בית פורומים הנה ימים באים

אשכול סיפורים השגחה פרטית והתחזקות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/12/2009 10:58 לינק ישיר 

הסיפור המדהים של אלכסיי נייקוב

אם אתם רוצים לשמוע מהי מסירות נפש אמיתית קיראו את הסיפור הבא. הוא אולי לא סיפור נס - אבל הוא מסביר למה אלוקים עושה לעם ישראל ניסים גדולים כאלה. הסיפור הזה הוא סיפור נורא מאין כמותו. אסור לשכוח אותו לעולם.

המעשה קרה בט’ חשוון בשנת תשס"ב כשאוטובוס מלא עשרות ילדים יצא מכפר דרום לכיון בית הספר בישוב עצמונה. את הרכב ליווה ג’יפ צבאי ובו היו אלכסיי נייקוב - עולה חדש מרוסיה שנהג בג’יפ וגם זיו חזנובסקי וסמל יזהר טובי. הם נסעו מאחרי האוטובוס לוודא ששום מחבל צמא דמים לא יפגע בילדים הרכים שנוסעים ללמוד תורה.

לפתע רואה אלכסיי כי רכב פלשתינאי מנסה לעקוף ולהתקרב לאוטובוס. הוא סימן לו: "אל תעקוף!" אך הנהג הפלשתינאי התעלם מהסימון.

אלכסיי נרגז מעט. מוציא את כלי הנשק מהחלון של הג’יפ לסמן לנהג הרכב הפלשתינאי: "תזהר לא להתקרב לאוטובוס". הפלשתינאי מאיץ את רכבו ומנסה בכל כוחו להדבק לאוטובוס.

אלכסיי ידע כי היעד האהוב על המחבלים הם הילדים. מאז ימי פרעה הרשע היה דמם של ילדים יהודים חביב בעינהם עד מאוד. הם הבינו היטב את כוונת המחבל. עשרות ילדים חפים מפשע עלולים לההרג תוך שניות מהפיגוע הנורא הזה שהמחבלים הערביים זוממים לבצע.

אלכסיי וחבריו החלו לירות צרורות של כדורים על הרכב של המתאבד הערבי - אבל זה לא הועיל הרכב היה ממוגן ירי והוא המשיך בדהרתו המטורפת לכיון האוטובוס של הילדים.

נהג האוטובוס הממוגן שמע את הירייות והחל גם הוא להאיץ את נסיעתו של האוטובוס, אבל מהירותו של אוטובוס ממוגן היא איטית, בגלל משקלו הרב.

איך עוצרים את התופת?

אלכסיי וחביריו החליטו לשמש מגן חי לילדים. וניסו בכל דרך לחסום ברכבם את דרכו של רכב התופת מימין ומשמאל. שלא יעקוף ולא יוכל להתקרב לאוטובוס. הם לא נתנו לו לעקוף את רכבם עד המקום שהכביש התרחב בו והג’יפ הצבאי כבר לא היה יכול למנוע את ההתקרבות של רכב התופת לאוטובוס.

אלכסיי נולד ברוסיה, שם לא לימדו תורה. אבל הלב היהודי עובד, דורות על דורות של יהודים שמסרו את נפשם למען אחיהם השאירו רושם בליבו של אלכסיי וחבריו. הם החליטו למסור את נפשם למען ילדי ישראל, ונכנסו בין האוטובוס לבין רכב התופת.

פיצוץ נורא החריד את כל הגוש. מאות קילו של חומר נפץ, מסמרים וחלקי מתכם התעופפו לכל עבר. כל הגוש רעד. אבל הילדים ניצלו.

הג’יפ הממוגן שלהם לא עמד בלחץ העצום של חומרי הנפץ ורכבם עלה באש. חבריו של אלכסיי נפצעו קשה מההדף והרסיסים. אלכסיי עלה בסערה לשמיים.

יהי זכרו ברוך! 

תושבי כפר דרום כרתו ברית עם משפחתו של אלסיי. מאז ועד היום מבקרים אימו ואחיו של אלכסיי בכפר דרום, וילדי כפר דרום מבקרים בביתם שבחיפה

כשאימו של אלכסיי רואה את ילדי כפר דרום משחקים בחוצות הכפר היא אומרת: "בכל ילד שנמצא פה יש חלק מאלכסיי שלי, שהלך ולא ישוב...." 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/12/2009 11:25 לינק ישיר 
נס סיר החמין

כשאלוקים רוצה – אפילו סיר של חמין יכול להגן על ילדי ישראל.

זה קרה בישוב נצרים שנמצאת בצפון הרצועה. ביום שבת בבוקר הצליחו שני פלשתינאים לחדור לתוך הישוב ומיד חיפשו להשמיד להרוג ולאבד.

טף ונשים הם הטרף החביב על הרוצחים הארורים. וכשהם ראו שני ילדים חוזרים מבית הכנסת מיד הם רצו לעברם לשסף את גרונם בסכין. הם חשבו שאם הם ישתמשו בנשק קר הם יוכלו לפעול זמן רב בלי שירגשו בהם.

הילדים שראו את הפלשתינאים רצים לקראתם - רצו לכיוון הבית שלהם וצעקו "מחבלים". הגברים עוד לא חזרו מבית הכנסת ובבית היתה רק האשה. היא ראתה את ילדיה רצים לביתה ובעקבותיהם שני מרצחים ארורים.

חכמנו אמרו על הפסוק "כי חיות הנה" - אלו נשות ישראל שנראות עדינות ואצילות, אבל בשעת מבחן - הן לביאות. האמא לא איבדה את עשתונותיה. לקחת את סיר החמין הרותח וזרקה אותו בפניהם של שני המחבלים.

בכל התדריכים שהמחבלים עברו לפני צאתם לפיגוע – לא הכינו אותם כיצד מתגוננים בפני "כלי נשק" חם שכזה. הם איבדו את עשתונותיהם וברחו משם כל עוד רוחם בם לחפש מסתור מה"נשק הקטלני".

בנתיים, שמעו אנשים נוספים את הקריאה "מחבלים", ומערכת האזעקה של הישוב החלה לצפור ולהזהיר.

יהודים הם רחמנים בני רחמנים. אחד מתושבי נצרים ראה שני אנשים בורחים בבהלה, הוא חשב לתומו שאלה שני פועלים שבורחים מהמחבלים. מיד הוא הכניסם לביתו, לחדר הממוגן. שם הם התחבאו יחד עם כל בני משפחתו.

כשאלוקים רוצה – אפילו חרב חדה מונחת על צווארו של אדם - הוא ינצל. המחבלים שנכנסו לתוך חדר הביטחון של המתנחל עם בני ביתו – היו יכולים לטבוח את יושבי חדר הביטחון בקלי קלות. אבל הם כל כך היו המומים מסיר החמין שנפל עליהם – עד שהם לא חשבו כלל על האפשרות הזו.

כמה דקות חלפו, והיהודי שאירח את המחבלים בביתו שומע כי מחפשים את המחבלים סמוך לביתו. קוראים להם ברמקולים לצאת. הוא הבין כי הוא למעשה מארח את ה,,,מחבלים בתוך ביתו.

שתי בעיטות והמחבלים התעופפו לתוך קבוצת החיילים שהמטירו עליהם אש וגופרית להשלים את פעולתו של סיר החמין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/12/2009 09:42 לינק ישיר 
ספרות יפה

מאת עודד מזרחי

אלדד, בחור עדין נפש, למד באוניברסיטה חינוך וספרות, ולאחר שנישא לענת, עבר להתגורר בהרצליה. המסלול הטבעי עבורו היה הוראה ובעיקר הוראת ספרות. תקופה מסוימת עבד בעבודות פקידות מזדמנות, ובסופו של דבר הצליח למצוא עבודה כמורה לספרות בבית-ספר תיכון.

הוא היה מאושר לעסוק במה שאהבה נפשו. חודשיים לפני פתיחת שנת הלימודים, החל להתעמק מחדש ביצירות ספרות מהארץ ומהעולם, התעדכן בתוכניות הלימודים לספרות והכין את עצמו היטב למשימה העומדת בפניו. הוא נקרא לשיחה עם מנהל בית-הספר, זאב ראובני, שדגל בהקניית ערכים מערביים-אוניברסאליים והיה קשוח ובלתי מתפשר בעמדותיו.

"עיקר תפקידך הוא לפתוח את ראש התלמידים לאפיקים נרחבים, להעניק להם מעוף ומחשבה חופשית. הספרות היא ביטוי מרכזי של הרוח האנושית. התלמידים צריכים להכיר מוטיבים מכל תרבויות העולם ולא להצטמצם בתרבות היהודית", גרס המנהל.

כבר בשיעורים הראשונים הבין אלדד שמשימתו החינוכית לא תהיה קלה. התלמידים זלזלו במקצוע הספרות, ראו בסיפורים ובפרט בשירים דבר מיותר ולא רלבנטי לחייהם והפריעו למהלך השיעור. המילים המרוממות בשירי ביאליק, טשרניחובסקי ואלתרמן והסיפורים הנוקבים של ברנר לא דיברו לנפשם. הוא ניסה להעביר באופן מוחשי ומעניין את סיפורי צ'כוב הקצרים. היו שתיים או שלוש תלמידות שגילו עניין בשיעור, אבל הכל נבלע בפרץ ההפרעות הכללי. 

היו כמה "כוכבים" שניסו להפריע בקביעות למהלך השיעור והשמיעו דברי ליצנות ואף ניבול פה. הבולט מכולם היה תלמיד בשם נדב, שרוב התלמידים נגררו אחריו. פעם הגיע אלדד לשיעור וראה לתדהמתו שאין כסאות בכיתה. התלמידים ניצבו מחייכים ליד השולחנות. הוא ניגש לחלון וראה שכל הכיסאות הושלכו ממרומי הקומה השלישית... 

אלדד היה מותש מההתמודדות עם תלמידיו. כבר החל למאוס במקצוע ההוראה ואף התגעגע למקצוע הפקידות שהיה אמנם משעמם, אבל הרבה יותר קל ונעים. הרי אי-אפשר לבוא כל בוקר לבית-ספר בהרגשה שעליך לנהל מלחמת עולם. הוא נוכח לדעת שהבעיה חריפה ואינה נחלת שיעורי הספרות בלבד, אלא קיימת בכל מקצועות הלימוד. גם יתר המורים לא נראו הרבה יותר מאושרים ממנו. המורים המוצלחים יותר היו אלה שהצליחו להטיל משמעת כלשהי על כיתתם. אלדד התרשם כי מה שהחזיק את התלמידים במסגרת היו מבחני הבגרות והאימה מפני המנהל ראובני.

עם זאת התכונן היטב לשיעורים ובילה שעות רבות בספריה לשם כך. כבר התגעגע לימים שבהם היה סטודנט חופשי. אבל כעת, מה לעשות, הוא אדם נשוי ועול הפרנסה כפול ומכופל, ולא כדאי לאבד משרת מורה, עם כל הקשיים.

באחת הפעמים שבהן בילה בספריה נתקל בספר "סיפורי הבעל-שם-טוב". היה לו זמן פנוי והוא עלעל בסיפורים. קרא סיפור ועוד אחד ועוד אחד. הסיפורים הללו נראו לו קסומים ומרתקים יותר מהסיפורים שלימד. קודם כל היו אלו סיפורים אמיתיים ולא פרי הדמיון, אבל חשוב מכך, היה בכל הסיפורים איזה מוסר השכל אמיתי על החיים והקניית מידות טובות.

הוא הצטער על כך שלא יוכל ללמד את הסיפורים הללו. קודם כל, הם לא כלולים בתוכנית הלימודים, ושנית, אוי לו אם המנהל ראובני ישמע על כך. זה יהיה סוף הקריירה הקצרה שלו. אז עלה בדעתו רעיון לשנות את העלילה, הדמויות והרקע, וכך יוכל להעביר את הסיפורים מבלי להסתכן כמעט.

הוא ניגש למלאכה במרץ רב. בחר בסיפור אחד, בינוני באורכו, שינה את השמות ואת הפרטים האחרים, אבל הותיר את ההתרחשות והרעיונות המרכזיים בעינם. לאחר מכן העתיק הכל מחדש, עד שהיה בידו סיפור מחודש. למחרת הגיע לכיתה. כרגיל הייתה המולה ומחצית מהתלמידים נעדרו. מבלי לגעור כלל בתלמידיו וללא הקדמות, החל לקרוא את הסיפור. כמה תלמידים גילו עניין במעשה שהתרחש באווירה כפרית קסומה ונושנה והשתיקו את המפטפטים. בתוך עשר דקות שרר שקט בכיתה. כולם הקשיבו לסיפור בשקט. אלדד נדהם מהשינוי. חשב שאולי הוא הוזה בהקיץ, אבל עיני התלמידים הפעורות המחישו לו שהוא חי במציאות. לאחר קריאת הסיפור, כתב כמה שאלות על הלוח. רובם העתיקו וענו כמיטב יכולתם.

ההצלחה עודדה את אלדד להמשיך במלאכת עיבוד הסיפורים. הוא עיבד סיפור נוסף, שגם נחל הצלחה. גם מספר התלמידים שהשתתפו בשיעורים גדל בהדרגה, וחשוב מכל - בעיית המשמעת נעלמה. לא היו כמעט הפרות סדר. הפלא הגדול מכל היה התנהגותו של נדב שהשתנתה מהקצה לקצה. הוא נהג לגשת למורה אלדד בסיום השיעור ודן עמו בסיפור הנלמד.

מדי פעם ביקר בכיתה המנהל ראובני, שהופתע לראות את המשמעת המופתית בכיתה. מעודו לא ראה מחזה שכזה ועוד אצל מורה מתחיל לספרות. הוא ניגש לאלדד באחת ההפסקות: "אני מבין שאתה משקיע מאוד בהכנת השיעורים". אלדד לא רצה להרחיב את הנושא, ולכן חייך במבוכה והנהן בראשו לאישור הדברים. היה לו ברור שאם המנהל ידע מהיכן הוא דולה את סיפוריו, יפוטר מיד...

כך עברו הימים עד שהסתיימה שנת הלימודים והגיע טקס הענקת התעודות השנתי. את אולם בית-הספר מילאו הורי התלמידים ואף היו כמה סבים וסבתות. אלדד ישב לא הרחק מהמנהל וראה שאחד הסבים משוחח עמו. הקשיש אמר: "... אני רוצה לומר לך, אדוני המנהל, שאף פעם לא ראיתי ככה את נדב, הנכד שלי. הוא כל-כך נהנה משיעורי הספרות ולא מפסיק לספר לי עליהם..."

המנהל היה מרוצה מהשבחים והעיף מבט אוהד לעבר אלדד שהסמיק מהנאה לשמע הדברים. "נו, גם אני מרוצה מהשיעורים האלה..."

אלדד חש שהוא נמצא ברקיע השביעי. אם רק היו יודעים מאין שאב את הסיפורים... חשב לעצמו וגיחך. הסב המשיך לדבר: "בקטנותי גרתי בפולניה, אבי נהג לספר לי בכל שבת סיפורי צדיקים..."

הסבא החל להפליג בזיכרונותיו. המנהל ראובני זע על כסאו בקוצר רוח. הטקס עמד להתחיל בכל רגע והוא לא הבין מה הזקן הזה מבלבל לו את המוח על סיפורי צדיקים בפולניה. מה, לכל הרוחות, הקשר בין סיפורי צדיקים לבין ספרות יפה?! אלדד, שידע היטב מה הקשר ביניהם, קיווה שהטקס יתחיל מיד, ושהזקן לא ידבר יותר מדי באוזני המנהל... 

הטקס התמהמה והסבא המשיך: "כשהגענו לארץ, עזבתי את הדת ועבדתי בעבודת כפיים בקיבוץ. תמיד קינן בי הרצון לחזור למקורות, אבל לא זכיתי לכך..."

המנהל החל לאבד את סבלנותו. צירוף המילים "לחזור למקורות" הרגיזו. אין לזקן הטרחן הזה על מה לדבר עמו בערב כה חגיגי?... אבל הזקן לא חש בכלום והמשיך לספר בחביבות: "... הבנים והנכדים שלי המשיכו בדרך החילונית ונשארו רחוקים מאוד מהתורה, עד שערב אחד פתחתי את מחברת הספרות של נדב, ומה אני רואה בה?"

אלדד האזין לדברי הסב בחשש הולך וגובר. המנהל היפנה את ראשו כלפי הבמה, מקווה שיחל הטקס ומאזין בעל-כורחו: "... לא תאמין, המנהל: סיפורי הבעל-שם-טוב! אמנם המורה שלך שינה אותם, אבל את עיקרי הדברים אי אפשר להסתיר..."

המנהל העיף מבט נזעם לעבר אלדד שהחוויר כמת, ואז בדיוק כבו האורות והטקס החל... המחמאה שרוממה את נפשו של אלדד נמחקה לחלוטין במבט הזועם. הוא הבין שהסתבך.

למחרת בבוקר הזמין המנהל את אלדד לחדרו. לא היה צורך בחכמת אלקים כדי להבין מהי מטרת הפגישה. אלדד נכנס לחדר ביראה ונתקל בפניו חמורות הסבר של מר ראובני, שאפילו לא הציע לו לשבת. "התפלאתי מהשקט שהשתרר בשיעורים שלך. אף מורה, ובטח שלא חדש כמוך, לא הצליח להחזיק את הכיתה ככה. והנה אתמול קיבלתי סוף-סוף את התשובה..."

"מר ראובני, תן לי להסביר..."

"מה יש פה להסביר!?" צעק המנהל בזעם ונופף במחברת עטופה בצבע צהוב. אלדד ראה את המדבקה שעל המחברת: נדב גרינפלד, כיתה י"א 2, מחברת ספרות.

המנהל המשיך: "סיפורי הבעל-שם-טוב... סיפורי צדיקים... אה?! מה אתה חושב לעצמך, שאתה מלמד במיסיון?! במקום ללמד את ביאליק וטשרניחובסקי, אתה מלמד לי את סיפורי הבעל-שם-טוב?!" ואז הרים את קולו, כמעט צעק:  "אתה מנסה להחזיר אותם בתשובה!". אלדד ניסה להתגונן: "איך אני יכול להחזיר בתשובה כשאין לי אפילו כיפה?!"

"שמעתי כבר על המיסיונרים האלה. מה הם לא יעשו כדי להחזיר בתשובה..."

"אבל המנהל..."

דבר לא עזר. מר ראובני היה נחרץ: "לא עמדת בתנאי העבודה, פגמת בשמו הטוב של בית-ספרנו. ראה את עצמך מפוטר!"

הרגשתו של אלדד הייתה משונה. לכאורה היה צריך להצטער עד עמקי נפשו מהעוול שנעשה לו, ובמקום זאת חש בשלווה. מר ראובני נראה לו לפתע כה מרוחק ואפילו מגוחך. גם כאשר סיפר לאשתו על הפיטורין, לא היה נסער כלל. אפילו הרגיש איזו הקלה. הרי ידע היטב שסיפורי הבעל-שם-טוב הצילו את שיעורי הספרות מהתמוטטות, וההערמה שלו הייתה מתגלה מן הסתם במוקדם או במאוחר.

את הבקרים הבאים בילה אלדד בספריה. הוא מצא ספרי צדיקים נוספים וקראם בשקיקה. אחר-כך חיפש ספרים בנושא האמונה. וכך, אט-אט החל להתקרב ליהדות. היו מניעות מצד משפחתו המשכילה, אבל הוא התגבר עליהן. לבסוף אשתו הסכימה ללכת עמו לסמינר להכרת היהדות. במשך הזמן הם התחזקו מאוד והקימו בית יהודי, והילדים שנולדו להם צעדו בדרכם, אבל סיפורנו לא תם.

ערב אחד התקשרו מארגני סמינר ליהדות וביקשו מאלדד לספר את סיפורו המיוחד. בתחילה סרב, אבל במחשבה נוספת עלה בדעתו שאם אדם אחד יחזור בתשובה בזכות סיפורו, הרי שיציל נפש מישראל ותקוים בו הבטחת הפתגם הנודע "כאילו הציל עולם מלא", ומדוע שיחמיץ מצווה כה גדולה?!

הרצאתו של אלדד נקבעה לאחר ארוחת הערב. הוא סיפר את סיפור חייו והתמקד במציאת סיפורי הבעל-שם-טוב, שגרמו למהפך בשיעורי הספרות בשלב הראשון, ולמהפך בחייו לאחר מכן. לאחר ההרצאה המעניינת ניגשו כמה מהמשתתפים והודו לאלדד. לפני שעמד לצאת, ניגש אליו לפתע בחור צעיר. אלדד הביט בעיני הבחור והיה נדמה לו שהוא מכירו מאיזה מקום, אבל לא זכר מהיכן. הבחור הושיט את ידו ללחיצה ואמר בהתרגשות: "המורה, תודה רבה על ההרצאה הנפלאה שלך..."

אלדד שאל בסקרנות: "אולי למדת בתיכון שבו לימדתי?". הבחור חייך: "אני מתפלא עליך המורה שאתה לא זוכר אותי. אני נדב גרינפלד, התלמיד המצטיין שלך, והנכד של מי שהרס לך את מקום העבודה...", אלדד חייך וטפח על שכמו: "סבא שלך לא הרס לי שום דבר. להפך, בזכותו זכיתי לכל מה שיש לי היום... והוא בטח יקבל על כך שכר רב משמים. אבל מה אתה עושה פה?!"

"הרבה זמן אני מחפש אותך, המורה. מאז שעזבת אין לי מנוחה. התלמידים בכיתה ידעו שהמנהל ראובני סילק אותך בגלל סבא שלי, ובגלל שהם הצטערו על עזיבתך, החלו להציק לי. פיתחתי רגשי אשמה בגלל שפוטרת, וכך, מתלמיד מרכזי בכיתה הפכתי למסכן ובודד", נדב המשיך לספר בהתרגשות: "... פעם אחת, בעת המשבר, הלכתי לבקר את סבא שלי והוא קידם את פני עם ספר ישן שהיה כתוב עליו 'סיפורי הבעל-שם-טוב', והכריז: 'זה הספר שממנו מכין המורה לספרות שלך את השיעורים שלו!'

'הוא כבר לא המורה לספרות', עניתי לו בפנים נפולות, והסברתי לו גם מדוע...  סבא הצטער לשמוע על מה שאירע בגללו. הוא חשב לרגע ואמר: 'קח את הספר ותקרא אותו בבית. רק שאבא ואמא לא יראו...'. קראתי את הספר בשקיקה. חזרתי לסבא והוא החל לספק לי ספרים נוספים של סיפורי צדיקים. מצד אחד נפתח לי עולם נפלא, ומצד שני לא מצאתי את מקומי בבית-הספר. אבא הבחין בכך שאני יוצא מהמסגרת וכעס עלי עוד יותר. מה אומר לך, המורה.... הרב... אלדד, אין לי חיים ומאז אני מחפש אותך..."

אלדד התפעם מדבריו של נדב ואמר: "דלת ביתי פתוחה לפניך עשרים וארבע שעות ביממה".

הם קבעו ללמוד למחרת בבוקר שיעור בפרשת השבוע. לאחר מכן אלדד סידר לנדב מקום באחת הישיבות הטובות בארץ, שם דאגו לכל מחסורו בגשמיות ובעיקר ברוחניות.

שנה לאחר מכן הגיע נדב לביתו של אלדד ובידו מתנה. אלדד פתח אותה בזהירות וראה להפתעתו ספר עתיק-יומין בעל דפים צהובים מתפוררים. הוא עלעל בו בחרדת קודש וראה שמדובר בספר "סיפורי הבעל-שם-טוב" המקורי שהודפס בפולניה, הספר שברבות הימים הצליח לקרב באורח פלא שתי נפשות תועות למקור מחצבתן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/12/2009 08:55 לינק ישיר 
הראפר

שנים של מגורים בלוס אנג'לס הביאו לו את ההיכרות מקרוב עם הראפ. חודשים של חיפוש מתמשך אחר משמעות, גילו לו את ה' יתברך, באי יפהפה בתאילנד. את שניהם הוא הביא איתו לארץ ושילב באלבום בכורה. יחד עם להקת "יוניפלו" המפורסמת הוא חיבר שיר חדש שסחף אפילו את הרב שלום ארוש. תכירו, אלי-רן, הראפר מהכותל, מחבר ראפ למילים של קדושה.                                  לקראת סיום השיעור השבועי הפופולארי של הרב שלום ארוש בירושלים, נוכח הקהל הרב שהיה שם והצופים בשידור חי המועבר באינטרנט בחוויה מסוג אחר. במקום הסיום הקבוע של השיעור, הזמין הרב את להקת הראפ הידועה "יוניפלו", ועמם בחור צעיר, חבוש כיפה גדולה, אלי-רן שמו. אל מול מבטיהם המופתעים של הנוכחים, הם עלו לבמה, לצדו של הרב, והחלו לשיר שיר ראפ סוחף שזה עתה סיימו להקליט יחד. המנגינה, סוחפת כמו שמוסיקת ראפ יודעת לעשות, והמילים – מילות קודש, שלא ממש נשמעו בסצנת הראפ עד כה. כתבתי אבא שיר של קודש לקרב את הרחוקים
לא לכבוד ולא לכסף אנחנו כאן לך שרים
רק להזכיר מאיפה באנו, ובסוף לאן הולכים
מבקש אני ממך אב רחמן שבמרומים, תן את המילים שיצרבו לאנשים
שיפתחו להם את הלב, שיעזבו ת'בלבולים
שיזכו גם הם כמוני את השקר לעזוב, להתקרב אליך אבא ולקבל את כל הטוב..." באמצע השיר הרב קם והחל למחוא כפיים, ולרקוד בהתלהבות. בפזמון השני כבר כל היושבים בקהל הצטרפו אליהם ושרו במרץ: "אבא, קרב אותי אליך". כשסיימנו את השיר הרב תפס לי את היד ולא עזב אותה במשך בערך עשר דקות ואמר במיקרופון: 'זה השיר עם הכי הרבה מילים יפות ששמעתי בחיים שלי'. הוא בירך אותי שאזכה לקדש את ה' ולהוציא אלבום שכל מי שישמע אותו יחזור בתשובה" מספר אלי-רן, הבחור הצעיר והסולן, שעומד מאחורי השיר, על המפגש שלו עם הרב הסוחף לפני כחצי שנה. מפגש שהוליד אלבום בכורה שיוצא בימים אלה לחנויות, אלבום שכולו ראפ משולב במילים של קודש. לפני הפגישה עם הרב לא היו לי שירים, לא התחלתי בכלל לעבוד על אלבום, זה השיר היחיד שהוצאתי. ומאז נהייתה לי סייעתא דשמיא אדירה, כאילו הקב"ה כותב לי את המילים והלחנים. תוך פחות מחצי שנה האלבום היה מוכן", הוא מספר בהתרגשות ומוסיף בכנות: "האמת היא שאני לא יודע בכלל לכתוב שירים, לא לשיר ולא להלחין. אין לי מושג בזה. אבל באלבום הזה ה' עשה הכל. הוא לא עזר לי, הוא באמת ממש עשה הכל". קוראים לו אלי-רן, הוא בן 30, נשוי פלוס, ואת שם משפחתו הוא לא מעוניין לפרסם, מטעמי ענווה. זה השם שגם מוטבע על אלבומו החדש, "אצבע אלקים – מוזיקה מהנשמה". עד לפני שנים ספורות הוא חי בכלל בלוס אנג'לס, כבחור חילוני שאוהב חופש, מושפע מתרבות הראפ המקומית הפורחת. "בכל מקום חיפשתי את עצמי, ניסיתי למצוא את האמת כי כל דבר נראה לי שלא בשבילו באתי לעולם". הוא חיפש בדנבר שבקולוראדו, בטוסון שבאריזונה ובסיאטל שבוושינגטון, עד שהבין שאת האמת כנראה הוא לא ימצא שם. הוא החליט להמשיך לתאילנד. הייתי שם חודשיים, באחד האיים הכי יפים בכדור הארץ, שנראה ממש כמו גן עדן. דווקא שם בא אלי איזה חב"דניק והציע לי להניח תפילין". אז הוא הניח תפילין בהתרגשות וכך גילה את האור? כמעט, אבל לא ממש ככה. הייתי כולי מרוח בשמן קוקוס ואמרתי לו שאני לא יכול להניח תפילין. אמרתי לו שאם יהיה פה מאוחר יותר, אחרי שאתקלח, אז אניח". אלי-רן המשיך בעיסוקיו, כמעט ושכח מהמפגש עם הניצוץ היהודי, ורק כעבור שעות ארוכות נפנה להתקלח. אך החב"דניק, כדרכם של חב"דניקים מסורים, לא שכח. הוא גילה במעמקי אי קסום ורחוק מארץ הקודש נשמה יהודית, והוא לא יוותר עליה כל כך בקלות. כעבור כחמש שעות גילה אלי רן שהחב"דניק לא התייאש והוא עדיין מחכה לו שיניח תפילין. הנחתי תפילין ואז נדלק לי משהו בנשמה", משחזר אלי-רן את הרגע שהביא אותו לחפש את האמת בבית. "הרגשתי שאני רודף אחרי כלום בעצם. שמה שאני באמת מחפש – נמצא אצלנו. הוא נתן לי חוברת קטנה בשם "מסע", קראתי אותה וזה גרם לי לרצות לחזור לארץ, לרצות להיות באמת יהודי. ידעתי שמהרגע הזה אני מפסיק לחפש כי מצאתי. מצאתי את ה' באחד האיים הכי יפים בעולם. בתאילנד. החלטתי שאם זה באמת ככה, אני חייב להאיר לכולם את זה. זה דברים שאנשים בעצם יודעים אבל עוד לא נפל להם האסימון". ואלי-רן רוצה להפיל את האסימון לאותם אנשים ובעצם לכולנו, על ידי המוסיקה שלו, כראפר. "הייתי גר בלוס אנג'לס ורוב הזמן הייתי שומע שם מוסיקה של הגויים, זו המוסיקה שהכי חביבה עלי. אז המקצבים באו לי דווקא מהצד האחר, והחלטתי לקחת את כל זה ולקדש אותו. דרך מוסיקת הראפ בשילוב מילים של קדושה לחדור ללב האנשים". הוא חזר לארץ והחל בפרויקט של לקרב אנשים לה' יתברך, כדבריו. הוא כתב את המילים לשירו הראשון, "תן לי אות" והתפלל לה' שישלח לו את האנשים הנכונים ואת המקצב המתאים. ואז שמעתי את השיר "ירושלים" של להקת הראפ יוניפלו, שהיא בכלל להקה חילונית. ממש אהבתי את השיר שמדבר על הכותל ועל ירושלים וקדושה. החלטתי שאני חייב להתחבר אליהם". ואכן, ממש כמו שהתפלל, חברי הלהקה הגיעו עד אליו. "זה היה בליל הושענא רבה. הם שאלו אותי אם אני מכיר את רבי נחמן מברסלב, אמרתי שבטח. בדיוק סיימתי לקרוא ספר אודותיו. הם שאלו מה אני יכול לספר להם עליו, וסיפרתי להם סיפורים כל הלילה". ומאז הם הפכו לשותפים מוסיקליים ולחברים טובים. מלבד שיר משותף שהפך פופולארי ביוּ-טיוּב, החברות גם הובילה את חברי הלהקה להתקרב ליהדות ואף לשמור שבת.
למרות שאין לו עניין בהופעות, אלא רק בהפצת אלבומו ("אני מאוד מפחד מגאווה" הוא מסביר), ביום העצמאות האחרון הוא הוזמן להופיע במעלה אדומים מול קהל של למעלה מעשרת אלפים איש. "שרתי שם את שיר אהבה לה' וכולם מחאו כפיים".
את עטיפת אלבומו מעטרת תמונה גדולה ויפיפייה של הכותל המערבי. ולא בכדי בחר אלי-רן דווקא את התמונה הזו. מלבד אהבתו למקום הקדוש, הוא עובד שם כבר כמעט שנתיים ופוקד אותו יום יום. "אני משוגע על הכותל. מאוד אוהב להיות שם. כשאני רואה את האבנים של הכותל אני מרגיש שאני מקבל מהן כוח. אם יום אחד אני לא נמצא שם, אני מרגיש שאין לי את העוצמה הזו. האבנים האלה הם לא רק סמל, יש בהן כוח אינסופי". אתה נמצא בכותל יום יום, זה מקום העבודה שלך. ההרגל לא שוחק? לא. כל יום מחדש כשאני רואה את הרחבה של הכותל אני מתרגש כאילו זו הפעם הראשונה ומודה לה' על שאני זוכה להיות שם".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/12/2009 09:09 לינק ישיר 

סיפור אמיתי מהחיים ישראל רחמנים בני רחמנים,                  שני ישראלים מרוקאים היו בטיול בשוייץ ישבו בבית קפה ודברו בניהם בדבור שלהם פעם עברית מעורב מרוקאית צרפתית, שמע אותם אחד בבית קפה נראה איש מכובד ,ידע שהם מרוקאים,ביקש לשבת על ידם בערבית מרוקאית,אמרו אתפדל, ישב וביקש מה אתם רוצים לשתות או לאכול על חשבוני,לא לא ענו בנימוס לא אתם חייבים אפילו קולה, הזמין קולה,והוא אומר להם אני נולדתי במרוקו ,ואמי הייתה אלמנה עם ילדים ולא היה מה לאכול,עכשיו אני תושב שוויץ  ויש לי מכל ברוך השם מאמר אחד יש לי בראש מאימא ז'ל (יא בני אוקאן מא קנו ליהוד כונא נמותו מזוע)אם לא לא היו יהודים שכנים שלהם שריחמו עליהם ונתנו להם אוכל ,הוא ואחיו לא היו קיימים,לכן מה שאני אכבד אותכם כאיין וכאפס למה שנתתם לנו, תמיד חפשתי להחזיר טובה לאלה שנתנו לנו את החיים לעומת זאת יש ערבים שמחנכים ילדיהם  לשינאת יהודים  על לא עול בכפם,יצאו משלחת ישראלית לעזרה לעיר מוסלמית ,איפה שהייתה רעידת אדמה ,ישראלית נותנת אוכל לילד יתום קטן והוא רועד מפחד, שואלת אותו ממה אתה מפחד?אומר( מליאהוד) מהיהודים, בחיים שלו לא ראה יהודים, אבל זה החינוך שהם מקבלים  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/12/2009 08:27 לינק ישיר 
סיפור אישי

חנה מנשה,סיפור  שלא כל הפרטים בו ניתנים
לגילוי.     את הסיפור הזה אפשר להתחיל, אם תרצו, דווקא מסופו: שדה התעופה בן גוריון, לפני כחודשיים. אישה מבוגרת, בת 74 ובעלת חזות מוסלמית לכל דבר, מלווה בשוטרת ממשטרת הגבולות, נכנסת אל אולם מקבלי הפנים. התרגשותה אינה ניתנת להסתרה, וגם לא התרגשותם של אחיה ושל אחיותיה המקבילים את פניה – כאשר עד לפני מספר חודשים, לא האמינו כלל כי עודנה בחיים.    את הסיפור הזה אפשר גם להתחיל, אם תרצו, מתחילתו: חנה מנשה, כלה צעירה בת 14 בלבד, נחטפת מחיק משפחתה בידי נהג המשפחה המוסלמי, ועקבותיה אובדים.   ואת הסיפור הזה אפשר גם להתחיל, אם תרצו כמובן, מהחלק הנותר – מאמצעו: אישה עטוית חאטה (כיסוי ראש מוסלמי) ולבושת שחורים מכף רגל ועד ראש, כמנהג מוסלמיות אדוקות במדינות חשוכות, נכנסת לבניין שגרירות ישראל באחת מבירות אירופה ומודיעה: "אני יהודייה. ברצוני לעלות לארץ ישראל". אנשי השגרירות, כמצופה, מרימים גבה ושתיים, אולם משהאישה מונה באוזניהם את שמותיהם של אביה ושל אחיה, שאליהם ערגה יותר מ-60 שנה – אפרים, מנשה, יחזקאל ועוד – הם מתקשרים למשרד הפנים, רק כדי להיפטר מהטורדנית. אולם ה'טורדנית' מתבררת עד מהרה כבת האובדת של משפחת מנשה.   עיראק, בשנת תש"ט (1949) כבר הייתה עצמאית, לאחר שהבריטים עזבו אותה בשנת 32' למרות שהם הותירו לעצמם את הזכות להעביר דרכה כוחות צבאיים. בשנת 39' מת ראזי הראשון, מלך עיראק, ואת מקומו תפס בנו שהיה אז רק בן 4, פייסל השני. בשל גילו הצעיר של פייסל מילא את מקומו עד שיתבגר, דודו, עבד אל-אילאה ששימש כשליט בפועל בעיראק עד שמלאו לפייסל 18 שנים. בשנת 41 פלשו הבריטים שוב לעיראק ושהו בה עד שנת 47' אז הוחזר לעיראק שלטון המונרכיה ההאשמית, שליטיה האמיתיים של המדינה בתקופת דודו של פייסל אל-אילאה. שנה לאחר מכן, ב-48' נטלה עיראק חלק בהתקפת מדינות ערב על ישראל, במלחמת העצמאות כ-17,000 חיילים עיראקים השתתפו במלחמה, וכ-500 נהרגו בקרבו   באותה שנה חיה בעיר עמארה שבעיראק חנה מנשה, בתו של הרב יחזקאל מנשה. חנה נישאה כמקובל ביהדות עיראק בגיל 14, לבן דודתה, אחות אביה, ועברה להתגורר בבית הוריו בבגדד. לשמחת החתונה, שנמשכה שבוע, נסעו רק האב יחזקאל והאח אפרים, שהיה אז בן שמונה. בבית, בעיר עמארה, נותרה האם, מטופלת בשישה ילדים קטנים. מספר ימים לאחר שמחת הנישואין שלחה הדודה את הנהג המוסלמי לבצע עבורה קניות אחדות בשוק המקומי, כשאליו נלוות חנה, הכלה הצעירה, ובת-דודתה הקטנה. השבוע, בביתו של אחיה, אפרים מנשה ברמת גן, אנחנו שומעים מפיה את סיפורה, שאלמלא אנו רואים את האישה מול עינינו ושומעים את סיפורה, לא ניתן היה להאמין לו. חנה עצמה מבינה ומדברת רק ערבית בניב עיראקי. היא הספיקה ללמוד מעט עברית בשבועות בהן היא שוהה בבית משפחתה, אך את מהלך הראיון וכדי להבין את סיפורה, משמש אחיה אפרים, כמתורגמן בינינו. ניכר כי היא נתונה עדיין תחת הפחד והחרדה שנחרתו בה בשישים שנות שלטון דיקטטורי מוסלמי קנאי. 
הנסיעה הזו חרוטה בזיכרוני כאילו התרחשה אתמול
", מספרת חנה. "זה קרה בדיוק עשרה ימים אחרי שהגעתי לבגדד ויומיים אחרי שהסתיים שבוע ה'שבע ברכות' שלי. נסענו עם נהג המשפחה לשוק המקומי, אני ובת-דודתי בת השמונה. כשעצרנו בדרכנו, כדי שבת-דודתי תוכל להיכנס לרגעים אחדים לחנות מסוימת, חשבתי שנמתין לה, אולם להפתעתי המשיך הנהג בנסיעתו. ניסיתי למחות באוזניו ולהבין מדוע אנחנו לא מחכים לה, אבל הנהג השיב שהוא סיכם עם הוריה שהיא תשוב אל ביתה רגלית. לא הייתה לי ברירה רבה ואני האמנתי לדבריו. חשבתי שכעת ניסע אל השוק, אבל הדרך התארכה באורח פלא, והבחנתי כי למעשה אנו יוצאים מן העיר. אמנם לא הכרתי את בגדד, אבל ידעתי שהשוק ממוקם בתוך העיר ולא מחוצה לה. תחושתי הרעה רק הלכה וגברה". לאן אתה לוקח אותי? אני מבקשת שתחזיר אותי הביתה!" אמרה חנה הצעירה לנהג המוסלמי, שהיה בן-בית בבית דודתה. הנהג ניסה להרגיעה, ואמר כי עליו רק לקחת דבר-מה בדרכו, ומיד ישובו, "אבל אני כבר לא האמתי לו והתחלתי לצעוק בפחד. בשלב הזה הפך הנהג להיות תוקפני יותר. 'אם לא תפסיקי לצעוק, אהרוג אותך ואשליך את גופתך לבור. אף אחד לא יוכל להציל אותך', הוא אמר לי בטון מאיים. רועדת כולי מאימה התכנסתי בתוך עצמי, ממלמלת פרקי תהלים שהיו שגורים בפי. אני זוכרת שהייתי רעבה, צמאה ומבוהלת, אבל ישבתי מכונסת ופחדתי לזוז. הנסיעה המסויטת הזו נמשכה עוד מספר שעות, עד שהגענו למחסום משטרתי. הייתי בטוחה שניצלתי, וברגע שהשוטרים יראו אותי ויבינו שאני נמצאת במצוקה, הם יעצרו את הנהג וישחררו אותי לחופשי". חנה מספרת את הדברים ונראה שהיא חווה אותם בכל נפשה. כשהיא מספרת על המחסום המשטרתי, נראה כאילו אכן היא נמצאת כעת, מכונסת בתוך הרכב, ותקווה כלשהי עולה על פניה למראה השוטרים. "חשבתי שכעת אוכל לצעוק לעזרה לצאת לחופשי. הזדקפתי במושב וניסיתי לפתוח את החלון. אבל הנהג המוסלמי הבחין בכך. בקול מצמרר הוא הזהיר אותי שאם רק אעורר את תשומת ליבם של השוטרים, כל בני משפחתי ישלמו על כך בחייהם". חנה המפוחדת פרצה שוב בבכי ובתחנונים לפני הנהג המוסלמי, מבקשת על חייה. לזוועתה, שלף המוסלמי אקדח והצמיד אותו אליה בלי שהשוטרים ישימו לב, עד שחלפו על פני המחסום. "התאבנתי מפחד ולא יכולתי להוציא מילה מפי, מספרת חנה, שישים שנה לאחר אותו יום שינה את חייה.   
לאחר יום שלם של נסיעה, החנה המוסלמי את הרכב ליד חווה מבודדת בדרום עיראק, המקום בו גרו הוריו. "ההורים שלו התפלאו לראות אותי, אבל לאחר חילופי דברים קשים בינם לבין בנם לא היה להם מה לומר. פתאום ניגשה אלי אחת מנשות המשפחה, אחזה בחוזקה בזרועי וגררה אותי אחריה. לפני שהבנתי מה מתרחש, מצאתי את עצמי כלואה במחסן תת-קרקעי חשוך, מין מקלט שחור ואפל. הכניסה למחסן נחסמה היטב וכך נותרתי שם, בוכה צועקת לעזרה. בין בכי לצעקה שמעתי את המוסלמי שפנה ללכת מן המחסן אומר לעברי: 'חבל על המאמצים שלך, אף אחד לא ישמע אותך. המשפחה שלך בודאי תחפש אחרייך, אבל אף אחד לא יחשוב שיש לי איזשהו קשר לעניין". אפרים, שכאמור משמש כמתורגמן בינינו מנסה לתאר לנו באופן מוחשי יותר באיזה בור מדובר: "זה היה דומה לבור שבו נמצא סאדאם חוסיין... את המזון זרק לה המוסלמי מלמעלה, אחת ליום – בכמות שרק מאפשרת לך להיוותר בחיים ולא יותר מזה. מדי יום הוא היה מוציא אותה החוצה, כדי שתוכל קצת לראות את אור השמש ולטייל, במשך כחצי שעה. הוא פחד מאוד שמא היא תימלט, הפרשה תיחשף והוא יישב מאחורי סורג ובריח".   עוד בטרם אנחנו מנסים לשאול את חנה מדוע עשה זאת המוסלמי, היא עונה על השאלה המתבקשת: "למה הוא עשה את זה?  
כל מי שראה אותי היה בטוח שאני מוסלמית אדוקה. איש לא היה יכול לחשוד שמתחת למעטה החיצוני פועם לב יהודי", אומרת חנה. "ואכן, לא רק ששמרתי על יהדותי, אלא אף הצלחתי לאתר לוח שנה יהודי וכך לדעת מתי חלים המועדים השונים. הייתי מתפללת בסתר בכל יום, ובערבי שבתות הייתי מדליקה נרות. זכרתי את כל התפילות שאבא שלי לימד אותי והייתי משננת אותן בעל-פה. כילדה הייתי תמיד הולכת עם אבא שלי לבית הכנסת. אבא היה יהודי חשוב בקהילה שלנו, והיה במעמד של רב בית הכנסת".  מדוע לא ניסית לברוח בכל השנים הללו? לא יכולתי לעשות את זה, כי בעיראק, במיוחד באותה תקופה, אישה לא הייתה יכולה להסתובב לבדה, זה היה מסוכן מאוד. בכל זאת, יום אחד הייתי כל כך מיואשת. חיכיתי שהוא ילך למקום עבודתו, ואז התלבשתי ונסעתי למקום הגבול. רציתי לברוח דרך איראן שהייתה אז בקשרים דיפלומטיים עם ישראל. ידעתי שיש שם שגרירות ושאוכל להגיע משם לישראל. הגעתי לגבול ושכרתי סירה כדי לחצות את הנהר הזורם שם, אבל אז תפסו אותי שוטרי הגבול ושאלו אותי לזהותי. הם לקחו אותי לתחנת המשטרה, שם טענתי שרציתי 'להתאוורר' ולכן יצאתי לשוט קצת בסירה... הם האמינו לדבריי ושחררו אותי. הצלחתי להגיע הביתה בזמן, בלי שאף אחד ידע על ניסיון בריחתי הנועז. האמת היא שהיו עוד מספר פעמים בהן ניסיתי לברוח, אבל תמיד נתפסתי", מספרת חנה. "כשעברנו לבגדד, הוא בנה שם בית והקיף אותו בחומה בעלת שערים כבדים, הכל כדי שלא אוכל להימלט. בכל פעם שחשד שאני מנסה לברוח, הוא היה מכה אותי ופעם אף השתמש בסכין..." חנה משתנקת בזיכרונותיה הנוראיים. לאחר מספר דקות היא מתעשתת וממשיכה: "בזמן הפלישה של ארצות הברית לעיראק לפני כשש שנים, אזרתי אומץ, יצאתי מהבית והגעתי לבסיס אמריקני, רציתי שהם ייקחו אותי לישראל. אבל החיילים חשבו שאני מרגלת או סתם תימהונית. הם לעגו לי וסילקו אותי מהמקום". אבא לא הספיק לראות אותי  כשהייתי בן 14 עלתה משפחתי לארץ", משלים אפרים את סיפורה מנקודת מבטו, "אבל לי לא נתנו לצאת מעיראק, כי אמרו שאני חייב כסף וכל מיני דברים... אז נשארתי בבגדד והתגוררתי בבית הכנסת, שם גם התגוררה משפחתי לפני שעלתה לארץ. כשמשפחתי עזבה, הותיר לי אבי כסף למחיה. בכסף הזה שכרתי אנשים כדי שיעזרו לי לחפש את אחותי. אבל מסתבר שלמוסלמי שחטף אותה היו קשרים בשלטון, כי שום דבר, ממש שום דבר לא עזר לנו. כשעליתי לארץ, נשבעתי לעצמי שלא אנוח ולא אשקוט עד שאמצא את חנה ואחזיר אותה אלינו", אומר אפרים, היום בן 70. "אחרי שסיימתי את שרותי הצבאי חשבתי לנסוע לעיראק, להתחפש למוסלמי ולאתר אותה, אבל כמובן, זה לא יצא לפועל". חנה מסרבת לספר לנו כיצד יצאה, בסופו של דבר, מעיראק. "על זה אסור לי לדבר. יותר מדי אנשים מעורבים בזה, ומדובר בסכנת חיים מבחינתם", היא אומרת בהתנצלות-מה. אלי מנשה, בנו של אפרים מספר לנו על ההתרחשות עד הגעתה של חנה לישראל: "יום אחד התקשר מישהו לטלפון שלי, הוא לא הזדהה בשם אבל התחיל לשאול אותי שאלות על המשפחה שלנו. ניסיתי להבין ממנו מדוע הוא שואל, התחלתי לדאוג אולי קרה משהו, אבל הוא הרגיע אותי ואמר לי שיש לו משהו משמח לספר לי. הוא חזר לשאול אותי על המשפחה שלי וביקש לדעת את שמות אחיותיהן של אבי. אני סיפרתי לו לפי תומי, כשאני לא מבין עדיין לאן הוא חותר, ואז הוא אומר לי: 'יש לי בשורה משמחת עבורכם, מצאנו את אחות של אביך'".  עד היום אתה לא יודע במי מדובר?   אני יודע מה השם שלו, אבל אני לא יכול לספר לך מי הוא או מטעם מי הוא פעל. אני לא ראיתי אותו אבל אני יודע שהוא ראה אותי. על כל פנים, הוא מספר לי שחנה הגיעה אליהם ואמרה להם שיש לה קרובי משפחה בישראל. היא נתנה לו סימנים מדויקים על המשפחה, והאיש ניסה ליצור עימנו קשר. 'התקשרתי לכמה מבני המשפחה', הוא אמר לי, 'אבל אתה היחיד שהיה אפשר לדבר איתו. כולם ניתקו לי את הטלפון, כנראה לא האמינו שאני מדבר ברצינות'. הוא אמר לי שכעת מתחילים התהליכים כדי להביאה לישראל, אבל הזהיר אותי שוב ושוב שאסור לי לספר לאף אחד שעומד להתרחש משהו בעניין" חלפה חצי שנה בה לא שמע אלי מאומה מאותו אדם. "אבא לא ישן בכל החודשים הללו, מאז שיצרו איתנו קשר. הוא הוריד אז 10 ק"ג ממשקלו מרוב ציפייה, ומחרדה נוראה שגם הפעם יהיו כל המאמצים לשווא. אמרו כי יודיעו לנו טלפונית על מועד הגעתה של דודה חנה. סבא, הרב יחזקאל מנשה זצ"ל, לא זכה לשרוד את התקופה הזו ונלקח לבית עולמו זמן קצר לפני שחנה עלתה לארץ. חשבנו שזה עניין של ימים אחדים, אבל חלפו שבעה חודשים. ואז, בדיוק כמו בפעם הראשונה הוא התקשר יום אחד ואמר לי, 'דודה שלך מגיעה מחר לישראל...' הוא הורה לנו לחכות לה בשדה התעופה, ואנחנו הגענו כל בני המשפחה, והנה היא מופיעה מול עינינו... אני לא יכול להסביר את זה, אבל היא זיהתה את אבי בלי בעיה וקראה לו מיד בשמו, 'אפרים', וכך גם לשאר אחיותיה. היא זכרה כל אחת מהן ובכתה כשהיא מחבקת אותן אחרי 60 שנה שלא ראתה אותן. נתנו לה לנוח מספר ימים, אבל היא ביקשה בכל ליבה שניקח אותה לקברים של סבא וסבתא. סבתא קבורה באחד היישובים הסמוכים למגדל העמק ואנחנו לקחנו אותה לשם. היא השתטחה על הקבר במשך זמן ארוך ובכתה, בכי שאי אפשר היה לעמוד בפניו. לאחר מכן לקחנו אותה לקבר של סבא במגדל העמק, וגם שם היא התרגשה מאוד". מאז שהגיעה ארצה שוהה חנה בבית אחיה אפרים ברמת גן. היא מנסה להתאושש מהשנים הנוראות שעברו עליה בעיראק. בינתיים היא מכירה אט-אט את בני משפחתה המורחבת: אחיינים, אחייניות, נכדים, ונכדות שנוספו למשפחה במהלך שישים השנים שבהן הייתה בודדה בנכראני רואה שעדיין משהו לא מסתדר לה" מספר לנו אלי. "היא מרגישה מעט פחד, אין לה ביטחון והיא עדיין מרגישה זרה. היא לא מקבלת עדיין קצבת זקנה ועדיין לא יכולה ללכת לקופת החולים. רק בעוד כחודשיים תוסדר הפרוצדורה באמצעותה היא תהיה זכאית לביטוח בריאות. אני מרגיש כל הזמן כאילו היא עדיין מרגישה תלויה במישהו, כאילו היא עוד לא השתחררה. אני לא יכול לדבר איתה כי היא מבינה רק ערבית, אבל לפעמים אני אומר לאבא שלי: 'אבא, תגיד לה שתרד קצת למטה, לעשות סיבוב בשכונה'. אבל היא לא רוצה, אפילו את המקרר היא לא פותחת. היא נמצאת כל היום בבית, ובזמן המלחמה הייתה צמודה לכלי התקשורת המשדרים בערבית. גם המלחמה מפחידה אותה מאוד, היא שומעת בכלי התקשורת שחיילים ישראלים נפגעו, והיא מתחילה לבכות, ממש לבכות. אני מנסה אז לנחם אותה ולומר לה שהכל בסדר, 'הם משקרים, לא אומרים את האמת, ואנחנו ננצח בסוף'". אלי מספר לנו על אותו ערב בו ביקשה חנה לנסוע לכותל המערבי, עליו רק שמעה במשך כל השנים, ומעולם לא חשבה שתזכה להגיע אליו. "היא התרגשה מאוד להיות שם, ואחרי זמן מה, כששאלתי אותה אם היא רוצה לנסוע שוב לכותל המערבי, היא שמחה מאוד, אבל אמרה לי בעדינותה: 'אני רוצה לטייל בשדות, להביט על ההרים והגבוהים, אני רוצה גם ללכת לראות קצת את ארץ ישראל'".    

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/12/2009 10:26 לינק ישיר 
מתנות לאביונים

לקרוא עד הסוף וליהנות........
משפחת זוטא הסבה סביב השולחן כדי לפתוח בסעודת הפורים....
שעות רבות ישבה גברת זוטא והתייסרה, האם ניתן לצאת ידי חובת הסעודה בשאריות חלה, מרגרינה ושביבי בצל?! כי מלבדם היה הבית ריק, המקרר שמם והארונות כמו שדה חרוש...
בחנות המכולת מיאנו להמשיך ולמכור להם באשראי, והילדים צועקים "אוכל!!!!!!".
היה זה זלמן רוטשטיין שכבר בעשר בבוקר הביא מזור לעיניה הבוכיות של גברת זוטא, הוא הגיע עם משלוח מנות גדול שהציל את כבודה בעיני הילדים.........
כך זכו בני הבית לשבת סביב שולחן ערוך כיד המלך וכיד דמיונו הטובה של זלמן רוטשטיין ואשתו חדווה ייבדלו לחיים ארוכים...
גברת זוטא העמיסה על השולחן נתחי טונה ברוטב עגבניות, שלוש חבילות קרקרים עם שומשום, קפה נמס מגורען של עלית, עיגולי מרמלדה בהכשר הבד"ץ, בקבוק ליקר בננות, שוקולד למריחה וצלופן אדום ומרשרש, תאווה לעיניים, הכל מהסלסלה של המשלוח מנות, וכי יש לכם סעודה טובה מזו?!
בני המשפחה המאושרים תלשו פיסות חלה גדולות וטבלו בזהירות בטונה, כמו שאמא שלהם חזרה ולימדה אותם: "הטונה נועדה רק לטעם לא ממש לאוכל, אז בבקשה, הרבה חלה עם טיפ טיפה רוטב".... הזהירה והוסיפה עוד מים לקופסת השימורים, "כך תהיו בסוף שבעים והטונה לא תתבזבז"....
עוד הם יושבים וסועדים את ליבם ממעדני השולחן, נשמעה דפיקה נמרצת על הדלת, זו הייתה פסיה מקומה חמש........
"פורים שמח!" צהלה ושמחה נכנסה פנימה, "הבאתי לכם מתנות לאביונים" פתחה ארנק תפוח ושפכה בקול רעש גדול המון מטבעות על השולחן........
"תודה, יש לנו מכל טוב" ניסתה גברת זוטא להתווכח בעוד היא מוצצת סוכריית מרמלדה, "באמת לא צריך", הסמיקה קלות....
אבל פסיה הסתה אותה בתקיפות: "מה את מדברת? זו החובה שלנו, מצות היום. כל השבוע אנחנו מחכים לזה"...
פסיה פסעה לכיוון הדלת, כשמהמדרגות נשמע קולו של איצ'ה בעלה: "פסיה! אל תשכחי לומר לשם מצווה! אחרת לא נצא ידי חובה לפי כמה דעות".... פסיה שבה אל השולחן, אספה את המטבעות אחת לאחת, וידאה שאף אחד מהילדים לא נטל חלילה מטבע בלי רשות, הכניסה לארנק, הרימה אותו בשתי ידיים, עצמה עיניים ובכוונה עמוקה מתוך הלב התפללה: "לשם מצוות מתנות לאביונים".... אחר כך שפכה בקול רעש גדול את מלאי המטבעות כשפניה קורנות מאושר.........
גברת זוטא רצתה להוציא את הילדים מהחדר, או לפחות לכסות להם את העיניים, אבל פסיה אמרה לה שהם לא מפריעים בכלל, ולהיפך, היא מאוד מאושרת שזכתה לקיים מצווה כ"כ גדולה ועוד לעיני הילדים, כי אי אפשר בכלל להשוות, הסבירה לכולם, בין המתנות לאביונים שהיא נותנת להם עכשיו, לבין מתן בסתר שהיא נותנת להם כל השנה........
כשנפל אחרון המצלצלים מארנקה של פסיה על השולחן הרעוע של משפחת זוטא, עזבה השכנה את הבית ובני המשפחה נשמו לרווחה...
לא הספיקו לנשום עמוקות, ושוב דפיקה על הדלת, הפעם עמדה פסיה עם שמונת ילדיה, נמרצת כבתחילה, "וכי בשביל מי אנחנו עמלים?!" שאלה רטורית כשהיא מקיפה את השולחן עם כל יוצאי חלציה, "אם לא כדי לחנכם למצוות!" אספה שוב את המטבעות, והסבירה לילדים את גודל המצווה של מתנות לאביונים, ואשריה ואשרי אבא שזכו לאביונים כל כך כשרים כמו משפחת זוטא הדרים בתוך הבניין בלי צורך להתרוצץ ולחפש אביונים בגמחי"ם..... היא אספה את המטבעות, הכניסה לארנק, וכשכל הילדים מביטים בסקרנות, שפכה בקול רעש גדול את הכל על השולחן, כך זכתה לחנך את ילדיה למצוות וגם את ילדי משפחת זוטא.....
גברת זוטא הפסיקה לאכול כי התיאבון נסתם לה, בשמחה הייתה מוותרת על ארבעים ושבעה השקלים ושישים אגורות טבין ותקילין, שהיו מפוזרים על השולחן, אלא שהיא צריכה סודר למנדי הקטן וכדי שיהיה לו חם עד סוף החורף היא מוכנה לספוג מעט ביזיונות....
הילדים עוד ליקקו את השוקולד למריחה, כששוב נשמעה דפיקה על הדלת, הפעם היה זה איצ'ה, בעלה של פסיה מקומה חמש...
"אני רק רוצה להעיר הערה קטנה," אמר בחיוך, "אצלנו מקפידים שבכסף של המתנות לאביונים קונים אך ורק אוכל לסעודת הפורים, אז אני מבקש שבכסף שלנו תקנו רק אוכל נפש." אמר ועזב את הבית......
גברת זוטא התבלבלה, אוכל נפש כבר יש להם לסעודה די והותר, אבל סוודר היא צריכה, דחוף......
בכל זאת, פחדה לשנות ממנהגו של השכן מקומה חמש, אז החליטה, לפנק קצת את ילדיה ולקנות גלידה בטעם שוקו וניל לקינוח......
טרם הספיקה לצאת לחנות, והשכן ר' איצ'ה שוב עמד בפתח... "עוד נקודה אחת אני רוצה להדגיש, כדי לצאת ידי חובת כל הדעות, אני רוצה שתקנו בכסף שלי אוכל נפש, אבל ממש אוכל נפש, ולא נניח מותרות כמו גבינה צהובה וממתקים, שאפשר לחיות בלעדיהם, רק דברים בריאים ולא יקרים"....
עכשיו נגוז חלומה של גברת זוטא להפתיע את ילדיה בגלידה, אוכל נפש הוא ביקש, כדי לצאת ידי חובת כל הדעות, אבל אוכל נפש היא לא צריכה, סוודר היא צריכה למנדי הקטן שקופא מקור.... האם מותר לה מבחינת הדין להשתמש בכסף שנועד רק לאוכל נפש בסיסי כדי לקנות סוודר למנדי? האם לא יחשב זאת גנבה ורמאות ואי אמון ופתח לסכסוכי שכנים בעתיד?...
כשליבה נוקף אותה, שלחה את בעלה לשאול שאלת רב......
הרב קיבל את פני מר זוטא בכבוד רב, ולמרות העובדה שהיה מעט שתוי ולא ידע להבחין בין ארור המן לברוך מרדכי, זכר היטב את הזמנים שהיה הוא עצמו עני ואביון לפני שזכה במשרת הרבנות......
"בכסף שקיבלתם," פסק, "תקנו סוודר לילד שלא יצטנן, וכדי לצאת ידי חובת ר' איצ'ה המחמיר, תאכלו מימנו חתיכה לכבוד סעודת פורים".....
ובזכות אותם מחמירים, לובשים עד היום ילדים עניים סוודרים עם חורים........

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/12/2009 08:01 לינק ישיר 
סיפורו של שינוי מרתק בזכות מצוות השבת אבידה

מעשה שהיה:

שני צעירים חילונים, אח ואחות, ארזו תרמילים ויצאו למסע בהודו. האחות נקלעה למנזר הודי, בראשות גורו כריזמטי, שהכביר דברים על הויה קוסמית ועל זרימת אנרגיות... הסתפחה לעדת מעריציו והיתה לחברה בכת. אחיה, לעומתה, נקלע ל"בית היהודי" שמנהל במקום ארגון "ערכים". דוקא שם, בהודו הרחוקה, התודע ליהדותו, השתתף בהרצאות, חוה שבתות, הניח תפילין, קרא ספרי מחשבה מעמיקים, שמע קלטות - וחזר בתשובה. הוא ניסה לעניין את אחותו בחזרה לדת, אך זו שבויה היתה בעולמה, מאנה לשמוע.

החליט האח לחלצה מהבועה שבה הוקפה.  עבד קשה וחסך כסף לכרטיס טיסה, ואמר לה: "קחי כרטיס הלוך ושוב לביקור מולדת, לבקר את ההורים". אך התנה תנאי אחד: שבהיותה בארץ, תשתתף בהרצאה, הרצאה אחת.

חשב לתפוס "שתי ציפורים במכה אחת": ראשית, עצם הטיסה והביקור יפוגגו ולו במעט את אוירת הקסם של הכת. שנית, קיוה שההרצאה תפקח את עיניה לעולם היהדות. לשם כך, בירר איזו הרצאה מטעם "ערכים" תיערך בחיפה, עיר מגורי ההורים, באותו מועד, ושמח לשמוע שמרצה ידוע, בעל כושר הבעה והשפעה, עומד להשמיע את דבריו.

האחות הסכימה. קמה ונסעה, אך מהר מאוד התבדו שתי תקוותיו של האח. הביקור הקצר לא עמעם את השפעת הכת, ואף ההרצאה הניבה אכזבה עצומה: אמנם האחות כיבדה את התחיבותה והלכה לשמוע את ההרצאה, אך לאחר שעה ארוכה של ציפיה דרוכה והתמרמרות עצורה, עלה המארגן לבימה והודיע שהמרצה התקשר מהדרך ובישר שאירע תקר במכוניתו. "פטור בלא כלום אי אפשר", לפיכך, אף שאינו איש דברים וגם לא התכוון לשאת הרצאה, יכול הוא להשמיע את הדברים שלמד היום בשיעור הגמרא... החל המארגן מפלפל בדיני חיוב השבת מציאה לפי סימניה, במסכת בבא מציעא. הוא לא ריתק, בלשון המעטה... כמעט ונרדה. מכל מקום, "שילמה" לאחיה בעבור "דמי הנסיעה".

כשחזרה וסיפרה לאחיה את שאירע, לא היה סוף לתיסכולו ולמפח נפשו, אך מה יכול היה לעשות? הוא מילא את חובת השתדלותו, ועשה את שלו. האח חזר ארצה, לישיבה לבעלי תשובה, והאחות שבה להודות, לגורו ולכת.

לא עבר זמן רב, ואחיה הוזעק מבית המדרש: "מחפשים אותך בחוץ". יצא, והופתע לראות את אחותו.

"מה מעשיך כאן?" תמה.

"מצא בעבורי מדרשיה לבעלות תשובה", ביקשה.

נחרד. מה קרה? איזו טראומה עברה עליה?

"מאומה לא קרה", הרגיעה אותו. אלא שימים ספורים קודם לכן התלוותה אל הגורו, בדרכו בעיר ורנסי, הקדושה להינדים, ולפתע עצר וגחן, הרים ארנק תפוח שנשמט מאחד הזרים הגודשים את העיר, פתחו, ולצד תכריך שטרות הכסף היה הדרכון. בשלוה מאופקת טמן את הארנק בחיקו.

"מה בכוונתך לעשות בו?" שאלה. השם כתוב בדרכון. קל לאתר את בעליו. ניתן למסרו לתחנת המשטרה או לקונסוליה הקרובה. הן היא שמעה מפיו כה רבות על אהבת האדם באשר הוא אדם, על החובה לגרום אושר לבריות, לא לפגוע בזבוב, לפנות דרך לפרה... וכאן - אדם איבד את כל כספו, חרב עליו עולמו, אפשר להחזיר לו את אושרו ואת עושרו...

בתשובה, קיבלה הרצאה סבוכה על אודות 'המרחב הקוסמי ואיחוד נשמות'. על 'האנרגיות הפועלות, שתיעלו את הארנק אליו, כנציגו-תאומו, ממלא מקומו של בעל הדרכון'.... היא היתה המומה. נוכחה לראות, כי ברגע של נסיון - לא פרחו כל התיאוריות היפות אלא גויסו כדי להצדיק עושק בוטה, עול נורא...

ואז נזכרה באברך בחיפה, שעלה לזכות אותם בדבר תורה, והסביר איך מאתרים בוודאות את בעל האבידה, ואם אין מאתרים אותו - "יהא מונח", והמוצא הופך ל"שומר אבידה". ההבדל היה חד כל כך, זועק כל כך, עד שהיא צררה את חפציה ונרשמה לטיסה הראשונה לארץ

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/12/2009 21:28 לינק ישיר 

אשכול חשוב זה יש לו מקום של כבוד כאן בפורום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2009 21:39 לינק ישיר 

אשריך נועם,
תמשיך לחזק אותנו,
הלכה - מלמדת אותך ללכת,
אמונה לא קונים במכולת - המון המון תודה!!!!!!!!!!
שנזכה כולנו להיות בעלי אמנה ואמונה...או לפחות אנכי הקטן....
כי הרב פה כבר ברוך השם גדושים בי"ש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2009 22:20 לינק ישיר 
אף על פי כן, לדון לכף זכות!

שנים שאנו כמהים להרחיב את דירתנו הקטנה עד שבשלב מסויים הרגשנו שכבר מזמן הגיע הזמן לנצל את אפשרויות הבניה שלנו.
במשך הזמן הנחנו בצד מדי פעם מעט כסף לצורך הזה עד שהצטבר לסכום נכבד. הזמנו קבלן שמדד ובדק ונתן הצעת מחיר. לרוע המזל, שכנתי מהבנין הסמוך הגברת ש. הבחינה בקבלן.

בבוקר שלמחרת היא פגשה אותי "אתם מתכוננים לבנות?" שאלה.
"כן" - השבתי. "מהו השטח שאותו תבנו?" שאלה בקול תובע.
הראיתי לה את השטח הגדול למדי העומד בעז"ה להצטרף לדירתנו.
"אתם בשום אופן לא תבנו כאן, אמרה נחרצות ואני החוורתי.
"על סמך מה את קובעת זאת?" הצלחתי לשאול.
"זה מפריע לנו". "מפריע? מה מפריע כאן...?" יריתי את השאלות כשליבי שוקע בקרבי.
"זה מפריע מאוד, אם תבנו, תסתירו לנו את האויר מהחדר, זה חשוב לנו מאוד".
"הוי, באמת! האויר יוכל להכנס גם כך"!
"מה ההשוואה? עכשיו הרוח מגיעה בעוצמה ואנחנו יכולים להנות ולנשום מלא ראותינו את האויר, אבל אם תיבנו, נתיב הרוח יחסם לגמרי".
"ובגלל שאתם חושקים באויר כמו בשוויץ, אנחנו נצטרך להצטופף? את יודעת באלו תנאים אנחנו גרים?" המשכתי לשאול כשהכעס מחלחל בתוכי.
"חבל על הדיבורים, לא נוכל לאפשר לכם את הבניה". "את כל הבניה?" שאלתי,
"לא, הנה הקטע הזה הוא הבעייתי, ואת בנייתו לא נוכל לאפשר" אמרה לי, כשהיא מסמנת בידה. במחי יד היא הורידה לנו חדר שלם, נותרה אפשרות רק של חדר קטן. מאוחר יותר סיפרתי לבעלי את שיחתי עם הגברת ש. ועל האכזבה וניפוץ התקוות.

"האם עלינו להתחשב בהם?" שאלתי. "מבחינה חוקית איני יודע אם יש להם זכות להפריע לנו, אבל קיימת בעיה הלכתית, כך אני חושב, ואפילו אם לא, איני מסוגל לבנות ולהפריע בכך לזולת". הבנתי שנצטרך לוותר על חלום הבניה המורחב, ואז עלה בדעתי לפנות לגב' יפה ל. העוסקת בעיצוב פנים ולבקש את עזרתה בתכנון השטח.

פגשתי אותה בהמתנה לרופא הילדים עם תינוקה. התיישבתי לידה "שלום, יפה, אני זקוקה לך מאוד". "במה הענין, ספרי לי בקיצור" אמרה. נאנחתי. לכתחילה לא חשבתי שאצטרך להטריח אותך, היתה מתוכננת לנו בניה של שני חדרים ומקלחון, אבל התוכניות התנפצו והבניה התגמדה לכדי מחצית, ולכן אני זקוקה לך כדי שתיעצי לי כיצד לנצל את השטח שכן נשאר לנו. שכנה אחת מבנין סמוך באה ומחתה את תוכניותנו במחי יד, תארי לעצמך, מגיעה שכנה ומעיזה לקבוע לנו שלא לבנות. "האם יש רוע לב גדול מזה? הרי זו ממש צרות עין לשמה? אמרתי והכעס מפעפע בתוכי. "מדוע היא מפריעה לכם? בלי סיבה?" שאלה.
"סתם אי פרגון, היא טוענת שבבניה שלנו נחסום לה את האויר.. קשה להאמין שאנשים מסוגלים להציק כך לזולתם, לא להתחשב בקושי של ילדים קטנים, בצפיפות ובמחי יד לאסור בניה!" "מה את אומרת!" הפטירה משתתפת בצערי. "נראה לך שתוכלי לעזור לנו?" "התקשרי אלי מחר בבוקר ואשתדל לעזור". "תודה רבה" - הודיתי לה.

התור התקדם ביתיים, גב' נוספת נכנסה עם בנה לרופא ויצאה ממנו כעבור מספר דקות. היא התקרבה לכווננו. "סליחה שהאזנתי לשיחתכן" אמרה בקול נמוך. "לא אוכל להתאפק מלשאול אותך האם השכנה המפריעה לך היא הגב' ש.?" "נכון" - השבתי במבוכה.
"אני חייבת לגלות לך כי מדובר באחותי" אמרה בנחישות "יש לה שני ילדים חולי אסטמה קשים, מחסור באויר בשבילם הוא כמעט חנק. הצד הזה בו רציתם לבנות הוא הצד היחיד שבו זורם האויר לדירתם בצורה חופשית. אל תקנאי באחותי, היא מתמודדת עם קשיים גדולים.

אמרת שלא חסר לה דבר, שאינה מוכנה לראות בטובתו של הזולת – ובכן הדברים רחוקים מאוד מן האמת, וחבל שלא ניסית לדון אותה לכף זכות". ובסיימה את דבריה יצאה עם בנה מהמרפאה. נותרתי ישובה על כסאי מזועזעת, גם יפה הרגישה לא נעים. חזרתי הביתה עם מרשם מהרופא ובתוספת מרשם לחיים, אף פעם אי אפשר לדעת מה מתרחש אצל הזולת, ולכן לא כדאי לדבר ולרכל על השני. זה לא רק אסור, כי אם לא כדאי ועלול לגרום לאי נעימויות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/1/2010 08:05 לינק ישיר 
תמיד תשמור גרוש לבן ליום שחור

גרוש לבן ליום שחור זה לא רק משפט כי יש בו מסר גדול לעוסקים במצוות ומצפים לישועות על כך
העניין הוא אחר לעולם אדם ימהר לרדוף אחרי מצווה כי זה א-ב ביהדות שלנו וגם מי שעושה מצוות זוכה לשכר והרבה
מת מצווה מכירים - דהינו אדם ערירי מסכן גלמוד נפקד מן העולם ,מי שנמצא בסיטואציה מסוג זה
ומביא אותו לקבורה יהודית עם עשרה גברים וקורא עליו קדיש יש למעלה מקום של כבוד רב והרבה חסד מאת ה' יתברך

אדם אחד בעירה בחו"ל יהודי תרם הרבה לנזקקים ועשה חסד עם אנשים בכל מקום אשר דרך
וכל הזמן היה אומר שכשיגיע זמנו להיפטר מן העולם שיקראו עליו את השיר של בר יוחאי לפני שמורידים אותו אל הבור
הוא לא היה מעורבב עם אנשים אבל היה הולך מתפלל בבית כנסת שומר מצוות והכול בצורה מדוקדקת
יום אחד נפטר מן העולם והביאו אותו לקבורה הגיעו אנשים הרב והקברן ורצו להתחיל בקבורה
לפתע אחד האנשים אמר רגע יש לי משהו להגיד אותו היהודי ביקש בצוואה שלו שלפני שמורידים אותו לקבורה
שיקראו את השיר בר יוחאי כולם היו נדהמים מה אין סידורים ולא זוכרים את כל הבתים
אחד האנשים פתאום שולף מכיסו דף ומוצא שמה את השיר בר יוחאי ואז נזכר שלפני שיצא להלוויה דרך על נייר ראה את השיר
של בר יוחאי ושם את זה בכיס והנה יש להם את השיר .
כולם שאלו למה דווקא את זה אותו יהודי שנפטר רצה שיגידו בקבורתו ואחד מאחר מהאנשים אמר שמכניסת השבת שחזר מבית הכנסת
לא היה מגיע לביתו אלא נכנס לבתים של אחרים משמח אותם הכניסת שבת ושר איתם את השיר של בר יוחאי
תראו מה זה מצווה מגנה עליך ואין לך מושג מתי היא תעמוד שמה בשבילך ..ושהאל הרחום והחנון ישלח אותה אליך

לא להגיד מתי יהיה לי טוב תעשה טוב תרבה במצוות ואל תחכה לניסים אלוקים שומר בשבילך את הדברים שעשית זה לא נעלם
הוא יודע בדיוק מתי להחזיר לך באותו המטבע מידה כנגד מידה ..

ועוד סיפור קטן לסיום עוד יהודי בגרמניה בתקופה של הנאצים הביא יום אחד מישהו לקבורה יהודית שהנאצים הרגו אותו
לקח אותו ליער חפר בור טמן אותו בפנים לקח שלט תקע בבור חרט את הפרטים של אותו יהודי והביאו לקבורה עם קדיש שקרא עליו
עכשיו כמה ימים לאחר מכן הגיעו הנאצים לאיפה שהיהודי היה נמצא שמע את החיילים מדברים בגרמנית יש כאן יהודים מסתתרים
החלו עליו מרדף עם כלבים ושיירות של חיילים עם רובים היהודי ראה לנגד עיניו חומה אמר זהו או שאני קופץ או שהורגים אותי
וקפץ מעבר לחומה החל לרוץ משהו כמו ארבע שעות ורודפים אחריו ולא מוותרים עד שכבר אפסו כוחותיו נפל פתאום נשכב על הרצפה
ונשאר שמה עד הבוקר , הנאצים ראו שקט פתאום ואמרו מה זה כל רעש של כלבים נעשה פה מרדף
אותו יהודי מהפחד השתתק כמעט מת ופתח עיניים שעלה השחר ולא מבין איך נשאר בחיים ולפתע הוא מוצא עצמו על שוכב על אותו קבר ששמה קבר
את היהודי השני לפני מספר ימים סתכלו איך מצווה עומדת לאדם בשעת מצוקה תמיד תשמור גרוש לבן ליום שחור .
נלקח מתוך http://vitaminim.org/1/index.php?topic=14267.0

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/1/2010 08:02 לינק ישיר 

משהו על קיבעון  
קבוצת מדענים הציבה
חמישה קופים בכלוב.
במרכז הכלוב הציבו סולם ועליו ערימת בננות.
כאשר קוף מסוים עלה על הסולם כדי לקחת לו בננה, המדענים שפכו מים קרים על הקופים שנשארו על הקרקע. לאחר זמן מסוים,כל אימת שקוף כלשהו נסה לעלות על הסולם,היו אוחזים בו שאר הקופים או מונעים את עלייתו לסולם באלימות.
במשך הזמן הפסיקו הקופים לעלות על הסולם למרות הפיתוי של הבננות ואז המדענים החליפו את אחד הקופים.
הדבר הראשון שהוא ניסה לעשות היה לעלות על הסולם, דבר שנמנע בנחרצות ובמהירות על ידי שאר הקופים אשר הכו אותו. לאחר מספר ניסיונות כואבים הפסיק הקוף ,החדש בחבורה, לנסות לעלות על הסולם.
המדענים החליפו קוף נוסף אשר ניסה לעלות על הסולם כקודמיו. הפעם השתתף הקוף הראשון שהוחלף בהכאת המטפס בהתלהבות רבה.
החלפת הקוף השלישי חזרה על אותו ריטואל, ובהדרגה הוחלפו שני הקופים הנוספים עד שלבסוף לא נותר אף לא קוף אחד מהקבוצה המקורית.
המדענים נותרו עם חמישה קופים שלמרות שמעולם לא ספגו מקלחת מים קפואים המשיכו להכות בכל מי שניסה להגיע אל הבננות.
אם היה ניתן לשאול אותם למה הם מכים את כל מי שמנסה לעלות על הסולם, קרוב לוודאי שהתשובה הרצינית הייתה:
"
לא יודע ככה זה היה מעולם..."
נשמע לנו מוכר?
עלינו לבדוק בעצמנו את הקיבעונות שלנו (הסטגנציות), ולוודא שאיננו מכים אחרים (או את עצמנו), או מתחפרים בהנחות היסוד שלנו בלי לנסות לבדוק את מקורן או לנער אותן מן האבק.
ובהקשר לזה נאמר ע"י אלברט אינשטיין: "הרבה יותר קל לפרק אטום מאשר לפרק דעה קדומה".

שני מינים של עצים ישנם בעולם   המין האחד הוא עץ מאכל המצמיח פירות טובים לאכילה והמין השני הוא עץ סרק המצמיח פירות שאינם ראויים לאכילה
כאשר נושבת הרוח ועוברת בין העצים ,שורקים עצי הסרק ומשמיעים קול ,ואילו עצי הפרי הטובים למאכל שקטים כמעט ואינם נשמעים.
שאלו את עצי הפרי :מדוע אינכם משמיעים קול כאשר נושבת הרוח ?
ענו עצי הפרי : לנו פירות כבדים וטעימים ,אנו לא יכולים להתנועע ברוח פן נזיק לפירותינו . אין אנו צריכים להשמיע קול, כי גם כאשר אנו שקטים הכל באים אלינו כדי להינות מפירותינו.
שאלו את עצי הסרק : מדוע אתם  ורקים ומשמיעים קול בנשוב הרוח ?
ענו עצי הסרק : לנו פירות קלים שאינם לאכילה , אנו מתנועעים מכל משב רוח קל. אם לא נשרוק ולא נשמיע קול - לא ישימו לב אלינו ולא נראה...
כך גם בני האדם :
הטובים והנבונים , אלה שהכל רוצים בהם , הם שקטים צנועים ומשמיעים את דבריהם בשקט ובנחת.
אבל הריקים והפוחזים ,אלה שאין בהם כלום - צועקים ומדברים בקולי קולות ,כדי שהכל ישימו לב

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/1/2010 07:00 לינק ישיר 

מכירים את רשת הלפרין , של המשקפיים , נו יש בכל עיר כמה חנויות כאלה חח.

בכל אופן תשמעו סיפור מרתק על רפאל הלפרין הי"ו.

לפני שנים רבות שעוד רפאל הלפרין היה אדם לא דתי, אז הוא היה מתאמן הרבה ומתעסק הרבה מכוני כושר
הוא הסתובב הרבה בעולם ובהרבה מכוני כושר ,והוא היה בריון לא קטן ואיזה יום אחד הוא נכנס למכון כושר בחו"ל ,
והוא רואה מכון כושר רציני הוא נכנס התעניין ושאל מי בעל הבית , ואז בא לו אחד יותר רולה ממנו פי 2
ואמר לו "וואלה אני בעל הבית צריך משהו" רפאל אמר לו שהוא מישראל ושהוא מסתובב בהרבה מכוני כושר
סתם כי יש לו תחביב לעשות עם אנשים הורדות ידיים , ורפאל הציע לבעל הבית לעשות הורדת ידיים.
ובעל הבית צחק ואמר לו , תראה איזה פצפון אתה לעומתי,.אתה חושב שיהיה לך סיכוי נגדי?
ורפאל אמר , לא יודע בוא ונראה.
טוב האנשים שבמכון שמעו כי יש קרב הורדת ידיים וכולם התאספו..
והנה הם מתחילים בקרב ואיזה פלא באמת בעל הבית לא רואה את רפאל הלפרין והוא ממש מוריד אותו
ומוריד ומוריד וממש לקראת הסוף , איזה אחד מהאנשים שהתאספו אמר לרפאל באיידיש
"
תראה לו מה יהודי יודע לעשות" ואיך שרפאל הלפרין שמע את זה הוא קיבל כוח רוחני אדיר
ובמכה אחת הוריד את אותו אחד .. כולם היו המומים וגם רפאל הלפרין היה המום

והמסר בסיפור פה הוא , שבכל יהודי טמון כוח רוחני וככל שאדם עולה ברוחניות שלו , אז הוא מגלה כוחות נסתרים.
וככה הוא רק עולה ועולה בעלייה רוחנית עצומה וזה מה שמחזיק אותו בעצם .
ואסור לנו לזלזל בכוחות שלנו , גם אם לועגים לנו שאנו עושים מעשה טוב או משהו שבאמת לא כל בנאדם עושה.
לדוגמא : אם אתה יושב באוטובוס ואז מגיע בנאדם ואומר שלום לבנאדם שיושב לידך. אז אתה יכול לקום ולהגיד לו
בוא תשב ליד חבר שלך אני ילך לספסל מאחור .
אותם אנשים לרגע יחשבו שזה תמוהה .
אבל אחרי זה הם יחשבו על זה ויגידו , ואי איזה מעלה יש לו כל הכבוד לו .
ובזה עשית קידוש השם גדול , שיצחקו אנשים אתה יודע שאת שלך עשית.
ויהי רצון שכל יום ויום נגלה כוחות נסתרים שטמונים בנו , אמן ואמן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/1/2010 16:08 לינק ישיר 

לכל חברי היקרים.

אתמול- י'טבת,נסעתי לחתונה. בדרך סיפר הנהג סיפור מדהים ואמיתי ששמע מפי חסיד סלונים שנסע איתו לפני שבועיים ומכיר את המדוברים. במלחמת העולם השניה, היו יהודים שהגיעו למחנות הריכוז וזרקו את חפציהם הדלים מחוץ לגדר אולי בתקווה שיום אחד יצליחו לברוח ולאסוף אותם. הנאצים ימח שמם הורו לפולנים בסביבה לאסוף את החפצים האלה. יום אחד ראו 2 פולניות "משלוח "חדש של נשים שהגיעו למחנה וביניהן היתה אשה עם מעיל טוב גדול ומרווח שנראה היה חם מאד. הנשים החליטו להפיל את האישה ולהאבק איתה ולקחת לה את המעיל וכך עשו.כמובן שבכיסי המעיל מצאו אוצרות רבים. אך המעיל נשאר כבד גם לאחר שרוקנו אותו.הן חיפשו ומצאו כיס נסתר. כשפתחו אותו גילו לתדהמתן תינוקת.אחת הנשים אמרה לחברתה- אני אקח אותה ואגדל אותה כביתי.וכך עשתה. גידלה אותה באהבה. התינוקת גדלה והפכה לרופאת ילדים. יום אחד מתה ה"אם". מספר ימים אחר כך התקשרה אל הרופאה אשה, שאמרה לה, תשמעי- אני חייבת לספר לך סוד.את אינך ביתה של "אמך" אלא תינוקת יהודיה שמצאנו במחנה הריכוז.וסיפרה  לה את כל הסיפור. הרופאה שאלה האם יש לך הוכחה לכך? והאישה אמרה- כשמצאנו אותך היתה עליך שרשרת מזהב עם ריקועים משונים, יכול להיות שזה משהו שכתוב בעברית.תחפשי בבית. ואכן כך עשתה הרופאה, ומצאה את השרשרת.

זמן מה אחר כך נסעה הרופאה לחופשה באירופה. בעודה משוטטת לה ראתה שני בחורים שנראו רבנים. היא פנתה אליהם וסיפרה להם את הסיפור ואמרה שהיא רוצה לדעת אם אכן היא יהודיה ומה כתוב בשרשרת.הם אמרו לה את השם שכתוב בשרשרת, ואמרו שבקשר לשאלתה-שתכתוב לרבי מלובאוויטש ותשאל אותו. היא אכן עשתה כך וכתבה לרבי והרבי ענה לה אין לה מה לדאוג, היא יהודיה, ושבמקום לטפל בפולנים שתעלה לארץ ישראל ותטפל שם בילדים יהודים.היא שמעה לעצתו ועלתה לארץ וגרה בירושלים,נישאה ליהודי ובנתה ביתה. והתקבלה בבית חולים לעבודה.יום אחד בעודה מטיילת עם בעלה, נשמע פיצוץ במסעדת סבארו הסמוכה. הרופאה אמרה לבעלה שיסע הביתה, היא תגיע לבי"ח עם האמבולנס והלכה לטפל בפצועים. היא הגיע לבי"ח ועזרה שם. לפתע הגיע אדם מבוגר שאמר שהוא מחפש את נכדתו שהיתה איתו בפיגוע. הוא היה נרגש ואיש לא הצליח להבין מי הילדה ומה שמה. הוא אמר שיש לה שרשרת עם השם על הצוואר. הרופאה התנדבה לעזור לו למצוא את הילדה.ואז היא ראתה את השרשרת. היא החווירה ושאלה את הזקן מאיפה יש לו את השרשרת הזו. הוא ענה- מה זאת אומרת? אני עשיתי אותה. הרופאה שאלה -ואיפה אפשר להשיג שרשראות כאלה ואיפה מוכרים אותן? והאיש ענה- אין כאלה בכל העולם. היו לי 2 בנות ואני עשיתי להן את אותה שרשרת כי זה היה מקצועי,בת אחת זו האמא של הילדה הפצועה, והשניה היתה אצל בתי השניה שנרצחה בשואה עם אמה...

והסוף? הסוף טוב והסיפור אמיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > אשכול סיפורים השגחה פרטית והתחזקות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.