| נשלח ב-12/11/2009 15:15 |
|
| |
חדש ימינו כקדם - גם בלבוש ?
שאלה שנשאל מורנו הגרב"צ מוצפי שליט"א ותשובתו בצידו
שאלה לכת"ר במחילה ,אנו כל הזמן שומעים אל תיטוש תורת אימך וכו' מוציא לעז על הראשונים וכו' ואנו שומעים לרבותינו בלי להניד עפעף אך מדוע הרבנים הספרדים לא שימרו את לבוש הקודש מזה דורות שלבשו כל חכמי הספרדים? כמדומני אביך זיע"א לבש בגדים מסורתיים וכן ראיתי תמונה של "המורה" עטיה זצ"ל וכן על זה הדרך. ובלבוש אימצו חכמינו בגדים של חכמי האשכנזים ואם אחד ירצה ללבוש בגדים כמסרות האבות הקדושים ייחשב לו ליוהרא?
תשובה אתה בהחלט צודק. הכל התחיל בדור של רבותינו בישיבה שהתחילו להתלבש כמנהג האירופאים וכך הלבישו אותנו. אם יהיו היום עשרה רבנים אמיתיים שיחזרו ללבוש המקורי אני מוכן להיות אחד מהם.
למי שלא יודע במה מדובר , כוונת השואל על הלבוש המזרחי המסורתי , כמו של הרב כדורי זצ"ל למשל .
או כזה גם , רבי עזרא עטייה זצ"ל :
השחור כאן הוא רק מעיל חיצוני ולא חלק מהלבוש , חכמי הספרדים מעולם לא נהגו בלבישת שחורים .
נו חברים , קדימה , למי נמאס מהשחור החרדי הקלאסי ? יש עשרה רבנים בפורום ?

תוקן על ידי המיייחל ב- 12/11/2009 15:31:28
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 15:31 |
|
| |
האבסורד הצורם הוא (מבלי לקטרג) שיהודי אירופה התלבשו כמו הכמרים (לחמנא ליצלן) - בשחור. על מנת שבעת הליכה ברחוב לא יבדילו בין יהודי ללא יהודי וכך גם לא יתנקלו להם.
בכלל שחור הוא אינו צבע שהיהדות מזוהה איתו. אם כבר צבע שמתחבר לאור וקדושה וטהרה אז לבן דווקא ! וזה אכן צבע של הז'לאביות שיהודי צפון אפריקה לבשו
האבסורד צורם עוד יותר (מבלי לקטרג) כאשר הטענה שמנגד היא שעל ידי כך הם דובקים במנהג אבותיהם . . .
אם כבר דובקים במנהג אבותינו היה נכון יותר להתלבש כמו משה רבינו. שוב - ז'לאבייה לבנה וכיסוי ראש כמו הבן איש-חי זצו"קל
אני מחכה לראות איך משיח יתלבש
תוקן על ידי danmash ב- 12/11/2009 15:31:33
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 15:41 |
|
| |
תודה דן , חזק .
יכול בהחלט להיות שמקורו של הלבוש החרדי הקלאסי בחיקוי של לבוש נוצרי , לא יודע , אך בדבר אחד אני משוכנע :
שמה שאמרו חז"ל "שלא שינו את לבושם" מתקיים למהדרין גם בלבוש השחור של היום , משום שהעיקרון הוא להיות שונה ומובדל מהמראה הגויי על מנת לשמור מהם מרחק ולא חלילה להידמות להם . כך שמהבחינה הזאת אין בעיה .
אני לא מתרגש מאיך שמשיח ייראה , בטח לא בתחילת דרכו , הרי אפילו משה רבנו אתה יודע איך נראה. . . נו , האם הוא לבוש כמו שהיה אז ? ודאי שלא . האם יש בזה בעיה , פשיטא שלא .
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 17:10 |
|
| |
אני לא סובל את הלבוש השחור של החרידים. אצלנו ביהדות, במיוחד בעדה שלי שחור מסמל את הרוע, את הטומאה. בשנים האחרונות יוצא שבאים אלינו חוזרים בתשובה לבית הכנסת בשחור בראש השנה, והזקנים ממש גוערים בהם על זה. פעם אפילו אשה באה ביום כיפור בשחור והעירו לה על זה הנשים. אני מאוד מקווה שכל הספרדים יחזרו ללבוש לא שחור, וגם שהאשכנזים ילמדו מהם.
תוקנו שגיאות הקלדה קלות .
תוקן על ידי המיייחל ב- 12/11/2009 20:21:53
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 18:25 |
|
| |
לדעתי זה נושא מעניין, רבים לא נתנו את הדעת על הלבוש הספרדי המסורתי שאבד או יותר נכון נזנח לטובת הלבוש המערבי. צריך לזכור שבימיה הראשונים של המדינה שלטו הישיבות האשכנזיות וההנהגה האשכנזית הובילה את כל המהלכים בתחום הדת, לספרדי לא היה כוח ולא יצוג ואף לא כסף לפתח את עצמו, כל זה הביא את הספרדי ליישר קו עם "האופנה" האשכנזית. קשה כיום לראות בחור ספרדי עובר ללבוש המסורתי אלא אם כן כך ייראה המשיח או אז אולי גם הספרדי יקבל אומץ...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 20:26 |
|
| |
אני בטוח שמשיח ילבש ג'ינס קרוע וטי שירט !
לגבי ג'ל בשיער. . .אני לא בטוח .
מישהו הרי צריך להחזיר בתשובה את הח'ברה מהמועדונים לא ?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2009 21:01 |
|
| |
תודה .
אבל זה נראה יותר כמו חגיגת פורים רק עם שופר . . .
והטלית-קטן , בכלל חבל"ז , ממתי מקומה מעל כל הבגדים ?
בקיצור. . . תימנים .
תוקן על ידי המיייחל ב- 15/11/2009 21:00:53
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2009 09:52 |
|
| |
לא הבנתי בכלל מה ההשוואה בין הלבוש החסידי הקלאסי ללבוש החליפתי הרגיל של הילד בתמונה הראשונה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2009 12:57 |
|
| |
שניהם לבוש מערבי, הליטאים אימצו את החליפה כמו בתמונה הראשונה והחסידים אימצו את הלבוש החסידי,(שני האופנות אינם ממקור יהודי כלל) הוא אשר אמרתי האם כיוון שנטמעו האופנות האלה בישראל הוכשרו להיות לבוש יהודי,או שמא מישהו חושב אחרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2009 15:13 |
|
| |
אז בעצם השאלה היא "מה הם הקריטריונים להפיכת לבוש ללבוש יהודי?"
לא יודע .
אבל ההיגיון הפשוט והאינסטנקטיבי אומר "שונה" , שונה מכל העמים .
לפיכך - בין הלבוש האשכנזי החסידי ובין הלבוש המזרחי המסורתי יפים ונאים למלא את מלתחתו של היהודי .
לאפוקי מכל תרבויות האופנה המתחדשות עלינו חדשים לבקרים כאשר כל כוונתם ומגמתם היא לכסות את גופו של היהודי ותוך כדי לערטל את נשמתו .

|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2009 15:56 |
|
| |
המייחל !
אי אפשר עם הריגשונים האלה !
בכל נושא רציני שהם מופיעים הם גורמים לי להתפקע מצחוק ! פשוט קשה להכנס לרצינות-יתר
נ.ב יכול להיות שדווקא בעולמינו החשוך ברוחניות, יהיו אלה הריגשונים שיטו את כף לזכות ולו בזכות הלבנת השיניים ויביאו את משיח צידקינו !
היית מאמין ?!?!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2009 14:22 |
|
| |
שלא שינו את לבושם" הטעם לזה שמעתי שהמקטרגים מכירין באיקונין של האבות וכשרואים לבוש זה כמו שלבשו אבותם כגון האבות והשבטים וכו' אינם מקטרגים על הלובש בגלל מעלת האבות והשבטים שכוחם רב בשמים ולכן מי שלובש לבוש זה הדומה לאיקונין שלהם ניצול מדינים הרבה.
ובמדרש שמות רבה מובא משל זה,משל לצייד,שהיה צד צפרים, צד את הראשונה, בא לצוד את השניה, הלכה וישבה לה על איקונין של מלך.עמד לו הצייד תוהא בה, אמר לה: אם אזרק עליה אבן אני מתחייב בנפשי, ואם אתן את הקנה, מתיירא אני שלא יגע באיקונין של מלך, איני יודע מה אומר לך, אלא למקום יפה ברחת ונפלטת.
והבן משל זה, שהצייד הוא המקטרג והאיקונין של מלך זה הלבוש כמו שלבשו אבותם.

תוקן על ידי - isratal - 25/11/2009 14:32:27
|
|