קניתי דירה בביתר לפני 7 שנים
קיבלתי מענק מוגדל שחלקו הוא לדרבן קניית דירות חדשות
לפני כמה חודשים קניתי דירה יד 2 באותו בנין בו אני גר
בבואי לגרור את המשכנתא מהדירה הקודמת לזו שקניתי
חייבו אותי בבנק להחזיר 40,000 ש"ח (20 מענק ו-20 הלוואה)
אחרת לא אוכל לקבל טופס שחרור הדירה משעבוד
מה שמעכב מהקונה לקחת משכנתא לשלם לי את יתרת חובו
בלית ברירה הפקדתי שבוע שעבר את הסכום הנ"ל
שאלתי היא:
האם היה דרך למנוע הפסד זה
והאם היום כבר מאוחר
תודה רבה
נשלח ב-10/11/2009 19:42
אני אמנם לא בעל מקצוע ועליך להתייחס לדבריי בספקנות מה.
אבל הסיפור שלך מאוד מוזר.
המענק שקיבלת היה ככל הנראה מותנה בשל איזור הרכישה שהיה אז איזור עדיפות (הימים העליזים של הציבור החרדי...) אני לא מכיר מענק דווקא לדירה חדשה. ולכן לא היית אמור להפסיד את המענק בעת הגרירה מפני שלכאורה תנאיה המשיכו להתקיים כי הלא קנית דירה בביתר.
לא כתבת גם מה היה גובה המענק במקור. כי גם מענק שמותנה לחמש עשרה שנים אמור לרדת ממנו אחוזים מידי שנה שעוברת. דהיינו אם (וקשה לי להאמין שככה עבדו עליך) המענק היה 20 אלף היה עליך להחזיר (אם וכאשר כמובן) לא יותר מ12 אלף...
לכן חסרים כאן פרטים חיוניים
נשלח ב-11/11/2009 09:19
שלום!
קורפורל צודק במאה אחוז.
ייתכן ורצית לקחת הלוואה מבנק אחר והבנק לא רצה לתת לך הלוואה אם לא תסלק את השעבוד מהדירה שלך.
במקרים כאלו קיימות 2 אופציות:
1. להוציא את ההלוואה החדשה מאותו בנק ולעשות הליך של גרירת ההלוואה הישנה + גרירת המענק המותנה לדירה החדשה.
2. להוציא הלוואה מהבנק האחר, אמנם, לבקש מהם אישור לפרי פסו עם הבנק הראשון שנתן אז [דרך משרד השיכון] את המענק + ההלוואה. ואז שני הבנקים יהיו זכאים בשעבודיהם על הנכס באופן שווה.
לשאלתך האם זה כבר מאוחר:
בהחלט לא, תבקש מהבנק שתלך לעשות את הפרוצדורה של פרי פסו עם הליך רישום השעבוד על הדירה הנרכשת, ואז שיחזירו אליך לחשבון את הסכום שנגבה ממך. (אני מתייחס רק לכספי המענק ולא להלוואה).
באם הבנק אינו מאשר לך דבר זה פנה בבקשה למשרד השיכון, מחלקת פניות הציבור והם יחייבו את הבנק להחזיר לך את הכסף שנגזל ממך.
בתקווה להוגנות יתר מצד הבנקים
יצחק - משקלתא
נשלח ב-11/11/2009 09:20
קורפורל
נדמה לי שאכן המענק המקורי היה 26000 ש"ח וכעת הוא עמד על 20000 ש"ח.
ואכן זו היא פליאתי,האם מישהו מכיר סוג מענק שהיה קיים לפני 7 שנים שחייבים להחזיר אותו במקרה של גרירה לדירה יד שניה? (בבנק טוענים שזה היה מענק לקניית דירה "חדשה" בלבד,ולכן כיוון שאני גורר א"ז לדירה יד שניה-אע"פ שזה נבנה באותו זמן בדיוק- אני צריך להחזיר א"ז.
אדרבה,אשמח אם מישהו יוכל להוכיח שלא קיים כזה דבר.
מקוה שלא מאוחר מידי.
תודה.
נשלח ב-11/11/2009 09:26
משקלתא שלום
תודה רבה על ההתייחסות.
ממש לא.
נכון שהוצאתי משכנתא נוספת מבנק אחר,אבל דווקא שם לא היתה לי שום בעיה והוצאתי א"ז כבר מזמן.
הבעיה היתה כשהקונה של הדירה שלי רצה לקחת משכנתא על הדירה שהוא קנה ממני ואו אז ביקשו ממנו להביא טפסים מהבנק שלי המאשרים כי המשכנתא שלי נגררה וכי הנכס נקי לגמרי משעבוד.
וכשפניתי לבנק לעשות את הגרירה טענו ואמרו שהגרירה לא תוכל להעשות (או יותר נכון הקונה של הדירה שלי לא יוכל לקבל משכנתא) עד שאני לא מחזיר את המענק,משום שללא זה (אפי' שאקפיא) הקונה לא יוכל לקבל אישור שהנכס נקי לגמרי משעבוד והוא לא יוכל לקבל משכנתא.
אנא עזרתכם.
אין מילים.
תודה רבה.
נשלח ב-11/11/2009 09:30
...
תוקן על ידי קורפורל ב- 11/11/2009 9:31:52
נשלח ב-11/11/2009 09:31
קורפורל כתב:
יש כאן משהו מוזר.
אם הם עשו לך כבר משכנתא אז הם בעצם עשו כבר את הגרירה. כי כל מה שהיית צריך זה להוריד את המשכון מהדירה הקודמת. אז את מה הם משכנו? את הדירה הישנה וחלק מהחדשה?
מוזר.
חוץ מזה תבדוק היטב מה היה גובה המענק לא בערך.
ועוד, המלצה שלי:
לך למישהו מוכר (כמו משקלתא למשל) יש להם יותר כוח מאשר לך...
ציטטתי במקום לערוך
תוקן על ידי קורפורל ב- 11/11/2009 9:30:59
נשלח ב-11/11/2009 10:36
שלום רב!
אין ספק שנעשה לך עוול נוראי על כך שלא נתנו לך אפילו להקפיא את המענק.
אני ממליץ לך לפנות למשרד השיכון ולהתלונן על כך.
יום טוב
נשלח ב-11/11/2009 10:40
קורפורל
יש בינינו איזשהו באג הבנתי.
את המשכנתא החדשה נתנו לי בבנק השני תמורת משכון הדירה "החדשה" שקניתי (כמובן עם פרי פאסו של הבנק הראשון שהרי גם הוא אמור לגרור את המשכנתא מהדירה הישנה לדירה הזו).
הבעיה היא שבכדי "לגרור את המשכנתא הישנה מהדירה הקודמת" (בכדי לשחרר את השעבוד מהדירה לטובת הקונה של הדירה) הייתי צריך להחזיר את המענק.
אדרבה,אני מוכן לעבוד עם מי שרק יכול לעזור,וברור שגם עם "משקלתא" (איך פונים אליהם?) אך,רק תמורת אחוזים (לא אכפת לי אפי' תמורת אחוזים "נכבדים")
תודה.
נשלח ב-11/11/2009 10:42
משקלתא כתב:
שלום רב!
אין ספק שנעשה לך עוול נוראי על כך שלא נתנו לך אפילו להקפיא את המענק.
אני ממליץ לך לפנות למשרד השיכון ולהתלונן על כך.
יום טוב
הם נתנו לי להקפיא.
אך טענו שאני לא ירויח מזה כלום,משום שהקונה של הדירה שלי לא יוכל לקבל אישורים שהדירה נקיה משעבוד ואו אז הוא לא יוכל לקבל משכנתא.
זה נכון?
נשלח ב-11/11/2009 10:45
פיקח100!
קודם כל את האחוזים הנך צריך לגבות מהבנק על הטעות שלהם.
לגרור את המשכנתא ללא המענק זה ודאי לא מתאים לאחד שקורא לעצמו פיקח100...
אני מתכוון לומר שכלל לא בטוח שההלוואת זכאות שיש לך הינו כה שווה ולא היה לך כדאי למחזר אותו בכספי בנק שהבנק השני נותן לך.
בכל מקרה תוכל לפנות אלינו בטל' 02-5004526 או בפקס' 02-5004527
יום טוב
יצחק - משקלתא
לכאורה נראה שהחוק כן מאפשר לך לגרור את המשכנתא. לא עברתי בעיון.
נשלח ב-11/11/2009 14:44
סתם שאלת אגב,
מדוע צריך פרי פאסו אם הבנק השני נותן את כל סכום ההלוואה?
(הרי לראשון לא נותר שום חוב ומדוע הוא נזקק לשיעבוד על הנכס)
תוקן על ידי קורפורל ב- 11/11/2009 14:44:02
נשלח ב-11/11/2009 15:31
שלום!
לפיקח100:
הבנק חייב להסיר את השעבוד מהנכס ברגע שהנך מקפיא את המענק, נקודה!
חוצפה שאמרו לך דבר כזה, תבע אותם או פרסם את שם הבנק והראה להם את אשכול זה בכדי שידעו שגם לקוח קטן יש לו כח ועצמה.
לקורפורל:
כסף המענק הרי ניתן באופן מותנה והוא מחייב שעבוד כלשהו, לכן משרד השיכון נותן לבנק שדרכו לוקחים את שאר ההלוואה את הזכות לשעבד את הנכס לטובתו.
לסיכום: השעבוד חייב להישאר לטובת בנק שדרכו נלקחת המענק, וזה כאילו לטובת משרד השיכון.
יום טוב
יצחק - משקלתא
נשלח ב-11/11/2009 16:03
הייתה לי טעות בניסוח.
התכוונתי לשאול שאם גוררים את המענק, השיעבוד עובר לבנק השני ואז לא נזקקים לפרי פסו.
נשלח ב-12/11/2009 16:32
סליחה על האיחור בתגובה!
הלוואה ניתנת למיחזור מבנק אחד לבנק שני.
לא כן מענק שאינו ניתן למיחזור כלל, לכן אי אפשר להעביר את השעבוד מבנק אחד לשני.
לסיכום: הבנק שהיה זה שהוציאו את המענק דרכו נשאר משעבד לכל אורך תקופת המענק.
נ.ב. אני מודה שקריטוריונים אלו הינם מטומטמים למדי, אמנם זו העובדה!!!