|
|
| נשלח ב-16/11/2009 12:41 |
|
| |
יראשמיים,
אף אחד לא סותם לך את הפה.
אתה יכול לכתוב את דעותיך, כמו שקוק כותב את דעותיו, וכפי ששאגת שביט כותב, וכפי שיתר האנשים כותבים - כל אחד את דעותיו הוא.
אבל שוב:
דעה - כן. הטפה - לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2009 12:42 |
|
| |
מי שלא מסכים עם 2 הקצוות הללו, יושב סתר וירא שמים, הוא כנראה הנורמלי...
זה הופך להיות משעמם לקרא דברי ניקים שדעותיהם ידועות מראש, בכל נושא שתעלה. והיא תמיד מובעת במילים בוטחות ללא היסוס או קצת הומור. (רק באשכול המחשבים, יושב סתר מפתיע פעם אחר פעם...)
משעמם במיוחד היראשמים, שחושב שכולם טיפשים גדולים, ואיש לא יודע שיש מתירים להכנס להר הבית, או שנפגשו עם בן גוריון, או שאמרו הלל ביום ירושלים.. ובפרט כשהוא מביא איזה ציטוט שהוא מסביר אותו איך שבא לו, ונדמה לו שאין הסבר אחר משלו.
מה גם שהוא חוטא בחטא החמור ביותר בפורום, הקפצות שוא של אשכולות מלפני כמה יובלות.
הצעתי היא לכל הניקים מסוג זה. פתחו אשכול אחד ויחיד, כמין אשכול פרטי ומיוחד, בו תשפיעו מכל אוצרותיכם ותדונו מרוחב דעתכם. או לתת בו קישורים והערות על אשכולות אחרים. חבל להרחיב את הדיון על פני ארבעה חמישה אשכולות יומיים.
תוקן על ידי בניהו01 ב- 16/11/2009 12:42:49
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2009 12:44 |
|
| |
דבריו של 'ירא שמים' הם קריקטורה לדמגוגייה. גם עיוות דבריו של 'יושב סתר' כסתימת פיות, וגם התחמקות מהנושא, וניצול האשכול לנושא אחר.
הטענה צודקת מאין כמותה: ההבדל בין הבעת דעות להסתה מסיבית - עצום. גם ניקים שנולדו חיו ובעטו כדי לרומם פלג כלשהו בפוניבז', עבר זמנם. היינו שמחים לראות את קוק ורעיו מגיבים בעוד נושאים נכבדים, מלבד עיסוק אובססיבי ונחיתי בכשרויות הרב גרוס. שויין, כבר הפנמנו שכשרות הרבנות היא המהודרת בעולם.
יש גבול לניצול הפלורליזם המבורך של מנהלי האתר.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2009 12:44 |
|
| |
מאיפה הפחד החרדי האלמותי הזה מהשפעות חיצוניות?
אנחנו באמת לא עמידים בפני הטפות כאלה ואחרות?
צריך לבנות עוד חומות?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2009 12:47 |
|
| |
| דוד10 כתב: |  | יראשמים,
אתה טועה. דווקא זמנך תם.
במקרה זה יושב סתר צודק.
יש הבדל בין הבעת דעה במהלך דיון, לבין הטפה ותעמולה שיטתית, באמצעות פתיחת אשכולות בנושאים מאוד מסוימים והצפתם.
דעה - כן. הטפה - לא. |
|
דוד, בנגוד למתחנפים אני נוטה לא להסכים איתך בעניין הזה, אומנם אתה מנהל ואני לא, תרשה לי בכל זאת להביע את דעתי האישית והצנועה: מזרחיסטים בפורום - לא, הצפה קבועה - לא!!
זה הרי פורום חרדי, לא? אז מבחנתי שיהיו חרדים מכל הגוונים ומכל הסוגים. אבל למה צריך חדשים לבקרים לראות את הניקים המזרחיסטים מביעים דעה נגד היהדות החרדית, מלבושיהם, מנהגיהם ורבניהם?
" דעה - כן, הטפה - לא." ??? דעה הנוגדת עקרונות היהדות החרדית בשיטתיות - כן??? מי צריך הטפה כאשר כל דעה שלהם מערערת על העקרונות החשובים והיסודות האיתנים של הציבור החרדי, קל וחומר כשהדעה הופכת להטפה!
האם הניקים שיושב סתר הזכיר באו להביע דעה על הצילומים של יעקב נחומי? או שמא הם נמצאים כאן להשתתף בהגרלת הלוטו של הניו יורקר?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2009 12:48 |
|
| |
לדוד 10 צודק בהחלט .
המצב בפורום גורם כיום לנזק כבד הן בשל ירידת הרמה, והן בשל הצפה בדעות אנטי חרדיות בצורה מלאכותית .
התוצאות מתבטאות בבריחה ו/או צמצום השתתפות של ניקים רצינים שבחלה נפשם במצב הנוכחי .
כמו כן חוששני שהאמירה של הפורום מבחינה ציבורית נשחקת והולכת בשל חריגתו בצורה לא טבעית מהמינסטרים החרדי .
קיים הבדל אדיר בין העלאת דברים שלבלרים למיניהם הסתירו מסיבות אינטרסנטיות, לבין המתחולל כיום, כאשר כל עמדה חרדית מקובלת, מותקפת בצורה קשה, מבזה ומשפילה .
בהפוך על הפוך, הרבה עסקנים מחככים ידיים בהנאה, על הקורה בפורום, ועל ירידת מעמדו הציבורי בשל כך .
כדאי מאוד למנהלי הפורום לקחת לתשומת לב .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2009 12:51 |
|
| |
ועוד הערה לקוק הנכבד: קרוב לבבות והארת פנים הוא הנכס היחיד שחניכי 'תורה ועבודה' בורכו בו. נו, מה שטוב ביחסכם לאחים טועים זוללי השרץ והלטאה, טוב גם כלפי 'יושב סתר' ואחיו הטועים. הציניות, הלגלוג והלוחמנות לא מתאימה לך. תשאיר את זה לחרדים.
בכלל, נחמד שהפורום חי בועט ולוחם בזכות אובסיביות נחיתית של אנשי המזרחי החביבים. אבל לא חייבים להפוך אותו לחזית מלחמה יומיומית..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2009 12:53 |
|
| |
| דוד10 כתב: |  | יראשמים,
אתה טועה. דווקא זמנך תם.
במקרה זה יושב סתר צודק.
יש הבדל בין הבעת דעה במהלך דיון, לבין הטפה ותעמולה שיטתית, באמצעות פתיחת אשכולות בנושאים מאוד מסוימים והצפתם.
דעה - כן. הטפה - לא.
|
|
צודק לחלוטין, דוד10. והגיע הזמן גם לאכוף את דבריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2009 12:53 |
|
| |
יו"ס צודק ב100%.
אתם יודעים מה - החרדים טועים, מטעים, דעותיהם מעוותות ואורחותהם מקולקלות.
לעומת זאת, הד"לים הינם יראי שמיים, שומרי צניעות והשקפתם היא השקפת התורה הטהורה.
אבל רבותיי, שמו של הפורום הינו בחדרי חרדים. אין דבר יותר מגעיל ודוחה מלהיכנס לביתו של מישהו ולהסביר לו כמה הוא דפוק.
מאיפה העוז והחוצפה שלכם לפתוח בכל 5 דקות אשכול הסתה והטפה נגד החרדים?! זו התנהגות בוגרת?!
אתם אורחים כאן (למרות שכאמור, אתם הצודקים וכו' וכו'), אנא תתנהגו כאורחים - הבעת דעה מדי פעם. אך לא הצפה קבועה של דעותיכם הצודקות. יש לכם אלף ואחד פורומים לדיון בשמירת נגיעה וקדושת הארץ והצבא...
חאלאס, נמאס.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2009 12:55 |
|
| |
| גלוסטיק כתב: |  | | האם הניקים שיושב סתר הזכיר באו להביע דעה על הצילומים של יעקב נחומי? או שמא הם נמצאים כאן להשתתף בהגרלת הלוטו של הניו יורקר? |
|
ואלו הם הדגלים של הפורום? מי שלא מתעניין בצילום ובהימורים הוא לא חרדי?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2009 12:57 |
|
| |
כותרת האשכול מטעה, אין בעיה לגולשים עם מזרחיסטים, ברסלבים או סאטמרים. ואף אחד לא מפחד מתעמולה כזו או אחרת. הבעיה האמיתי היא, שלא כל דיווח חדשותי על הר הבית, צה"ל, יום העצמאות, פרוש, כהנא או אחמדיניג'אד, יהפוך להבאת ציטוטים ממוחזרים לעייפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2009 12:58 |
|
| |
דוד,
הנני מוקירך ומכבדך, ועל כן אינני חפץ בהתגוששות איתך.
מוקירך, על הפתחון פה הארוך שנתת לנו בעבר.
מכבדך, על היותך בעל הבית, ואני האורח.
אבל,
הסרת האשכול של סרט עליית החרדים להר הבית, למרות היותו על טהרת הכותבים החרדים. היא דוגמא אחת לפירכא שבדבריך. (ואגב, החזרת האשכול, יוכיח).
באשכול המוסר על דעת גדולי ישראל, הופיעו רבים מגדולי ישראל החרדי והחרדים לייט. ובכל זאת הסרת אותו.
ב)
אינני ד"לי/מזרחיסט/מסרחיסט וכל שום וחניכה דאית ליה,
למרות שדעותי מושפעות חזק מדעת רבותינו מרוזין, בוהוש, הוסיאטין, וסאדיגורא.
למרות ש*יושב* צועק כך ככרוכיה צבעונית ומודגשת שוב ושוב.
ג)
ההבדל בין דעה והטפה, הוא כחוט השערה. וישיבתו של *יושב* כאן תוכיח. הוא הרי נמצא כאן למטרות הטפה בלבד. לעומת זאת. ההבדל בין דעות וידיעות ברורה לחלוטין. והאשכול שהבאתי הוא ידיעות לחלוטין. חדשות לרוב רובם של קוראי הפורום. שייאלצו לנדוד למחוזות אינטרנטיים אחרים כדאי לקוראם.
חבל, על בית חם. שהפך לשוק צונן ומנוכר.
מסתבר שהתחושה הזו לא היתה מקרית וחד פעמית. ופרישתי הקודמת היתה מבוססת.
תקוותי שלא אאלץ לנדוד לי לקן חדש. שבה גם לרבותי גדולי ישראל יהיה זכות דיבור. למרות ש*יושב* אינו מכיר בסמכותם להביע עמדות ציבוריות והשקפות.
חבל על ידידות שהולכת לה סתם כך.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2009 13:01 |
|
| |
ירא"ש, קח את הידידות שלך ולך לפורום הד"לי הראשון.
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2009 13:01 |
|
| |
יראשמיים,
אין לי שום כוונה להתווכח איתך. אין לי גם זמן לכך.
קבעתי את ההתנהלות - ומבחינתי בזה תם הדיון.
מי שלא יתנהל לפי מה שכתבתי - לא יוכל להשתתף בכתיבה בפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2009 13:03 |
|
| |
דוד10,
כדאי שתוסיף לחוקת הפורום את הגדרות ההטפה וההצפה, כעת יש לכל הגולשים מושג די מעורפל מה הן.
|
|
|
|
|