנסה בהתרגשות לקיוסק וסיפרה לבעלת הבית כי היא יודעת ומכירה את הבחור, וכמובן מסרה את מספר הטלפון של הבחור. בהתרגשות רבה התקשרה אם החייל אל מספר הטלפון שקיבלה, לאחר מספר משפטים כבר הוברר לה כי אכן היא מצאה את מציל בנה. בהיות ורצו הורי החייל להכיר את הבחור ומשפחתו, וכמובן להכיר לבחור תודה על מעשהו הגדול "הצלת חיי בנם", הזמינו הורי החייל את הבחור עם משפחתו אליהם לבית לסעודה משותפת. כאשר הגיעו הבחור והוריו לבית הורי החייל ההתרגשות הייתה רבה, ואז לפתע מביטה אם הבחור באם החייל וקוראת לעברה: רגע, רגע, תגידי לי האם את מכירה אותי? עונה אם החייל: "לא.  והאם את מכירה אותי? את נשמעת כמי שמכירה אותי?" משיבה אם הבחור: "אכן נראה לי שאני מכירה אותך.  נכון יש לכם קיוסק במקום פלוני?! דעי לך שאני הייתי בקיוסק שלך לפני 20 שנה, הייתי אז בהריון, אמנם מחמת שנתגלה בבדיקות כי ישנה בעיית בריאות לעובר החלטתי לבצע הפלה לעובר, המרפאה הייתה ליד הקיוסק שלכם, לפני הביקור במרפאה נכנסתי לקיוסק שלך לשתות משהו, ואז התחלנו לשוחח וסיפרתי לך על החלטתי. כששמעת את החלטתי את שכנעת אותי שלא לבצע את ההפלה, את הסברת לי כי בהרבה מקרים הרופאים טועים מאד בקריאת הבדיקות, היו הרבה מקרים שאחר שנולד התינוק הוא היה בריא ושלם, וכל הפחדות הרופאים היו לשווא, נתת לי כתובת של רופא מומחה שכדאי להתייעץ איתו, שמעתי לעצתך התייעצתי עם הרופא הבכיר, ואכן הוא הפריך את כל תחזיות הרופאים הקודמים, ואז כמובן לא ביצעתי את ההפלה". מצביעה אם הבחור על הבחור הנ"ל שניצב שם, מיישרת מבט לאם החייל, ואומרת לה: "את רואה את הבחור הזה? זה העובר אשר היה במעי!! הוא נולד בריא ושלם, גדל והגיע עד הלום". -ממשיכה אם הבחור בהתפעלות גלויה- "שימי לב מה קרה פה !!  בזכותך הבן שלי הגיע לאוויר העולם, בזכותך הוא חי, היום הגיע הזמן לשלם לך על החיים שנתת לבני, הנה היום לאחר 20 שנה בני נתן חיים לבנך......" מדהים ....מדהים.... בורא עולם משלם לאדם מידה כנגד מידה. אותו בחור חי וקיים בזכות אם החייל, אחרי 20 שנה אותו בחור מציל את חיי הבן שלה.           

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/11/2009 08:07 לינק ישיר 
נס מהלך

אילנית היא אישה צעירה כבת עשרים ותשע, עובדת סוציאלית קהילתית. לפני כמה שנים החלה לעבוד במועצה האזורית גלבוע. בין השאר פעלה עם אוכלוסייה חלשה בבית-שאן. באותה תקופה התגוררה בקיבוץ מרב. בעקבות שיחות ממושכות עם רב הקיבוץ, התקרבה לשמירת מצוות ונעשתה שומרת תורה ומצוות במלוא מובן המילה.
לפני כשנתיים עברה לעבוד במועצה האזורית מטה-בנימין. את מגוריה קבעה במצפה-דני, הסמוך ליישוב מכמש. גם כאן לא שכחה את המשפחות שבהן טיפלה בבית-שאן. פעם בשבוע, בכל יום שישי, נהגה לצאת לבית-שאן, לבקר בבתי המשפחות, לשוחח, לעודד ואף לסייע בחבילות מזון שגייסה למענן.
זה קרה בדיוק לפני שנה, ביום שישי, י"ב באדר-א תשס"ג. אילנית יצאה כדרכה, במכוניתה, לכיוון בית-שאן. מזג-האוויר היה גשום וערפל כבד כיסה את הדרך. היא הגיעה בשלום לבית-שאן, ביקרה אצל 'משפחותיה', חילקה להן מזון, ויצאה בחזרה לביתה.
בכביש הבקעה, לא-הרחק משדמות-מחולה, ניסה רכב שבא מולה לבצע עקיפה. בגלל הערפל לא הבחין, כנראה, ברכבה, והתנגש חזיתית במכוניתה. מעוצמת ההתנגשות הועפה מכוניתה לנתיב הנגדי והתנגשה בשתי מכוניות נוספות.
למקום הגיע עד מהרה צוות של רופאים צבאיים ששהה בסביבה. מבין כל נפגעי התאונה מצבה של אילנית היה החמור ביותר. הרופאים עוד הספיקו לשמוע אותה מתחננת לעזרה – "תצילו אותי! תצילו אותי!" – קודם שאיבדה את הכרתה.
הצוות שטיפל באילנית אמר נואש. בגלל פציעתה הקשה לא מצאו הרופאים שום דרך להנשימה ולנסות להחזירה לחיים.
ואז הגיע למקום מנשה פרג, פרמדיק בניידת טיפול-נמרץ של מד"א מעפולה. "מה עושים איתה?", שאל מנשה את הצוות שטיפל בה לפניו.
"אין מה לעשות, היא כבר מתה", הייתה התשובה.
"כלומר?", תהה מנשה.
"כלומר, לא נושמת".
"אז מדוע אינכם מבצעים הנשמה?!", תמה הפרמדיק.
"אי-אפשר, כל הלסת הקדמית מרוסקת".
"אם-כן עשו לה קנולה דרך הגרון!", התעקש.
"ניסינו פעמיים ולא הצלחנו. התקשרנו לרופא והוא בדרך לכאן כדי לקבוע את המוות. מצטערים, אבל אין מה לעשות", נדו בראשם.
"תשמעו חבר'ה, לא באתי לכאן מעפולה כדי לשמוע ש'אין מה לעשות', אלא כדי לנסות להציל חיים. תנו לי לעשות משהו!", ביקש מנשה, כמעט התחנן.
"אם אתה רוצה מאוד לעשות משהו, קח את הסדין הלבן וכסה את הגופה", קבעו.
מנשה החליט ליטול את העניינים לידיים. "תודה רבה לכם, אני לוקח פיקוד על האירוע", הכריז הפרמדיק, שמאחוריו כעשרים וחמש שנות ותק בהצלת חיים.
מנשה ביצע חתך בגרון, החדיר צינורית והחל להנשים – פעולה כירורגית קיצונית המבוצעת רק במקרי חירום קשים ביותר, כשכבר "אין מה להפסיד". בגופה החלו להיראות סימני חיים קלושים. כעבור שעה קלה הגיע למקום מסוק שהעביר את הפצועה למרכז הרפואי 'רמב"ם' בחיפה.
תקופה ארוכה הונשמה אילנית במכונת הנשמה כשהיא מחוסרת הכרה. מנשה פרג, איש בעל לב גדול, נהג להתקשר מדי פעם ולהתעניין בשלומה. "עדיין קריטי", "עדיין בלי הכרה", היו התשובות שקיבל. בפעם האחרונה שטלפן בישרה לו אחת האחיות (מתוך טעות או אי-הבנה) על פטירתה של הפצועה, ומנשה חש כאב-לב גדול.
חלפו כארבעה חודשים מאז התאונה. יום אחד הוא מקבל שיחת טלפון. "שלום, מדברת אילנית חורי", אמר הקול מעבר לקו.
"מי?!", השתומם מנשה.
"כן, אילנית חורי, זו שהצלת את חייה בתאונה ליד שדמות-מחולה", נשמע הקול מהמכשיר.
מנשה הוכה הלם. "מאיפה... מאיפה את מדברת אליי... מהקבר?!", שאל כלא-מאמין.
"לא, דווקא מהעולם הזה... רציתי להגיד לך תודה". חלפו כמה שניות עד שמנשה קלט והפנים את הדברים ואז פרץ בבכי.
אילנית נפצעה אנושות. ימים רבים הייתה מחוסרת הכרה. בכמה מקומות בגופה רוסקו העצמות. ברגלה השמאלית הושתלה פלטינה באורך של חצי מטר. פלטינה הושתלה גם במקומות נוספים בגופה. לאחר כל זאת ונגד כל הסיכויים, היא חיה והולכת על רגליה ומצפה כבר לחזור לעבודתה ולמשפחות המצוקה בבית-שאן שמחכות לה.
"אם הקב"ה מחליט שמישהו צריך לחיות", אמרה אילנית למשתתפים הנרגשים בסעודת-ההודיה, "אז הוא חי!".
(תודתנו לשולח הסיפור, הרב שלמה אבינר, רב היישוב בית-אל וראש ישיבת עטרת-כוהנים)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/12/2009 08:11 לינק ישיר 
החיפושית

כשחשבתי עד כמה היצור הקטן הזה
לא מתאים לשולחן שלי, זה הכה בי פתאום
אני היא זו שלא מתאימה לשולחן שלי יותר
מאשר החיפושית! יהודי לא שייך לבניין
משרדים באמריקה...
זה היה נראה כמו עוד אחד מאותם ימים קשים. התמודדתי עם סיטואציה מפותלת ומסובכת, כשהאור בקצה המנהרה לא נראה באופק בכלל. השתדלתי, התאמצתי וניסיתי לעשות את הדבר הנכון, אבל ללא הצלחה. לבסוף, התקשרתי לאחד מיועציי הנאמנים כדי לקבל עצה והדרכה נכונה, גם לגבי מצבי וגם כדי להתחזק מול מתקפת הרגשות בה הייתי נתונה. באותו רגע שהנחתי את השפופרת במקומה, ראיתי פתאום את החיפושית הקטנה הזאת, עושה דרכה על שולחן העבודה שלי. הבנתי שמשהו מוזר, אבל מעניין, מתרחש כאן – הרי לא יכול להיות שמישהו ימצא חיפושית בקומה ה-41 של בניין בעיר סואנת, ובטח לא באמצע החורף...כשחשבתי עד כמה היצור הקטן הזה לא מתאים לשולחן שלי, זה הכה בי פתאום – אני היא זו שלא מתאימה לשולחן שלי יותר מאשר החיפושית! יהודי לא שייך לבניין משרדים באמריקה – יהודי שייך למקום היחידי שיכול להזין את נשמתו וגופו, הארץ שהשם הבטיח לנו, המקום עליו נאמר שהאוויר בו מחכים ותורם לאמונה וללימוד התורה – ארץ ישראל הקדושה. מקומה של החיפושית הוא ביער, ומקומו של היהודי הוא בארץ ישראל.העם היהודי הוא כמו החיפושית – קטנה, אומללה וחסרת אונים, מנסה להגיע בחזרה הביתה. בכל אופן, כמו שהחיפושית המסכנה הזאת לעולם לא הייתה מצליחה להיחלץ מהמבוך, כלומר מהבניין, ולחזור לטבע ללא עזרתי, אף עם ישראל חסר אונים כאשר הוא מנסה לצאת ממבוך הגלות ולחזור למקום אליו הוא שייך – לישראל ולבית המקדש שיבנה במהרה – ללא עזרתו של השם.אבל גם התובנה הזאת לא סיפקה אותי. עדיין לא הגעתי לפתרון הבעיה שהטרידה אותי וגרמה לסערת רגשות בתוכי. לכן הוצאתי מהתיק את ה"פרק שירה" שלי, חלק מהגמרא בו נמצאים פסוקים שחיות שונות אומרות אותם בשבחו של השם, ומקווה, אולי, שכך אגלה את המסר שהשם מלמד אותי. לא שבתי ריקם – גיליתי, שהחיפושית שייכת לקבוצת השרצים, יצורים קטנים שדרכם להתגנב ל'שטח שלנו', והפסוק המתייחס אליהם אומר:ישמח ישראל בעושיו, בני ציון, יגילו במלכם" (תהלים קמ"ט, ב).החיפושית מזכירה לנו את העבודה שרק בגלל שאתה קטן אין זה אומר שאינך חשוב – ויותר מזה, שלא תגדל. כיום, עם ישראל קטן, כמו החיפושית. אנו כל כך נמוכים, קטנים בכמות ובכוחות שלנו, חסרי כוח ממש, יחסית לכל אותם עמים שהיו רוצים שפשוט נעלם, ח"ו. וזה עוד כלום, לעומת אלה שלא אומרים את זה בקול, אבל מייחלים לזה בליבם, כי הם אפילו לא ימחו על כזה דבר.בכל אופן, יום אחד, בעזרת השם ובמהרה, בני ציון יגילו (ישמחו) במלכם – מכיוון שמלכותו של השם מתגלה בכל העולם, לא רק מאחורי הקלעים, אלא לפניהם ממש. כל בריה בעולם תבין שהשם הוא האלוקים, המלך הכל יכול.וכשהיום הזה יגיע, ישראל ישמח בעושיו - ביוצרו, מכיוון שעם ישראל לא יהיה קטן יותר. נזכה למלא את משימתנו – להיות אור לגויים, ונלך בגאווה ובשמחה. נגלה את הגדולה הנסתרת שתמיד הייתה שם – כמו, למשל, הכוח שלנו לעזור לאלה הזקוקים לנו – ובמיוחד! – בזמנים של משברים ומצוקות, לאחוז באמונה שלנו ולא משנה מה האויבים שולחים לעברנו, אפילו למסור את חיינו על קידוש השם – כמו אותם יהודים קדושים שנרצחו על ידי טרוריסטים במומבאי לא מזמן. למרות שהחיפושית הזאת קטנה וחסרת אונים, היא מזכירה לנו שיום אחד, לא נהיה יותר קטנים ורדופים, אלא גדולים ומכובדים.אבל איך נגיע לזה? החיפושית מלמדת אותנו גם את זה, באותו הפסוק. בתחילת הפסוק מדובר על שמחה. אנו נגיע ליום הגדול הזה כאשר נהיה שמחים בחלקנו ובכל מה שהשם מזכה אותנו. אבל לא מדובר רק על אותו יום שעתיד לבוא, אלא גם היום, ובכל יום. נצליח לגדול כשנתמלא בהכרת הטוב להשם, ונחיה בשמחה בכל יום ולא משנה מה היום מביא בכנפיו, כך נכתיר את השם כמלך בחיינו, ונעבוד אותנו בכל כוחנו.אני האחרונה שאומר לכם שזה קל. כי רוב הזמן זה דורש מאמצים רבים ועצומים. בכל אופן, למען אותם רגעים, למרות השברים שבחייך ולמרות והשממה שבליבך, כל גופך ונשמתך ייפתחו לשמחה עצומה רק מהידיעה שהשם אוהב אותך, והוא כל כך איתך, מחזיק אותך בזרועותיו ובוכה איתך, ואז תרגיש שאתה ממריא מעלה. כן, זהו רגע של גדלוּת טהורה. הוא שווה את כל העמל והיזע הרגשיים שאנו משקיעים כדי להגיע אליו – למרות שחווים אותו אפילו לחלקיק שנייה בלבד, אבל יש בכוחו להחזיק אותך שנים!ועד כמה שזה קשה, כל אחד מאיתנו חייב לעבוד על מידת השמחה. אנו צריכים לשמוח בכל מה שיש לנו, ולהודות על כך להשם (אפילו כשאנו מתפללים שחיינו ישתפרו ויהיו טובים יותר). "עבדו את השם בשמחה" – אנו חייבים לעבוד את השם בשמחה ולחיות עם השמחה הזאת כי זה רצונו, ולא רצוננו. עלינו להכיר בעובדה שהשם הוא המלך, הוא המנהיג, הוא המנהל, והוא המוביל אותנו. הוא רחמן, אוהב ומלא חסדים ורחמים, הוא המלך הכל יכול. יש ביכולתו להעניק לנו כל מה שהוא רוצה, לכן גם ברור, שכל מה שהוא מעניק לנו הוא הדבר הטוב ביותר עבורנו, אפילו שבאותו רגע זה לא נראה כך.וכשכל הכוח הזה עומד לצידנו ומאחורינו, ובעצם מקיף אותנו, למרות שאנחנו כל כך קטנים ופגיעים, נזכה, בעזרת השם ובמהרה, להגיע ליום הזה, כשנקלף מעלינו את כל השכבות המסתירות יושלכו הצידה. וביום הזה, לא רק שנראה בבירור איך כל דבר היה באמת רק לטובה והטוב ביותר – אלא אנו בעצמנו נבין ונגלה זאתובגדול! – הן כעם והן כפרט.והחיפושית? אהה, אל תדאגו, בזהירות רבה הוצאתי את החיפושית מהבניין ושמתי אותה במקום שאףאחד (אני מקווה) לא ידרוך עליה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/12/2009 10:58 לינק ישיר 
הבטחון

הנה סיפור מדהים ששמעתי השבוע, הסיפור הוא ממקור ראשון, אדם אמין, בנוסף הוא גם נשבע בבנות שלו שזה מה שקרה(לא ביקשנו ממנו הוא לבד נשבע(למי שלא יודע, אסור להישבע) )
האיש הזה גדל בישיבה בחינוך חרדי וכשגדל קצת פרק עול ועזב את הכל, דבר אחד הוא לא עזב וזה את האמונה וכך הוא מספר:
"
בתקופה שהייתי מתפקד לפני עשר שנים(סוחר סמים) הייתי נוסע באוטו לעשות חלוקה ותוך כדי גם מעשן...
יום אחד נסעתי על 150 קמ"ש ובידי סיגריה(המבין יבין)... חתכתי בין 2 מכוניות, על האי תנועה, פתאום קלט אותי שוטר..
מיד השוטר סימן לי לעצור..
ברכב היו 10 קילו של סמים מאחורה בתוך הבגאז
ועוד 3 קילו של סמים מקדימה לידי(לא נפרט איזה)
+ 2
אקדחי
כמובן שלא עצרתי... והתחיל מרדף.
הצלחתי לברוח לו קצת אבל אחרי איזה דקה וחצי הגעתי לפקק ונתקעתי שם, השוטר ניצמד אלי עם הניידת, הסתכלתי על הפנים שלו הוא כבר לקח את זה אישית, הוא סימן לי עם היד כאילו הוא רוצה לחנוק אותי, כולו השתולל מעצבים...
ידעתי שעל דבר כזה אני הולך לשבת בכלא הרבה מאוד זמן..
התחלתי לדבר עם בורא עולם, אמרתי לו ריבונו של עולם, אני יודע שרק אתה יכול להציל אותי מהמצב הזה, אני בוטח בך שאתה תעזור לי, לכלא אני לא יכנס, מה שלא יהיה.. אתה תציל אותי..
השוטר הוציא אותו מהרכב והתחיל לצרוח עליו בשיא העצבים
תן לי את הרשיונות שלך- הם מוחרמים, הרכב מוחרם, ואתה עצור!
ותיזהר לא להוציא מילה מהפה כי אני לא רוצה לשמוע אותך אפילו!
יצאתי מהרכב בלי טיפת פחד, בטחתי בלב שלם שהשם יציל אותי מזה.
כשהשוטר הסתכל בתמונה של הרישיון הוא ראה אותי כשהייתי דתי עם זקן, הוא שאל אותי מה אחד כמוך היה דתי?!?אמרתי לו יותר מזה..הייתי חרדי ומה קרה שאל השוטר
אמרתי לו היה לי בלאגן עם אישתי והתגרשתי ועם הבנות .. התחלתי לחרטט אותו ולהמציא כל מיני סיפורים...
פתאום השוטר התחיל לבכות אמר לי מה שאתה מתאר זה בדיוק הסיפור שהיה לי עם אישתי ועם הבנות.. אחד לאחד.. עם דמעות בעיניים השוטר זרק את הרישיונות על הריצפה וברח משם.
אותו אדם כיום חוזר לדרך הטובה,הפסיק עם השטויות ומתחזק ב"ה
לא יאומן עד כמה אפשר לזכות בעבור אמונה וביטחון, כמה צריכים להתחזק בזה....אפילו אדם שנימצא בשיא הגועל יכול לזכות בכל מה שהוא רוצה בשכר האמונה והביטחון

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/12/2009 17:09 לינק ישיר 
הלל והודאה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/12/2009 09:45 לינק ישיר 
השגחה פרטית

חזק וברוך רות על הסיפור המרגש

סיפור  מהסימפוזיון של סמינר ערכים זה התכנסות שעושים בסמינר של ערכים בסיום הסוף שבוע לפני שכולם הולכים.
הבעל והאשה עלו לבמה לספר את סיפורם. האשה צלעה ונראתה לא בריאה במיוחד. הם התחילו לספר את סיפורם.
יום אחד הבעל חוזר הביתה ומחליט שהוא רוצה לשמור שבת. ככה ללא כל הכנה. האשה לא היתה מוכנה לשמוע וגילתה התנגדות. במשך תקופת מה, היתה עושה לו דווקא. בזמן הדלקת נרות היתה מדליקה טלוויזיה, או מדליקה אורות בשבת. הוא היה ממשיך לשמור והיא ממשיכה לעשות דווקא במכוון. וככה התחילו היחסים ביניהם להתפורר לאט לאט עד שלא היתה ביניהם כלל שפה משותפת.
כעבור כמה זמן, החליטו לעשות ניסיון אחרון לשקם את חיי הנישואים שלהם, הם נסעו לשבת למלון בנתניה מתוך תקווה שיוכלו לגשר פערים אבל השבת לא עלתה יפה. לא נמצאה כל כך שפה משותפת למרות ניסיונות שני הצדדים לגשר ואז החליטה האשה שהיא רוצה לחזור הביתה. ביקשה מבעלה שיסיע אותה הביתה. היה זה בשבת אחרי הצהריים. הבעל ביקש ממנה לחכות עוד כמה שעות עד צאת השבת ואז יסיע אותה הביתה אבל היא התעקשה. והבעל מספר שלא יודע מאיפה בא לו להגיד לה, אבל הוא אמר לך אחק אותך הביתה, אבל שתדעי שמהשמיים כבר יפרעו ממךואכן לקח אותה הביתה לפני צאת השבת.
הם נסעו בשקט ואז באחד הצמתים הקשים והגדולים ברמת גן (אם אינני טועה) פתאום הגיחה מיניוואן משום מקום, ובאה ישר לקראתם ולא האטה. היא נכנסה במכונית בצד במהירות מלאה. הבעל סיפר שמצא את עצמו עומד מחוץ לאוטו, ואין לו מושג איך הוא הגיע לשם. לא היתה שום דרך שיכל באמצע הנהיגה לצאת מהאוטו לפני המכה מהוואן, שבאה במהירות. האוטו שלהם היה מעוך לגמרי ואשתו עדיין בפנים. באו שירותי הצלה ועבדו קשה מאד להוציא את מה שנשאר מאשתו מתוך המכונית המעוכה ולהביאה לבית חולים כדי לנסות ולהציל את נפשה. ואשתו סיפרה שהיא הרגישה שהיא הולכת למות, והרגישה שזה היה הפרעון שעליו דיבר בעלה, ובאותה השניה היא קיבלה על עצמה עול מלכות שמיים ושמירת שבת ואכן, הצליחו להצילה אם כי לקח הרבה זמן לפני שהצליחה ללכת ולאחות את שבריה וכיום היא ובעלה, באו לסמינר להתחזק בשבילה, שתוכל להתחיל בחייה החדשים שניתנו לה במתנה                                  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/12/2009 08:02 לינק ישיר 
טעות לעולם חוזרת

טעות לעולם חוזרת, אומרת האימרה.
אך יש טעויות שנתפלל עליהם שלעולם לא יחזרו
.
באחת מהטעויות הללו נפלתי אף אני
.
"כנטפל לעושי מצווה" "ומתוקף תפקידי" יש לי קשר זעיר עם גופי הצדקה השכונתיים והעירוניים ולעיתים אני נדרש להמליץ או לתת מידע על משפחות שונות.
ככה גם היה עם משפחת כהן, משפחה קשת יום שהאב החובש את ספסל בית המדרש בבוקר ולאחר הצהריים עוסק בהבאת טרף לביתו
, רעייתו, היא תמיד "במצב" או לפני לידה או לאחריה, שמונה צעצועים   זעטוטים כרוכים לה בסינורה.
פרנסה אין, הוצאות עד השמים.
השנה, היו מעט חששות לקצוצים בכספי הצדקה של ער"פ (שב"ה התבדו) ולכן נערכו דיונים מחודשים על סדרי העדיפויות בחלוקת כספי הצדקה.
משפחת כהן עמדה על הפרק, אני המלצתי על המשפחה ביודעי על המצוקה הגדולה ששוררת בבית ועל כך שהאשה מאוד מוזנחת וצריכה גם היא מעט רוח והצלה.
ב"ה בעקבות ההמלצות ובעיקבות שב"ה כספי הצדקה השנה היו גדולים מתמיד, ניתנה למשפחת כהן עזרה נדיבה ביותר.
בימי חול המועד לא חיכיתי עד שתשאל השאלה המעצבנת, אוווף מה עושים היום, (אלא שלא כדרכנו) ארזנו מעט מצות ושקדים ויצאנו לראות את אחינו שבפזורה מחבל הבשור ועד נחל הלבנון.
המלונות היו שוקקי חיים מלאים ביהודים שבעים ומאושרים על שלא נכשלו בכזית שרויה ח"ו.
חישבנו ברשעות את מקורות התשלום של המשפחות, לזה ידענו כי יש אבא עשיר, וההוא משמש כעורך סדר וליצן החצר, ההוא סתם לקח הלוואה בבנק וההוא בוודאי המשגיח המיוחד שמפקח על תמהיל האגוזים שבחרוסת.
לא יכלתי בשום אופן להסביר את הנינוחות שבה ישב הרב כהן בכורסה, ולידו אשתו עם השיניים החסרות ושמונת הפיצ'קלך שסבבו בלובי כשיכורים בבית היין.
הבנתי את הכשלון והטעות הגדולה שעשינו ויותר מזה זעמתי על שקי "הקמח לפסח" שעימן הוא שילם את שהות עשרת בני משפחתו.
ערכתי בירור קצר אצל מארחי בבית המלון, אכן משפחת כהן שוהה שם מערב שבת ועד עתה.
לא התעצלתי ולמחרת הרמתי טלפון לגזבר של הקופה, כבוד הרב נכשלנו בענק, ....... ראיתי את משפחת כהן בהרכב מלא בבית מלון !!!
כן הוא צחק, בערב החג קיבלתי טלפון מחברת תיירות מסויימת שנותרו לה חמישה חדרים בבית מלון, בעל החברה החליט שאם כבר, אז הוא הולך להגיד את "הא לחמא ענייא" "וכל דכפין ייתי ויאכול",
ככתבו וכלשונו, ללא פירושים נפתלים עול כן הוא ביקש ממני למלא לו את החדרים  באנשים נזקקים והאוכל עליו.
המלצתי לו על משפחת כהן, אתה יודע "האמא הרי זקוקה למנוחה ולשלווה", אבל תשמע הוא מוסיף, הרב
 כהן בא אלי עם כל הכסף שקיבל ועם המצרכים שקנה ורצה להחזירם, הוא טען כי קיבל את זה "כקמחא דפסחא" ומאחר והוא לא זקוק השנה לקמח הרי הוא צריך להחזיר את הכסף. אני טענתי לו, מוסיף גבאי הצדקה, כי הכסף זה מענק, אבל בכדי לזרז את האנשים לתרום קוראים לזה קמחא דפסחא, סיכמנו כי אחרי החג נברר את ההלכה.
ולי לא נותר אל לחזור ולומר
אויש, סורי, טעיתי (-)
הווי דן את כל האדם לכף זכות !!!

תוקן על ידי noamzaig ב- 06/12/2009 08:05:52

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/12/2009 07:58 לינק ישיר 

עניין של תזמון רפי מלונדון
מספר שבשנת 1978 שכר עם אשתו לעתיד, ועם עוד שני זוגות, טנדר פיז'ו, מחברה קטנה בראשון לציון. השישה יצאו לטיול בן שבוע בסיני, ובערב האחרון החלו לעשות את דרכם משארם א-שייח לישראל. הוא מספר: "התנועה היתה דלילה ביותר, כ-10 דקות בין רכב לרכב, וכמה עשרות קילומטרים מאילת המנוע השמיע קול חירחור, ונדם. מיד קפצנו, הבחורים, לברר מה קרה. בדיקה קצרה בעלתה שהאלמנט (זרוע הדיסטריביוטור, אם לנקוט שפה טכנית) נשבר. אין תיקון ואין אילתור. טלפון נייד לא היה קיים אז גם בחלומות הוורודים של אריקסון, והאופציה היחידה היתה להתארגן לשינה."דקות ארוכות עברו, ואפילו זבוב לא עובר. לבסוף ניראו שני אורות מרחוק, שהתרגמו לוולוו שעצר לידינו. הוא שאל מה קרה, סיפרנו, ואז הוא אומר 'תנו לי שנייה, אולי יש לי חלופי'. מה חלופי? איך? אבל - יש. עוד שתי דקות והמנוע כמו חדש. טוב, עד כאן לא מצוי, אבל אפשרי. תגידו, גם לי קרה. שאלנו אותו: 'כמה?', הוא עונה 'לא צריך'. למה? 'כי אני בעל המוסך שמתקן לחברת ההשכרה הזו את כלי הרכב. רק תגידו לו שתיקנתי, ואני כבר אסתדר איתו'. הסתברות של 1 ל-200 מיליון".                                           

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/12/2009 08:04 לינק ישיר 
"צדקה תציל ממות"

מעשה בגביר אחד בירושלים מר אורנשטיין, (אשר על שמו הוקדשו "בתי אורנשטיין" במרכז העיר ירושלים), שהיה שוכן כבוד בקצה שכונת מאה שערים, סמוך לשער שכם, והיה נותן בעין יפה לכל דבר מצוה. פעם אחת בא אליו עני אחד ולו בת בוגרת, שלא היה לאל ידו להשיאה, ובידו מכתבי המלצה מגאוני הדור. העני חשב שהעשיר יתן לו איזה סכום לסיוע לצרכי החתונה, אולם התפלא מאד לשמוע מהגביר שהוא מוכן לשלם לו כל צרכי החתונה, ואחר שהעני נקב בסכום הדרוש לזה, עמד הגביר ושילם לו את הכל. ראה הגביר שהעני עומד ומשתומם מכל זה, ורצה לעודדו, אמר לו: "שמע נא! אני נותן לך את כל זה בתנאי שתזמין אותי לחתונה". צחק העני ואמר: "בודאי שאזמינך לחתונה, הרי כל החתונה היא בזכות נדבת לבך". הוא יצא משם והתחיל בהכנות לצרכי החופה, וכשהכל היה מוכן ומזומן, יצא אב הכלה לאולם של הנישואין בשמחה ובשירים בתוף ובכינור. אך למרבית הפלא שכח להזמין את הגביר העשיר אשר מידו היתה זאת להעמיד את החופה לחתן ולכלה.
כשעמדו החתן והכלה להתחיל בטקס הנישואין, לפתע נזכר אבי הכלה ששכח להזמין את הגביר מרוב טרדותיו, והצטער על כך מאד. ואז הבריק במוחו רעיון, דפק על השלחן, וביקש סליחה מקהל המוזמנים ואנשי התזמורת, וכה אמר: "רבותי! כל צרכי החתונה הזאת באו הודות לנדבת לבו של הגביר מר בורנשטיין, ואני מצטער להודיע שדוקא אותו שכחתי להזמין לחתונה, אנא בוא עמי ונלך יחדיו אל ביתו להזמינו". הקהל נאות לצאת ביחד לביתו של העשיר. והנה באותה שעה כמעט אירע דבר נורא בביתו של העשיר, שבביתו של הגביר הגיעו שודדים ערבים, ובאיומי אקדח דרשו שיתן להם את כל כספו. הוא פתח להם את הכספת, השודדים נטלו את כל מה שבתוכה והניחום על השולחן, אך הם דרשו עוד ועוד, ומכיון שלא נענו כרצונם כפתו את האיש בחבלים וקשרוהו בכרעי המטה, וכן עשו גם לאשתו של הגביר, והמשיכו להשמיע דברי איומים אם לא יתן להם את כל כספו ותכשיטי רעיתו. בתוך כדי כך, הגיע אבי הכלה עם התזמורת הרעשנית וקהל המוזמנים לחתונה סמוך לביתו של הגביר, וכשמוע השודדים את קול הרעש, חשבו שזוהי המשטרה שהוזעקה לבית הגביר, מיד נשאו את רגליהם וברחו, בהשאירם את כל הכסף והתכשיטים על השלחן, ונסו במהרה לנפשותם. הגיעו כל הפמליא לבית העשיר והופתעו לראות אותו ואת אשתו כפותים בכרעי המטה. מיד שחררו אותם מכבליהם, והגביר סיפר להם את כל הקורות אותם, ואמר שאלמלא הגיעו אבי הכלה וכל הכבודה הזאת אל ביתו, כפסע היה בינו ובין המות, ורן בזכותם נשארו בחיים על כל רכושם. (ענף עץ אבות עמוד קי).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/12/2009 07:34 לינק ישיר 
לאמא שלי היה רק עין אחת...

שנאתי אותה.... היא הביכה אותי תמיד.... היא הייתה מבשלת למורים ולתלמידים כדי לפרנס את המשפחה...והיה איזשהו יום לפני טיול שאמא שלי באה להגיד לי שלום...הייתי כל כך נבוך... איך יכלה לעשות לי את זה...התעלמתי ממנה, נתתי לה מבט מלא כעס ורצתי משם....למחרת בבית הספר אחד התלמידים אמר לי "אייייי לאמא שלך יש רק עין אחת"רציתי למות ולקבור את עצמי...ושאמא שלי פשוט תעלםואמרתי לה "אם את רק גורמת לאנשים לצחוק עליי , למה את פשוט לא מתה  וזהו??? "אמא שלי לא הגיבה לא עצרתי אפילו לשנייה לחשוב על מה שאמרתי...הייתי כל כך כעוס לא חשבתי על הרגשות שלה בכלל     רציתי לצאת ולברוח מהבית הזה.....  
ולכן למדתי קשה, ויצאתי ללמוד במקום רחוק רק כדי להתרחק מהבית....התחתנתי, היה לי בית משלי והיו לי גם ילדים.... הייתי פשוט מאושר ואז יום אחד אמא שלי באה לבקר אותי.... היא לא ראתה אותי שנים ולא ראתה בכלל אפילו את הנכדים שלה...כשהיא עמדה בדלת הילדים שלי התחילו לצחוק עליה...וצעקתי עליה "איך את מעיזה לבוא לבית שלי ולהפחיד את הילדים שלי??? תלכי מפה מיד!!! "ואז אמא שלי אמרה "אני כל כך מצטערת שהפרעתי כנראה טעיתי בכתובת..." והלכה משם...יום אחד קיבלתי מכתב בקשר למפגש מחזור בית הספר...שיקרתי לאישתי שאני הולך לפגישת עסקים והלכתי למפגש מחזור...אחרי המפגש הלכתי לבית הישן שלי רק מתוך סקרנות...השכנים שלי אמרו שהיא מתה...לא הזלתי אפילו דמעה אחת!!!ואז נתנו לי מכתב מאמא שלי שכתבה לי לפני שמתה ורצתה שאני אקרא...." בני היקר אני חושבת עליך כל הזמן, מצטערת שבאתי לבית שלך והפחדתי את הילדים שלך, הייתי כל כך שמחה כששמעתי שאתה בא למפגש מחזור.... אבל לא הייתי בטוחה שאוכל לצאת מהמיטה  שלי כדי  לראות אותך.... מצטערת שהייתי מביישת אותך כל הזמן כשהיית ילד... אתה מבין......כשהיית ילד קטן היית מעורב בתאונה ואיבדת את העין שלך....וכאמא שלך היה לי קשה לראות אותך גדל בלי עין אחת....אז נתתי לך את שלי....הייתי כל כך מאושרת שאתה רואה את העולם עם העין שלי... אוהבת אותך....אמא"                                                                                                                                                     

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/12/2009 20:29 לינק ישיר 
בן 72 וחובק תאומים!!!

תוקן על ידי ruth77 ב- 10/12/2009 00:58:37

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/12/2009 07:39 לינק ישיר 
הוי דן אחותך לכף זכות

מעשה שהיה בערב פסח, תשס"ז.
אחותי עשתה בביתה מכירה של בגדים בעלי מותג ידוע,
שהיופי והאיכות שזורים היטב בכל חוט.
החלטתי שלקראת החג הקרב מגיע לי בגד חדש,
וכבר מזמן רציתי לקנות משהו שבתי בשבילי, ובפרט כשהמוצר מגיע עד אלייך.
ועוד אפשרי לקבל את הבגד, במחיר יותר טוב מכל חנות אחרת שמוכרת את אותו הבגד.
מה ז"א? זאת אחותי! היא תעשה לי הנחה בוודאי.
החלטתי לקפוץ מתוך הבלגן של הניקיונות והבישולים לאחותי שגרה בסמיכות
כדי לראות, למדוד, לדבר כמה עניינים סתמיים,
ולנשום קצת אויר אביבי, ולא רק אידי אקונומיקה וסנט מוריץ.
באתי לביתה, יחד עם עוד כמה מנשות עמך בית ישראל,
שידי כולן מרוטות מן הסקוצ'ים ומן צמרי הפלדה למיניהם.
חלוקיהן ופאותיהן כמו תלויים על גופן המותש, ממלחמת הזמן בלכלוך.
ומראה כולן כעדר רחלות שעלו מן הרחצה, של התריסים והבוידעם.
אחרי שהחלפתי עם כולן כמה מילים, ניגשתי בחרדת קודש אל שורות הבגדים החגיגיים,
להריח, לבדוק, ואולי גם לקנות. פתאום ראיתי איזה בגד מושלם לדעתי,
הבד היה איכותי ולא מתקמט. העיצוב היה חדשני משהו, אך צנוע מאידך.
והתנוחה שלו עלי היה ככפפה ליד. בול!
אני מסתכלת על תווית המחיר 30% פוליאסטר וכו',
ומתחת, מחיר הקנס או עלות התענוג, איך שתרצו.
765
. וואוו.... מאיפה יש לי עכשיו? גם כך המצב הכלכלי לא משהו.
והרי רציתי רק להתאוורר קצת. אבל איך אפשר לוותר על בגד כזה?
ובטח אחותי מרוויחה על זה 40 – 50 אחוז. אני אסתדר איתה על 450/500 ₪ ,
וחוץ מזה לא חסר לה כסף, אני יודעת, בעלה מרוויח 20 אלף ₪ בחודש.
מה יש? זו אחותי!
מה? איזה אחות זאת? ממש לא יפה!
יצאתי ממנה, עם הבגד, והשארתי שם צ'ק דחוי לעוד חודשיים, על סך 750 ₪!
15
שקלים חדשים ותמימים הנחה היא עשתה לי זאתי...
וזה עוד לא נגמר. אחרי שבוע, בחוה"מ, פגשתי את בת דודתי,
מעיר אחרת , שהיא שכנה של יצרנית המותג ההוא.
היא גם לבושה בהדר מאוד דומה לשלי. יש לה טעם טוב כנראה...
אהה, תתחדשי, יפה עליך, קנית אותו אצל ההיא? אהה יפה.
כמה עלה לך? שאלתי בפחד ובהזעת יתר, כשנזכרתי בתנועת היד של אחותי כשהיא תוחבת את הצ'ק השמן שלי לארנקה.
היה רשום 765 אבל היא עשתה לי אותו ב 700...
אהה יפה, הפטרתי, לי גם, ככה, בערך. התביישתי. בתור אחות, אני משלמת יותר מכל אזרח...
מרוב זעם, חום דמי הגיע למצב רתיחה על אחותי הקמצנית והרשעית. לא קונה אצלה יותר.
הכרזתי בלחש.
שנה לאחמ"כ לקראת החג הקרב, התקשרתי לבת דודתי. נו, זאתי השכנה של ההיא,
וביקשתי ממנה לרכוש בשבילי בגד שראיתי אצל אחותי ב620. (שוב עושה מכירה, וגורפת מיליונים)
היא, בוודאי תקבל הנחה משמעותית יותר. ובכן היא סידרה לי אותו, לא תאמינו, ב550!
גם אני לא  האמנתי.
חזרתי הביתה כשפנקס הצ'קים עוד בידי, שמחה וטובת לב, מעריצה את בת דודתי
ועל אחותי מרעיפה את "ברכות" הפסוק: טוב שכן קרוב מאח רחוק.
תוך כדי הליכה אני מסתכלת בפנקס הצ'קים, ומאי שם צץ לו השובל של הצ'ק ההוא מלפני שנה,
על סך 750. משום מה הייתה לי התחושה שאני לא זוכרת מה נהיה בדיוק עם הצ'ק הזה.
התחושה החזקה הזו הביאה אותי לרצות לוודא מה קרה איתו.
התקשרתי לבנק כדי לברר.
מה קרה עם צ'ק מס' 123456? קיוויתי שיתמקד בשאלתי דווקא ושלא יתייחס לשוליות העניין של מצב החשבון.
לא, לא נפרע. שמעתי את קולו העסוק של הפקיד. אוקי תודה.
והזיעה שוב לחלחה את כל גופי,
אך הפעם הייתה זו זיעה קרה....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2009 07:45 לינק ישיר 

כולם קראו לו מיקי, למרות ששמו המלא היה מיכאל,  למען האמת התאים לו יותר השם מיקי, מיכאל זה שם שמשרה אוירה של רשמיות ורצינות חסרת פשרות,  מיקי היה מוכר בכל השכונה, הוא היה בנם של משפחת לוי המפורסמת, מהמשפחות המייסדות של השכונה הצפונית בעיר.
וכפי שמספרים תמיד, כבר מקטנותו ראו עליו את כשרונו הבלתי רגיל, את יכולת מנהיגותו ואת פניו המקרינות סמכות של שובבים. בתחילה זה בא לידי ביטוי בעיקר בהתנהגותו החוצפנית בכניסתו לדברי כל אדם מבוגר, הערות נעימות ולא נעימות לכל מי שפגש, גם אם היה יכול להיות סבו. מיקי היה ילד טוב ואהב גם לעזור, וכך יכל גבאי בית הכנסת "זכרון אליהו" לצאת כמעט לפנסיה מוקדמת, מיקי היה מסדר את הסידורים בבית הכנסת, אוסף אותם בסוף התפילה, מחליף את החומשים במדפים כאשר סיימו אחד מחמשת החומשים, הוא לא שכח להחליף לפני החגים את הפרוכות של ארון הקודש והתיבה, בחריצות ובזריזות.  השכונה של מיקי היא שכונה חילונית ויש בה גם מעט משפחות מסורתיות, כמו זו של מיקי. בית הכנסת היה המפגש השבועי של משפחות אלו, ונוצרו כמובן קשרי ידידות בין המבוגרים וכמובן גם בין הילדים. כזו, היתה גם משפחתו של אבני [קיצור של אבנר], משפחה טובה, מסורתית, כולם אהבו אותם.  מאז היותם בני שבע, כמעט שאי אפשר לראותם האחד ללא השני, מיקי ואבני, חברים טובים בלב ונפש, אבני היה אמנם גדול ממיקי בשנתיים, אך זה לא הפריע כל ל לחברותם, שכן מיקי היה באופיו בוגר ומבין עניין. כל השכונה היתה על גבם של מיקי ואבני, מלאים במרץ ושופעים ברעיונות לתעלולים שונים ומשונים, הם מילאו את השכונה בחדווה ולפעמים בקצת כעס. לא כל אחד מסכים לריסוסי צבע ולכרזות שונות על גדרות ביתו, ולא כל אחד עובר בשתיקה אילו שולחים לו מכתבים מפוברקים מלאי הומור והטעיה. הגיעו הדברים לידי כך שבאחד מערבי הקיץ התקבצו ובאו כמה מחשובי השכונה אל בית משפחת לוי, לשם הזמינו גם את הוריו של אבני ודרשו לשים קץ למעלליהם של הצמד חמד, מיקי ואבני. כולם ידעו כי המוח שעומד מאחורי הכל הוא זה של מיקי, ולכן כל החיצים היו מופנים אל הוריו, שהיו נבוכים למשמע הטענות והדרישות.זה לא עזר… מיקי הפך את השכונה… 
  הוא ממש הפך את השכונה, לא עזרו תחנוני הוריו והשכנים, גם רב בית הכנסת שהתערב בעניין לא הצליח להרגיע את המצב. כולם התרגלו למצב, והתפללו וקיוו ליום שבו מיקי יקבל עליו עול ומשמעת ויתרצן מעט. כשסיים מיקי את כיתה ו', סיים אבני חברו הטוב כיתה ח' ועזב את בית הספר השכונתי, על אף כל המאמצים לא שוכנע אבני להמשיך במסגרת תורנית, בשנה הבאה הוא ילמד במוסד אחר בשכונה הסמוכה. מיקי חש בבדידות, הדבר גרם לו בהחלט להתרצן מעט, בפרט משום שאת רוב התעלולים היה קל יותר לבצע בשניים, וכעת הוא לבד. פה ושם הוא נעזר בילדים מתגייסים חד פעמיים, לביצוע הפעילות השגרתית שתמשיך "להפוך את השכונה".  בבוקרו של יום שישי קיצי בהיר וחם, לקראת סוף השנה השניה שאבני עזבו, החליט מיקי על אחד מגדולי התעלולים שייזכר לאורך ימים רבים בלב כל מתפללי בית הכנסת "זכרון אליהו". באותה שבת תתקיים עליה לתורה - "שבת חתן" של יוסף כהן מבני השכונה שנישא בשעה טובה ומוצלחת. כנהוג בכל קהילות ישראל, יזרקו ממתקים ושקיות הפתעה מעזרת הנשים מייד לאחר ברכת התורה, לסימן ברכה והצלחה ומזל טוב לחתן. בראשו של מיקי עלה רעיון מבריק לקשירת שקיות ממתקים מעל לנברשות בחוטים שקופים, להורידם בשעה השמחה, ומייד כאשר אחד הילדים ירצה לאחוז בהם, הם יברחו בחזרה כלפי מעלה. הכנה רבה דרושה לביצוע התעלול, ומיקי החליט לגשת לבית הכנסת בשעה מוקדמת לקשירת החוטים וכל השאר. בשעה היעודה הגיע מיקי לבית הכנסת, וניגש מיד למלאכה. אולם בעלותו לעזרת הנשים אשר היתה אמורה להיות ריקה באותה שעה, שמע רחשים שונים וקולות שנדמו לו כקולות בכי של אשה, כשהתקרב לאט ובשקט, ראה לתדהמתו את אימו של אבני מתייפחת בבכי חרישי לתוך ספר תהילים גדול, הוא נשאר קפוא על מקומו והאזין לתפילתה הנירגשת. הוא ידע היטב על מי היא מתפללת, לא היה לו צורך בשמיעת בקשותיה שנשמעו קטועות מתוך התייפחות הבכי, הוא ידע היטב וכולם ידעו. כולם ראו את אבני לאחר השנה הזו, ראו את הכיפה שהלכה והתקטנה מיום ליום, כולם ראו את התספורת המשונה, את סיגנון הדיבור הזול, הרחובי, זה שמקובל היום ברחובות ועל הברזלים. יודעי דבר ידעו לספר, שבשכונה הסמוכה אבני מסתובב בכלל בלי כיפה, ההתדרדרות שלו היא בשיא. מיקי עמד מרותק למקומו ללא יכולת לזוז, ליבו נשבר למשמע בכיותיה של האמא, הוא לא האמין שמשהו יכול לרגש אותו, אבל עכשיו זה קרה, משהו זז לו בלב, קול פנימי זעק בתוכו ולא נתן לו מנוחה, ברגעים אלו ממש הוא עבר מהפך, מהפך ענק ומשמעותי, הוא החליט באותו רגע את ההחלטה החשובה ששינתה את חייו.
 ביום ראשון בבוקר, ביקש מיקי להיפגש עם מנהל בית הספר, בקול בטוח ויציב הודיע מיקי למנהל שהוא מעוניין ללמוד בשנה הבאה בישיבה קטנה. המנהל הרים את ראשו מתוך ניירות המשרד, בקול רועד מחוסר אמון שאל : "מיקי" ??? "כן מיקי" ענה לו מיקי ללא חשש.  מיקי עבר בהצלחה את הבחינות והתקבל לישיבה טובה במרכז הארץ, מהפך אדיר התרחש בחייו של מיקי אשר קיבל על עצמו את הלימודים ברצינות ובאחריות, הוא היפנה את כל כוחותיו והאנרגיה העצומה שבו לצד הטוב הוא התייגע והתמיד בלימודו ורבני הישיבה היו גאים בו. פניו השתנו, הוא הפך לילד אחר לגמרי, דיבורו בנחת, הוא נולד מחדש.    הוריו, ששנים רבות התביישו להיראות בציבור יחד עם בנם השובב הפכו להורים המאושרים ביותר, גאים בבנם שהוא בחור ישיבה רציני ואיכותי, השכנים הביטו בתדהמה בעלם הצעיר השב הביתה לשבתות וחגים פוסע בנחת ובהילוך מכובד ורציני, חן מיוחד ונעים פרוש על פניו וכולו אומר כבוד והדר, הם לא האמינו למראה עיניהם, זה מיקי ? שאלו ושפשפו עיניים בתימהון. מיקי אמנם השתנה, אבל מיקי נשאר מיקי, הוא חייב לעשות מהפכות. בתום השנה הראשונה ללימודיו בישיבה חזר מיקי לשכונה והתחיל לפעול. במרץ האופייני למיקי הוא ניגש אל כל המשפחות המכובדות שבעבר סבלו ממנו, וגייס פרסים ומתנות לתלמידים כדי שיתאספו וישבו בבין הזמנים בבית הכנסת לסדרי לימוד מיוחדים לבין הזמנים, הוא הזמין רבנים ודרשנים לישיבת בין הזמנים שלו, קול התורה החל בוקע ועולה מחלונות בית הכנסת "זכרון אליהו" שחורים רבים נאספו ובאו לישיבת בין הזמנים ושיעורי תורה ומוסר החלו להישמע בוקר וערב בבית הכנסת שהיה עד היום שומם שימות החול. לאחר שנה נוספת הגיעה שמעה של ישיבת בין הזמנים של מיקי גם לשכונות אחרות, בחורים באו והוסיפו להתקבץ מכל עבר לישיבה המפורסמת וכיום בכל בין הזמנים מתכנסים עשרות בחורים ונערים ללימודים בישיבת בין הזמנים של מיקי. בני השכונה כולם כאחד, התגייסו לעזרתו של מיקי שנהפך לראש ישיבת בין הזמנים, צעיר ונמרץ, כולם התגאו והתפארו בו וייחלו שילדיהם יהיו מיושבי בית הכנסת "זכרון אליהו" בימי בין הזמנים. קול התורה נישא למרחוק, ובליבו של מיקי נמהל הקול הזה עם זכרונות בכי אמו של אבני, גם הוא בכה עכשיו כשראה את עשרות הלומדים עמלים בתורה בשמחה ובחדווה, בכי של אושר והתרגשות.                                                                                                                            

תוקן על ידי noamzaig ב- 15/12/2009 07:47:34

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/12/2009 10:55 לינק ישיר 
עוד סיפור מרגש ממלחמת לבנון השנייה

הנוהל של צה"ל וכנראה של כל הצבאות בעולם הוא להשתמש בתחמושת טרייה במלחמה, ובתחמושת ישנה באימונים.

הסיבה היא פשוטה, בתחמושת ישנה יש יותר תקלות אפשריות, יש יותר פעמים שנתקלים בתחמושת "עקרה" שהנוקר נוקש על הקליע והוא לא מתפוצץ.הסיפור הבא הוא סיפור מדהים שקרה לסיירת מגלן. תפקידם היה לאתר ולמצוא חיילי חיזבאללה ולהרוג כמה שיותר מהם. הם היו עורכים "סיורים אלימים" בכפרים שבהם הם היו שוהים וכך מאתרים את חיילי החיזבאללה שהתחבאו בבתים והרגו או שבו אותם.בשעות הלילה הם היו תופסים בית ריק, ממגנים אותו ומתארגנים לשינת לילה בתוכו כאשר הם מציבים שמירה בתורנות על הבית. סיפר אחד החיילים: נכנסנו ללינת לילה אחרי יום מוצלח שבו חיסלנו כמה וכמה משגרים וחשפנו חדר בקרה של החיזבאללה שבו היו מערכות קשב מהמתקדמות בעולם. הם הקשיבו לכל מה שדיברנו במרחב שלהם עד מרחק של שלוש קילומטר מהמוצב. הם האזינו לפלאפונים שלנו ולרשת הקשר של צהל. מישהו הקים להם את רשת ההאזנה הזאת שבודאי עולה עשרות מליוני דולרים. אבל כנראה שלא חסר להם כסף. מן הסתם כל האירגונים האנטישמים בעולם היו תומכים בהם בכסף רב.השמדנו את חדר הקשב הזה אחרי שלקחנו משם את כל מה שחשוב לנו ולאגף המודיעין של צהל. בסופו של יום התארגנו ללינת לילה עייפים ומרוצים. כל אחד מאיתנו הניח את הנשק שלו במקום שיוכל להגיע אליו במהירות ובלי לחפש יותר מידי. אם יהיה ארוע בלילה. ובעלי הנשקים הכבדים פרקו את הנשקים שלהם שלא תהיה תקלה.הסיפור הזה שאני מספר לכם הוא פלא פלאים. לא ראיתי כמותו מעולם. חלק מאיתנו נשאו איתם "מטולי רימונים". בגלל כוח ההרס שיש לרימון נוהגים המפעילים שלהם בהוראות בטיחות נוקשות במיוחד כדי שכוח ההרס של הרימון לא יופנה כלפי הצוות של המפעיל. במקרה שלנו או מתוך עייפות או מתוך שכחה או מתוך לחץ, אינני יודע לומר. מה שקרה הוא שנושא המטול לא פרק את הרימון מתוך המטול שלו והניח אותו על הרצפה כשהוא טעון. הנקישה של ההנחה על הרצפה הספיקה להפעיל את הרימון והוא יצא מתוך המטול בשריקה כשכולנו בתוך הדירה. הרימון עף עם כל עוצמת ההרס שלו בתוך הדירה שאנחנו נמצאים בה.מיותר לספר לכם כי רימון שכזה היה יכול לפגוע פגיעה קשה בכל היחידה שהייתה בחדר אחד, כולנו מכונסים בתוך הדירה שהוא מתפוצץ בה. אך מה שקרה שם הוא הנס היותר גדול שראיתי בחיים. הרימון הזה פשוט לא התפוצץ. הוא נתקל בקיר הראשון לא התפוצץ מעוצמת התנופה של הרימון הוא עף לקיר השני וגם מהמכה הזאת הוא לא התפוצץ. המשיך לקיר השלישי וגם המכה הזאת לא מפעילה אותו וכך הוא נוחת לו בסוף המסלול על הרצפה שאנחנו יושבים עליה ורואים את המסלול הפלאי הזה מול עיננו.זהו!כל האירוע הזה לקח שניות קלות, אבל הוא היה לעיני כל המחלקה שלנו. כולנו ראינו את הנס הזה ואני לא מאמין שמישהו מאיתנו ישכח אותו. כולנו כולנו משרתים יחד זמן רב. מעולם לא נתקלנו ברימון שמיועד למלחמה שלא מתפוצץ. האמת היא שגם כשהתאמנו ברימוני אימונים לא היה לנו מקרה כזה שרימון לא מתפוצץ. נשתרר שקט מוחלט. כולנו היינו בהלם. כולנו ראינו את הנס הזה. כולנו הבנו שיש מי ששומר עלינו. בשקט בשקט יצאנו את הדירה וחיפשנו לנו מקום אחר להעביר בו את הלילה. אף אחד לא רוצה לישון ליד רימון שהמרעום שלו שוחרר ומשום מה הוא לא התפוצץ. אין סומכים על הנס. מצאנו לנו דירה אחרת. התמקמנו בתוכה. למחרת פוצצנו את הרימון ההוא מרחוק. כל המבנה העלה עשן. כולנו הסתכלנו עליו וחשבנו שאנחנו היינו אמורים להיות בתוך הדירה כשהפיצוץ הזה קורה.כולנו כולנו בירכנו "הגומל" דתיים חילוניים. בני ישיבות, קיבוצניקים. כולנו הרגשנו שה' מתהלך ביננו להצילנו

מתוך הספר "נסים ממלחמת לבנון השנייה" שליקטו חיילים ואזרחים .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > אשכול סיפורים השגחה פרטית והתחזקות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.